با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در شصت و نهمین شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.
قرارداد همکاری ایرانسل و لالیگا با حضور فرناندو مورینتس امضا شد
سه شنبه ی گذشته طی مراسمی که در ساختمان مرکزی ایرانسل برگزار شد، بزرگ ترین اپراتور دیتای کشور قراردادی با لالیگا برای همکاری در خصوص پخش اختصاصی برنامه های لالیگا و همچنین برنامه های استعدادیابی امضا کرد.
به گزارش زومیت، بعد از ظهر سه شنبه ی گذشته، ایرانسل میزبان شماری از چهره های سرشناس دنیای فوتبال بود. بزرگ ترین اپراتور دیتای کشور با داشتن بیش از ۴۹ میلیون مشترک که ۶۰ درصد از این تعداد کاربر اینترنت این اپراتور مخابراتی هستند، همکاری با لالیگای اسپانیا را آغاز کرد. طی مراسمی که با حضور فرناندو مورینتس، بازیکن سابق رئال مادرید و سفیر کنونی رئال مادرید در کنار مدیرعامل لالیگا در تهران برگزار شد، همکاری این دو نهاد در حوزه های مختلف آغاز شد. در این مراسم علاوه بر هیئتی از اسپانیا، شماری از فوتبالیست های مطرح کشورمان از جمله جواد نکونام، سید جلال حسینی و مدیران رده بالای باشگاه های ایرانی حضور داشتند.
ایرانسل به عنوان حامی اصلی سه تیم فوتبال پرطرفدار استقلال، پرسپولیس و تراکتورسازی و حامی لیگ برتر خلیج فارس، در نظر دارد کاربران خود را بیش از پیش در جریان اخبار لالیگا قرار دهد. همانطور که می دانید، لیگ حرفه ای فوتبال اسپانیا یا همان لالیگا با داشتن بیش از ۲.۶ میلیارد نفر مخاطب در سراسر جهان یکی از برترین لیگ های فوتبالی است که هر ساله برگزار می شود؛ از این رو با توجه به جمعیت جوان کاربران ایرانسل، این اپراتور مخابراتی تصمیم گرفته است با عقد قرارداد با لالیگا، دسترسی کاربران ایرانی به محتوای ویدیویی آن را هموارتر کند. بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط ایرانسل، سرویس لنز که متعلق به این اپراتور مخابراتی است، امکان تماشای ویدیو های اختصاصی لالیگا را از طریق کانال اسپرت پلاس فراهم می کند. از جمله ی ویدیوهای اختصاصی باید به مصاحبه های حاشیه ای، تاریخچه ی لالیگا و موارد دیگر اشاره کرد.
ضمنا ایرانسل در نظر دارد با ایجاد بستری تعاملی برای دریافت ویدیوهای کاربران، از این امکان برای استعدادیابی بازیکنان مستعد فوتبال که در سنین پایین هستند، استفاده کند؛ به طوری که به گفته ی ایرانسل کاربران می توانند تصاویر خود از استعدادهای نوپای فوتبال را ارسال کنند و پس از انجام داوری، افراد برگزیده مسیر پیشرفت را از طریق ایرانسل به درستی طی کنند.
ایرانسل همچنین برای کاربرانی که به تماشای ویدیوهای اختصاصی لالیگا بپردازند، جوایزی در نظر گرفته است که از جمله ی آن ها می توان به دریافت توپ فوتبال و پیراهن اصلی بازیکنان شاغل در لالیگا و همچنین حضور در کشور اسپانیا برای مشاهده ی بازی هایی نظیر ال کلاسیکو اشاره کرد.
ایرانسل همچنین به عنوان یکی از حامیان اصلی فوتبال در کشور، در نظر دارد از طریق ارتباط با لالیگا بستر لازم برای پیشرفت فوتبال در کشور را نیز فراهم کند.
تا دهه فجر همه شهرهای کشور به نسل سه و چهار اینترنت موبایل متصل می شوند
وزیر ارتباطات در چهاردهمین اجلاس سراسری فناوری رسانه وعده داد تا دهه ی فجر، همه ی شهرهای کشور به شبکه ی نسل سوم و چهارم اینترنت موبایل وصل خواهند شد.
به گزارش زومیت، محمدجواد آذری جهرمی در چهاردهمین اجلاس سراسری فناوری رسانه گفت: از یک هزار و ۲۴۱ شهر در تقسیمات کشوری، هم اکنون یک هزار و ۲۰۰ شهر به نسل سوم موبایل متصل شده اند و طبق قولی که به ما داده شده است ۴۰ شهر باقی مانده نیز تا ۲ هفته دیگر به ۳G متصل خواهند شد.
به گفته ی وی، هم اکنون ۸۰۰ شهر کشور نیز تحت پوشش نسل چهارم اینترنت موبایل قرار دارد و تا پایان ماه جاری این تعداد به ۹۰۰ شهر افزایش می یابد.
وزیر ارتباطات همچنین اعلام کرد: در دهه فجر امسال با اقدامات صورت گرفته می توانیم این ادعا را داشته باشیم که نسل سوم و چهارم موبایل تمام شهرهای کشور را تحت پوشش قرار می دهد.
ایران و کره جنوبی تفاهم نامه همکاری انتقال فناوری امضا کردند
ایران و کره جنوبی ۲۲ تفاهم نامه همکاری مشترک برای انتقال فناوری بین شرکت های بخش خصوصی امضا کردند.
به گزارش زومیت، با حضور ۸ بنگاه خارجی و ۵۰ بنگاه داخلی در چهارمین نشست به هم رسانی فناوری؛ محور بنگاه های کوچک و متوسط ایران و کره جنوبی، تفاهم نامه هایی در زمینه های مختلف از جمله تولید عایق های حرارتی و برودتی، صفحه های خورشیدی و انرژی های نو، باتری های لیتیومی و موتورهای برقی به امضا رسید.
این تفاهم نامه ها با حضور مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران و رایزن اقتصادی کره جنوبی در تهران به امضا رسید.
در این مراسم معاون وزیر صنعت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران اعلام کرد که راه اندازی مراکز مبادله ای بین کشورهای مختلف تجربه ای بسیار خوب و انتخاب کره جنوبی نیز هوشمندانه بوده است.
به گفته ی صادق نجفی، امروز کره جنوبی با کمک بنگاه های کوچک و متوسط به یکی از ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شده است و بنگاه های ایرانی باید از این تجربه بنگاه های کره ای نهایت استفاده را ببرند؛ در این میان، وظیفه دولت بستر سازی است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران، اولویت خود را پیوند دادن صنایع داخلی با بنگاه های متوسط و بزرگ و بازارهای خارجی و همچنین ارتقاء فناوری و بهره وری این صنایع دانست و گفت: «باید ایران را از اقتصاد تک محصولی نجات داد که راهکار آن، توسعه صنایع کوچک و متوسط است.»
به گفته وی، باید از تجربه ی همکاری بخش خصوصی ایران و کره جنوبی برای توسعه تبادل تجربیات با سایر کشورهای هدف صادراتی مانند هند، ژاپن و… استفاده کرد.
فروردین ماه امسال نیز ۱۶ تفاهم نامه همکاری های مشترک انتقال فناوری بین شرکت های بخش خصوصی ۲ کشور در سئول امضا شده بود.
شهریورماه گذشته نیز در دومین نشست انتقال فناوری ایران و کره جنوبی، ۱۰ تفاهم نامه همکاری مشترک با حضور ۴۰ بنگاه صنعتی کوچک و متوسط از ایران و ۹ بنگاه از کره جنوبی در زمینه قطعه سازی، شیلات و محیط زیست دریایی، زنبورداری، کودهای بیولوژیک، ریخته گری، نفت و گاز و … امضا شد.
مبادلات مالی و تجاری جمهوری اسلامی ایران و کره جنوبی از شهریورماه پارسال با سفر رئیس جمهور پیشین این کشور به تهران وارد مرحله تازه ای شد و ۲ کشور توافق کردند مبادلات تجاری خود را با ارز یورو تسویه کنند.
همزمان با رایزنی های هیئت کره جنوبی در تهران پس از برجام، این کشور آمادگی بانک های خود را برای اختصاص خطوط اعتباری و فاینانس به طرح های ایرانی اعلام کرد.
کره جنوبی، هم در زمینه ی صادرات و هم در زمینه ی واردات جزو پنج کشور اولی است که با ایران مبادلات تجاری دارند و حتی در دوره تحریم علیه ایران نیز همواره یکی از طرف های اصلی مبادلات تجاری با کشور ما بود.
بر اساس گزارش گمرک، سال ۱۳۹۵ کره جنوبی با ۲ میلیارد و ۸۷۶ میلیون دلار، پس از کشورهای چین، امارات، عراق و ترکیه، پنجمین مقصد صادرات ایران بود. میزان صادرات کره به ایران سال گذشته سه میلیارد و ۴۶۰ میلیون دلار برآورد شد و بین کشورهای صادرکننده به ایران در جایگاه سوم قرار گرفت.
فالو کردن هشتگ ها در اینستاگرام به صورت رسمی امکان پذیر شد
فالو کردن هشتگ ها در اینستاگرام ، قابلیت جدید این اپلیکیشن محبوب است که به کاربران اجازه می دهد همانند سایر مردم، هشتگ های مختلف را نیز دنبال کنند.
به گزارش گجتنیوز، برای انجام این کار کافیست موضوع خاصی را جستجو کنید تا هشتگ های مرتبط با آن نمایش داده شود. بعد از فالو کردن هشتگ دلخواه، بالاترین پست ها و آخرین استوری ها با آن هشتگ همانند سایر محتوا نمایش داده خواهد شد. در صورت تمایل نیز در هر زمان می توان هشتگ های اینستاگرام را همانند مردم، آنفالو کرد.
یکی از موارد جالب توجه در رابطه با این قابلیت جدید، نمایش هشتگ هایی است که سایر کاربران در حال فالو کردن آنها هستند. هرچند، نمایش این مورد با فعال بودن حالت خصوصی پروفایل، تنها به لیست دنبال کنندگان تاییدشده محدود خواهد بود.
سازندگان امیدوارند تا فالو کردن هشتگ ها در اینستاگرام ، به تعامل هر چه بیشتر کاربران با اپلیکیشن و پیدا کردن مردم و سرگرمی های جدید کمک کند.
توییتر حالا اجازه ارسال Tweet Storms را به شما خواهد داد
توییتر به طور رسمی به شما اجازه ارسال Tweet Storms را خواهد داد.
به گزارش زومیت، چندی پیش خبری را در رابطه با اضافه شدن قابلیت ارسال Tweet Storms به توییتر به شما اعلام کردیم که حالا به طور رسمی فعال شد و از حالا می توانید توییت های طولانی خود را به صورت چند قسمتی و همزمان ارسال کنید.
تا امروز کاربرانی که قصد ارسال توییت های طولانی را داشتند، مجبور به ارسال نوبتی توییت ها و با شماره گذاری ۱ یا ۲ یا ۳ توییت ها بودند؛ اما از حالا کافیست روی دکمه ی جدید “+” لمس کنید تا بخش دوم توییت برای شما فعال شود تا ادامه ی توییت خود را بنویسید. اینکار برای بخش سوم و بیشتر از آن هم در صورت نیاز قابل انجام است تا به صورت یکجا توییت طولانی خود را در چند پارت بنویسید. بعد از اتمام این مراحل،توییت های مورد نظر به صورت خودکار، در چند بخش و به طور همزمان ارسال خواهند شد و کاربر می تواند تمام مجموعه توییت ها را به صورت یکجا و از توییت اول مشاهده کند.
این قابلیت در حال حاضر تا ۲۵ توییت همزمان را پشتیبانی می کند و در اپ موبایل فعال شده و در هفته ی آینده نیز به طور کامل به نسخه وب توییتر هم اضافه خواهد شد.
تکنولوژی کوئیک شارژ 4 پلاس سرعت شارژ گلکسی اس 9 را دگرگون می کند
تکنولوژی شارژ سریع کوئیک شارژ 4 پلاس یکی از مهمترین قابلیت های تراشه اسنپدراگون 845 است. به لطف تکنولوژی +Quick Charge 4 سرعت شارژ گوشی هایی همچون گلکسی اس 9 افزایش پیدا می کند.
به گزارش گجتنیوز، کوالکام چند روز پیش تراشه موبایل اسنپدراگون 845 را معرفی کرد که در سال 2018، مغز متفکر اغلب پرچمداران بازار موبایل خواهد بود. سامسونگ به عنوان اولین استفاده کننده از این چیپست شناخته می شود. این شرکت همانند سال گذشته و روال در پیش گرفته برای اسنپدراگون 835، ساخت برترین تراشه کوالکام را بر عهده گرفته و به همین دلیل، نخستین سری را برای گلکسی اس 9 و گلکسی اس 9 پلاس نزد خود نگه خواهد داشت.
یکی از ویژگی های بهبود یافته در این تراشه تکنولوژی شارژ سریع آن است. به لطف تکنولوژی کوئیک شارژ 4 پلاس انتظار می رود سرعت شارژ دستگاه های موبایل باز هم افزایش پیدا کند. از طرفی دیگر با تکنولوژی Fast Charge سامسونگ رو به رو هستیم که انتظار می رود در سال آینده، حتی در نسخه مخصوص آمریکای گلکسی اس 9 (که به اسنپدراگون 845 مجهز می شود) نیز به کار برود.
یکی از دلایل سامسونگ برای تلاش به تکیه بر تکنولوژی شارژ سریع خود، عدم اجبار به پرداخت هزینه بابت استفاده از کوئیک شارژ 4 پلاس است. کوالکام نشان داده بابت حق استفاده از اختراع های خود بسیار مصمم است و درباره این موضوعات هیچ بخششی ندارد! اما اگر واقعا ثابت شود کوئیک شارژ 4 پلاس در مقایسه با کوئیک شارژ 4 عملکرد بهتری دارد، سامسونگ باید در تکنولوژی Adaptive Charge خود برای پا به پا شدن با تکنولوژی شارژ سریع کوالکام دست ببرد. در غیر این صورت باید منتظر دامنه وسیع اعتراضات کاربران باشد.
کوالکام بعد از معرفی اسنپدراگون 845، مزایای کوئیک شارژ 4 پلاس برای دستگاه های مجهز به این تراشه موبایل را عنوان کرد. پس از حالا می توان فهمید وضعیت شارژ مجدد پرچمداران سال آینده چگونه خواهد بود. مشخصات یک گوشی، باید طبق سه مورد زیر به روز باشد تا بتوان تاییدیه کوئیک شارژ 4 پلاس را برای آن صادر کرد. از همه مهمتر، باید برای بهره بردن از این تکنولوژی، شارژر مخصوص آن درون جعبه گوشی وجود داشته باشد.
ملزومات استفاده از کوئیک شارژ 4 پلاس
- شارژر دوگانه (Dual Charge): این قابلیت در نسخه پیشین یک گزینه دلخواه بود، اما اکنون نقش بسیار پرنگ تری دارد. Dual Charge از یک آی سی مدیریت انرژی ثانویه در دستگاه تشکیل می شود. شارژ کردن یک دستگاه از طریق Dual Charge سبب تقسیم جریان می شود تا به این وسیله، اتلاف حرارتی کاهش یافته و باتری سریعتر شارژ شود.
- تعادل حرارتی هوشمند (Intelligent Thermal Balancing): این قابلیت در واقع توسعه بیش از پیش قابلیت Dual Charge است. به لطف مهندسی پیچیده این ویژگی، جریان به طور خودکار به خنک ترین مسیر منتقل می شود تا با از بین بردن نقاط داغ، انتقال انرژی بهینه شود.
- ویژگی های پیشرفته ایمنی (Advanced Safety Features): در کوئیک شارژ 4، پروتکل های ایمنی سرسختانه ای رعایت شد، اما کوئیک شارژ 4 پلاس در این زمینه یک قدم نیز فراتر رفته است. این تکنولوژی به طور ویژه ای برای مانیتور همزمان درجه حرارت کیس و کانکتور طراحی شده است. این لایه امنیتی اضافی از بروز حوادثی همچون اتصال کوتاه و افزایش دمای بیش از حد جلوگیری می کند.
رعایت شدن این ملزومات در یک گوشی سبب می شود شارژ شدن دستگاه در مقایسه با قبل 30 درصد بهینه تر و 15 درصد سریع تر شود. این تغییر در کوئیک شارژ 4 پلاس در مقایسه با کوئیک شارژ 4 فوق العاده است، مخصوصا اگر بدانیم بهینه شدن و افزایش سرعت، به جای افزایش دما، همراه با کاهش دمای فرآیند شارژ شدن خواهد بود. در نتیجه احتمال بروز حوادث ناشی از داغ شدن بیش از حد کاهش پیدا می کند.
اولین گوشی مجهز به کوئیک شارژ 4 پلاس
نخستین گوشی هوشمندی که برای فروش به عنوان محصولی تجاری، اجازه استفاده از کوئیک شارژ 4 پلاس را دریافت کرده، زد تی ای نوبیا زد 17 است. از آنجایی که این گوشی به تراشه اسنپدراگون 835 مجهز شده است، می توان نتیجه گرفت برای استفاده از تکنولوژی کوئیک شارژ 4 پلاس اجباری به استفاده از جدیدترین تراشه پرچمدار کوالکام وجود ندارد. نکته جالب تر اینکه کوالکام، تکنولوژی شارژ سریع جدید خود را بعد از رونمایی اسنپدراگون 835 معرفی کرد که یادآور می شود این فناوری آن چنان جدید نیست.
با این حال، در کمتر پرچمدار مجهز به اسنپدراگون 835 شاهد استفاده از کوئیک شارژ 4 پلاس بودیم، اما انتظار می رود این تکنولوژی، در اغلب مدل های تجهیز شده به اسنپدراگون 845 به کار برود. پس در بهترین گوشی های اندرویدی سال آینده، زمان شارژ کاهش پیدا کرده و کمتر شاهد افزایش نامتعادل دما خواهیم بود.
بهترین پرچمداران کنونی، طی یک ساعت و نیم الی دو ساعت از صفر تا 100 درصد شارژ می شوند. پیش بینی می شود در سال 2018 این زمان در برخی محصولات به یک ساعت کاهش پیدا کند. اگر زمان شارژ شدن در کنار افزایش ظرفیت باتری ها مجددا به همان یک ساعت و نیم نیز افزایش پیدا کند، باز هم کاربران خوشحال خواهند شد.
پاناسونیک Eluga I9 معرفی شد؛ گوشی ارزان قیمت پاناسونیک
پاناسونیک Eluga I9 نام گوشی ارزان پاناسونیک است که به تازگی معرفی شده است. در ادامه به بررسی مشخصات، قیمت و امکانات فنی گوشی جدید پاناسونیک می پردازیم.
به گزارش گجتنیوز، پاناسونیک Eluga I9 به صفحه نمایش 5 اینچی از نوع IPS با وضوح تصویر 720 پیکسل مجهز است و بدنه ی آن ضخامتی 7.8 میلی متری دارد. اسمارت فون جدید پاناسونیک از پردازنده پایین رده ی مدیاتک MT6737 قدرت می گیرد که دارای 4 هسته CPU کلاک شده در سرعت 1.25 گیگاهرتز، 3 گیگابایت رم و 32 گیگابایت حافظه داخلی قابل ارتقاست. سیستم دوربین این موبایل ارزان قیمت از سنسور 13 مگاپیکسلی در قاب عقب و لنز 5 مگاپیکسلی در پنل جلو تشکیل شده که هر دو به فلاش اختصاصی مجهز هستند. Panasonic Eluga I9 توسط یک باتری 2500 میلی آمپر ساعتی پشتیبانی می شود و اندروید 7.0 نوقا را اجرا می کند.
قیمت پاناسونیک Eluga I9
جدیدترین موبایل پاناسونیک با قیمتی معادل 116 دلار به فروش خواهد رسید. این اسمارت فون ارزان از 15 دسامبر (24 آذر) در سه رنگ خاکستری (Space Gray)، طلایی (Champagne Gold) و آبی در دسترس کاربران قرار می گیرد.
سیناپتیکس حسگر اثر انگشت یکپارچه با نمایشگر عرضه کرد
شرکت سیناپتیکس برای اولین بار موفق به تولید انبوه حسگر اثر انگشت یکپارچه با نمایشگر شده است.
به گزارش زومیت، یکی از شرکت های پیشگام در عرصه ی حسگر بایومتریک، سیناپتیکس (Synaptics) است. این شرکت به تازگی اعلام کرده که موفق به تولید حسگر اثر انگشت یکپارچه با نمایشگر شده است. این حسگر Clear ID FS9500 نام دارد و برای استفاده در گوشی های بدون حاشیه طراحی شده است. با استفاده از این حسگر، تولیدکنندگان موبایل می توانند حسگر اثر انگشت را زیر صفحه نمایش کار بگذارند.
حسگر کلیر آیدی FS9500 به همان شکل و سرعتی که حسگرهای کنونی عمل می کنند کار می کند؛ اما این کار را از زیر صفحه نمایش انجام می دهد و می تواند در انواع و اقسام شرایط مثلا وقتی انگشت شما خیس، خشک یا سرد است عمل کند. این حسگر از سیستم کدنگاری AES استفاده می کند و گزینه های امنیتی متنوعی پیش روی تولیدکنندگان گوشی هوشمند قرار می دهد. یکی از قابلیت های این حسگر این است که می توان آن را به اختیار خاموش و روشن کرد؛ بنابراین برخلاف سنسورهای کنونی، زمانی که به آن نیاز ندارید جایی روی بدنه ی گوشی اشغال نمی کند.
پیش تر نمونه هایی از این نوع فناوری را مشاهده کرده بودیم؛ اما سیناپتیکس اولین شرکتی است که این نوع حسگر را به تولید انبوه رسانده و با پنج تولیدکننده ی برتر گوشی هوشمند وارد معامله شده است. از این اعلام سیناپتیکس به اضافه چند مورد دیگر، می توان نتیجه های خوبی گرفت. سیناپتیکس در مراسم معرفی این حسگر مشخصا از تقاضا و میل بازار به «نمایشگرهای اینفینیتی OLED و بدون حاشیه» صحبت کرده است. این عبارت دقیقا همانی است که سامسونگ در خصوص پرچم دارهای کنونی خود یعنی گلکسی اس ۸، اس ۸ پلاس و نوت ۸ استفاده کرده است.
فناوری حسگر اثر انگشت درون صفحه ای، سال ۲۰۱۸ به انواع گوشی هوشمند راه پیدا خواهد کرد؛ اما با توجه به نکاتی که در بالا به آن ها اشاره شد، بعید نیست که اولین گوشی هوشمندی که از این سنسور بهره می برد سامسونگ گلکسی اس ۹ باشد. با توجه به مسائلی که در خصوص محل قرارگیری حسگر اثر انگشت در گوشی های فعلی سامسونگ وجود دارد و وعده ای که سامسونگ در مورد ارتقاء سیستم اسکن مادون قرمز داده است، احتمال دارد شاهد حذف حسگر از روی بدنه ی اس ۹ نیز باشیم.
به هرحال، چیزی که از آن اطمینان داریم این است که به زودی یکی از تولیدکنندگان مطرح، این فناوری سیناپتیکس را در گوشی هوشمند خود استفاده خواهد کرد و نظر بسیاری از کاربران را به سمت خود جلب خواهد کرد.
این باتری پارچه ای با عرق کردن گجت های پوشیدنی را شارژ می کند
یکی از محققین دانشگاه بینگهمتون موفق به تولید باتری پارچه ای خاصی شده است که با میکروب عرق انسان، می تواند گجت های پوشیدنی را شارژ کند!
به گزارش گجتنیوز، تحقیقات دانشمندان در طول سالیان اخیر نشان دهنده آن است که در مناطق در حال توسعه، یا جایی که انرژی به راحتی در دسترس نیست، باکتری ها می توانند گزینه ی بسیار مناسبی برای تولید انرژی باشند. سئوخئون چوی (Seokheun Choi) یکی از بزرگ ترین دانشمندان فعال در این حوزه است که به تازگی به نتایج جذابی دست پیدا کرده است. چوی تکنسین باتری های قدرت گرفته از باکتری تا به امروز موفق شده باتری هایی با فرم های جالب نظیر کبریت کتابی، کاغذ تاشو و ستاره های نینجایی را تولید کند. حال برای نخستین بار، این محقق دانشگاه بینگهمتون سلول های سوخت نوآورانه ی خود را به یک قطعه انعطاف پذیر و کششی تبدیل کرده است که می تواند با استفاده از باکتری های بدن ما گجت های پوشیدنی الکتریکی را شارژ کند.
باتری پارچه ای ساخت این مهندس به آن چه که ما سلول های سوختی میکروبی (MFCs) می نامیم، تکیه می کند. این نوع سلول ها برای ایجاد واکنش های تقلیل / اکسیدان از باکتری ها استفاده می کنند تا الکترون ها را بین مولکول ها جهت تولید الکتریسیته مبادله کنند. Choi در پروژه قبلی خود برای این منظور، از آب کثیف و بزاق دهن استفاده کرده بود و حالا در این روش قصد دارد از سلول های باکتری موجود در عرق بدن انسان برای تولید الکتریسیته استفاده کند.
چوی در مصاحبه ی خود در ارتباط با این باتری پارچه ای چنین گفته است: در بین بسیاری از باتری های انعطاف پذیر و یک پارچه و دیوایس های ذخیره کننده انرژی، MFCs مسلما کمترین توسعه را برای گجت های الکتریکی پوشیدنی داشته است، زیرا سمیت سلولی میکروبی ممکن است نگرانی های بهداشتی را به همراه داشته باشد. در کتب، گزارشی در مورد سلول های سوختی میکروبی پوشیدنی یا وجود نداشته یا اگر هم داشته بسیار محدود بوده است. با این حال، اگر ما فرض را بر این بگیریم که انسان ها از سلول های باکتری بیشتری نسبت به سلول های انسانی (3.8×1013 در مقایسه با 3.0×1013) در بدن خود برخوردارند، استفاده مستقیم از سلول های باکتریایی به عنوان یک منبع انرژی متناوب برای شارژ گجت های پوشیدنی الکتریکی امکان پذیر است.
ترکیب باتری پارچه ای دکتر چوی از چیست؟
این محقق در حالی توانایی های خودش را با ساخت سلول های سوختی میکروبی خود در یک باتری پارچه ای انعطاف پذیر و خم شونده به معرض نمایش گذاشته است که از باکتری سودوموناس آئروژینوزا (Pseudomonas aeruginosa) به عنوان یک کاتالیزور استفاده می کند. Choi در ادامه صحبت های خود اینگونه می گوید: تمامی تجربیات پیشین و تکنولوژی باتری های زیستی مبتنی بر کاغذ باعث شدند تا برای نخستین بار بتوانم اولین باتری زیستی مبتنی بر پارچه را تولید کنم. هر یک از اجزاء تشکیل دهنده باتری به شکل یکنواخت در داخل یک ورق پارچه جای گرفته اند. این ساختار شامل آند و کاتد قرار گرفته در یک محفظه منفعل بدون غشای جداسازی می شود. محفظه آنودیک به طور خاص برای رساندن و پوشش هیدروفیلیک به منظور برداشت الکتریسینه از سلول های باتری در مایع طراحی شده اند، در حالی که کاتد از اکسید نقره و اکسایش نقره به عنوان یک ماده جامد برای جریان الکتریکی با جنس پارچه استفاده می کند.
یکی از مزایای روش یکنواختی غشای آزاد که متفاوت از طراحی باتری های معمولی است، این خواهد بود که تولید باتری واقعی به مراتب آسان تر خواهد شد. Choi و تیم تحت امر وی، از یک روش تولید دسته ای موفق شده اند به صورت همزمان 35 دستگاه جداگانه را شبیه سازی کنند. به گفته ی محققان این روش می تواند تولید انبوه MFCs پارچه ای را به طور کلی متحول کند.
تاکسی تمام الکتریکی لندن، رونمایی شد
شرکت تولید کننده ی تاکسی های لندن از نسخه ی برقی این خودروها با نام TX5 eCity رونمایی کرد.
به گزارش زومیت، چندی پیش و در ماه جولای بود که نسخه ی هیبریدی از تاکسی های مشهور شهر لندن رونمایی شد. اما حالا شرکت London EV از مدل کاملا الکتریکی این خودرو رونمایی کرده است که به زودی در پایتخت انگلستان مورد استفاده قرار خواهد گرفت. سازنده ی این خودرو اشاره کرده که TX5 پیشرفته ترین تاکسی برقی جهان است و انتظار می رود تا اواخر همین ماه اولین نمونه های این خودرو وارد ناوگان تاکسی رانی لندن شوند. لندن در راستای برقی کردن ناوگان حمل و نقل خود ماه گذشته اعلام کرد که تا پایان سال ۲۰۱۸ باید تمامی خودروهای تاکسی این شهر دارای آلایندگی صفر باشند. همچنین تمامی این خودروها باید توانایی کارکردن در شرایط مختلف آب و هوایی را داشته باشند و بتوانند هزاران کیلومتر را در شهر لندن خدمات رسانی کنند.
خودروی TX eCity هیبریدی می تواند در حالت تمام الکتریکی خود تا ۱۳۰ کیلومتر مسافت را بپیماید اما اگر از پیشرانه ی بنزینی کوچک خود برای شارژ کردن باتری استفاده کند برد این خودرو به ۶۴۳ کیلومتر افزایش پیدا می کند. این خودرو توانایی حمل شش سرنشین را دارد. ضمن اینکه درب های عقبی آن نیز پهن تر طراحی شده اند تا به این ترتیب قابلیت ورود ویلچر به داخل خودرو نیز محیا شده باشد. باید گفت که این تاکسی در خصوص ورود ویلچر به خودرو بهترین در نوع خود در جهان است. در داخل کابین این خودرو نیز برای سرنشینان امکاناتی از قبیل سیستم تهویه، سوکت شارژر برای دستگاه هایی از قبیل تلفن هوشمند، اتصال Wifi، و قابلیت پرداخت الکترونیکی تعبیه شده است. این تاکسی ها همچنین به نوعی سیستم فیلترینگ هوا مجهز هستند که می تواند هوای بیرون را با سیستم تهویه، تصفیه کند و تاحدی گازهای مضر را کاهش دهد.
به این ترتیب هوای داخل کابین این تاکسی ها پاک تر از هوای بیرون است و در نهایت می تواند به سلامتی رانندگان و سرنشینان کمک بسزایی کند. همچنین برای این خودروها سقف پانوراما طراحی شده است که این آپشن برای توریست هایی که می خواهند لندن را ببینند جذابیت داشته باشد.
در خصوص این تاکسی ها کرل پیتر فارستل، از شرکت LEVC می گوید: این تاکسی ها با صرفه جویی که در هزینه ها می کنند سطح بالایی از راحتی را نیز به سرنشینان ارائه می دهند و در ضمن ایمنی این خودروها نیز در سطح خوبی قرار دارد. البته باید اشاره کرد که این تاکسی یک نقطه ی شروع است و به زودی و در اواخر سال ۲۰۱۸ مدل TX این خودرو در اروپا رونمایی خواهد شد و در سایر کشورهای جهان نیز به فروش خواهد رفت. این شرکت اهداف جهانی دارد و تصمیم دارد تا به یک شرکت پیشرو در زمینه ی خودروهای تجاری شهری تبدیل شود و در حال حاضر در مسیر درستی حرکت می کند.
ارزش بیت کوین مرز 17 هزار و سیصد دلار را رد کرد
ارزش بیت کوین باز هم افزایش پیدا کرد و به بیشترین میزان در طول تاریخ به وجود آمدن این ارز دیجیتالی رسید. قیمت بیت کوین احتمالا باز هم افزایش پیدا می کند.
به گزارش گجتنیوز، با انتشار اخبار پیوسته پیرامون افزایش ارزش محبوب ترین ارز دیجیتالی، احتمالا برخی به فکر خرید بیت کوین افتاده و خود را به خاطر عدم خرید آن در گذشته سرزنش می کنند! به تازگی ارزش بیت کوین به 17346 دلار رسیده است.
چند هفته قبل و بعد از رسیدن ارزش این ارز دیجیتالی به 8 هزار دلار، پیش بینی شد تا پیش از رسیدن به انتهای سال جاری ارزش آن مرز 10 هزار دلار را رد خواهد کرد. اکنون می بینیم دو هفته مانده به اتمام سال 2017، ارزش بیت کوین حتی مرز 17 هزار دلار را نیز رد کرده است.
قدیمی ترین و کامل ترین فسیل جد انسان کشف شد
پس از 20 سال حفاری با دقتی باورنکردنی، سرانجام کامل ترین فسیل جد انسان با قدمت بیش از 3.5 میلیون سال، از خاک بیرون کشیده شد.
به گزارش گجتنیوز، از آنجایی که کشف این فسیل با یافتن چهار استخوان کوچک پا شروع شد، متخصصان نام آن را «پا کوچک» (Little Foot) گذاشتند. این طور که به نظر می رسد، بقایا مربوط به یکی از نیاکان انسان از دسته «جنوبی کپی» (Australopithecus) بوده و متعلق به چیزی در حدود 3.67 میلیون سال پیش است. فسیل پا کوچک به عنوان قدیمی ترین اسکلت انسان تبار (Hominini) کشف شده در آفریقای جنوبی شناخته می شود.
ران کلارک (Ron Clarke) دانشمند تکاملی از دانشگاه ویتواتزرند آفریقای جنوبی که تقریبا 20 سال پیش این فسیل جد انسان را کشف کرد، در این باره می گوید که پا کوچک یکی از قابل توجه ترین یافته های موجود در مورد نیاکان بشر در طول تاریخ است.
البته این فسیل قدیمی ترین بقایای انسان تبار کشف شده نیست و اسکلت ناقص تری به نام «آردی» (Ardi) متعلق به 4.4 میلیون سال پیش که در اتیوپی پیدا شده، این عنوان را از آن خود کرده است. البته با وجود اینکه پا کوچک اسکلت کامل تری بوده و آسیب های کمتری در طول چند میلیون سال مدفون بودن در زیرخاک، به آن وارد شده، دانشمندان در مورد اطلاعات ارزشمندی که از این فسیل جد انسان به دست خواهد آمد، بسیار هیجان زده هستند.
به عنوان مثال محققان با آنالیز ایزوتوپی مینای دندان فسیل امکان این را دارند که محیط زندگی و غذای مورد استفاده توسط این انسان بدوی که جنسیتی مونث داشته را مشخص کنند.
جزئیات منتشرشده تر مورد فسیل جد انسان
بررسی ساختار لگن، صورت و دندان های فسیل نشان می دهد که استخوان ها متعلق به دختر جوانی با قد 135 سانتی متر بوده که در اثر سقوط در یک غار، جان خود را از دست داده است. البته نکته مهم تر در مورد وجود یک اسکلت انسان تبار کامل، فراهم شدن امکان مقایسه استخوان دست ها و پاها بوده و تا پیش از این، دانشمندان به دلیل ناقص بودن تمامی بقایای کشف شده، نمی توانستند چنین بخش هایی از آناتومی یکی از اجداد انسان را که متعلق به یک بدن بودند، با یکدیگر مقایسه کنند.
پیدا شدن پا کوچک در آفریقای جنوبی نشان می دهد که جمعیت انسان تبارها در میلیون ها سال پیش، بسیار پراکنده تر از آن چیزی بوده است که متخصصان تکامل انسان، باور داشتند. از طرف دیگر، این حقیقت که استخوان دست های اسکلت از پاها کوچک تر بودند، نشان می دهد که دختر جوان بیشتر از آنچه که به میمون ها شبیه باشد، همانند انسان ها بوده، بر روی دو پا راه می رفته و به احتمال قوی، در درخت ها زندگی می کرده است.
این فسیل جد انسان دو دهه پیش در غارهای استرکفونتین (Sterkfontein) بزرگ ترین شهر آفریقای جنوبی، یعنی ژوهانسبورگ کشف شد. از آنجایی که بقایا در داخل سنگ سختی به نام برکتیا قرار داشتند، جدا کردن استخوان ها از سنگ بسیار مشکل بود و بیرون آوردن بلوک های برکتیا از غارها به صورت کامل، تا سال 2012 طول کشید.
با این حال پس از صرف این زمان نسبتا طولانی کلارک و تیمش موفق شدند که فسیل را به بهترین شکل ممکن از سنگ ها جدا کنند و این گنجینه تاریخی را در اختیار بشریت قرار دهند. انتظار می رود که مقاله های متعددی از یافته های بررسی پا کوچک توسط پژوهشگران، به چاپ برسد.
قدیمی ترین درخت های زنده دنیا را بشناسید
قدیمی ترین درخت های دنیا را می شناسید؟ در دنیا درخت هایی وجود دارند که سنی برابر با ۳۰۰ میلیون سال دارند و هم اکنون بر روی کره زمین زنده هستند و زندگی می کنند؛ سنی بالاتر از هر موجود زنده ای.
به گزارش زومیت، مسن ترین انسانی که می شناسید، چندساله است؟ ۸۰ ساله؟ ۱۰۰ ساله؟ بر روی کره زمین درخت هایی وجود دارند که سنی میلیون ها برابر بیشتر از انسان ها دارند و هزاران واقعه تاریخی را شاهد بوده اند و اگر زبان باز می کردند، تاریخ بسیار طولانی را روایت می کردند.
در این مطلب به سراغ ۱۰ درخت زنده قدیمی دنیا رفته ایم. این درختان قدیمی ترین درختان دنیا هستند که هم اکنون بر روی کره زمین وجود دارند و به حیات خود ادامه می دهند. یکی از این درختان معروف قدیمی، درختی است که قدمتی برابر با ۳۸۵ میلیون سال دارد و در سال ۲۰۰۷ در نیویورک کشف شد. قدمت این درخت به دوره دوونین میانه برمی گردد.
البته درختان بسیار قدیمی هم وجود دارند که سن شان از قدیمی ترین درختان زنده هم بیشتر است، یکی از قدیمی ترین درختان دنیا که در حال حاضر زنده نیست، درخت ولر پیک در نوادا است.
بسیاری از درختان قدیمی در جریان یک تحقیق و کاوش کشف شده اند، در سال ۱۹۶۴ دانشجویی در روند تحقیق خود به قدیمی ترین درخت غیرکلونال جهان رسیده بود.
درختان قدیمی و عجیب زیادی در سراسر دنیا وجود دارند، با ما همراه باشید تا این درختان را بهتر بشناسید:
درخت جایا سری ماها بودهی، باغ های ماهامونا، انورادهاپورا، سریلانکا
جایا سری ماها بودهی، قدیمی ترین درخت زنده دنیا است که در سال ۲۸۸ قبل از میلاد کاشته شده است و در سال ۲۰۱۷ قدمتی برابر با ۲۳۰۴ سال دارد. در اطراف این درخت، درخت های انجیر وجود دارند و بسیاری از میمون ها از این درخت برای بازی استفاده می کنند. دولت سریلانکا در سال ۲۰۱۴ محافظی در فاصله ۵۰۰ متری این درخت کشید و کاشت هر گونه درخت و در فعالیتی در این منطقه را ممنوع اعلام کرد.
درخت رئیس جمهور، جنگل بزرگ در پارک طبیعی کالیفرنیا، آمریکا
درخت بزرگ پارک طبیعی کالیفرنیا یا درخت رئیس جمهور، سومین درخت کهن سال زنده دنیا است که تنه آن حجم عظیمی دارد. در سال ۲۰۱۲ حجم تنه درخت به ۱۳۰۰ مترمکعب رسید. سن این درخت کهن سال ۳.۲۰۰ سال است.
الیوریا دو موچائو، موریسکاس، آبرانتز، پرتغال
الیوریا دو موچائو درخت زیتون اروپایی است که در کشور پرتغال قرار دارد و یکی از قدیمی ترین درختان زنده اروپا است. این درخت هم اکنون درخطر نابودی قرار دارد و خاک اطراف آن مساعد نیست. درخت های زیتون معمولا در یونان یافت می شوند، ولی این درخت یکی از قدیمی ترین درخت های زیتون در پرتغال است، نکته جالب اینجا است که الیوریا دو موچائو با ۳۳۵۰ سال سن هنوز زیتون تولید می کند.
ال گرن آبلو، پارک ملی آلرکه کوسترو، شیلی
درخت ال گرن آبلو سنی برابر با ۳۶۲۲ سال دارد. این درخت در دسته ای از درخت ها بانام فیتزرویا کاپرسوئید قرار دارد و چارلز داروین از این درخت نمونه برداری کرده است.
لانگرنیو، ولز شمالی، انگلستان
درخت لانگرنیو، درختی قدیمی با ۴.۰۰۰ تا ۵۰۰۰ سال سن است که در روستای لانگرنیو در ولز شمالی قرار دارد. تنه اصلی درخت از بین رفته و تنها جوانه های رشد کرده آن باقی مانده است.
به دست آوردن سن دقیق درخت بسیار سخت است، ولی بر اساس تحقیقاتی که در سال ۲۰۰۲ انجام شد، درخت سنی برابر با ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ سال دارد.
متاسلاه، کوهستان سفید، کالیفرنیا، آمریکا
کوهستان سفید در آمریکا یکی از بکرترین نقاط کره زمین است که درختانی با سن های زیاد در این منطقه پیدا می شوند. درخت متاسلاه دومین درخت قدیمی این منطقه است که سنی برابر با ۴۸۴۵ سال دارد.
این درخت در سال ۲۰۱۲ عنوان قدیمی ترین درخت غیر کلونال جهان را به خود گرفت.
هارا کهنسال، کوهستان سفید، کالیفرنیا، آمریکا
هارا کهن سال یکی از قدیمی ترین درختان دنیا است که در کوهستان سفید آمریکا قرار دارد و قصه ای قدیمی پشت آن وجود دارد. کاج بریستلوکن یکی از قدیمی ترین گونه های کاج است که در کوه های کالیفرنیا و یوتا یافت می شود.
درخت هارا قدمتی برابر با ۵۰۶۷ سال دارد که به عنوان یکی از قدیمی ترین درخت های غیرکلونال جهان شناخته شده است. درخت هارا یکی از مرموزترین و قدیمی ترین درخت های دنیا است که مکان آن بر روی هیچ نقشه ای مشخص نیست و هیچ تصویری از آن ارائه نشده است.
تجی کوکو کهن سال، پارک ملی فولوجالت، سوئد
درخت تجی کوکو سنی برابر با ۹۵۵۸ سال دارد که به عنوان یکی از پیرترین درخت های زمین شناخته می شود. ریشه ها و تنه این درخت طی سال ها هزاران بار بازیابی شده است.
تجی کوکو به عنوان سومین درخت غیرکلونال جهان شناخته می شود و همچنین قدیمی ترین درخت از نوع نوئل نروژی یا همان کاج بلند است. در بخش های دیگری از پارک ملی فولوجالت گیاهان مختلفی پیدا می شود که قدمتی برابر با ۸.۰۰۰ سال دارند.
جوروپا اوئاک، شهرستان ریورساید، کالیفرنیا، آمریکا
جوروپا اوئاک یکی از قدیمی ترین گونه های گیاهی دنیا و آمریکا است که در دسته بلوط ها قرار دارد، در سال های گذشته در جنگل های ریورساید آتش سوزی هایی رخ داد که باعث آسیب رسیدن به بافت درختان این منطقه شد، گیاهان منطقه قدمتی برابر با ۱۳۰۰۰ سال دارند.
پاندو، جنگل ملی فیش لیک، یوتا، آمریکا
پاندو یکی از محکم ترین و قدیمی ترین درختان دنیا است. سن پاندو چیزی حدود ۸۰۰۰۰ سال است و سنگین ترین درخت پاندو وزنی برابر با ۶,۰۰۰,۰۰۰ کیلوگرم دارد، درواقع به عنوان سنگین ترین موجود زنده دنیا شناخته شده است.
شگفتی دنیای فیزیک با کشف ماده جدیدی به نام اکسیتونیوم (Excitonium)
اکسیتونیوم (Excitonium) نام ماده شگفت انگیز و جدیدی است که شواهد وجود آن پس از نیم قرن کار تئوری، به تازگی توسط دانشمندان کشف شده است.
به گزارش گجتنیوز، فیزیکدانان دانشگاه ایلینوی (University of Illinois) آمریکا به تازگی از کشف این شکل از ماده که شامل ذرات کوچک تری به نام اکسیتون (Exciton) است، خبر دادند؛ البته چیزی در حدود 50 سال پیش تئوری های مربوط به وجود ماده اکسیتونیوم ارائه شده بود، اما تا پیش از دستاورد محققان این دانشگاه، تجهیزات و وسایل لازم برای اثبات نظریه ها وجود نداشت.
جزئیات کشف ماده جدید اکسیتونیوم
پیش از هر چیز لازم به ذکر است که قوانین فیزیک در سطح کوانتوم، با آنچه که با نام فیزیک کلاسیک شناخته می شود، متفاوت هستند؛ با این حال شکلی از ماده به نام «چگالش بوز-اینشتین» وجود دارد که به نوعی واسطه ی میان این دو زیرشاخه فیزیک بوده و از کنار هم قرار گرفتن و پیوستگی شبه ذرات (Quasiparticle) تشکیل می شوند.
این پیوستگی ذرات بوزون نام گرفته است و اکسیتون ها هم بوزون موجود در مواد نیمه رسانا هستند که با جابه جایی الکترون در لایه والانس این مواد به وجود می آیند. همانند سایر بوزون ها، دانشمندان معتقد بودند که اکسیتون ها هم می توانند در سیستمی با کمترین میزان انرژی که با نام حالت پایه (Ground state) شناخته می شود، وجود داشته باشند؛ اما همانطور که اشاره شد، این نظریه تا قبل از این، در حد حدس و گمان بود. به همین ترتیب اسم حالت پایه این بوزون اکسیتونیوم انتخاب شد.
پیتر آبامونت (Peter Abbamonte)، نویسنده اصلی مقاله چاپ شده در این رابطه می گوید که از زمان معرفی مفهوم اکسیتونیوم در دهه 60 میلادی توسط فیزیکدانی به نام برت هالپرین (Bert Halperin)، دانشمندان بسیاری در تلاش برای اثبات وجود این ماده شگفت انگیز بودند و بحث های زیادی هم در مورد ماهیت اکسیتونیوم مطرح شد؛ اما تلاش های فراوان دانشمندان هر مرتبه با شکست مواجه می شد.
تیم آبامونت به کمک تکنیک جدید M-EELS، موفق به کشف این فرم از ماده شدند؛ در روش ذکرشده با استفاده از تجهیزات مخصوص، برانگیختگی جمعی اکسیتون ها بدون در نظر گرفتن مومنتومشان اندازه گیری می شد. به این ترتیب، پژوهشگران نوعی از کریستال حالت گذار به نام 1T-TiSe2 را در دمای 83- درجه سلسیوس بررسی کردند و با وارد شدن کریستال به حالتی جدید، وجود ماده اکسیتونیوم را اثبات کردند.
رابطه بین مومنتوم و انرژی اکسیتونیوم
در حالی که هنوز تعیین کاربردهای تکنولوژیکی برای این ماده کار مشکلی است، بسیاری از متخصصان معتقدند که دستاورد بزرگ تیم آبامونت پتانسیل این را دارد که دانسته های محدود دانشمندان در مورد فیزیک کوانتوم را به میزان زیادی گسترش دهد.
مقاله این پژوهش در ژورنال “Science” به چاپ رسیده است.
دانشمندان برای بهبود کاربرد ویرایش ژنتیکی، قوانین بازدهی پیشنهاد می دهند
اخیرا دانشمندان جان هاپکینز با توسعه ی روشی به ترمیم بریدگی هایی پرداخته اند که بر اثر روش کریسپر در ژن به وجود می آیند.
به گزارش زومیت، دانشمندان جان هاپکینز به توسعه ی روشی پرداخته اند که پس از استفاده از ابزار برش ژن موسوم به کریسپر، از قوانین بازدهی برای معرفی توالی های جدید DNA در سلول ها استفاده می کند. دانشمندان می گویند این روش بر اساس تست های جنین موش و هزاران سلول انسانی، می تواند به بهبود سازگاری و بازدهی ویرایش ژنوم کمک کند.
روش جدید و توسعه ی آن در تاریخ ۲۸ نوامبر در مجله ی Proceedings of the National Academy of Sciences علوم شرح داده شده است. به گفته ی گرالدین سیدوکس، استاد شلدون هانتینگتون در بخش ژنتیک و زیست مولکولی و معاون تحقیقات دانشگاه جان هاپکینیز، دانشکده ی پزشکی و پژوهشگر مؤسسه ی پزشکی هوارد هاگز:
کریسپر ابزاری است که در تغییر ژنوم، پیش بینی خروجی رفتارهای مشخص و مطالعه ی آن ها به دانشمندان کمک می کند؛ اما این ابزار هم خرابی هایی در ژنوم ایجاد می کند و نحوه ی ورود یک توالی جدید DNA به ژنوم را کنترل نمی کند. در نتیجه به بررسی نحوه ی ترمیم خرابی هایی که بر اثر کریسپر به وجود آمده اند می پردازیم تا بتوانیم از فرایند ترمیم طبیعی DNA برای ورود توالی های جدید در ژنوم استفاده کنیم. به این نتیجه رسیدیم که تا وقتی DNA-های خارجی خطی باشند، سلول ها توالی های DNA خارجی را برای ترمیم خرابی های DNA کپی می کنند. با مطالعه ی نحوه ی کپی شدن بخش های خارجی DNA در طول فرآیند ترمیم، به بعضی قوانین ساده برای بهینه سازی ویرایش ژنتیکی و بهینه سازی ابزار رسیدیم.
کریسپر که مخفف «تناوب های کوتاه پالیندروم فاصله دار منظم خوشه ای» است، در پنج سال گذشته به عنوان ابزاری برای برش بهینه ی DNA، به محبوبیت زیادی در بین دانشمندان دست یافته است. این روش برای سلول های پستانداران از یک فرآیند دفاع ویروسی طبیعی در سلول های باکتریایی تطبیق یافته که شامل برش های مخرب در DNA ویروسی است. این ابزار یک مجموعه ی بهینه از قیچی های مولکولی است.
باور عمومی دانشمندان این است که سلول ها، خرابی های DNA را از طریق درج یک مجموعه ی تصادفی از نوکلئوتیدها ترمیم می کنند؛ نوکلئوتیدها بلوک های سازنده ی شیمیایی DNA هستند. این روند هر ژن واقع در نقطه ی خرابی DNA را نابود می کند.
سلول ها گاهی از یک منبع متفاوت برای ترمیم خرابی در DNA استفاده می کند، این منبع معمولا یک توالی از بخش دیگر DNA یا «دهنده ی» DNA است. با این حال، توالی «دهنده » را نمی توان در یک فضای خالی ژنوم وارد کرد.
درعوض، DNA دهنده ی جدید به یک نوع نوار در هر انتهای خود نیاز دارد که به آن کمک می کند در شکاف برش بچسبد. دانشمندان به این نوار، بازوهای همسانی DNA دهنده می گویند. بازوهای همسانی شامل نوکلئوتیدهایی هستند که بخش های دست نخورده ی DNA را با کد ژنتیکی منطبق با آن می پوشانند. در نتیجه DNA دهنده می تواند به DNA سالم بچسبد.
با این حال دانشمندان DNA دهنده را یک روش غیر بهینه برای ترمیم ژنوم می دانند؛ زیرا این روش هنگام درج یک توالی طولانی DNA و یک DNA مدور یا استاندارد واحد، به بازوهای طولانی همسان نیاز دارد که آماده سازی آن در اندازه های طویل دشوار است.
به گفته ی سدیوکس متخصص کریسپر، سؤال هایی در مورد قوانین طراحی بهینه ی DNA دهنده و طول بازوهای همسان به وجود آمده است.
دانشمندان جان هاپکینز به دنبال یافتن پاسخ این سؤال ها، به درج ترکیب های مختلفی از DNA دهنده در سلول های کلیه ی جنین انسانی پرداختند. این سلول ها به دلیل توانایی رشد خوب و کاربرد گسترده در تحقیقات سرطان معروف هستند. دانشمندان از DNA دهنده به همراه یک ژن استفاده کردند که به کدگذاری یک پروتئین فلورسنت می پردازند و در نتیجه پس از درج موفقیت آمیز ژن، رنگ سبز درخشانی در غشای هسته ای سلول به وجود می آورد.
سلول های کلیه ی جنین انسان پس از ترمیم خرابی DNA با قطعه ی PCR به رنگ سبز درمی آیند، این خرابی بر اثر کریسپر به وجود آمده است، قطعه ی PCR با رمزنگاری یک پروتئین فلورسنت و بازوهای همسان با ۳۳ نوکلئوتید این رنگ سبز درخشان را به وجود می آورد.
آلکساندره پیکس، یکی از دستیارهای تحقیقاتی جان هاپکینز به این نتیجه رسیده است که بخش های DNA در نقش دهنده عملکرد بسیار خوبی دارند و دو تا پنج مرتبه بهینه تر از DNA-های مدور (موسوم به پلاسمیدها) در سلول های انسانی عمل می کنند. پیکس می گوید آماده سازی DNA خطی در آزمایشگاه با استفاده از PCR بسیار ساده است. این روش به ابزار واکنش زنجیره ای پلیمری اشاره می کند که برای تقویت DNA به کار می رود.
سلول ها گاهی از یک منبع متفاوت برای ترمیم خرابی در DNA استفاده می کند که معمولا یک توالی از بخش دیگر DNA یا «دهنده ی» DNA است
پیکس به تست طول های مختلف بازوی همسان هم پرداخته است. او به این نتیجه رسیده است که طول قسمت مرکزی بازوی همسان، تقریبا ۳۵ نوکلئوتید است که اندکی کوتاه تر از کاربردهای متداول دانشمندان است. به ویژه، بازوهای همسان به طول ۳۳ تا ۳۸ نوکلئوتید به اندازه ی بازوهایی با ۵۱۸ نوکلئوتید موفق بودند و به بین ۱۰ و ۲۰ درصد ویرایش موفق تحت شرایط بهینه رسیدند. در مقابل، وقتی دانشمندان به تست بازوهای همسان با ۱۵ و ۱۶ نوکلئوتید پرداختند، نسبت های موفقیت به نصف رسید. آن ها این نتایج را در سه موقعیت مختلف در ژنوم انسانی تکرار کردند. همچنین دریافتند طول توالی جدید درج شده، به غیر از بازوهای همسان، می تواند تا ۱۰۰۰ نوکلئوتید باشد.
این تیم با درج های متغیر از ۵۷ تا ۹۹۳ نوکلئوتید به نسبت های موفقیت بین ۱۰ و ۵۰ درصد رسید. درج توالی های کوتاه تر نسبت به توالی های طولانی تر موفق تر بود. برای مثال، توالی های جدید با طول ۵۷، ۷۱۴ و ۹۹۳ نوکلئوتید به ترتیب در ۴۵.۴، ۲۳.۵ و ۱۷.۹ درصد موارد با موفقیت درج شدند. درج های جدید فراتر از ۱۰۰۰ نوکلئوتید، برای مثال با طول ۱۱۲۲ و ۲۲۲۹ نوکلئوتید در ۰.۵ درصد موارد، با موفقیت اندکی همراه بودند. به گفته ی سیدوکس در این اندازه، وارد کردن کمیت DNA دهنده برای ویرایش کار دشواری است. سلول ها تمایل دارند DNA بیشتری ترشح کنند.
در نهایت تیم به این نتیجه رسیدند که نرخ موفقیت ویرایش، در صورت ورود توالی جدید در ۳۰ نوکلئوتید از محل برش کریسپر بالا می رود. به گفته ی سیدوکس:
در صورت وجود بیش از ۳۰ نوکلئوتید، فرآیند درج عملی نیست. این پارامتر ها بیشترین ژن را برای ویرایش تولید می کنند. در واقع اغلب آزمایش ها، تنها ویرایش دو یا سه نوکلئوتید نزدیک به محل برش کریسپر را در نظر می گیرند.
تیم تحقیقات همین روش را برای جنین موش هم تست کردند. با استفاده از یک قطعه ی PCR با بازوهای همسانی ۳۶ نوکلئوتیدی، تیم موفق به درج یک توالی به طول ۷۳۹ نوکلئوتید شد که به کدگذاری یک پروتئین فلورسنت در ۲۷ عدد از ۸۷ عدد جنین موش (۳۱ درصد) می پردازد.
تیم تحقیقاتی سیدوکس از قوانین ترمیم هم برای مطالعه ی DNA در کرم های لوله ای استفاده می کنند و به بررسی قوانین ترمیم روی دیگر سلول های انسانی می پردازند. به گفته ی سیدوکس، قبل از تطبیق گسترده ی راهبردها باید به تست آن ها در انواع سلول های انسانی و جاندارهای دیگر پرداخت.