سومین روز بیست و سومین جشنواره بین المللی قصه گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که به بخش آیینی سنتی اختصاص داشت شاهد پرده خوانی نقالِ نابینا بود.
ردر وز سوم بیست و سومین جشنواره بین المللی قصه گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که در مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری برگزار شد و تا عصر ادامه داشت، قصه گویانی از ایران در بخش «آیینی سنتی» با یکدیگر به رقابت پرداختند.
در ابتدا داوران و سپس منتقدان این بخش معرفی شدند که محمدرضا یوسفی، نویسنده و نظریه پرداز ادبیات کودک و نوجوان، داوود فتحعلی بیگی، پیشکسوت عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون و مرشد مهدی چایانی، هنرمند و نقال پیشکسوت، داوران بخش «آیینی سنتی» و اردشیر صالح پور، نویسنده، پژوهشگر، کارگردان و مدرس تئاتر، بهاره جهاندوست، نقال، مجری و مدرس شاهنامه خوانی و علی خانجانی، نویسنده و صاحب نظر در عرصه قصه گویی منتقدان این بخش هستند.
در اولین گام، شیرین کیخایی، از استان سیستان و بلوچستان با زبان محلی خود قصه بی بی سه شنبه را نقل کرد.
نقش پررنگ شاهنامه در زندگی بختیاری ها
اجرای دوم این بخش به امیرمحمد موسایی گله از استان چهارمحال و بختیاری با قصه «پادشاهی کیکاووس» اختصاص داشت.
وی که لباسی از دیار چهارمحال و بختیاری به تن داشت با خواندن شعری از شاهنامه وارد صحنه شد و گفت: ما بختیاری ها به شاهنامه خواندن علاقه داریم و هنوز که هنوز است زمانی که دختری از دیار ما ازدواج می کند، یک جلد شاهنامه روی جهیزیه اش می گذاریم یا اگر جوانی را از دست بدهیم سوگ سیاوش را می خوانیم.
در ادامه، این قصه گو که ۱۶ سال بیشتر نداشت، داستان پادشاهی کیکاووس و سفرش به مازندران را برای تصاحب آن منطقه تعریف کرد.
رستم و اسفندیار، سومین قصه ای بود که المیرا موری از استان خوزستان آن را نقل کرد. این قصه گو درباره پیکار دو شاهزاده از یک دودمان که هر دو سهمی از حذف یک تخت و دیار داشتند، گفت و شعرهای شاهنامه فردوسی را خواند.
سیدیاسین آل داوود از استان سمنان با قصه جنگ رستم با پولادوند، چهارمین قصه گویی بود که ابتدا برای بیان قصه از حاضران رخصت خواست و سپس بخش هایی از جنگ رستم و پولادوند را تعریف کرد.
مسعود اکرمی از استان یزد آخرین قصه گویی بود که در این بخش قصه نقل رستم و اشکبوس را برای مخاطبان خود تعریف کرد.
«ماجرای مورچه کوچولو»؛ اولین اجرا با زبان اشاره
معصومه پور امام علی اولین فردی بود که در بخش غیررقابتی جشنواره، قصه «ماجرای مورچه کوچولو» را با زبان اشاره روایت کرد.
بخش دوم از روز سوم بیست و سومین جشنواره بین المللی قصه گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، با داستان نقل اکوان دیو، از امیر تنها از استان گیلان آغاز شد.
مشکات عباسیان از استان بوشهر با قصه بحر طویل و خوان سوم رستم، دومین قصه گوی این بخش بود.
نقل آشنایی رستم و تهمینه از زبان قصه گوی نابینا
قصه آشنایی رستم و تهمینه، سومین اثری بود که حسین غلامی از استان مازندران آن را نقل کرد.
این قصه گو نابینا از موسسه نابینایان توانمند قائم، قائمشهر در این جشنواره شرکت کرده بود و پرده خوانی می کرد. این پرده خوان در ادامه به تولد سهراب فرزند رستم و تهمینه اشاره کرد.
آتنا بیات، از استان مرکزی با قصه تازیانه بهرام، قصه گوی بعدی بود.
منبع: ایران سپید.