ترفند. چگونگی ساخت فایل های صوتی از کتاب های لاتین، به وسیله ی Kurzweil

یکی از دغدغه های زبان آموزان نابینا این است که عموماً مجبورند کتاب ها را اسکن کنند و به کمک کامپیوتر بخوانند و در این صورت، این محدودیت همیشه همراشان است که وقتِ کتاب خواندن، حتماً و الزاماً باید پای کامپیوتر بنشینند و مثل سایر زبان آموزان، نمی توانند وقتی سوار مترو، تاکسی یا اتوبوس هستند، از زمانشان استفاده کنند و به خواندنِ کتاب های انگلیسی بپردازند.
اما نرم افزار kurzweil، از شناخته شده ترین برنامه های کتابخوانیِ ویژه ی کاربران نابینا، این کار را برای ما ممکن کرده است.

در این ترفند، به شما خواهیم گفت که با استفاده از kurzweil، چطور می توانید نسخه ی صوتی از کتاب های انگلیسی یا زبان های دیگری که Kurzweil پشتیبانی می کند، تهیه کنید تا در زمان های لازم، آن را روی گوشی یا سایر پخش کننده ها منتقل کرده و از آن استفاده کنید.
شاید بگویید برنامه های زیادی هستند که این کار را برایمان انجام می دهند و دیگر چه نیازی به kurzweil وجود دارد؟
در این خصوص باید عرض کنیم، تبدیل با Kurzweil، چند مزیت بزرگ دارد که اولینش، استفاده از صدا های بسیار با کیفیتی است که در این برنامه وجود دارد. دیگر مزیت های این کار را هم بعد از این که توضیحمان در باره ی نحوه ی تبدیل متن به فایل صوتی منعقد شد، خودتان در خواهید یافت.

برای این که بتوانید از این ابزار استفاده کنید، ابتدا لازم است متن مورد نظرتان را در Kurzweil باز کنید.
بعد از این کار، منو فایل را باز کرده و گزینه ی utilities را پیدا کنید.
در زیر شاخه های این بخش، گزینه ای وجود دارد به نام Create Audio Files. وقتی وارد این گزینه می شویم، اولین چیزی که از ما پرسیده می شود آن است که می خواهیم تمام صفحات به صوت تبدیل شوند، یا محدوده ی خاصی را مد نظر داریم. با فشردن کلید های جهتیِ بالا و پایین، بسته به نیازمان، از میان گزینه های All و Pages، یکی را انتخاب می کنیم. دومی را وقتی انتخاب می کنیم که قصد داشته باشیم محدوده ای برای کارمان مشخص کنیم.
فرض را بر این می گذاریم که دومی را انتخاب کرده ایم.
در این صورت، با زدن tab، دو کادر ویرایشی را مشاهده خواهیم کرد.
اولی با عنوان Processing will begin with page … و دومی Processing will end with page …
این دو کادر، مکان هایی هستند برای مشخص کردنِ شماره صفحه های آغازین و پایانی.
به طور مثال، اگر کاربر بخواهد از صفحه ی دوازده تا شانزده را تبدیل کند، دوازده را در فیلدِ اول و شانزده را در دومی خواهد نوشت.
البته اگر all را انتخاب کرده باشید، دیگر این دو کادر برایتان به نمایش در نخواهد آمد.
باز با زدنِ tab، در میان سایر گزینه های این بخش حرکت می کنیم.
بعد از بخش شماره صفحات، از ما خواسته می شود مشخص کنیم می خواهیم فایلِ نهایی چه پسوندی داشته باشد.
با جهت نما های بالا و پایین، از میان گزینه های MP3& Wave& DAISY with MP3 و DAISY with wave، یکی را حسب نیازمان انتخاب می کنیم.
در بخش بعدی، می شنویم که kurzweil می گوید: the number of pages per audio files. اینجا، جایی است که باید مشخص کنیم می خواهیم هر فایلمان چند صفحه داشته باشد.
به طور مثال، اگر مشغول تبدیلِ صد صفحه به صوت هستیم، می توانیم مشخص کنیم که در هر فایلِ صوتی، ده صفحه وجود داشته باشد. به این ترتیب، ما بعد از تبدیلِ این صد صفحه، ده فایلِ صوتی در اختیار خواهیم داشت که هر یک شاملِ ده صفحه خواهد بود.
پس، عددی که اینجا با جهت نمای بالا و پایین مشخص می کنیم، تعداد صفحاتی است که می خواهیم در یک تِرَکِ صوتی در اختیارمان قرار گیرد.

در بخش بعدی، Audio Quality را مشخص می کنیم. ما می توانیم در این قسمت، از میان گزینه های low، به معنای پایین، Medium به معنای متوسط و high به معنای بالا، یک انتخاب داشته باشیم.
بدیهی است هرچه کیفیت پایینتر باشد، حجمِ فایلِ تولید شده هم کمتر خواهد بود.
دو گزینه ی بعدی، این امکان را به ما می دهد که bit rate و sample rate را مشخص کنیم.
برای کسانی که با ویرایش فایل های صوتی آشنا باشند، این دو اصطلاح کاملاً شناخته شده اند.
بدیهی است هرچه رقم بالا تری انتخاب شود، در بهبود کیفیت فایل خروجی مؤثر خواهد بود و از سوی دیگر حجم فایل خروجی هم بالا تر خواهد بود. تواناییِ یافتنِ تناسبی میانِ bit rate و sample rate هم چیزی است که به تجربه به دست خواهد آمد.
با زدنِ tab می توانیم دکمه ی Brows را پیدا کنیم که به ما این امکان را خواهد داد که مکانِ ذخیره ی فایل را تعیین کنیم. اگر مکانی مشخص نشود، فایل ها به صورت پیشفرض در پوشه ی general، واقع در پوشه ی kurzwel educational systems در قسمت my documents، ذخیره خواهند شد.
با انتخاب مکان ذخیره، دیگر کار ما تمام است و فقط باید ok را انتخاب کنیم تا روند تبدیل آغاز شود.
وقتی کار پایان می یابد، kurzwel با صدایی شبیه به زنگ کلیسا، شما را از این اتفاق آگاه می کند و شما می توانید از فایل های صوتی که تحویلتان می دهد، استفاده کنید.
البته این نکته را هم همیشه مد نظر قرار بدهید که صدایی که متن را برایتان صوتی می کند و سرعت خوانش متن، بسته به تنظیماتی است که شما در وقتِ تبدیل، بر روی kurzweil اعمال کرده اید.
بنا بر این، پیش از انجام همه ی این کار ها بهتر است ابتدا صدا، سرعت و سایر فاکتور های خوانش متن را در تنظیمات kurzweil مشخص کنید و بعد، به سراغ مبدلِ متن به صوت بیایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بیست − چهارده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *