رونمایی از اولین خودپرداز بیت کوین در ایران و معرفی جدیدترین لپ تاپهای آنر و ایسوس در سی و چهارمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار کامپیوتر

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در سی و چهارمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، پانزده خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر یا رایانه تقدیم شما گرامیان میگردد.

اولین خودپرداز بیت کوین در نمایشگاه تراکنش ایران رونمایی شد

در جریان پنجمین دوره ی نمایشگاه تراکنش ایران (ITE 2019) محصولات جدیدی رونمایی شد که ازجمله  جالب ترین این ابزار ها باید به خودپرداز بیت کوین یا BTM اشاره کرد.

به گزارش زومیت، نمایشگاه تراکنش ایران (ITE 2019) ازبیست و هشت آبان کار خود را در محل دائمی نمایشگاه های پارک گفت وگو آغاز کرد. این نمایشگاه علاوه بر میزبانی کارگاه ها و سخنرانی های مختلف، شاهد رونمایی چندین محصول سخت افزاری و نرم افزاری جدید بوده است. ازجمله  محصولات جذاب و جالبی که در این نمایشگاه رونمایی شد، دستگاه  خودپرداز بیت کوین است که دو شرکت در این نمایشگاه آن را رونمایی کرده اند.

سیتکس یکی از دو شرکتی بود که در نمایشگاه ITE 2019 خودپرداز بیت کوین خود را رونمایی کرد. براساس اطلاعات ارائه شده ی مسئولان سیتکس، این دستگاه خودپرداز را خود این شرکت طراحی و تولید کرده است. باتوجه به اختلال اینترنت، امکان مشاهده ی عملی عملکرد این دستگاه فراهم نبود؛ مسئولان غرفه ی سیتکس اعلام کردند این دستگاه از چهار رمز ارز پشتیبانی می کند که البته در حال حاضر، تنها امکان خرید و فروش بیت کوین وجود دارد. ازجمله  قابلیت های دستگاه BTM سیتکس پشتیبانی از کیف پول الکترونیک یا ولتی به نام «سیوا» است که شرکت سیتکس توسعه داده است. با استفاده از دستگاه خودپرداز بیت کوین سیتکس، کاربران می توانند خرید یا فروش رمز ارز را پای دستگاه انجام دهند و حتی درصورت فروش، مبلغ مدنظر را به صورت نقدی دریافت کنند.

نکته ی جالبی که می توان درباره ی سیتکس و دستگاه خودپردازش اشاره کرد، پشتیبانی از توکن خود این شرکت بود که البته هنوز فرایند  انتشار و ICO آن نهایی نشده است. براساس اطلاعات ارائه شده، کاربران می توانند در زمان خرید و فروش رمز ارزهای پشتیبانی شده ی دستگاه خودپرداز این شرکت، به جای دریافت یا پرداخت وجه با ریال یا هر وجه دیگری، تراکنش را با استفاده از توکن سیتکس انجام دهند. در صورتی که کاربران به این کار تمایل نداشتند، باید با شارژ کیف پول سیوای خود با استفاده از پرداخت ریالی و درگاه بانکی، ثبت سفارش کنند و رمز ارز خود را بخرند. همچنین درصورت فروش ، خودپرداز سیتکس می تواند علاوه بر پرداخت نقدی، وجه مدنظر را به کیف پول الکترونیک سیوا یا حساب بانکی شخص منتقل کند.

شرکت دیگری که در این نمایشگاه دستگاه خودپرداز بیت کوین خود را به نمایش گذاشته بود، شرکت دانش بنیان سبحان بود. BTM این شرکت توانست پنج رمز ارز مختلف را پشتیبانی کند. نکته ی جالب درباره ی دستگاه خودپرداز رمز ارز سبحان تجهیز آن به دستگاه POS یا کارت خوان بود که درصورت تمایل برای خرید، کاربر می توانست مبلغ مدنظر را به صورت مستقیم ازطریق کارت پرداخت کند. پس از پرداخت مبلغ مدنظر، کاربر می توانست با قراردادن آدرس والت رمز ارز خود را دریافت کند. البته خودپرداز بیت کوین برای افرادی که آدرس والت خود را به همراه نداشتند، تدبیری اندیشیده بود. این دستگاه درصورت نداشتن آدرس والت برای دریافت رمز ارز، خود با ایجاد والت رمز ارز خرید شده را به آن انتقال و کد آن را ازطریق رسید در اختیار کاربر قرار می داد.

باتوجه به همه گیر شدن رمز ارزها در ایران و بسیاری از نقاط جهان، خودپرداز های بیت کوین یکی از موضوعاتی بود که نظر بسیاری را به خود جلب کرد.

مجیک بوک های جدید آنر در دو مدل ۱۴ و ۱۵/۶ اینچی معرفی شدند

آنر دو مدل جدید لپ تاپ مجیک بوک خود را در ابعاد ۱۴ و ۱۵/۶ اینچی معرفی کرده است.

به گزارش زومیت، آنر به خانواده ی مجیک بوک خود دو مدل جدید اضافه کرده که این دو لپ تاپ به پردازنده ی رایزن مجهز هستند. هر دو لپ تاپ هواوی آنر از پنل های IPS LCD با رزولوشن 1080p بهره برده اند. نسبت تصویر در این دو مدل ۹:۱۶ است؛ البته اندازه هایشان باهم متفاوت خواهد بود. مدل ۱۴ اینچی ۱/۳۸ کیلوگرم وزن دارد و ضخامتش ۱۵/۹ میلی متر است؛ درحالی که لپ تاپ مدل ۱۵/۶ اینچی ۱/۵۳ کیلوگرم وزن دارد و ضخامتش ۱۶/۹ میلی متر است.

در این مجیک بوک ها می توانیم شاهد جدیدترین APUهای AMD باشیم. Ryzen 5 3500 و Ryzen 7 3700 که در این مجیک بوک ها به کار رفته  اند، هر دو از CPUهای چهارهسته ای برخوردار هستند؛ اما Ryzen 7 از سرعت خواندن بیشتری بهره برده است و پردازنده گرافیکی قدرتمندتری دارد.

حافظه ی رم مجیک بوک های جدید ۸ و ۱۶ گیگابایت از نوع DDR4 دوکاناله و حافظه ی ذخیره سازی آن ها ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت از نوع SSD است. باتری لپ تاپ کوچک تر و سبک تر، یعنی مدل ۱۴ اینچی، ۵۶ وات ساعتی است و با استفاده از شارژر ۶۵ وات USB-PD عرضه شده که در ۳۰ دقیقه، از صفر به ۴۶ درصد می تواند برسد و با هربار شارژ کامل می تواند ۹/۵ ساعت ویدئو پخش کند. ناگفته نماند مدل ۱۵/۶ اینچی با باتری ۴۲ وات ساعتی ارائه شده است.

شارژ لپ تاپ های جدید آنر فقط ازطریق درگاه USB-C انجام می شود. همچنین، دو درگاه USB-A (یکی v3.0 و دیگری v2.0) به علاوه یک درگاه HDMI در مجیک بوک های جدید وجود دارد. دکمه ی پاور در سمت راست صفحه کلید قرار دارد که با قابلیت حسگر اثر انگشت همراه شده است. درنهایت، اگر به دنبال وب کم این لپ تاپ می گردید، در زیر دکمه ای در صفحه کلید مخفی شده که ایده ی چندان جالبی به نظر نمی رسد. این وب کم 720p برای مکالمات ویدئویی مناسب خواهد بود.

در حال حاضر، پیش فروش مجیک بوک های آنر در چین آغاز و فروش رسمی آن از اول دسامبر شروع می شود.  این لپ تاپ ها از مجوز دسترسی به ویندوز ۱۰ بهره برده اند؛ اما مدل مجهز به لینوکس نیز با قیمت ارزان تری دردسترس خواهد بود.

ورک استیشن ProArt StudioBook Pro 17 ایسوس معرفی شد

ورک استیشن ProArt StudioBook Pro 17 محصولی جدید از ایسوس است که نمایشگری ۱۷/۳ اینچ دارد و از ۱۶ گیگابایت حافظه ی رم قابل ارتقاء به ۶۴ گیگابایت، بهره می گیرد.

به گزارش زومیت، ایسوس مدتی پیش جدیدترین ورک استیشن خود را با نام پرو آرت استودیو بوک پرو ایکس (ASUS ProArt StudioBook Pro X) به عنوان پرچمدار جدیدش در این حوزه معرفی کرد؛ ورک استیشن یادشده قدرت سخت افزاری بسیار بالایی دارد و با قیمت ۴۹۹۹/۹۹ دلار روانه ی بازار می شود و به دلیل همین قیمت بالا، افراد زیادی توانایی خرید آن را ندارند.

ایسوس تنها به محصول یادشده بسنده نکرد و به پرده برداری از ورک استیشنی ارزان قیمت تر پرداخت. پرو آرت استودیوبوک پرو ۱۷ (ProArt StudioBook Pro 17) ورک استیشن جدید ایسوس است که برای پردازش کارهای گرافیکی از پردازنده ی Quadro RTX 3000 انویدیا بهره می گیرد و به طور کلی محصولی عالی به شمار می آید. ایسوس ورک استیشن جدیدش را با قیمت پایه ی ۲۰۰۰ دلار روانه ی بازار می کند.

لپ تاپ جدید ایسوس که از آن با نام کامل ASUS ProArt StudioBook Pro 17 W700 یاد می شود، دو کانفیگ دارد تا جواب گوی نیاز کاربران مختلف باشد. این لپ تاپ ایسوس از جوانب زیادی به برادر بزرگ ترش یعنی استودیوبوک پرو ایکس شبیه است. StudioBook Pro 17 از بدنه ای شبیه به StudioBook Pro X بهره می گیرد که به رنگ خاکستریِ فیروزه ای مزین شده است. لپ تاپ جدید ایسوس برای نمایش محتوای بصری از نمایشگر ۱۷/۳ اینچ نانو اج (NanoEdge) بهره می گیرد که وضوح ۱٬۹۲۰ در ۱٬۲۰۰ را به نمایش می گذارد.

نمایشگر ورک استیشن جدید ایسوس ۹۷ درصد از فضای رنگی DCI-P3 را پوشش می دهد. افزون بر موارد یادشده، ProArt StudioBook Pro 17 W700 اندکی ضخامت کمتری نسبت به برادر بزرگ ترش دارد (۱/۸۲ سانتی متر) و در مقایسه با Pro X از سخت افزار ضعیف تری بهره مند است؛ اتفاقی که باعث می شود ProArt StudioBook Pro 17 محصولی مقرون به صرفه باشد و شمار بیشتری از کاربران بتوانند آن را تهیه کنند.

ایسوس ورک استیشن جدیدش را در دو کانفیگ عرضه می کند؛ بسته به کانفیگی که تهیه می کنید، این لپ تاپ برای پردازش وظایف مختلف از پردازنده های Core i7-9750H یا Xeon E-2276M اینتل استفاده می کند. همچنین کانفیگ های این لپ تاپ دارای ۱۶ یا ۳۲ گیگابایت حافظه ی رم پویا (DRAM) از نوع DDR4-2666 هستند. تمامی کانفیگ ها برای پردازش کارهای گرافیکی از Quadro RTX 3000 انویدیا بهره می گیرند؛ این کارت گرافیک مجهز به ۶ گیگابایت حافظه ی رم ویدئویی (VRAM) از نوع GDDR6 است. ناگفته نماند که مدل پرو X از کارت گرافیک قدرتمندتر Quadro RTX 5000 استفاده می کند. ورک استیشن ۲۰۰۰ دلاری ایسوس همچنین دارای ۱ یا ۲ ترابایت حافظه ی ذخیره سازی از نوع M.2 SSD است.

ایسوس ProArt StudioBook Pro 17 W700 در زمینه ی درگاه ها نیز لپ تاپی غنی به شمار می آید و از تنوع درگاه خوبی برخوردار است؛ بر اساس اعلام رسمی، این ورک استیشن دارای یک درگاه تاندربولت ۳، ۳ درگاه USB 3.2 Gen 2 Type-A، یک درگاه HDMI 2.0، یک کارت خوان SD 4.0/UHS-II و یک جک ۳/۵ میلی متری هدفون است. افزون بر موارد یادشده، پرو آرت استودیوبوک پرو ۱۷ به وای فای ۶ مجهز شده است و از بلوتوث ۵ استفاده می کند. این لپ تاپ همچنین در زمینه ی مالتی مدیا نیز محصولی استاندارد به شمار می آید و ضمن بهره مندی از وب کم، به اسپیکر استریو و میکروفون باکیفیت مجهز شده است.

ایسوس برای جمع و جورتر ساختن لپ تاپ جدیدش از باتری ۵۷ وات ساعتی در آن استفاده کرده است که نسبت به باتری مدل پرو X ظرفیت کمتری دارد. البته فراموش نکنید که کاربران ورک استیشن به طور معمول ترجیح می دهند از دستگاه شان به عنوان رایانه ای رومیزی استفاده کنند و کمتر آن را حمل می کنند؛ بنابراین عمر باتری موضوع چندان نگران کننده ای برای این کاربران به شمار نمی آید.

همانطور که بالاتر اشاره کردیم، ورک استیشن ProArt StudioBook Pro 17 W700 به شکل درخور توجهی در مقایسه با ورک استیشن ProArt StudioBook Pro X قیمت پایین تری دارد و در عین حال، از سخت افزار توانمندی بهره می گیرد. مدل W700G3T-XH77 هم اکنون با قیمت ۱۹۹۹/۹۹ دلار قابل تهیه است؛ با این حال مدل قوی تر (W700G3T-XH99) که قیمتی معادل ۲۹۹۹/۹۹ دلار دارد، فعلا به بازار عرضه نشده است. امکان تهیه ی هر دوی این ورک استیشن ها از طریق وب سایت رسمی ایسوس و شماری از خرده فروشی های منتخب ایالات متحده ی آمریکا وجود دارد.

پردازنده AMD Athlon 3000G با قیمت ۴۹ دلار معرفی شد

AMD طی روزهای اخیر پردازنده ی جدیدی را با نام Athlon 3000G و قیمت ۴۹ دلار معرفی کرده است که امکان اورکلاک کردن آن نیز وجود دارد.

به گزارش زومیت، به نظر می رسد AMD قصد دارد حضوری جدی تر در بازار پردازنده های مرکزی (CPU) اقتصادی داشته باشد و در این حوزه سهم بازار اینتل را بگیرد. AMD جدیدترین پردازنده ی اقتصادی اش را با قیمت بسیار پایین معرفی و روانه ی بازار کرد؛ اتلون ۳۰۰۰ جی (AMD Athlon 3000G) با قیمت ۴۹ دلار آمریکا (معادل ۴۰ پوند) روانه ی بازار می شود. این پردازنده ی جدید به لطف بهره مندی از قابلیت اورکلاک و همچنین داشتن پردازنده ی گرافیکی مجتمع، به طور ویژه به منظور رقابت با محصولات اینتل در بازار پردازنده های اقتصادی تولید شده است.

پردازنده ی جدید AMD که به منظور رقابت با پردازنده ی اقتصادی پنتیوم جی ۵۴۰۰ اینتل (Intel Pentium G5400) معرفی شده است، در مقایسه با قیمتش، از مشخصات سخت افزاری مناسبی بهره می گیرد. جالب است که Athlon 3000G قیمتی پایین تر از بسیاری از بازی های ویدئویی دارد که امروزه توسط شرکت های مختلف  بازی ساز به بازار عرضه می شوند. بررسی ها نشان می دهد، Athlon 3000G در برخی پردازش های خاص عملکردی بهتر از پردازنده ی Pentium G5400 اینتل دارد.

AMD پردازنده ی اقتصادی اتلون 3000G را معرفی کرد، اما ترجیح داده است این کار را در سکوت خبری انجام دهد و تا زمان عرضه ی رسمی آن به بازار، اطلاعاتی در این رابطه منتشر نکند. گفته می شود که امکان استفاده از این پردازنده در مادربردهای X570 وجود ندارد که البته مشکل بزرگی به شمار نمی آید. X570 بیشتر برای سیستم های رده بالایی که سخت افزار قدرتمند در آن ها به کار می رود کاربرد دارد؛ بنابراین مادربردهایی نظیر B350 ،B450 یا X470 برای Athlon 3000G انتخاب هایی بهتر و منطقی تر به شمار می آیند.

پردازنده ی اقتصادی اتلون 3000G از ۲ هسته ی مجزا با فرکانس پردازشی ۳/۵ گیگاهرتز و ۴ ترد بهره می گیرد و در مجموع دارای ۴ مگابایت حافظه ی کش سطح سوم (L3 Cache) است. پردازنده ی مرکزی اتلون ۳۰۰۰ جی با اتکا به لیتوگرافی ۱۲ نانومتری گلوبال فاندریز ساخته شده است و از معماری ویژه ی AMD با نام ذن (Zen) بهره می گیرد. اتلون 3000G افزون بر موارد یادشده دارای پردازنده ی گرافیکی مجتمع وگا ۳ (Vega 3) است. این پردازنده همچنین از حافظه ی رم DDR4-2933 پشتیبانی می کند، به یک خنک کننده مجهز شده است و از توان طراحی حرارتی (TDP) معادل ۳۵ وات بهره می گیرد.

نکته ی جالب درمورد پردازنده ی ۴۹ دلاری AMD Athlon 3000G این است که حتی امکان اورکلاک کردن آن وجود دارد. مشخصات یادشده برای پردازنده ای با این قیمت در نوع خود عالی هستند، اما جالب توجه ترین نکته درمورد 3000G بدون شک همین امکان اورکلاک است؛ موضوعی که باعث می شود دارندگان پردازنده ی جدید سری اتلون بتوانند عملکرد پردازشی آن را بهتر از حالت معمول کنند.

رسانه ی TechPowerUp می گوید که توانسته با اورکلاک تراشه ی جدید AMD فرکانس پردازشی آن را تا ۴ گیگاهرتز افزایش دهد؛ این میزان افزایش در فرکانس باعث می شود پردازنده ی اتلون 3000G عملکرد بسیار بهتری از خود نشان دهد. همچنین گفته می شود امکان بالا بردن فرکانس پردازشی تا بیش از ۴ گیگاهرتز هم وجود دارد. TechPowerUp همچنین عملکرد اتلون ۳۰۰۰ جی را روی چند بنچمارک موردسنجش و بررسی قرار داده است. 3000G به نوعی جایگزین Athlon 200 GE محسوب می شود و نسبت به این پردازنده ۳۰۰ مگاهرتز فرکانس CPU بیشتر و ۱۰۰ مگاهرتز فرکانس GPU بیشتر دارد. Pentium G5400 با قیمتی بیشتر فرکانس ۳/۷ گیگاهرتزی دارد و از توان طراحی حرارتی ۵۸ وات بهره می گیرد.

هنگام مقایسه ی پردازنده ی اتلون 3000G با برخی دیگر از پردازنده های مرکزی بازار؛ هنگام مشاهده ی مشخصات بالا، قیمت ۴۹ دلار پردازنده ی اقتصادی جدید AMD را از یاد نبرید

بر اساس بررسی های TechPowerUp، پردازنده ی اقتصادی جدید AMD می تواند بازی بتلفیلد V را به شکلی قابل قبول روی وضوح 720p اجرا کند. ظاهرا اتلون 3000G توانسته است بازی مورد بحث را در وضوح 720p با نرخ عالی ۵۴/۹ فریم بر ثانیه اجرا کند؛ نتایج به دست آمده در بنچمارک، همگی از عملکرد بسیار خوب این پردازنده ی ۴۹ دلاری حکایت دارند. ناگفته نماند، 720p وضوح بالایی نیست و همچنین هنگام گرفتن بنچمارک، تنظیمات گرافیکی بازی بتلیفلد V روی حالت مینیموم قرار گرفته بودند؛ اما در هر صورت این موضوع باعث نمی شود منکر عملکرد خوب اتلون 3000G شویم.

پردازنده ی اقتصادی جدید AMD در زمینه ی اجرای بازی بتلفیلد V عملکردی بهتر نسبت به رقیبش یعنی G5600 اینتل از خود نشان داده است؛ بر اساس آمار، پردازنده ی مورد بحث اینتل بازی بتلفیلد V را با نرخ ۳۱/۲ فریم بر ثانیه در وضوح 720p اجرا کرده است. در اکثر آزمایش ها پردازنده ی اینتل عملکردی بهتر از خود نشان داده؛ اما فراموش نکنید که این پردازنده قیمت بالاتری نسبت به پردازنده ی AMD دارد.

AMD Athlon 3000G به طور کلی پردازنده ای خوب به شمار می آید که با وجود قیمت پایین می تواند عملکردی قابل قبول از خودش نشان دهد؛ این پردازنده مخصوص کسانی است که قصد ندارند برای بستن سیستم شان متحمل هزینه ی زیادی شوند و بیشتر به دنبال رایانه های اقتصادی با عملکرد قابل قبول به منظور انجام کارهایی نظیر وب گردی و تماشای فیلم و سریال هستند. حتی در بنچمارک ها مشخص شده است که AMD Athlon 3000G توانایی های اندکی نیز در حوزه ی گیمینگ دارد؛ با این حال اگر به دنبال پردازنده ای به منظور اجرای بازی ها هستید، بهتر است بیشتر هزینه کنید.

پردازنده های گرافیکی رادئون پرو 5500M و 5300M به صورت رسمی معرفی شدند

پس از معرفی نسل جدید مک بوک، AMD نیز اطلاعات رسمی پردازنده های گرافیکی موبایلی جدید خود را معرفی کرد.

به گزارش زومیت، کارت های گرافیک رادئون RX مبتنی بر معماری Navi 14 به زودی به بازار عرضه می شوند. اما براساس آن چه که تاکنون می دانستیم در پردازنده های گرافیکی جدید AMD، برش دای کامل نبوده و ۲۲ واحد محاسباتی را دربر می گرفت. در مبحث مدارات مجتمع، هر دای (die) یک بلوک کوچک از مواد نیمه رسانا است که مداری با کارکرد خاص، طی فرآیندی مانند فوتولیتوگرافی روی آن ساخته شده است. دای کامل در معماری Navi 14 در نسخه ی موبایلِ پردازنده ۲۴ واحد محاسباتی دارد.

AMD به تازگی و رسما از کارت های گرافیک موبایل رادئون پرو 5500M و رادئون پرو 5300M در لپ تاپ مک بوک ۱۶ اینچی اپل رونمایی کرد. همان گونه که انتظار می رفت پردازنده ی گرافیکی 5500M پرو از ۲۴ واحد محاسباتی (CU) و ۸ گیگابایت حافظه ی گرافیکی VRAM از نوع GDDR6 برخوردار خواهد بود. در همین حال رادئون پرو 5300M با ۲۰ واحد محاسباتی و ۴ گیگابایت حافظه ی گرافیکی VRAM از نوع GDDR6 همراه خواهد بود. پردازنده های گرافیک مذکور با TDP تقریبی ۵۰ وات، توان محاسباتی FP32 حداکثر ۴/۱ و ۴/۶ ترافلاپس را به همراه خواهند داشت که پیشرفت قابل توجهی در مقایسه با وگا ۲۰ به کار رفته در نسل پیشین مک بوک پرو ۱۵/۶ اینچی است. اسکات هرکلمن، معاون کل AMD و رئیس بخش فناوری  رادئون در بیانیه ای گفت: امروزه حرفه ای ها دوست دارند تا بدون اینکه فناوری سد راهشان شود، در دفتر کار ایده هایشان را در زندگی واقعی محقق کنند. سری رادئون پرو 5000M با ارائه ی توان و سرسپردگی بصری بی همتا به کاربران مک بوک پرو، این اجازه را به آن ها می دهد که روی آزادسازی خلاقیتشان تمرکز کنند و نتایج خارق العاده ای به دست آورند.

رادئون پرو 5500M شرکت AMD با ۱۵۳۴ هسته و ۸ گیگابایت حافظه ی گرافیکی GDDR6، دایِ کاملی از Navi 14 است.

پیش از این نیز AMD اعلام کرده بود که مشغول کار روی کارت های گرافیکی سری Navi 14 است. پردازنده های گرافیکی مذکور شامل رادئون RX 5500 XT، رادئون RX 5500 و رادئون RX 5500M  است. از طرف دیگر رادئون RX 5500 و رادئون RX 5500M برش دای کامل Navi 14 نبوده و هر کدام ۱۴۰۸ پردازنده ی stream دارد. توان طراحی حرارتی در پردازنده های گرافیکی جدید نیز هنوز اعلام نشده و توان مصرفی دستگاه های مبتنی بر این تراشه ها نامشخص است.

پردازنده ی گرافیکی کامل Navi 14 دارای ۲۴ واحد محاسباتی یا ۱۵۳۶ پردازنده ی استریم است. با این حال همان گونه که پیش تر گفته شد، نام کاربری ROGAME در وب سایت حوزه ی فناوری، reddit، کارت گرافیکی لپ تاپ اپل مک بوک پرو ۱۶ اینچی را با دای کامل Navi 14 مشاهده کرده است. گفتنی است مک بوک یادشده در بانک داده ی Geekbench 5 و 3DMark نیز رویت شده است.

در 3DMark پردازنده ی گرافیکی رادئون پرو 5500M سرعت کلاک ۱۴۳۱ مگاهرتز و سرعت کلاک حافظه ی ۱۴۷۲ مگاهرتزی دارد. درنتیجه سرعت هر پین در تراشه ی مذکور ۱۲ گیگابیت برثانیه خواهد بود. رادئون پرو 5500M، هشت گیگابایت حافظه ی گرافیکی (VRAM) از نوع GDDR6 دارد که روی پهنای باس ۱۲۸ بیتی اجرا می شود. در کنار پردازنده ی Core i9-9980H اینتل، مک بوک پرو ۱۶ اینچی توانسته امتیاز ۲۷۸۱ را کسب کند. اگر امتیاز تک تک اجزای به کار رفته را درنظر گرفت پردازنده ی دستگاه امتیاز ۷۳۶۷ و کارت گرافیک امتیازِ ۲۵۰۶ را کسب کرده اند. همچنین فرکانس پردازشی با هیچ یک از جزئیاتی که پیش تر منتشر شده بود مطابقت نداشت. اینکه AMD اولین کارت گرافیک خود را با بهره گیری از دایِ کامل Navi 14 برای مک بوک ۱۶ اینچیِ جدید اپل تولید می کند، شاید دلیل موجهی برای تاخیرات به وجود آمده در عرضه ی کارت های گرافیک کامل Navi 14 برای سیستم های دسکتاپ باشد.

امتیاز گرافیکی مک بوک پرو نکته ی جالبی را در خود جای داده و توضیح خوبی برای این سؤال است که چرا اطلاعات بسیار کمی در مورد کارت های گرافیکی Navi 14 با ۲۴ واحد محاسباتی یا اصلا تمامی کارت های سری Navi 14 وجود دارد. در همین ابتدا امتیاز گرافیکی مک بوک پرو پایین تر از پردازنده ی GTX 1650 انویدیا است. امتیاز GTX 1650 انویدیا در بنچمارک 3DMark در حدود ۳۵۰۰ است. نتایج حاصله این معنی را می دهد که درایورها یا در این مورد به خصوص، درایورهای MacOS به صورت کامل بهینه سازی نشده اند. پیش از این بنچمارک های رسمی منتشرشده از رادئون 5500، تراشه ی مذکور را بسیار سریع تر از GTX 1650 نشان می داد. این در حالی است که تراشه ی یادشده تنها ۲۲ واحد محاسباتی دارد.

از طرف دیگر بنچمارک Geekbench 5 OpenCL کمی متفاوت تر بوده و پیکربندی مک بوک پرو ۱۶ اینچی را بالارده تر نشان داده است. نتایج به دست آمده با پردازنده ی Core i9-9980HK حیرت انگیز است و شناسه ی کارت گرافیک به وضوح رادئون پرو 5500M را نشان می دهد. از آن جایی که مک بوک جدید برای کاربری حرفه ای مورد استفاده خواهد بود، نتایج خوبِ بنچمارک قابل انتظار بود. بنچمارک OpenCL بیست وچهار واحد محاسباتی یا ۱۵۳۶ هسته را روی ۸ گیگابایت رم GDDR6 نشان می دهد. حداکثر فرکانس به درستی مشخص نشده، اما امتیاز کلی تراشه در OpenCL دقیقا ۲۹۲۳۰ است. باز هم باتوجه به امتیاز ۳۵۰۰۰ در کارت گرافیک GTX 1650، می توان نتیجه گرفت بهینه سازی های لازم روی درایورهای MacOS به عمل نیامده است.

AMD زمان مشخصی را برای عرضه ی کارت های گرافیک سری رادئون RX 5500 مشخص نکرده است. به صورت کلی جزئیات مربوط به عرضه ی محصولات مصارف عام یا اقتصادی AMD همیشه مبهم بوده است.

وردپرس روش جدیدی برای کسب درآمد بلاگرها معرفی کرد

وردپرس در همکاری با سرویس های پرداخت، روش جدیدی برای بلاگرها معرفی کرد تا از مطالب و وبلاگ خود درآمدزایی کنند.

به گزارش زومیت، وردپرس یکی از بزرگ ترین ارائه کننده های خدمات زیرساختی و میزبانی وبلاگ در جهان شناخته می شود. این شرکت با ارائه ی خدمات دریافت وجه برای وبلاگ ها، قدم مهمی در مسیر پایدارشدن بازار وبلاگ نویسی برداشت. پرداخت های مکرر که با رویکردهایی همچون ثبت نام و ثبت اشتراک در وبلاگ های وردپرسی فعال می شوند، با استفاده از ابزار جدید این شرکت با سهولت بیشتری انجام خواهند شد. تمامی وب سایت های پولی وردپرس و آن هایی که از ابزار Jetpack استفاده می کنند، امکان بهره برداری از قابلیت دریافت وجه را خواهند داشت.

وبلاگ نویسی در سال های اخیر از محبوبیت دوران اوج خود دور شده است؛ دورانی که نویسنده ها فقط با نگه داری از وب سایت و تأمین محتوای مناسب، درآمد کسب می کردند. البته پدیده ی محبوب سال های گذشته هنوز به حیات خود ادامه می دهد؛ اما در وضعیت مناسبی قرار ندارد. دشواری کسب درآمد از فعالیت های وبلاگ نویسی، یکی از دلایلی محسوب می شود که نفس های آن را به شماره می اندازد.

مارک آرمسترانگ، بنیان گذار Longreads و از اعضای تحریریه ی Automattic، شرکت مادر وردپرس، درباره ی وبلاگ نویسی و کسب درآمد می گوید: از دیدگاه ناشر یا کسب وکار کوچک، اشتراک و عضویت مؤلفه های مهمی در کسب درآمد از وب سایت در دنیای کنونی هستند.

ایده ی اصلی ابزار وردپرس با هدف توسعه ی راهکاری آسان برای ادغام در سیستم های کنونی شکل گرفت. تیم های توسعه  ابزاری در نظر داشتند که به وب سایت ها امکان کسب درآمد سریع از مخاطبان را دهد. آرمسترانگ می گوید نسخه ای اولیه از قابلیت جدید در Longreads آزمایش شد. او در ادامه به سابقه ی هشت ساله ی لانگ ریدز در اشتراک دهی و ثبت نام مخاطبان اشاره می کند که از بازخوردهای آن در توسعه ی ابزار جدید استفاده شد. او در حساب کاربری توییتر خود درباره ی قابلیت جدید درآمدزایی در وردپرس نوشت:

قابلیت جدید Recurring Payments گزینه ی پرداخت برای موارد مورد علاقه را نیز شامل می شود. ما این قابلیت را بر اساس بازخوردهای دریافت شده از Lngreads در سرویس خود افزودیم. برخی افراد که واقعا به وب سایت شما علاقه داشته باشند، بیش از انتظارتان حاضر به پرداخت هزینه هستند.

محصول جدید وردپرس در برخی موارد، کاربردی برابر با دیگر ابزارهای پرداختی موجود همچون افزونه های شرکت های مالی مانند پی پال دارد. البته رویکرد آن گستردگی بیشتری را شامل می شود و علاوه بر دریافت هزینه از مالکان وب سایت، ساختن جامعه  ای در میان مخاطبان را هم ممکن می کند. شاید بتوان قابلیت جدید را تحت تأثیر Patreon یا حتی رقیبی جدی برای آن دانست.

آرمسترانگ اعتقاد دارد ابزار جدید رقابت مستقیمی با ابزارهای موجود ایجاد نمی کند. او به پشتیبانی تیمش از تمامی محصولات موجود در اکوسیستم وردپرس اشاره می کند و ابزارهایی همچون Patreon و Memberful و WooCommerce را از اعضای شرکت اصلی می نامد. به هرحال ابزارهای مذکور با داشتن قابلیت هایی همچون عضویت و اشتراک، رویکردی با هدف گذاری نیازهای تقریبا متفاوت دارند و به همه ی وبلاگ  های وردپرسی خدمت رسانی می کنند و به نوعی محدود به نسخه های پولی نیستند.

انتخاب سرویس های پرداخت به وسیله ی صاحبان وبلاگ به نیازهای شخصی هریک از آن ها وابسته می شود. آرمسترانگ اعتقاد دارد قابلیت جدید برای سازمان های محلی کاربرد زیادی دارد که در پی اجرای برنامه های جذب سرمایه ازطریق عضویت هستند. از نمونه های دیگر می توان به پادکسترها اشاره کرد که قصد درآمدزایی ابتدایی برای محتوای خود دارند. درنهایت، همان دسته ی کسب وکارهای کوچک را می توان بهترین مشتریان احتمالی قابلیت جدید وردپرس دانست.

آرمسترانگ درپایان صحبت هایش به تلاش جدی وردپرس برای توسعه ی خدمات تجارت الکترونیک اشاره می کند. او می گوید به دلیل همین سیاست گذاری ها، قطعا در آینده محصولات و ابزارهای مشابه بیشتری را شاهد خواهیم بود.

IBM از پلتفرم امنیتی متن باز ابری خود رونمایی کرد

IBM تلاش می کند تا با حضور جدی در دنیای خدمات ابری، به مرور نقش خود را در حوزه های پرطرفدار دنیای فناوری پررنگ تر کند.

به گزارش زومیت، IBM از پلتفرم جدید متن باز امنیتی به نام Cloud Pak for Security رونمایی کرد که به سازمان ها امکان اتصال به ابزارهای امنیتی متعدد را می دهد. درواقع کاربران سازمانی این پلتفرم می توانند به هر ابزار امنیتی ابری یا سیستمی متصل شوند و نیازی به جابه جایی داده ها از منبع اصلی نیز نخواهد بود. پلتفرم جدید IBM اکنون برای مشتریان در دسترس بوده و شامل قابلیت هایی همچون انواع فناوری های متن باز برای شکار تهدیدهای امنیتی، اتوماسیون عملکرد با هدف سرعت بخشیدن به واکنش در برابر تهدیدهای امنیتی و توانایی اجرا در محیط های گوناگون است.

سرویس متن باز امنیتی IBM را می توان اولین تلاش شرکت در جهت بهره برداری هرچه بیشتر از فناوری متن باز دانست که امکان جستجو و ترجمه ی داده های امنیتی را از منابع متنوع به کاربران می دهد. به علاوه با اضافه کردن ابزارها و افزونه های متعدد، می توان قابلیت های بیشتری را به پلتفرم مذکور اضافه کرد.

با افزایش تعداد کسب وکارهایی که از بلوغ خدمات ابری بهره برداری می کنند، اپلیکیشن ها و داده های بیشتری بین خدمات ابری متعدد شخصی و عمومی گسترش می یابند. حفاظت از این محیط تقسیم شده ی دنیای فناوری اطلاعات، عموما برای تیم های امنیتی دشواری های زیادی به همراه دارد. به همین دلیل IBM از سرویس ابری Cloud Pak for Security برای کسب وکارها رونمایی کرد.

سرویس IBM Cloud Pak for Security را می توان در هر محیط ابری خصوصی و عمومی و داخلی نصب کرد. پلتفرم مذکور، شامل مجموعه ای از نرم افزارها می شود که با سیستم Red Hat OpenShift هماهنگ هستند. IBM همچنین از طریق OASIS Open Security Alliance، در توسعه ی پلتفرم جدید با چندین شرکت دیگر نیز همکاری کرد. به علاوه توسعه ی پلتفرم بر مبنای متن باز، قابلیت همکاری روی آن را افزایش می دهد.

سرویس امنیتی IBM اپلیکیشنی به نام Data Explorer دارد که امکان متمرکز کردن فعالیت های متعدد شکار تهدید امنیتی را به محققان امنیت سایبری می دهد. پیش از ارائه ی این سرویس، محققان باید در هر محیط انفرادی برای پیداکردن علائم مشابه تهدید امنیتی تحقیق می کردند. ماری او براین، مدیر ارشد بخش امنیت IBM در کنفرانس خبری پیرامون پلتفرم جدید، توضیحاتی را ارائه  کرد. او توضیح داد که Cloud Pak for Security چگونه پایه های اکوسیستم امنیتی یکپارچه تری را شکل می دهد:

با حرکت کسب وکارها به سمت برنامه های کاری مبتنی بر هدف در محیط های ابری هیبریدی (چندگانه)، داده های امنیتی در ابزارها، سرویس های ابری و محیط های IT متفاوت گسترده می شوند. این رویکرد احتمالا باعث ایجاد حفره  هایی می شود که به تهدیدهای امنیتی امکان نفوذ می دهد. درنتیجه، تیم های امنیتی مجبور می شوند تا فرایندهای هماهنگی هزینه بر و پیچیده ای برای اقدام متقابل پیاده کنند. ما با ارائه ی Cloud Pak for Securiry امکان پیاده سازی المان های بنیادی را برای ایجاد یک اکوسیستم امنیتی یکپارچه ارائه می کنیم؛ اکوسیستمی که برای یک دنیای هیبریدی با چندین سرویس ابری بهینه سازی شده است.

فایرفاکس به طور پیش فرض استفاده از انگشت نگاری آنلاین را ممنوع می کند

موزیلا اعلام کرده است که به عنوان بخشی از قابلیت حفاظتی خود در Firefox 72، به طور پیش فرض انگشت نگاری کاربران را ممنوع می کند.

به گزارش زومیت، برخلاف ردیابی از طریق کوکیها که با اطلاع کاربران صورت می گیرد، در قابلیت انگشت نگاری (fingerprinting)، ردیابی کاربر بدون رضایت و آگاهی او صورت خواهد گرفت. درواقع برای ردیابی کاربران اینترنت، پروفایلی از هر کاربر ایجاد می شود که مشخصاتی چون وضوح نمایشگر، مرورگر مورد استفاده، موقعیت مکانی، زبان، افزونه ها، سیستم عامل و فونت ها را شامل می شود. به الگوریتم هایی که کاربران را این گونه ردیابی می کنند، الگوریتم انگشت نگاری می گویند. در نهایت در سایت های مختلفی که کاربر در اینترنت بازدید می کند، ردیابی بدون اطلاع صورت خواهد گرفت.

با عرضه ی Firefox 72 که قرار است ژانویه سال ۲۰۲۰ منتشر شود، موزیلا به طور خودکار اثر انگشت را در هر سایتی که بازدید می کنید مسدود خواهد کرد و این قابلیت به عنوان بخشی از ویژگی حفاظتی پیشرفته در این مرورگر ارائه خواهد شد.

البته همچنان امکان فعال کردن دستی از بخش تنظیمات مرورگر وجود خواهد داشت و می توانید تنظیمات این بخش را سفارشی کنید. برای این کار، کافی است تا منوی Option را در مرورگر خود باز کنید، به برگه Privacy & Security بروید و گزینه Custom را انتخاب کنید. از همین روش می توان قابلیت اثر انگشت را قبل از انتشار نسخه ی بعدی فایرفاکس و در مرورگر فعلی نیز مسدود کرد.

در نهایت اگر تصمیم دارید تا اثر انگشت را به صورت دستی مسدود کنید، باید بدانید که ممکن است این موضوع باعث ایجاد مشکلاتی در سایت هایی که از آن ها استفاده می کنید شود و ممکن است صفحات به درستی نمایش داده نشوند اما حداقل فعالیت های آنلاین شما توسط تعداد کمتری از شرکت ها دنبال و ردیابی خواهد شد.

معرفی افزونه ای برای حل مشکل کوررنگی کاربران در مرورگر کروم

حدود ۱۰ درصد از مردان تا حدودی مشکل كوررنگی دارند كه این امر می تواند به عنوان مثال، خواندن نمودارها یا موارد این چنینی را سخت کند؛ اما راه حلی برای این مشکل وجود دارد.

به گزارش زومیت، خوشبختانه در کامپیوترها و سیستم های مختلف، کنترل کاملی بر ارائه ی رنگ ها وجود دارد و درواقع، روش های مختلفی برای نمایش رنگ ها ارائه شده است. برای مثال، در ویندوز ۱۰  تنظیماتی برای فیلتر رنگ مناسب کاربران ارائه شده است که این تنظیمات ازطریق Settings، ورود به بخش Ease of Access و درنهایت، انتخاب Color filters دردسترس خواهد بود. این تنظیمات برای کاربران امکان تنظیمات فیلترها را بین رنگ های مختلف فراهم می کند.

از سوی دیگر اگر نمی توانید این تنظیمات را در کامپیوتر شخصی خود تغییر دهید یا ترجیح می دهید فیلتر رنگ ها در کل سیستم خود را تغییر ندهید، می توانید با کمک افزونه ای رایگان برای مرورگر کروم که احتمالا روی مرورگر Edge کرومیوم هم نصب خواهد شد، این تنظیمات رنگ را فقط در مرورگر خود در اختیار داشته باشید.

افزونه ی Dalton افزونه ای برای کوررنگی است که انواع مختلفی از کمبودهای رنگی را برای افرادی به ارمغان می آورد که شرایط خاصی در کوررنگی دارند. برای مثال، برخی افراد رنگ قرمز را کمتر می بینند یا برخی دیگر دچار کم بینی رنگ آبی یا سبز هستند که می توانند با تنظیم رنگ این مشکل را برطرف کنند و دیگر خبری از کوررنگی در سیستم ها نخواهد بود. همچنین، ازطریق سایت enchroma.com خودآزمایی آنلاینی برای کوررنگی وجود دارد که کاربران می توانند وضعیت خود را بسنجند.

به طور کلی، افزونه ی Dalton صفحه ی تنظیماتی دارد که به کاربران این امکان را می دهد تا نوع کوررنگی خود را تعیین کنند و بهترین تنظیمات را برای دید بهتر خود در اختیار داشته باشند. همچنین، امکان فعال و غیرفعال کردن این قابلیت نیز به راحتی وجود خواهد داشت. این افزونه را می توانید ازطریق Chrome Web Store دانلود و نصب کنید.

سرویس جی سوئیت با دستیار هوشمند گوگل یکپارچه شد

سرویس جی سوئیت با دستیار هوشمند گوگل یکپارچه و ابزارهای جدیدی همچون امکان مدیریت تقویم و ارسال هوشمند و امکانات بیشتر دیگری به آن اضافه شد.

به گزارش زومیت، سرویس جی سوئیت یکی از بهترین راهکارهای all-in-one برای محیط های کاری است. براساس آخرین اخبار، ابزارهای جدیدی ازجمله یکپارچه سازی با گوگل اسیستنت به جی سوئیت اضافه شده است. ابزارهای جدید در Google Docs شامل بررسی گرامر متن مبتنی بر هوش مصنوعی و تصحیح خودکار املای کلمات است. گوگل اسیستنت می تواند برنامه های تقویم کاربران جی سوئیت را برای آن ها مرور کند و کاربران نیز می توانند رویدادهای مهم تقویم را با کمک دستیار هوشمند گوگل مدیریت کنند.

گوگل اعلام کرد جی سوئیت با کیت سخت افزار Asus Hangouts Meet نیز یکپارچه سازی شده است. بدین ترتیب، کاربران می توانند با استفاده از گوگل اسیستنت برای همکاران خود پیام ارسال و تماس های کنفرانسی برقرار کنند. گوگل امیدوار است ویژگی های اضافه شده به جی سوئیت بتواند به صاحبان مشاغل و کارمندان آن ها کمک کند تا مسئولیت های کاری خود را بهتر مدیریت کنند.

در نظر داشته باشید که در حال حاضر فقط نسخه ی بتای آزمایشی جی سوئیت یکپارچه سازی شده با گوگل اسیستنت در اختیار کاربران قرار دارد و هنوز مشخص نیست چه زمانی نسخه ی پایدار این سرویس به همراه گوگل اسیستنت دردسترس کاربران قرار خواهد گرفت.

با My Storytime گوگل اسیستنت برای فرزندان خود کتاب داستان بخوانید

گوگل ویژگی جدیدی به نام My Storytime به دستیار هوشمند خود اضافه کرده که به والدین امکان می دهد بتوانند برای فرزندانشان کتاب داستان بخوانند.

به گزارش زومیت، گوگل ویژگی جدیدی به نام My Storytime معرفی کرده که برای والدین این امکان را فراهم می کند بتوانند از راه دور برای فرزندان خود کتاب داستان بخوانند. با کمک ویژگی جدید، پدر و مادرها به راحتی می توانند فصل های کتاب داستان را از قبل با صدای خود ازطریق Google Nest ضبط کنند تا وقتی خانه نیستند، پرستار کودک بتواند صدای ضبط  شده را برای فرزندان آن ها پخش کند.

بر اساس اعلام گوگل، ویژگی جدید با گفتن «سلام گوگل، با My Storytime صحبت کنید» قابل استفاده است و به Google Nest متصل می شود؛ درنتیجه، کودکان می توانند به هر فصل از کتاب دلخواهشان به  انتخاب خود گوش بدهند.

البته برای ضبط کتاب های داستان باید تنظیمات اولیه ای انجام شود که کار بسیار ساده ای است. کاربران باید ابتدا به وب سایت My Storytime مراجعه کنند و سپس وارد حساب کاربری گوگل متصل به اسپیکر Nest شوند و قسمت های مدنظر از کتاب داستان را با صدای خود ضبط کنند. همچنین، والدین برخی جملات ثابت همچون «دوست داری کدام کتاب داستان را برایت بخوانم؟» یا «دوست داری دوباره همین کتاب را برایت بخوانم؟» و… را نیز با صدای خود باید ضبط کنند.

والدین باید فصل های مختلف هر کتاب را با صدای خود بخوانند و ضبط کنند. تمامی صداهای ضبط شده روی صفحه ی My Storytime ذخیره می شوند. گوگل اعلام کرده است صداهای ضبط  شده به صورت ایمن در فضای ابری ذخیره  می شوند و تنها با اجازه ی کاربر قابلیت اشتراک گذاری خواهند داشت. درواقع، افراد غریبه نمی توانند بدون اجازه به فایل های صوتی دسترسی داشته باشند. ویژگی جدید می تواند راه ارتباطی مناسبی بین والدین و فرزندان کوچکشان ایجاد کند و به نظر می رسد با استقبال خانواده ها رو به رو شود.

امکان نصب نسخه آرم مایکروسافت اج کرومیوم روی سرفیس پرو X فراهم شد

مایکروسافت امکان دانلود نسخه ی ویژه ی مرورگر اج را برای دستگاه های مبتنی بر آرم فراهم کرده است؛ این نسخه از اج، فعلا فاز آزمایشی را طی می کند.

به گزارش زومیت، مایکروسافت به دارندگان تبلت سرفیس پرو ایکس (Microsoft Surface Pro X) امکان می دهد تا به نسخه ی اولیه ی مرورگر اج مبتنی بر کرومیوم که به طور ویژه برای آرم (ARM) طراحی شده است، دسترسی پیدا کنند. ردموندی ها در اطلاعیه ای رسمی اعلام کرده اند که قصد دارند از طریق کانال روزانه ی Canary، نسخه ی آرم مرورگر اج را به صورت رسمی در دسترس قرار دهند. این یعنی دستگاه هایی نظیر تبلت مایکروسافت سرفیس پرو X که مبتنی بر آرم هستند، به نسخه ی ویژه ای از اج با توانایی های بیشتر و قدرت عملکرد بهتر دست پیدا خواهند کرد.

مایکروسافت اوایل ماه جاری میلادی، سرفیس پرو X را به صورت رسمی روانه ی بازار کرد که روی آن نسخه ی قدیمی مرورگر اج به صورت پیش فرض نصب شده بود. دارندگان سرفیس پرو جدید (و به طور کلی تمامی دارندگان رایانه های مبتنی بر آرم) تنها می توانستند نسخه ی x86 کروم یا اج مبتنی بر کرومیوم را در حالت شبیه سازی (Emulation) اجرا کنند؛ از آن جایی که کروم و اج مبتنی بر کرومیوم به صورت ویژه برای آرم بهینه سازی نشده اند، اجرای مرورگرهای مورد بحث در حالت شبیه سازی به شکل درخور توجهی روی عمر باتری سرفیس پرو X و همچنین عملکرد این مرورگرها هنگام جستجو در فضای وب اثرات منفی می گذارد.

مایکروسافت در توییت جدیدی نوشته است:

مفتخریم اعلام کنیم که نسخه ی آرم مایکروسافت اج هم اکنون در کانال Canary در دسترس است. Canary اکنون به صورت نیتیو برای معماری ARM64 ساخته شده است که امروزه برخی از دستگاه های مجهز به ویندوز ۱۰ از جمله سرفیس پرو X از آن استفاده می کنند؛ نسخه ی آرم مایکروسافت اج کرومیوم به زودی از طریق کانال های Dev و Beta نیز قابل تهیه خواهد بود.

مایکروسافت می گوید از مدتی پیش کار روی نسخه ی آرم را شروع کرده و طی چند هفته ی اخیر به صورت ویژه آن را مورد آزمایش و بررسی قرار داده است تا نقص هایش را تا حد زیادی برطرف کند. انتشار نسخه ی اولیه ی آرم اج کرومیوم باعث می شود تا مایکروسافت بتواند به مرور زمان از طریق بازخوردهای کاربران تغییرات مهمی را در مرورگر اعمال کرده و نواقص آن را برطرف کند. رسانه ی ورج که ظاهرا نسخه  های Canary اولیه ی اج کرومیوم ARM64 را مورد آزمایش قرار داده، مدعی است که این مرورگر در مقایسه با کروم (در حالت شبیه سازی) هم باتری کمتری مصرف می کند و هم عملکرد بسیار بهتری دارد.

ورج می گوید نسخه ی مورد بحث از اج در زمینه ی جابه جایی در بین تب ها، رندر کردن محتوای وب و همچنین سرعت اسکرول در صفحات بهبودهای متعددی به  خود دیده و کار با آن بسیار لذت بخش شده است. سرعت رندر محتوای وب به شکل درخور توجهی افزایش یافته است؛ با این حال از آنجایی که با نسخه ی اولیه ی اج کرومیوم برای آرم طرف هستیم، تب های بازشده به صورت گاه و بی گاه کرش می کنند. با همه ی این ها، اگر سرفیس پرو X دارید، نسخه ی جدید مرورگر اج ارزش امتحان کردن را دارد.

نسخه های ARM64 مرورگر اج از این پس وارد کانال Canary شده اند، اما ظاهرا فعلا قرار نیست شاهد انتشار نسخه ی نهایی ARM64 باشیم. مایکروسافت در جریان برگزاری کنفرانس ایگنایت ۲۰۱۹ در خبری رسمی اعلام کرد که قصد دارد نسخه ی نهایی مرورگر اج مبتنی بر کرومیوم را در تاریخ ۱۵ ژانویه ۲۰20 (۲۵ دی ۱۳۹۸) برای ویندوز و macOS در دسترس قرار دهد؛ با این حال فعلا خبری از نسخه ی ARM64 نیست. رسانه های مختلفی مدعی شده اند که نسخه ی آرم اج مدتی بعد منتشر خواهد شد. با مراجعه به وب سایت اینسایدر مایکروسافت می توانید نسخه ی اولیه ی ARM64 مرورگر اج را دانلود کنید.

مایکروسافت نوع جدیدی از پردازنده‌ هوش مصنوعی را به خدمات ابری افزود

مایکروسافت با ارائه ی ابزارها و محصولات جدید سعی دارد حضور خود را در بازارهای پیش گام هوش مصنوعی و خدمات ابری، پررنگ تر کند.

به گزارش زومیت، مایکروسافت در دهه  های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ با عرضه ی سیستم عامل محبوب و گسترده ی ویندوز به شهرت رسید. در آن زمان ترکیب سیستم عامل ویندوز با پردازنده های اینتل، کاربرد زیادی در بین فعالان دنیای فناوری داشت و با اصطلاح رایج Wintel شناخته می شد. ردموندی ها امروز امیدوار هستند که ترکیب دیگری از نرم افزار و سخت افزار، به کسب موفقیت مجدد آن ها کمک کند. آن ها به دنبال ترکیبی هستند تا در عرضه ی هوش مصنوعی در خدمات ابری، از رقبایی همچون آمازون و گوگل پیشی بگیرند.

خدمات ابری آژور مایکروسافت در میان مشتریان محبوبیت بالایی دارند. ردموندی  ها می خواهند با عرضه ی تراشه های جدید کاربردی هوش مصنوعی در این خدمات، محبوبیت و کاربرد سرویس های خود را افزایش دهند. آن ها از چند روز پیش، دسترسی به پردازنده ی هوش مصنوعی را در آژور فراهم کردند که توسط استارتاپ بریتانیایی Graphcore توسعه یافته است.

استارتاپ Graphcore سال ۲۰۱۶ در بریستول تأسیس شد و توجه محققان هوش مصنوعی را به خود جلب کرد؛ توجهی که میلیون ها دلار سرمایه گذاری را در پی داشت. این استارتاپ ادعا می کند که تراشه هایش به پردازش های مورد نیاز هوش مصنوعی شتاب می دهند. آن ها تا به امروز پردازنده های خود را به صورت عمومی به نمایش نگذاشته اند و خبری هم از بررسی های اولیه و نتایج آزمایش تراشه هایشان در دست نیست.

مایکروسافت، دسامبر گذشته با سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیون دلاری به استارتاپ Graphcore وارد شد. آن ها به دنبال پیدا کردن سخت افزاری هستند تا سرویس های ابری خود را برای مشتریان رو به رشد کاربردهای هوش مصنوعی جذاب تر کنند.

پردازنده های Graphcore برخلاف محصولات رایج دنیای پردازش هوش مصنوعی، از ابتدا برای بهینه سازی محاسبات این حوزه طراحی شده اند؛ محاسباتی که برای شناسایی بهتر چهره، درک صحبت ها، تفسیر زبان یا کاربردهایی همچون رانندگی خودکار و آموزش ربات ها مفید هستند. استارتاپ بریتانیایی امیدوار است پردازنده ها برای شرکت هایی که فعالیت های کسب وکاری جدی مبتنی بر هوش مصنوعی دارند، جذاب باشد؛ شرکت هایی که در حوزه های خودروهای خودران، تجارت آنلاین یا هر فعالیت نیازمند پردازش حجم عمده ای از محتوای صوتی و تصویری هستند. به علاوه افراد محقق در زمینه ی کشف الگوریتم های نسل بعدی هوش مصنوعی نیز برای کشف مزیت های پلتفرم، جذب خواهند شد.

مایکروسافت و گراف کور برای نشان دادن توانایی پردازنده ها، نتایج بنچمارک هایی را منتشر کردند که برتری آن ها را نسبت به محصولات رقیب از گوگل و انویدیا نشان می دهد. آن ها برای بررسی خود از الگوریتم هایی استفاده کردند که مخصوص پلتفرم های رقیب نوشته شده بودند. کدهایی که به صورت اختصاصی برای سخت افزار گراف کور نوشته شده باشند، قطعا بازدهی بیشتری را نشان می دهند. شرکت های مذکور ادعا می کنند که برخی وظیفه های پردازش تصویری مشخص، در تراشه های گراف کور با سرعت چندبرابری انجام می شوند. به علاوه آن ها یک مدل هوش مصنوعی برای پردازش زبان (موسوم به BERT) توسعه دادند که عملکردی بهتر نسبت به نمونه های موجود در سخت افزارهای رقیب داشت.

مدل BERT برای فعالیت های متعدد هوش مصنوعی متمرکز بر زبان، اهمیت بالایی دارد. به عنوان مثال گوگل اعلام کرد که از الگوریتم مذکور در کسب و کار جستجوی خود استفاده می کند. مایکروسافت اعلام کرد که هم اکنون از تراشه های Graphcore برای پروژه های تحقیقاتی داخلی در حوزه ی هوش مصنوعی استفاده می کند که شامل پردازش زبان هستند.

کارل فرود، تحلیل گر بازار تراشه های هوش مصنوعی در شرکت Moor Insights می گوید براساس نتایج، عملکرد تراشه ی جدید پیشرفته و البته دارای نقاط ضعف موردی به نظر می رسد. تراشه های با طراحی اختصاصی، احتمالا در کاربردهایی خاص،  محصولات انویدیا و گوگل را شکست می دهند، اما توسعه ی اپلیکیشن  برای آن ها، دشواری هایی را برای توسعه دهنده ها به همراه دارد. او درباره ی تراشه ی گراف کور می گوید: آن ها فعالیت خوبی انجام داده اند تا تراشه ی جدید را قابل برنامه نویسی کنند. عملکرد خوب هم زمان در آموزش و تفسیر، همیشه از سوی آن ها به عنوان قابلیت محصول بیان می شد، اما رسیدن به آن دشواری زیادی دارد.

فرود اعتقاد دارد، همکاری با مایکروسافت برای Graphcore بسیار حیاتی است، چون ردموندی ها مسیر راحتی را برای مشتریان ایجاد می کنند تا سخت  افزار مورد نظر را به کار بگیرند. تراشه ی جدید احتمالا برتری هایی نسبت به سخت افزارهای موجود دارد، اما به هرحال توسعه ی مجدد اپلیکیشن هوش مصنوعی برای پلتفرم جدید،  دشوار است. فرود درنهایت می گوید به جز چند مورد محدود، عملکرد تراشه ی جدید آنقدر عالی نیست که شرکت های دیگر را به ترک سخت افزار و نرم افزار کنونی خود ترغیب کند.

گراف کور یک فریمورک نرم افزاری به نام Polar توسعه داده است که به برنامه های کنونی مبتنی بر هوش مصنوعی، قابلیت جابه جایی به سخت افزار جدید را می دهد. البته بسیاری از الگوریتم های کنونی، با نرم افزارهایی راحت تر هستند که روی سخت افزارهای رقیب نصب می شوند. در سال های اخیر، فریمورک نرم افزاری هوش مصنوعی Transflow از گوگل، به ابزار جامعی برای برنامه های هوش مصنوعی تبدیل شده است. فریمورک مذکور، به صورت اختصاصی برای تراشه های گوگل و اندروید توسعه یافت. انویدیا هم سال آینده یک تراشه ی هوش مصنوعی جدید به بازار عرضه می کند که احتمالا عملکرد بهتری نسبت به نمونه های موجود خواهد داشت.

نیگل تون، هم بنیان گذار و مدیرعامل گراف کور می گوید همکاری آن ها با مایکروسافت، یک سال پس از تأسیس استارتاپ شروع شد؛ همکاری که از طریق مرکز تحقیقات کمبریج مایکروسافت انجام می گرفت. تراشه های شرکت او برای وظایف شامل مدل های بزرگ هوش مصنوعی یا کاربردهای درگیر با داده های موقت، هماهنگی عالی دارند. یکی از مشتریان آن ها در حوزه های مالی، پس از به کارگیری پردازنده ها، بهبود ۲۶ برابری الگوریتم های مورد استفاده در تحلیل بازار را گزارش کرد.

تعدادی از مشتریان کوچک و متوسط گراف کور، به مرور استفاده پردازنده های این شرکت را در سرویس آژور شروع کرده اند. از میان آن ها می توان به Citadel اشاره کرد که از تراشه های مذکور برای تحلیل داده های مالی استفاده می کند. مثال دیگر، Quant بوده که به عنوان یک موتور جستجوی اروپایی، با استفاده از سخت افزار گراف کور، الگوریتم تشخیص چهره ای به نام ResNext را توسعه داده است.

اوج گیری صنعت هوش مصنوعی در سال های اخیر به اندازه ی کافی بازار تراشه های کامپیوتری را تکان داده است. بهترین الگوریتم های موجود، فرایندهای محاسباتی ریاضی موازی انجام می دهند که با استفاده از پردازنده های گرافیکی، با عملکرد بهتری انجام می شود. پردازنده های گرافیکی صدها هسته ی پردازشی ساده دارند. در مقام مقایسه، هسته های پردازشی پردازنده های مرکزی کمتر ولی پیچیده تر هستند.

انویدیا، غول دنیای پردازنده های گرافیکی موج ارائه ی خدمات پردازش با تمرکز بر هوش مصنوعی را مدیریت کرد. مدتی بعد،  گوگل خبر از توسعه ی پردازنده ی اختصاصی خود داد که به نام Tensor Processing Unit یا TPU و مخصوص Tensorflow معرفی شد. پردازنده ی مذکور، معماری شبیه به پردازنده های گرافیکی دارد.

گراف کور، تراشه های خود را به نام IPU یا «واحدهای پردازش هوشمند» معرفی می کند. تراشه های مذکور در داخل خود مجهز به حافظه هستند. تخصیص حافظه ی داخلی، مراحل انتقال داده به بخش حافظه و پردازش مجدد را کوتاه می کند که تأثیر بالایی در افزایش سرعت پردازش ها خواهد داشت.

فیسبوک هم تصمیم دارد تا تراشه ی اختصاصی خود را برای کاربردهای هوش مصنوعی توسعه دهد. مایکروسافت قبلا در اخبار سخت افزاری هوش مصنوعی، خبر از تراشه های ساخت اینتل با قابلیت پیکربندی مجدد داده بود که توسط مهندسان شرکت برای کاربردهای هوش مصنوعی بهینه سازی می شوند. آمازون، یک سال پیش خبر داد که وارد حوزه ی تولید تراشه خواهد شد اما هدف آن ها، پردازنده ای با کاربرد عمومی تر و بهینه سازی شده برای سرویس های ابری بود.

موج هوش مصنوعی، منجر به تأسیس استارتاپ های سخت افزاری متعدد شد که تراشه های اختصاصی گوناگونی را توسعه دادند. برخی از آن ها برای کاربردهای اختصاصی همچون رانندگی خودکار یا دوربین های نظارتی توسعه یافته اند. گراف کور و برخی دیگر، گزینه های منعطف  تری را به مشتریان ارائه می کنند که برای توسعه ی کاربردهای هوش مصنوعی حیاتی هستند. البته تولید چنین تراشه هایی قطعا دشواری های بیشتری نیز به همراه دارد. آخرین دور جذب سرمایه ی استارتاپ مذکور، ارزش آن ها را به بیش از ۱/۷ میلیارد دلار رساند.

تراشه های گراف کور احتمالا ابتدا مورد توجه متخصصان هوش مصنوعی قرار می گیرند که توانایی نوشتن کدهایی برای استخراج مزایای آن ها را داشته باشند. بسیاری از محققان برجسته ی هوش مصنوعی همچون دمیس هاسابیس، هم بنیان گذار دیپ مایند از خدمات گراف کور استفاده کرده و در آن سرمایه گذاری می کنند. ژوبین قهرمانی، استاد دانشگاه کمبریج و مدیر آزمایشگاه هوش مصنوعی اوبر هم از سرمایه گذاران گراف کور محسوب می شود. پیتر ابیل، استاد دانشگاه یوسی برکلی و متخصص رباتیک و هوش مصنوعی هم در این استارتاپ سرمایه گذاری کرده است.

شرکت های فعال در سرتاسر جهان، در آینده ای نه چندان دور همه ی تلاش خود را به  کار می گیرند تا از جدیدترین دستاوردهای حوزه ی فناوری بهره مند شوند. مدیرعامل گراف کور هم اعتقاد دارد همه ی افراد به دنبال نوآوری و راهی برای پیشرفت بیشتر در بازار هستند. شاید همین رویکرد باعث شود تا پردازنده های آن ها در ترکیب با خدمات ابری مایکروسافت، استقبال خوبی را در بازار پردازش هوش مصنوعی تجربه کنند.

اینتل Keem Bay، نسل بعدی پردازشگرهای Movidius VPU را معرفی کرد

اینتل نسل بعدی واحد پردازش Movidius Vision را در فضای ابری برای هوش مصنوعی رونمایی کرده است.

به گزارش زومیت، اینتل نسل بعدی واحد پردازش هوش مصنوعی Movidius Vision را با نام Keem Bay معرفی کرد و وعده داد درمقایسه با رقبا حداکثر ۶ برابر قدرت بیشتری ارائه دهد. در اجلاس AI در سان فرانسیسکو، این شرکت پردازنده جدید شبکه عصبی Nervana را با عنوان NNP-T به نمایش گذاشت.

اینتل با توسعه ی سخت افزاری خود در زمینه ی هوش مصنوعی و نرم افزارهای جدیدی که ارائه کرده، قصد دارد فرصت های جدیدی در فضای ابری یا مرکز داده ای برای هوش مصنوعی ایجاد کند. اینتل در این رویداد هوش مصنوعی گفت:

هوش مصنوعی در حال حاضر ۳/۵ میلیارد دلار درآمد سالانه برای اینتل، Naveen Rao ، VP و GM از گروه محصولات AI اینتل به ارمغان آورده است.

همان طور که مشخص شده، اکنون هر کسب و کار از اینترنت استفاده می کند که در آینده ای نزدیک برای هوش مصنوعی نیز چنین اتفاقی خواهد افتاد و هر شرکت تکنولوژی محوری به هوش مصنوعی نیاز پیدا خواهد کرد. همچنین، سخت افزار و بخش محاسباتی به نقطه ی شکست رسیده است و به سخت افزارهای تخصصی تری نیاز داریم. اینتل اولین VPU Movidius را در سال ۲۰۱۷ ارائه کرد و Keem Bay با ارائه در نیمه ی اول سال ۲۰۲۰، ویژگی های منحصر به فردی از معماری را برای بهبود کارایی و توانمندی به ارمغان خواهد آورد.

اینتل می گوید نسل بعدی VPU تقریبا ۱۰ برابر عملکرد استنتاجی قوی تری درمقایسه با نسل اول ارائه می دهد. طبق آزمایش های اولیه، Keem Bay بیش از چهاربرابر توان عملیاتی TX2 SOC Nvidia با یک سوم مصرف انرژی ارائه خواهد داد. همچنین، می تواند تقریبا همان توان عملیاتی Xavier SOC Nvidia را با یک پنجم مصرف انرژی ارائه دهد.

تراشه Movidius در نیمه ی اول سال ۲۰۲۰ به بازار عرضه خواهد شد

VPU برای رایانش لبه ای و دید کامپیوتری و برنامه های استنتاجی طراحی شده و ابعاد آن فقط ۷۲ میلی متر است که این ابعاد بسیار کوچک و ظریف است. این VPU اینتل مناسب برای انواع مختلفی از فرم ها و روباتیک و کارت های قدرتمند PCIe است. درنهایت، تراشه ی Movidius در اوایل سال ۲۰۲۰ به بازار عرضه خواهد شد.

NNP-T1000 اینتل برای آموزش و NNP-I1000 اینتل با توانایی پردازش محاسبات استنتاجی اولین ASICهای هدفمند به منظور ایجاد یادگیری عمیق پیچیده برای مشتریان ابری و مراکز داده ای هستند. به گفته ی اینتل، NNP-T برای آموزش برنامه های یادگیری عمیق در دنیای واقعی طراحی شده است و از بهره وری چشمگیری برخوردار خواهد بود. NNP-I نیز، برای اجرای عملیات استنتاجی در زمان واقعی با حجم زیاد و تأخیر کم طراحی شده است. OpenVINO که ابزاری برای طراحی آسان و استنباط یادگیری عمیق در برنامه است، از NNP-I پشتیبانی خواهد کرد. درکنار OpenVINO، اینتل با معرفی Intel DevCloud جدید، این امکان را در اختیار توسعه دهندگان قرار داد تا قبل از خرید سخت افزار، راه حل های هوش مصنوعی را در طیف گسترده ای از پردازنده های اینتل نمونه سازی و آزمایش کنند. درحال حاضر، بیش از ۲،۷۰۰ مشتری اینتل از DevCloud استفاده می کند.

آدرس های IPv4 به اتمام رسید

آخرین آدرس IPv4 چند روز پیش اختصاص یافته و حال با اختصاص تمام ۴/۳ میلیارد آدرس IPv4 در سر تا سر جهان، این آدرس ها به اتمام رسیده اند.

به گزارش زومیت، به اتمام رسیدن آدرس های جهانی IPv4 مدت ها پیش پیش بینی شده  بود و امروز این پیش بینی به تحقق پیوست؛ تمام ۴/۳ میلیارد آدرس IPv4 اختصاص داده شده و دیگر هیچ آدرس IPv4 برای اختصاص به ISPها یا سایر ارائه دهندگان زیرساخت های شبکه موجود نیست.

این موضوع از دهه ی ۸۰ میلادی پیش بینی شده  بود و احتمال می رفت که در سال ۲۰۱۲ اتفاق افتد. در حال حاضر تمام آدرس های IPv4 به پنج رجیستری منطقه ای اینترنت اختصاص داده  شده  است؛ AFRINIC برای آفریقا، ARIN برای قطب جنوب، کانادا و بخش هایی از کارائیب و ایالات متحده، APNIC برای شرق آسیا، اقیانوسیه، آسیای جنوبی و جنوب شرقی، LACNIC برای بیشتر کارائیب و تمام آمریکای لاتین و در آخر RIPE NCC برای اروپا، آسیای مرکزی، روسیه و آسیای غربی.

این رجیستری ها تمام آدرس های خود را اختصاص داده اند و هیچ آدرس IPv4ی باقی نمانده  است. در ۱۵ آوریل ۲۰۱۱، حوزه آسیا-آرام (APNIC) آخرین آدرس IPv4 خود را اختصاص داد. این اتفاق در ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۲ برای اروپا، خاورمیانه و آسیای مرکزی (RIPE NCC)، در ۱۰ ژوئن ۲۰۱۴ برای آمریکای لاتین و کارائیب (LACNIC) و در ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۵ برای آمریکای شمالی و در نهایت چند روز گذشته برای اروپا (RIPE NCC) افتاد.

خبرمذکور از طریق ایمیلی از سوی نیکولاس پدیادیتیس پخش شد. متن این خبر بدین شرح است:

همکاران گرامی،

امروز ۲۵ نوامبر ۲۰۱۹، در ساعت ۱۵:۳۵ ساعت هماهنگ جهانی + ۱ (1+UTC)، ما آخرین آدرس IPv4 خود را اختصاص داده و در حال حاضر آدرس IPv4 دیگری برای ما باقی نمانده  است.

اعلامیه ما خبر شوکه کننده ای برای اپراتورهای شبکه نیست زیرا اتمام آدرس های IPv4 زمان زیادی مورد انتظار بوده  است. درواقع این نظارت مسئولانه جامعه RIPE بوده که اختصاص های /22 برای هزاران شبکه جدید پس از اتمام آخرین /8 در ۲۰۱۲ صورت پذیرفته است.

روی کاغذ، اتمام آدرس های IPv4 بدین معنا است که هیچ دستگاه جدید IPv نمی تواند به اینترنت اضافه شود، اما در عمل برخی از فاکتورها این مشکل را حل می کنند.

اولین موضوع این است که ISPها می توانند آدرس های IPv4 را بازیافت کرده و مجدد استفاده کنند. دومین دلیل به NAT (ترجمه نشانی شبکه) مربوط است که استفاده از آی پی های مشابه را به طور خصوصی پشت روتر ISPها ممکن می کند. آخرین دلیل هم IPv6 است که تا حالا به خوبی راه اندازی شده و اجازه اختصاص ۱۰۳۸×۳/۴ آدرس را فراهم می آورد.

با پیش بینی این مشکل از مدت ها پیش و فراهم آوری تمهیدات مناسب، جامعه جهانی از سد این مشکل بزرگ نیز به راحتی عبور کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پانزده + سیزده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *