گزارشی از آخرین دستاوردهای مایکروسافت و معرفی جدیدترین لپ تاپهای اپل و دل در سی و سومین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار کامپیوتر

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در سی و سومین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، ده خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر یا رایانه تقدیم شما گرامیان میگردد.

مک بوک پرو 16 اینچی اپل معرفی شد؛ حاشیه های باریک تر و بازگشت مکانیزم قیچی

اپل مک بوک پرو ۱۶ اینچی را با حاشیه های باریک تر، افزایش ۸۰ درصدی عملکرد و کیبوردی با مکانیزم پروانه ای معرفی کرد.

به گزارش زومیت، اپل به انبوه شایعات پیرامون برنامه های خود برای عرضه ی مک بوک پرویی جدید با نمایشگر کم حاشیه پایان داد و مک بوک پرو ۱۶ اینچی را با شعار «بهترین لپ تاپ حرفه ای دنیا» معرفی کرد. دستگاه یادشده از نمایشگری ۱۶ اینچی با پنل رتینا، پردازنده ی ۸ هسته ای، رم بالغ بر ۶۴ گیگابایت و پردازنده ی گرافیکی با حافظه ی ویدئویی بالغ بر ۸ گیگابایت بهره می برد و براساس ادعای اپل، سیستم خنک کننده ی آن نیز دستخوش تغییر شده است.

اپل سر انجام بعد از ۴ سال، به عمر مکانیزم پروانه ای کیبورد هایش پایان داد؛ مکانیزمی که به اعتقاد بسیاری، بدترین سخت افزار این شرکت تا به امروز به حساب می آید. کوپرتینونشین ها مک بوک پرو ۱۶ اینچی را با مکانیزم قیچی بازطراحی شده ای با عمق حرکتی یک میلی متری همراه کرده اند. حال باید دید که مکانیزم جدید در عمل چگونه از آب در می آید و چه عملکردی از خود به نمایش می گذارد.

اپل می گوید مک بوک پرو ۱۶ اینچی از ۶ اسپیکر بهره می برد، شارژدهی بهتری دارد و همانند گذشته از نوار لمسی تاچ بار، حسگر اثر انگشت تاچ  آی دی، ترک پد فورس تاچ و تراشه ی امنیتی Apple T2 استفاده می کند. تام بوگر، مدیر ارشد بازاریابی مک و آیپد نیز چنین می افزاید: کاربران حرفه ای مان می گویند که علاقه دارند که مک بوک پروی بعدی شان نمایشگری بزرگ تر، عملکرد فوق سریع، بزرگ ترین باتری ممکن، بهترین کیبورد تاریخ لپ تاپ ها، اسپیکرهای توانمند و حافظه ی ذخیره سازی بسیار حجیم داشته باشد و مک بوک پرو ۱۶ اینچی تمام این موارد را برآورده می   کند. مک بوک پروی جدید با نمایشگر ۱۶ اینچی رتینا، پردازنده ی ۸ هسته ای، گرافیک حرفه ای و جدید، سیستم  خنک کننده ی بهتر، سیستم صوتی متشکل از ۶ اسپیکر، باتری ۱۰۰ وات ساعتی، بالغ بر ۸ ترابایت حافظه  ی ذخیره سازی و ۶۴ گیگابایت رم، بهترین لپ تاپ حرفه ای دنیا است.

لپ تاپ اپل مک بوک پرو جدید با نمایشگر ۱۶ اینچی، از بزرگ ترین پنل رتینا در دنیای لپ تاپ ها بهره می برد. همانند گذشته روشنایی پنل به ۵۰۰ نیت می رسد و پوشش کاملی از فضای رنگی گسترده ی P3 در اختیار کاربر قرار دارد؛ اما اکنون وضوح نمایشگر به ۱۹۲۰ × ۳۰۷۲ پیکسل با تراکم ۲۲۶ پیکسل بر اینچ رسیده است. ناگفته نماند که تمام پنل ها به صورت پیش فرض برای نمایش دقیق تر رنگ ها و گاما کالیبره می شوند.

همان طور که اشاره شد، مک بوک پرو ۱۶ اینچی با مکانیزم نه چندان محبوب پروانه ای وداع گفته است و اکنون از مکانیزم قیچی بهبودیافته با عمق حرکتی یک میلی متری بهره می برد؛ مکانیزمی که اپل آن را «Magic Keyboard» می  نامد. در کنار بازگشت مکانیزم قیچی، تک تک کلیدها پوششی لاستیکی نیز روی خود دارند تا بدین ترتیب از ورود ذرات ریز یا گردوغبار به داخل مکانیزم و تداخل کارکرد آن جلوگیری شود. با وجود بهره گیری از تاچ بار، طراحان اپل، کلید Escape فیزیکی را برای کاربران حرفه ای تدارک دیده و کلیدهای جهتی را به فرم T وارون درآورده اند.

اپل سیستم خنک کننده ی مک بوک پرو ۱۶ اینچی را پیشرفته ترین معماری حرارتی در تاریخ لپ تاپ های مک معرفی می کند؛ سیستمی که امکان بهره گیری از بالاترین توان سخت افزار دستگاه در بازه های زمانی طولانی تر فراهم می سازد. سیستم خنک کننده ی جدید از فن های بزرگ تر با پره های طویل در کنار دریچه های وسیع تر بهره می برد، بدین  ترتیب جریان هوا ۲۸ درصد افزایش می یابد، ضمن اینکه افزایش ۳۵ درصدی ابعاد هیت سینک به انتقال بهتر گرما کمک می کند. اپل می گوید مک بوک پرو ۱۶ اینچی به لطف سیستم خنک کننده ی پیشرفته ی خود می  تواند تحت بارهای پردازشی سنگین نسبت به طراحی پیشین تا ۱۲ وات توان بیشتر به صورت پایدار ارائه دهد.

مک بوک پرو ۱۶ اینچی از پردازنده های نسل نهمی اینتل با طراحی ۶ یا ۸ هسته ای و فرکانس بیشینه ای بالغ بر ۵.۰ گیگاهرتز بهره می برد و براساس ادعای اپل نسبت به مک بوک پروی ۱۵ اینچی با پردازنده ی ۴ هسته ای، بالغ بر ۲.۱ برابر سریع تر است. کوپرتینونشین ها برای نخستین بار مک بوک پروی ۱۶ اینچی را با ۶۴ گیگابایت رم نیز به فروش می رسانند.

اپل می گوید لپ تاپ جدید نسبت به سریع ترین مک بوک پرو ۱۵ اینچی با پردازنده ی ۴ هسته ای:

  • امکان پخش پروژه های حجیم چندقطعه ای را با ۲.۱ برابر پلاگین های Amp Designer بیشتر را در لاجیک پرو ۱۰ برای تهیه کنندگان موسیقی فراهم می کند.
  • ۲.۱ برابر شبیه سازی سریع تر سیستم های دینامیکی در نرم افزار متلب را برای دانشمندان و پژوهشگران فراهم می سازد.
  • ۱.۸ برابر کامپایل سریع تر کد ها با استفاده از ایکس کد را برای توسعه دهندگان ممکن می کند.
  • امکان پیاده سازی ۱.۷ سریع تر ویرایش های پیچیده روی عکس ها را در فتوشاپ برای عکاس ها فراهم می کند.

مک بوک پرو ۱۶ اینچی از پردازنده های گرافیکی سری Radeon Pro 5000M AMD به عنوان نخستین GPU- های موبایل ۷ نانومتری بهره می گیرد. این پردازنده های گرافیکی از حافظه های ویدئویی GDDR6 با ظرفیت بالغ بر ۸ گیگابایت استفاده می کنند. ظاهرا کاربران نسخه ی پایه ی مک بوک پرو ۱۶ اینچی نسبت به نسخه ی پایه ی نسل گذشته بالغ بر ۲.۱ برابر عملکرد گرافیکی سریع تر را تجربه خواهند کرد؛ در حالی که بهبود حاصل برای قدرتمندترین نسخه نسبت به نسخه ی همتا از نسل قبل، بالغ بر ۸۰ درصد خواهد بود.

اپل می گوید در قیاس با مک بوک پروی ۱۵ اینچی نسل قبل با قدرتمندترین گرافیک:

  • تدوین گران ویدئو بالغ بر ۱.۸ برابر رندر سریع تر حین پردازش Color Grading با استفاده از داوینچی ریزالو تجربه خواهند کرد.
  • گیمرها در بازی هایی همچون فورتنایت ۱.۶ برابر عملکرد سریع تر و روان تر را شاهد خواهند بود.
  • توسعه دهندگان Unity بالغ بر ۱.۴ برابر عملکرد Fly-Through را تجربه خواهند کرد.

مک بوک پرو ۱۶ اینچی از بزرگ ترین باتری بین تمام لپ تاپ های مک با ظرفیت ۱۰۰ وات ساعتی بهره می برد؛ ظرفیتی که بر اساس ادعا اپل، یک ساعت بر شارژدهی می افزاید و ۱۱ ساعت وب گردی یا تماشای ویدئو با اپل تی وی را ممکن می سازد. در مک بوک پرو ۱۶ اینچی ظرفیت حافظه  در نسخه ی پایه ۵۱۲ گیگابایت است؛ ضمن اینکه برای نخستین بار علاقه مندان می توانند مک بوک پرو را با حافظه ی ذخیره سازی ۸ ترابایتی سفارش دهند که بیشترین ظرفیت SSD در بین تمام لپ تاپ های بازار به حساب می آید.

مک بوک پرو ۱۶ اینچی از سیستم صوتی بازطراحی شده ای با ۶ اسپیکر و دقت صدای زیاد بهره می برد. در سیستم صوتی جدید، به لطف فناوری انحصاری اپل از دو درایور در خلاف جهت هم استفاده شده است تا بدین ترتیب ارتعاشات ناخواسته ای که منجر به اعوجاج صدا می شوند، کاهش یابند. ناگفته نماند که آرایه ی میکروفون های مک بوک پرو ۱۶ اینچی تا ۴۰ درصد کاهش در نویز و بهبود نسبت سیگنال-به -نویز را برای ضبط صداهای شفاف تر به ارمغان می آورد.

مدل های جدید لپ تاپ Dell XPS 13 Developer Edition معرفی شدند

دل چند روز پیش به صورت رسمی کانفیگ های جدید لپ تاپ XPS 13 Developer Edition را که مبتنی بر اوبونتو است، معرفی کرد.

به گزارش زومیت، دل مدت ها است که نسخه ی مخصوص توسعه دهندگان لپ تاپ هایش را که مبتنی بر لینوکس هستند تولید و روانه ی بازار می کند؛ البته امکان تهیه ی آن ها برای همه وجود دارد و به صورت انحصاری در دسترس توسعه دهندگان قرار نمی گیرند.

دل چند ماه پیش نسخه ی مخصوص توسعه دهندگان لپ تاپ XPS 13 را با نام Dell XPS 13 7390 Developer Edition معرفی و روانه ی بازار کرد. این لپ تاپ که مبتنی بر اوبونتو است و از تراشه ی سری کامت لیک اینتل استفاده می کند، تنها در یک کانفیگ با پردازنده ی چهار هسته ای Intel Core i5-10210U در دسترس قرار گرفته بود. با این حال دل اخیرا کانفیگ های جدیدی را برای این مدل معرفی کرده است تا دست علاقه مندان برای تهیه ی مدل مناسب باز باشد.

براساس اعلام رسمی، کاربران هم اکنون می توانند کانفیگ جدیدی از لپ تاپ باریک و سبک وزن XPS 13 Developer Edition را با پردازنده ی قدرتمندتر Intel Core i7-10710U که از ۶ هسته ی پردازشی، ۱۲ ترد و مجموعا ۱۲ مگابایت حافظه ی کش (Cache) بهره مند است، تهیه کنند.

بارتون جورج، از اعضای دل، می گوید در حال حاضر ۱۸ کانفیگ جدید برای لپ تاپ XPS 13 Developer Edition معرفی شده اند که کاربر می تواند یکی از آن ها را بنابه  خواسته اش انتخاب و تهیه کند. ۱۶ مورد از ۱۸ کانفیگ لپ تاپ دل، از طریق وب سایت رسمی این شرکت به نشانی Dell.com به صورت آنلاین قابل تهیه هستند. ۱۶ کانفیگ مورد بحث لپ تاپ Dell XPS 13 7390 Developer Edition شامل موارد زیر هستند:

کانفیگ های مختلف لپ تاپ Dell XPS 13 7390 Developer Edition

پردازنده ی مرکزی (CPU)    Core i5-10210U یا Core i7-10710U

حافظه ی رم            ۸ یا ۱۶ گیگابایت از نوع LPDDR3 2133

حافظه ی ذخیره سازی            ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت از نوع NVMe SSD

صفحه نمایش           غیرلمسی با وضوح 1080p یا لمسی با وضوح 4K

با ترکیب قطعات مختلف بالا با  یکدیگر، به مجموعا ۱۶ کانفیگ مختلف از لپ تاپ جدید دل دست پیدا خواهید کرد. برای مثال دل مدلی را با ۸ گیگابایت حافظه ی رم، ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی NVMe SSD، نمایشگر 1080p غیرلمسی و پردازنده ی i5 عرضه می کند؛ مدل دیگری را با مشخصات مشابه اما ۵۱۲ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی روانه ی بازار می کند و… .

افزون بر ۱۶ کانفیگ بالا که به صورت آنلاین قابل تهیه هستند، دل دو کانفیگ ویژه را از لپ تاپ XPS 13 7390 Developer Edition تنها به صورت آفلاین و از طریق فروشگاه های فیزیکی در دسترس علاقه مندان قرار می دهد. کانفیگ اول دارای پردازنده ی Core i7-10710U اینتل، ۱۶ گیگابایت حافظه ی رم، ۱ ترابایت حافظه ی ذخیره سازی NVMe SSD و نمایشگر لمسی 4K است. از طرفی کانفیگ دوم از همان مشخصات بهره می گیرد، اما به جای ۱ ترابایت از ۲ ترابایت حافظه ی ذخیره سازی استفاده می کند.

تک تک مدل های لپ تاپ Dell XPS 13 7390 Developer Edition از شبکه ی وای فای 802.11ax در کنار بلوتوث ۵ پشتیبانی می کنند. این لپ تاپ ها از دو درگاه تاندربولت ۳، یک درگاه USB 3.1 Type-C، جک ۳/۵ میلی متری هدفون و کارت خوان میکرو SD بهره مند هستند و با باتری ۵۲ وات ساعتی روانه ی بازار می شوند. لپ تاپ جدید دل دارای ابعاد ۳۰۲ در ۱۹۸ در ۱۱/۶ میلی متر است و وزن آن براساس مدل های مختلف فرق دارد. سبک ترین مدل این لپ تاپ دارای وزنی معادل حدودا ۱/۲ کیلوگرم است.

با نگاهی کلی به کانفیگ های نسخه ی توسعه دهندگان لپ تاپ Dell XPS 13 7390 می توانیم متوجه شویم که این کانفیگ ها تا حد زیادی شبیه کانفیگ های مدل معمولی هستند. بزرگ ترین تفاوت بین دو مدل لپ تاپ یادشده این است که نسخه ی توسعه دهندگان به جای سیستم عامل ویندوز ۱۰ مایکروسافت با Ubuntu 18.04 LTS روانه ی بازار می شود.

کارشناس رسانه ی فوربز که سابقه ی ۱۶ ماه کار با XPS 13 Developer Edition را دارد، این لپ تاپ را محصولی قابل اتکا، بادوام و بسیار قابل حمل توصیف می کند. در ضمن لپ تاپ مورد بحث از نمایشگر باکیفیت و طراحی زیبایی برخوردار است و قطعا استقبال زیادی از آن به عمل خواهد آمد.

مدل پایه ی Dell XPS 13 7390 Developer Edition با مشخصاتی نظیر پردازنده ی Core i5 کامت لیک اینتل، ۸ گیگابایت حافظه ی رم، ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی و نمایشگر 1080p دارای قیمت ۱۱۰۰ دلار آمریکا است. دل از چند روز پیش تخفیف ویژه ای را روی وب سایتش برای این مدل قائل شده و به علاقه مندان امکان می دهد آن را از طریق کد تخفیف 50OFF699 با پرداخت ۸۵۰ دلار تهیه کنند. مدل پایه ی نسخه ی ویندوزی همین لپ تاپ که از پردازنده ی Core i3 در کنار ۴ گیگابایت حافظه ی رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی بهره  می گیرد، هم اکنون ۱۰۰۰ دلار قیمت دارد؛ این یعنی به لطف تخفیف دل، مدل پایه ی نسخه ی توسعه دهندگان XPS 13 7390 در حال حاضر با قیمتی کمتر از مدل پایه ی نسخه ی ویندوزی قابل تهیه است.

امروزه لپ تاپ های متعددی در بازار با سیستم عامل لینوکس عرضه می شوند و هر یک به نوبه ی خود محصولات باکیفیت و با ارزشی به شمار می آیند. دو شرکت دیگری که چنین محصولاتی تولید می کنند System76 و ZaReason هستند که احتمالا پیش تر نام آن  ها را نشنیده بودید. این دو شرکت لپ تاپ های بسیار عالی مجهز به لینوکس با پشتیبانی بلندمدت تولید می کنند.

مانیتور ۲۷ اینچی جدید UltraSharp دل با دقت رنگ بسیار زیاد معرفی شد

در کنفرانس Adobe MAX، دل UP2720Q، مانیتور 4K حرفه ای ۲۷ اینچی UltraSharp خود را رونمایی کرده است.

به گزارش زومیت، شرکت دل بر دقت رنگ مانیتور و قابلیت شخصی سازی آن بسیار تأکید می کند. مانیتور ۲۷ اینچی جدید UltraSharp دل با وضوح 4K، می تواند گستره ی رنگ Adobe RGB را ۱۰۰ درصد پوشش دهد و ۹۸ درصد رنگ های DCI-P3 را به همراه ۸۰ درصد از رنگ های BT2020 به نمایش درآورد. این مانیتور ضمن پشتیبانی از ابزار و برنامه های کالیبراسیون CallMAN، به سیستم سنجش رنگ (Colorimeter) داخلی به منظور تغییر سامانه و سیستم رنگ ها مجهز است؛ درنتیجه، کاربران بسته به نیاز و سلیقه ی خود، می توانند رنگ های نمایش داده شده را به خوبی تنظیم و کالیبره کنند.

مانیتور دل UP2720Q دو پورت تاندربولت ۳ دارد که می تواند ضمن انتقال ویدئو و سیگنال های داده ای، حداکثر ۹۰ وات دستگاه های مختلف را شارژ کند. ناگفته نماند صفحه نمایش جدید UltraSharp دل از فناوری ۱۰ بیتی PremierColor Dell نیز برای کالیبره کردن رنگ ها برخوردار است.

مانیتور UltraSharp دل برای حرفه ای ها، به ویژه عکاسان و متخصصان ویرایش فیلم و عکس، یکی از بهترین گزینه ها خواهد بود. مانیتور مذکور برای به حد اکثر رساندن طیف رنگی خود از Adob RGB استفاده می کند و محتوایی درخشان با رنگی دقیق و جزئیات شگفت انگیز در اختیار کاربران قرار خواهد داد. همچنین Colorimeter داخلی ارائه شده در این مانیتور، به کاربران کمک می کند سریع و آسان کالیبراسیون را انجام دهند. به گفته ی دل، مانیتور UP2720Q اولین مانیتور ۲۷ اینچی 4K با سنجش رنگ داخلی است.

مانیتور جدید UltraSharp از هود جداشدنی برای حفظ حریم خصوصی بهره می برد که باعث کاهش تابش نور و روشنایی ناخواسته از صفحه نمایش می شود و کاربران را غرق در تصویر خواهد کرد. همچنین، با پشتیبانی از قابلیت Flicker-free از سوسوزدن و تاری تصویر خبری نخواهد بود. این مانیتور دو هزار دلاری از ۱۵ ژانویه ۲۰۲۰ (۲۵ دی ۱۳۹۸) دردسترس خواهد بود. شاید گمان کنید قیمت این مانیتور بسیار گران است؛ اما فراموش نکنید این مدل برای متخصصان و حرفه ای ها طراحی شده و از امکانات پیشرفته ای برخوردار است.

برخی از مشخصات فنی مانیتور ۲۷ اینچی UP2720Q

  • حداکثر وضوح: ۳۸۴۰ در ۲۱۶۰
  • نسبت ابعاد: ۱۶:۹
  • حداکثر روشنایی: ۲۵۰ نیت
  • نسبت کنتراست: ۱۳۰۰:۱ (معمولی)
  • زاویه دید: ۱۷۸ درجه
  • زمان پاسخ گویی: ۸ میلی ثانیه (حالت عادی) و ۶ میلی ثانیه (حالت سریع)

AMD از محصولات جدید در خانواده تردریپر، رایزن و اتلون رونمایی کرد

محصولات جدید AMD در خانواده های گوناگون رونمایی شدند که مسیر آن ها را در رقابت جدی تر در بازار پردازنده، هموارتر می کنند.

به گزارش زومیت، AMD از پردازنده های جدید خود در خانواده های تردریپر، رایزن و اتلون رونمایی کرد. تعدادی از پردازنده های جدید، دو محصول جدید از نسل سوم خانواده ی Threadripper با ۲۴ و ۳۲ هسته هستند. علاوه بر پردازنده های جدید، اخباری پیرامون خانواده های دیگر AMD نیز منتشر شد. غول پردازنده از نسخه ی آنلاک پردازنده ی اتلون نیز رونمایی کرد. همچنین اخبار منتشرشده تأیید می کنند که پردازنده  ی ۱۶ هسته ای رایزن ۹ به نام 3950X هم در ۲۸ نوامبر سال جاری معرفی خواهد شد.

دو پردازنده ی جدید خانواده ی تردریپر، مهم ترین اخبار AMD بودند. نسخه ی ۲۴ هسته ای جدید به نام 3960X و با قیمت ۱۳۹۹ دلار به بازار عرضه می شود. این پردازنده با فناوری ساخت هفت نانومتری طراحی و ساخته شده است و ۱۴۰ مگابایت حافظه ی کش دارد. سرعت کلاک پایه برای محصول ۲۴ هسته ای، ۳/۸ گیگاهرتز عنوان شد که قابل ارتقاء تا ۴/۵ گیگاهرتز خواهد بود. نسخه ی ۳۲ هسته ای تردریپر به نام 3970X رونمایی شد که با برچسب قیمتی ۱۹۹۹ دلار به بازار عرضه می شود. عرضه ی پردازنده ی ۳۲ هسته ای، به تمام حدس و گمان ها و نگرانی های بی موردی پایان داد که محصولی با بیش از ۲۴ هسته ی پردازشی را برای AMD متصور نبودند.

پردازنده ی جدید 3970X سرعت کلاک بین ۳/۷ تا ۴/۵ گیگاهرتز را ارائه می کند و دارای ۱۴۴ مگابایت حافظه ی کش خواهد بود. AMD ادعا می کند محصولش ۹۰ درصد سریع تر از 9980X عمل می کند. نتایج آزمایش، نشان دهنده ی عملکرد بهتری ۴۹ درصدی در Cinebench R20، عملکرد بهتر ۴۹ درصدی در V-Ray و ۴۷ درصد امتیاز بهتر در Premier Pro و ۳۶ تا ۴۳ درصد عملکرد سریع تر در کامپایلرها هستند.

محصولات جدید AMD با پلتفرم جدید شرکت به نام TRX40 هماهنگ هستند و سوکت sTRX4 استفاده می کنند. استفاده از سوکت جدید بدین معنا خواهد بود که تراشه های X399 و سری Threadripper 2000 در آینده کاربرد کمتری خواهند داشت.

ویژگی های پلتفرم جدید با خطوط PCIe بی شمار

محصولات جدید AMD با پهنای باند بسیار بالا در بخش PCIe همراه خواهند بود. شرکت ادعا می کند که در پلتفرم جدید، امکان استفاده از ۷۲ خط PCIe وجود دارد. نقشه ی بلوکی که شرکت همراه با پردازنده های جدید منتشر کرد، نشان دهنده ی ۴۸ خط PCIe 4.0 است که برای کاربرد عمومی قابل استفاده خواهند بود. جفت دیگر شامل چهار خط PCIe 4.0 برای NVMe کاربرد دارند یا می توان آن ها را به صورت دو خوشه ی چهار عددی از پورت های SATA استفاده کرد. اتصال بخش تراشه نیز با هشت خط PCIe 4.0 انجام می شود و درنهایت ۶۴ خط از پردازنده ی مرکزی خواهیم داشت.

بخش عمده ای از خصوصیات بالا مشابه با X399 است که آن هم مجهز به ۶۴ خط PCIe خروجی از پردازنده بود. تنها تفاوت اصلی در پردازنده ی جدید، استفاده از PCIe 4.0 است که پهنای باند دوبرابری نسبت به PCIe 3.0 ارائه می کند. تفاوت دیگر در تعداد خطوط PCIe 4.0 داخل تراشه دیده می شود. نقشه ی بلوک AMD هشت خط PCIe 4.0 را از تراشه ی TRX40 نشان می دهد که برای کاربرد عمومی استفاده می شوند. به علاوه هشت خط دیگر هم وجود دارد که قابل تقسیم هستند. درمجموع شاهد ۷۲ خط خواهیم بود، اما AMD ادعای ۸۸ خط دارد. تنها با شمارش خطوط برعکس ارتباط تراشه  ای، ادعای آن ها صحیح خواهد بود.

ثابت ماندن کانال های چهارگانه ی مخصوص رم

تعداد کانال  های حافظه برای محصول جدید خانواده ی تردریپر ثابت خواهد ماند. چهار کانال DDR4 برای هر دو پردازنده اعلام شد. کارشناسان قبلا تخمین زده بودند که AMD طراحی هشت کاناله  را عرضه می کند تا با پردازنده ی ۶۴ هسته ای آتی هماهنگ باشد. البته شرکت در اخبار جدید هیچ اطلاعی از چنین رویکردها یا محصولاتی منتشر نکرد. فراموش نکنید که استفاده از هشت کانال حافظه احتمالا نیازمند پلتفرم جدید باشد. به هرحال تردریپر فعلا تنها با کانال های چهارگانه عرضه خواهد شد. شایعه های قبلی ادعا می کردند که محصول ۶۴ هسته ای به نام 3990X سال آینده ی میلادی به بازار عرضه می شود.

ادعای سرعت بالا از سوی AMD

AMD همیشه در تعداد هسته ها نسبت به خانواده ی رقیب Core i9 برتری داشته است. اکنون با هسته های پر بازده بیشتر Zen 2 در Threadripper 3000، کارایی و قدرت محصولات آن ها بیشتر هم خواهد بود. به عنوان مثال AMD می گوید که تردریپر 3970X با ۳۲ هسته ی پردازشی ، در بنچمارک Cinebench تا ۹۰ درصد سریع تر از پردازنده ی ۱۸ هسته ای Core i9-9980XE عمل می کند. نسخه ی ۲۴ هسته ای نیز تا ۵۴ درصد عملکرد بهتری نسبت به بهترین پردازنده ی Core i9 دارد. AMD همچنین ادعا می کند که محصولات جدید در کامپایل های کرومیوم، آنریل انجین، ادوبی پریمیر سی سی (۲۲ درصد) و رندر V-Ray (حدود ۲۴ درصد) عملکرد بهتری نسبت به برترین نسخه های Skylake-X خواهند داشت.

در بحث مقایسه ی پردازنده های دو رقیب قدیمی، شایان ذکر است که Core i9-9980XE برترین محصول پیشتاز اینتل محسوب نمی شود. آن ها در ماه اکتبر پردازنده ی Core i9-10980XE را با قیمتی بسیار پایین معرفی کردند. اکنون نسخه ی ۱۸ هسته ای از 9980XE با قیمت ۱۹۱۹ دلار و نسخه ی ۱۸ هسته ای 10980XE با قیمت ۹۷۹ دلار در آمازون به فروش می رسد.

رقابت میان غول های پردازنده باعث شد تا اینتل کاهش قیمت شدیدی در پردازنده های خود لحاظ کند. از طرفی اکنون محصولات جدید AMD، بخش گران تر بازار را نشانه گرفته اند؛ درنتیجه برای کاربرانی که نسبت قیمت را با تعداد رشته های پردازشی مقایسه می کنند، Core i9 نسبت به Threadripper برتری دارد. البته AMD ادعا می کند که Core i9 هیچ گاه توانایی رقابت با پردازنده های حرفه ای آن ها را ندارد و یک محصول ۷۵۰ دلاری ۱۶ هسته ای همچون Ryzen 9 3950X برای رقابت با آن ها کافی است.

تاریخ عرضه ی Ryzen 9 3950X

خبر مهم دیگر AMD در بازار پردازنده، تاریخ عرضه ی محصول ۱۶ هسته ای یعنی Ryzen 9 3950X بود. آن ها ۲۵ نوامبر برابر با چهارم آذرماه را به عنوان تاریخ نهایی عرضه ی محصول جدید اعلام کردند. البته اخبار قبلی، عرضه ی این پردازنده را در ماه سپتامبر تخمین می زدند که دچار تأخیر شد. AMD می گوید در دوره ی تأخیر، قابلیت جدید مصرف اقتصادی (Eco Mode) را به محصولات خود افزوده است.

مصرف اقتصادی به کاربر امکان می دهد تا توان طراحی گرمایی (TDP) را از ۱۰۵ وات به ۶۵ وات کاهش دهد. AMD می گوید حالت جدید، کارایی نزدیک به ۷۷ درصد را همراه با ۴۴ درصد کاهش مصرف انرژی و هفت درصد گرمای کمتر را به کاربر ارائه می کند. خاموش و روشن کردن قابلیت مذکور، در ابزار Ryzen Master جدید در اختیار کاربر خواهد بود.

AMD می گوید حالت اقتصادی بنا بر درخواست کاربران به پردازنده ی جدید اضافه شد که محصول را برای کاربری هایی همچون کامپیوتر مخصوص سینمای خانگی تهیه می کردند. چنین کاربردهایی امکانات کمتری در کاهش دما و صدا به کاربر می دهند. شرکت سازنده می گوید حالت اقتصادی در در محصولات ۱۰۵ واتی دیگر رایزن هم استفاده خواهد شد. به علاوه حالت اقتصادی، توان طراحی گرمایی پردازنده های ۹۵ واتی را به ۶۵ وات کاهش می دهد و در نسخه های ۶۵ واتی نیز کاهش مصرف را تا ۴۵ وات به همراه خواهد داشت.

در ادامه ی اخبار پیرامون محصول جدید AMD در خانواده ی رایزن، مقایسه ای نسبی با رقبا هم انجام شد. آمارها نشان می دهد 3950X با پردازنده ی ۵۰۰ دلاری هشت هسته ای Core i9-9900K برابری می کند، اما AMD آن را قابل رقابت با Core i9-9920X هزار دلاری می داند.

تولید محتوا، بخش عمده ای از کارایی  محصولات ۱۶ هسته ای Ryzen 9 3900X را تشکیل می دهد. محصول ۵۰۰ دلاری، Ryzen 9 3900X در تولید محتوا و وظایف نیازمند پردازش چندرشته ای با Core i9-9900KS برابری می کند؛ درنتیجه با عرضه ی محصول ۱۶ هسته ای جدید، می توان پیروزی مجددی را برای  AMD متصور شد.

پردازنده ی اتلون جدید با قابلیت اورکلاک

قطعا همه ی کاربران توانایی خرید پردازنده ی ۳۲ هسته ای Threadripper 3970X را با برچسب قیمتی دو هزار دلار، ندارند. حتی خرید پردازنده ی ۷۵۰ دلاری Ryzen 9 3950X نیز برای همه ممکن نیست. AMD باتوجه به همین حقایق بازار، پردازنده ی کامپیوتر شخصی جدیدی را در دسته ی اقتصادی معرفی کرد: نسخه ی جدید از Athlon 3000G با قابلیت اورکلاک.

پردازنده ی جدید خانواده ی اتلون مجهز به دو هسته با رشته های پرداشی متقارن چندگانه خواهد بود. به علاوه این محصول ۵۰ دلاری مجهز به گرافیک Radeon Vega 3 هم می شود. تراشه ی مذکور سرعت کلاک ۳/۵ گیگاهرتز خواهد داشت و قطعا قابل اورکلاک است.

AMD تخمین می زند که پردازنده ی ۵۰ دلاری 3000G با نسخه ی ۶۰ دلاری دوهسته ای اینتل به نام Pentium Gold G5400 برابری کند. شرکت سازنده اطلاعات زیادی از جزئیات معماری منتشر نکرد، اما کارشناسان استفاده از فرایند تولید ۱۲ نانومتری بر اساس معماری +Zen را تخمین می زنند. AMD ادعا می کند که محصولش در آزمایش کاربردهای روزمره و همچنین بازی، محصول اینتل را شکست می دهد. زمان عرضه ی نهایی 3000G نیز ۱۹ نوامبر برابر با ۲۸ آبان بیان شد.

مایکروسافت پوشه‌ Downloads را از ابزار Disk Cleanup حذف کرد

مایکروسافت به تازگی اعلام کرد که گزینه ی پوشه ی Downloads را از ابزار Disk Cleanup حذف خواهد کرد تا مانع پاکسازی فایل های دانلودشده شود.

به گزارش زومیت، ابزار Disk Cleanup ویندوز یکی از ابزارهای ضروری این سیستم عامل بوده که به کاربران کمک می کند تا تمام پوشه ها و پرونده های غیرضروری را که فضای زیادی اشغال کرده اند حذف کند. البته کاربران با کمک Storage sense نیز می توانند در تنظیمات ویندوز ۱۰ فایل های غیرضروری خود را پاک کنند و درواقع این دو ابزار عملکرد مشابهی دارند.

اما درحالی که مشغول پاک کردن پرونده های غیرضروری از سیستم خود هستید و از ابزار Disk Cleanup ویندوز استفاده می کنید، باید محتاط باشید زیرا اکثر اوقات کاربران به طور تصادفی پوشه ی دانلودها را هم تیک می زنند و فایل های مهمی را پاکسازی می کنند. درواقع پوشه ی Downloads شامل تمامی فایل هایی است که دانلود کرده اید؛ درنتیجه حذف این فایل ها برای کاربران خوشایند نخواهد بود. مایکروسافت گزینه جدید پوشه ی Downloads را در نسخه ی ۱۸۰۹ به ویندوز ۱۰ اضافه کرد تا فایل های بارگیری شده را هم طی این عملیات پاکسازی حذف کند.

در نهایت به تازگی مایکروسافت اعلام کرده که در ابزار Disk Cleanup ویندوز ۱۰ نسخه ی 20H1 Build 19018 یا بالاتر، گزینه Downloads را از فهرست مواردی که برای پاکسازی در Disk Cleanup ارائه شده، حذف خواهد کرد. این تصمیم به درخواست مکرر کاربران صورت گرفته و از این پس دیگر جای نگرانی برای حذف فایل های دانلودشده در پوشه ی Downloads نخواهد بود. البته این تغییرات در Storage Sense نیز اعمال خواهد شد.

درنتیجه در نسخه ی 19H1 ویندوز  ۱۰ یا نسخه های قبلی دیگر، هنوز این مشکل برایتان وجود دارد، پس باید احتیاط کنید تا پوشه ی Downloads را پاکسازی نکنید و در Disk Cleanup تیک Downloads را بردارید. ویندوز ۱۰ نسخه ی 20H1 احتمالا تا پایان سال جاری یا اوایل سال آینده در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.

نسخه ی تحت وب مایکروسافت وایت برد اکنون برای تمام دستگاه ها در دسترس است

مایکروسافت از در دسترس بودن نسخه ی تحت وب وایت برد برای همه ی دستگاه ها خبر داد.

به گزارش زومیت، مایکروسافت در گردهمایی سالانه ی رهبران و فعالان فناوری مایکروسافت موسوم به ایگنایت (Ignite 2019)، مجموعه ای از به روزرسانی های جدید را برای نرم افزارها و سرویس هایی چون آفیس، اج، بینگ، تیمز و… رونمایی کرد. درکنار به روزرسانی های مایکروسافت برای تیمز (Microsoft Teams)، اعلام شد این سرویس اکنون با وایت برد (Whiteboard) بهتر ادغام شده است و کاربران می توانند ازطریق office.com یا whiteboard.microsoft.com از وایت برد استفاده کنند.

شایان ذکر است نسخه ی تحت وب مایکروسافت وایت برد هیچ یک از ویژگی های مایکروسافت وایت برد را ندارد؛ اما بیشتر روی نوشتن با قلم به صورت آنی (inking in real-time) متمرکز است.

مایکروسافت دردسترس بودن وایت برد را اعلام کرد و گفت:

در حال حاضر، بیشتر روی قابلیت نوشتن در لحظه متمرکز هستیم و در ادامه، قابلیت های بیشتری از دیگر اپلیکیشن هایمان به وایت برد خواهیم آورد.

مایکروسافت ویژگی های جدید وایت برد را این گونه توصیف می کند:

ادغام وایت برد مایکروسافت با تیمز باعث می شود همکاری هم زمان روی پروژه ها آسان تر شود. وایت برد اکنون در تیمز یکپارچه شده است و به افراد امکان می دهد در طیف وسیعی از سناریوهای محل کار همکاری کنند و فعالیت کاربران به مکان محدود نباشد. تمام کاری که باید انجام داد، این است که در نرم افزار تیمز، یک دکمه را بفشارید تا بتوانید هم زمان روی صفحه ی وایت برد کار کنید.

قالب های مایکروسافت وایت برد همکاری آسان تر در محل کار را امکان پذیر می سازد. در حال اضافه کردن پنج قالب جدید وایت برد هستیم تا افراد بتوانند در سناریوهای کاری بیشتر همکاری کنند. کاربران سرفیس هاب و رایانه های شخصی و iOS می توانند با ضربه زدن روی دکمه ی Insert در نوار ابزار، به این قالب ها دسترسی پیدا کنند.

اکنون نسخه ی تحت وب مایکروسافت وایت برد برای تمامی دستگاه ها موجود است و به نصب نیازی ندارد. کاربران می توانند بدون درنظرگرفتن سیستم عامل، بلافاصله کار را آغاز و از وایت برد در دستگاه های سازمان خود استفاده کنند. این نرم افزار به کاربران کمک می کند سریع تر از گذشته همکاری کنند.

با ابزار جدید مایکروسافت می توان بدون حتی یک خط کد نوشتن بات ساخت

مایکروسافت از ابزاری رونمایی کرده که بدون نیاز به کدنویسی امکان ساخت چت بات های مبتنی بر هوش مصنوعی را فراهم می آورد.

به گزارش زومیت، مایکروسافت در Ignite 2019،  از پیش نمایش عمومی ابزار Power Virtual Agents خود رونمایی کرد؛ ابزاری که بدون نیاز به دانش کدنویسی اجازه ساخت چت بات ها را می دهد. این ابزار عضوی از پلتفرم Power بوده که شامل ابزار انیمیشن Microsoft Flow هم می شود و از این پس به Power Automate و Power BI تغییرنام می دهد.

Power Virtual Agents مبتنی بر ابزارها و هوش مصنوعی موجود آژور برای ساخت بات ها بوده و به ادعای مایکروسافت، ساخت بات ها را به سادگی نگارش یک سند ورد خواهد ساخت. برای مثال با این ابزار، هر شخصی درون یک سازمان می تواند بات بسازد تا کارمندان تازه وارد را با شرایط کار بیشتر و بهتر آشنا کند.

چارلز لامانا در یک مصاحبه می گوید: Power Virtual Agent جدیدترین عضو خانواده Power Platform است. این ابزار بر کاهش کاربرد کد و قابل استفاده بودن برای همه ی افراد چه حرفه ای و چه غیرحرفه ای تمرکز دارد. با این ابزار می توانید بات های مبتنی بر هوش مصنوعی برای حل مشکلاتتان با کارمندان، مشتریان و هم کارانتان طراحی کنید.

Power Virtual Agents یک تجربه ی کامل ساخت بات برای شما فراهم می آورد. در این ابزار می توانید دیالوگ خلق کنید تا بات شما در سیستم های چت مانند Teams، Slack، فیسبوک مسنجر و… هم قابل استفاده باشد. با هوش مصنوعی مایکروسافت، کاربران لازم نیست تا تمام پرسش ها و پاسخ های احتمالی را تعریف کنند، بلکه تنها کافی است که قصد خود را به ابزار بفهمانند و خود ابزار کار درست را انجام خواهد داد. ما بر فهمیدن تمرکز کرده ایم، برای اینکه بات بهترین موضوع را برای شما پیدا کند. طبیعی است که این سرویس نیز مانند سایر سرویس های هوش مصنوعی با گذشت زمان و دریافت فیدبک کاربران، بیشتر یاد گرفته و بهینه تر عمل می کند.

یک قابلیت بسیار جالب این است که اگر با این ابزار بدون نیاز کد یک بات ساختید و بعد نیاز به استفاده از کد پیدا کردید، می توانید بات خود را به منابع آژور تبدیل کرده و تغییرات را روی آن اعمال کنید. پس از اتمام تغییرات دلخواه دوباره می توانید بات را به حالت بدون کد تبدیل کرده و از آن بهره ببرید. طبق گفته لامانا، مایکروسافت در Power Platform ایده «no cliffs» را در سر داشته؛ بدین معنا که ممکن است در بعضی شرایط ابزارهای بدون نیاز به کد پاسخگوی کاربر نبوده و کاربر نیاز به کدنویسی در آن داشته باشد؛ پس این شرکت قابلیتی را در ابزارهای خود گنجانده تا بتوان به صورت حرفه ای از ابزار استفاده کرد و کنترل کامل پروژه خود را در دست گرفت.

این سرویس با ابزارهایی مانند Power Automate/Microsoft Flow نیز یکپارچه شده تا به کاربران اجازه ی استفاده از اعمالی را در سرویس های دیگر با استفاده از اطلاعات به دست آمده در چت بات بدهد.

لامانا تأکید کرد که این سرویس آنالیزهای پیشرفته زیادی نیز تولید کرده که برای صاحبان بات ها و کاربران بسیار مفید است. کاربران می توانند موضوعاتی که از بات سؤال شده و نیز پاسخ های بات را ببینند. در برخی از جاهایی که سیستم قادر به پاسخگویی نیست، کاربر می تواند پاسخ درست را برای سیستم تعریف کند.

در دو سه سال گذشته، چت بات ها دیگر محبوبیت خود را از دست داده و تقریبا از دید کاربران افتادند؛ اما لامانا اعتقاد دارد، علت این بوده که توسعه دهندگان هیچ وقت تا این اندازه به کاربران نزدیک نبوده اند. با استفاده از ابزارهای بدون کد هر کسی فارغ از دانش و حرفه ای بودنش می تواند بات بسازد.

یک توسعه دهنده یا متخصص هوش مصنوعی در زمینه ی توسعه ی کد عالی است، اما آن ها از ریزه کاری های ورودی ها و خروجی ها اطلاع ندارند. به همین دلیل بات های مبتنی بر هوش مصنوعی تابه حال چندان خوب عمل نکرده اند و ابزار ما نحوه ی توسعه را به طور کلی تغییر می دهد.

مایکروسافت با همکاری Warner Bros. فیلم Superman را روی شیشه ذخیره کرد

مایکروسافت با همکاری شرکت فیلم سازی برادران وارنر موفق شد فیلم سوپرمن را روی قطعه  شیشه ای از جنس کوارتز ذخیره  کند.

به گزارش زومیت، پروژه ی سیلیکا (Project Silica) می تواند انقلابی در آینده ی فناوری ذخیره سازی ایجاد کند. مایکروسافت با همکاری شرکت فیلم سازی آمریکایی برادران وارنر (Warner Bros)، نسخه ی کامل فیلم سوپرمن محصول ۱۹۸۷ را روی قطعه  شیشه ای با ابعاد ۷۵ در ۷۵ در ۲ میلی متر ذخیره  کرد.

نتیجه ی تحقیقات Microsoft Research در قلب این قطعه ی شیشه ای جای گرفته است و ظاهرا ردموندی ها قصد دارند روی توسعه ی فناوری ذخیره سازی سرمایه گذاری کنند. سرمایه گذاری اینچنینی می تواند آینده ی پلتفرم آژور را دستخوش تغییرات فراوانی کند.

ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت، در کنفرانس ایگنایت ۲۰۱۹ اعلام کرد: کل سیستم از نوع سیستم ذخیره سازی سرد (Cold Storage System) است.

مایکروسافت از شیشه ی کوارتز معمولی به منظور ذخیره سازی داده ها استفاده کرده و برای سنجش مقاومت سیستم ذخیره ساز آزمایش های مختلفی روی شیشه ی مذکور انجام داده  است. شیشه ی کوارتزی درمقابل جوشاندن و حرارت دیدن و خراشیدگی مقاوم است و آسیبی نمی بیند. مایکروسافت پروژه ی تحقیقاتی سیلیکا را با هدف ارائه ی راهکاری برای ذخیره سازی بلندمدت و بدون آسیب دیدن داده ها دنبال می کند.

مشکلات مختلفی برای ذخیره سازی داده ها وجود دارد. برای مثال، معمولا عکس های گرفته شده با گذشت زمان بی رنگ می شوند و کتاب های چاپی نیز به مرور زمان پوسیده خواهند شد. حتی سی دی ها و دی وی دی ها نیز بهترین گزینه برای ذخیره کردن خاطرات ما نیستند. محققان مایکروسافت حدود پنج سال است تلاش می کنند راهکاری برای ذخیره سازی بهینه ی داده  ها ارائه دهند.

بی شک، ردموندی ها نخستین شرکتی نیستند که روی ذخیره سازی داده ها روی شیشه کار می کنند؛ اما حضور آن ها در این پروژه بدین معنی است که سایر شرکت ها نیز باید موضوع ذخیره سازی روی شیشه را جدی تر بگیرند. شرکت فیلم سازی برادران وارنر نیز در پروژه ی سیلیکا با مایکروسافت همکاری تنگاتنگی دارد تا بتواند دارایی ارزشمند دیجیتالی خود را بهینه تر و بادوام تر ذخیره سازی کند.

شرکت برادران وارنر ابتدا آرشیو فیلم های آنالوگ را به دیجیتال تبدیل و س‍پس، آن را به سه عنصر اصلی تجزیه کرد تا آن را به نگاتیو سیاه و سفید تبدیل کند. دلیل طی کردن چنین فرایندی آن است که ویدئوهایی که بدین شکل آرشیو می شوند، از ماندگاری بیشتری برخوردار خواهند بود. در روش هایی که پیش از این برای آرشیوکردن ویدئوها استفاده می شد، با گذشت زمان رنگ اصلی ویدئو از دست می رفت.

فرایند مرتبط، فرایندی سخت و پیچیده است و محققان مایکروسافت می کوشند روند کار را سرعت ببخشند و هزینه های مرتبط را کاهش دهند. ویکی کولف، مدیر ارشد بخش فناوری برادران وارنر، اعلام کرد: اگر راهکار پیشنهادی ذخیره سازی پروژه ی سیلیکا بتواند راهکاری بسیار مقرون به صرفه باشد، قطعا سایر استودیوهای فیلم سازی نیز همچون سایر صنایع، از این راهکار استقبال خواهند کرد. اگر این سیستم ذخیره سازی روشی پاسخ گو باشد، می تواند حجم زیادی از داده های محتوایی شرکت را به خوبی ذخیره و برای همیشه حفظ کند.

مایکروسافت از لیزرهای مادون قرمز برای رمزگذاری داده ها به Voxels استفاده می کند که معادل سه بعدی پیکسل هایی است که قبلا روی نمایشگر می دیدیم. داده ها درون شیشه ذخیره می شوند و الگوریتم های یادگیری ماشین می توانند داده های رمزگذاری شده را رمزگشایی کنند. البته همان طورکه گفته شد، مایکروسافت هنوز در حال توسعه ی این فناوری کاربردی است و تاکنون مقاله های تحقیقاتی بسیاری درباره ی پروژه ی سیلیکا منتشر شده است. اگر ردموندی ها در این مسیر به موفقیت های چشمگیری برسند، می توانیم امیدوار باشیم در آینده ی نزدیک، به صورت ساده تر و بهتر و بادوام تری می توانیم داده های دیجیتالی را ذخیره  کنیم.

مایکروسافت با کمک هوش مصنوعی موفق به تقویت صدا و حذف سر و صدای اضافه شد

مایکروسافت به کمک هوش مصنوعی موفق به تقویت صدا و حذف صدای محیط در ویدیوها شد و از این فناوری جدید در کنفرانس Ignite 2019 رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، یکی از مأموریت های مایکروسافت تزریق هوش مصنوعی به تمام محصولات خود است. این شرکت به تازگی راهی برای قراردادن فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی برای تقویت صدا در مایکروسافت استریم (Microsoft Streams) پیدا کرده و این پیشرفت جدید را در کنفرانس Ignite 2019 معرفی کرده است.

مایکروسافت استریم، سرویس میزبانی ویدئو است که در زمینه ی تجاری با پشتیبانی از ۱۸۱ کسب و کار به ۴۴ زبان در دسترس مشتریان Office 365 Enterprise قرار گرفته است. این سرویس همچنین شامل تشخیص گفتار به متن است و به طور خودکار فیلم های آپلودشده در استریم را رمزگذاری می کند تا اطمینان حاصل شود که ویدیوها فقط برای اعضای مورد نظر یک شرکت قابل مشاهده هستند.

در کنفرانس Ignite 2019، مایکروسافت از فناوری جدیدی رونمایی کرد که قادر خواهد بود تا فقط صدای پس زمینه را در یک ویدئو نادیده بگیرد و صدای اصلی را بلند و واضح در اختیار کاربران قرار دهد. درواقع این قابلیت جدید باعث تقویت صدا و حذف سروصدای اضافه ی محیط در سرویس مایکروسافت استریم خواهد شد؛ درنتیجه کاربران و بینندگان روی صدای اصلی تمرکز خواهند کرد. درواقع سروصداهای محیط در ویدیوها باعث ایجاد اختلال در تمرکز کاربران خواهد شد که با کلیک روی یک گزینه می توان سروصدا و نویز پس زمینه را خاموش کرد.

مایکروسافت از بحث درباره برنامه های آینده برای این فناوری خودداری کرد اما به راحتی می توان به کاربردهای دیگر فناوری مذکور برای حذف سروصدای پس زمینه فکر کرد. در حال حاضر مردم صدها دلار برای هدفون هایی با قابلیت حذف سروصدای پس زمینه پرداخت می کنند؛ درنتیجه قطعا این قابلیت در زمینه های مختلفی برای کاربران کاربردی خواهد بود.

این فناوری تقویت صدای مایکروسافت، با هدف کمک به کارکنان جهت تمرکز بهتر روی مهم ترین موارد در محیط کار توسعه یافته است. انتظار می رود که این ویژگی در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ در مایکروسافت استریم ارائه شود.

OpenAI نسخه کامل هوش مصنوعی تولیدکننده ی متن GPT-2 را منتشر کرد

لابراتور تحقیقاتی OpenAI با وجود هشدارهایی مبنی بر خطرناک بودن GPT-2، نسخه ی کامل سیستم هوش مصنوعی تولیدکننده ی متن خود را منتشر کرد.

به گزارش زومیت، لابراتور تحقیقاتی OpenAI نسخه ی کامل سیستم هوش مصنوعی تولیدکننده ی متن به نام  GPT-2 را منتشر کرده است. این موفقیت در حالی  حاصل شده است که کارشناسان هشدار دادند این سیستم هوش مصنوعی می تواند برای اهداف مخرب استفاده شود. GPT-2 مخفف واژه های Generative Pretrained Transformer است. حرف G مخفف واژه ی Generative به معنای «تولیدکننده یا زایا» و حرف P مخفف واژه ی Pretrained به معنای «پیش آموزش داده شده» و حرف T مخفف واژه ی Transformer به معنای «مبدل یا ترنسفورمر» است.

در فوریه ی سال جاری، مؤسسه ی تحقیقاتی OpenAI فناوری خارق  العاده ی GPT-2 را رونمایی کرد که می توانست با کمترین دخالت انسانی، متونی منسجم شامل چندین پاراگراف را از خود بنویسد. حتی در توضیحات گاردین این گونه آمده بود که این سیستم هوش مصنوعی متون چندکلمه  ای تا یک صفحه  ای را به  عنوان ورودی دریافت می  کند و می  تواند چندین جمله را باتوجه به پیش  بینی  های خود در ادامه ی آن بنویسد.

با این همه، OpenAI به   دلیل نگرانی  های ناشی   از سوءاستفاده  های احتمالی ازقبیل انتشار اخبار جعلی و هرزنامه ها و اطلاعات نادرست، نسخه  ی کامل این فناوری را منتشر نکرد. از آن زمان نسخه های کوچک تر و کمتری از GPT-2 منتشر شده است و پذیرش آن ها مطالعه شده است. برخی دیگر نیز GPT-2 را نیز بارها آزمایش کرده اند. درنهایت، لابراتور تحقیقاتی OpenAI این هفته در پستی در وبلاگ خود نوشت:

هیچ مدرک محکمی درباره ی سوءاستفاده و مخرب بودن GPT-2 وجود ندارد؛ از این رو، نسخه ی کامل این فناوری منتشر شده است.

هوش مصنوعی زبانی GPT-2 بخشی از نسل جدیدی از سیستم های تولید متن است که متخصصان را تحت تأثیر توانایی خود برای تولید متن منسجم با در اختیارداشتن حداقل داده ها قرار داده است. به طور خاص، OpenAI هوش مصنوعی GPT-2 را برپایه ی داده های متنی دریافت شده آموزش داده است که کاربران و نویسندگان ارسال کرده اند. تمام داده های گرفته شده از لینک های وب و متن بودند؛ به همین دلیل، به دیتاست به دست آمده WebText گفته شد. بیش از ۴۰ گیگابایت داده ی اینترنتی به همراه تقریبا ۱/۵ میلیارد پارامتر از ساختارهای متنی برای آموزش GPT-2 به کار گرفته شده است. به عنوان مثال، می توانید تنها با دادن عنوانی جعلی، از GPT-2 بخواهید مطلبی درباره ی آن بنویسد یا فقط با ارائه ی مصرعی از یک شعر، کل شعر را از GPT-2 تحویل بگیرید.

پی بردن به عملکرد هوش مصنوعی زبانی GPT-2 از روی خروجی داده های آن بسیار دشوار است؛ اما این مدل زبانی اغلب نوشته های پررمزورازی تولید می کند که حتی می توان نشانه هایی از شعور یا هوش را در آن ردیابی کرد. این بدان معنا نیست که GPT-2 نیز مجهز به همان قدرت و ویژگی است که ما آن را به عنوان شناخت می شناسیم. اگر با این سیستم به اندازه ی کافی کار کنید، محدودیت های آن نیز برایتان به خوبی مشخص خواهد شد. یکی از ضعف های آن در حفظ انسجام متون بلند است. برای نمونه، استفاده از نام ها و صفت های شخصیت ها به طور مداوم در داستان یا اصرار بر نوشتن درباره ی موضوع واحد در مقاله ای خبری.

بهترین روش برای تخمین قابلیت های GPT-2 این است که خودتان آن را امتحان کنید. برای دسترسی به این سیستم، می توانید به نسخه ی وب در TalkToTransformer.com مراجعه کنید و پیام و سوال خودتان را مطرح کنید. واژه ی «ترنسفورمر» مؤلفه ای از معماری یادگیری ماشین است که برای ایجاد GPT-2 و دیگر بخش های آن استفاده می شود. گفتنی است ترنسفورمرها معماری بی نظیری از شبکه های عصبی هستند.

جدا از قابلیت های خام GPT-2، انتشار این مدل به عنوان بخشی از بحث درباره ی مسئولیت پذیری پژوهشگران هوش مصنوعی برای کاهش آسیب های ناشی از کار درخور توجه است. کارشناسان پیش تر نیز خاطرنشان کرده بودند دسترسی آسان به تمام ابزارهای این هوش مصنوعی می تواند به فعال کردن بخش های مخربی منجر شود. برای نمونه، پویایی ای که در این فناوری وجود دارد، می تواند با مونتاژ تصویر چهره  ی فردی روی چهره  ی فردی دیگر، به تولید ویدئوهای جعلی یا دیپ  فیک (Deepfake) منجر شود. بنابراین، به دلیل وجود چنین نگرانی هایی، OpenAI انتشار مدل خود را محدود کرده است.

بیش از ۴۰ گیگابایت داده ی اینترنتی به همراه تقریبا ۱/۵ میلیارد پارامتر از ساختارهای متنی برای آموزش GPT-2 به کار گرفته شده است

شایان ذکر است همه از این رویکرد لابراتوار OpenAI استقبال نکرده اند و بسیاری از کارشناسان با انتقاد از چنین تصمیمی، بیان کردند با انجام این کار دامنه ی تحقیقاتی کسانی محدود می شود که این مدل را کاهش می دهند و توقع های غیرضروری درباره ی خطرهای هوش مصنوعی ایجاد خواهد کرد. دلیپ رائو، پژوهشگر این پروژه به خبرگزاری The Verge گفت: کلمات بسیار خطرناک هستند؛ به خصوص زمانی که بدون هیچ تفکری و تنها با آزمایش تولید خواهند شد. فکر نمی کنم [OpenAI] وقت کافی را برای اثبات خطرناک بودن این سیستم صرف کند.

OpenAI در بیانیه ای که این هفته درباره ی مدل کامل GPT-2 منتشر کرده بود، خاطرنشان کرد GPT-2 این سیستم می تواند به تولید «تبلیغات مصنوعی» برای موقعیت های ایدئولوژیک افراطی کمک کند؛ از این رو، ممکن است با استناد به تحقیقات شخص ثالث از آن سوءاستفاده شود. اگرچه  OpenAI بر ترس و نگرانی خود اعتراف کرد و گفت ممکن است از این سیستم برای بیرون کشیدن حجم زیاد اسپم منسجم یا بسیاری از سیستم های اطلاعاتی آنلاین عملی نشده مانند رسانه های اجتماعی استفاده شود.

همچنین، این لابراتوار خاطرنشان كرد پژوهشگران خود OpenAI سیستم های خودکاری ایجاد كردند كه می تواند خروجی GPT-2 را با دقت ۹۵ درصدی تشخیص دهند؛ اما این رقم برای «تشخیص سیستم خودکفا» كافی نیست؛ یعنی هر سیستمی كه برای شناسایی خودکار متن جعلی مورد نیاز باشد، به تنهایی کافی نیست و درنهایت، برای تشخیص نهایی به داوری انسانی نیازمند است. گرچه انجام چنین کارهایی اغلب عجیب نیست که متکی به تشخیص و شناسایی نهایی انسان در این سیستم باشد؛ به  ویژه برای تشخیص جعلی بودن یا نبودن تصاویر و ویدئوها.

OpenAI قصد دارد فعلا نظاره گر نحوه ی استفاده ی جامعه و عموم مردم از GPT-2 باشد تا در آینده، بهتر بتواند سیاست های خود را درباره ی انتشار مسئول بودن تحقیقات هوش مصنوعی تدوین کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

14 − هشت =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *