اگر از دنبال کنندگان مجموعه ترفندهای وبسایت پکتوس باشید حتماً به خاطر دارید که پیشتر در قالب ترفندی به معرفی کلیدهای میانبر در وبسایت youtube پرداختیم. همچنین در ترفندی دیگر، اسکریپتهایی را برای استفادهی مفیدتر و راحتتر از JAWS در youtube در اختیار کاربران قرار دادیم. در این ترفند قصد داریم کمی در بارهی کانالها و مفهومشان در وبسایت youtube و نحوهی مشترک شدن در آنها توضیح دهیم.
اصولاً هر شخصی برای آن که بتواند امکان به اشتراک گذاری فایلهای ویدئویی را در youtube به دست آورد، پیش از هر کاری نیاز دارد یک کانال ایجاد کند. کانال در واقع دریچهی ارتباط میان ویدئوهایی است که یک کاربر بارگذاری میکند و مخاطبانش هم تماشا میکنند. البته این فقط اشخاص حقیقی نیستند که اقدام به ایجاد کانال در youtube میکنند. بسیاری از کمپانیها و شبکههای تلویزیونی و به طور عام، شخصیتهای حقوقی هم هستند که در این شبکهی اجتماعی کانال ایجاد کردهاند.
مشترک شدن در یک کانال این کمک را به شما میکند که هر زمان ویدئویی جدیدی در آن بارگذاری شد، از این اتفاق مطلع شوید. همچنین شما با این کار به نوعی سلیقهی خود را هم به youtube میفهمانید و از این طریق باعث میشوید youtube ویدئوهایی را به شما پیشنهاد کند که احتمالاً حوزهی علاقهی شما محسوب میشود.
برای مشترک شدن در یک کانال کافی است وارد youtube شده و نام کانال را جست و جو کنید و وارد آن شوید. البته برخی اوقات هم پیش میآید که شما یک ویدئو را به طور اتفاقی پیدا کرده باشید و حدس بزنید کانالی که آن را منتشر کرده میتواند کانال جذابی باشد و قصد مشترک شدن در آن را داشته باشید. در این صورت، کافی است در صفحهای که ویدئو را نمایش میدهد بر روی اولین heading صفحه قرار بگیرید و با زدن کلید جهتنمای پایین، نام ارسال کنندهی ویدئو را پیدا کنید. به طور مثال، کانال پکتوس در youtube ویدئویی منتشر کرده که شما به طور تصادفی به آن بر خوردهاید. در زیرِ نخستین heading، کلمهی پکتوس را مشاهده خواهید کرد. لینکها را فهرست کنید و با زدن حرف پ، لینکی با نام پکتوس را پیدا کرده و enter را فشار دهید. به این ترتیب، شما در صفحهی کانال پکتوس قرار گرفتهاید. با زدن حرف b دکمهی subscribe را پیدا کنید و با space یا enter آن را فعال کنید. به این ترتیب، صفحهای باز میشود که اولین گزینهی آن subscribe خواهد بود. با enter که انتخابش کنید، یک اعلان با این مضمون که شما در این کانال مشترک شدهاید، برایتان نمایش داده خواهد شد. برخی تنظیمات مربوط به نحوهی نمایش اعلانهای این کانال هم در اختیارتان خواهد بود که بعد از انتخاب گزینههای دلخواه، ok را انتخاب میکنید و از این صفحه خارج میشوید.
برای لغو اشتراک باید ابتدا به همان ترتیبی که در بالا ذکر شد وارد کانال شده و این بار با کلید b گزینهی subscribed را پیدا کرده و با enter فعال کنید. در میان گزینههایی که ظاهر خواهد شد، با tab حرکت کنید تا به گزینهی unsubscribe برسید. با زدن enter پیغامی مبنی بر لغو اشتراک شما در آن کانال ظاهر خواهد شد. البته تنظیمات و قابلیتهای دیگری هم در صفحهی مورد بحث وجود دارد که آن را به کنجکاوی علاقمندان به youtube وا میگذاریم. فقط در نظر داشته باشید که همهی این امکانات وقتی در اختیارتان قرار خواهد گرفت که در حساب خودتان در Gmail اصطلاحاً log in کرده باشید. در صورت استقبال کاربران، در مطلبی به طور مستقل به نحوهی مشترک شدن در کانالهای youtube از طریق Android هم خواهیم پرداخت.