بانوی کار آفرینی که تار و پود زندگی را به هم گره می زند از مسؤولان انتظار حمایت دارد

بانوی مامایی که با وجود داشتن شغل به دلیل حس نوع دوستی به کارآفرینی پرداخته است، می گوید: شروع کار ما با معلولان نابینا بود، در ابتدا حدود 30 نفر از نابینایان را آموزش بافندگی دادیم که در میان آنها دو بافنده در کشور به عنوان بافنده برتر انتخاب شدند.

اشتغال همواره یک امر مهم برای امرار معاش در زندگی بوده که نبود آن آسیب های اجتماعی فراوانی را در جامعه پدید می آورد.

کارآفرینی امروزه در جامعه از سوی افراد مختلف جامعه انجام می شود که نه تنها خود بلکه چندین نفر دیگر را نیز از داشتن شغل بهره مند می کنند، حتی برخی افراد با داشتن شغل نیز برای کمک به همنوعان و گرفتن دست دیگران کارآفرینی می کنند.

یکی از این افراد خانم رقیه فاتحی است، دارای مدرک کارشناسی مامایی و کارشناسی ارشد فیزیولوژی، وی اهل دماوند است و اکنون در شهرستان قائم شهر زندگی می کند.

شغل اصلی خانم فاتحی مامایی است و مسؤولیت مادران شبکه بهداشت شهرستان قائم شهر را نیز به عهده دارد. اما به دلیل علاقه ای که به صنایع دستی و کارآفرینی داشت در سال ۸۴ با انگیزه ای که افراد معلول و نابینا در او ایجاد کردند به فکر اشتغالزایی برای آنها افتاد.

با همکاری دوستانش شرکت یاس را تاسیس کرد و در این شرکت با هدف اشتغالزایی و رونق صنایع دستی و قالیبافی شروع به فعالیت کرد.

خانم فاتحی همچنین در سال ۸۶ با ثبت آموزشگاهی به مهارت آموزی افراد مشتاق برای کار پرداخت، کارآموزان هم از معلولان و نابینایان و هم از افراد عادی بودند.

شروع کار ما با معلولان نابینا بود

وی با ما از ابتدای کارش می گوید: شروع کار ما با معلولان نابینا بود در ابتدا حدود ۳۰ نفر از نابینایان را آموزش بافندگی دادیم که در میان آنها دو بافنده در کشور بافنده برتر شده اند، آنها خیلی خوب آموزش می دیدند که این خیلی ارزشمند بود و در حال حاضر مستقل هم شدند.

مهارت آموزی ۳۰۰ نفر

این بانوی کارآفرین در ادامه بیان می کند: ما با امید کارمان را شروع کردیم و با آموزش افراد و دریافت کارت مهارت، اشتغالزایی آنها نیز آغاز شد که توانستند موفقیت های نسبتا خوبی به دست بیاورند، اکنون خانواده های زیرپوشش کمیته امداد امام خمینی و افراد سرپرست خانوار را حمایت می کنیم که خود آنها نیز از معلولان حمایت می کنند، از وقتی شرکت را راه اندازی کردیم بیش از ۳۰۰ نفر مهارت را کسب کردند و برای ۱۰۰ نفر نیز اشتغالزایی انجام شده است.

این بانوی کارآفرین می گوید: فروشگاه مواد اولیه بافندگی نیز داریم که با فروش مواد اولیه بافندگی، بافنده های شهرهای اطراف را نیز پوشش می دهیم، کارشناسان ما به محل کار بافنده ها می روند و آنها را راهنمایی می کنند.

بافنده ها در شهرهای مختلف از ما مواد اولیه خریداری می کنند و به نوعی بافنده های غیرمستقیم ما محسوب می شوند که به جمع یاس نو اضافه شده اند، تعدادشان بیش از یک هزار  و خورده ای نفر می رسد. ما آنها را زیرپوشش قرار دادیم تا کارشان رونق داشته باشد.

ما با قدرت به کارمان ادامه دادیم

خانم فاتحی از مشکلات کارشان می گوید: موانع زیادی هم بر سر راه قرار گرفت اما هیچ وقت مانع فعالیت مان نشد و ما با قدرت به کارمان ادامه دادیم، اکثر ادارات از قبیل بهزیستی، فنی و حرفه ای و اداره تعاون از ما حمایت هایی را داشته اند از آنها تشکر می کنم اما این کافی نیست، باید یک سری اقدامات انجام می شد تا فعالیت های ما به چشم بیاید.

برخی از بافنده هایی که خودشان سرپرست خانوار و یا بد سرپرست هستند، تلاش می کنند تا با صنایع دستی و با بافت قالی و گلیم چرخ اقتصاد خانواده خود را بچرخانند، اکنون نیز با توجه به شرایط کرونایی که برخی افراد در خانه هستند، تلاش کردیم تا این هنر را به کسانی که مهارت آن را دارند و یا این هنر را دوست دارند انتقال دهیم و اوقاتی که در قرنطینه هستند با بافت فرش، گلیم و صنایع دستی اشتغال خود را ادامه دهند.

اما متاسفانه یک سری موانع کار را سخت تر می کند به عنوان مثال در حال حاضر ابریشم و الیافی که می تواند ارزش کار یک بافنده را بالا ببرد به قیمت سرسام آوری افزایش داشته است و بافنده و یا همان شرکت باید برای بافت با ابریشم هزینه گزافی را پرداخت کند این در حالی است که بعد از این همه هزینه هیچ ضمانتی برای فروش محصول خود ندارد و معلوم نیست که مشتری خوبی برای این بافت ها پیدا می شود یا نه.

وی بیان می کند: به دلیل افزایش قیمت ابریشم، ممکن است شرکت و یا بافنده به سمت الیاف با قیمت پایین تر مثل پشم و یا کرک برود که در صورت استفاده از آنها باعث می شود تا بهای کار پایین بیاید و در این صورت هم مشتری کم می شود هم قیمت آن طوری نباشد که بافنده انتظارش را داشته و این انگیزه کار را برای بافنده ها و همین طور برای کارآفرینان پایین می آورد.

تمام هم و غم ما حل مشکلات مالی است

خانم فاتحی می گوید: چند سالی است رهبر معظم انقلاب شعارهای سال را در ارتباط با تولید و حمایت از آن اختصاص داده اند در سال گذشته اداره بهزیستی و تعاون مشترکا وام بلاعوض در اختیار شرکت ما قرار دادند که بتوانیم یک سری از مواد اولیه را تهیه کنیم و چرخ اقتصادی شرکت را به گردش در آوریم اما این مقدار کافی نبوده و ما باید تمام هم و غم خود را بگذاریم تا مشکلات مالی را حل کنیم.

از مهم ترین مشکلات ما پشتیبانی هایی است که باید در ارتباط با کارمان انجام شود ما برای این موضوع دچار چالش هستیم، بازار خرید محصولات، مشتری های خوب، صادرات، فروش داخلی یا ایجاد بازارچه هایی که مردم بتوانند از کارهای ما بازدید کنند از مواردی است که باید برای تولیدکنندگان فراهم شود.

متاسفانه با شرایط کرونا موضوع از آنچه که بود سخت تر هم شده است، در فضای مجازی هم فعالیت ها آن چنان که باید صورت نمی گیرد چرا که بیشتر مشتری ها ترجیح می دهند مثلا تابلو فرشی که می خواهند انتخاب کنند را به صورت حضوری ببینند و این امر کار را سخت تر می کند.

امیدوارم که با حمایت تعاونی های استان هایی که فرش و صنایع دستی در آنجا رونق دارد و با کمک ادارات ذیربط این اتفاق بیفتد و ما هم از این امر استقبال می کنیم.

این بانوی کارآفرین در ادامه می گوید: مسئله بعدی همفکری و تجربه بافنده هایی است که می توانند به کمک هم بیایند که در حال حاضر خیلی کم شده است، می توان از تجربیات شهرهای بزرگ مثل تبریز و اصفهان استفاده کرد و نشست ها، بازدیدها و ایجاد کارگاه های این چنینی را در کارمان داشته باشیم که تاکنون متاسفانه این امر میسر نشده است.

این بانوی کارآفرین در پایان می گوید: از مسؤولان استانی و شهرستانی انتظار حمایت داریم، حمایت از کارآفرینان و رفع موانع پیش رو باعث ایجاد اشتغال بیشتر در جامعه و رفع مشکلات اقتصادی مردم می شود که در این برهه از زمان برای کشورمان امری مهم و ضروری است.

منبع: فارس.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

12 + هفده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *