دکه ی خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه 14 مرداد ۹۶

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در پنجاه و یکمین شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.

تعرفه جدید اینترنت اعلام شد

معاون بررسی های فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی جزییات و قیمت تعرفه ی جدید اینترنت را اعلام کرد.

به گزارش زومیت، صادق عباسی شاهکوه با تاکید بر عرضه اینترنت با سیاست مصرف منصفانه و ارائه سرعت حداقل ۵۱۲ کیلوبیت بر ثانیه گفت: اپراتورها بسته به شرایط و در حوزه رقابتی می توانند اینترنت داخلی را تا ۱۰ برابر حدود تعیین شده ارائه دهند.

شاهکوه با اشاره به ارائه اینترنت بر مبنای سرعت به جای حجم گفت: «تاکنون اینترنت در بخش ثابت و ADSL به این شکل بود که مردم حجم خریداری می کردند و برای هر گیگابایت ۳۰۰۰ تومان می دادند که البته با افزایش حجم این قیمت کاهش می یافت. این سیاست اکنون تغییر کرده و از این پس به جای اینکه افراد حجم خریداری کنند، سرعت را خریداری می کنند.»

به گفته ی وی، کاربران ماهانه ۱۰ گیگابایت اینترنت بین الملل و دو برابر آن اینترنت داخلی خواهند داشت. هزینه اینترنت تا دو مگابیت ۲۰ هزار تومان، از ۲ تا ۶ مگابیت ۳۵ هزار تومان، از شش تا حدود ۲۰ مگ ۵۰ هزار تومان است. برای کسانی که در حال حاضر مصرف پایین دارند، برای اینکه احساس گران شدن نکنند، نیز سطح ۱۰ هزار تومانی تعریف کرده که شامل ۳ گیگابایت اینترنت بین الملل و ۶ گیگابایت داخلی است.

معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درباره اینترنت ارائه شده توسط فیبر نوری و سرعت های بالای ۱۶ مگابیت بر ثانیه نیز گفت: «در جهت تقویت شبکه ملی اطلاعات، قیمت گذاری آن به نحوی است که برای اینترنت داخل نصف اینترنت بین الملل تمام می شود. در سرعت ۲۰ مگابیت در ثانیه حجم ۵۰ و ۱۰۰ گیگابایت برای اینترنت بین الملل و داخل است. سرعت ۵۰ مگابیت در ثانیه نیز دارای ۷۰ و ۱۴۰ گیگابایت برای اینترنت بین الملل و داخل است.»

طبق اظهارات عباسی شاهکوه، اپراتورهای ارائه دهنده اینترنت می توانند برای رقابت، حجم مصرفی اینترنت داخلی را تا ۱۰ برابر و اینترنت بین الملل را تا دو برابر این حدود تعیین شده ارائه دهند.

سرعت اینترنت

سقف حجم مصرف اینترنت بین الملل

(گیگابایت)

سقف حجم مصرف اینترنت داخلی

(گیگابایت)

قیمت ماهانه

(تومان)

۵۱۲ کیلوبیت تا ۲ مگابیت بر ثانیه

(کم مصرف ها) ۳ گیگابایت ۶ گیگابایت ۱۰ هزار تومان

۵۱۲ کیلوبیت تا ۲ مگابیت بر ثانیه ۱۰ گیگابایت ۲۰ گیگابایت ۲۰ هزار تومان

۲ تا ۶ مگابیت بر ثانیه ۱۰ گیگابایت ۲۰ گیگابایت ۳۵ هزار تومان

۶ تا ۲۰ مگابیت بر ثانیه ۱۰ گیگابایت ۲۰ گیگابایت ۵۰ هزار تومان

بالای ۲۰ مگابیت  بر ثانیه ۵۰ گیگابایت ۱۰۰ گیگابایت ۲۵۰ هزار تومان

۵۰ مگابیت بر ثانیه (فیبر نوری) ۷۰ گیگابایت ۱۴۰ گیگابایت ۳۰۰ هزار تومان

مصرف منصفانه، نه اینترنت بی نهایت

عباسی شاهکوه درباره سیاست مصرف منصفانه (Fair Usage Policy) گفت: «در دنیا متداول است وقتی در بخش ثابت سرعت را می فروشند، یک محدودیت هم قرار می دهند و اینترنت واقعا نامحدود نیست، زیرا ممکن است یک مشترک دائما دانلود و شبکه را اشغال کند. به همین دلیل یک حد را قرار داده که اصطلاحا به آن مصرف منصفانه می گویند. به این معنا که اگرچه سرعت را خریدید، اما تا یک حد می توانید با همان سرعت دانلود کنید. پس از آن یا سرعت را محدود یا هزینه حجم اضافه را دریافت می کنند.»

وی افزود: «ما از مدل دوم استفاده کردیم. بدین ترتیب که کاربران باید برای مصرف اضافه جداگانه حجم بخرند. البته مصرف متداول بیشتر از این نمی شود. قیمت حجم اضافه نیز تقریبا مانند گذشته و حدود ۳۰۰۰ تومان برای هر گیگابایت اضافه در اینترنت بین الملل و از ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ تومان برای اینترنت داخلی است. همچنین در حجم اضافه می تواند هر قیمتی که برای اینترنت داخل وجود دارد، یک دهم می شود و برای اینترنت بین الملل می تواند ۴۰ درصد پایین تر باشد.»

اپراتورها تا ۱۰ برابر حجم تعیین شده اجازه ارایه دارند

معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه اپراتورها اجازه دارند که از ۲۰ گیگ تا ۲۰۰ گیگ هم بروند، گفت: «با ۲۰۰ گیگابایت اینترنت ماهانه برای سرعت ۲ مگابیت در ثانیه، می توان در روز یکسره تا ۸ ساعت فیلم دانلود کرد و حتی به تماشای تلویزیون آنلاین پرداخت بدون اینکه حجم تمام شود. البته در اینترنت داخلی زیرا مصرف حجم بالا معمولا برای اینترنت داخل است و طراحی شبکه ملی اطلاعات هم برای اینترنت داخل است.»

عباسی شاهکوه با تاکید بر شرایط رقابتی بین اپراتورها برای ارائه حجم اینترنت بیان کرد:«اپراتورها بسته به شرایط و در حوزه رقابتی می توانند اینترنت داخلی را تا ۱۰ برابر این حد تعیین شده ارائه دهند. اینترنت بین الملل نیز اجازه دارد تا دو برابر افزایش یابد. به مرور که انتقال افزایش پیدا می کند اطمینان داریم که اپراتورها حجم را بیشتر از این مقدار خواهند داد، کما اینکه در حال حاضر بعضی اپراتورها هستند که تا ۱۰۰ گیگابایت اینترنت می دهند.»

معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در رابطه با تعرفه گذاری برای فناوری های مختلف، گفت: «تعرفه های قبلی همه بر اساس ADSL بود که معمولا تا ۱۶ مگابیت در ثانیه سرعت داشت. ما سرعت های بالاتر را نیز در این طرح خود تعریف کردیم. ممکن است در آینده بعد از ADSL، VDSL بیاید که اپراتورها اکنون روی آن کار می کنند یا ممکن است فیبر نوری واگذار شود که تا سرعت ۵۰ مگابیت در ثانیه را نیز پوشش می دهد.

سرعت کمتر از ۵۱۲ کیلوبیت بر ثانیه ممنوع

عباسی شاهکوه درباره زمان اجرایی شدن این مصوبه از طرف اپراتورهای ارائه دهنده اینترنت گفت: «این تعرفه ها نهایتا تا آخر هفته ابلاغ می شود. همچنین ظرف یک هفته پس از ابلاغ اپراتورها باید آن را اجرایی کنند. بنابراین این طرح نهایتا تا پایان مرداد اجرایی خواهد شد.»

به گفته ی وی، اکنون در چنین شرایطی که اینترنت داخلی ما بیشتر به مردم عرضه می شود، اپراتورها مجاز نیستند سرعت کمتر از ۵۱۲ کیلوبیت بر ثانیه ارائه دهند. تاکید ما روی سرویس های داخلی است که امیدواریم با کیفیت و سرعت بیشتری به مردم ارائه شود و انگیزه ای برای اپراتورها باشد که سرویس های داخلی را افزایش دهند تا شبکه ملی اطلاعات به نحو مناسبی در اختیار مردم قرار گیرد.

معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه در هر مدلی ممکن است تخلف یا خطا اتفاق بیفتد، گفت: «با وجود این، نظارت بر سرعت از نظارت بر حجم آسان تر و اجرایی تر است. البته بیشتر خود کاربران باید این نظارت را انجام دهند. بنابراین کاربران در صورت مشاهده تخلف می توانند ابتدا به اپراتور ارجاع داده و اگر نتیجه نداد به رگولاتوری شکایت کنند.»

تعرفه ی خدمات همراه اول و ایرانسل برای حجاج کاهش یافت

تعرفه ی تماس، پیامک و اینترنت همراه برای حجاجی که از اپراتورهای همراه اول و ایرانسل در سفر حج استفاده می کنند، کاهش یافت.

به گزارش زومیت، طبق اعلام شرکت ارتباطات سیار، با آغاز حج تمتع برای ارائه خدمات به حجاجی که مشترک اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هستند تعرفه ی مکالمه، پیامک و اینترنت همراه کاهش یافت. در این طرح تمام مکالمات دریافتی، داخلی و با ایران و همچنین اینترنت همراه و پیامک شامل تخفیف هستند.

خدمات همراه اول برای حجاج

مشترکین همراه اول در حج امسال برای هر دقیقه تماس داخلی و تماس با ایران به جای ۲ هزار تومان، ۵۴۹ تومان و برای تماس دریافتی نیز به جای ۲ هزار تومان، ۶۴۹ تومان پرداخت می کنند. هزینه ی ارسال پیامک برای مشترکین همراه اول از ۲ هزار تومان به ۱۴۹ تومان رسیده و طبق روال گذشته، پیامک داخلی رایگان است.

تعرفه ی اینترنت این اپراتور برای هر مگابایت با ۹۲ درصد تخفیف از ۲ هزار تومان به ۱۴۹ تومان رسیده است. اپراتور اول تأکید کرده که بسته های اینترنتی در رومینگ بین المللی قابل استفاده نیستند و بهتر است کاربرانی که از اینترنت همراه استفاده نمی کنند، برای کنترل هزینه ها دیتا رومینگ گوشی خود را خاموش کنند.

خدمات ایرانسل برای حجاج

شرکت ایرانسل در طرحی که ارائه داده است علاوه بر کاهش تعرفه ها برای حجاج، روزانه ۱۰ مگابایت اینترنت هدیه نیز به زائران ارائه می دهد. اینترنت رایگان روزانه برای حجاج با شماره گیری #۸*۱۱۱* فعال خواهد شد.

تعرفه ی تماس برای مشترکین ایرانسل در حج برای تمام تماس ها ۵۹۹ تومان، برای ارسال پیامک ۲۹۹ تومان و برای دریافت پیامک رایگان است. تعرفه ی اینترنت همراه به ازای هر مگابیت در صورتی که از بسته و اینترنت هدیه استفاده نکنند، ۲۹۹ تومان است.

بسته های اینترنت ایرانسل در حجم های ۳۰۰ و ۶۰۰ مگابایت ارائه شده اند و قیمت آن ها به ترتیب ۳۰ و ۵۰ هزار تومان است. کد استفاده از این بسته ها، به ترتیب #۱*۲*۳*۱۱۱* و #۲*۲*۲*۱۱۱* است. سرویس رومینگ ایرانسل با شماره گیری #۱*۱۱۱* از طریق سیم کارت یا از طریق اپلیکیشن «ایرانسل من» فعال می شود.

اگر اعتبار مشترکین اعتباری ایرانسل در سفر حج تمام شود، می توانند با شماره گیری #۷* اقدام به دریافت شارژ کنند.

در ایام حج، روشن بودن رومینگ بین المللی برای کاربران ایرانسل هزینه ای ندارد.

اگر مشترکان ایرانسل در این سفر در استفاده از خدمات این شرکت به مشکلی برخوردند، شماره تلفن ۰۰۹۸۹۳۷۷۱۱۰۰۰۰ برای پاسخگویی به آن ها آماده است. همچنین حجاج می توانند با مراجعه به سایت irancell.ir با کارشناسان به صورت آنلاین چت کنند یا در تلگرام به t.me/irancellbot پیام بدهند. حجاج می توانند علاوه بر این روش ها، به نشانی اختصاصی haj@mtnirancell.ir ایمیل ارسال کنند و به صورت ۲۴ ساعت از خدمات پشتیبانی ایرانسل استفاده کنند.

با موافقت مشروع دادستانی، یوتیوب رفع فیلتر می شود

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، شرایط رفع فیلتر یوتیوب و بلاگ اسپات در دانشگاه ها را با نظر دادستان کل کشور اعلام کرد.

به گزارش زومیت، محمدجواد آذری جهرمی در صفحه اینستاگرام خود، با اشاره به پیگیری  برای رفع فیلتر دو سرویس اینترنتی برای کاربران دانشگاهی نوشت: پس از پیگیری های انجام شده در خصوص رفع فیلتر یوتیوب و بلاگ اسپات در دانشگاه ها، با نظر مساعد دادستان محترم کل کشور، شرایط رفع فیلتر این سرویس ها در دانشگاه های کشور طی نامه ای به ما اعلام شد.

وی همچنین گفت: «تلاش می کنیم برای پیاده سازی شرایط اعلامی تسریع به عمل آید. جا دارد از حجت الاسلام منتظری بابت پاسخ مثبت به این درخواست تشکر کنم.»

آذری جهرمی از ماه گذشته رایزنی با دادستانی کل کشور برای رفع فیلتر دو سرویس بلاگ اسپات و یوتیوب در جهت درخواست های مجموعه دانشگاهی را شروع کرد و زمان آن به تصمیم کارگروه فیلترینگ موکول شد.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت همچنین درباره شرایط رفع فیلتر این سرویس ها گفته بود: «موضع دادستانی این است که اگر ما به عنوان مجری بتوانیم نظام کنترل خطوط قرمز را پیاده سازی کرده و در کنار هم قرار دهیم، مخالفتی با این مساله نخواهند داشت. با توجه به این که برخی از این سایت ها به صورت رمزی هستند و قابلیت فیلترینگ هوشمند ندارند، این کار شاید در قالب مذاکره با سرویس دهنده یا استفاده از راهکارهای دیگری انجام شود.»

فاز نخست دولت الکترونیک و دولت همراه افتتاح شد

فاز نخست دولت الکترونیک و دولت همراه برای ارائه ی ۴۴۰ سرویس الکترونیکی توسط ۵۱ دستگاه رونمایی شد.

به گزارش زومیت، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات فاز نخست دولت الکترونیک و دولت همراه را افتتاح کرد. در این فاز ۵۱ دستگاه دولتی برای ارائه  ی ۴۴۰ سرویس، الکترونیکی شدند.

از زمان ابلاغ اولیه ی نقشه ی راه این طرح به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ۳۵ ماه گذشته است. به گفته ی واعظی، ابلاغیه ی این طرح ۱۱ شهریور ۹۳ توسط رئيس جمهور به وزارت ارتباطات ابلاغ شده است و دو نهاد رسمی شامل شورای عالی اداری و شورای اجرایی فناوری اطلاعات، فرآیند اجرای دولت الکترونیک را برای تسهیل خدمت دهی بر بستر شبکه ی ملی اطلاعات به مردم و همچنین تسهیل کسب وکارها فراهم کردند و علاوه بر این دو نهاد، تمام دستگاه های اجرایی نیز برای اجرای این پروژه فعالیت داشتند.

وزیر ارتباطات اظهار امیدواری کرد که فاز دوم پروژه ی دولت الکترونیک در دهه ی فجر سال جاری به بهره برداری برسد و تعداد بیشتری از دستگاه های دولتی خدمات خود را الکترونیکی کنند.

مزایای اجرایی شدن این طرح افزایش سرعت ارائه ی خدمات به مردم، کاهش سرگردانی مردم در دستگاه های دولتی، حذف ارائه ی کپی کارت شناسایی، کاهش جعل و تبعیض و فساد، بالا بردن شفافیت و کوچک سازی دولت است.

بر اساس این طرح قرار است هر یک از وزارتخانه ها خدمات خود را به صورت الکترونیک ارائه کنند؛ برای مثال در حوزه ی سلامت دفترچه ی بیمه حذف می شود.

معاون وزیر ارتباطات درباره ی دولت همراه در این مراسم گفت: از نسخه ی موبایل دولت الکترونیک با عنوان دولت همراه رونمایی شد تا تمام شهروندان از فرآیند کاری خود در دولت مطلع شوند.

دیتا سنتر اول دولت به عنوان مرکز پایش وب سایت های دولتی در ساختمان سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز توسط واعظی رونمایی شد. این مرکز قرار است به صورت شبانه روزی، سایت ها و پورتال های دولتی را از نظر امنیتی و کیفیت ارتباطی رصد و ارزیابی کند.

به گفته ی معاون دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات، در این مرکز سرویس های اصلی دولت الکترونیک نگهداری، میزبانی و ارائه می شود و این مرکز عضوی از مرکز تبادل اطلاعات است.

دومین دیتا سنتر دولت در مرکز لشکر سازمان فناوری اطلاعات و سومین دیتا سنتر در ساختمان آفاق این سازمان افتتاح شد.

واکنش تلگرام به خبر انتقال سرورهایش به ایران

صفحه ی تلگرام در توییتر، خبر انتقال سرورهای این پیام رسان به ایران را رد کرد.

به گزارش زومیت، انتقال سرورهای تلگرام به ایران، موضوعی است که این اواخر بارها اعلام و پس از چند ساعت، توسط مدیر تلگرام تکذیب شده است. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مجددا اعلام کرد که جلسات فشرده ای با این شرکت برگزار شده و سرورهای این سرویس پیام رسان به ایران منتقل شده است. واعظی در سخنانش اظهار داشت که این توافق یک طرفه نیست و مذاکرات نتیجه داده اند. به دنبال انتشار این خبر، پاول دورف امروز مجددا در صفحه ی توییتر رسمی خود، پاسخگوی کاربران بود و به آن ها اعلام کرد که سرورهای تلگرام هرگز به ایران منتقل نخواهند شد.

دورف در پاسخ به یکی از کاربران که لینک این خبر را از پاد (پایگاه اطلاعات رسانی دولت) در صفحه ی توییترش به اشتراک گذاشته بود، نوشت: سیاست مداران و روزنامه نگاران همیشه همه  چیز را با هم قاطی می کنند.

به نظر می رسد این موضوع کمی دورف را کلافه کرده است؛ زیرا تمام رسانه های ایرانی دقیقا موضوعی را که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرده بود و در سایت رسمی پاد نیز مطرح شده بود، انعکاس دادند.

شرکت تلگرام نیز در حساب رسمی توییتر خود در واکنش به یکی از کاربران که لینک رسمی خبر را از یکی از خبرگزاری های ایرانی در توییتر منتشر کرده بود، نوشت: اطلاعات این خبر درست نیستند.

یادآور می شود تلگرام چند روز قبل نیز فقط خبر انتقال CDN-های خود به کشورهایی چون ایران، ترکیه، عربستان، هند، اندونزی و عراق را تأیید و بارها اعلام کرده است که قصد ندارد سرورهایش را به ایران منتقل کند.

CDN یا همان شبکه ی انتقال محتوا، مفهومی متفاوت از سرور دارد و وظیفه ی آن  ذخیره سازی اطلاعات در میانه ی راه است. با استقرار CDN-ها در ایران، در واقع اطلاعات از سرور اصلی تلگرام روی CDN-ها کپی می شوند و به دلیل کم شدن مسافت، سرعت دسترسی به محتوا افزایش می یابد، در نتیجه هزینه  نیز کاهش می یابد. اطلاعات CDN-ها رمزگذاری شده هستند.

با توجه به صحبت های واعظی و دورف، به نظر می رسد تاکنون هر دو طرف فقط راجع به انتقال CDN-ها به توافق رسیده اند که البته با توجه به اینکه دورف تأکید کرده است که آن ها حتی به کشورهایی که سانسور در آن ها وجود ندارد نیز اعتماد ندارند، این احتمال وجود دارد که CDN-ها نیز به ایران منتقل نشوند.

هیچ کس تصور نمی کرد که یک سرویس پیام رسان مجازی، روزی آن چنان در زندگی ما رخنه کند که بسیاری از مسائل را تحت تأثیر قرار دهد.

تیم ربات انسان‌ نمای دانشگاه امیرکبیر سوم جهان شد

تیم ربات انسان  نمای دانشگاه صنعتی امیر کبیر در روبوکاپ ۲۰۱۷ ژاپن، مقام سوم جهانی را کسب کرد.

به گزارش زومیت، تیم ربات  انسان نمای دانشگاه صنعتی امیرکبیر در بیست و یکمین مسابقات جهانی روبوکاپ ۲۰۱۷ ژاپن، با شکست دادن تیمی از کشور آلمان به مقام سوم لیگ ربات های انسان نما در رده ی نوجوانان دست یافت.

به گفته ی سرپرست تیم های روبوکاپ دانشگاه صنعتی امیرکبیر، در این دوره از مسابقات تیم هایی از کشورهای آلمان، چین، هند، ژاپن و تایوان حضور داشتند.

علاوه بر دانشجویان، دانش آموزان نیز در این مسابقات شرکت کردند. این دوره از مسابقات جهانی روبوکاپ ۲۰۱۷ در شهر ناگویای ژاپن برگزار شد.

ایران در بخش دانشجویی با تیم هایی از دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ایلخچی، یزد، اصفهان، واحد علوم و تحقیقات و سایر دانشگاه ها و در بخش دانش آموزی با تیم هایی از مدرسه های قلم و دانش با نام تیم کاوش، مدرسه حلی پنج، سلام، اسلام، فرزانگان، علامه طباطبایی و تیم صدرا ربات از اصفهان در مسابقات جهانی روبوکاپ ۲۰۱۷ شرکت کرد. در مجموع ۳۵ تیم از ایران به این مسابقات اعزام شدند.

این مسابقات که از ۵ مرداد ۱۳۹۶ با حضور بیش از ۲۰۰ تیم از دانشگاه ها، مدارس و آموزشگاه های مختلف از ۴۵ کشور دنیا آغاز شد هشت مرداد به کار خود پایان داد.

المپیاد جهانی کامپیوتر ۲۰۱۷ ‌‌‌(IOI) در تهران برگزار شد

افتتاحیه ی بیست  و نهمین المپیاد جهانی کامپیوتر ۷ مردادماه ۱۳۹۶ به میزبانی ایران و با حضور ۸۴ کشور برگزار شد.

به گزارش زومیت، مراسم افتتاحیه ی  بیست  و نهمین دوره ی المپیاد جهانی کامپیوتر (IOI) با شرکت گروه های دانش آموزی از ۸۴ کشور در برج میلاد تهران برگزار شد. سخنگوی المپیاد جهانی کامپیوتر ۲۰۱۷ اعلام کرده است که کشورهای حاضر در این دوره، حداکثر تیم های چهارنفره دارند و در دو روز یک شنبه و سه شنبه ی گذشته در آزمون شرکت کردند.

حمیدرضا عظمتی درباره ی ساختار آزمون ها گفت: هر آزمونی متشکل از ۱۵ سؤال تئوری و عملی بود، شرکت کنندگان با طراحی الگوریتم و برنامه نویسی به سؤال هایی که به صورت خلاقانه از مباحث ریاضیات طرح شده است، پاسخ دادند. مدت زمان پاسخگویی ۵ ساعت بود. پس از این دو مرحله، داوری انجام شد و روز پنج شنبه در اختتامیه، نتایج نهایی اعلام شد.

به گفته ی عظمتی، کشور میزبان می توانست دو تیم را در مسابقات شرکت دهد و به همین دلیل ایران در این دوره، دو تیم چهارنفره داشت. ایران سال گذشته در بیست  و هشتمین دوره ی این مسابقات در روسیه، مقام سوم را کسب کرد.

گوشی تاشو گلکسی ایکس سامسونگ تأییدیه‌ بلوتوث دریافت کرد

گوشی هوشمند تاشو گلکسی ایکس سامسونگ گواهی بلوتوث دریافت کرد.

به گزارش زومیت، در چند سال اخیر شایعاتی شنیده ایم مبنی بر اینکه سامسونگ در حال ساخت یک گوشی هوشمند تاشو است. گفته می شود که این غول کره ای تاکنون نمونه های اولیه این محصول را به برخی از شرکای تجاری خود نشان داده است. شرکت مورد بحث تاکنون به صورت رسمی در مورد ساخت گوشی هوشمند تاشوی خود صحبتی به میان نیاورده؛ اما بر اساس شایعاتی که اخیرا منتشر شده، به نظر می رسد که زمان زیادی تا معرفی این دستگاه باقی نمانده است. حال گوشی هوشمند تاشوی گلکسی ایکس سامسونگ گواهی بلوتوث دریافت کرده است.

شناسه ی مدل این دستگاه در بلوتوث اس آی جی، SM-G888N0 ثبت شده است . بلوتوث اس  آی جی ارائه دهنده ی گواهی بلوتوث برای گوشی یادشده است . شناسه ی مدل مورد اشاره، با هیچ یک از شناسه مدل های محصولات کنونی سامسونگ مطابقت ندارد و به همین جهت احتمالا مربوط به گوشی هوشمند معرفی نشده ی گلکسی ایکس است. شناسه ی مدل SM-G888N0 چند ماه قبل نیز در اتحادیه ی وای فای رؤیت شده بود و این یعنی دستگاه یادشده گواهی وای فای نیز دریافت کرده است. در سند مربوط به گواهی بلوتوث گوشی هوشمند مورد بحث، نسخه ی بلوتوث این دستگاه ۴.۲ ثبت شده است. با توجه به اینکه دو گوشی هوشمند پرچم دار جدید سامسونگ یعنی گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس به بلوتوث نسخه ی ۵.۰ مجهز شده اند، اینکه یک گوشی جدید از این کمپانی با بلوتوث ۴.۲ عرضه شود کمی عجیب به نظر می رسد؛ به خصوص اینکه گلکسی ایکس اولین گوشی هوشمند تاشوی سامسونگ است. این احتمال هم وجود دارد که محصول مورد بحث پیش از عرضه ی نهایی به سیستم عامل اندروید ۵.۰ مجهز شود.

سامسونگ تا به این لحظه هنوز تأیید نکرده است که گوشی هوشمند گلکسی ایکس چه زمانی رسما معرفی خواهد شد. اگر گزارش های اخیر در مورد این محصول صحت داشته باشند، امکان دارد این دستگاه اواخر سال جاری یا نهایتا اوایل سال ۲۰۱۸ رونمایی شود.

پینگل، پیام رسانی جدید برای امنیت ارتباطات

رمزگذاری پیشرفته داده ها و عدم ذخیره سازی آنها روی سرورها و تماس صوتی و تصویری رایگان از مزایای پینگل است.

به نقل از زومیت و به گزارش Aragil Digital Marketing Agency، این روزها که بحث امنیت ارتباطات در پیام رسان های مختلف بسیار داغ است، نرم افزار پیام رسان رایگان پینگل، با ارائه امکاناتی چون رمزگذاری فوق پیشرفته، عدم ذخیره سازی دیتا روی سرورها و تماس صوتی و تصویری رایگان گزینه مناسبی برای کاربران است.

این پیام رسان از اپ استور، گوگل پلی و حتی کافه بازار قابل دانلود است، همچون برخی دیگر از نرم افزارهای پیام رسان پیشرفته، از الگوی پیشرفته رمزگذاری end-to-end استفاده می کند که نهایت حفظ اطلاعات کاربران و حریم خصوصی را تضمین می کند. علاوه بر آن، مزیت دیگر این پیام رسان، عدم ذخیره سازی هرگونه دیتا یا اطلاعات کاربران روی سرورهای این شرکت است که خود باعث امنیت حداکثری استفاده از این پیام رسان می شود و امکان هک و نفوذ را ناممکن می کند.

این نرم افزار که هم اکنون میلیون ها کاربر نقاط مختلف جهان از آن استفاده می کنند، در شرکت زیگما تلکام (Zigma Telecom Sia) در کشور لتونی توسعه داده شده و از مزایای دیگر استفاده از آن می توان موارد زیر را برشمرد:

  • امکان تماس صوتی
  • امکان استفاده از تماس صوتی با کیفیت HD
  • امکان تماس بسیار ارزان از پینگل به افراد بدون پینگل
  • کیفیت بالای تماس صوتی حتی در شبکه های با سرعت پایین 2G
  • امکان ارسال بی نهایت فایل و در فرمت های مختلف
  • امکان به اشتراک گذاری مکان
  • امکان استفاده از Call Forwarding به یک شماره دیگر

همچنین به زودی امکان ایجاد کانال های عمومی (Public Channels)، نسخه دسکتاپ و امکان تماس ویدیوئی گروهی نیز به آن افزوده خواهد شد.

علاقه مندان می توانند این نرم افزار پیام رسان را به رایگان از اپ استور، گوگل پلی و حتی کافه بازار دانلود کنند.

سایون، نخستین خودروی خورشیدی جهان

گرایش به سمت سوخت های پاک و تولید خودروهایی سازگار با محیط زیست در حال افزایش است. در این راستا، شرکت تازه تأسیس سونوموتورز از نخستین خودروی خورشیدی جهان، با نام سایون رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، به تازگی سونوموتورز نمونه اولیه خودروی الکتریکی و خورشیدی خود را با نام سایون (Sion) عرضه کرده است. این خودرو که از انرژی خورشیدی به همراه انرژی برق استفاده می کند، در حال آماده سازی و آزمایش نهائی است و انتظار می رود در سال ۲۰۱۹ به بازار عرضه شود. ۳۳۰ سلول خورشیدی مجتمع در بدنه سایون به کار رفته است که برق کافی برای پیمودن مسافتی در حدود ۳۰ کیلومتر تولید می کنند. علاوه بر این باتری های این خودرو تا ۳۰ کیلووات ساعت برق ذخیره می کنند که برای مسافتی معادل ۱۶۰ کیلومتر کافی خواهد بود. از ویژگی های قابل توجه این خودرو می توان به شارژر دوجهته اشاره کرد که می تواند خودرو را به یک ایستگاه توان متحرک، با خروجی ۲.۷ کیلووات تبدیل کند. از دیگر ویژگی های سایون می توان به طراحی سبک و خاص سلول های خورشیدی در بدنه، همراه با فیلتر تصفیه ی هوا برای شهرهای آلوده و یک تریلر اختیاری با ظرفیت ۷۵۰ کیلوگرم اشاره کرد.

اگر چه از لحاظ فنی این خودرو به طور کامل خورشیدی نیست (چون تعریف یک مدل خورشیدی خودرویی است که بخش اصلی انرژی آن از نور محیط تأمین شود) اما در میانه ی راه تبدیل شدن به یک خودروی کاملا خورشیدی قرار دارد. سایون اولین محصول الکتریکی است که قادر به شارژ کردن باتری های خود از طریق انرژی خورشیدی است. حال می توان کمتر از قبل، نگران محدوده رانندگی با خودروهای الکتریکی آینده بود. در شرایط مناسب، سلول های خورشیدی سایون، انرژی لازم را برای حرکت تا مسافت ۳۰ کیلومتر را تأمین می کنند که می تواند برای رانندگی روزانه، کافی باشد. شرکت سونو این سیستم را viSono نامیده است.

ساخت سایون، توسط سه جوان کارآفرین در مونیخ آلمان آغاز شد که می خواستند تغییراتی در پیشرانه خودرو به وجود بیاورند که مستقل از نفت و سوخت های فسیلی باشد. لورین، نوینا و جونا برای ساخت و آزمایش نمونه اولیه سایون، سه سال در گاراژ  خانگی وقت صرف کردند تا طرح آماده شد. جولای گذشته آن ها با هدف تولید خودروی الکتریکی خورشیدی، کمپین تبلیغاتی بزرگی به راه انداختند تا بتوانند هزینه ساخت و آزمایش این خودرو را تأمین کنند. این کمپین موفقیت آمیز بود و مبلغی حدود ۶۰ هزار یورو کمک نقدی جمع آوری شد؛ درحالی که حدود ۱۱۰۰ درخواست برای سفارش خرید این خودروی برقی-خورشیدی از طریق همین پویش، ثبت شده است.

بدنه به طور عمده از پلی کربنات ضد زنگ و مقاوم در برابر خراش ساخته شده است. یکی از ویژگی های منحصر به فرد در طراحی بدنه، وزن سبک و قرار گرفتن سلول های خورشیدی در بدنه، سقف، کاپوت و شیشه عقب خودرو است. برای محافظت از سلول های خورشیدی از اثرات زیست محیطی، سطح این سلول ها با پلی کربنات پوشانده شده است. سقف پانوراما هم در سایون وجود دارد تا چشم اندازی استثنایی برای سرنشینان فراهم می کند.

فضای داخلی سایون بسیار ساده طراحی شده است. فیلتر هوای برسونو که در حقیقت نوعی خزه محسوب می شود، هوای داخلی خودرو را تمیز نگه می دارد. این فیلتر تا بیست درصد ذرات گرد و غبار را فیلتر و رطوبت داخل سایون را تنظیم می کند. این خزه مخصوص نیازی به نگهداری و آبیاری ندارد. علاوه بر این، یک نمایشگر سرگرمی با صفحه نمایش ۱۰ اینچ هم روی داشبورد قرار گرفته است.

شرکت سونو به ایمنی خودرو بسیار اهمیت می دهد. سایون مجهز به ترمزهای ضد قفل، تجهیزات هشداردهنده، کیسه های هوای راننده و سرنشین و سیستم ضد لغزش ESC است.

با توجه به تکنولوژی شارژ دوطرفه، سایون نه تنها می تواند انرژی مورد نیاز خودش را تولید کند، بلکه می تواند انرژی دیگر خودروها را هم فراهم کند. این ویژگی، سایون را به یک نیروگاه برق متحرک تبدیل می کند. با استفاده از این فناوری، تمام دستگاه های رایج با حداکثر ۲.۷ کیلووات می توانند توسط سایون شارژ شوند. شما می توانید دستگاه های الکترونیکی خود را به خودرو وصل کنید و آن ها با باتری سایون کار کنند.

برای نمایشگر داشبورد یک طراحی بسیار ساده استفاده شده است که سرعت حرکت و سطح شارژ باتری را نمایش می دهد. در سمت چپ، کیلومتر کارکرد روزانه ی خودرو دیده می شود. بعد از ۲۴ ساعت، این کیلومترها به سمت راست منتقل می شود، جایی که مجموع کارکرد خودرو قرار دارد.

سایون در ابتدا در دو مدل عرضه خواهد شد: یک مدل شهری با قیمت اولیه ۱۲ هزار یورو با یک باتری ۱۴.۴ کیلووات ساعت و برد واقعی ۹۶ کیلومتر و یک مدل Extender (توسعه یافته) با قیمت اولیه ۱۶ هزار یورو همراه باتری ۳۰ کیلووات ساعت که مسافتی در حدود ۱۷۷ تا ۱۹۳ کیلومتر را می پیماید.  هفته گذشته اعلام شد که این شرکت تصمیم دارد تیراژ مدل Extender را افزایش دهد و از تیراژ تولید مدل شهری بکاهد؛ چرا که تقاضا برای سفارش آن کاهش یافته است. انتظار می رود که هزینه نهایی سایون برای تحویل در سال ۲۰۱۹ همراه با آپشن های کامل، حدود ۲۳ هزار دلار باشد. آزمایشات این خودرو در تابستان سال آینده در ایالات متحده انجام خواهد شد.

خودروی برقی مفهومی بی‌ ام‌ و iM2 رونمایی شد

علاقه ی وافر خودرودوستان به مدل های اسپرت، باعث شده است شرکت بی ام و، طرح های مفهومی و برقی خود را به سبک اسپرت طراحی کند. به همین خاطر خودروی IM2، به صورت یک طرح مفهومی اسپرت رونمایی شده است.

به گزارش زومیت، iM2 ممکن است بر اساس نظر سازنده اش، پلی بین مدل های M2 و i8 باشد؛ اما مشتریان این خودروی اسپرت حاضر به فدا کردن نهایت سرعت، به خاطر شتاب و مصرف سوخت خواهند بود. به گفته دیوید اولیوارز، این ماشین اسپرت کاملا برقی، تلاش خود را بر ارائه ی تجربه ای هیجان انگیز از رانندگی اسپرت به راننده متمرکز می کند؛ اما وقتی که راننده انتظار طی کردن مسافت های طولانی و مسابقه ای را نداشته باشد.

اولیوارز می گوید: خودروی مفهومی iM2 لوکس نیست و شرایط خوبی برای پیمودن مسافت های طولانی ندارد؛ اما شتاب و قیمت رقابتی عالی، این خودرو را متمایز می کند. از آنجایی که این خودرو یک اسپرت تمام الکتریکی است، نیازی به جلو پنجره مشبک نیست؛ هرچند هنوز با دو پنل در جلو، عرضه می شود که دارای جلو پنجره مشبک دوتکه (سبک مخصوص بی ام و) است.

ویژگی های دیگر این خودروی برقی عبارتند از سیستم xDrive تمام چرخ محرک، اورهنگ کم در جلو و عقب (اورهنگ به فاصله محور چرخ ها از جلو یا عقب خودرو گفته می شود) و چرخ های ۲۰ اینچی.

همه چیز در این خودروی مفهومی، جذاب است. هنوز هم نباید امیدی به شکست رقبای بنزینی در مسافت های طولانی داشت؛ اما با فناوری کنونی، حرکت با نهایت سرعتی حدود ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برای یک خودروی برقی مناسب است. به هرحال دنیای طراحی خودرو، دنیای محدودیت ها است و نمی توان انتظار داشت همه ویژگی های خوب در یک خودرو جمع شوند.

احیای مغزی کودک دوساله به روش اکسیژن درمانی برای اولین بار

دختر بچه ای دوساله به نام اِدِن که به مدت پانزده دقیقه در استخر غرق شده بود، به زندگی طبیعی خود بازگشت. این کودک نوپا که دچار آسیب مغزی شدید و ایست قلبی شده بود، به روش اکسیژن درمانی بهبود یافت.

به گزارش زومیت، ادن کارلسون به مدت پانزده دقیقه در آب غرق شده بود. این کودک پس از غرق شدن دچار ایست قلبی به مدت دو ساعت و آسیب شدید در ناحیه ی خاکستری مغز و آتروفی مغزی (کوچک شدن ناحیه خاکستری و سفید مغز و تحلیل بافت آن) شد. او در نتیجه ی این حادثه توانایی راه رفتن، سخن گفتن یا عکس العمل به صداهای اطرافیان را نداشت و تنها به دور خود می پیچید و سرش را مدام تکان می داد.

تیم پزشکی از مرکز سلامت LSU و دانشگاه داکوتای شمالی، توانست به روش اکسیژن درمانی پرفشار (Hyperbaric Oxygen Therapy) آسیب مغزی این کودک نوپا را به صورت قابل توجهی مداوا کند. دانشمندان در آمریکا معتقدند که درمان ادن، اولین احیا مغزی به روش ترکیب اکسیژن درمانی است و این نوع احیا قبلا با هیچ درمانی گزارش نشده است.

پائول هارچ از پزشکان دانشگاه داکوتای شمالی، می گوید: ما قبل از فرسوده شدن بافت های مغز کودک، با مداخله در رشد او باعث ترمیم و رشد مجدد بافت های مغزی شدیم.

این اتفاق ناراحت کننده در فوریه سال گذشته روی داد. وقتی مادر ادن در حال استحمام بود، او از خانه خارج شد و به درون استخر سقوط کرد.

ادن به مدت پانزده دقیقه زیر آب بود؛ در نهایت مادرش متوجه غرق شدن او شد و بلافاصله شروع به احیا قلبی (CPR) کرد؛ اما متأسفانه تلاش های مکرر وی بی نتیجه ماند تا این که پس از دو ساعت، تیم پزشکی مرکز پزشکی منطقه ای واشنگتن در فیت ویل (آرکانزاس) با تلاش های فراوان، موفق به احیا قلبی این کودک شد.

بعد از گذشت دو روز، ادن از بخش مراقبت  های ویژه مرخص شد. اما به علت آسیب های شدید مغزی و عوارض جانبی فیزیکی، دکتر هارچ، تصمیم گرفت تا زمان ترمیم و بهبودی کامل نواحی آسیب مغزی، به اکسیژن درمانی این کودک بپردازند.

اکسیژن درمانی در یک محفظه ی بسته پرفشار اکسیژن (HBOT) انجام می شود که بیمار به صورت خوابیده یا نشسته در آن قرار می گیرد. از این مخزن با اعمال فشار محیطی بزرگ تر از اتمسفر، برای درمان بیماران استفاده می شود. بدین  ترتیب، مقدار اکسیژن موجود در خون بیمار افزایش  می یابد و بدن می تواند میزان اکسیژن ازدست رفته ی موجود در خون را جبران کند و مقدار آن را به حالت طبیعی خود برساند و در نتیجه بافت  های آسیب دیده ترمیم شوند.

دوره ی درمان ادن در اتاقک اکسیژن پرفشار زیاد طول نکشید و پزشکان پس از پنجاه و پنج روز از غرق شدن او، به یک دوره ی اکسیژن درمانی دیگر با عنوان NBOT در سطح دریا پرداختند. این دوره ی درمانی دو بار در روز و هر بار به مدت چهل و پنج دقیقه و از طریق بینی انجام شد. به تدریج، ادن علائم بهبود بیشتری نشان می داد و توانست دستان خود را حرکت دهد، غذا بخورد، جملات کوتاهی را بیان کند و بخندد.

سه هفته بعد، محققان، ادن و خانواده اش را به نیواورلئان منتقل کردند و این بار نیز یک دوره درمانی اکسیژن HBOT را انجام دادند. پس از پانزده جلسه، مادر ادن مشاهده کرد که حرکات او تقریباْ به روال طبیعی خودش برگشته ولی عملکرد حرکتی او چندان رضایت بخش نیست. به همین علت پزشکان شروع به فیزیوتراپی همراه با اکسیژن درمانی کردند.

پس از سی و نُه جلسه اکسیژن درمانی، ادن توانست راه برود و بهتر از قبل صحبت کند. عملکرد حرکتی و آزمایش های اختلالات عصبی نیز بهبودی هرچه بیشتر این کودک را نشان دادند. پس از گذشت ۱۶۲ روز از این حادثه، اسکن MRI نشان داد که تمامی نواحی آسیب دیده ی مغزی برطرف شده و تنها بخش کوچکی از آن باقی مانده  است.

تیم پزشکی این کودک اظهار داشتند که این نوع احیا مغزی قبلاً با هیچ درمانی گزارش نشده است.

واضح است که ترکیب اکسیژن درمانی پرفشار HBOT و معمولی NBOT سبب کاهش التهاب و ترمیم سلول های مغزی شده است، اما پزشکان هنوز درک دقیقی از این نوع احیای شگفت انگیز ندارند. هارچ می گوید: این نوع درمان پزشکی که خطر کمی برای بیمار دارد، می تواند تأثیر عمیقی در بهبود عملکرد بیماران مشابه داشته باشد.

یک سیارک، کارایی سامانه دفاعی ناسا را محک می زند

به زودی یک سیارک تقریباً کوچک، از نزدیکی زمین عبور می کند و ناسا می خواهد سامانه ی دفاعی خود را روی این سیارک آزمایش کند.

به گزارش زومیت، منظومه ی شمسی مملو از تکه های کوچک و بزرگی از سنگ ها است که در مدارهایی جداگانه با سرعت هایی متفاوت در حرکت هستند. زمین روزانه توسط صدها شهاب سنگ بمباران می شود که عمدتاً کوچک هستند و صحنه های بسیار زیبایی را در آسمان می آفرینند؛ اما این احتمال وجود دارد که یکی از سیارک های نسبتاً بزرگی که در منظومه ی شمسی وجود دارند، از مدار خود خارج شود و به طور اتفاقی به زمین برخورد کند و صحنه ی دلخراشی را رقم بزند.

برخورد سیارکی بزرگ به زمین، یک سناریوی آخرالزمانی است که وقوع آن به این زودی ها بعید به نظر می رسد؛ اما اگر احتمال وقوع یک چنین اتفاقی ۱ در ۱۰۰۰۰ نیز باشد، لازم است که ما همواره مراقب باشیم و آسمان را تحت نظر داشته باشیم. ناسا مدتی است که از سامانه ی دفاع سیاره ای خود صحبت می کند؛ اما تا به این لحظه آن را روی یک هدف واقعی آزمایش نکرده است. در ماه اکتبر ما شاهد عبور یک سیارک نسبتاً کوچک از فاصله ی چند هزار کیلومتری زمین خواهیم بود؛ بنابراین به نظر می رسد که اکنون دانشمندان ناسا یک هدف واقعی را برای آزمایش سامانه ی دفاعی خود پیدا کرده اند.

البته این سیارک بزرگ نیست و مردم نباید از عبور آن ترسی داشته باشند. این سیارک که با نام 2012 TC4 شناخته می شود، به صورت کاملاً ایمن از ارتفاع حدود ۶۸۰۰ کیلومتری سطح زمین عبور خواهد کرد. دانشمندان در حال حاضر نمی توانند فاصله ی عبور این سیارک از زمین را به صورت دقیق اعلام کنند و تنها یک مقدار تقریبی را پیش بینی کرده اند؛ زیرا این سیارک از سال ۲۰۱۲ تا به امروز، از میدان دید تلسکوپ خارج بوده است.

عرض این سیارک بین ۱۰ تا ۳۰ متر خواهد بود؛ بنابراین 2012 TC4 یک سیارک کوچک به شمار می رود. ستاره شناسان تا به امروز تنها یک بار این سیارک را دیده اند و آن هم در سال ۲۰۱۲ اتفاق افتاد. در آن زمان، این سیارک باز هم از کنار زمین عبور کرد و فاصله ی آن با زمین، بسیار کمتر از فاصله ی ماه بود. عبور این سیارک از کنار زمین در سال ۲۰۱۲ حدود هفت روز به طول انجامید؛ بنابراین ستاره شناسان تنها یک هفته فرصت داشتند تا زمان بازگشت دوباره ی این سیارک را محاسبه کنند.

با توجه به محاسبات انجام شده، به نظر می رسد که سیارک TC4 2012 در تاریخ ۱۲ اکتبر ۲۰۱۷ برابر با ۲۰ مهر ۱۳۹۶، باز هم از کنار زمین عبور خواهد کرد. پژوهشگران برای عبور این سیاره کاملاً آماده هستند؛ اما این بار تنها به به روزرسانی مشاهدات خود بسنده نمی کنند، بلکه می خواهند برخی از سامانه ها و تجهیزات دفاعی خود را روی آن آزمایش کنند.

مایکل کِلِی از ناسا که رهبری این گروه پژوهشی را عهده دار است، می گوید: این بار به هنگام عبور سیارک، ما یک کار اضافه را نیز انجام خواهیم داد. ما قرار است از این سنگ آسمانی برای آزمایش شبکه ی جهانی جستجو و شناسایی سیارک استفاده کنیم. ما قرار است که اتحاد جهانی خود را در شرایط ویژه برای چگونگی نشان دادن واکنش در برابر تهدیدات سیارکی، مورد ارزیابی قرار دهیم.

این اولین بار است که پژوهشگران ناسا می خواهند از یک سنگ آسمانی واقعی برای آزمایش سامانه های دفاع سیاره ای خود استفاده کنند و ستاره شناسان سرتاسر جهان نیز در انجام این عملیات شرکت خواهند داشت.

اداره ی هماهنگی دفاع سیاره ای (PDCO) ناسا سال گذشته رسماً کار خود را آغاز کرد و هدف آن نیز تحت پوشش قرار دادن آسمان برای یافتن و از بین بردن اجرام آسمانی که به اندازه ی کافی بزرگ و نزدیک به زمین هستند و می توانند برای بشریت یک تهدید جدی به شمار بروند، خواهد بود. در اکتبر سال گذشته، سیستم های رصد فضایی این اداره، در مورد عبور غیرمنتظره ی یک سیارک از نزدیکی زمین هشدار دادند و توانستند زمان عبور، میزان خطر و موقعیت عبوری آن را پیش بینی کنند. این کار یک دستاورد بزرگ در امر دفاع از زمین در برابر تهدیدات فضایی به شمار می رود. این بار، پژوهشگران قصد دارند که توانایی های دفاعی خود را روی یک هدف واقعی آزمایش کنند.

ویشنو رِدی از دانشگاه آریزونا که قرار است در این آزمایش مشارکت داشته باشد، می گوید: این یک تلاش گروهی است که ده ها رصدخانه، دانشگاه و آزمایشگاه از سرتاسر جهان در آن مشارکت می کنند. بنابراین ما می توانیم به نقاط قوت و ضعف خود در امر تشخیص و مشاهده ی اجرام نزدیک به زمین، پی ببریم.

اگرچه دانشمندان همگی به خوبی می دانند که 2012 TC4  قرار نیست به زمین برخورد کند؛ اما مدار حرکت آن به گونه ای است که فرصتی مناسب را برای آزمایش سامانه ها و تجهیزات ما به ارمغان خواهد آورد و می توانیم توانایی های خود را در امر ردیابی و پیش بینی مسیر اجرام نزدیک به زمین، تقویت کنیم.

پل چودس از مرکز مطالعه ی اجرام نزدیک به زمین ناسا، می گوید: انجام این کار برای آن که رصدخانه ها بتوانند به محض عبور یک سیارک از نزدیکی زمین تلسکوپ های خود را روی آن ثابت کنند، لازم و ضروری است. همچنین یک کار جمعی باعث می شود که مشاهدات بعدی به صورت دقیق تر انجام شوند و تشخیص دقیق مدار حرکت یک سیارک ممکن می شود.

برخورد یک سیارک به زمین و ایجاد یک سناریوی آخرالزمانی دور از ذهن است؛ اما تلاش های ناسا برای شناسایی و فهرست بندی سیارک هایی که احتمال برخورد دارند، قابل ستایش است. هرچند نباید این را فراموش کرد که تنها یکی از همین سیارک ها بود که به زمین برخورد کرد و دایناسورها را به طور کامل منقرض کرد.

متأسفانه با وجود تمام تلاش هایی که به صورت گروهی برای شناسایی این تهدیدات انجام می شوند، در حال حاضر ما تقریباً هیچ کاری نمی توانیم در مقابل این تهدیدات انجام دهیم. به همین دلیل است که کارشناسان بارها به ما هشدار داده اند که پیش  از آن که دیر شود، باید یک فضاپیمای اختصاصی برای این کار ساخته شود و بتواند از زمین دفاع کند.

نیازی نیست که در تاریخ ۲۰ مهر منتظر اتفاق خاصی باشید؛ اما به هر حال امیدواریم که PDCO پیش از آن که یک خطر جدی ما را تهدید کند، بتواند راهی برای مقابله با آن بیابد یا این که یک بمب فضایی را توسعه دهد تا بتوانیم آن خطر را در فضا منفجر کنیم.

وقوع ماه گرفتگی؛ ۱۶ مرداد ساعت ۲۱ به وقت ایران

روز دوشنبه، ۱۶ مرداد، زمین شاهد پدیده ی ماه گرفتگی خواهد بود؛ این پدیده در ساعت ۲۱ به وقت ایران از کشورمان قابل مشاهده است.

به گزارش زومیت، روز دوشنبه ی هفته ی آینده، زمین شاهد پدیده ی ماه گرفتگی خواهد بود و این پدیده، ساعت ۲۱ همان روز، از ایران قابل رویت است. به گفته ی مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، ماه گرفتگی هفته ی آینده از نوع خورشید جزئی است و در شبانگاه روز ۱۶ مرداد رخ خواهد داد. وی می گوید: ماه گرفتگی ۱۶ مرداد، متعلق به دوره ی ساروس ۱۱۹ است و شصت و دومین گرفت از ۸۳ گرفت این دوره محسوب می شود.

ماه گرفتگی یا خسوف زمانی رخ می دهد که ماه میان زمین و خورشید قرار گیرد؛ اما به گفته ی مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، ماه گرفتگی هفته ی آینده بسیار جزئی است و به موجب آن تنها بخش کوچکی از درون سایه ی زمین قرار می گیرد.

به صورت تقریبی، هر دوره ی کسوف یا خسوف (خورشید گرفتگی یا ماه گرفتگی)، ۱۸ سال و ۱۱ روز و ۸ ساعت است و هرچند که در سال بین ۲ تا ۳ خورشیدگرفتگی و صفر تا ۳ ماه گرفتگی رخ می دهد، این امر به دوره های مختلف تعلق دارد.

عتیقی با اشاره  به آغاز ماه گرفتگی ۱۶ مرداد از ساعت ۱۷ و ۲۲ دقیقه و ۵۵ ثانیه به وقت جهانی، اعلام کرد که با اضافه کردن ۴ ساعت و ۳۰ دقیقه به این زمان، وقت محلی آغاز این پدیده در ایران مشخص می شود.

به گفته ی وی، زمان آغاز خسوف در ایران، ساعت ۲۱ و ۵۲ دقیقه و ۵۵ ثانیه خواهد بود. عتیقی زمان خروج ماه از نیم سایه ی زمین به وقت جهانی را ساعت ۱۹ و ۱۸ دقیقه و ۱۰ ثانیه دانست.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در پایان خاطرنشان کرد که این پدیده ی نجومی به جز در آمریکا از چهار قاره ی کره ی زمین قابل مشاهده خواهد بود.

کشف باقی مانده های قدیمی ترین انسان شناخته شده، دیدگاه ما در مورد تکامل انسان را تغییر می دهد

اجداد انسان مدرن زودتر از آن چیزی که فکر می کردید، تکامل یافته اند.

به گزارش زومیت، دانشمندان به تازگی فسیل های قدیمی ترین انسان را در مراکش کشف کردند. این یافته، داستان ریشه های انسان را تغییر می دهد و به یافتن جزئیات تکامل ما کمک می کند.

مدتی پیش دانشمندان گزارش دادند که قدیمی ترین باقی مانده های هوموساپینس ها را در مراکش کشف کرده اند. استخوان ها و دیگر باقیمانده های آن ها در حدود ۳۰۰ هزار سال عمر دارند. این کشف دیدگاهی تازه در مورد خاستگاه انسان امروزی به ما می دهد: یکی از نتایج چنین یافته هایی این است که درمی یابیم انسان ها زودتر از آن چیزی که تصور می کردیم، تکامل یافته اند. فسیل ها مشخص می کنند که با وجود تفاوت های بنیادی بین مغز انسان  امروزی و هوموساپینس ها، چهره ی انسان  مدرن، به شدت به اجداد اولیه اش شبیه است.

تا پیش از این کشف برجسته در جبل ایرهود، قدیمی ترین فسیل های انسانی که کشف شده بودند تنها ۱۹۵ هزار سال عمر داشتند. کارشناسان با توجه به این یافته، نتیجه گرفته اند که گونه ی ما نه فقط در آفریقای شرقی (نزدیک اتیوپی)، بلکه در سرتاسر این قاره در آفریقای غربی (محل کنونی مراکش) هم تکامل یافته است.

فیلیپ گانز، پالوآنتروپولوژیست و نویسنده ی همکار در دو مقاله ی مربوط به این فسیل ها، می گوید: ما فقط از یک گونه از انسان ها در آفریقای شرقی تکامل نیافته ایم.

تا پیش از این، پالوآنتروپولوژیست ها با توجه به فسیل هایی که یافته بودند، گمان می کردند هوموساپینس ها در شرق آفریقا تکامل یافته و سپس در سرتاسر این قاره پراکنده شده اند. اما فسیل های اسرارآمیزی که در سایر نقاط آفریقا یافتند، با این داستان مطابقت نداشت. فسیل هایی که در مراکش کشف شدند، گرچه سؤال های جدیدی ایجاد می کنند؛ اما به حل سؤالات پیشین کمک بسیاری می کنند.

به عنوان مثال، یافته های جبل ایرهود تأیید می کنند که هوموساپینس ها صورت صاف تری داشتند که به صورت های امروزی ما شبیه بود. کریستوفر استرینگر، پالوآنتروپولوژیست موزه ی ملی لندن، فکر می کند که صورت های صاف تر هوموساپینس های اولیه به پیشرفت تکلم مربوط بوده است.

مغز بزرگ تر و گردتر انسان مدرن، پیشرفتی جدیدتر در تکامل انسان بوده است. دکتر گانز معتقد است که تکامل مغز انسان به حالتی گردتر در یکی از فازهای تکاملی اخیر انسان رخ داده است. به ویژه دو بخش از مغز، مخچه و لوب پاریتال که در پشت سر قرار دارند، در طول هزاران سال تکامل یافته اند. دانشمندان هنوز نمی دانند که مغز گردتر چگونه نحوه ی تفکر انسان ها را تغییر داد.

تیغه های چخماقی با همان قدمت در نواحی دیگری از آفریقا کشف شده اند و با توجه به فسیل های جبل ایرهود، احتمالا انسان های اولیه آن تیغه ها را ساخته اند. دکتر گانز و گروه او این گفته را قبول دارند. هوموساپینس ها احتمالا به عنوان شبکه ای گروهی در سرتاسر قاره تکامل یافته اند. اگر گروه بتواند سرمایه ای برای پژوهش های بیشتر جذب کند، بسیاری از سؤالات پاسخ داده خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

13 − دو =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *