دکه ی خبر دنیای موبایل و کامپیوتر/تاریخ انتشار، شنبه 2 تیر ۹۷

با سلام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس.
در نود و یکمین شمارگان دکه ی خبر دنياي موبایل و کامپیوتر، 15 خبر مهم در طول هفته ی گذشته در دنیای تلفن همراه و رایانه تقديم شما گراميان مي شود.

هوش مصنوعی گوگل قادر به پیش بینی زمان مرگ بیمار است

هوش مصنوعی جدیدی که گوگل وظیفه ی توسعه ی آن را بر عهده داشته، بر اساس پارامترهای گوناگون، قادر به پیش بینی زمان مرگ انسان است.

به گزارش زومیت، این روزها هوش مصنوعی (AI) در صدر اخبار دیده و شنیده می شود. بسیاری از افراد نسبت به گسترش و پیشرفت آن نگاهی وحشتزده و منفی دارند؛ این در حالی است که بزرگان تکنولوژی، آینده ی بشر را همزیستی مسالمت آمیز و بی خطر با این موجودات مجازی تصور می کنند.

حال گوگل، به عنوان یکی از پیشروان توسعه ی هوش مصنوعی، نسخه ی جدیدی  توسعه  داده که قادر به تشخیص زمان مرگ افراد است؛ البته فعلاً این هوش مصنوعی تنها شامل بیماران می شود.

وظیفه ی این هوش مصنوعی این است که مرگ بیمار در ۲۴ ساعت آینده را پیش بینی کند. اهالی مانتین ویو درباره ی این هوش مصنوعی گفته اند که آن ها همچنان در حال آموزش به آن هستند؛ با این وجود، بر طبق آمار منتشرشده، دقت تشخیص هوش مصنوعی یادشده ۹۵ درصد برآورد شده که رقم بسیاری خوب و قابل  توجهی است.

این سیستم  برای پیش بینی  از داده های پایه ای همچون، سنِ بیمار، قومیت و جنسیت استفاده می کند؛ سپس الگوریتم دیگری وارد عمل می شود و با بررسی اطلاعاتی چون عملکرد اعضای حیاتی بیمار، سابقه ی پزشکی و دست نوشته های پزشک ها درباره ی وضعیت فرد، اقدام به تشخیص زمان  مرگ احتمالی او می کند.

در این بین، افرادی که شانس نجات از مرگ داشته باشند، می توانند به واسطه ی این سیستم  از مدتی که باید در بیمارستان بستری باشند، اطلاع کسب کنند.

تشخیص دقیق‌ و سریع‌ سرطان با الگوریتم هوش مصنوعی متن باز بایدو

با کمک الگوریتم هوش مصنوعی متن باز شرکت بایدو، تشخیص سریع تر و دقیق تر سرطان امکان پذیر می شود.

به گزارش زومیت، بایدو، یکی از شرکت های بزرگ سرویس دهنده ی آنلاین چین است که جستجوی اینترنتی، فعالیت اصلی آن محسوب می شود. از آنجایی که بایدو همانند گوگل پروژه های نوآورانه ای را دنبال می کند و مسئولیتی فراتر از یک جستجوی ساده اینترنتی برای خود قائل است، به گوگل چین شهرت دارد.

یکی از پروژه های اخیر بایدو، مترجم مبتنی بر هوش مصنوعی بود. مترجم بایدو با کیفیتی خوب می تواند جملات شنیداری را ترجمه کند. بعد از معرفی مترجم هوشمند، بایدو حرف های تازه ای برای بازار دارد. این شرکت با توسعه ی یک الگوریتم  هوش مصنوعی، گام های بلندی در جهت تشخیص زودهنگام و دقیق سرطان برداشته است.

الگوریتم هوش مصنوعی متن باز بایدو، می تواند سریع تر و دقیق تر اسلایدهای حاوی بافت های نمونه برداری شده را جهت تشخیص سلول های سرطانی تجریه و تحلیل کند. در حالت عادی و بدون استفاده از هوش مصنوعی، بررسی اسلایدها حتی برای پاتولوژیست های با تجربه و حرفه ای هم دشوار است. اما فناوری یادگیری عمیق بایدو، می تواند سلول های کوچک سرطانی را سریع تر و با دقت بیشتری نسبت به روش های قبلی تشخیص دهد. الگوریتم هوش مصنوعی بایدو، در مرحله ی تستی و آزمایشی توانست از یک پاتوبیولوژیست حرفه ای و حتی برنده ی قبلی چالشِ Camelyon16 سریع تر و دقیق تر عمل کند. چالش Camelyon16 سعی دارد در بین الگوریتم های تشخیص خودکار متاستاز سرطان در بخش های بافت لنفاوی، دقیق ترین و سریع ترین الگوریتم را شناسایی کند.

یی  لی، یکی از محققان حوزه ی یادگیری ماشین در بایدو، معتقد است: استفاده از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل تصاویر پاتوبیولوژی کاری بسیار چالش برانگیز است. یک اسلاید دیجیتال پاتوبیولوژی در بزرگنمایی ۴۰ برابر، اغلب حاوی میلیاردها پیکسل است که پردازش این تعداد پیکسل برای یک شبکه عصبی، بسیار سنگین است. در نتیجه، تصویر بزرگ به ده ها هزار تصویر مجزای کوچک تر تقسیم می شود تا شبکه ی عصبی بتواند هر یک از تصاویر کوچک تر را به صورت جداگانه تجزیه و تحلیل کند. الگوریتم جدید و منحصر به فرد NCRF قادر است همزمان چندین تصویر مختلف از جمله تصاویر مربوط به قسمت بافت سرطانی را به دقت مورد بررسی قرار دهد. با کمک این فناوری و قابلیت جدید، تعداد نتایج مثبت کاذب که خبر از وجود سلول های غیرطبیعی می دهند، به صورت قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.

بایدو قصد ندارد این فناوری را برای خود نگه دارد و آن را به صورت متن باز در اختیار جامعه ی پزشکی قرار می دهد تا بتواند به تشخیص سریع تر و دقیق تر سرطان کمک کند. در این فرآیند، قطعا نام بایدو به عنوان شرکتی که در زمینه ی تشخیص سرطان گامی بلند برداشته است، در اذهان باقی خواهد ماند.

یی  لی در ادامه صحبت های خود اضافه کرد: امیدواریم، الگوریتم متن باز بتواند شروعی خوبی برای تحقیقات آینده  در این زمینه باشد. الگوریتم جدید در مرحله  ی نخست، تنها روی تعداد محدودی از داده های عمومی مورد ارزیابی قرار گرفته است؛ ولی در ادامه ، باید با استفاده از داده های بالینی مرتبط تر بیشتر مورد ارزیابی قرار گیرد تا بتواند دقت بالای خود را نسبت به پاتوبیولوژیست های حرفه ای به نمایش بگذارد. تیم تحقیقاتی بایدو به بهبود و ارتقاء الگوریتم و هم چنین به همکاری و اشتراک گذاری داده های جدید با محققان دیگری در این زمینه ادامه می دهد.

یی  لی در مورد هدف پروژه توضیح داد و متذکر شد که هدف این پروژه، جایگزین  کردن فناوری با پزشکان متخصص که کار ارزشمندی به انجام می رسانند نیست. بلکه پروژه جدید بایدو قصد دارد کارایی پاتوبیولوژیست ها را با کمک هوش مصنوعی جدید ارتقاء و بهبود بخشد. اگر این هوش مصنوعی بتواند در آینده نقش خود را به خوبی ایفا کند، در سال های آینده دیگر نیازی نیست پزشکان ساعت ها روی هر اسلاید نمونه برداری وقت بگذارند؛ بلکه تنها بافت هایی که احتمال آسیب دیدگی آن ها وجود دارد و به وسیله ی الگوریتم مشخص شده است، بررسی دقیق تری می کنند.

هوش مصنوعی MIT حرکات انسان را از پشت دیوار ردیابی می کند

گروهی از پژوهشگران MIT موفق به توسعه ی هوش مصنوعی جدیدی شده اند که با استفاده از فرکانس  رادیویی، می تواند حرکات انسان را از پشت دیوار ردیابی کند.

به گزارش زومیت، از این پس برای تشخیص حرکات افراد در پشت دیوار نیازی به رادارهای عجیب و غریب، تجهیزات مادون قرمز یا توسعه ی شبکه های توری نخواهیم داشت و تنها به  سیگنال بی سیم با امکان ردیابی آسان و هوش مصنوعی نیازمند خواهیم بود. پژوهشگران آزمایشگاه علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی ام آی تی، سیستمی به نام RF-Pose توسعه داده اند که با بهره گیری از شبکه ی عصبی به دستگاه های مجهز به فرکانس رادیویی یاد می دهد حرکات افراد و وضعیت آن ها را در پشت موانع شناسایی کنند. این تیم با نشان دادن مثال هایی از دو حالت حرکت در حال ضبط با دوربین و سیگنال های منعکس شده از بدن افراد، هوش مصنوعی خود را به منظور شناسایی حرکات انسانی در فرکانس رادیویی آموزش داد و به آن کمک کرد چگونگی همبستگی انعکاسات با یک وضعیت مشخص را درک کند. با این ترفند هوش مصنوعی می تواند به تنهایی با بهره گیری از سیگنال های بی سیم، حرکات یک نفر را تخمین بزند و او را به صورت یک آدمک  خطی نمایش دهد.

دانشمندان نوآوری خود را بیش از همه در حوزه ی مراقبت های پزشکی سودمند می دانند؛ جایی که این فناوری می تواند برای ردیابی توسعه ی بیماری هایی نظیر ام اس و پارکینسون به  کار گرفته شود. این نوآوری همچنین می تواند به برخی از افراد سالخورده هشدار بدهد که در صورت بیرون رفتن، ممکن است به زمین بخورند یا به هر شکل با مشکل روبرو شوند. علاوه بر این، از آنجایی که این فناوری در شناسایی افراد در گروه های بزرگ (به اندازه ی ۱۰۰ نفر) تا ۸۳ درصد قابل اطمینان است، می تواند در عملیات جستجو و نجات سودمند باشد. با تکامل این فناوری می توان تصاویری سه بعدی ساخت که حتی حرکات جزئی نظیر تکان دادن دست را نیز نشان می دهند.

با این حال، این نوآوری به صورت بالقوه نگرانی هایی درباره ی حریم شخصی به همراه دارد. از نظر تئوری با استفاده از این فناوری می توان به جاسوسی از افراد در ساختمان های مجاور پرداخت یا افراد را حتی در صورت مخفی شدن در پشت موانع، تا رسیدن به مقصد تعقیب کرد. اما سازندگان این هوش مصنوعی برای حل این مشکل راه  حلی در سر دارند. آن ها بدین منظور «مکانیسم رضایتی» توسعه می دهند که پیش از شروع ردیابی نیازمند اجرای حرکات مشخصی است. اگر این ویژگی محافظتی در کاربردهای دنیای واقعی جوابگو باشد، دیگر لازم نیست نگران از دست دادن حریم شخصی باشیم.

توسعه ی نرم افزار مبتنی بر هوش مصنوعی که فعالیت بعدی کاربر را پیش بینی می کند

محققان موفق به طراحی برنامه ای مبتنی بر هوش مصنوعی شده اند که می تواند فعالیت بعدی کاربر را حدس بزند و می داند بعد از اتمام یک فعالیت، چه کاری انجام خواهد داد.

به گزارش زومیت، محققان توانسته اند برنامه ای مبتنی بر هوش مصنوعی (AI) طراحی کنند که قدرت پیشگویی و پیش بینی فعالیت های شما را دارد. برنامه ی جدید می تواند به راحتی حدس بزند بعد از اتمام یک فعالیت، قرار است چه کار دیگری انجام دهید.

طراحی ربات  هوشمند برای خانه   هوشمند، رؤیایی دیرینه است. از زمانی که برای اولین بار ایده ی ساخت ربات  هوشمند مطرح شد، چند دهه می گذرد. در این رؤیا، ربات های هوشمند نیاز انسان ها را تشخیص می دهند و می دانند چه زمانی باید چه کاری را به انجام برسانند و در نهایت کار خود را تمام و کمال انجام می دهند. در این رؤیای شیرین، انسان ها نیازهایی فراتر از یادآوری قرارهای ملاقات  و پاسخ دهی به ایمیل ها دارند و ربات های هوشمند می توانند تمام نیاز انسان ها را برآورده کنند.

محققان دانشگاه بون آلمان معتقدند اولین گام در نیل به رؤیای شیرین ربات  هوشمند، طراحی نرم افزاری است که دارای سیستم خودآموز باشد. محققان بون، اولین قدم های خود را برای طراحی چنین برنامه ای برداشته اند و توانسته اند سیستمی با قدرت یادگیری طراحی کنند که می تواند برخی فعالیت های ساده را پیش بینی کند. این برنامه  در حال حاضر در سطح فعالیت های مربوط به آشپزخانه و تهیه سالاد، می تواند پیشگویی کند که صاحبش قرار است چه کارهایی در آشپزخانه انجام دهد و کاری بعدی وی چیست.

تیم تحقیقاتی دانشگاه بون آلمان برای پیشبرد کار خود از دو شبکه عصبی مختلف کمک گرفت. ویدیویی ۴ ساعته از مراحل آماده کردن سالاد توسط افراد مختلف به سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی نشان داده شد. داده های مربوط به روش تهیه سالاد شامل ۲۰ فعالیت مختلف با مدت زمان متفاوت هر فعالیت به سیستم وارد شد.  یورگن گال، یکی از اعضای تیم تحقیقاتی که مقاله ی مربوط به تحقیق را به رشته تحریر در آورده است، می گوید: بعد از وارد کردن داده ها، فرآیند یادگیری و میزان موفقیت سیستم را مورد بررسی قرار دادیم. به همین منظور، نرم افزار را با ویدیوهایی که قبلا ندیده بود مواجه کردیم.

به برنامه ویدیوهای مختلفی از درست کردن سالاد نشان داده شد. حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد فرآیند تهیه سالاد را به برنامه نشان می دادند و سپس انتظار می رفت سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی بتواند ادامه ی فرآیند را پیش بینی کند و بگوید چه کارهای دیگری باید انجام شود. نتیجه نهایی جالب بود. الگوریتم برنامه، توانست با دقت ۴۰ درصد، فرآیند و کارهای بعدی را پیش بینی کند. این رقم با اینکه عدد بزرگی نیست؛ ولی قدم بزرگی در جهت طراحی برنامه هایی با قدرت پیش بینی است و نشان می دهد محققان می توانند در این حوزه موفق تر عمل کنند و سیستم های ارتقاءیافته ای را طراحی و در اختیار کاربران قرار دهند. در قسمتی از مقاله ی مربوط به تحقیق گفته شده است :

در تحقیق حاضر، نرم افزار مبتنی بر هوش مصنوعی برای اولین بار توانست بعد از پخش کردن چند دقیقه از یک ویدیو، ادامه ی آن را با کمک هوش مصنوعی پیش بینی کند.

در کنفرانس CVPR – که از ۱۸ تا ۲۲ جون (۲۸ تا ۳۰ خرداد) در سالت لیک سیتی برگزار می شود – جزئیات بیشتری درباره تحقیق ارائه خواهد شد. در حال حاضر دقت سیستم برای فعالیت های طولانی مدت، کمتر است؛ یعنی دقت سیستم، برای پیش بینی فعالیت هایی که فرآیند آن ها بیش از ۳ دقیقه طول می کشد، حدود ۱۵ درصد است؛ ولی برای فرآیندهایی با مدت زمان کوتاه تر، دقت بیشتری دارد. با این حال، محققان تأکید کرده اند که هنوز در ابتدای مسیر هستند و این تحقیق نقطه ی شروعی برای پیش بینی فعالیت های بزرگ تر حتی در حوزه ی کسب و کار خواهد بود. برنامه ی مبتنی بر هوش مصنوعی، علاوه بر پیش بینی فعالیت های مربوط به تهیه سالاد، ویدیوهای آموزشی در مورد انواع صبحانه مشاهده کرده است و برای پیش بینی در این حوزه هم آموزش دیده که با دقت مشابه درست کردن سالاد، توانسته است موفقیتی از خود نشان دهد.

فناوری راه های جدیدی برای برقراری ارتباط با انسان  ها از طریق ربات ها و دستیاران هوشمند کامپیوتری فراهم می کند و به جایی می رسیم که این فناوری ها می توانند تشخیص بدهند چه زمانی به کمک آن ها نیاز داریم و چه زمانی باید چه کاری برای ما به انجام برسانند. گال، یکی از محققان این پژوهش، می گوید: قصد داریم قبل از وقوع رخدادها، ترتیب وقوع رخداد و مدت زمان هر واقعه را چند دقیقه تا چند ساعت قبل از وقوع پیش بینی کنیم.

اگر این رؤیا به واقعیت تبدیل شود، می توانیم فراتر از فناوری خانه ی هوشمند گام برداریم. دیگر خانه های هوشمند فقط برای مدیریت بر سیستم روشنایی و زمان بندی خاموش و روشن کردن چراغ ها کاربرد نخواهند داشت؛ بلکه با کاربردی بسیار وسیع تر مواجه خواهیم شد. خانه ی هوشمند با فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی قبل از بازگشتن شما از محل کار، می داند گرسنه هستید و می داند چه کارهایی برای رفع خستگی و گرسنگی شما باید انجام دهد. رؤیای ربات  همه کاره ای مانند رزی در انیمیشن The Jetsons، دهه های بعد به واقعیت تبدیل خواهد شد.

مایکروسافت به کمک هوش‌ مصنوعی انتشار به روزرسانی ویندوز 10 را سرعت می بخشد

مایکروسافت قصد دارد به کمک هوش مصنوعی، به انتشار به روزرسانی  ویندوز ۱۰ برای رایانه های شخصی سرعت ببخشد.

به گزارش زومیت، هوش مصنوعی امروزه پیشرفت  چشمگیری به خود دیده است و روز به روز شاهد رشد سریع آن هستیم. کاربرد های گسترده ی هوش مصنوعی باعث شده است شاهد استفاده از آن برای شناسایی حرکت اجسام در پشت دیوار یا پیش بینی پیروز جام جهانی روسیه باشیم؛ این در حالی است که شرکت های دیگر، رویکردی متفاوت در پیش  گرفته اند و از این فناوری برای بهبود ترجمه  و ویرایش تصاویر استفاده می کنند. حال مایکروسافت به عنوان یکی از شرکت های پیشتاز در زمینه ی هوش مصنوعی، تصمیم گرفته است با استفاده از فناوری یادشده، تشخیص بدهد که کدام دستگاه ها باید به روزرسانی  ویندوز ۱۰ را سریع تر دریافت کنند.

ردموندی ها درباره ی انتظاراتشان از این تصمیم می گویند:

[انتظار داریم] آمار رضایت بالاتری را شاهد باشیم و با مشکلات شناخته شد ه ی کمتری مواجه شویم؛ از این رو تعداد تماس های مشتریان به بخش پشتیبانی نیز نسبت به نسخه های پیشین ویندوز ۱۰ کاهش پیدا خواهد کرد.

مایکروسافت از این برنامه در به روزرسانی پاییزه ویندوز ۱۰ استفاده کرد و به  لطف جمع آوری داده های مورد نیاز از انواع دستگاه های ویندوزی، موفق به درک تجربه ی کاربران از نسخه ی جدید این سیستم عامل شد. حال این شرکت انتظار دارد با استفاده ی فراگیرتر از این فناوری، شاهد انتشار سریع تر آپدیت ها برای دستگاههایی باشیم که نیاز بیشتری به دریافت به روزرسانی دارند. برطبق گفته ی مایکروسافت، اکنون انتشار به روزرسانی ها در مقیاس ۲۵۰ میلیون دستگاه، نسبت به گذشته با سرعت دو برابری صورت می پذیرد.

اپلیکیشن مایکروسافت نیوز برای پلتفرم های اندروید و iOS منتشر شد

ردموندی ها اپلیکیشن مایکروسافت نیوز را با ظاهری دگرگون شده و بهره گیری از هوش مصنوعی، برای پلتفرم های اندروید و iOS منتشر کردند.

به گزارش زومیت، مایکروسافت اعلام کرد که اپلیکیشن خبررسانی به نام مایکروسافت نیوز را برای پلتفرم های اندروید و iOS منتشر کرده اند. برطبق گفته ی مایکروسافت، این پلتفرم برای انتشار روی سیستم عامل های اندروید و iOS بازنگری شده است و عملکرد آن بر اپلیکیشن نیوز ویندوز ۱۰ و MSN تحت وب نیز تأثیرگذار خواهد بود.

ردموندی ها از مدت ها پیش  درباره ی این تغییر، اطلاعات اندکی منتشر می کردند. نخستین قدم جدی این شرکت زمانی برداشته شد که برنامه ی MSN News با طراحی جدید و مدرن، برای گوشی های اندروید و iOS منتشر شد. مایکروسافت هفته ی گذشته این دو اپلیکیشن خبررسانی را تحت برند مایکروسافت نیوز با یکدیگر ادغام کرد و نسخه ی بتای آن را در دست تعداد اندکی از کاربران قرار داد. حال شاهد این هستیم که نسخه ی نهایی این برنامه با طراحی جدید و ویژگی های نو، برای استفاده ی عمومِ افراد منتشر شده است.

نسخه ی تحت وب MSN News، همچنان نام خود را حفظ می کند؛ اما به روزرسانی پلتفرم خبررسانی ردموندی ها به واسطه ی موتور جدید «نیوز انجین»، علاوه بر اپلیکیشن مایکروسافت نیوز، وب سایت MSN را نیز تحت الشعاع قرار می دهد.

مایکروسافت می گوید:

مایکروسافت نیوز نشان دهنده ی نحوه ای است که ما از طریق رویکرد درازمدتمان و با همکاری مؤسسات خبری، ویراستارهای انسانی و هوش  مصنوعی، به افراد از طریق وب، گوشی و رایانه اطلاع رسانی می کنیم. ما با بیش از هزار ناشرِ ویژه و ۳ هزار برند در بازارهای جهانی (نظیر USA Today، نیویورک تایمز، فاکس نیوز، واشنگتن پست، گاردین، لِموند و…) همکاری کردیم تا بهترین خبرها، ویدیو ها، تصاویر و دیگر محتواها را برای شما در یک مکان گردآوری کنیم؛ تمامِ این ها به رایگان برای مردم سراسر جهان در دسترس است.

نکته ی قابل توجه، امکان شخصی سازی خبرها در هر دو نسخه ی وب و اپلیکیشن است که تجربه ی سفارشی خواندن اخبار را برای کاربران فراهم می کند. برطبق آنچه مایکروسافت اعلام کرده است، پروسه ی انتخاب اخبار  به  کمک هوش مصنوعی و ویراستارهای انسانی صورت می پذیرد. هوش مصنوعی با پیداکردنِ اخبار از دسته بندی های گوناگون، وظیفه ی گزینش نهایی را بر عهده ی ۸۰۰ ویراستاری می گذارد که در سراسر جهان حضور دارند.

مایکروسافت با کیبورد Swiftkey تایپ لمسی را در ویندوز 10 بهبود می دهد

با افزوده شدن کیبورد Swiftkey به ویندوز ۱۰، تجربه ی تایپ لمسی در تبلت ها و لپ تاپ های لمسی ویندوزی به نحو قابل توجهی بهبود یافته است.

به گزارش زومیت، مایکروسافت به تازگی با ارائه ی صفحه کلیدی هوشمندتر، تایپ لمسی در صفحه ی شیشه ای را برای دارندگان تبلت های ویندوز ۱۰ بهبود بخشیده است. ادغام Swiftkey یکی از بزرگ ترین بهبودهای نسخه ی پیش نمایش ۱۷۶۹۲ ویندوز اینسایدر محسوب می شود که نه تنها ژست های حرکتی را برای صفحه کلید نرم افزاری ویندوز ۱۰ به ارمغان می آورد؛ بلکه تصحیح خودکار و پشتیبانی از حدس کلمات را نیز به آن می افزاید. این مسئله به کیبورد نرم افزاری لمسی ویندوز ۱۰ در تبلت ها، لپ تاپ های جداشدنی و تبدیل پذیر امکان می دهد به نحو بهتری به رقابت با آیپدهای اپل و تبلت های مجهز به اندروید گوگل بپردازد. مایکروسافت می گوید:

Swiftkey با یادگیری سبک نوشتن شما، به انجام پیش بینی ها و تصحیح های خودکار دقیق تر از جمله واژه ها، اصطلاحات و ایموجی هایی که برایتان مهم است، می پردازد.

این شرکت اشاره کرد که زبان های انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، ایتالیایی، اسپانیایی، پرتغالی و روسی در Swiftkey ویندوز ۱۰ پشتیبانی می شود. Swiftkey همچنین می تواند در بهبود کارایی دستگاه های ویندوزی مجهز به نمایشگر دوگانه از جمله پروژه ی اندرومدای مایکروسافت مؤثر باشد.

کیبورد Swiftkey پس از آنکه در سال ۲۰۱۰ برای اندروید و بعدا آی اواس منتشر کرد، در نهایت در سال ۲۰۱۶ به تصاحب ردموندی ها درآمد. مایکروسافت با ارائه ی Swiftkey در ویندوز ۱۰، چشم انداز خود از کلیپ بورد ابری و اشتراک گذاری آسان داده ها بین دستگاه های مختلف را یک قدم دیگر به واقعیت نزدیک می کند. مایکروسافت در جریان نطق اصلی خود در کنفرانس بیلد ۲۰۱۷، اعلام کرد که کاربران با ورود به ویندوز از طریق کیبورد Swiftkey قادر به کپی محتوا از جمله متن، تصویر و ویدئو از یک دستگاه و جاگذاری (پیست) آن در دستگاه های دیگر از جمله آی اواس و اندروید خواهند بود. ویژگی کلیپ بورد ابری ظاهرا در امتداد قابلیت پیشین وان کلیپ قرار دارد.

اگر از جمله کاربران اینسایدر محسوب می شوید و برای ارتقاء به این نسخه ی ویندوز ۱۰ آماده شده اید، باید مراقب باشید؛ زیرا مایکروسافت هشدار می دهد که در صورت استفاده از گذرواژه ی تصویری برای ورود به ویندوز، نمایشگر به صورت متوالی از کار خواهد افتاد. دونا سارکار، سرپرست برنامه ی ویندوز اینسایدر، در این باره می گوید: «ما توصیه می کنیم پیش از به روزرسانی به این نسخه، گذرواژه ی تصویری خود را حذف کنید.» جدیدترین نسخه ی ویندوز ۱۰ در دسترس اینسایدرهای حلقه ی فست و اسکیپ قرار دارد.

مایکروسافت علاوه بر کیبورد قابل سوایپ، بهبودهایی در بخش سرگرمی و گیمینگ نسخه ی ۱۷۶۹۲ اعمال کرده است. تنظیم پیشرفته ی جدیدی در مرورگر اج مایکروسافت، امکان نظارت بر وب سایت های حاوی ویدئوی پخش خودکار در اختیار کاربران قرار می دهد؛ درحالی که گیمرها شاهد قابلیت های بیشتری در نوار بازی ویندوز خواهند بود. کاربران در جدیدترین نسخه ی ویندوز ۱۰، کنترل بیشتری بر خروجی صدا خواهند داشت و قادر به مشاهده ی تصویرسازی ها و تجربه ی بهبودهایی جدید در گیم پلی به همراه زبانه ی جدید «اختصاص منابع» در حالت بازی خواهند بود.

بهبودهای قابل توجه دیگر شامل امکان افزایش اندازه ی متون در سیستم عامل، اپلیکیشن های Win32 و اپلیکیشن های پلتفرم یونیورسال ویندوز (UWP)، بهبودهای سخنگو و قابلیت استریم صدا در هدست و اسپیکر کامپیوتر هنگام استفاده از واقعیت ترکیبی ویندوز می شود. برای مشاهده ی فهرست کامل تغییرات می توانید به وبلاگ مایکروسافت مراجعه کنید.

هواوی کلاد امکان اجرای ویندوز 10 را در گوشی های هواوی فراهم می کند

پس از قابلیت تبدیل پرچم داران سال گذشته ی هواوی به رایانه ی رومیزی، اکنون هواوی پا را فراتر گذاشته و امکان اجرای کامل ویندوز ۱۰ را در گوشی هایش فراهم کرده است.

به گزارش زومیت، امکان انتقال تجربه ی کامپیوتر شخصی به دستگاهی جیبی، از مدت ها پیش یکی از رؤیاهای عجیب و غریب صنعت فناوری بوده؛ اما تاکنون اقدام قابل توجهی در این زمینه انجام نشده است. برخی از بازیگران مطرح فناوری اکنون دست به ساخت محصولاتی با چنین مشخصاتی زده اند؛ اما برای کاربردی ساختن این دستگاه ها هنوز راه درازی در پیش است. هواوی در نمایشگاه CES Asia 2018 از آنچه در واقع دومین ایده ی این شرکت از مفهوم «گوشی شما به عنوان کامپیوتر شما» به حساب می آید، رونمایی کرد؛ با این تفاوت که این بار گوشی های هواوی نه تنها قادر به اجرای اندروید در حالت دسکتاپ هستند؛ بلکه به طور کامل ویندوز ۱۰ را اجرا می کنند.

هواوی کلاد (Huawei Cloud) دقیقا همان چیزی است که از نام آن برمی آید. این ویژگی ویندوز ۱۰ را به صورت مستقیم روی گوشی شما اجرا نمی کند؛ بلکه یک ریموت سرور (در حال حاضر در چین) این کار را انجام می دهد. اپلیکیشنی که اجرای این قابلیت را بر عهده دارد، تنها اپلیکیشنی است که از پروتکل ریموت دسکتاپ اختصاصی هواوی یا به عبارت دیگر، هواوی دسکتاپ پروتکل استفاده می کند.

کسانی که پرچم داران ۲۰۱۷ هواوی را به یاد داشته باشند، احتمالا می دانند که هواوی همانند داک دکس سامسونگ، تجربه ی دسکتاپ اندروید اختصاصی خود را توسعه داد؛ اما تفاوت محصول هواوی با رقیب سامسونگ این است که به داک اختصاصی نیاز ندارد و تنها با استفاده از درگاه یواس بی نوع C قادر به اجرای اندروید در حالت دسکتاپ است. هواوی کلاد در واقع «مرحله دوم» این ایده محسوب می شود و اکنون به طرز جالبی می توانید حتی بدون نیاز به اتصال به نمایشگری بزرگ تر، کیبورد و ماوس ویندوز ۱۰ را روی خود گوشی اجرا کنید؛ البته قطعا تجربه ی ارائه شده در این حالت در بالاترین سطح نخواهد بود.

هواوی نخستین شرکتی نیست که از این رویکرد بهره می گیرد؛ زیرا همین روش قبلا توسط اچ پی با تجربه ی اپلیکیشن ورک اسپیس برای گوشی هوشمند الیت ایکس ۳ امتحان شده است. این گوشی به صورت پیش فرض ویندوز ۱۰ را اجرا می کند؛ اما نسخه ی موبایل این سیستم عامل کمبودهای قابل توجهی در مقایسه با رقبا دارد. ورک اسپیس اچ پی به کاربران امکان می داد با شیوه ای مشابه هواوی، به دسکتاپ ویندوز از راه دور دسترسی داشته باشند.

یک تفاوت اصلی بین هواوی و اچ پی در موقعیت جغرافیایی است؛ بدین معنی که ورک اسپیس اچ پی باید روی سرورهای این شرکت اجرا شود؛ درحالی که هواوی کلاد روی سرور هواوی که در حال حاضر در چین مستقر است، اجرا می شود. احتمال دارد هواوی برای مشتریان اروپایی خود نیز سرورهایی در نظر بگیرد. با این حال، با توجه به گزارش های مبنی بر ارتباط نزدیک هواوی با دولت چین، این شرکت احتمالا برای استقرار سرورهایش در این منطقه و جلب اعتماد اروپایی ها با برخی دشواری ها رو به رو خواهد بود.

ال جی ایکس 5 2018 با باتری ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعت و اندروید 8 معرفی شد

جدیدترین گوشی میان رده ی ال جی به نام ال جی ایکس ۵ در کره رونمایی شد که از مشخصات قابل توجه آن می توان به باتری ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعت و اندروید ۸ اشاره کرد.

به گزارش زومیت، ال جی از گوشی هوشمند ال جی ایکس ۵ ۲۰۱۸ (LG X5 2018) رونمایی کرد که جدیدترین گوشی برند ایکس ال جی محسوب می شود و در کره ی جنوبی، زادگاه شرکت سازنده معرفی شده است. ال جی ایکس ۵ ۲۰۱۸ گوشی میان رده ای است که از مشخصات متوسطی بهره می گیرد و با قیمت ۳۳۰ دلار به  فروش می رود. این دستگاه از طریق اپراتورهای اصلی در کره ی جنوبی از جمله SKT،KT و ال جی یوپلاس عرضه خواهد شد؛ اما از برنامه ی عرضه ی آن در دیگر مناطق هنوز اطلاعی در دست نیست؛ البته اگر ال جی اصلا قصد انجام آن را داشته باشد.

قاب ال جی ایکس ۵ ۲۰۱۸ از فلز ساخته شده؛ درحالی که ظاهرا جنس قسمت پشت گوشی از پلاستیک است. البته این گمانه زنی بر اساس تصاویر رندری که ال جی منتشر کرده، مطرح می شود و این شرکت به طور مشخص مواد به کار رفته در ساخت این گوشی را اعلام نکرده است. در قسمت پشت ال جی ایکس ۵ یک دوربین به همراه نام «X5» به چشم می خورد و لوگوی ال جی نیز در قسمت پایین نمایشگر گوشی قابل مشاهده است. جدیدترین گوشی ال جی از حاشیه های نسبتا ضخیمی برخوردار است؛ با این حال از آنجایی ایکس ۵ دستگاهی میان رده به شمار می رود، این مسئله چندان غافلگیرکننده محسوب نمی شود. کلید پاور/ قفل گوشی در قسمت راست بدنه قرار دارد و مکان در نظر گرفته شده برای کلیدهای افزایش و کاهش حجم صدا، قسمت چپ گوشی است. بلندگوی ایکس  در قسمت پشت جایگذاری شده و جک ۳.۵ میلی متری هدفون و درگاه میکرو USB در قسمت پایین قرار گرفته است. ال جی ایکس ۵ ۲۰۱۸ تنها با رنگ آبی مراکشی عرضه می شود و از سیستم پرداخت ال جی پی پشتیبانی می کند.

گوشی جدید ال جی از نمایشگر ۵.۵ اینچی با وضوح تصویر ۱۲۸۰ در ۷۲۰ پیکسل به همراه ۲ گیگابایت حافظه ی رم LPDDR3 و ۳۲ گیگابایت فضای ذخیره سازی قابل افزایش بهره می گیرد. قلب تپنده ی این دستگاه پردازنده ی ۶۴ بیتی ۸ هسته ای مدیاتک MT6750T است و یک باتری قدرتمند ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعتی وظیفه ی نیرورسانی به آن را بر عهده دارد. اندروید اوریو نسخه ی ۸.۰ به صورت پیش فرض در کنار رابط کاربری سفارشی ال جی روی این گوشی اجرا می شود. دوربین اصلی ال جی ایکس ۵ از حسگر ۱۳ مگاپیکسلی بهره می گیرد و دوربین سلفی دستگاه ۵ مگاپیکسل است. این گوشی از اتصال شبکه ی نسل چهارم موبایل Cat.4 پشتیبانی می کند و ابعاد آن ۱۵۴.۷ × ۷۸.۱ × ۸.۹ میلی متر است و ۱۷۱ گرم وزن دارد.

ایسوس از ذن فون Ares با پردازنده اسنپدراگون 821 و ۸ گیگابایت رم رونمایی کرد

جدیدترین گوشی ایسوس به نام ZenFone Ares با پردازنده ی اسنپدراگون ۸۲۱ و ۸ گیگابایت حافظه ی رم، در تایوان معرفی شد.

به گزارش زومیت، ایسوس بدون برگزاری رویدادی رسمی یا کنفرانسی خبری، گوشی جدیدی را به نام ZenFone Ares در تایوان عرضه کرد. این دستگاه با مشخصاتی برابر با گوشی سال گذشته ی ذن فون AR بر فناوری های واقعیت افزوده و واقعیت مجازی متمرکز شده است. ذن فون آرس از نمایشگر ۵.۷ اینچی امولد با نسبت تصویر استاندارد ۱۶:۹ و وضوح تصویر QHD یا (۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل) بهره می گیرد. نمایشگر این گوشی به برخی از ویژگی های نام آشنا همچون فناوری Tru2life به منظور بهبود قابلیت دید در محیط های خارجی و پوشش مقاوم در برابر چربی مجهز شده است.

ذن فون آرس از تراشه ی شناخته شده ی اسنپدراگون ۸۲۱ به همراه ۸ گیگابایت حافظه ی رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی داخلی UFS 2.0 با قابلیت افزایش ظرفیت بهره می برد. سخت افزار این گوشی ظاهرا با فناوری ARcore گوگل سازگاری دارد. ZenFone Ares در بخش دوربین یک بار دیگر به همان حسگر ۲۳ مگاپیکسلی به همراه لنز با وضوح بالای پیکسل مستر ۳ مجهز شده است؛ البته این دوربین به منظور پیاده سازی افکت های سه بعدی واقعیت افزوده از قابلیت ردیابی حرکتی و سنجش عمق بهره می گیرد. در قسمت جلوی ذن فون آرس نیز حسگری ۸ مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر سلفی درنظر گرفته شده است.

محصول جدید ایسوس به طرز غافلگیرکننده ای اندروید نوقا را اجرا می کند؛ اما باتری آن ظرفیتی معادل ۳۳۰۰ میلی آمپر ساعت دارد و از فناوری شارژ سریع Quick Charge 3.0 پشتیبانی می کند. ذن فون آرس به منظور تکمیل تجربه ی چندرسانه ای به رمزگشای صوتی با وضوح بالای ۳۸۴ کیلوهرتز سونیک مستر ۳ مجهز شده است و از هدفون DTS با صدای فراگیر ۷.۱ کاناله نیز پشتیبانی می کند. گوشی جدید ایسوس فعلا تنها در بازار تایوان عرضه می شود و امکان سفارش آن از خرده فروشی های محلی با قیمت ۳۳۳ دلار وجود دارد.

شیائومی ردمی 6 و ردمی 6 ای با نمایشگر ۱۸ به ۹ و تراشه ۱۲ نانومتری معرفی شدند

شیائومی از دو میان رده ی ردمی ۶ مجهز به جدیدترین پردازنده ی هلیو P22 مدیاتک و ردمی ۶ اِی مجهز به پردازنده ی مقرون به صرفه ی هلیو A22 مدیاتک رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، شیائومی به تازگی  با پرده برداری از ردمی نوت ۵، ردمی نوت ۵ پرو و ردمی نوت ۵ پلاس، در بازار گوشی های مبتنی  بر سیستم عامل اندروید، غوغا به پا کرده است؛ به طوری که هنوز هم شاهد رشد قابل توجه میزان محبوبیت آن ها هستیم. به همین دلیل این شرکت تصمیم به معرفی دو عضو جدید از گوشی هوشمند سری ردمی گرفته است.

شیائومی چند روز پیش در کشور چین از دو گوشی هوشمند میان رده ی ردمی ۶ (Redmi 6) مجهز به جدیدترین پردازنده ی هلیو P22 مدیاتک و ردمی ۶ اِی (Redmi 6A) مجهز به پردازنده ی مقرون به صرفه ی هلیو A22 مدیاتک رونمایی کرد. هر دو تراشه ی یادشده با فرآیند ۱۲ نانومتری ساخته شده است. با توجه به این مورد، پردازنده های جدید مدیاتک در مقایسه با نمونه ی ۲۸ نانومتری باید به میزان ۴۸ درصد مصرف انرژی کم تری داشته باشند.

شیائومی در گذشته هم محصولات زیادی برای بازار هدف مختلف معرفی کرده است و با معرفی دو گوشی هوشمند یادشده، بازار هدف آن گسترده تر از قبل خواهد شد. در واقع شیائومی با معرفی گوشی های هوشمندی که از مشخصات داخلی مختلفی بهره می برند، این کار را عملی می کند. ردمی ۶ شیائومی که مدل پایه محسوب می شود، قیمتی در حدود ۱۲۵ دلار (۷۹۹ یوان) خواهد داشت و ردمی ۶ ای با مشخصات نه چندان چشم گیر، با برچسب قیمت فوق العاده مقرون به صرفه ی ۹۵ دلار (۵۹۹ یوان) وارد بازارهای جهانی خواهد شد. هر دو گوشی هوشمند مجهز به صفحه نمایش ۵.۴۵ اینچی با نسبت تصویر ۱۸ به ۹، باتری با ظرفیت ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعت و رام رسمی MIUI 9 شیائومی هستند. رام MIUI  9 بر پایه ی اندروید ۸.۱ اوریو است.

شرکت سازنده ی دو گوشی هوشمند ردمی ۶ و ردمی ۶ ای، آن ها را با دستیار هوشمند صوتی شیائو (Xiao) مبتنی  بر فناوری هوش مصنوعی تبلیغ می کند. دستیار هوشمند شیائو به طور مستقیم و به منظور تشخیص گیاهان، وسایل نقلیه، محیط اطراف با دوربین این دو گوشی یکپارچه شده است. در صورتی که جزو کاربران علاقه مند به خرید ردمی ۶ و ردمی ۶ ای هستید، نیازی به انتظار طولانی مدت نخواهد بود؛ زیرا هر دو گوشی از ۲۵ خرداد ۹۷ (۱۵ ژوئن ۲۰۱۸) قابل سفارش هستند.

ویوو نکس اس و نکس ای رسما معرفی شدند؛ نمایشگر بدون حاشیه و بدون بریدگی

ویوو به طور رسمی دو گوشی نکس اس و نکس ای را معرفی کرد. نکس اس از نمایشگر بدون حاشیه و فاقد بریدگی در کنار حسگر اثر انگشت زیر سطح نمایشگر بهره می برد.

به گزارش زومیت، طرح مفهومی ایپکس (APEX) که توسط ویوو ارائه شد، اکنون به یک محصول نهایی تبدیل شده  است. این محصول که ویوو نکس اس (NEX S) نام دارد، از نظر مشخصات فنی یک پرچم دار قلمداد می شود و در کنار آن از برخی ویژگی های استثنائی نیز برخوردار است. البته ویوو گوشی تقریبا مشابه نکس ای را نیز با سخت افزار ضعیف تر و بدون حسگر اثر انگشت ادغام شده با نمایشگر معرفی کرده است.

ویوو توانسته است نسبت نمایشگر به مساحت کلی پنل جلوی گوشی را به عدد فوق العاده ی ۹۱.۲۴ درصد برساند؛ برای دست یابی به چنین نسبتی، ویوو حاشیه ی قسمت پایین نمایشگر را به حداقل رسانده و در قسمت فوقانی نیز خبری از بریدگی یا ناچ (Notch) نیست. این تولیدکننده ی چینی، نمایشگر سوپرآمولد ۶.۵۹ اینچی نکس اس را Ultra FullView Display می نامد؛ این نمایشگر دارای رزولوشن فول اچ دی پلاس (۲۳۱۶ در ۱۰۸۰ پیکسل) و نسبت طول به عرض ۱۹.۳ به ۹ است.

مهم تر از همه، در این گوشی مانند گوشی مفهومی ایپکس و گوشی ویوو ایکس ۲۱ یو دی، از حسگر اثر انگشت زیر سطح نمایشگر استفاده شده است. به ادعای ویوو، در نکس اس ضریب خطای حسگر اثر انگشت ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده و سرعت عملکرد آن ۱۰ درصد افزایش یافته است. مدل ارزان تر و میان رده ی نکس فاقد این نوع حسگر است و ویوو در آن از یک حسگر اثر انگشت معمولی در پشت گوشی استفاده کرده است. با توجه به این مسئله که نمایشگر نکس اس و نکس ای تقریبا تمام فضای جلوی گوشی را به خود اختصاص می دهد، طراحان ویوو برای دوربین جلو از همان طرح پریسکوپی موجود در گوشی مفهومی ایپکس استفاده کرده اند. دوربین جلوی نکس اس ۸ مگاپیکسلی با گشادگی دیافراگم f/2.0 است. ویوو ادعا می کند این مکانیزم پریسکوپی که از یک میکروموتور بهره  می برد، می تواند تا ۵۰ هزار بار مورد استفاده قرار بگیرد.

بلندگوی گوشی جای خود را به نمایشگر لرزان داده است. این فناوری که توسط ویوو Screen SoundCasting نام گرفته، مشابه فناوری القای استخوانی است که در برخی هدست ها مورد استفاده قرار می گیرد. به  ادعای ویوو، استفاده از این فناوری موجب تولید صداهای زیرِ نرم تر و بِیس بهتر خواهد شد. ویوو نکس اس را به پردازنده ی اسنپدراگون ۸۴۵ مجهز کرده  است و برادر میان رده ی آن نیز از اسنپدراگون ۷۱۰ بهره می برد. شایان ذکر است که نکس اس و تکس ای به ترتیب به حافظه ی رم ۸ و ۶ گیگابایتی مجهز شده اند؛ در زمینه ی حافظه ی ذخیره سازی مشتریان Nex S می توانند بین دو گزینه ی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت، یکی را انتخاب کنند؛ چینی  ها برای مدل Nex A نیز تنها مدل ۱۲۸ گیگابایتی درنظر گرفته اند.

بلندگوی ویوو نکس اس جای خود را به نمایشگر لرزان داده  است

متأسفانه در بخش دوربین، دست کم روی کاغذ، نکس اس و نکس ای از رقبای خود عقب خواهند ماند. در قسمت پشت این گوشی ها شاهد استفاده از یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی با f/1.8 و یک سنسور ثانویه ی ۵ مگاپیکسلی با f/2.4 هستیم؛ ترکیبی که نکس از ویوو ایکس ۲۱ یودی به ارث برده است. برای دوربین این گوشی  ها انتظار اعداد و ارقام بالاتری داشتیم؛ اما ممکن است کارایی این دوربین در دنیای واقعی چشم گیر باشد.

گوشی های جدید سری نکس برای تأمین نیرو از یک باتری نسبتا بزرگ ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی استفاده می کنند و به  لطف شارژر ۲۲.۵ واتی عرضه شده به  همراه این گوشی ها، می توان باتری نکس اس و نکس ای را به سرعت شارژ کرد. محصولات جدید ویوو از اندروید ۸.۱ اوریو به همراه چهارمین نسخه از رابط کاربری اختصاصی ویوو، موسوم به Funtouch OS استفاده می کنند. این رابط از چندین بهینه سازی متکی به هوش مصنوعی نیز بهره  می برد.

ضریب خطای حسگر اثر انگشت ویوو نکس اس ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده است

در کنار موارد فوق، نکس اس به دستیار هوشمند اختصاصی ویوو، موسوم به Jovi نیز مجهز است و یک کلید اختصاصی هم در قسمت کناری گوشی برای فعال سازی آن در نظر گرفته شده . Jovi می تواند کارهایی مانند شناسایی تصاویر، اجرای اپلیکیشن ها و اجرای چندین فرمان صوتی مختلف را به انجام برساند. دوربین اصلی گوشی هم از قابلیت های متکی بر هوش مصنوعی بهره می برد؛ برای مثال می توان به تشخیص صحنه ، فعال سازی حالت HDR، اعمال فیلتر و ترکیب تصاویر اشاره کرد.

بنا بر اعلام ویوو، پیش سفارش نکس اس از ۲۳ خردادماه شروع شده و از دوم تیرماه (۲۳ ژوئن) امکان خریداری این گوشی از فروشگاه های فیزیکی نیز میسر خواهد بود. نکس اس با حافظه ی داخلی ۱۲۸ گیگابایتی به قیمت ۴۴۹۸ یوآن (۷۰۲ دلار) به فروش خواهد رسید؛ این در حالی است که برای خرید مدل ۲۵۶ گیگابایتی باید مبلغ ۴۹۹۸ یوآن (۷۸۰ دلار) پرداخت کنید. در حال حاضر، عرضه ی این گوشی تنها به کشور چین محدود است و زمان عرضه ی بین المللی آن مشخص نیست. با توجه به این مسئله که ویوو ایکس ۲۱ یودی مدت ها پس از عرضه در چین به بازارهای جهانی راه پیدا کرد؛ احتمالا نکس اس نیز به این زودی  در بازارهای جهانی عرضه نخواهد شد.

Oppo Find X با طراحی تمام‌ صفحه و دوربین کشویی خودکار معرفی شد

شرکت چینی اوپو از گوشی هوشمند Find X با طراحی تمام صفحه و دوربین کشویی خودکار رونمایی کرد. این گوشی هیچ گونه بریدگی روی صفحه نمایش ندارد.

به گزارش زومیت، اگر یک برند در سال ۲۰۱۸ بین تولیدکنندگان گوشی  هوشمند وجود داشته باشد، تولید محصولی با بیشترین نسبت صفحه نمایش به بدنه است. اوپو نیز با گوشی Find X که آن را در شهر پاریس معرفی کرد، همین رویه را دنبال می کند و با ترکیب ایده های فعلی و نوآوری های خود، محصولی با صفحه نمایش ۶.۴ اینچی توسعه داده که دارای نسبت ۹۲.۲۵ درصدی صفحه نمایش به بدنه ی دستگاه است. این شرکت چینی برای دسترسی به این مهم، از هیچگونه بریدگی  یا شکافی در بخش صفحه نمایش استفاده نکرده است؛ از این  رو کاربرانی که همواره موضع منفی نسبت به استفاده از ناچ دارند، می توانند از این موضوع خشنود باشند.

جالب ترین بخش طراحی Find X به سیستم دوربین سلفی و اصلی آن مربوط می شود که در استفاده ی عادی، کاملاً در داخل بدنه ی دستگاه مخفی است؛ اما به محض اجرای اپلیکیشن دوربین یا اقدام به بازگشایی قفل دستگاه، این قسمت با دوربین ۲۵ مگاپیکسلی خود و سنسورهای سه بعدی شناسایی چهره به صورت اسلایدی از داخل بدنه بیرون می آید. طبق گفته ی اوپو، اجرای کامل اپلیکیشن دوربین تنها ۰.۵ ثانیه زمان می برد که باتوجه به تجربه ی خبرنگاران، این ادعا به  نظر دقیق می رسد. اوپو برای در پشت Find X نیز از دوربین دوگانه استفاده کرده است که از سنسورهای ۱۶ و ۲۰ مگاپیکسلی بهره می برد.

ظاهر اوپو فایند ایکس با توجه به استفاده از لبه های خمیده در قسمت جلویی و پشتی، شباهت بسیاری به گلکسی اس ۹ سامسونگ دارد. اوپو در بخش صفحه نمایش از پنل اولد با وضوح +FHD استفاده می کند. ترکیب دوربین کشویی و نمایشگر خمیده همان چیزی است که اوپو را قادر ساخته صفحه نمایشی تمام صفحه را در محصول خود به کار گیرد. با این حال، این نخستین دستگاهی نیست که از دوربین کشویی استفاده می کند و هفته ی گذشته، ویوو با معرفی سری نکس، از این طراحی برای اولین  بار پرده برداشت؛ با این تفاوت که اوپو این روش را برای هر دو دوربین جلو و پشتی به کار برده است.

اوپو فایند ایکس برخلاف ویوو نکس، از سنسور اثر انگشت بهره نمی برد و به جای آن، از سیستم تشخیص چهره سه بعدی استفاده می کند که سنسورهای آن در همان قسمت ظاهرشونده قرار داده شده اند. کاربران برای قفل گشایی دستگاه، ابتدا باید در صفحه ی قفل به سمت بالا سوایپ کنند تا سنسورها از محل خود بیرون آیند و دستگاه اقدام به شناسایی چهره ی کاربر کند  برخلاف انتظار، قفل گشایی دستگاه و شناسایی چهره از این طریق بسیار سریع انجام می شود.

در بخش سخت افزاری اوپو انتظارات از یک دستگاه بالارده را برآورده کرده است و شاهد استفاده از پردازنده ی کوالکام اسنپدراگون ۸۴۵ در کنار ۸ گیگابایت حافظه ی رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی هستیم. انرژی مورد نیاز سخت افزار فوق توسط باتری ۳۷۳۰ میلی آمپری تأمین می شود که از فناوری شارژ سریع VOOC استفاده می کند؛ علاوه بر موارد فوق، کاربران می توانند از دو سیم کارت در فایند ایکس استفاده کنند.

در قسمت نرم افزاری شاهد استفاده از نسخه ی ۸.۱ اندروید اوریو هستیم که توسط پوسته ی اختصاصی ColorOS، شخصی سازی شده است. شباهت این پوسته با پوسته ی سامسونگ و سیستم عامل آی او اس انکارناپذیر است و اوپو بسیاری از ویژگی های آن را از دو موردِ فوق وام گرفته است. طبق گفته ی این شرکت چینی، فایند ایکس نخستین گوشی اوپو خواهد بود که علاوه بر چین، در اروپا و آمریکا ی شمالی نیز به فروش خواهد رسید. پرچم دار متفاوت اوپو با قیمت ۹۹۹ پوند (۱۱۵۰ دلار) از ماه آگوست روانه ی بازار خواهد شد.

سامسونگ در صدد توسعه پردازنده ی گرافیکی اختصاصی خود است

سامسونگ تصمیم به توسعه پردازنده گرافیکی اختصاصی خود در تراشه های اکسینوس دارد و قرار است در مرحله اول برای کسب تجربه، در دستگاه های متوسط استفاده شود.

به گزارش زومیت، با این خبر، به یاد اظهارات شرکت سازنده ی پردازنده های گرافیکی PowerVR، خواهیم افتاد که اشاره ای به تلاش اپل جهت توسعه تراشه ی گرافیکی خود برای آیفون داشت. به نظر می رسد شرکت هایی چون اپل و سامسونگ به دلیل قدرت در زمینه تولید گوشی های هوشمند، جهت همگام سازی هر چه بیشتر سخت افزار و نرم افزار به فکر توسعه سخت افزارهای اختصاصی در همه ابعاد گرفته اند. با این اوصاف به مرور می توانیم شاهد این باشیم که دستگاه هایی با سخت افزار اختصاصی، عملکردی به مراتب بهتر از دستگاه هایی داشته باشد که از سخت افزاری یکسان نسبت به بقیه استفاده می کنند.

با اینکه سامسونگ در بازار آمریکا به سراغ استفاده از اسنپدراگون رفته است؛ اما در بیشتر بازارهای جهانی، تراشه اکسینوس این شرکت از محبوبیت بالایی برخوردار بوده و در بعضی از موارد شاهد این هستیم که عملکرد اکسینوس، برتری های خاصی به نسبت به نسخه اسنپدراگون دارد. قدم بعدی سامسونگ، توسعه پردازنده گرافیکی اختصاصی است تا بتواند در کنار Mongoose، اکوسیستم سخت افزاری تازه ای برای خود تشکیل دهد.

سامسونگ با توسعه تراشه اختصاصی می تواند وابستگی به ARM را کمتر از گذشته کند؛ البته میعادگاه اولین استفاده از پردازنده گرافیکی، دستگاه های میان رده و اقتصادی سامسونگ خواهد بود. این امر بسیار طبیعی است و باعث می شود تا با تجربه به دست آمده، عملکرد بهتری برای پرچم داران داشته باشد.

اسنپدراگون ۶۸۰ کوالکام در بنچمارک گیک‌بنچ رویت شد

تراشه ی اسنپدراگون ۶۸۰ کوالکام، مناسب گوشی های میان رده بازار، در گیک بنچ رویت شد که نسخه ی ۲+۴ هسته ای اسن‍پدراگون ۷۱۰ است.

به گزارش زومیت، تراشه ی اسنپدراگون ۷۱۰ کوالکام با طراحی لیتوگرافی ۱۰ نانومتری و قابلیت های خوبی از جمله پشتیبانی از پردازش شبکه ی عصبی و موتور چند هسته ای هوش مصنوعی برای گوشی های میان رده گزینه ی خوبی است. با اسنپدراگون 710، گوشی های میان رده از گذشته قوی تر خواهند بود. اما کوالکام روی تراشه  ی جدید دیگری هم کار می کند.

تراشه ی اسنپدراگون ۶۸۰ در بنچمارک گیک بنچ رویت شد و به زودی روی گوشی های میان رده مورد استفاده قرار خواهد گرفت. CPU آن شش هسته ای و دارای پیکربندی ۲+۴ است که قبلا در تراشه ی اسنپدراگون ۶۵۰ و اسنپدراگون ۸۰۸ شاهد آن بودیم. البته توجه داشته باشید که نام تراشه  هنوز به صورت قطعی از سوی کوالکام مشخص نشده است. اگر به یاد داشته باشید اسنپدراگون ۷۱۰ در ابتدا با نام اسنپدراگون ۶۷۰ نامگذاری شده بود. اگر به اعداد توجه کنید می توانیم انتظار داشته باشیم که با تراشه ای با نسخه ای پایین تر اسنپدراگون ۷۱۰ روبرو خواهیم بود. سرعت کلاک هسته های اصلی آن مشابه Kryo 260 در اسنپدراگون ۶۶۰  برابر  ۲.۱۵ گیگاهرتز و Kryo 4xx در اسنپدراگون ۷۱۰ است.

با این حال، تراشه مذکور در آزمون تک هسته ای امتیاز ۱۹۰۰ را دریافت کرد که بالاتر از امتیاز ۱۶۰۰ در اسنپدراگون ۶۶۰ است و  نشان می دهد با نسل جدید یعنی نسل چهارم Kryo مواجه هستیم. در عملکرد چند هسته ای امتیاز تراشه ی مذکور کمی کمتر از امتیاز اسنپدراگون اس ۶۶۰ ( با دو هسته ی بیشتر)  شد. اما این مقایسه در واقعیت می تواند بدین صورت نباشد چون فعالیت ها به ندرت بیش از دو هسته را تحت فشار قرار می دهند.

در کل و با مشاهده نتایج می توانیم انتظار داشته باشیم که تراشه ی جدید اسنپدراگون ۶۸۰ کوالکام می تواند گزینه ی مناسبی برای گوشی های میان رده باشد. آزمون بنچمارک روی پلتفرم طرح توسعه ی کوالکام با حافظه ی رم ۶ گیگابایتی انجام شد و هنوز روی هیچ گوشی هوشمندی مورد بررسی قرار نگرفته است. اما تراشه ی اسنپدراگون ۶۶۰ برای اولین بار در اوایل سال ۲۰۱۷ مورد آزمون قرار گرفت و اولین گوشی های مجهز به این تراشه، چند ماه بعد رونمایی شدند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 × پنج =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *