آشنایی با جدیدترین گوشی های گیمینگ و میان رده ی هواوی، شیائومی، اچ تی سی، اوپو و ویوو در چهل و هشتمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار موبایل

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در چهل و هشتمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار موبایل، به گزارش شرکت پکتوس، ده خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار در زمینه ی موبایل یا گوشیهای تلفن همراه تقدیم شما گرامیان میگردد.

هواوی P40 لایت با دوربین چهارگانه و شارژ سریع ۴۰ وات معرفی شد

پی ۴۰ لایت، گوشی جدید هواوی با تراشه ی کرین ۸۱۰، دوربین چهارگانه و نمایشگر ۶/۴ اینچ LCD معرفی شد.

به گزارش زومیت، درحالی که هنوز تا برگزاری مراسم ویژه ی هواوی در شهر پاریس در تاریخ ۲۶ مارس ۲۰۲۰ (۷ فروردین ۱۳۹۹) به منظور رونمایی از گوشی های بالارده ی خانواده ی پی ۴۰ فاصله داریم؛ اما این شرکت چینی به تازگی محصولی جدید را به عنوان یکی از اعضای این خانواده معرفی کرده است. هواوی پی ۴۰ لایت (Huawei P40 Lite) نخستین عضو از گوشی های خانواده ی پی ۴۰ به شمار می آید که برای بازار اروپا و نخست کشور اسپانیا معرفی شد. گوشی موبایل هواوی پی ۴۰ لایت که در دسته ی محصولات میان رده جای می گیرد، درواقع تا حد بسیار زیادی به هواوی نوا ۶ SE شباهت دارد که در بازار چین عرضه شده است. این گوشی همچنین در بازار مالزی با نام هواوی نوا 7i شناخته می شود.

هواوی P40 لایت برای پردازش کارهای مختلفی که به آن محول می شود متکی بر پردازنده ی ۷ نانومتری کرین ۸۱۰ است و از این حیث به گوشیِ تازه معرفی شده ی آنر ۹ ایکس پرو شباهت دارد؛ تراشه ی مورد بحث در حقیقت رقیب تراشه های اسنپدراگون ۶۷۵ و اسنپدراگون ۷۳۰ به شمار می آید؛ با این حال در برخی جنبه ها عملکرد ضعیف تری از خود نشان می دهد. برای مثال به دلیل حضور کرین ۸۱۰ امکان ضبط ویدئوهای 1080p با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه فراهم می شود؛ این یعنی برخلاف گوشی های مجهز به تراشه های یادشده از کوالکام، گوشی های مجهز به تراشه ی هواوی توانایی ضبط ویدئوی 4K را نخواهد داشت.

همچنین پی ۴۰ لایت از جدیدترین نسخه ی رابط کاربری EMUI با سیستم عامل اندروید ۱۰ استفاده می کند؛ همان طور که انتظار می رفت، در هواوی پی ۴۰ لایت خبری از اپلیکیشن ها و سرویس های گوگل نیست. پی ۴۰ لایت به جای آن به خدمات موبایلی هواوی (Huawei Mobile Services) مجهز شده است و از نسخه ی جدید اپلیکیشن Huawei AppGallery هم استفاده می کند. این گوشی هوشمند میان رده، ۶ گیگابایت حافظه ی رم در کنار ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی دارد و کاربر می تواند در صورت تمایل، حافظه ی ذخیره سازی گوشی را از طریق کارت نانو مموری (NM) ارتقاء دهد. پی ۴۰ لایت هواوی برای نمایش محتوای بصری از صفحه نمایشی ۶/۴ اینچ با پنل LCD و وضوح فول HD پلاس (۲٬۳۱۰ در ۱٬۰۸۰ پیکسل) بهره می گیرد که در سمت چپ بخش بالاییِ آن، حفره ای کوچک برای میزبانی از دوربین سلفی به چشم می خورد.

در پنل پشتی هواوی پی ۴۰ لایت شاهد دوربینی چهارگانه به فرم مربع هستیم و فلاش LED در پایین این ماژول جای گرفته است. در هواوی پی ۴۰ لایت، حسگری ۴۸ مگاپیکسلی در نقش دوربین اصلی ظاهر می شود. در کنار این دوربین، دوربینی دیگر با حسگر ۸ مگاپیکسلی و لنز فوق عریض داریم؛ دوربین سوم ۲ مگاپیکسلی به لنز ماکرو مجهز شده است و دوربین چهارم ۲ مگاپیکسلی از حسگری برای تشخیص عمق تصاویر به منظور ثبت جلوه ی بوکه استفاده می کند. در پنل جلویی گوشی دوربینی سلفی با حسگری ۱۶ مگاپیکسلی و لنزی با دیافراگم f/2.0 جای گرفته است.

هواوی پی ۴۰ لایت از باتری ۴۲۰۰ میلی آمپرساعتی استفاده می کند که امکان شارژ کردن آن از طریق درگاه USB-C با شارژ سریع ۴۰ وات وجود دارد. این گوشی هوشمند برخلاف انتظارات اولیه از جک ۳/۵ میلی متری هدفون نیز بهره مند است و در بخش کناری آن شاهد حسگر اثر انگشت هستیم. این حسگر اثر انگشت در حقیقت همان دکمه ی پاور دستگاه نیز به شمار می آید.

بر اساس اعلام رسمی هواوی، گوشی پی ۴۰ لایت ۲۹۹ یورو (تقریبا ۳۲۶ دلار) قیمت دارد. پیش فروش این گوشی میان رده از روز ۲ مارس ۲۰۲۰ (۱۲ اسفند ۱۳۹۸) در فروشگاه های فیزیکی هواوی و البته فروشگاه آنلاین جدید این شرکت آغاز شد. نخستین کسانی که نسبت به خرید پی ۴۰ لایت اقدام کنند، هدفون فری بادز ۳ را به عنوان هدیه دریافت خواهند کرد. عرضه ی هواوی پی ۴۰ لایت برای ۷ مارس ۲۰۲۰ (۱۷ اسفند ۱۳۹۸) تعیین شده است. این گوشی در سه رنگ سبز، صورتی و مشکی روانه ی بازار خواهد شد.

بلک شارک 3 رونمایی شد؛ کوسه سیاه گوشی های گیمینگ وارد می شود

شرکت بلک شارک از دو گوشی گیمینگ جدید به نام های بلک شارک 3 و بلک شارک 3 پرو رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، با اوج گرفتن بازار گوشی های مختص گیمینگ شاهد معرفی محصولات مختلف بودیم که البته یکی از سری های موفق در این زمینه، گوشی هوشمند بلک شارک بود. بلک شارک در سال ۲۰۱۸ عرضه شد و سال بعد نیز شاهد جانشین آن، بلک شارک 2 بودیم. شرکت سازنده این محصولات برای سال ۲۰۲۰ با دستی پر به میدان بازگشته است و از دو گوشی هوشمند جدید به نام های بلک شارک 3 و بلک شارک 3 پرو رونمایی کرده که در ادامه نگاهی به مشخصات سخت افزاری آن ها می اندازیم.

در دل بلک شارک 3 تراشه اسنپدراگون 865 قرار گرفته است که از تکنولوژی 5G پشتیبانی می کند. به لطف سیستم خنک کننده مایع نسل چهارمی این پردازنده، گیمرها قادر خواهند بود تا ساعت ها بدون درنظرگرفتن گرم شدن گوشی به تجربه بازی مورد علاقه شان بپردازند.

در صورت نیاز به شارژ محصول جدید شرکت بلک شارک، کاربران می توانند از قابلیت شارژ سریع ۶۵ واتی با استفاده از کابل USB-C یا درگاه شارژ مغناطیسی ۱۸ واتی در پشت گوشی هوشمند بهره ببرند. از این قابلیت ها برای شارژ باتری به ظرفیت ۴۷۲۰ میلی آمپرساعت در بلک شارک 3 استفاده می شود که البته مدل پرو با کمی ظرفیت بیشتر از باتری ۵ هزار میلی آمپرساعتی استفاده می کند. جالب است بدانید که شرکت سازنده این دو گوشی هوشمند تأیید کرده که برای شارژ ۵۰ درصدی باتری تنها به ۱۲ دقیقه و برای شارژ کامل نیز به ۳۸ دقیقه زمان نیاز است.

علاوه بر تفاوت در ظرفیت باتری ها شاهد اختلاف در ابعاد نمایشگر این محصولات نیز هستیم. در بلک شارک 3 از نمایشگری ۶/۶۷ اینچی با پنل OLED و رزولوشن FHD+ استفاده شده است؛ اما شرکت سازنده برای مدل پرو از نمایشگر ۷/۱ اینچی با پنل OLED و رزولوشن ۳۱۲۰ در ۱۴۴۰ پیکسل در نظر گرفته است. نمایشگرهای محصولات سری بلک شارک 3 از نرخ نمونه برداری لمسی ۲۷۰ هرتزی و همچنین تأخیر ۲۴ میلی ثانیه ای برخوردار هستند و این یعنی دستگاه قادر به تشخیص سریع تر و دقیق تر حرکات انگشتان کاربر روی نمایشگر است.

نمایشگر بلک شارک 3 و بلک شارک 3 پرو قادر به ارائه نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی است که کمی در برابر نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی نمایشگر گلکسی اس 20 و ایسوس ROG عقب می ماند؛ اما به لطف تراشه اختصاصی MEMC سری بلک شارک 3 قادر هستند محتوی را به صورت ۹۰ فریم بر ثانیه به نمایش بگذارند.

دیگر مشخصات سخت افزاری سری جدید بلک شارک شامل دوربین سه گانه اصلی با ترکیب لنز ۶۴ مگاپیکسلی، لنز ۱۳ مگاپیکسلی فوق عریض و لنز ۵ مگاپیکسلی می شود و برای دوربین سلفی نیز از لنز 20 مگاپیکسلی استفاده شده است. در سری بلک شارک 3 شاهد جک هدفون ۳/۵ میلی متری، بلندگوهای استریو، درگاه USB-C، UFS 3.0 و حافظه رم از نوع LPDDR5 هستیم.

طبیعتا آنچه گوشی های گیمینگ را از سایر محصولات متمایز می سازد، برخورداری آن ها از ویژگی های ارتقای سطح تجربه گیمینگ است. در سری بلک شارک 3 نیز شاهد این موارد هستیم که برای مثال می توان به برخورداری ۴ نقطه حساس به میزان فشار در صفحه نمایشگر اشاره کرد. در مدل پرو شاهد دو دکمه اضافه تر نیز هستیم که در لبه های سمت چپ گوشی طراحی شده اند. این دکمه ها برخلاف دکمه های خازنی در ایسوس ROG به صورت فیزیکی هستند.

نسخه استاندارد بلک شارک 3 در ۱۳ اسفند راهی بازار چین شده است و انتظار می رود نسخه پرو آن نیز ۲۰ اسفند در ویترین فروشگاه ها قرار گیرد. شرکت سازنده هنوز تاریخ دقیقی برای عرضه جهانی سری گوشی های بلک شارک 3 اعلام نکرده است. قیمت در نظر گرفته شده برای این دو محصول در چین به شرح زیر است:

مدل ۸ گیگابایت حافظه رم و حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی بلک شارک 3 با قیمتی معادل ۵۰۱ دلار و مدل ۱۲ گیگابایت حافظه رم و حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی به قیمتی معادل ۵۴۴ فروخته می شود. این در حالی است که مدل ۱۲ گیگابایت حافظه رم اما با حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایتی از قیمتی معادل ۵۷۳ دلار برخوردار است.

در این بین، بلک شارک 3 پرو تنها دو مدل دارد که مدل ۸ گیگابایت رم با حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایتی به قیمتی معادل ۶۷۳ دلار و مدل ۱۲ گیگابایت حافظه رم با حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایتی به قیمتی معادل ۷۱۶ دلار روانه بازار چین خواهد شد.

HTC وایلدفایر R70 با دوربین سه گانه و نمایشگر ۶/۵۳ اینچ معرفی شد

HTC به تازگی گوشی هوشمند جدیدی با نام وایلدفایر R70 معرفی کرده که از نمایشگری ۶/۵۳ اینچی با وضوح مناسب برخوردار است و در پنل پشتی از سه دوربین مجزا بهره می گیرد.

به گزارش زومیت، چندین ماه از معرفی آخرین گوشی اچ تی سی می گذرد و درحالی که کسی انتظار نداشت، این شرکت به تازگی با محصولی جدید از راه رسیده است. اچ تی سی وایلدفایر آر ۷۰ (HTC Wildfire R70) گوشی هوشمند جدیدی است که در دسته ی گوشی های اقتصادی جای می گیرد و به طور ویژه برای بازار هند و تایلند معرفی شده است. عرضه ی این گوشی به زودی آغاز خواهد شد، با این حال تاکنون قیمت دقیق وایلدفایر R70 اچ تی سی مشخص نشده است.

شاید بتوان مهم ترین نکته درمورد گوشی اقتصادی جدید HTC را به پنل پشتی و دوربین اصلی آن ربط داد. این گوشی هوشمند از حسگری ۱۶ مگاپیکسلی با اندازه ی پیکسل ۱/۴ میکرومتر بهره می گیرد و به لطف بهره مندی از دیافراگم f/1.75 می تواند تصاویری با نور مناسب ثبت کند. در کنار دوربین اصلی، دوربین دوم حسگری ۲ مگاپیکسلی دارد و از لنز ماکرو بهره می گیرد تا امکان عکس برداری از سوژه ها در فاصله ی بسیار نزدیک فراهم شود. همچنین دوربین سوم از حسگری ۲ مگاپیکسلی به منظور تشخیص عمق در تصاویر بهره می گیرد.

به طور کلی نمی توانیم از حسگرهای دوم و سوم اچ تی سی وایلدفایر R70 انتظار زیادی داشته باشیم؛ با این حال دیدن این تنوع از دوربین ها در محصولی اقتصادی، اتفاقی مثبت به شمار می آید. پنل پشتی همچنین میزبان حسگر اثر انگشت است. گوشی جدید HTC افزون بر موارد یادشده، در پنل جلویی میزبان دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی است که توانایی ضبط ویدئوی 1080p را دارد. موبایل جدید HTC محتوای بصری را از طریق صفحه نمایشی ۶/۵۳ اینچ با وضوح +720p و پنل LCD به نمایش می گذارد. نمایشگر مورد بحث دارای نسبت تصویر ۱۹/۵:۹ است. در بخش بالایی این نمایشگر بریدگی قطره ای شکل برای میزبانی از دوربین سلفی به چشم می خورد.

گوشی هوشمند اچ تی سی وایلدفایر R70 به پردازنده ی مرکزی هلیو P23 مدیاتک مجهز شده است؛ این تراشه از ۸ هسته ی کورتکس A53 بهره می گیرد و دارای واحد پردازنده ی گرافیکی مجزایی به نام Mali-G71 MP2 است. اچ تی سی گوشی اقتصادی جدیدش را به تنها ۲ گیگابایت حافظه ی رم مجهز کرده که چندان کافی به نظر نمی رسد؛ خصوصا با در نظر گرفتن این حقیقت که R70 از سیستم عامل اندروید ۹ پای استفاده می کند. افزون بر این موارد، گوشی جدید HTC مجهز به ۳۲ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی است که امکان ارتقاء آن از طریق کارت میکرو SD تا سقف ۲۵۶ گیگابایت وجود دارد.

باتری ۴۰۰۰ میلی آمپرساعتی وایلدفایر R70 را می توان از طریق شارژ ۱۰ وات با سرعت مناسب شارژ کرد. نکته ی دور از انتظار، بهره مندی گوشی جدید اچ تی سی از درگاه میکرو USB است. این گوشی افزون بر موارد یادشده از دو سیم کارت پشتیبانی می کند. اچ تی سی وایلدفایر R70 همچنین به وای فای ۲/۴ گیگاهرتز b/g/n در کنار بلوتوث ۴/۲ مجهز شده است و از جک ۳/۵ میلی متری هدفون بهره می برد. اچ تی سی وایلدفایر R70 قرار است در رنگ های آبی و مشکی روانه ی بازار شود. قیمت دقیق عرضه ی این محصول به بازار، تاکنون مشخص نشده است.

اوپو رینو 3 پرو با ۶ دوربین معرفی شد

رینو ۳ پرو جدیدترین گوشی هوشمند اوپو به شمار می آید که با دوربین سلفی دوگانه ی ۴۴ مگاپیکسلی و دوربین اصلی چهارگانه و تراشه ی ساخت مدیاتک معرفی شده است.

به گزارش زومیت، اوپو در دسامبر ۲۰۱۹ با برگزاری مراسمی در کشور چین، به صورت رسمی از گوشی های خانواده ی رینو ۳ پرده برداشت که مدل پرو درکنار بهره مندی از سخت افزار قدرتمند، از شبکه ی 5G نیز پشتیبانی می کرد. این شرکت به تازگی مدل پرو گوشی رینو ۳ را بدون پشتیبانی از 5G برای بازار بین المللی معرفی کرده است. اوپو رینو ۳ پرو (Oppo Reno 3 Pro)، جدیدترین گوشی این شرکت چینی، از دوربین سلفی دوگانه بهره می برد که درون پنل تخت OLED جای گرفته است.

گوشی اوپو رینو ۳ پرو نخستین گوشی هوشمند دنیا به شمار می آید که از دوربین سلفی دوگانه ی ۴۴ مگاپیکسلی و تراشه ی هلیو P95 مدیاتک بهره می برد. تراشه ی مذکور مدتی پیش به صورت رسمی معرفی شده است. هلیو P95 تراشه ای هشت هسته ای محسوب می شود که دو عدد از هسته های آن از نوع کورتکس A75 با فرکانس پردازشی حداکثر ۲/۲ گیگاهرتز هستند. گوشی جدید اوپو به ۸ گیگابایت حافظه ی رم و ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی با قابلیت ارتقا ازطریق کارت میکرو SD مجهز شده است.

اوپو Reno3 پرو از صفحه نمایشی ۶/۵ اینچی با پنل سوپر AMOLED و نسبت تصویر ۲۰:۹ و وضوح فول HD پلاس برخوردار است و در زیر آن حسگر اثر انگشت جای گرفته است. طراحی پنل پشتی گوشی جدید اوپو شباهت زیادی به نسخه ی 5G آن، یعنی رینو ۳ پرو 5G دارد که در چین معرفی شده بود. در نسخه ی 4G اوپو رینو ۳ پرو، حسگری ۶۴ مگاپیکسلی در نقش دوربین اصلی ظاهر می شود. دیگر دوربین های حاضر در پنل پشتی، همان دوربین های به کار رفته در مدل 5G به شمار می آیند. بر این اساس، اوپو رینو ۳ پرو افزون بر حسگر ۶۴ مگاپیکسلی، از سه دوربین دیگر با حسگرهای ۱۳ و ۸ و ۲ مگاپیکسلی بهره می برد. دوربین ۱۳ مگاپیکسلی لنز تله فوتو دارد و بزرگ نمایی دوبرابری اپتیکال را به ارمغان می آورد و دوربین ۸ مگاپیکسلی به لنزی فوق عریض مجهز است و دوربین ۲ مگاپیکسلی دوربینی مونوکروم به حساب می آید که برای تشخیص عمق تصاویر به منظور ثبت جلوه ی بوکه کاربرد دارد.

در بخش بالایی نمایشگر اوپو رینو ۳ پرو، شاهد حفره ای بیضی شکل برای میزبانی از دوربین سلفی دوگانه هستیم. دوربین سلفی اصلی اوپو رینو ۳ بیشترین وضوح را در بین دوربین سلفی گوشی های هوشمند تا  امروز دارد. این دوربین از حسگری ۴۴ مگاپیکسلی با اندازه ی 1/2.8 بهره می برد که در پشت لنزی با دیافراگم f/2.4 قرار گرفته است. دوربین سلفی دوم به حسگر ۲ مگاپیکسلی مجهز شده است و برای تشخیص عمق تصاویر به کار می رود.

گوشی هایی که اوپو معرفی می کند، معمولا سخت افزار قدرتمندی دارند؛ اما در بسیاری از اوقات، شارژ سریع آن ها بیشتر از دیگر قابلیت هایشان جلوه می کند. گوشی رینو ۳ پرو نیز از این قاعده مستثنی نیست و از جدیدترین نسل فناوری شارژ  سریع اختصاصی اوپو برخوردار است. بر این اساس، گوشی رینو ۳ پرو که از باتری ۴۰۲۵ میلی آمپرساعتی استفاده می کند، به فناوری شارژ سریع VOOC Flash Charge 4.0 مجهز شده که امکان شارژ باتری را با توان ۳۰ وات فراهم می کند. درضمن در جعبه ی گوشی، شارژر ۳۰ واتی جای گرفته است تا کاربر از تهیه ی جداگانه ی شارژر بی نیاز شود. رینو ۳ پرو با سیستم عامل اندروید ۱۰ و رابط کاربری ColorOS 7 روانه ی بازار می شود.

بر اساس اعلام رسمی اوپو، گوشی رینو ۳ پرو در رنگ های آبی و مشکی و سفید دردسترس قرار خواهد گرفت. مدلی از این دستگاه با ۸ گیگابایت حافظه ی رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی ۶ مارس ۲۰۲۰ (۱۶ اسفند ۱۳۹۸) با قیمت ۴۱۵ دلار روانه ی بازار شد. همچنین، مدل دیگر این دستگاه با ۸ گیگابایت حافظه ی رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی در تاریخی نامشخص با قیمت ۴۵۵ دلار دردسترس قرار خواهد گرفت.

ویوو Z6 5G با تراشه اسنپدراگون 765G و فناوری شارژ سریع ۴۴ واتی معرفی شد

ویوو گوشی میان رده ی Z6 5G را با تراشه ی اسنپدراگون 765G و شارژ سریع ۴۴ واتی رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، ویوو به تازگی با برگزاری رویدادی در چین، نخستین گوشی میان رده ی خود با قابلیت پشتیبانی از شبکه ی ارتباطی نسل پنجم را رونمایی کرده است. این گوشی با نام Vivo Z6 5G روانه ی بازار این کشور خواهد شد.

توان پردازشی گوشی ویوو Z6 فایوجی را تراشه ی اسنپدراگون 765G تأمین می کند و درکنار این پردازنده، تراشه ی Adreno 620 وظیفه ی انجام پردازش امور گرافیکی را برعهده دارد. پیش تر، همین ترکیب را در Realme X50 5G نیز دیده بودیم که ماه گذشته معرفی شد. پردازنده ی این میان رده ی جدید چینی  از هشت هسته ی پردازشی با معماری هفت نانومتری برخوردار است. از مجموع هشت هسته ی پردازشی در این پردازنده، یک هسته با سرعت کلاک ۲/۴ گیگاهرتز و یک هسته با سرعت کلاک ۲/۲ گیگاهرتز و شش هسته ی باقی مانده با حداکثر سرعت کلاک ۱/۸ گیگاهرتز کار پردازش وظایف محول شده را انجام می دهند.

پسوند G در شماره مدل این پردازنده به وجود قابلیت های گیمینگ در آن اشاره می کند؛ از این رو در این گوشی، شاهد قابلیت های نرم افزاری متعددی نظیر Multi-Turbo 3.0 و Game Space 3.0 و Game Box برای ارتقای تجربه ی کاربر حین بازی  هستیم. ویژگی دیگری که این گوشی میان رده را به انتخاب مناسبی برای گیمینگ تبدیل می کند و ویوو مانور زیادی روی آن داده است، وجود خنک کاری مایع در این گوشی است.

در بطن گوشی میان رده ی ویوو Z6 5G از لوله ی پخش حرارت به طول ۸۵ میلی متر استفاده شده است که محتوی مایع مبرد است. به علاوه در این گوشی، از هیت سینک چندلایه ی گرافیتی با مساحت کلی ۱۰،۰۰۰ میلی مترمربع استفاده شده است. طبق ادعای ویوو، این سیستم خنک کننده می تواند دمای پردازنده را تا ۱۰ درجه ی سانتی گراد کاهش دهد.

در بدنه ی میان رده ی جدید ویوو از طراحی دارای انحنا به کار رفته است. حسگر اثر انگشت در پنل پشتی دستگاه جای داده شده است و ماژول دوربین روی برآمدگی مستطیلی شکلی در گوشه ی سمت چپ قرار گرفته است. این گوشی به صفحه نمایش ۶/۵۷ اینچی با پنل IPS و از نوع FHD پلاس (رزولوشن ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰) و نسبت تصویر ۲۰:۹ مجهز است. حاشیه های اطراف صفحه نمایش در طرفین و بخش بالا بسیار نازک و نسبت صفحه نمایش به بدنه  ۹۰/۷۴ درصد است. برخلاف نسل قبلی، این بار از شیار در بالای صفحه نمایش خبری نیست و ویوو برای دوربین سلفی از حفره ای به قطر ۳/۸۵ میلی متر در سمت راست بالای صفحه نمایش استفاده کرده است.

در بخش پشتی ویوو Z6 5G، دوربین چهارگانه به همراه فلاش LED دیده می شود. در این مجموعه، دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.79، حسگر ۸ مگاپیکسلی اولتراواید با زاویه ی دید ۱۱۲ درجه ای، حسگر ۲ مگاپیکسلی ماکرو و حسگر تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی را شاهد هستیم. شایان  ذکر است این گوشی می تواند عکس های گرفته شده را با فرمت RAW ذخیره کند. در جلو دستگاه، دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی وجود دارد که درون حفره ی تعبیه شده در صفحه نمایش جای گرفته است.

انرژی مورد نیاز گوشی ویوو Z6 5G را باتری ۵۰۰۰ میلی آمپرساعتی تأمین می کند که ازطریق درگاه USB-C و فناوری شارژ سریع ۴۴ واتی ویوو شارژ می شود. طبق ادعای ویوو، شارژ این باتری در ۳۵ دقیقه از صفر به ۷۰ درصد می رسد و پس از آن، تکمیل باقی مانده ی ظرفیت باتری ۳۰ دقیقه  ی دیگر زمان می برد. ناگفته نماند در بخش پایینی این دستگاه، جک ۳/۵ میلی متری هدفون تعبیه شده است.

از دیگر ویژگی های گوشی میان رده ی جدید ویوو به پشتیبانی از هر دو نوع مستقل و غیرمستقل شبکه ی 5G و بلوتوث ۵ و NFC می توان اشاره کرد. همان طور که انتظار می رفت، این گوشی با اندروید ۱۰ و رابط کاربری مبتنی بر آن، یعنی Funtouch 10، روانه ی بازار می شود.

گوشی Vivo Z6 5G در دو نسخه  با حافظه ی رم ۶ و ۸ گیگابایتی و حافظه ی ذخیره سازی ۱۲۸ گیگابایتی با استاندارد UFS 2.1 عرضه می شود. برای انتخاب رنگ، سه گزینه ی آبی روشن و بنفش روشن و مشکی پیش روی خریداران قرار دارد. در حال حاضر، قیمت گوشی با رم ۶ گیگابایتی ۳۳۰ دلار اعلام شده است و نسخه ی دارای رم ۸ گیگابایتی به قیمت ۳۷۰ دلار در بازار چین پیش فروش می شود. به گفته ی ویوو، عرضه ی رسمی این میان رده ی جدید از ۸ مارس (۱۸ اسفند) آغاز شد. ویوو هنوز درباره ی عرضه ی این گوشی در خارج از چین اظهارنظری نکرده است.

پردازنده Helio P95 مدیاتک معرفی شد؛ هوش مصنوعی و پشتیبانی بهتر از دوربین در گوشی های میان رده

مدیاتک تراشه ی جدید خود را برای استفاده در گوشی های میان رده معرفی کرد.

به گزارش زومیت، طی یک سال گذشته، شرکت های بسیاری به استفاده از حسگرهای ۶۴ مگاپیکسلی در گوشی های هوشمند خود روی آورده اند. مدیاتک تراشه ی میان رده ی جدید Helio P95 را برای استفاده در گوشی های میان رده معرفی کرد که مهم ترین ویژگی آن پشتیبانی از دوربین هایی با رزولوشن ۶۴ مگاپیکسلی است. تراشه ی هلیو P95 به جز پشتیبانی بهتر از حسگرهایی با رزولوشن بالاتر و هوش مصنوعی بهبودیافته، تفاوت چندانی با هلیو P90 ندارد و مشخصات عمومی CPU و GPU آن نسبت به نسل قبل تغییری نکرده است.

به گفته ی مدیاتک، نتایج بنچمارک ETHZ بهبود ۱۰ درصدی امتیاز هوش مصنوعی تراشه ی جدید نسبت به Helio P90 را نشان می دهند.

علاوه بر پشتیبانی از دوربین های ۶۴ مگاپیکسلی، پردازنده ی مدیاتک قابلیت های AI جدیدی چون «رهگیری از ژست گرفتن ۵ نفر به صورت هم زمان»، «ساخت آواتار واقعیت افزوده به صورت تمام بدن»، «رهگیری از ژست به صورت سه بعدی» و «بهبود تشخیص اشیاء و مناظر» با خود به همراه می آورد؛ هرچند برای استفاده از این ویژگی ها، شرکت های سازنده باید در تلفن های هوشمند خود از آن ها پشتیبانی کنند.

مدیاتک مشخص نکرده است که اولین گوشی های هوشمند مجهز به پردازنده ی هلیو جدید چه موقع روانه ی بازار می شوند؛ اما باتوجه به شباهت زیاد P95 و P90، به نظر نمی رسد شرکت تایوانی سازنده ی تراشه در تولید و شرکت ها سازنده ی گوشی در به کاربردن آن در محصولات جدید خود مشکلی داشته باشند. بنابراین احتمالا به زودی شاهد معرفی اولین گوشی های میان رده مجهز به تراشه Helio P95 خواهیم بود.

نخستین به روزرسانی گلکسی S20 اولترا منتشر شد

با اینکه هنوز به زمان عرضه ی جهانی پرچم دار سامسونگ نرسیده ایم اما این شرکت کره ای نخستین به روزرسانی نرم افزاری خود را برای این گوشی منتشر کرده است.

به گزارش زومیت، سامسونگ طی رویدادی در روز ۲۲ بهمن رسما از پرچم داران جدید خود، گلکسی اس ۲۰، گلکسی اس ۲۰ پلاس و گلکسی اس ۲۰ اولترا رونمایی کرد. اکنون با اینکه هنوز به تاریخ عرضه ی جهانی پرچم داران جدید سامسونگ نرسیده ایم اما کره ای ها اقدام به انتشار نخستین به روزرسانی نرم افزاری برای گران قیمت ترین گوشی این سری یعنی گلکسی اس ۲۰ اولترا کرده اند.

این به روزرسانی ۴۱۸ مگابایتی هم اکنون در کشور کره ی جنوبی در دسترس است و انتظار می رود هم زمان با عرضه ی پرچم داران جدید سامسونگ در ۱۶ اسفند در سایر نقاط جهان نیز در دسترس کاربران قرار گیرند.

پرچم دار تمام عیار سامسونگ از دوربین بسیار قدرتمندی بهره می برد اما برخی از افرادی که این گوشی را از سامسونگ برای انجام بررسی و آزمایش دریافت بودند از وجود مشکلاتی در زمینه ی فوکوس خودکار خبر داده اند. سامسونگ نیز به سرعت نسبت به بازخوردهای دریافتی از این آزمایش کنندگان واکنش نشان داده و با انتشار یک به روزرسانی جدید به استقبال عرضه ی جهانی این محصول بسیار مورد انتظار خود رفته است. این به روزرسانی علاوه بر بهبودهایی در زمینه ی فوکوس خودکار، شامل وصله های امنیتی ماه مارس سیستم عامل اندروید نیز می شود. بدین ترتیب گلکسی اس ۲۰ اولترا نخستین گوشی است که جدیدترین به روزرسانی های امنیتی سیستم عامل اندروید را دریافت می کند.

البته باتوجه به اینکه گلکسی اس ۲۰  اولترا هنوز به طور جهانی عرضه نشده است احتمال می رود این به روزرسانی در زمان عرضه به صورت پیش فرض روی گوشی نصب شده باشد. ناگفته نماند که احتمالا به زودی شاهد عرضه ی به روزرسانی های مشابهی برای گلکسی اس ۲۰ و گلکسی اس ۲۰ پلاس خواهیم بود.

تلسترا با همکاری اریکسون پوشش دکل های LTE را به ۲۰۰ کیلومتر رساند

اپراتور استرالیایی تلسترا و اریکسون با بهره گیری از یک به روزرسانی نرم افزاری توانستند پوشش دکل های LTE را به ۲۰۰ کیلومتر افزایش دهند.

به گزارش زومیت، شرکت مخابراتی استرالیایی تلسترا (Telstra) در همکاری با اریکسون، غول تجهیزات مخابراتی موفق به افزایش پوشش دکل های LTE به ۲۰۰ کیلومتر شد. در آزمایش بررسی پوشش جدید، یک تماس به کلی در نیوساوث ولز متصل شد که در فاصله ای دوبرابر محدوده ی استاندارد کنونی 3GPP قرار داشت. استاندارد مذکور، تنها تا ۱۰۰ کیلومتر پوشش را پشتیبانی می کرد. اریکسون با ارائه ی یک به روزرسانی نرم افزاری در دکل مورد آزمایش، پوشش آن را به ۲۰۰ کیلومتر افزایش داد.

تلسترا در سال ۲۰۰۷ ادعا کرد که موفق به ارائه ی سرعت دانلود ۲/۳ مگابیت برثانیه در فاصله ی ۲۰۰ کیلومتری روی شبکه ی 3G شده است. دستاورد اخیر هم نکته ی مثبتی برای تلسترا بود؛ اما شرکت در زمان اعلام خبر دستاورد تلاش کرد تا هرگونه ابهام را درباره ی کارایی آن از بین ببرد. درواقع تلسترا می گوید دستاورد اخیر را نمی توان به راحتی روی تمامی شبکه پیاده سازی کرد و انتظار دوبرابر شدن پوشش را داشت.

پائول میلفورد، مدیر شبکه ی 5G در تلسترا در مصاحبه ای پیرامون دستاورد اخیر گفت: این اتفاق مانند یک قرص جادویی نیست که به راحتی بتوان پوشش شبکه را دوبرابر کرد. البته من هم دوست داشتم که این گونه باشد. درواقع دستاورد جدید، یک گزینه ی مهم در زمان بررسی سناریوهای متعدد پوشش شبکه است.

شرکت مخابرات استرالیایی امیدوار است دوبرابر کردن پوشش شبکه، در کاربردهای پیاده سازی اینترنت اشیاء، مفید باشد.

تلسترا علاوه بر رونمایی از دستاورد جدید در پوشش LTE، خبری هم پیرامون شبکه ی جدید 5G داد. آن ها تا میانه ی سال جاری، اولین هات اسپات شبکه ی جدید را مبتنی بر امواج ۲۶ گیگاهرتزی mmWave راه اندازی می کنند. البته قطعا پوشش شبکه ی جدید در ابتدا محدود خواهد بود و تنها مناطق خاصی از آن بهره می برند. تلسترا با دریافت مجوز ACMA قابلیت پیاده سازی و استفاده از طول موج مذکور را کسب کرده است.

اندی پن، مدیرعامل تلسترا درباره ی شبکه ی 5G و پوشش جدید گفت: طول موج mmWave شبکه ی 5G را بسیار تقویت می کند. ظرفیت بیشتر این طول موج و توانایی ارائه ی سرعت بیشتر همراه با تأخیر پایین تر، کاربرد زیادی برای دستگاه های نسل بعد و نوآوری های پیش رو دارد. درحال حاضر پنج میلیون نفر قابلیت بهره برداری از شبکه ی 5G ما را خواهند داشت که به محض پیاده سازی طول موج جدید، قابلیت های در دسترس برای آن ها بیشتر هم می شود.

تلسترا ماه گذشته اعلام کرده بود که ۱۰۰ هزار دستگاه با پشتیبانی از شبکه ی 5G از خدمات آن ها استفاده می کنند.

تلسترا به زودی طول موج mmWave شبکه ی 5G را در استرالیا عرضه می کند

سازمان ACCC هفته ی گذشته جلسه های مشاوره ای را پیرامون چالش های پیش روی مجوز برای طیف موج  های ۲۶ و ۲۸ گیگاهرتز برگزار کرد. مجوز طول موج ۲۶ گیگاهرتز، از ۲۵/۱ تا ۲۷/۵ گیگاهرتز، در مناطق گوناگون استرالیا توسط ACMA ارائه می شود. در حالیکه مجوز طول موج ۲۸ گیگاهرتز، از ۲۷/۵ تا ۳۰ گیگاهرتز، محدود به مجوز دستگاه ها خواهد بود. مجوز طول موج اول ازطریق مزایده و فرایندهای اداری اهدا می شود، در حالیکه طول موج دوم نیازی به برگزاری مزایده ندارد.

تلسترا علاوه بر اخبار پیرامون پوشش بیشتر شبکه و راه اندازی تدریجی 5G، اخباری نیز پیرامون سرویس های کابلی خود داشت. فروش طرح های سرعت ۱۰۰ مگابیت برثانیه توسط این شرکت در National Broadband Network برای مناطق با فناوری های FttN و FttB و FttC متوقف خواهد شد. درنتیجه تلسترا طرح مذکور را تنها در مناطق مجهز به فناوری های اتصالی و کابل کشی FttP و HFC می فروشد. پن در مصاحبه با رسانه ها، تصمیم جدید را تصمیمی براساس تجربه ی کاربران خواند:

ما کاربران را در سرویس خود ثبت نام می کردیم و آن ها انتظار سرعت ۱۰۰ مگابیت برثانیه داشتند. پس از بررسی های اولیه متوجه عدم پوشش منطقه از سرعت مذکور می شدیم و مجبور به پیام دادن به مشتری و کاهش طرح درخواستی او می شدیم که چالش های متعددی را به همراه داشت.

پن در پایان صحبت های خود می گوید سهم عمده ای از خطوط مبتنی بر اتصال های سیمی توانایی پشتیبانی از سرعت ۱۰۰ مگابیت برثانیه را ندارند و NBN نیز پیش از ثبت نام مشتریان، محدودیت های سرعت را به آن ها یادآور نمی شده است.

مومنت توسعه اپلیکیشن اندرویدی Pro Camera را متوقف کرد

شرکت مومنت، سازنده ی لنزهای حرفه ای برای گوشی های هوشمند، دیگر اپلیکیشن اختصاصی خود موسوم به Pro Camera را برای اندروید توسعه نمی دهد.

به گزارش زومیت، مومنت (Moment) اعلام کرد که اپلیکیشن اختصاصی خود موسوم به Pro Camera را دیگر برای گوشی های اندرویدی توسعه نخواهد داد. اگرچه این اپلیکیشن برای استفاده از لنزهای حرفه ای شرکت الزامی نیست؛ اما کنترل بیشتری را در اختیار عکاسان حرفه ای دنیای موبایل قرار می داد. شرکت سازنده، دلیل توقف توسعه را دشواری هماهنگ کردن اپلیکیشن با نسخه های متعدد و فراوان اندروید می داند که توسط تولیدکننده های گوشی هوشمند، شخصی سازی می شوند.

مک باروس، هم بنیان گذار مومنت در ایمیلی به مشتریان خود نوشت:

ما عاشق اندروید هستیم؛ اما متأسفانه تیم مهندسی ما دیگر توانایی توسعه ی این اپلیکیشن را ندارد. به طور خلاصه، تولیدکننده های موبایل دوست دارند تا نسخه ای اختصاصی و شخصی سازی شده از اندروید را به کاربران عرضه کنند. هریک از نسخه ها، دسترسی های متفاوتی به قابلیت های دوربین ممکن می کنند. درنتیجه قابلیت های اپلیکیشن ما در مدل های متنوع گوشی اندرویدی از سازنده های گوناگون، یکسان نیست. مشکل زمانی بیشتر می شود که نسخه ی جدیدی از اندروید منتشر شود. نسخه ی جدید، تغییراتی که سازنده ها در اندروید ایجاد کرده بودند را باز هم دچار تغییر و تحول می کند.

باروس در مصاحبه ای با ورج گفت که در iOS شاهد استانداردسازی دسترسی به قابلیت های دوربین هستیم. درنتیجه مومنت به راحتی مطمئن خواهد بود که نسخه ی iOS اپلیکیشن Pro Camera در همه ی گوشی های اپل، کارایی یکسان دارد. از طرفی در نسخه های متفاوت اندروید،  دسترسی توسعه دهنده ها به قابلیت   های دوربین با هم تفاوت دارد. حتی برخی اوقات مدل های متنوع از گوشی های یک شرکت، دسترسی های متفاوتی به دوربین ارائه می کنند. درنتیجه تیم توسعه دهنده ی مومنت به جای تمرکز روی اضافه کردن قابلیت ها، بیشتر زمان خود را به برطرف کردن چالش های هماهنگی نرم افزار با گوشی اختصاص می دهد.

اپلیکیشن Pro Camera هنوز هم برای دریافت در پلی استور عرضه می شود. این اپلیکیشن قیمت ۳/۹۹ دلاری دارد و برای کاربران حرفه ای عکاسی با گوشی هوشمند، انتخابی مناسب محسوب می شود. به علاوه، لنزهای مومنت هنوز هم برای گوشی های اندرویدی عرضه می شوند. باروس تنها در پایان مصاحبه گفت که با عرضه ی نسخه ی جدید اندروید و گوشی های جدید به بازار، دیگر خبری از توسعه ی نسخه ی جدید Pro Camera نیست.

شبیه ساز شبکه ی اجتماعی بات‌نت؛ جایی برای تجربه حس داشتن دنبال کننده های میلیونی

شبکه ی اجتماعی Botnet تلاش می کند تا با لایک و کامنت های فراوان توسط ربات های هوشمند، احساس اینفلوئنسر بودن در فضای مجازی را به کاربران خود منتقل کند.

به گزارش زومیت، شبکه های اجتماعی امروز به عضو جدانشدنی زندگی ما تبدیل شده اند و حتی روی رفتار و عادت های مردم نیز تأثیر دارند. بسیاری افراد تحت تأثیر کاربران مشهور این شبکه ها قرار می گیرند و عبارت اینفلوئنسر، زاده ی همین سبک زندگی و قهرمان پروری جدید است. شاید برخی تمایل داشته باشند که کمی از زندگی اینفلوئنسرهای امروز جهان را تجربه کنند. یک شبکه ی اجتماعی موسوم به Botnet با همین هدف توسعه یافته است.

بیلی چیسن چندی پیش به این ایده فکر می کرد که مشهور بودن در دنیای اینترنت چه حسی دارد. او در دنیای شبکه  های اجتماعی تقریبا هیچ شهرتی ندارد. اگرچه بیلی توسعه دهنده ی سرویس های مشهوری همچون Chartbeat (ابزار تحلیلی مخصوص روزنامه نگارها) و Turntable.fm (جامعه ی اینترنتی موسیقی محور) است، اما درمقایسه با اینفلوئنسرها تقریبا هیچ حرفی برای گفتن ندارد. او تنها ۶۰۰ فالور در اینستاگرام و چهار هزار فالور در توییتر دارد.

جذب کردن تعداد زیادی فالور در شبکه های اجتماعی، نیاز به زمان و هزینه ی زیادی دارد. چیسن چنین هدفی نداشته و همچنین تمایلی هم به جذب فالورهای زیاد نداشت. او در عوض تصمیم گرفت تا ربات هایی را برای شبکه ی اجتماعی مورد نظر خود توسعه دهد. درنتیجه پس از مدتی، چند صد هزار ربات توسط چیسن آماده شدند.

ربات هایی که چیسن به صورت آزمایشی توسعه داد، اکنون در شبکه ی اجتماعی جالبی به نام بات نت فعال هستند. بات نت به صورت یک اپلیکیشن رایگان برای همه ی کاربران عرضه می شود. محیط کاربری بات نت، شبیه به فید فیسبوک به نظر می رسد، اما کاربر در آن تنها پست های خودش را مشاهده می کند. درواقع در بات نت شما تنها با ربات ها سروکار دارید که پست ها را با شدت زیادی لایک و کامنت می کنند.

چیسن در مصاحبه های خود می گوید که بات نت را با هدف شبیه سازی شهرت در اینترنت توسعه داده است. هدف او تجربه ی زندگی در اینترنت نه به عنوان یک اینفلوئنسر محلی ساده، بلکه شبیه به افرادی همچون کایلی جنر و کریستیانو رونالدو بوده است. هر پست کاربر در بات نت، صرف نظر از محتوا و ماهیت، صدها هزار لایک دریافت می کند. چیسن اعتقاد دارد که اینفلوئنسرهای واقعی هم در شبکه های دیگر، تفاوتی بین لایک و کامنت واقعی و ربات را درک نمی کنند و تنها تعامل زیاد را مشاهده می کنند.

وقتی اولین محتوای خود را در شبکه ی اجتماعی Botnet منتشر کنید، با صدها هزار لایک و کامنت رو به رو می شوید که به عنوان یک کاربر ساده، شاید جذابیت زیادی برایتان داشته باشد. کامنت ها نیز به گونه ای طراحی شده اند تا کاربر هرچه بیشتر تصور تأیید شدن و محبوب بودن داشته باشد. البته پس از مدتی آزمایش کردن، متوجه اشکال ربات ها هم می شوید. برخی از آن ها کامنت هایی برای پست ها منتشر می کنند که ارتباطی به محتوا ندارد و تنها با هدف تشویق کاربر نوشته می شود.

محبوبیت و پذیرشی که توسط کاربران تقلبی در شبکه ی اجتماعی بات نت برای کاربران ارسال می شود، با آن چه در دنیای واقعی رخ می دهد قطعا تفاوت دارد. اگر نگاهی به حساب های کاربری افراد مشهور در شبکه های اجتماعی داشته باشید، قطعا نظرات منفی و حتی توهین های زیادی را در پایین پست های آن ها مشاهده می کنید. چیسن برای طبیعی تر شدن شبکه ی اجتماعی خود، بخش های پولی هم در نظر دارد که همین شباهت ها را ایجاد می کنند. به عنوان مثال کاربر با پرداخت ۰/۹۹ دلار می تواند تعداد تعامل ها با پستش را دوبرابر کند. به علاوه قابلیت های دیگر همچون ربات های توهین کننده یا ترول نیز با پرداخت هزینه فعال می شوند. بات نت اکنون ۲۰ هزار کاربر دارد و حدود ۶۰۰ نفر از آن ها حتی برای گزینه های بیشتر همچون ربات های ترول، هزینه پرداخت کرده اند.

نویسنده ی مقاله ی منبع برای بررسی بیشتر بات نت، بخش ترول های آن را نیز فعال کرد. او پس از انتشار چند پست متوجه شد که باز هم کامنت های تحسین آمیز نسبت به کامنت های توهین آمیز بیشتر هستند. هرچند برخی از ربات های ترول، کامنت های بسیار توهین آمیزی ارسال می کردند. در دنیای واقعی، قطعا درصد کامنت های ترول و توهین آمیز برای سلبریتی ها و اینفلوئنسرها بیشتر است.

گزارش های متعدد رسانه ای نشان می دهند که بسیاری از افراد مشهور، پس از مدتی فعالیت در شبکه های اجتماعی برای فرار از محیط توهین آمیز آن، مجبور به پاک کردن حساب های کاربری خود شده اند. برخی از آن ها حتی محیط اینترنت را شیطانی توصیف کرده اند. نظرات توهین آمیز و نژادپرستانه در شبکه های اجتماعی، برخی اوقات به حدی آزاردهنده می شوند که بازیگران و افراد مشهور، آن را با نژادپرستی  در قرن های گذشته مقایسه می کنند. البته رفتارهای توهین آمیز تنها محدود به افراد با نژادهای خاص نیست و همه ی افراد مشهور جهان گاهی آن را تجربه کرده اند.

مردم همیشه از سرک کشیدن به زندگی افراد مشهور لذت برده اند و شبکه های اجتماعی، آن ها را به افراد مورد نظرشان نزدیک تر کرده اند. در سال ۲۰۱۶، اپلیکیشنی به نام Being توسعه یافت که تجربه ی گشت زدن در فید اینستاگرام یک شخص مشهور را شبیه سازی می کرد. پس از وارد کردن نام کاربری سلبریتی مورد نظر، یک فید شامل پست های صفحاتی ساخته می شود که او دنبال می کند. درواقع کاربر تصور می کرد که مانند خود سلبریتی، درحال گشت زدن در پست های اینستاگرام است.

اخیرا پلتفرمی به نام Cameo توسعه یافت که پست های شبیه سازی شده توسط افراد مشهور تولید می کند. کاربر با پرداخت ۵۰ دلار، یک ویدئوی اختصاصی از بازیگر یا موسیقی دان یا ورزشکار محبوب خود دریافت می کند. البته همه ی تجربه های گذشته، به نوعی ناشی از حس طرفداری کاربران بودند و هیچ کدام، احساس اضطراب اصلی اینفلوئنسری با چند میلیون دنبال کننده را منتقل نمی کردند. البته بات نت هم این احساس اضطراب را به  صورت کامل شبیه سازی نمی کند. درواقع شما در بات نت تنها احساس تأیید شدن توسط تعداد زیادی کاربر مهربان و پشتیبان را تجربه می کنید.

تجربه ی اینفلوئنسرها در دنیای واقعی، برخلاف بات نت تنها شامل تعریف و تمجید نیست

چیسن شبکه ی اجتماعی خود را با استفاده از مدل زبان OpenAI به نام GPT-2 توسعه داد. این مدل می تواند متن را براساس محتوا و فرم یک متن اولیه ی شرطی تولید کند. برای آموزش ربات ها نیز از کامنت  های منتشر شده در شبکه های اجتماعی همچون اینستاگرام و ردیت اسفتاده شد. او بیشتر به دنبال کامنت های مثبت بود، چون بات نت از ابتدا برای ایجاد حس مثبت توسعه یافت. پیدا کردن کامنت های مثبت در ردیت آسان تر بود چون کاربران دیگر، کامنت ها را با رأی های مثبت و منفی رتبه بندی می کنند.

بات نت را می توان ابزاری برای مطالعه ی شهرت در دنیای اینترنت و همچنین آزمایش توانایی های پردازش زبان طبیعی دانست. نگاه کردن به کامنت های نوشته شده توسط ربات ها جذاب به نظر می رسد و برخی اوقات که متن هایی نامرتبط با محتوای اصلی می نویسند، تجربه ی جالبی ایجاد می شود. در نهایت، با وجود تقلبی بودن لایک ها و کامنت ها در بات نت، شاید در تجربه های اولیه احساس شادی خاصی از آن ها داشته باشید. حتی شاید مجددا به انتشار محتوا در بات نت تشویق شوید.

چیسن توسعه ی بات نت را یک انتقاد به طبیعت اعتیادآور شبکه های اجتماعی نمی داند. او تنها تلاش کرده است تا فضایی برای مردم ایجاد کند که محتوای مورد علاقه ی خود را در آن منتشر کنند. به علاوه کاربران می توانند در هر محتوای پست شده، احساس یک فرد مشهور را داشته و نگران طرد شدن از جامعه یا مسدود شدن حساب کاربری هم نباشند. قوانین حریم خصوصی بات نت تأکید می کند که هیچ گونه محتوای شخصی کاربر جمع آوری نمی شوند. در نهایت شاید افراد در بات نت فضایی داشته باشند که بدون ترس از قضاوت شدن، با مخاطبان (رباتی و تقلبی) خود تعامل کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه × 3 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *