دکه ی خبر دنیای موبایل و کامپیوتر/تاریخ انتشار، شنبه ۱9 آبان ۹۷

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در یکصد و دهمین شمارگان دکه ی خبر دنياي موبایل و کامپیوتر، ۱۵ خبر مهم در طول هفته ی گذشته در دنیای تلفن همراه و رایانه تقديم شما گراميان مي شود.

گوشی W2019 رونمایی شد؛ پرچمدار تاشو سامسونگ با دو نمایشگر AMOLED و سخت افزار قدرتمند

گوشی W2019 به عنوان جدیدترین پرچمدار تاشو سامسونگ، ساعاتی پیش با دو نمایشگر AMOLED و مشخصات سخت افزاری قدرتمند معرفی شد.

به گزارش زومیت، سامسونگ ساعاتی پیش به صورت رسمی از گوشی پرچمدار تاشو W2019 برای بازار چین رونمایی کرد؛ دستگاهی که نه به یک، بلکه دو نمایشگر تجهیز شده است و این یعنی کاربر می تواند بدون باز کردن گوشی، با بهره گیری از نمایشگر خارجی، با آن کار کند. در صورت باز کردن گوشی، شاهد کلیدهای ناوبری فیزیکی در کنار کلیدهای شماره گیری خواهید بود.

نکته ی جالب توجه اینجا است که Samsung W2019 در کنار موارد یادشده، به سخت افزار قدرتمندی هم مجهز شده؛ این گوشی دارای پردازنده ی اسنپدراگون ۸۴۵ کوالکام در کنار ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی داخلیِ قابل ارتقاء با کارت میکرو SD است. هر دو نمایشگر ۴.۲ اینچی به کار رفته در آن از نوع AMOLED هستند، وضوح ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ را ارائه می دهند و نسبت تصویر آن ها معادل ۱۶:۹ است.

در قسمت پشتی دستگاه شاهد دو دوربین در حد و اندازه ی پرچمداران هستیم؛ یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی با دیافراگم دوگانه ی f/1.5-2.4 و یک سنسور تله فوتو برای زوم غیر اپتیکال دو برابری. در کنار این موارد، در پنل جلویی W2019 شاهد یک دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.0 هستیم که توانایی ثبت عکس های قابل قبولی را دارد.

باتری به کار رفته در این گوشی، ۳۰۷۰ میلی آمپرساعت ظرفیت دارد و از طریق درگاه USB-C شارژ می شود. همانطور که انتظارش را داشتیم، جدیدترین گوشی سامسونگ قرار است با سیستم عامل اندروید ۸.۱ اوریو و رابط کاربری اختصاصی سامسونگ روانه ی بازار شود.

به علاوه، دستیار صوتی کره ای ها (بیکسبی) نیز در این گوشی حضور دارد و سامسونگ یک کلید اختصاصی را در کناره ی گوشی، برای این دستیار صوتی تعبیه کرده است.

در قسمت کناری W2019 شاهد حسگر اثر انگشت هستیم که طبق ادعای سامسونگ، دقت بالایی از خود نشان می دهد. بدنه ی این گوشی از جنس مواد پریمیومی نظیر آلومینیومِ آنودایز شده ی برش خورده با الماس و البته شیشه است. متاسفانه به هنگام بستن W2019، این دستگاه بسیار قطور می شود (۱۷.۳ میلی متر)؛ امروزه حتی برخی لپ تاپ ها نیز قطر کمتری از این مقدار دارند.

این محصول قرار است در دو رنگ نقره ای و طلایی در دسترس خریداران قرار گیرد؛ تاکنون صحبتی از تاریخ عرضه و قیمت گوشی سامسونگ W2019 به میان نیامده است.

گلکسی جی 4 کور سامسونگ با اندروید گو، صفحه نمایش ۶ اینچی و پردازنده‌ چهار هسته‌ ای معرفی شد

سامسونگ بعد از عرضه ی Galaxy J2 Core، گلکسی جی ۴ کور را با سیستم عامل اندروید گو و بهبود مشخصات معرفی کرد.

به گزارش زومیت، سامسونگ نخستین گوشی مبتنی بر اندروید گو، یعنی گلکسی جی ۲ کور را در ماه اوت عرضه کرد، اما این گوشی هنوز در برخی از کشورها نظیر ایالات متحده معرفی نشده است. این تولیدکننده ی کره ای، روز گذشته (جمعه)، دومین گوشی مبتنی بر اندروید گو خود را با نام Galaxy J4 Core، در سکوت معرفی کرد؛ دستگاهی که نسخه ی بهبودیافته ی گلکسی جی ۲ کور محسوب می شود.

در حالی که سخت افزار این دستگاه چیزی برای گفتن ندارد، اندروید گو همه چیز را تغییر می دهد؛ نرم افزاری که به  طور خاص برای گوشی های پایین رده ای مانند گلکسی جی ۲ کور و جی ۴ کور، طراحی شده است.

از آنجایی که اندروید ۸ اوریو و اندروید ۹ پای برای اجرای روان، به سخت افزار مناسب نیاز دارند، گوگل، اندروید GO را برای گوشی های ارزان قیمت با سخت افزار ضعیف تر، طراحی کرده و به     این منظور حتی برخی از نرم افزار هایی را که به طور پیش فرض در هر گوشی هوشمند اندرویدی وجود دارند، حذف کرده است.

سامسونگ گلکسی جی ۴ کور، با اندروید ۸.۱ نسخه ی گو عرضه می شود. از دیگر مشخصات آن می توان به صفحه نمایش بزرگ ۶ اینچی اچ دی با رزولوشن ۷۲۰ پیکسل، پردازنده ی ۱.۴ گیگا هرتزی چهار هسته ای، یک گیگا بایت رم و ۱۶ گیگا بایت حافظه (قابل ارتقاء تا ۵۱۲ گیگا بایت) اشاره کرد.

با اینکه دوربین اصلی ۸ مگا پیکسلی و دوربین سلفی ۵ مگا پیکسلی گلکسی جی ۴ کور، مشخصات برجسته ای ندارند اما شما را نا امید نمی کنند. این گوشی همچنین دارای یک باتری با ظرفیت ۳۳۰۰ میلی آمپر می باشد.

نمایشگر اینفینیتی فلکس رونمایی شد؛ نسل جدید نمایشگر های سامسونگ با قابلیت تا شدن

پس از مدت  ها انتظار، سامسونگ در جریان برگزاری SDC 2018 از نسل جدید نمایشگرهای خود تحت عنوان نمایشگر اینفینیتی فلکس رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، همانطور که پیش بینی می شد، سامسونگ سر انجام در جریان برگزاری کنفرانس توسعه دهندگان سال ۲۰۱۸ در سان فرانسیسکو، از نمایشگری انعطاف پذیر تحت عنوان اینفینیتی فلکس رونمایی کرد. این نمایشگر هنوز در نخستین مراحل توسعه  قرار دارد، اما کره ای ها در جریان برگزاری SDC 2018 ضمن به اشتراک گذاری جزئیاتی جذاب از آن، نحوه ی عملکرد رابط کاربری دستگاه را نیز به تصویر کشیدند تا توسعه  دهندگان بتوانند اپلیکیشن های خودشان را به گونه ای بسازند که با این نوع نمایشگرها، سازگار باشند.

در اطلاعیه ای اعلام شد گوگل طی همکاری نزدیک با سامسونگ، نحوه ی ساخت این نمایشگر انعطاف پذیر را مورد بررسی قرار داده است تا اطمینان پیدا کند که اندروید با این نوع نمایشگرها به خوبی سازگار است؛ به بیانی بهتر، رابط کاربری اندروید از این پس به صورت رسمی از نمایشگر های تا شدنی پشتیبانی می کند.

اینفینیتی فلکس؛ نمایشگری فوق نازک، بادوام و انعطاف پذیر

طبق گفته های دیو برک، مهندس اجرایی اندروید، در جریان برگزاری نشست توسعه  دهندگان گوگل، گوشی تاشدنی سامسونگ در سال آینده ی میلادی، رسما عرضه خواهد شد.

از هم اکنون مشخص است که سامسونگ قصد دارد پرچمدار مسیر نمایشگرهای منعطف باشد؛ این شرکت کره ای طی سال های اخیر همواره توانسته در گوشی های جدیدش از تازه ترین نسل نمایشگرها رونمایی و بسیاری از ترندهای امروزی را به بازار گوشی های هوشمند، عرضه کند. حال سامسونگ قصد دارد با یک نمایشگر تا شدنی، پا را فراتر بگذارد و محصولی خلاقانه را در اختیار مشتریان قرار دهد؛ محصولی که می  تواند مرز بین گوشی های هوشمند و تبلت ها را تا حد زیادی از بین ببرد.

سامسونگ در جریان برگزاری کنفرانس توسعه دهندگان امسال، به ارائه ی جزئیاتی در مورد نحوه ی ساخت نمایشگر Infinity Flex هم پرداخت. ظاهرا کره ای ها برای دست یابی به آن، از فناوری پنل های خم شدنی استفاده کرده اند؛ سامسونگ به منظور ساخت نمایشگر اینفینیتی فلکس، مجبور شده است یک لایه ی محافظ جدید را با استفاده از پلیمرِ پیشرفته خلق کند؛ لایه ای که در عین انعطاف پذیر بودن، سختی زیادی داشته باشد تا بتواند به خوبی از نمایشگر محافظت کند.

سامسونگ در کنار این کار، نوعی چسب مخصوص را نیز به منظور اطمینان حاصل کردن از کنار  هم ماندن قطعات نمایشگر در دو حالت تا و باز شده، تولید کرده است. طبق ادعای کره ای ها، اینفینیتی فلکس، نمایشگری  «فوق نازک، با دوام و منطعف» است.

سامسونگ برای نشان دادن نحوه ی عملکرد نمایشگر جدیدش، دستگاهی را که ظاهرا یک نمونه ی اولیه بود، روی صحنه آورد و آن را در معرض دید قرار داد؛ دستگاهی که در نگاه اول، بسیار ضخیم به نظر می رسید. بر اساس آنچه مشاهده کردیم، نمایشگر اینفینیتی فلکس تا حد زیادی کم نور بود و برای بهتر دیدن آن، دست اندرکاران کنفرانس مجبور شدند تا نور موجود در سالن را کم کنند.

این دستگاه که نمی توان با اطمینان از آن به عنوان «نخستین گوشی تا شدنی سامسونگ» یاد کرد، به هنگام بسته بودن شبیه یک گوشی هوشمند معمولی به نظر می رسید و می شد روی آن از چیزهایی نظیر آب و هوا و زمان را اطلاع پیدا کرد. پس از باز کردن دستگاه، با یک نمایشگر ۷.۳ اینچی رو به رو هستیم که عملکردی شبیه به یک تبلت کوچک دارد. طبق ادعای سامسونگ، کاربران این دستگاه می توانند با بهره گیری از قابلیت جدیدی که از آن به عنوان مولتی اکتیو ویندو (Multi-Active Window) یاد می شود، سه اپلیکیشن مختلف را به صورت همزمان اجرا کنند.

One UI به عنوان جایگزین رابط کاربری سامسونگ اکسپرینس، برای اندروید 9 معرفی شد

سامسونگ در جریان برگزاری نطق اصلی SDC 2018، از رابط کاربری وان یوآی رونمایی کرد؛ رابطی که استفاده از گوشی های بزرگ جثه را به امری ساده تبدیل می کند.

به گزارش زومیت، پس از هفته ها انتظار، افتتاحیه ی کنفرانس توسعه دهندگان سامسونگ ۲۰۱۸ برگزار شد و این شرکت در آن ضمن رونمایی از نمایشگرهایی جدید و در دسترس قرار دادن دستیار بیکسبی برای توسعه دهندگان، از رابط کاربری جدیدی به نام One UI برای اندروید ۹ پای پرده برداری کرد.

گوشی های جدید سامسونگ از این پس به لطف داشتن رابط کاربری وان یوآی، تجربه ی به نسبت جدیدی را به کاربر ارائه خواهند داد؛ این رابط کاربری از لحاظ بصری تغییرات محسوسی به خود دیده است، از جمله داشتن گوشه های گردتر، رنگ بندی های مختلف بسته به هر اپلیکیشن و آیکون های بازطراحی شده.

در کنار این موارد، سامسونگ اعلام کرده که هدف اصلی رابط کاربری One UI این است که استفاده از گوشی های بزرگ جثه ی امروزی را به امری ساده مبدل کند.

One UI؛ کاربرمحورترین UX ساخته شده توسط سامسونگ برای گوشی های هوشمند

مناطق تعاملی اصلی رابط کاربری وان یوآی، در قسمت پایینی آن قرار داده شده اند تا به راحتی توسط انگشت شست کاربر، قابل دسترسی باشند؛ سامسونگ مدعی شده است که One UI «کاربرمحورترین UX (تجربه ی کاربری) ساخته شده توسط این شرکت در گوشی های هوشمند» به شمار می آید.

بعضی از اپلیکیشن های داخلی گوشی های سامسونگ، از این پس قرار است دارای یک «حوزه ی قابل تماشا» باشند؛ حوزه ای که طبق گفته ی کره ای ها، قرار است در حقیقت یک متن بزرگ و خوانا به عنوان متن هدر باشد. به علاوه، این اپلیکیشن ها دارای یک «حوزه ی تعاملی» نیز خواهند بود که نیمه ی پایینی نمایشگر را می پوشاند.

از میان دیگر بهبودهای این رابط کاربری می توان به حالت تاریک یکپارچه با تمامی بخش ها اشاره کرد که قطعا مورد استقبال خیلی ها قرار خواهد گرفت. Samsung گفته است که این رابط کاربری به منظور کمتر پرت شدن حواس کاربر و دستیابی به محیطی منظم تر، بازطراحی شده است و به افراد کمک می کند که تمرکز بیشتری روی کاری که می خواهند انجام دهند، داشته باشند.

One UI استفاده از گوشی های بزرگ جثه را به امری ساده تبدیل می کند

سامسونگ در وب سایت رسمی خود آورده است: «وان یوآی به شما کمک می کند روی آنچه که واقعا برای تان اهمیت دارد، متمرکز باشید. به لطف همکاری سخت افزار و نرم افزار دستگاه، تجربه ای جدید به شما منتقل خواهد شد؛ چرا که این جزئيات کوچک هستند که تفاوت های بزرگ را رقم می زنند.»

سامسونگ همچنین اعلام کرده است که قصد دارد نسخه ی بتای One UI را برای آن هایی که دوست دارند تا پیش از انتشار رسمی این رابط کاربری از آن استفاده کنند، منتشر کند؛ این نسخه ی بتا قرار است در کشورهای چین، فرانسه، آلمان، هند، لهستان، کره ی جنوبی، اسپانیا، بریتانیا و آمریکا منتشر شود. برای دستیابی به نسخه ی بتا، لازم است پیش از هر چیز اپلیکیشن Samsung Members را از گوگل پلی دانلود کنید و پس از لاگین کردن در آن، وارد بخش Notices شده و گزینه ی One UI Beta Program Registration را انتخاب کنید؛ پس از ثبت درخواست، نرم افزار دستگاه خود را به روزرسانی کنید تا وان یوآی بالا بیاید.

نسخه ی پیش نمایش اولیه ی وان یوآی پیشتر در نسخه ی جدید بتای اندروید ۹ پای، رؤیت شده بود. این بتا قرار است به صورت گسترده طی ماه جاری در ایالات متحده ی آمریکا، آلمان و کره و سپس در کشورهای اروپایی و آسیایی، منتشر شود. سامسونگ می گوید که One UI (و به تبع، اندروید ۹ پای) در ژانویه ی ۲۰۱۹ (دی-بهمن ۱۳۹۷) به صورت رسمی برای گلکسی اس ۹، گلکسی اس ۹ پلاس و گلکسی نوت ۹ منتشر خواهد شد.

سامسونگ به شرکت های شخص ثالث، امکان استفاده از بیکسبی را در محصولاتشان می دهد

سامسونگ در جریان برگزاری کنفرانس SDC 2018 اعلام کرد که قصد دارد امکان کار با بیکسبی را  برای توسعه دهندگان اپلیکیشن ها و محصولات شرکت های شخص ثالث، فراهم کند.

به گزارش زومیت، پس از گذشت یک سال و نیم از رونمایی دستیار صوتی بیکسبی توسط سامسونگ، این شرکت کره ای توانسته است از این دستیار در طیف وسیعی از محصولاتش نظیر گوشی های هوشمند، یخچال ها، تلویزیون های هوشمند و… استفاده کند. این شرکت به صورت رسمی اعلام کرد که از این پس شرکت های شخص ثالث قادر خواهند بود تا این دستیار صوتی هوشمند را با محصولات خود، یکپارچه کنند.

این کار قطعا باعث خواهد شد که کاربران سامسونگ در آینده، بیشتر از هر زمان دیگری به تحسین Bixby بپردازند. توسعه دهندگان شخص ثالث از این به بعد قادر هستند سرویس های خود را به صورت یکپارچه با بیکسبی بسازند و این موضوع به هرچه گسترده تر شدن اکوسیستم سامسونگ کمک شایانی خواهد کرد.

سامسونگ مدعی شده است که توسعه دهندگان می توانند به لطف کیت مخصوصی که این شرکت در اختیار آنان قرار می دهد، هرآنچه را که می خواهند، تولید کنند. در حقیقت، تمامی کارهایی که سامسونگ هم اکنون می تواند با بیکسبی انجام دهد، توسط شرکت های شخص ثالث نیز قابل انجام است.

مدیرعامل Viv Labs (که تحت مالکیت سامسونگ قرار دارد) مدعی شده است که کیت ابزار بیکسبی که سامسونگ ارائه می دهد، قدرتمندترین کیت ابزاری است که تاکنون ارائه شده است؛ وی می گوید که این کیت فاصله ی بسیار زیادی با آنچه که دیگران ارائه می دهند، دارد.

Samsung همچنین گفته است که قصد دارد پشتیبانی از چند زبان جدید را نیز به بیکسبی اضافه کند. اقدامات اخیر کره ای ها نشان می دهد که آن ها با سرعت زیادی در حال پیشرفت و ورود به زمینه  های جدید مربوط به فناوری هستند. رویکرد اخیر سامسونگ برای بیکسبی، شبیه به رویکردی است که آمازون برای دستیار الکسا در پیش گرفت و در نهایت توانست به موفقیت دست پیدا کند.

اندروید از این پس به صورت رسمی از نمایشگر های تا شدنی پشتیبانی می کند

در جریان برگزاری کنفرانس توسعه دهندگان سامسونگ ۲۰۱۸، اعلام شد که از این پس سیستم عامل اندروید به صورت رسمی از نمایشگرهای تا شدنی پشتیبانی می کند.

به گزارش زومیت، کره ای ها در SDC 2018 به هنگام رونمایی از نسل جدید نمایشگرهای خود تحت عنوان اینفینیتی فلکس، اعلام کردند که از مدتی پیش با همکاری گوگل، پشتیبانی سیستم عامل اندروید از نمایشگر های تا شدنی را امکان پذیر کرده اند.

البته گوگل به صورت جداگانه در نشست Android Developer نیز این موضوع مهم را اعلام کرده  بود؛ این شرکت طی برگزاری نشست یادشده، گفت که سیستم عامل اندروید از این پس قرار است به صورت رسمی از نمایشگرهای تا شدنی پشتیبانی به عمل بیاورد.

پشتیبانی از این فناوری نوظهور قطعا کار سختی خواهد بود؛ خصوصا از این جهت که شرکت های زیادی اعلام کرده اند که قصد دارند دستگاه هایی با این مشخصات بسازند. به همین علت، گوگل مدت ها است که همکاری خود را با شرکای سخت افزاری خود که مشخصا یکی از آن ها سامسونگ است، آغاز کرده و قصد دارد این روند را گسترش دهد.

دو شرکت Google و Samsung از مدتی قبل با همکاری هم، کار روی دستگاهی را (که به احتمال قوی می توان از آن به  عنوان نخستین گوشی تا شدنی کره ای ها یاد کرد) آغاز کرده اند؛ دستگاهی که طبق ادعای گوگل، قرار است اوایل سال آینده ی میلادی به صورت رسمی رونمایی شود. بی شک این دستگاه تا شدنی، در کنفرانس های آینده ی سامسونگ، نقش پر رنگی را ایفا خواهد کرد. گوگل از این دستگاه های جدید، تحت عنوان «دستگاه های تا شدنی» یاد می کند.

دیوید برک، مهندس اجرایی اندروید، در این رابطه می گوید: می توان به دستگاه سامسونگ هم به عنوان گوشی هوشمند و هم به عنوان تبلت نگاه کرد. به طور عمده در بازار فعلی، دو دسته محصول وجود دارند؛ دستگاه هایی با دو نمایشگر و دستگاه هایی با یک نمایشگر. این درحالی است که محصول جدید سامسونگ به هنگام تا شدن، شبیه یک گوشی هوشمند به نظر می رسد و به راحتی می توان آن را در جیب یا کیف خود قرار داد.

یکی از ویژگی های جالبی که در نمایشگرهای تا شدنی فراهم می شود، این است که می توان به برخی اپلیکیشن ها دستور داد تا به هنگام باز و بسته شدن دستگاه، واکنش  های خاصی نشان دهند؛ این موضوع می تواند تا حد زیادی به عمودی و افقی شدن رابط کاربری اپلیکیشن ها مربوط شود.

البته نباید فراموش کرد که سامسونگ نخستین شرکتی نیست که دست به ساخت دستگاه تا شدنی زده است؛ چند روز پیش شرکت Royole از دستگاهی به نام فلکس پای رونمایی کرد؛ دستگاهی که گرچه مورد استقبال قرار نگرفت و خیلی ها به دلیل قطر زیاد و عملکرد نه چندان سریع، به آن خرده گرفتند، اما در نهایت توانست نخستین گوشی تا شدنی دنیا لقب بگیرد.

موضوع مهم این است که سامسونگ قرار نیست در دنیای دستگاه های تا شدنی تنها باشد؛ شرکت های دیگری نیز اخیراً اعلام کرده اند که قصد دارند در آینده، دستگاه های تا شدنی تولید کنند.

پتنت جدید ال جی طراحی گوشی هوشمند با دوربین جلویی زیر صفحه را نشان می دهد

ال جی در کره ی جنوبی پتنتی را به ثبت رسانده است، که طراحی گوشی هوشمند با دوربین جلویی زیر صفحه نمایش را نشان می دهد.

به گزارش زومیت، این خبر، نشان می دهد که سامسونگ تنها شرکتی نیست که قصد دارد یک گوشی هوشمند تمام صفحه با دوربین زیر صفحه  نمایش عرضه کند؛ علاوه بر این پتنت هایی از این نوع نیاز به بریدگی بالا ی صفحه یا حاشیه  را به طور کامل رفع می کنند.

پتنت جدید که توسط ال جی در کره ی جنوبی به ثبت رسیده است، شامل ۲ طراحی متفاوت است؛ یکی برای لبه  های خمیده و دیگری برای لبه های صاف، اما مفهوم هر   دو طرح یکسان است؛ یک برش بیضی شکل، که محل قرار گرفتن حداکثر ۲ ماژول دوربین به همراه سنسور های متداول دیگری مانند سنسور مجاورت و محیط است و می تواند در وسط یا گوشه ی بالا ی سمت چپ یا راست پنل جلویی قرار بگیرد.

اما چون ثبت یک اختراع همیشه دلیلی برای استفاده از آن در محصولات آتی یک شرکت نیست، نمی توان خیلی امیدوار بود. در این سال ها پتنت های زیادی را دیده ایم، اما از تمامی آن ها در محصولات شرکت ها استفاده نشده است.

هواوی میت بوک 13 به صورت رسمی معرفی شد

هواوی، نوت بوک جدید خود را با نام میت بوک ۱۳، با مشخصات سخت افزاری قوی و طراحی زیبا معرفی کرد.

به گزارش زومیت، نوت بوک های هواوی، در حال حاضر خط تولید کامل خود را شامل: میت بوک X پرو، میت بوک X، میت بوک D، میت بوک E و غیره تشکیل داده اند. هواوی از میت بوک ۱۳ جدید خود در موسسه ی تحقیقات ووهان رونمایی کرد. این نوت بوک دارای یک صفحه نمایش به صورت تمام صفحه باریک است.

هواوی میت بوک ۱۳ از یک طراحی بسیار ظریف و زیبا بهره می برد، سطح آن از یک آلیاژ آلمینیوم فشرده شده با سرامیک ساخته شده و دارای بدنه خمیده است که با یک تراش CNC تکمیل می شود؛ همین موضوع به این نوت بوک ظاهری بالارده و گران قیمت می بخشد. این نوت بوک در سه رنگ عرضه خواهد شد که شامل خاکستری فضایی عمیق، نقره ای ماه و رنگ طلایی پودر گیلاس است.

MateBook 13 هواوی حداکثر ۱.۲۸ کیلو گرم وزن دارد و ضخامت آن تنها ۱۴.۹ میلی متر است. هواوی علاقه دارد که محصولات خود را با اپل مقایسه کند؛ در مقایسه با مک بوک ایر جدید که به تازگی عرضه شده، این نوت بوک ۳۰ گرم سنگین تر اما ۰.۷ میلی متر نازک تر است. میت بوک ۱۳ در کل ۶ درصد از مک بوک ایر کوچک تر است.

میت بوک ۱۳ Huawei یک نوت بوک سنتی است که به یک صفحه نمایش ۱۳ اینچی از نوع IPS با وضوح تصویر ۲۱۶۰ در ۱۴۴۰ مجهز شده؛ این صفحه نمایش دارای نسبت ۳:۲ بوده که از رنگ های طیف sRGB به طور ۱۰۰ در صد پشتیبانی می کند. شدت روشنایی این صفحه ۳۰۰ نیت است و حاشیه های کناری آن تنها ۴.۴ میلی متر هستند؛ این امر موجب می شود که این نوت بوک، نسبت ۸۸ درصدی صفحه نمایش به بدنه را داشته باشد که این میزان قابل توجهی است. میت بوک  ۱۳ هواوی از آخرین نسخه پردازنده سری ویسکی لیک اینتل، Core i۷-۸۵۶۵U بهره می برد که توان طراحی حرارتی آن تنها ۱۳ وات است.

میت بوک  ۱۳ هواوی، با نسل هشتم پردازنده های Core i5-8265U یا Core i7-8560U عرضه می شود. (TDP۱۵W) از نظر پردازنده ی گرافیکی نیز دارای دو گزینه UHD60 یا Nvidia MC150 است. (TDP25W) این نوت بوک دارای یک رم ۸ گیگا بایتی از نوع LPDDR3 با فرکانس ۲۱۳۳ مگا هرتز و یک هارد دیسک با ظرفیت ۲۵۶ گیگا بایت است. انرژی مورد نیاز این نوت بوک توسط یک باتری ۴۲ میلی واتی تامین می شود. از نظر اتصالات، MateBook ۱۳ هواوی، دارای یک پورت USB-C در سمت چپ و یک پورت USB-C دیگر به همراه جک ۳.۵ میلی متری هدفون در سمت راست است.

لازم به ذکر است که میت بوک ۱۳ هواوی اولین نوت بوک هواوی است که از تکنولوژی Huawei Share 3.0 بهره می برد. این تکنولوژی در پرچم داران هواوی مانند سری میت ۲۰ نیز استفاده شده است. با استفاده از فناوری Huawei Share 3.0 سری میت ۲۰ می توانند در کمتر از ۲ دقیقه، هزار عکس را به نوت بوک کاربر منتقل کنند. Huawei Share 3.0 یک فناوری مبتنی بر NFC است، که در تلفن های همراه هوشمند هواوی که مجهز به NFC و سیستم EMUI 9.0 هستند، استفاده می شود.

پردازنده های گرافیکی جدید AMD با فناوری ۷ نانومتری به طور رسمی معرفی شدند

سر انجام انتظار ها به پایان رسید و AMD طی مراسم هورایزن به صورت رسمی از آخرین پردازنده های گرافیکی خود با فناوری ۷ نانومتری رونمایی نمود.

به گزارش زومیت، ای ام دی، دو تراشه ی جدید MI60 و MI50 را مستقیماً برای افزایش توان رقابت در بازار رایانه های پربازده و یادگیری ماشین تولید می کند. همان طور که گفته شد هر دو تراشه از فناوری ۷ نانومتری این شرکت بهره می برند که پیش از این نیز اطلاعات کاملی درباره ی آن ها داشتیم، اما حالا با معرفی رسمی آن ها جزییات بیشتری به دست آمده است. تراشه های جدید نسخه ی بهبود یافته معماری فعلی وگا شرکت AMD هستند که البته ویژگی هایی برای پاسخ گویی به نیاز بازار به آن ها افزوده شده است. اما به طور کلی این تراشه ها همچون نسل ۱۰ نانومتری، از ۶۴ هسته ی پردازشی (CU) و نسل دوم حافظه های پهنای باند بالا (HBM2) بهره می برد.

اما اگر بخواهیم مقایسه ی دقیقی از تفاوت های MI60 و MI50 نسبت به نسل قبلی یعنی MI25 داشته باشیم، باید به چند تفاوت اشاره کنیم. اول این که در تراشه های جدید هسته هایی برای انجام محاسبات با دقت کمتر تعبیه شده است. هسته های INT4 و INT8 در واقع در الگوریتم های یادگیری ماشین که لزوما نیاز به دقت محاسبات بالا ندارند مورد استفاده قرار می گیرند. به این ترتیب این الگوریتم ها می توانند با سرعتی تا چهار برابر اجرا شوند. البته هنوز نمی دانیم این هسته ها از طریق چه دستورالعمل هایی (Instruction) در دسترس قرار دارند و بنابراین نمی توان به طور قطعی درباره ی بازدهی آن ها نظر داد. همه ی چیزی که AMD در این باره گفته این است که تراشه های جدید می توانند تا ۷/۴ ترا فلاپس عمل FP64 به همراه ۱۴/۷ ترا فلاپس عملیات FP32 و ۱۱۸ ترافلاپس عملیات INT4 در ثانیه انجام دهند.

تغییر دوم بهبود قابلیت های ارتباطی با حافظه است. در تراشه های جدید یک جفت دیگر کنترل کننده حافظه HBM2 اضافه شده تا به این ترتیب تعداد این کنترل کننده ها به ۴ عدد برسد. همزمان افزایش فرکانس کاری حافظه های به کار رفته به ۲ گیگابیت  درثانیه پردازنده های جدید را به پهنای باند ۱ ترابایت درثانیه رسانده است. این پهنای باند حتی از پردازنده های گرافیکی جدید معرفی شده انویدیا نیز بالاتر است و AMD را در لبه ی بالاتری از پهنای باند قرار می دهد. از آن جایی که تراشه های جدید برای بازار رایانه های راندمان بالا طراحی شده اند، تراشه های جدید خواهند توانست الگوریتم های تشخیص و تصحیح خطا (ECC) در اطلاعات ذخیره شده را اجرا کنند.

ویژگی های منحصر به فرد در ورودی/خروجی های تراشه های ۷ نانومتری وگا نیز یافت می شوند. AMD در این تراشه ها آخرین نسل رابط PCIe یعنی نسل چهارم آن که به تازگی استانداردسازی آن به پایان رسیده را نیز قرار داده است. PCIe 4 می تواند اطلاعات را با سرعت ۳۱/۵ گیگابایت درثانیه انتقال دهد. اما AMD به همین هم اکتفا نکرده و تراشه های خود را به یک جفت ارتباط خارجی Infinite Fiber link نیز مجهز نموده که امکان اتصال چند تراشه به یکدیگر را فراهم می کند. در این مورد هم هنوز اعداد و ارقام رسمی درباره ی سرعت مبادله ی اطلاعات نداریم اما به نظر می رسد سرعت این ارتباط حداقل ۵۰ گیگابایت در ثانیه باشد.

و به عنوان آخرین نکته، چیزی که با نگاه کردن به تراشه های جدید متوجه آن خواهید شد اندازه آن ها است. به لطف فناوری ۷ نانومتری، تراشه های جدید به صورت محسوسی کوچکتر از نسل قبلی خود هستند. تراشه ی MI25 مساحتی در حدود ۴۸۴ میلی متر مربع داشت در حالی که تراشه ی جدید با وجود به کارگیری ۱۳/۲ میلیارد ترانزیستور مساحتی حدود ۳۳۱ میلی متر مربع دارد. البته تنها کوچکتر شدن در اندازه تراشه نیست. تراشه های جدید مصرف توان کمتری دارند و برای مقایسه می توان گفت در مصرف توان برابر، ۲۵ درصد کارایی بیشتری نسبت به نسل قبل از خود نشان می دهند. البته این مقایسه زمانی دقیق تر می شود که قابلیت هایی همچون انجام محاسبات با دقت پایین تر INT4 و INT8 نیز در نظر گرفته شوند.

در پایان باید اشاره کنیم که تراشه ی  MI60 در سه ماهه آخر سال جاری میلادی به بازار عرضه خواهد شد. AMD هنوز قیمتی اعلام نکرده اما انتظار نداریم این تراشه ارزان باشد. پردازنده ی MI50 در سه ماهه اول سال آینده میلادی عرضه خواهد شد احتمالا گزینه ای ارزان قیمت تر خواهد بود.

AMD نسل جدید پردازنده سرور اپیک را با ۶۴ هسته مبتنی بر معماری Zen 2 رونمایی کرد

AMD نسل جدید پردازنده ی سری اپیک را با بهره گیری از ۶۴ هسته ی پردازشی و مبتنی بر معماری Zen 2 رونمایی کرد.  AMD سری جدید پردازنده  های ۶۴ هسته ی اپیک را با کدنام Rome معرفی کرده است.

به گزارش زومیت، AMD طی کنفرانسی که پیش از این وعده داده بود، نسل جدید پردازنده های خود را رونمایی کرد. نسل جدید پردازنده ی سری اپیک با کدنام Rome را باید از جمله ی این پردازنده های جدید خواند. نسل جدید پردازنده ی سری اپیک AMD از وجود ۶۴ هسته ی پردازشی مبتنی بر معماری Zen 2 بهره می برد. براساس اطلاعات ارائه شده، عملکرد پردازنده های نسل جدید اپیک به ازای تا دو برابر بیشتر از نسل گذشته است.

نسل جدید پردازنده های سری اپیک مبتنی بر معماری Zen 2 شرکت AMD همچنان از طراحی ماژولار تراشه بهره خواهند برد، به طوری که چندین بلوک پردازنده ی تعبیه شده در تراشه ی جدید مبتنی بر لیتوگرافی ۷ نانومتری TSMC تولید خواهد شد؛ حال آنکه بلوک های I/O مبتنی بر لیتوگرافی ۱۴ نانومتری تولید خواهند شد. براساس اطلاعات ارائه شده توسط AMD تراشه ی Rome از وجود هشت بلوک پردازنده بهره خواهند برد که در مجموع ۶۴ هسته ی پردازشی x86 را شامل می شوند. همچنین باید به پشتیبانی از ۸ کانال برای حافظه ی رم DDR4 با پشتیبانی از ۴ ترابایت حافظه ی DRAM به ازای هر سکوت اشاره کرد. از دیگر ویژگی های تراشه ی جدید AMD باید به پشتیبانی از ۱۲۸ لین PCIe 4.0 برای اتصال با کامپوننت هایی نظیر Radeon Instinct MI60 اشاره کرد که مبتنی بر معماری ۷ نانومتری پردازنده های گرافیکی وگا توسعه خواهد یافت.

انتظار می رود تا معماری Zen 2 در مقایسه با نسل پیش شاهد افزایش عملکرد هسته های پردازشی تا دو برابر بیشتر باشد، از این رو انتظار می رود پردازنده های Rome از نظر عملکرد توان بیشتری را در مقایسه با نسل گذشته داشته باشند. با توجه به افزایش تعداد هسته ها، AMD انتظار دارد تا توان پردازشی به ازای هر سوکت تا دو برابر افزایش پیدا کند. همچنین باید به بهبود عملیات ممیز شناور نیز اشاره کرد که AMD از چهار برابر شدن آن به دلیل تغییرات و بهبود در معماری پردازنده و بالا رفتن تعداد هسته ها سخن گفته است.

یکی از ویژگی ها و قابلیت های اصلی پردازنده های EPYC Rome را باید سازگاری این تراشه با پلتفرم Naples شرکت AMD خواند که البته با پشتیبانی از پلتفرم Milan یا به بیان بهتر پلتفرم بعدی AMD برای معماری Zen 3 نیز همراه است. این موضوع باعث خواهد شد تا تولید سرور های مبتنی بر پردازنده های AMD فرایند راحت تری داشته باشد که برای افزایش سهم بازار AMD در بازار پردازنده های سرور نقش پر رنگی را ایفا می کند.

انتظار می رود تا AMD پردازنده های EPYC Rome را که در حال نمونه سازی از آن است، در سال ۲۰۱۹ میلادی راهی بازار کند، اما هنوز پنجره ی زمانی مشخصی برای عرضه ی این پردازنده ارائه نشده است.

اینتل از پردازنده ۴۸ هسته‌ ای سری Cascade Lake رونمایی کرد

اینتل نسخه ی جدیدی از پردازنده ی مخصوص سرور هایش را از سری Xeon Cascade Lake-AP رونمایی کرد که از وجود ۴۸ هسته پردازشی بهره می برد.

به گزارش زومیت، اینتل پیش از AMD نسخه ی جدیدی از پردازنده ی زئون خود را رونمایی کرد. این پردازنده ی جدید از سری Cascade Lake-AP این شرکت است و از وجود ۴۸ هسته ی پردازشی با پشتیبانی از ۱۲ کانال برای حافظه ی رم DDR4 بهره می برد.

اینتل سری جدیدی از پردازنده های مخصوص برای استفاده در سرور ها و دیتاسنترها تدارک دیده که از معماری MCP یا Multi Chip Package بهره می برند. بهره گیری از این معماری که الهام گرفته از تراشه های سری اپیک و تردریپر AMD بوده، به این معنی است که تعداد هسته ها در بلوک های (Die) متعدد تقسیم شده است. پردازنده ی جدید اینتل را باید پاسخی به پردازنده ی ۳۲ هسته ای اپیک خواند که برای استفاده در دیتاسنترها تدارک دیده شده است. نسل گذشته ی پردازنده ی اینتل با نام Xeon Scalable راهی بازار شده بود که از وجود یک بلوک ۲۸ هسته ای با پشتیبانی از ۵۶ ترد بهره می برد، حال آنکه در نسل جدید اینتل از معماری جدید با ۴۸ هسته پردازشی استفاده کرده است.

پردازنده ی Xeon Cascade Lake-AP

پردازنده ی جدید زئون اینتل از وجود ۴۸ هسته ی پردازشی بهره می برد و تا ۱۲ کانال حافظه ی رم DDR4 (تا ۳ ترابایت حافظه ی رم) را نیز پشتیبانی می کند. استفاده از این پردازنده در حالت Dual Socket امکان استفاده از ۹۶ هسته پردازشی به همراه ۲۴ حافظه ی DDR4 را در اختیار کاربران قرار می دهد. هنوز اینتل اطلاعاتی را در رابطه با اینکه این پردازنده از هایپرتردینگ پشتیبانی می کند یا خیر ارائه نکرده است. در صورت پشتیبانی از هایپرتردینگ، هر هسته می تواند تا ۹۶ ترد پردازشی را پشتیبانی کند. به نظر می رسد اینتل ساختار امنیتی پردازنده هایش را در رابطه با هایپرتردینگ مورد بازبینی قرار داده تا دیگر شاهد روزنه های امنیتی نظیر Spectre یا Meltdown نباشد.

اینتل مدعی است که پردازنده ی جدید این شرکت عملکرد بسیار بالایی را برای وظایف پردازشی در حوزه های HPC، AI و IAAS ارائه می کند. این تراشه همچنین بیشترین کانال های حافظه را در اختیار کاربران قرار می دهد که براساس آمار بالاترین پهنای باند ممکن برای دسترسی به حافظه را بین تمام پردازنده های سرور به خود اختصاص داده است.

براساس اطلاعات ارائه شده توسط اینتل، پردازنده ی جدید مبتنی بر لیتوگرافی ۱۴ نانومتری این شرکت توسعه یافته و از ویژگی های بسیار مشابهی با نسل گذشته بهره می برد که از جمله ی آن ها باید به ظرفیت یکسان حافظه ی کش اشاره کرد.

پردازنده  ی جدید Cascade Lake جدید اینتل امسال راهی بازار می شود تا با پردازنده ی ۳۲ هسته ای اپیک AMD رقابت کند. البته باید به این نکته اشاره کنیم که AMD از عرضه ی نسل جدید تراشه های سری اپیک مبتنی بر لیتوگرافی ۷ نانومتری از ابتدای سال آینده ی میلادی خبر داده است. به نظر می رسد تراشه های جدید سری اپیک با بهره گیری از تعداد هسته ی بیشتر راهی بازار خواهند شد.

براساس آمارهای ارائه شده توسط Intel، نسل جدید پردازنده ی زئون ۲۰ درصد در مقایسه با نسل پیشین پردازنده ی زئون بهبود یافته است. همچنین باید به عملکرد ۳.۴ برابری پردازنده ی اینتل در مقایسه با پردازنده ی سری اپیک AMD اشاره کرد.

باید دید که آیا پردازنده ی Xeon Cascade Lake اینتل قادر است در برابر نسل جدید پردازنده های اپیک AMD حرفی برای گفتن داشته باشد یا خیر؟

اپلیکیشن آمازون الکسا در مایکروسافت استور منتشر شد

کاربران مایکروسافت می توانند از طریق مایکروسافت استور، اپلیکیشن آمازون الکسا مربوط به دستیار هوشمند الکسا را دانلود کرده و استفاده کنند.

به گزارش زومیت، درنهایت، آمازون اپلیکیشن دستیار صوتی هوشمند الکسا خود را در مایکروسافت استور در دسترس کاربران و علاقه مندان قرار داد. کاربران با کمک اپلیکیشن الکسا می توانند کارهای مختلفی به انجام برسانند.

کاربران می توانند تقویم کارهای روزانه ی خود را چک کنند، فهرست های ایجاد شده را بررسی کنند، موسیقی پخش کرده یا سوالات خودشان را از الکسا بپرسند، کاربران می توانند از الکسا بخواهند برایشان خبرها را بخواند و یا کارهای دیگری را به انجام برساند. از همه جالب تر اینکه کاربران می توانند از اپلیکیشن آمازون الکسا برای کنترل لوازم خانگی هوشمند کمک بگیرند.

در حال حاضر، اپلیکیشن الکسا برای کامپیوترهای ویندوز ۱۰ قابلیت پشتیبانی از ضبط ویدئویی، برقراری تماس ها، اسپاتیفای و پشتیبانی از اپلیکیشن پاندورا را ندارد. آمازون قصد دارد تا در اوایل سال ۲۰۱۹ میلادی، علاوه بر به روزرسانی ویژگی های فعلی، قابلیت های جدیدی به دستیار صوتی هوشمند خود اضافه کند. بی شک چنین به روزرسانی هایی می تواند مورد توجه و استقبال کاربران قرار گیرد.

کاربران با نصب اپلیکیشن الکسا آمازون می توانند کارهای مختلفی را به انجام برسانند:

  • الکسا، امروز در تقویم ام چی دارم؟ (?Alexa, what’s on my calendar today)
  • الکسا، برای من یک کتاب بخون. (Alexa, read me a book)
  • الکسا، چراغ را روشن کن. (Alexa, turn on the light)
  • الکسا، هوای خونه چه جوریه؟ (?Alexa, what’s the weather at home)

در حال حاضر الکسا برای رایانه های شخصی ویندوز ۱۰ در ایالات متحده، انگلستان و آلمان در دسترس کاربران قرار دارد و در سال ۲۰۱۹ میلادی، کاربران سایر نقاط جهان نیز می توانند از این اپلیکیشن استفاده کنند. اپلیکیشن الکسا آمازون از طریق مایکروسافت استور قابل دانلود کردن است.

باگ جدید در سرورهای مایکروسافت، ویندوز 10 نسخه ی پرو را به نسخه ی هوم تغییر می دهد

به علت بروز مشکل در سرور های فعال سازی مایکروسافت، نسخه ی پرو ویندوز ۱۰ با نسخه ی هوم که امکانات کمتری دارد، جایگزین می شود.

به گزارش زومیت، به نظر می رسد که سرور های فعال سازی مایکروسافت برای ویندوز ۱۰ با مشکل روبرو شده باشند. صبح امروز، برخی از کاربران ویندوز ۱۰ در حالی از خواب برخواستند که اتفاقی عجیب انتظارشان را می کشید. به واسطه ی وجود یک خطا ، نسخه ی پرو ویندوز ۱۰ برای برخی از کاربران با نسخه ی هوم جایگزین شده بود.

کاربری با نام Matt Wadley یکی از نخستین کسانی بوده که این موضوع را از طریق توییتر با دیگران به اشتراک گذاشته است. او که عضو برنامه ی اینسایدر ویندوز ۱۰ نیز بوده، پس از به روزرسانی به  آخرین بیلد آزمایشی با چنین مشکلی روبرو شده است:

پس از به روزرسانی به بیلد اینسایدر ۱۸۲۷۷، لایسنس دیجیتالی ویندوز ۱۰ من بی اعتبار شد. اصلاً نمی توانم سر در بیاورم! من همیشه بیلد های اینسایدر را روی دستگاهم نصب کرده ام و هرگز مشکلی با فعال سازی ویندوز نداشته ام. نه سخت افزاری را تغییر داده ام و نه چیز دیگری را عوض کرده ام. نمی دانم چه کار باید انجام دهم.

در حالی که بیلد اینسایدر ۱۸۲۷۷ با ویژگی های مثبت بسیاری نظیر بهبود عملکرد بخش Focus Assist در برنامه های تمام صفحه، بهینه سازی High-DPI و… همراه بوده، اما مایکروسافت در بخش مشکلات  شناخته شده ی این بیلد ابداً به چنین مشکلی اشاره نکرده است.

با این وجود، به نظر می رسد که مشکل مورد بحث تنها به کاربران اینسایدر محدود نمی شود. طولی نکشید که دامنه ی توییت هایی با مضمون فوق افزایش پیدا کرد و کاربران عادی نیز از وجود چنین مشکلی در نسخه های غیر آزمایشی خبر دادند.

بخش اعظم این مشکلات برای افرادی پیش آمده که در طی روزهای گذشته از نسخه ی قدیمی ویندوز ۱۰ به نسخه ی جدید به روزرسانی کرده اند.

یکی از دستگاه های سه ساله ی لنوو یوگا، هنگام فعال سازی ویندوز به صورت ناگهانی خطای 0xC004C003 را نمایش داد. ابزار عیب یابی ویندوز، رایانه ی من را با نسخه ی هوم ویندوز ۱۰ می شناسد؛ در حالی که برچسب «۸ پرو» زیر لپ تاپ قرار گرفته است.

افزون بر موارد فوق، عده ای دیگر از کاربران چنین مشکلی را با نصب ویندوز ۱۰ تجربه کرده اند.

طبق گفته ی افرادی که با مرکز پشتیبانی مایکروسافت تماس گرفته اند، ردموندی ها شکیبایی بیشتر را تا رفع این مشکل پیشنهاد داده اند. پشتیبان های مایکروسافت از بروز خطایی در سرور های مایکروسافت خبر داده اند که سابقه ی فعال سازی ویندوز ۱۰ را تحت الشعاع قرار می دهد؛ با این حال، در حالی که مهندسین این شرکت در صدد رفع ایراد یادشده  هستند، کاربران آسیب دیده می توانند طبق روال عادی از دستگاه خود استفاده کنند.

پاسخ بخش پشتیبانی مایکروسافت در رابطه با این مشکل به شرح زیر است:

تعداد اندکی از مشتریان ما مشکلاتی را با فعال سازی ویندوز ۱۰ تجربه  کرده اند. مهندسین ما سعی دارند این مشکل را در اسرع وقت برطرف سازند. در طی ۲۴ ساعت آینده، این موضوع به صورت خودکار مرتفع خواهد شد. کاربران ویندوز ۱۰ پرو می توانند در این بازه  از رایانه ی خود طبق روال همیشگی استفاده کنند.

اگر شما نیز جزو افراد آسیب دیده هستید، بهتر است به توصیه مایکروسافت توجه کنید تا مشکل یادشده ظرف ۲۴ ساعت آینده  از طرف سرور برطرف شود.

خبرگزاری دولتی چین، از گوینده ی مجازی مبتنی بر هوش مصنوعی پرده برداری کرد

خبرگزاری دولتی کشور چین به تازگی از یک گوینده ی مجازی اخبار رونمایی کرده است که از جهات زیادی به انسان ها شبیه است و صدایی شبیه به صدای ربات ها دارد.

به گزارش زومیت، در اتفاقی جالب، خبرگزاری شینهوا اعلام کرد که قصد دارد برای اطلاع رسانی برخی خبرها، از یک گوینده ی مجازی خبر استفاده کند. این خبرگزاری دولتی مدعی است که گوینده ی اخبارش می تواند متن ها را همچون یک گوینده ی حرفه ای واقعی بخواند و همه چیز کاملاً طبیعی صورت می پذیرد. البته ممکن است با دیدن ویدیوی مربوط به این گوینده ی خبر، چندان با این ادعا موافق نباشید.

این گوینده در یکی از بخش های خبری انگلیسی زبان، همچون یک گوینده ی عادی، برنامه را آغاز می کند: «سلام؛ شما در حال تماشای برنامه ی خبری انگلیسی هستید.» گفته می شود که ظاهرا موتور جستجوی Sogou در پروسه ی توسعه ی این گوینده ی خبر مجازی، با خبرگزاری شینهوا، همکاری کرده است.

به لطف این گوینده ی خبر، هزینه های مربوط به تولید محتوای خبری، کاهش پیدا خواهد کرد

این گوینده در بخش دیگری می گوید: «درحالی که متن ها به صورت بی وقفه در سیستم من تایپ می شوند، به صورت خستگی ناپذیر تلاش خواهم کرد تا شما را از اخبار آگاه کنم؛ من در پی آن هستم تا یک تجربه ی خبری کاملا جدید را به شما ارائه دهم.»

شینهوا یک نسخه ی چینی زبان را نیز از این گوینده ساخته است که البته چهره ی متفاوتی دارد. این خبرگزاری مدعی است که این گوینده های خبری توانایی این را دارند که به صورت ۲۴ ساعته کار کنند و این موضوع می تواند کاهش هزینه های مربوط به تولید محتوای خبری را در پی داشته باشد.

Xinhua ادامه می دهد که یکی از مهم ترین کاربردهای چنین گوینده هایی، به زمان انتشار خبرهای فوری باز می گردد که اطلاع رسانی به موقع آن ها، امری حیاتی است. ظاهرا یک سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی به منظور تولید صدا، حرکات لب و نحوه ی بیان کلمات این گوینده ی مجازی، مورد استفاده قرار گرفته است.

فراموش نکنید که این گوینده ی مجازی، با یک مدل دیجیتالی سه بعدی از انسان تفاوت زیادی دارد؛ در نگاه اول و با در نظر گرفتن حرکات طبیعی اجزای صورت، می توان گفت که احتمالا برای ساخت آن، از بدن یک فرد واقعی الگوبرداری شده است.

مایکل وولدریج، پروفسور دانشگاه آکسفورد، می گوید که سازندگان برای طبیعی جلوه دادن این گوینده ی خبر، با چالش زیادی مواجه بوده اند. آنان با مشکلی موسوم به «دره ی وهمی» (اصطلاحی برای توصیف ربات های انسان نما و آواتارهایی که غیرواقعی به نظر می رسند) رو به رو شده اند؛ وی در این زمینه می گوید:

تماشای این گوینده ی خبر برای بیش از چند دقیقه، کار بسیار سختی است. این گوینده، بسیار بی احساس است، به ریتم خاصی پایبند نیست و روی جملات مهم، تأکید نمی کند.

وی همچنین در گفتگو با بی بی سی به این نکته اشاره کرد که گوینده  های خبر معمولی به طور سنتی (در اکثر مواقع) تبدیل به افرادی قابل اعتماد برای عموم مردم می شوند.

با گذر زمان، شاهد بهبودهای عمده ای در این گوینده ی خبر خواهیم بود

با این همه نباید فراموش کرد که انجام این اقدام از سوی چینی ها، امری تحسین برانگیز است. بی شک با گذر زمان، شاهد بهبودهای عمده ای در این گوینده ی خبر خواهیم بود؛ بهبودهایی که قطعا می توانند به هرچه طبیعی تر شدنش کمک کند و آن را از این حالت کسل کننده ی فعلی، خارج سازند.

HSBC پلتفرم مبادلات مالی مبتنی بر بلاک چین راه اندازی کرد

HSBC به عنوان یکی از بزرگ ترین بانک های جهان به همراه بانک Standard Chatered، اقدام به  راه اندازی یک پلتفرم مبادلات مالی مبتنی بر فناوری بلاک چین کرده است.

به گزارش زومیت، این پلتفرم مستقر در هنگ کنگ با نام eTrade Connect، به منظور توفیق پروژه ی توسعه ی مبادلات بین المللی راه اندازی شده و بودجه  ای میلیون دلاری توسط بانک Standard Chatered به همراه ۱۰ بانک  دیگر به آن تخصیص داده شده است.

HSBC به عنوان هفتمین بانک بزرگ دنیا اعلام کرده است:

پلتفرم eTrade Connect توانسته زمان پردازش درخواست اعطای تسهیلات مصرفی در حوزه مبادلات را برای سرمایه گذار بریتانیایی متمرکز بر بازار آسیا به چهار ساعت برساند؛ در حالی که پیش از این یک و نیم ساعت بیشتر زمان صرف می شد.

توسعه و استقرار این سامانه با مشارکت بانک مرکزی هنگ کنگ (HKMA) صورت گرفته است. در این میان بانک های دیگری نظیر بانک کشاورزی چین و بانک BNP Paribas نیز در این پروژه همکاری داشته اند.

منافع مورد انتظار

براساس گزارش های متعدد، صنعت مبادلات مالی که حجم مبلغی تراکنش های آن روزانه بیش از ۹ تریلیون دلار برآورد می شود، کماکان به شکلی سنتی اداره شده و بروکراسی زیادی دارد. در گزارش رویترز آمده است:

به کارگیری فناوری بلاک چین در صنعت بانکداری باید همزمان که ریسک تقلب در گشایش اعتبارات اسنادی و سایر تراکنش های مبادلات را کاهش می دهد، فرآیندهای اجرای آن را نیز کوتاه، تسریع و تسهیل نماید.

بدین وسیله، بسیاری از فرآیندهای سنتی و غیرچابکی که دهه هاست در این حوزه پابرجا هستند، باید حذف و یا ساده  شوند. همچنین در این گزارش آمده است:

تلاش پلتفرم eTrade هنگ کنگی بر این است تا علاوه بر ارتقاء سطح اثربخشی سرمایه گذاری ها، با تبدیل مستندات فیزیکی به مستندات دیجیتالی و همچنین اتوماسیون فرآیندهای مبادلات مالی از طریق فناوری بلاک چین، به طرفین قراردادها کمک کند.

eTrade آنلاین خواهد بود

HSBC اشاره کرده که خرید مواد اولیه توسط یک تولیدکننده و خرده فروش مبلمان و لوازم خانگی به نام پرایس رایت، جزو اولین تراکنش های موفق این پلتفرم بوده است.

بانکی کوان مدیر Pricerite می گوید:

فناوری بلاکچین یک فرآیند سنگین و پیچیده را به یک مبادله ی امن و آسان تبدیل کرده است.

بانک مرکزی هنگ کنگ اعلام کرده است که eTrade بنا دارد همکاری با همتای اروپایی خود .We.Trade را آغاز نموده که آن ها نیز ضمن بهره مندی از یک فناوری مشابه، بانک های UBS آمریکا، Dutsche آلمان و HSBC را به عنوان عضو در سامانه ی خود دارند.

استفاده از بلاک چین ها و قراردادهای هوشمند در مبادلات مالی نه تنها فرآیندها را موثر و تسهیل می نماید، بلکه احتمال تقلب را نیز به کلی از بین می برد. شفافیت مالی رهاورد پلتفرم های نظیر eTrade است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پنج × دو =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *