روی خوش مترو برای ارائه خدمات بهتر به نابینایان

نابینایان به عنوان یکی از گروه های مطرح معلولیتی، همیشه به دنبال این بوده اند تا نیاز های مختلف جامعه هدفشان را طی تعامل و رایزنی با نهاد های مختلف برآورده سازند.
این تعاملات و تلاش ها در کنار فعالیت سازمان بهزیستی به عنوان تنها نهاد دولتی متولی امور معلولان صورت می گیرد که هیچ منافاتی با سیاست های این سازمان ندارد؛ چه، تمامی این تلاش ها از این اعتقاد ریشه می گیرد که نباید بار تمام مشکلات و رفع موانع را بر دوش یک سازمان یا نهاد گذاشت.
یکی از مهمترین نیاز های نابینایان، ارائه خدمات استاندارد شهری مثل ایجاد تسهیلات در امر رفت و آمد از سوی متولیان امور شهریست. در بین این دسته از خدمات، مترو جایگاه ویژه ای دارد؛ چه، با تمام مشکلاتی که در مسیر نابینایان به منظور استفاده از این وسیله ایجاد شده، نمی توان منکر شد که مترو امنترین وسیله عمومی رفت و آمد نابینایان به شمار می رود.
با توجه به جایگاه مترو در بین تمام اقشار جامعه و به ویژه نابینایان، مدیران شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه بر آن شدند تا شیوه های خدمات رسانیشان به شهروندان نابینا را بازنگری کنند تا به استاندارد های جهانی نزدیک شوند. جرقه این بازنگری بعد از گفت و گوی روزنامه ایران سپید با فرنوش نوبخت، مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه زده شد. وی در مقابل نقد هایی که از سوی خبرنگار این روزنامه در خصوص نحوه ارائه خدمات مترو به نابینایان وارد شد، به جای مقاومت و توجیه که معمولاً از سوی برخی مسئولان رایج است، اعلام کرد که خود و همکارانش تمام قد حاضرند برای بهبود خدمات شرکت متبوعش به نابینایان، از هیچ کوششی فروگذار نکنند.
بر همین مبنا، مقرر شد در دو حوزه آموزش و زیرساخت های تکنولوژیک برنامه ریزی هایی شود تا اقدامات اجرایی صورت بگیرد. بعد از برگزاری جلسات مشورتی، فاز اول در حوزه آموزش، با برگزاری جلسه آموزش به مسئولان و رؤسای ایستگاه های مترو اجرا شد. در این جلسه که با حضور امید هاشمی به عنوان کارشناس مهارت های اجتماعی و فنآوری های نوین ویژه نابینایان صبح یکشنبه سیزدهم آبان ماه جاری در سالن اجتماعات شرکت بهره برداری مترو برگزار شد، این کارشناس نابینا طی ارائه مطالب مفصل و نمایش فیلم در خصوص نحوه صحیح برخورد مسئولان مترو با نابینایان در کشور های پیشرفته، چند نکته مهم را تأکید و اجرای آن نکات را از سوی مسئولان و مأموران ایستگاه های مختلف مترو ضروری دانست.
شکل درست ارتباط کلامی مأموران با شهروندان نابینا، شیوه صحیح گرفتن دست شهروند نابینا از سوی مأموران ایستگاه ها، پرهیز از سؤالات شخصی از نابینایان، حفظ کرامت مسافران نابینا از سوی مأموران، از اهم مواردی بود که امید هاشمی به عنوان کارشناس در این جلسه مطرح کرد. ضمناً مقرر شد موارد بیان شده از سوی امید هاشمی، طی چند جلسه به دیگر کارکنان مترو از سوی مسئولان آموزش، ارائه شود. همچنین مقرر شد ماحصل نکات مهم آموزشی به صورت یک دستور العمل تدوین از سوی واحد آموزش مترو تدوین و به تمام ایستگاه ها ابلاغ شود.
بررسی زیرساخت های تکنولوژیک به منظور شناسایی مسافر نابینا در بدو ورود به ایستگاه ها با تعریف کد های مخصوص،  ایجاد تسهیلات دسترسی پذیری برای کاربران نابینا در استفاده از اپلیکیشن ها و وب سایت های شرکت مترو و به روز رسانی سامانه تلفن گویای مترو به منظور اطلاع رسانی جامع پیرامون مختصات ایستگاه ها، از جمله نکات مهمی بود که طی جلسه ایران سپید با مهندس عبد الله پور، قائم مقام مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو و مهندس اسکندری، مدیر آی تی مترو مطرح شد.
منبع: ایران سپید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

11 − دو =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *