این مقاله استثنایی، توسط وبسایت دیجیاتو گرداوری شده و پیشنهاد می کنیم خواندن آن را به هیچ عنوان از دست ندهید.
چرا که شما را با بهترین و کاربردی ترین اپلیکیشن های موبایلی ایرانی در سال 97 در حوزه های مختلف آشنا می کند.
ما نیز در وبسایت پکتوس، مطلب زیر را به گونه ای تنظیم کردیم که خواندن آن برای شما آسانتر باشد.
با پایان یافتن سال 97، یک بار دیگر، به موعد انتخاب بهترین اپلیکیشنهای ساخته دست متخصصان داخلی رسیدیم؛ رسمی که در دیجیاتو از سال ۹۵ آغاز کردیم، در سال ۹۶ مفصلتر از سال قبل آن را ادامه دادیم و حالا با پایان یافتن سال ۹۷ با یک تغییر بزرگ به سراغش میرویم.
در سال 97، شما خوانندگان و همراهان همیشگی دیجیاتو هم در انتخاب بهترینهای سال با ما شریک بودید. به همین خاطر در مقاله پیش رو ضمن اعلام برترین اپلیکیشنهای ایرانی سال ۹۷ از دیدگاه تیم تحریریه، اپلیکیشنهای منتخب مردم در نظرسنجی اینستاگرامی (برگزار کردیم) را هم در هر دسته به شما اعلام خواهیم کرد.
طبیعتا در انتخاب برترین اپلیکیشنها، مثل تمام رسانههای داخلی و خارجی و فروشگاههای اپلیکیشن، عملکرد در طول سال و بهروزرسانیهای مفید نقش پررنگی در برگزیده شدن هر محصول دارند. بنابراین انتخابهایی که در ادامه میبینید بر همین مبنا انجام گرفته ضمن این که به عرضه اپلیکیشنها در سال 97 هم توجه ویژهای داشتهایم.
در ادامه با ما همراه باشید تا بهترین اپلیکیشنهای ایرانی سال ۹۷ در سیزده دستهبندی را با هم مرور کنیم.
ابزار کاربردی
انتخاب دیجیاتو:
متنیار
انتخاب کاربران: شکن
نامزدهای بهترین اپلیکیشن در دسته ابزار کاربردی:
OCR تکنولوژی چندان جدیدی نیست. چند سالی هست که شرکتهای بزرگی مثل گوگل و ادوبی از این فناوری برای تبدیل سریع متنهای چاپی به نوشتههای قابل ویرایش کامپیوتری استفاده میکنند. تا امسال، جای خالی این فناوری در میان اپلیکیشنهای ایرانی احساس میشد تا این که «متنیار» با عملکردی دقیق و بینظیر وارد استورها شد.
متنیار اولین اپلیکیشن ایرانی بود که موفق شد بدون اما و اگر نوشتههای چاپی کتابها را با دقتی قابل قبول به متون تایپی تبدیل کند؛ ابزاری که بیش از همه به کار دانشجویان، نویسندگان، خبرنگاران و به ویژه نابینایان میآید و میتواند در صرفهجویی وقت این افراد شگفتانگیز ظاهر شود.
اما در کنار متنیار، تحریمهای امسال علیه ایران زمینهساز خلق دو محصول مفید دیگر در دسته ابزار کاربردی هم شدند: سرویس «شکن» که امکان دور زدن سرویسهای به ناحق تحریم شده علیه مردم ایران را فراهم میکرد و «دیدئو» که در محیطی پالایش شده، اجازه میداد که بدون نیاز به ابزار تغییر دهنده آی پی ویدیوهای یوتیوب را تماشا کنید و از جدیدترین اتفاقات دنیا عقب نمانید که هر دو شایسته تقدیر هستند.
ارتباطات و اجتماعی
انتخاب دیجیاتو:
بپرسیم
انتخاب کاربران: دیتاشهر
نامزدهای بهترین اپلیکیشن در دسته ارتباطات و اجتماعی:
بپرسیم ترکیب درستی از یک اپلیکیشن سرگرمی و ابزاری دقیق و علمی است؛ محصولی که ضمن حفظ حریم خصوصی، دیتاهای عظیمی در مورد مسائل مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و … را از مردم میگیرد و برای اهدافی همچون بهبود کار و دریافت بازخوردهای بهتر در اختیار نهادهای مختلف قرار میدهد.
دیتاهایی که از آن صحبت میکنیم، از دل نظرسنجیهایی بیرون میآیند که مردم با شرکت در آنها شانس شرکت در قرعهکشی و دریافت جایزه را هم پیدا میکنند. در واقع شما با شرکت در نظرسنجیها هم به پیشرفت جامعهتان کمک میکنید و هم شانس دریافت جایزه دارید، موضوعی که بپرسیم موفق شده فرهنگ این کار و مکانیزم برگزاری چنین نظرسنجیهایی را برای اولین بار در اکوسیستم اپلیکیشنهای ایرانی پیادهسازی کرده و به خاطر این تلاش، شایستگی حضور در فهرست برترین اپلیکیشنهای سال را داشته باشد.
امور مالی
انتخاب دیجیاتو:
موبایلت
انتخاب کاربران: حسابدار نیوُ
نامزدهای بهترین اپلیکیشن در دسته امور مالی:
تا پیش از معرفی موبایلت، عبارت موبایل بانک مترادف بود با یک اپلیکیشن بدترکیب، انعطاف ناپذیر و پیچیده که افراد از انجام امور بانکی در آن سرگیجه بگیرند. خوشبختانه رویکرد متفاوت بانک سامان در طراحی اپلیکیشن موبایل بانک، این دیدگاه را از بین برد و کم کم سایر بانکها را هم به فکر اصلاح اپلیکیشنهای موبایلشان انداخت.
موبایلت همچون سال گذشته، امسال هم بهروزرسانیهای مهمی دریافت کرد که تجربه کار در محیط ساده، روان و قابل درکش را ارتقاء دادند تا یکی از بهترین اپلیکیشنهای موبایل بانک (هم از نظر امکانات فنی و هم ظاهر و رابط کاربری) لقب بگیرد.
جا دارد از سه اپلیکیشن 724 به خاطر تحول مثبتی که امسال در رابط کاربری به وجود آورد، فون پی برای تلاش تحسین بر انگیزش در تسهیل پرداخت کرایه تاکسی و حسابدار نیوُ برای ارائه تجربهای لذتبخش از حسابداری هم تقدیر به عمل بیاوریم.
آموزشی
انتخاب دیجیاتو:
قبولی
انتخاب کاربران: لرنیت
نامزدهای بهترین اپلیکیشن در دسته آموزشی:
چه بخواهیم و چه نخواهیم، کنکور هنوز چالش بزرگی برای دانشآموزان کشور ماست و ابزاری که بتوانند به آمادگی هر چه بیشتر برای کنکور کمک کنند مورد توجه و استقبال مردم قرار میگیرند. اپلیکیشن قبولی هم از معدود محصولات ایرانی بود که توانست تجربه شیرین و لذتبخشی از تستزنی در موبایل را برای کاربران به ارمغان بیاورد.
قبولی امسال در کنار تستهای کنکور، تستهای آزمونهای استخدام دولتی و آزمونهای پزشکی و آزمونهای راهنمایی و رانندگی را هم به مخزن سوالاتش اضافه کرد تا به غیر از قشر دانشآموز و دانشجو، توجه همه اقشار را به خود جلب کند. عملکرد عالی در زمینه برگزاری آزمونهای تستی در کنار آنالیز هوشمند نتایج و البته قیمت مقرون به صرفه عواملی هستند که قبولی را در زمره بهترین اپهای آموزشی سال ۹۷ قرار میدهیم.
ضمنا جا دارد از عملکرد مکتبخونه در جا انداختن فرهنگ آموزش از راه دور و متدهای نوین آموزش زبان در لرنیت (انتخاب کاربران دیجیاتو) و زبان بیاموز نیز تقدیر به عمل بیاوریم.
خرید و خدمات آنلاین
انتخاب دیجیاتو:
سینماتیکت
انتخاب کاربران: دیجی کالا
نامزدهای بهترین اپلیکیشن در دسته خرید و خدمات آنلاین:
سینماتیکت همواره انتخاب اول مردم برای رزرو بلیتهای سینما، تئاتر و جشنواره فجر بوده و امسال با دریافت چند بهروزرسانی مهم فرآیند رزرو بلیت را از همیشه آسانتر کرد. در کنار تسهیل خدمات رزرو بلیت، نقش مؤثر سینماتیکت در کمک به زنده نگه داشتن صنعت سینما و تئاتر کشور که این روزها حال و روز خوبی ندارد از دیگر دلایلی است که آن را در میان برترین اپلیکیشنهای سال قرار میدهیم.
اما دیجی کالا با انتخاب توسط کاربران دیجیاتو، یک بار دیگر ثابت کرد علیرغم انتقادات فراوانی که اخیرا نسبت به قیمتها و روند ارسال سفارشاتش وجود دارد، همچنان از منظر فنی و تجربه کاربری یکی از بهترین اپلیکیشنهای فروشگاهی در موبایل به شمار میآید. با سلام هم یکی از استارتاپهای نوظهور امسال بود که در شرایط سخت اقتصادی، بستری برای خرید و فروش محصولات دستساز خانگی و اشتغالزایی فراهم کرد تا شایسته حضور در فهرست برترینهای سال باشد.
دارو و درمان
انتخاب دیجیاتو:
دکتر دکتر
انتخاب کاربران: دکتر ساینا
نامزدهای بهترین اپلیکیشن در دسته دارو و درمان:
قبلا از رزرو آنلاین وقت دکتر و مزایای آن در یکی از مقالات دیجیاتو برایتان گفته بودیم. استارتاپ دکتر دکتر امسال در این زمینه عملکرد بسیار خوبی به نمایش گذاشت؛ چه از منظر خدمات، چه پوشش کاربران سراسر کشور و چه اپلیکیشنی که از نظر فنی بالاترین استانداردها در طراحی آن به کار رفته بود.
به لطف دکتر دکتر میتوانید بدون نیاز به تماس تلفنی یا مراجعه حضوری، از پزشک مد نظرتان در هر جای ایران نوبت بگیرید. مضاف بر این که اپلیکیشن برای یافتن بهترین پزشکان متخصص هر شهر هم میتواند برایتان مفید ظاهر شود.
خوشبختانه به غیر از دکتر دکتر، امسال اپلیکیشنهای دیگری همچون دکتر ساینا (انتخاب کاربران دیجیاتو)، شفا داک و هاسپیتل هم در همین حوزه فعال بودند و هر یک به سهم خود، قدمهای بزرگی برای پیشرفت خدمات درمانی در کشورمان برداشتند که تلاششان سزاوار قدردانی است.
سرگرمی و مسابقه
انتخاب دیجیاتو:
اسنپ کیو
انتخاب کاربران: اسنپ کیو
نامزدهای بهترین اپلیکیشن در دسته سرگرمی و مسابقه:
انتخاب مشترک تحریریه دیجیاتو و کاربران، بدون شک نمیتوانست چیزی به جز اسنپ کیو باشد. پر بیراه نیست اگر اسنپ کیو را پدیده امسال اپلیکیشنهای ایرانی بدانیم؛ محصولی که برای اولین بار در کشور، هر شب دهها هزار نفر به طور همزمان در مسابقات آنلاینش شرکت کردند.
تأثیر اسنپ کیو بر بازار اپلیکیشنهای ایرانی به قدری بزرگ بود که در فاصله کوتاهی از روی کار آمدن آن، نمونههای کپیبرداری شده هم از راه رسیدند (که هیچ کدام کیفیت اسنپ کیو را نداشتند). این تحول عظیم در ژانر سرگرمی و مسابقه و موفقیت در جلب رضایت کاربران دلایلی هستند که اسنپ کیو را به عنوان بهترین اپلیکیشن سرگرمی و مسابقه سال ۹۷ انتخاب میکنیم.
سلامت و تناسب اندام
انتخاب دیجیاتو:
کرفس
انتخاب کاربران: کرفس
نامزدهای بهترین اپلیکیشن در دسته سلامت و تناسب اندام:
انتظارات از اپهای سلامت و تناسب اندام ایرانی، خیلی بالا نیست چرا که هنوز راه درازی تا رسیدن به سطح اپلیکیشنهای خارجی دارند. با این وجود کرفس یکی از محصولاتی بود که امسال تلاش ویژهای برای نزدیک شدن به سطح ایدهآل انجام داد.
از ارتقاء و بهبود رابط کاربری گرفته تا ارائه اپلیکیشن کالری شمار آنی ، کرفس نهایت تلاش خود را انجام داد که کاربرانش را به رعایت رژیم غذایی کمک کند و به وزن ایدهآلشان برساند. انتخاب به عنوان بهترین اپلیکیشن مردمی از دیدگاه کاربران دیجیاتو و شرکتکنندگان جشنواره وب و موبایل ایران، هر دو موفقیت و برتری کرفس را در بازار اپلیکیشنهای ایرانی تأیید میکنند.
کتاب و مراجع
انتخاب دیجیاتو:
گویا
انتخاب کاربران: فیدیبو
نامزدهای بهترین اپلیکیشن در دسته کتاب و مراجع:
دسته کتاب و مراجع در سال ۹۷ اتفاق ویژهای نداشت. با این وجود، مجموعه طاقچه با رونمایی از اپلیکیشن مستقل کتاب صوتی گویا توانست توجه جمع بزرگی از دوستداران کتابهای صوتی را به سوی خود جلب کند. تنوع خوب کتابهای صوتی در کنار استریم آنلاین، امکان دانلود، تنظیمات خوب پخش و خرید با تخفیف مزایایی بودند که دوستداران کتاب صوتی را به سمت گویا کشاندند تا یکی از بهترین اپلیکیشنهای این حوزه لقب بگیرد.
البته نمیتوان استقبال همیشگی از مجموعه فیدیبو را کتمان کرد. در سال ۹۷، فیدیبو از دیوایس کتابخوان اختصاصیاش پرده برداشت که اگر چه استقبال از آن در سطح انتظارات نبود، اما حرکت مثبتی در راستای اعتلای فرهنگ کتاب و کتابخوانی در کشور به شمار میرفت. اپلیکیشن بوکمارک هم علیرغم نقصهایی که در مرحله فعلی دارد، به خاطر الگوبرداری خلاقانه از نمونه خارجی میتواند شایسته حضور در فهرست برترینهای سال باشد.
مذهبی
انتخاب دیجیاتو:
قصههای قرآنی
انتخاب کاربران: تقویم اذان گو باد صبا
نامزدهای بهترین اپلیکیشن در دسته مذهبی:
وقتی از اپلیکیشنهای مذهبی صحبت میکنیم، بیشتر از همه چیز نام اپلیکیشنهای اذانگو، قرآن و نوحهخوانی در ذهن مردم پدیدار میشود. اما سال ۹۷، سال ظهور یک پدیده در نرمافزارهای مذهبی بود که تلاش کرد اهداف آموزشی را به محصولات این حوزه تزریق کند.
قصههای قرآنی مجموعهای از داستانهای تعاملی کتاب قرآن است که برای تمام گروههای سنی طراحی شده؛ از کودکان تا بزرگسالانی که میخواهند فرزندان خود را به شیوهای درست و مؤثر با آداب و سنن دین اسلام تربیت کنند. جالب است بدانید که قصههای قرآنی، داستانهایش را به پانزده زبان زنده دنیا روایت میکند تا محصولی محدود به بازار داخلی نباشد.
نقشه و مسیریابی
انتخاب دیجیاتو:
مسیریاب نشان
انتخاب کاربران: مسیریاب نشان
نامزدهای بهترین اپلیکیشن در دسته نقشه و مسیریابی:
تحریمهای خارجی و اعمال محدودیتهای داخلی، دست به دست هم دادند تا نیاز به داشتن یک مسیریاب بومی در میان ایرانیان شکل بگیرد. خوشبختانه در همین زمینه تلاشهای زیادی انجام گرفت که بسیاری از آنها در سال ۹۷ به ثمر نشستند.
بهترین، کاملترین و نزدیکترین تجربه به مسیریابهای خارجی بدون شک مربوط به اپلیکیشن نشان بود؛ محصولی که زودتر از رقبا به یک میلیون نصب فعال در کافه بازار رسید و در سال جاری بهترین عملکرد در پیشرفت و بهروزرسانی قابلیتها را از خود به نمایش گذاشت.
خوشبختانه نشان در این مسیر، تنها و بیرقیب نبود. کافه بازار به عنوان بزرگترین مارکت اپلیکیشنهای اندروید کشور، مدتی پیش با مسیریاب اختصاصی خود به نام بلد به این حوزه پا گذاشت تا در کنار مسیریاب سپهر، بتوانند حرکت به سوی هدفی مشترک که همانا جایگزین شدن با مسیریابهای خارجیست را با انگیزه و اشتیاق بیشتری طی کنند.
ورزشی
انتخاب دیجیاتو:
فوتبالی
انتخاب کاربران: فوتبالی
نامزدهای بهترین اپلیکیشن در دسته ورزشی:
قبول داریم که در اپلیکیشنهای ورزشی ایرانی، مدتهاست اتفاق خاصی نیفتاده. با این وجود امسال بعضی اپلیکیشنها نسبت به سایرین عملکرد بهتری از خود به نمایش گذاشتند که فوتبالی را میتوانیم یکی از آنها نام ببریم.
فوتبالی در میان اپلیکیشنهای اعلام نتایج زنده ورزشی، بهترین رابط کاربری را دارد و بهروزرسانیهای مستمر و پشتیبانی قوی، از دلایل مهم موفقیتش در میان کاربران ایرانی به شمار میآیند. فوتبالی در حال حاضر در کافه بازار بیش از 500 هزار نصب فعال دارد که برای اپلیکیشنهای این حوزه، به نوعی یک رکورد محسوب میشود که نشان از استقبال بسیار خوب کاربران ایرانی از این محصول ورزشی دارد.
ویدیو و رسانه
انتخاب دیجیاتو:
فیلیمو
انتخاب کاربران: فیلیمو
نامزدهای بهترین اپلیکیشن در دسته ویدیو و رسانه:
در شرایطی که ایرانیها برای استفاده از سرویسهای استریمینگ بینالمللی مثل نتفلیکس با مشکلات فراوانی مواجهند، وجود سرویسی مثل فیلیمو غنیمت محسوب میشود. به عنوان یکی از زیرمجموعههای آپارات، فیلیمو در حال حاضر یکی از قدرتمندترین رسانههای تصویری کشور است که هم در پوشش آثار سینمایی داخلی و هم خارجی، تلاش تحسینبرانگیزی به خرج میدهد.
آرشیو قدرتمند ویدیویی از آثار دوبله شده به فارسی، تنوع خدمات و همکاری با کافه بازار برای فراهم کردن دسترسی آسان کاربران از موبایل دلایلی هستند که فیلیمو را به عنوان برترین اپلیکیشن سال ۹۷ در دسته ویدیو و رسانه انتخاب می کنیم.
منبع: دیجیاتو