دکه ی خبر دنیای موبایل و کامپیوتر/تاریخ انتشار، شنبه 17 شهریور ۹۷

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در یکصد و دومین شمارگان دکه ی خبر دنياي موبایل و کامپیوتر، 15 خبر مهم در طول هفته ی گذشته در دنیای تلفن همراه و رایانه تقديم شما گراميان مي شود.

چرا دیجی کالا پلتفرم متن باز سوپرنوا را توسعه داد

دیجی کالا با برگزاری اولین کنفرانس تکنولوژی خود که با محوریت تشریح چرایی توسعه پلتفرم سوپرنوا و ابعاد فنی این پروژه برگزار شده بود، به بیان جزئیاتی در رابطه با سوپرنوا پرداخت.

به گزارش زومیت، اگر نام پلتفرم سوپرنوا دیجی کالا را نشنیده باشید، بهتر است بدانید که دیجی کالا از چندی پیش پلتفرم قدیمی خود موسوم به لگاسی را کنار گذاشته و از پلتفرم جدیدی با عنوان سوپرنوا در تمام عملیات خود استفاده می کند. نمود ظاهری تغییر پلتفرم دیجی کالا هرچند برای کاربران در تغییر ظاهر وب سایت فروشگاه دیجی کالا از چند هفته پیش مشخص شده، اما باید بدانید که تغییرات تنها به صورت ظاهری نبوده و دیجی کالا پلتفرم سوپرنوا را به عنوان یک سیستم جامع در تمام فعالیت های خود از قبیل انبارداری، فروش، حسابداری، نسخه ی وب، موبایل، مارکت پلیس و سایر حوزه ها مورد استفاده قرار می دهد.

سوپرنوا چیست و چرا دیجی کالا به سراغ توسعه پلتفرمی متن باز رفت؟

سهیل مقدم، مدیر ارشد تکنولوژی دیجی کالا دلیل تصمیم گیری برای توسعه ی پلتفرم جدید سوپرنوا را نبود امکان برای توسعه ی هرچه بیشتر پلتفرم قبل عنوان کرده است. به گفته ی مقدم، گستره ی فعالیت های دیجی کالا در چند سال اخیر به اندازه ای افزایش یافته که دیگر امکان توسعه ی هرچه بیشتر پلتفرم لگاسی وجود نداشت و به نوعی این پلتفرم جوابگوی نیازهای سازمان نبود. ساختار نسبتا قدیمی تر لگاسی در کنار هزینه ی بالای نگهداری و پیچیدگی سیستم لگاسی برای اضافه کردن امکانات جدید باعث شد تا دیجی کالا تصمیم به کنار گذاشتن آن و توسعه ی سیستمی جدید بگیرد. سهیل مقدم اعلام کرد که دیجی کالا برای مدیریت هر چه بهتر پلتفرم لگاسی، سروری مجهز به یک ترابایت حافظه ی رم تدارک دیده بود، حال آنکه چنین حافظه ای نیز در برخی زمان ها پاسخگوی نیازهای دیجی کالا و حجم گسترده ی بازدید و سایر فعالیت های این فروشگاه اینترنتی نبوده است.

سهیل مقدم، تغییر پلتفرم را یک بیگ بنگ عنوان کرده و از این رو از ابتدای سال ۹۶ مقدمات برای توسعه ی پلتفرم جدید را با ایجاد یک تیم توسعه ی جدید در دیجی کالا آغاز کرده است.

سوپرنوا یک پلتفرم متن باز مبتنی بر PHP است. علیرضا حسین زاده در توضیح چرایی متن بازبودن سوپرنوا، مزایای نرم افزار ها و پروژه های متن باز را دلیل این انتخاب عنوان کرده است. به گفته ی حسین زاده، متن بازبودن یک پلتفرم باعث می شود تا تعداد بیشتری توسعه دهنده فارغ از زمان و مکان، امکان کار کردن روی پروژه را داشته باشند.

وی دلیل انتخاب PHP را شاکله ی تیم سوپرنوا خوانده که اغلب جزو متخصصان و توسعه دهندگان کاربلد این حوزه بوده اند. پلتفرم سوپرنوا که مبتنی بر PHP توسعه یافته، مشتمل بر ۲۱ پلاگین مختلف است که ابعاد مختلف فعالیت های دیجی کالا را شامل می شود. به گفته ی کراسی ایوانف، مدیر تکنولوژی مارکت پلیس دیجی کالا، تیم توسعه علاوه بر تفکیک فعالیت های مختلف در ۲۱ پلاگین مختلف، دیتابیس را نیز به چند قسمت تقسیم کرده تا هر بخش بنابر نیازهای خود اطلاعات مورد نیازش را در دیتابیسی مستقل در اختیار داشته باشد. براساس اطلاعات ارائه شده، دیجی کالا در پلتفرم لگاسی از یک دیتابیس واحد استفاده می کرده که همین موضوع باعث کاهش عملکرد سیستم شده بود.

فؤاد نصرتی حبیبی، یکی دیگر از توسعه دهندگان دیجی کالا، اعلام کرد که تیم توسعه دهندگان سوپرنوا، برای توسعه ی پلاگین های مورد نیاز خود از کامپوننت های سیمفونی استفاده کرده اند. وی دلیل این کار را امکان شخصی سازی پلاگین های مورد نیاز در راستای نیازهای دیجی کالا عنوان کرد.

تیم سازی

لوکاش لاتو، قائم مقام مهندسی در دیجی کالا یکی از شاخص ترین افرادی است که نقشی پررنگ را در توسعه ی پلتفرم سوپرنوا به عهده داشته است. لوکاش لاتو که یک توسعه دهنده ی PHP است، چهار مشخصه ی اصلی را برای ایجاد یک پلتفرم جدید ضروری عنوان کرد. از نظر لاتو چهار فاکتور پایداری، عملکرد، مقیاس پذیری و انعطاف پذیری از جمله ی مهم ترین ارکان برای توسعه ی پلتفرم جدید دیجی کالا بوده اند.

از نظر لاتو، دل بستن به یک تکنولوژی واحد، نتیجه ای جز شکست در پی ندارد و باید مجموعه ای از تکنولوژی ها و راهکارهای کاربردی را در مسیر اهداف سازمان به کار گرفت تا بهترین نتیجه حاصل شود. وی ایجاد پلتفرمی همچون سوپرنوا را نه صرفا حاصل تکنولوژی، بلکه حاصل ایجاد تیم مهندسی باروحیه و نگرش نزدیک می داند.

لوکاش لاتو، نگرش سازنده در توسعه ی پلتفرمی نظیر سوپرنوا را در افرادی می داند که به توسعه ی این پلتفرم می پردازند. از نظر لاتو، اعضای تیم فقط مجری طراحی های انجام شده نیستند؛ بلکه هر یک از اعضا باید در صورت نبود ابزار مورد نیاز، آن را برای خود ساخته و نقشی پررنگ تر از یک کدنویس در روند توسعه داشته باشند.

مهاجرت

امیر حسنی، یکی از توسعه دهندگان پلتفرم سوپرنوا است که جزو اولین اعضای تیم سوپرنوا بوده است. امیر حسنی پیش از سوپرنوا نیز عضو تیم توسعه دیجی کالا بوده؛ اما براساس گفته های وی، دیجی کالا برای تشکیل تیم توسعه ی سوپرنوا، توسعه دهندگان و کارکنان پیشین خود را ملزم به شرکت در یک مصاحبه ی استخدامی کرده است.

امیر حسنی، حساس ترین مرحله ی توسعه و پیاده سازی پلتفرم سوپرنوا را مهاجرت از پلتفرم لگاسی به سوپرنوا خوانده است. با توجه به اینکه امکان از دسترس خارج شدن دیجی کالا به عنوان یک فروشگاه اینترنتی بزرگ امکان پذیر نبوده، تیم توسعه این فرایند را شبانه و در عرض چند ساعت انجام داده است. البته پیش از مهاجرت نهایی، تیم توسعه در روزهای قبل چندین بار به صورت آزمایشی، اسکریپت های انتقال اطلاعات دیتابیس را از MS SQL به MySQL انجام داده اند تا از صحت عملکرد این اسکریپت ها و انتقال کامل اطلاعات اطمینان حاصل کنند. با توجه به اینکه دیتابیس دیجی کالا در پلتفرم سوپرنوا برای بخش های مختلف از قبیل فروش، انبارداری و سایر قسمت ها تفکیک شده، اطلاعات ابتدا به دیتابیس اصلی منتقل شده و سپس اطلاعات مورد نیاز با سایر دیتابیس ها همگام شده اند.

سوپرنوا و قابلیت های جدید

سوپرنوا در کنار ارائه ی امکاناتی برای مدیریت امور روزمره دیجی کالا، امکانات دیگری را نیز در اختیار این کمپانی قرار می دهد. شاید بارزترین این امکانات در کنار ویژگی های دیگر، استفاده از تحلیل کلان داده و بررسی رفتار هر یک از افرادی است که از طریق نسخه ی وب یا اپلیکیشن های این فروشگاه به آن مراجعه کرده و خرید می کنند. علی محمد فروتن زاده، توسعه دهنده دیجی کالا، عملکرد سیستم تحلیل داده ی سوپرنوا را شامل دو بخش عنوان کرد. دیجی کالا در یک پایگاه داده اقدام به ذخیره ی اطلاعات حاصل از رفتار کاربران در یک ماه اخیر کرده و در پایگاه داده ی اصلی رفتار کاربران را در طول زمان ذخیره می کند تا با تحلیل آن ها در قبال ایونت های (Event) مختلف به تصمیم گیری در رابطه با استراتژی های آینده ی خود در حوزه های مختلف نظیر فروش محصولات مشخص یا برگزاری کمپین ها بپردازد.

رجیستری تبلت های سیم‌ کارت خور کلید خورد

بر اساس گزارش معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، طرح رجیستری برای تبلت های سیم کارت خور اجرایی شده، بنابراین تمامی تبلت های وارداتی سیم کارت خور باید قبل از استفاده در شبکه ی مخابراتی کشور فعال سازی شوند.

به گزارش زومیت، به گفته ی حسین فلاح جوشقانی، اجرای طرح رجیستری تبلت های سیم کارت خور از نظر فنی در شبکه ی ارتباطی کشور انجام شده است، بنابراین هم اکنون هر کالای سیم کارت خور وارداتی، مشمول طرح رجیستری است.

وی اعلام کرد که خریداران کالاهای سیم کارت خور مانند تبلت باید در زمان خرید کدشناسه کالا (IMEI) و کد فعالسازی کالا را در سامانه همتا (۷۷۷۷) ثبت کنند تا کالا در شبکه شناسایی و رجیستر شود.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی همچنین خاطرنشان کرد که طرح ثبت تجهیزات دارای سیم کارت با مشارکت وزارتخانه های ارتباطات، صنعت، اپراتورهای تلفن همراه، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و گمرک از سال گذشته به اجرا گذاشته شد و هدف آن مبارزه سیستمی با عرضه و فعالیت گوشی های همراه، تبلت و سایر تجهیزات سیم کارت خور قاچاق و تقلبی بوده است.

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اجرای موفقیت آمیز طرح رجیستری گوشی موبایل از آذرماه سال گذشته تاکنون، تاکید کرد که هر کالای سیم کارت خور که وارد کشور می شود دارای یک شناسه ۱۵ رقمی منحصر به فرد (IMEI) است که با استفاده از آن می توان کالا را در شبکه مخابراتی ردیابی کرد. در اجرای طرح رجیستری در کنار ثبت IMEI ، از ترکیب این شناسه و یک کد منحصر به فرد دیگر (کد فعالسازی) برای تشکیل یک زوج یکتا، بهره گرفته شده است.

فلاح جوشقانی با بیان اینکه همانطور که این روش در گوشی های موبایل پیگیری شد، باید در تبلتهای سیم کارت خور نیز انجام شود، اعلام کرد که واردکنندگان گوشی به کشور، واردکننده تبلت هم هستند و باید این کالا را به صورت رسمی در گمرک ثبت کرده و کد شناسایی داشته باشند. بر این اساس همان شرایطی که برای رجیستری گوشی های موبایل حاکم است برای تبلت هم اجرایی می شود.

بر اساس گزارش جوشقانی، در صورتی که تبلت های سیم کارت خور در شبکه مخابراتی کشور رجیستر نشوند، پس از مدت زمان تعیین شده قابل شناسایی و استفاده در شبکه نخواهند بود.

ویژگی ضبط مکالمات به اسکایپ اضافه شد

در جدیدترین آپدیتی که برای اسکایپ منتشر شده، ویژگی ضبط مکالمات به این پیام رسان اضافه شده است.

به گزارش زومیت، طبق اعلام تیم توسعه دهنده ی اسکایپ، ویژگی ضبط تماس ها روی آخرین نسخه ی این اپلیکیشن در دسترس قرار گرفته؛ البته در این بین، کاربران ویندوزی باید اندکی صبر کنند؛ زیرا ویژگی یادشده فعلاً برای دیگر پلتفرم ها منتشر شده است.

از ابتدای فعالیت اسکایپ تا به حال، این نخستین باری است که چنین قابلیتی به پیام رسان پرکاربرد اسکایپ اضافه می شود.

برای ضبط مکالمات در اسکایپ، ابتدا روی علامت + در پایین صفحه کلیک کنید و سپس گزینه ی Start Recording را انتخاب کنید. پس از انتخاب این گزینه، تمام افرادی که در تماسِ شما حضور دارند از طریق یک بنر، متوجه ضبط مکالمه توسط شما می شوند؛ از این رو، جنبه ی حفظ حریم خصوصی نیز به این واسطه رعایت شده است. خوب است بدانید که این ویژگی تنها به تماس صوتی محدود نیست و کاربران می توانند تمامِ محتوای تماس های ویدیویی خود را نیز از طریق این قابلیت ذخیره کنند.

طبق گفته ی تیم اسکایپ، فرآیند ضبط در فضای ابری انجام می شود و پس از پایان تماس، از طریق صفحه ی گفتگو برای تمامی افرادِ حاضر در تماس در دسترس قرار می گیرد تا در صورت تمایل اقدام به دانلود یا اشتراک گذاری آن با دیگران کنند؛ این فایل به مدت ۳۰ روز اعتبار دارد و پس از پایان موعد مقرر، حذف خواهد شد.

برای ذخیره ی فایلِ تماسِ ضبط شده روی رایانه های شخصی می توانید با انتخاب آیکون سه نقطه در چت گروهی و سپس انتخاب دکمه ی More Options به گزینه ی Save To Downloads دسترسی پیدا کنید. کاربران موبایل نیز می توانند با لمس طولانی روی فایل مربوطه منوی اسکایپ را ظاهر سازند و گزینه ی Save را انتخاب کنند.

مایکروسافت قصد دارد در به روزرسانی های آتی تیک خواندنِ پیام ها را در کنار مواردی همچون بازطراحی کلی اسکایپ برای ویندوز ۱۰ در دسترس کاربران قرار دهد. براساس گفته ی تیم Skype، ویژگی ضبط تماس ها در طی هفته های آینده برای کاربران ویندوز ۱۰ در دسترس قرار خواهد گرفت.

اینستاگرام در حال توسعه اپلیکیشنی مستقل برای خرید و فروش است

شنیده ها حاکی از آن هستند که اینستاگرام می خواهد به زودی اپلیکیشن مستقل IG Shopping را برای خرید کردن منتشر کند.

به گزارش زومیت، وب سایت The Verge اخیرا در گزارشی مدعی شده است که از طریق برخی منابع، از ساخت اپلیکیشنی مستقل توسط اینستاگرام برای خرید کردن، مطلع شده است. این اپلیکیشن جدید که احتمالا IG Shopping نام خواهد داشت، به کاربران امکان می دهد تا در میان مجموعه ای از کالاهای ارائه شده توسط فروشندگانی که فالو می کنند، به جستجو بپردازند و محصول مورد نظرشان را مستقیما از داخل این اپ خریداری کنند. گفتنی است که اینستاگرام تاکنون از پاسخ دهی به این جریان، امتناع ورزیده است.

با این حال وب سایت منبع مدعی است که نتوانسته اطلاعاتی درباره ی تاریخ انتشار این اپلیکیشن به دست آورد. گفته می شود که توسعه ی آی جی شاپینگ هنوز در حال انجام است و این امکان وجود دارد که این پروژه قبل از انتشار رسمی، به کلی لغو شود. این درحالی است که منابع نزدیک به اینستاگرام مدعی هستند که این شرکت معتقد است اپلیکیشن یادشده می تواند به جایگاه مهمی در تجارت الکترونیک دست پیدا کند.

بیش از ۲۵ میلیون کسب و کار در سراسر دنیا هم اکنون در شبکه ی اجتماعی Instagram حساب کاربری دارند که در این میان آن ها، ۲ میلیون کسب و کار در زمینه ی تبلیغات فعالیت می کنند. از هر پنج کاربر اینستاگرام، چهار کاربر حداقل صفحه ی مربوط به یک کسب و کار را فالو کرده اند. اینستاگرام می تواند با ساخت یک اپلیکیشن خرید و فروش مستقل، فضای بزرگی را برای فعالیت های تبلیغاتی و خرید و فروش فراهم کند و شانس کسب درآمد را بالا ببرد.

فیسبوک می تواند به مرور زمان ابزار جدیدی را در اختیار فروشندگانی که قصد دارند صفحه ی کسب و کارشان را در اینستاگرام بسازند، قرار دهد و به صورت مستقیم پلتفرم های مبتنی بر تجارت الکترونیکی نظیر Shopify را به چالش بکشد. امروزه اکثر کسب و کارهای آنلاین به یک حساب کاربری در اینستاگرام نیازمندند؛ چنین کسب و کارهایی اگر لازم باشد، می توانند هزینه هایی را برای دریافت ابزارهای مخصوص کسب وکار پرداخت کنند.

برخی شرکت ها نظیر Four Sixty مدت ها است که چنین ابزارهایی را به فروشندگانی که در اینستاگرام فعالیت می کنند، می فروشند. شرکت یادشده در قبال دریافت هزینه ای مشخص، به کسب و کارها برای خلق گالری های عکس قابل فروش، مدیریت محتوا، زمان بندی انتشار پست ها و موارد مشابه کمک می کند. اپلیکیشن مخصوص Shopify شامل ده ها پلاگین مخصوص برای پروموت کردن و مدیریت کسب و کارهای مبتنی بر اینستاگرام است.

اینستاگرام در نوامبر ۲۰۱۶ نوعی قابلیت خرید و فروش را آزمایش و پس از مدت ها، آن را به صورت گسترده در ماه مارس سال پیش منتشر کرد. در این روش، شرکت ها می توانند محصولات منحصر به فردی را در پست ها تگ کنند تا کاربران بتوانند مستقیما از طریق تصاویرِ پست ها، محصول مورد نظرشان را خریداری کنند. این شرکت هم اکنون در حال آزمایش قابلیتی جدید است که به کاربران امکان می دهد محصول مورد نظرشان را مستقیما از استوری فروشندگان خریداری کنند.

سامسونگ قابلیت غیرفعال سازی دکمه بیکسبی را به گلکسی نوت 9 می آورد

سامسونگ دکمه فیزیکی بیکسبی را در پرچمدار گلکسی اس 8 خود معرفی کرد و آخرین پرچمدار این شرکت، گلکسی نوت 9 نیز با رفع برخی محدودیت ها از این دکمه بهره می برد.

به گزارش زومیت، بیکسبی، دستیار هوشمند سامسونگ و جایگزین گوگل اسیستنت است. چه آن را چه دوست بدارید و چه از آن متنفر باشید، نمی توان انکار کرد که دکمه ی اختصاصی بیکسبی در پرچمدارهای اخیر گلکسی به سرعت آزاردهنده می شود؛ مخصوصا که این دستیار دیجیتال مبتنی بر هوش مصنوعی نمی تواند غیرفعال شود و کاربران تمایل زیادی نسبت به نصب یک سرویس سوم شخص برای تغییر عملکرد دکمه فیزیکی بیکسبی ندارند.

خوشبختانه به نظر می‎رسد بزرگترین فروشنده گوشی هوشمند دنیا به نارضایتی بسیاری از کاربران اولیه ی Galaxy Note 9 توجه کرده و در حال آماده سازی قابلیت غیرفعال سازی دکمه ی بیکسبی است.

با توجه به توییتر رسمی سامسونگ آلمان، این قابلیت تا آخر سپتامبر عرضه می شود و کاربران می توانند از فعال شدن تصادفی بیکسبی جلوگیری کنند. البته همچنان قابلیت تغییر عملکرد دکمه ی بیکسبی وجود نخواهد داشت که این مورد، واکنش های منفی زیادی را در فضای مجازی به دنبال داشته است.

اگر سامسونگ واقعا به دنبال همکاری با گوگل جهت بهتر، هوشمندتر و منعطف تر ساختن بیکسبی است، احتمالا دیر یا زود تمامی محدودیت های مرتبط با این دکمه را رفع می کند.

هواوی دسترسی به حالت عملکرد عادی گوشی را برای کاربران فعال می کند

پس از مشخص شدن نتایج غیرواقعی و تقلب هواوی در بنچمارک، دسترسی به حالت عملکرد عادی گوشی فعال خواهد شد.

به گزارش زومیت، خبری مبنی بر تقلب هواوی در نتایج بنچمارک منتشر شد. ظاهرا هواوی در نتایج بنچمارک گوشی های خود تقلب می کند و وقتی گوشی هوشمند در حال تست عملکردی در بنچمارک است، مکانیزم تشخیص بنچمارک روی گوشی فعال می شود؛ این مکانیزم، باعث می شود که دستگاه، عملکردی فراتر از حالت عملکرد عادی از خود نشان دهد.

بعد از رسوایی هواوی در تقلب در نتایج بنچمارک، این شرکت چینی اعلام کرده است که دسترسی به حالت عملکرد عادی را برای گوشی های هوشمند خود مقدور خواهد ساخت. لذا گوشی های هوشمند این شرکت می توانند به حالت عملکردی یا performance mode وارد شوند.

این تغییر، یکی از اقدامات هواوی در مسیر محقق ساختن حقوق مصرف کنندگان محسوب و اجرایی می شود. علاوه بر این، بهینه سازی جدید، باعث افزایش سرعت دستگاه می شود، ولی در عین حال مصرف شارژ گوشی را افزایش می دهد. البته این ویژگی در نسخه ی بعدی رابط کاربری EMUI 9.0 هواوی در دسترس خواهد بود. براساس گزارش AnandTech، هواوی پس از بنچمارک انجام شده روی گوشی آنر و و خصوصا بنچمارک 3DMark، تصمیم گرفت چنین تغییری را ایجاد کند. همان طور که می دانید بنچمارک 3DMark، گوشی های پی ۲۰، پی ۲۰ پرو، نوا ۳ و آنر پلی را از صدرنشینی در فهرست خود حذف کرد. از آنجایی که عملکرد تشخیص بنچمارک روی این گوشی های هوشمند تنظیم شده بود، نتایج بنچمارک واقعی نبودند و به همین دلیل در بررسی بنچمارک نتایج غیرواقعی و جعلی ثبت شده بود. در اصل گوشی های هوشمندی که در چنین شرایطی تست می شوند، عملکرد معمولی و عادی خود را به نمایش نمی گذارند و به همین دلیل نتایج بنچمارک آنها غیرصادقانه و غیرواقعی خواهد بود.

البته حقیقت این است که تغییر جدیدی که Huawei برای کاربران خود در نظر گرفته و دسترسی به حالت عملکرد عادی گوشی را باز می کند، بدین معنی نیست که همه چیز تمام شده است. این تغییر، تنها برای کاربرانی خوب است که نتایج بنچمارک را دنبال می کنند و به دنبال بهترین عملکرد هستند. این دسترسی برای گیمرها هم خوب خواهد بود و آنها می توانند قبل از بازی حالت عملکرد عادی گوشی را فعال کنند؛ ولی در نهایت مانع تقلب صددرصدی هواوی در نتایج بنچمارک نمی شود. البته برخی از برگزار کنندگان بنچمارک 3DMark معتقدند پس از فعال شدن حالت دسترسی عملکرد عادی در گوشی های هوشمند هواوی، امتیازات بنچمارک تغییراتی را نشان می دهد و بی تاثیر نخواهد بود.

هواوی میت 20 لایت معرفی شد؛ پردازنده کرین 710، چهار دوربین و طراحی شیشه‌ای

هواوی میت ۲۰ لایت، جدیدترین میان رده ی خود را با پردازنده ی کرین ۷۱۰، نمایشگر ۶.۳ اینچی، دو دوربین دوگانه و بدنه ی شیشه ای معرفی کرد.

به گزارش زومیت، هواوی به صورت رسمی از میان رده ی جدید خود رونمایی کرد؛ میت ۲۰ لایت پیش از این در لهستان رؤیت شده بود و اکنون به وب سایت رسمی هواوی در بریتانیا نیز اضافه شده و شرکت سازنده نیز بیانیه ای مطبوعاتی را درباره ی محصول جدید خود منتشر کرده است. طراحی و مشخصات فنی Huawei Mate 20 Lite تا حدود زیادی با شایعات و گمانه زنی های پیرامون آن هم خوانی دارد.

هواوی میت ۲۰ لایت نخستین محصول از خانواده ی میت ۲۰ هواوی به حساب می آید و پیش بینی می شود که دو فبلت مورد انتظار دیگر از این سری با نام های میت ۲۰ و میت ۲۰ پرو طی ماه اکتبر از راه برسند. خاطرنشان می کنیم که Mate 20 Lite تنها میان رده از خانواده ی میت ۲۰ به شمار می رود و دو دستگاه دیگر به کلاس بالارده ی هواوی تعلق خواهند داشت. برخلاف نسل قبل، میت ۲۰ لایت از بدنه ای با ترکیب فلز و شیشه بهره می برد.

بریدگی نمایشگر به سری میت ۲۰ نیز راه یافته است و اکنون میت ۲۰ لایت از نمایشگری ۶.۳ اینچی LTPS IPS با رزولوشن ۱۰۸۰ × ۲۳۴۰ پیکسل و تراکم ۴۰۹ پیکسل بر اینچی بهره می برد که از لبه ی بالا به یک بریدگی و از لبه ی پایین به حاشیه ای نسبتا باریک ختم می شود. تمام کلید های فیزیکی در لبه ی سمت راست قرار دارند و لبه ی سمت چپ تنها از درگاه سیم کارت میزبانی می کند. درگاه هدفون کماکان در نسخه ی لایت وجود دارد و در لبه ی پایین دستگاه کنار پورت USB-C قرار گرفته است.

در پنل پشتی دستگاه دوربین دوگانه ی ۲۰ و ۲ مگاپیکسلی در کنار حسگر اثر انگشت قرار دارد که سنسور اصلی فوکوس خودکار تشخیص فاز، HDR Pro، سوپر اسلوموشن در کنار Qmoji سه بعدی پشتیبانی می کند و در پسِ لنزی با دیافراگم f/1.8 قرار دارد. چینی ها وظیفه ی ثبت تصاویر سلفی را نیز برعهده ی دوربین دوگانه ای قرار داده اند که ترکیبی از سنسوری ۲۴ مگاپیکسلی با لنز f/2.0 و سنسوری ۲ مگاپیکسلی است.

توان پردازشی Huawei Mate 20 Lite برعهده ی تراشه ی میان رده ی ۶۴ بیتی و هشت هسته ای کرین ۷۱۰ قرار دارد و این پردازنده را ۴ گیگابایت حافظه ی رم در کنار ۶۴ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی قابل ارتقاء تا سقف ۲۵۶ گیگابایت از طریق کارت حافظه ی microSD همراهی می کند. میان رده ی چینی ها برای تأمین انرژی مورد نیاز به باتری ۳۷۵۰ میلی آمپرساعتی خود اتکا دارد، این باتری از شارژ سریع ۹ ولت / ۲ آمپر نیز پشتیبانی می کند.

میت ۲۰ لایت در دو نسخه ی تک و دو سیم کارت در رنگ های مشکی و آبی عرضه خواهد شد و به صورت پیش فرض از سیستم عامل اندروید ۸.۱ اوریو در کنار رابط کاربری EMUI 8.2 بهره خواهد برد. Mate 20 Lite ابعادی معادل ۷.۶ × ۷۵.۳ × ۱۵۸.۳ میلی متری دارد و وزن آن ۱۷۲ گرم است. طبق اعلام هواوی میان رده ی جدید این شرکت در بریتانیا هم اکنون از طریق اپراتورهای Carphone Warehouse و Vodafone برای خرید با قیمت ۳۷۹ پوند (۴۷۹ دلار) در دسترس قرار دارد؛ اما اپراتور EE آن را از ماه اکتبر عرضه خواهد کرد.

آنر 8X و آنر 8X Max هواوی معرفی شدند؛ نمایشگر بزرگ و بریدگی بالای نمایشگر

آنر ۸ ایکس و آنر 8 ایکس مکس معرفی شدند. آنر 8 ایکس مکس هواوی از نمایشگر بزرگ ۷ اینچی و بریدگی کوچک بالای نمایشگر بهره می برد.

به گزارش زومیت، هواوی، دو گوشی هوشمند آنر 8X و آنر 8X Max خود را به صورت رسمی معرفی کرد. آنر ۸ ایکس با نمایشگر ۶.۵ اینچی و آنر ۸ ایکس مکس با نمایشگر بزرگ ۷.۱۲ اینچی، در حالی با این ابعاد نمایشگر رونمایی شده اند که آنر ۷ ایکس که مدل قبلی همین سری است، از نمایشگر ۵.۹۳ اینچی بهره می برد.

البته با اینکه در ظاهر ابعاد نمایشگرهای هر دو محصول جدید هواوی، بزرگ به نظر می رسد؛ ولی نسبت تصویر در آنها به گونه ای است که به نظر می رسد از حالت معمول، ارتفاع بیشتری دارند.

یکی دیگر از ویژگی های برجسته در مورد هر دو محصول جدید، اضافه شدن بریدگی کوچکی در بالای نمایشگر یا همان ناچ است. البته بریدگی بالای نمایشگر در هر گوشی با دیگری متفاوت است. آنر ۸X دارای بریدگی بالای نمایشگر سنتی با طراحی تراژدیک است. در صورتی که آنر ۸ ایکس مکس، از بریدگی بالای نمایشگر یا ناچ کوچکتری بهره می برد که تنها دوربین سلفی در آن قسمت قرار گرفته است. در قسمت پایین نمایشگر هر دو گوشی، حاشیه ای دیده می شود که البته بزرگ نیست. هر دو گوشی هوشمند جدید آنر، از سایر جهات شبیه به آنر 7X معرفی شده در سال گذشته ی میلادی هستند. آنر ۸ ایکس و آنر ۸ ایکس مکس از سنسور اثر انگشت در پنل پشتی و ماژول دوربین عقب دوگانه بهره می برند.

هر دو گوشی دارای درگاه اتصال Micro USB هستند که چندان جالب نیست؛ ولی باعث خرسندی است که هر دو گوشی هوشمند به روزرسانی هایی را دریافت کرده اند و می توانند از شبکه ی وای فای ۵ گیگاهرتزی پشتیبانی کنند؛ در گذشته چنین امکانی در گوشی های قبلی وجود نداشت. هر دو محصول جدید، از اندروید اوریو و رابط کاربری اختصاصی هواوی بهره می برند.

البته بین آنر ۸ ایکس و آنر ۸ ایکس مکس تفاوت هایی وجود دارد. آنر 8X از تراشه ی کرین ۷۱۰ هواوی و آنر 8X Max از تراشه ی اسنپدراگون ۶۳۶ کوالکام بهره می برد. آنر ۸X با نمایشگر کوچکتر، از دوربین هایی با وضوح بالاتر و همچنین نمایشگر با رزولوشن بالاتر بهره می برد؛ در حالی که آنر 8 ایکس مکس با صفحه نمایش بزرگتر، از رزولوشن پایین تری برخوردار است که زیاد جالب نیست. آنر ۸ ایکس دارای ظرفیت حافظه ی رم ۶ گیگابایتی است، در حالی که آنر ۸ ایکس مکس حداکثر از حافظه ی رم ۴ گیگابایتی بهره می برد. همچنین آنر ۸ ایکس مکس با باتری بزرگ تر ۵۰۰۰ میلی آمپرساعتی کار می کند.

از بین دو گوشی هوشمند معرفی شده، تنها آنر ۸X در سایر بازارهای خارج از چین به فروش خواهد رسید. آنر ۸ ایکس با قیمتی بالاتر از ۲۰۰ دلار روانه ی بازار شده است که با توجه به قیمت ۲۰۰ دلاری آنر ۷ ایکس، این قیمت گذاری منطقی به نظر می رسد. قیمت مناسب، طراحی خوب و مدرن و همچنین مشخصات متناسب با یک گوشی هوشمند میان رده، می تواند فروش خوبی را برای این گوشی هوشمند رقم بزند.

البته با توجه به تست های انجام شده روی آنر ۷ ایکس، مشخص شد که گوشی به دلیل ابعاد بزرگش، زیاد خوش دست نیست و کاربران برای در دست نگاه داشتن گوشی، ممکن است زیاد احساس راحتی نداشته باشند. همچنین اسپیکرهای آنر 7X نسبتا ضعیف هستند. هنوز مشخص نیست که این مشکل در سری جدید محصولات آنر برطرف شده است یا خیر. آنچه مسلم است برای یک گوشی هوشمند میان رده، چنین مشخصاتی مورد تایید کاربران قرار دارد.

ویوو V11 معرفی شد؛ حسگر اثر انگشت یکپارچه با نمایشگر، ۶ گیگابایت رم و اسنپدراگون ۶۶۰

وی ۱۱، نام جدیدترین گوشی شرکت ویوو است که از ۶ گیگابایت رم، نمایشگر سوپر امولد ۶.۴۱ اینچی و پردازنده ی اسنپدراگون ۶۶۰ کوالکام بهره می برد.

به گزارش زومیت، ویوو اخیرا از جدیدترین گوشی اش به نام Vivo V11 برای بازار هند رونمایی کرده است. با نگاهی اجمالی به ویوو وی ۱۱، می توان گفت که عناصر سازنده ی آن، ترکیبی از گوشی های Vivo X21 و اوپو F9 هستند.

وی ۱۱ همچون گوشی اوپو اف ۹، از بریدگی به نسبت کوچکی در بالای نمایشگرش بهره مند است؛ در حالی که اوپو نمایشگر گوشی اش را به سبب داشتن ناچِ قطره ای شکل، Waterdrop Screen نامیده بود، ویوو از نمایشگر به کار رفته در وی ۱۱ به عنوان Halo Fullview Display یاد کرده است. شکل بریدگی نمایشگر وی ۱۱ از جهاتی با اف ۹ متفاوت است؛ به این صورت که ناچ V11 در بخش های نزدیک به دوربین سلفی، تیزتر است. با اطمینان می توان گفت که این بریدگی تا این لحظه، کوچک ترین بریدگی نمایشگر به کار رفته در گوشی های هوشمند است.

ویژگی دیگری که باعث افزایش نسبت نمایشگر به بدنه ی ویوو وی ۱۱ شده، حسگر اثر انگشت یکپارچه با نمایشگر آن است. این حسگر عملکردی مشابه دیگر محصولات این شرکت مثل NEX و X21 دارد و برای باز کردن قفل گوشی، تنها کافی است انگشت خود را روی آیکونی مخصوص به اندازه ی انگشت شَست، قرار دهید. سرعت این حسگر در مقایسه با حسگرهای به کار رفته در گوشی های موجود بازار، اندکی کند است؛ اما سهولت استفاده از آن، بیشتر از حسگرهایی است که در پشت گوشی ها تعبیه شده اند.

بد نیست بدانید که تنها در پنل های OLED می توان از حسگر اثر انگشت یکپارچه با نمایشگر استفاده کرد و همین موضوع هم باعث شده ویوو وی ۱۱ نسبت به مدل پیشین خود (ویوو وی ۹ با نمایشگر LCD) بهبودی قابل توجه از لحاظ نمایشگر ببیند. نمایشگر این گوشی یکی از نقاط قوت آن است و ۹۹.۵ درصد از محدوده ی رنگی P3 را پوشش می دهد؛ این نمایشگر کنتراست فوق العاده ای دارد و از زوایای مختلف، به خوبی قابل مشاهده است. گرچه حاشیه ی به کار رفته در قسمت پایین نمایشگر اندکی بزرگ تر از حاشیه های سه سمت دیگر آن است، اما به طرز قابل توجهی نازک تر از حاشیه ی پایین نمایشگر دیگر گوشی های اندرویدی است که دارای ناچ هستند.

گفتنی است که گوشی ویوو وی ۱۱ قرار است در دو رنگ Starry Night و Nebula Fusion در دسترس قرار گیرد. ویوو وی ۱۱ همچون بسیاری دیگر از گوشی های ساخت شرکت های چینی، یک قاب لاستیکی روشن در داخل جعبه اش دارد. همچنین، بدنه ی این گوشی از جنس پلاستیک است و جای اثر انگشت روی آن می ماند.

گفتنی است که ویوو قصد دارد این گوشی را ابتدا در هند و تایلند و سپس برخی دیگر از نقاط جهان عرضه کند. تاکنون جزئیاتی از قیمت و تاریخ عرضه ی ویوو وی ۱۱ منتشر نشده است.

مترجم مایکروسافت به نسخه‌ اندرویدی کیبورد Swiftkey اضافه شد

طبق اعلام مایکروسافت، از این پس نسخه ی اندرویدی صفحه کلیدِ سویفت کی از مترجمِ مایکروسافت پشتیبانی می کند.

به گزارش زومیت، پس از اینکه مایکروسافت اپلیکیشن سویفت کی را به تصاحبِ خود در آورد، ردموندی ها با افزودن ویژگی های جدید و بهبودهای سراسری در این صفحه کلید، علاوه بر اینکه پای سرویس های خود را به آن باز کردند، باعث ارتقاء تجربه ی کاربری این اپلیکیشن نیز شدند.

حال در جدیدترین به روزرسانی که برای این صفحه کلید منتشر شده، مترجم مایکروسافت نیز به آن راه پیدا کرده تا کاربران برای ترجمه ی متون راهی ساده تر و هموارتر از گذشته در پیش داشته باشند.

به لطف این ویژگی، درست به مانند صفحه کلید جی بورد که گوگل توسعه ی آن را برعهده دارد، کاربران می توانند فارغ از عملیات کپی و پیست و جابه جایی بین اپلیکیشن ها، به راحتی متون مورد نظرشان را ترجمه کنند. مترجم Microsoft از طریق نوار ابزارِ اپلیکیشن قابل دسترسی است.

افزون بر ویژگی فوق، توسعه دهنده ی این صفحه کلید پشتیبانی از زبان دانگان را نیز به اپلیکیشنِ خود اضافه کرده است؛ همچنین نمادهای بومی Tamil99 و Indic اکنون از طریق نوار بالایی قابل دسترس هستند.

فعلاً تمامی قابلیت هایی که به آن ها اشاره کردیم، برای کاربران نسخه ی بتا اندرویدی در دسترس قرار دارند؛ با این حال، در هفته های آتی این ویژگی ها در قالب به روزرسانی جدیدی برای عموم کاربران منتشر خواهند شد.

مایکروسافت پشتیبانی از الکسا را به ایکس باکس وان می آورد

کاربران ایکس باکس وان به زودی می توانند از طریق الکسا، دستیار هوش مصنوعی آمازون به کنترل کنسول خود بپردازند.

به گزارش زومیت، مایکروسافت روز پنج شنبه، کنترل صوتی ایکس باکس با دستیارهای هوش مصنوعی کورتانا و الکسا را معرفی کرد. کنترل ایکس باکس وان در طیف متنوعی از دستگاه هایی که می توان هر دو دستیار هوشمند را در آن ها یافت کرد، از جمله کامپیوترهای ویندوز ۱۰، اپلیکیشن های کورتانا و الکسا در گوشی های هوشمند، اسپیکرهای آمازون اکو، اسپیکر هارمن کاردن اینووک و سونوس وان برای کاربران در دسترس است. این خبر کمتر از یک ماه پس از آن منتشر می شود که آمازون و مایکروسافت متعهد به ارائه ی الکسا در کامپیوترهای ویندوز ۱۰ و کورتانا در دستگاه های اکو شدند. با این حال، مهارت تازه ی ایکس باکس فعلا در اختیار گروهی منتخب از اعضای اینسایدر ایکس باکس در ایالات متحده قرار می گیرد.

Cortana نخستین بار در سال ۲۰۱۶ در دسترس کاربران Xbox One قرار گرفت و نحوه ی استفاده از آن بدین صورت است که هدست یا حسگرهای کینکت پس از شنیدن عبارت «هی کورتانا»، به فرمان های صوتی پاسخ می دهند. مهارت تازه ی ایکس باکس قادر به انجام طیفی از وظایف مشابهی خواهد بود که کورتانا هم اکنون می تواند آن ها را در ایکس باکس وان انجام دهد؛ از جمله روشن یا خاموش کردن کنسول و باز کردن اپلیکیشن ها یا بازی های ویدئویی با فرمان هایی نظیر «الکسا، راکت لیگ را اجرا کن». کاربر همچنین می تواند با فرمان هایی همچون «هی کورتانا، به ایکس باکس بگو نتفلکیس را باز کند»، به پخش و تماشای فیلم بپردازد. برای استفاده از الکسا یا کورتانا در ایکس باکس وان، کاربر باید دسترسی به آن ها را از طریق کامپیوتر ویندوز ۱۰ خود یا اپلیکیشن Alexa در اندروید یا iOS فعال کند.

کنترل صوتی برای ایکس باکس وان با برخی از کنسول های بازی و سرگرمی دیگری رقابت می کند که به کاربرانشان نوید بهره گیری از کنترل صوتی را در بازی ها، اپلیکیشن ها، برنامه های دلخواه، موسیقی ها و فیلم ها داده اند که از جمله ی آن ها پلی استیشن ۴ در عرصه ی بازی است که برخی فرمان های ساده را ارائه می دهد و شیلد تی وی انویدیا که پاییز گذشته به شکل عمیق با گوگل اسیستنت یکپارچه شد. همچنین، از دیگر بازیگرانی که در نبرد برای کنترل تلویزیون و اتاق نشیمن هستند، می توان به فایر تی وی آمازون، کروم کست گوگل و بیکسبی سامسونگ اشاره کرد که هم اکنون در دسترس تلویزیون های هوشمند است.

AMD پردازنده‌ اتلون 200GE با معماری Zen و هسته های گرافیکی Vega را معرفی کرد

پس از سال ها، AMD دوباره از نام Athlon برای پردازنده های اقتصادی خود استفاده خواهد کرد.

به گزارش زومیت، کمتر عاشق دنیای کامپیوتر و فناوری های مرتبط به آن وجود دارد که نام پردازنده های اتلون (Athlon) را نشنیده باشد. سری اتلون از محبوب ترین پردازنده های AMD بودند که توان پردازشی خوب را در کنار قیمتی مقرون به صرفه به همراه داشتند. حال این غول دنیای تراشه ها، مجدد نام اتلون را با محصولاتی کاملا جدید زنده کرده است.

پس از ورود پردازنده هایی با معماری Zen به بازار، AMD موفق به کسب سهم زیادی از بازار دسکتاپ های میان رده، حرفه ای و ورک استیشن ها شد. اما خلاء محصولاتی توانمند در بخش اقتصادی در خانواده ی محصولات AMD به وضوح حس می شد. جایی که سری A با معماری نسل گذشته باید به رقابت با پردازنده های قدرتمند پنتیوم و سلرون اینتل می پرداختند. پردازنده های رایزن و مخصوص دسکتاپ AMD، در ارزان ترین نمونه ی خود (مدل های رایزن 3 1300X و رایزن 3 2200G) از چهار هسته ی پردازشی و بدون قابلیت Simultaneous Multithreading (در مجموع چهار ترد پردازشی) بهره می برد. اما برخی از خریداران برای کاربری های عادی خود نیازی به چهار هسته ی پردازشی و در نتیجه پرداخت ۱۰۰ دلار ندارند. AMD نیز به نیاز های این بخش بزرگ از بازار دنیای پردازنده ها واقف است و در نتیجه اقدام به احیا و توسعه ی نسل جدید پردازنده های دسکتاپ اتلون کرد.

پردازنده ی AMD Athlon 200GE، اولین عضو از خانواده ی جدید پردازنده های AMD است که البته به زودی تنوع آن گسترش خواهد یافت. این پردازنده به دو هسته ی پردازشی Zen و پشتیبانی از پردازش همزمان چندترد مجهز است تا بدین ترتیب، چهار ترد پردازشی در اختیار کاربران باشد. پیش از این پردازنده های اتلون، نمونه های فاقد واحد گرافیکی یکپارچه بودند؛ اما AMD با نسل جدید این پردازنده ها، این روند را تغییر داده و همانند رقبای خود (سلرون و پنتیوم اینتل) اتلون 200GE اکنون به واحد گرافیکی با سه هسته ی پردازشی از نوع وگا مجهز شده است.

این پردازنده ی ارزان قیمت AMD فاقد قابلیت افزایش فرکانس کاری خود است و تا حداکثر فرکانس ۳.۲ گیگاهرتز فعالیت خواهد کرد. بدین ترتیب پردازنده ی جدید AMD تنها ۳۵ وات توان حرارتی خواهد داشت. برچسب قیمتی ۵۵ دلاری اتلون 200GE نیز این محصول را به گزینه ای با ارزش خرید بسیار بالا تبدیل می کند. Athlon 200GE به صورت پیش فرض از خروجی 4K، نسخه ی ۳.۱ رابط USB و حافظه های VNMe SSD و DDR4 پشتیبانی می کند. کاربران برای استفاده از این پردازنده باید از مادربورد هایی با سوکت AM4 استفاده کنند.

با استفاده از این پردازنده ی ارزان قیمت در کنار ۴ گیگابایت حافظه ی رم، کاربران به کامپیوتری بسیار ارزان قیمت و البته توانمند برای تمام کاربری های عادی اعم از تماشای فیلم، امور اداری، مرور صفحات وب و انجام بازی ها esport با رزولوشن 720P، دسترسی خواهند داشت. البته کاربران باید در نظر داشته باشند که این پردازنده ی جدید AMD قفل شده و کاربران امکان اورکلاک آن را نخواهند داشت.

AMD همچنین نسخه ی Pro این پردازنده را برای کاربری های تجاری با قابلیت های افزوده ای مانند مدیریت بهینه تر، امنیت بیشتر و گارانتی متفاوت معرفی کرده است. در بخش توان پردازشی و مشخصات فنی، تفاوتی بین نسخه ی پرو و عادی اتلون 200GE وجود ندارد.

البته به گفته ی رسمی AMD، این شرکت به زودی از دو نسخه ی دیگر خانواده ی اتلون و با نام های 220GE و 240GE رونمایی خواهد کرد. در حال حاضر جزئیاتی از مشخصات فنی این دو پردازنده در دسترس نیست؛ اما پیش بینی می شود همگی از چیدمان دو هسته و چهار ترد برخوردار باشند و به قابلیت های افزوده ای مانند هسته های آنلاک شده، پشتیبانی از فرکانس توربو یا تعداد هسته های گرافیکی بیشتر در مقایسه با برادر ارزان تر خود، مجهز باشند.

کاربران در اندروید Q از اپلیکیشن های قدیمی تر از اندروید ۶ مطلع می شوند

در نسخه ی آتی سیستم عامل موبایلی گوگل موسوم به اندروید Q، کاربران از اپلیکیشن هایی که برای نسخه های قدیمی تر از اندروید ۶ طراحی شده اند، مطلع می شوند.

به گزارش زومیت، با انتشار هر نسخه از سیستم عامل اندروید، APIهای آن نیز به تدریج افزایش پیدا کرد. به لطف این APIها، توسعه دهندگان قادر بودند از ویژگی های جدید اندروید در ساخته های خود بهره ببرند. جدیدترین نسخه ی اندروید که مدتی پیش با نام اندروید پای منتشر شد، شماره ی این APIها را به ۲۸ ارتقاء داد.

علیرغم اینکه در طول تمام این سال ها، اندروید به واسطه ی تغییرات صورت گرفته، بالغ تر و پویاتر از گذشته شده است؛ اما گویا توسعه دهندگان این سیستم عامل علاقه ی چندانی به بهره گیری از آخرین قابلیت های آن ندارند و هنوز بسیاری از اپلیکیشن ها از ویژگی های قدیمی اندروید استفاده می کنند که امروزه منسوخ شده اند. یکی از مواردِ مهمی که از اندروید ۶ به بعد دچار تغییر شد؛ نحوه ی دسترسی برنامه ها به مجوزهایی نظیر موقعیت مکانی، آلبوم تصاویر و دیگر بخش ها بود که منوط به اخذ مجوز از کاربر شد.

حال به نظر می رسد که گوگل قصد دارد با Android Q در این روند تغییری ایجاد کند و به نوعی توسعه دهندگان را وادار به پشتیبانی از نسخه های جدیدِ اندروید کند. سال گذشته، غول جستجوی اینترنتی در مطلبی به این موضوع پرداخت. اهالی گوگل خواستار این بودند که توسعه دهندگان اپلیکیشن های خود را با API سطح ۲۶ (اندروید ۸.۰ اوریو) به روزرسانی کنند؛ همچنین برنامه های جدیدی که پس از نوامبر ۲۰۱۸ وارد گوگل پلی خواهند شد، ملزم به رعایت این موضوع هستند.

اکنون در ادامه ی این روند، در نسخه ی آتی اندروید، کاربرانی که قصد نصب برنامه های قدیمی روی دستگاه خود دارند، از سوی سیستم عامل هشدار دریافت می کنند.

اگرچه شیوه ی جدید Google اپلیکیشن های تازه وارد و پر مخاطب را وادار به رعایت قوانینِ جدید می کند؛ اما بی شک در روند کنونی برنامه های قدیمی و رهاشده تغییری ایجاد نخواهد شد؛ با این وجود، این موضوع به معنای عدم اجازه ی نصب برنامه های یادشده نیست؛ بلکه گوگل تنها در هنگام نصب و اجرای این برنامه ها به کاربر هشدار می دهد که مسلماً در تجربه ی کاربری افراد از آن اپلیکیشن، تأثیر منفی خواهد گذاشت.

باتوجه به اینکه هنوز فاصله ی زیادی تا انتشار اندروید کیو داریم، ممکن است این موضوع نیز در طول زمان دچار تغییر شود و به گونه ای متفاوت در نسخه ی نهایی خود را نمایان سازد.

گوگل کروم 69 با رابط کاربری و ویژگی های جدید منتشر شد

گوگل نسخه ی ۶۹ مرورگر کروم را با رابط کاربری و ویژگی های جدید و کاربردی منتشر کرد.

به گزارش زومیت، گوگل کروم که اخیرا ۱۰ ساله شد، به روزرسانی جدیدی به خود دید. نسخه ی ۶۹ یکی از بزرگ ترین آپدیت هایی است که طی چند سال اخیر برای این مرورگر منتشر شده؛ آپدیتی که ویژگی های جدید و جذابی را به آن اضافه کرده است.

موزیلا و مایکروسافت نیز مدتی است مرورگرهای خود را با طراحی جدید عرضه کرده اند و حال گوگل نیز به جمع این شرکت ها پیوسته است.

فایرفاکس در دو نسخه ی Aurora و کوانتوم، رابط کاربری جدیدی را برای مرورگرش طراحی و منتشر کرد؛ مایکروسافت با عرضه ی ویندوز ۱۰، مرورگر به نسبت سبک اج را جایگزین اینترنت اکسپلورر کرد و حال به تازگی گوگل، بزرگترین آپدیت مربوط به طراحی ظاهری گوگل کروم را از زمان عرضه ی رسمی آن در سال ۲۰۰۸ منتشر کرده است.

Google Chrome 69 از رابط کاربری جدیدی بهره می برد که تغییرات متعددی نسبت به نسخه ی قبل به خود دیده است. در این رابط کاربری به رنگ سفید توجه زیادی شده است و این بار تب های مرورگر، گوشه های گردی دارند؛ اگر کاربر این مرورگر باشید، قطعا می دانید که در نسخه های اخیر کروم، تب ها گوشه هایی زاویه دار داشتند.

Google مدعی است که رابط کاربری جدید کروم، روی گوشی های هوشمند ظاهر بهتری دارد. این در حالی است که اکثر کاربران دسکتاپ پس از استفاده از نسخه ی آزمایشی این رابط کاربری جدید (منتشرشده در ماه آوریل) چندان از آن خوششان نیامده بود. با همه ی این ها، واکنش کاربران کروم به رابط کاربری جدید این مرورگر، به اندازه ی واکنش کاربران به نسخه ی آزمایشی رابط کاربری جدید فایرفاکس، تند نبوده است.

گرچه گوگل برخلاف عادت پیشین خود، از لحاظ خبری آنچنان به انتشار رابط کاربری جدید کروم دامن نزد؛ اما با نگاهی کلی به گوگل کروم ۶۹ می توانیم متوجه شویم که زبان طراحی این مرورگر، بیشتر به Material Design (زبان طراحی جدید گوگل) شبیه است.

طی چند سال اخیر، گوگل با انتشار آپدیت های متعدد، تغییراتی جزئی را در پنل تنظیمات مرورگر کروم اعمال و آن را به زبان طراحی Material Design خود شبیه کرده بود. حال با آپدیت جدید، زبان طراحی متریال دیزاین این شرکت به رابط کاربری اصلی کروم نیز تزریق شده است.

آپدیت جدید کروم در کنار بازطراحی رابط کاربری، ویژگی های جدیدی را نیز به آن اضافه کرده است؛ یکی از جذاب ترین ویژگی های اضافه شده که از لحاظ امنیتی اهمیت بالایی دارد، Random Password Generator (تولیدکننده ی رمز عبور به صورت تصادفی) نام دارد.

به لطف این ویژگی، هربار که کاربران نشان گر ماوس خود را روی باکس مربوط به رمز عبور نگه دارند، گوگل رمز عبوری پیشنهادی را به صورت کاملا تصادفی تولید و آن را به کاربران پیشنهاد خواهد داد؛ اگر کاربر تصمیم به استفاده از آن بگیرد، کروم به صورت خودکار رمز عبور یادشده را در حافظه اش ذخیره خواهد کرد. البته نباید فراموش کنید که برای بهره گیری از چنین امکانی، لازم است پیش از هر کار در حساب گوگل خود لاگین کنید.

در نسخه ی جدید کروم، گوگل قدم مهمی را در زمینه ی حذف Flash از این مرورگر برداشته است. هدف نهایی گوگل این است که در نسخه ی ۷۶ این مرورگر (عرضه در کولای ۲۰۱۹) Flash را به طور پیش فرض غیرفعال کند. این شرکت همچنین قصد دارد در نسخه ی ۸۷ (عرضه در دسامبر ۲۰۲۰) Flash را به طور کامل از کروم حذف کند؛ گفتنی است که شرکت Adobe قصد دارد در همان حول و حوش، Flash را بازنشسته کند.

گوگل در کروم ۶۹ در کنار اعمال تغییرات امنیتی محور، موارد جدیدی را نیز تغییر داده است؛ از جمله طراحی جدید تب ها با همان زبان متریال دیزاین. برخلاف نسخه های پیشین کروم، تب های نسخه ی ۶۹ این امکان را به کاربر می دهند تا بتواند مطابق میلش، لینک ها را شخصی سازی و آن ها را در قالب میان بر در صفحه ی مربوط به تب جدید قرار دهد. کاربران مدت ها است که منتظر اضافه شدن چنین ویژگی جالبی بودند.

امکان اضافه کردن میان برِ وب سایت های مورد علاقه به صفحه ی New Tab

یکی دیگر از ویژگی هایی که انتظار داشتیم در نسخه ی ۶۹ ببینیم، قابلیت تصویر در تصویر بود که ظاهرا به نسخه ی جدید اضافه نشده است. گفتنی است که گوگل این حالت را به صورت آزمایشی در ماه می به کروم اضافه کرده بود و به همین علت می شد انتظار داشت که در نسخه ی رسمی جدید، حضور داشته باشد.

در کنار این ها بد نیست بدانید که گوگل اعلام کرده است کاربران می توانند به زودی از طریق باکس سرچ گوگل کروم، در حساب گوگل درایو خود به جستجو بپردازند. این شرکت همچنین گفته است که روز به روز تلاش می کند تا سرعت باز شدن، میزان اشغال حافظه و موارد دیگر مربوط به کروم را بهبود بخشد.

در نسخه ی جدید کروم علاوه بر این ها، شاهد انتشار ۴۰ آپدیت امنیتی جدید به همراه برخی تغییرات در Web APIها و ویژگی های CSS هستیم.

موتور جستجوی جدید گوگل به کمک دانشمندان می آید

گوگل موتور جستجوی جدیدی برای پیدا کردن دیتاست طراحی کرده که به دانشمندان کمک می کند داده ی مورد نیاز خود را راحت تر پیدا کنند.

به گزارش زومیت، گوگل همیشه در تلاش بوده تا اطلاعات کل دنیا را سازمان دهی کند. او برای رسیدن به این هدف و در مرحله ی اول وب سایت های تجاری را هدف قرار داد. حال این شرکت قصد دارد با ارائه ی موتور جستجوی جدیدی برای پیدا کردن دیتاست یا مجموعه داده ها، همین کار را برای جامعه ی دانشمندان انجام دهد. این سرویس Dataset Search یا جستجوی دیتاست نام دارد و در پنجم سپتامبر پیاده سازی شده است. این سرویس جدید همگام با Google Scholar، موتور جستجوی محبوب این شرکت برای تحقیقات و مطالعات دانشگاهی کار می کند.

موتور جستجوی دیتاست از اطلاعات درج شده در تگ متادیتای وب سایت استفاده می کند. موسساتی که داده ی خود را به صورت آنلاین منتشر می کنند یعنی دانشگاه ها یا سازمان های دولتی باید اطلاعاتی مانند سازنده ی داده، تاریخ انتشار، روش جمع آوری و… را در تگ متادیتای وب سایت ذکر کنند. این اطلاعات سپس توسط موتور جستجوی گوگل ایندکس شده و با گراف دانش یا Knowledge Graph ترکیب می شود. بنابراین اگر دیتاست X توسط مرکز تحقیقاتی به نام CERN منتشر شود، اطلاعات کمی در مورد سازمان نیز در جستجو لحاظ خواهد شد.

ناتاشا نوی، یکی از دانشمندان تحقیقاتی هوش مصنوعی گوگل که به ساخت موتور جستجوی دیتاست کمک کرده می گوید: هدف از ساخت چنین موتور جستجویی این است که هزاران منبع مختلف داده با یکدیگر یکی شوند. او می گوید: ما می خواهیم این داده ها قابل کشف باشند اما آن ها را در جای فعلی خود نگهداری می کنیم.

در حال حاضر داده های منتشر شده پراکنده هستند؛ مباحث مختلف علوم، دولت ها و مقامات محلی منبع خاص خودشان را برای ذخیره ی دیتاست در اختیار دارند. نوی می گوید دانشمندان می دانند دیتاست مورد نظر خود را باید از کجا پیدا کنند اما زمانی که از موضوع تخصصی خود فاصله می گیرند انجام این کار برایشان سخت می شود. نوی در ادامه ی صحبت های خود و در راستای تأکید بر ضرورت چنین موتور جستجویی تجربه ی شخصی یک دانشمند آب وهوا را مثال زد. این دانشمند برای یکی از تحقیقات خود دنبال دیتاست خاصی در مورد دمای اقیانوس بوده است و موفق نمی شود داده ی مورد نظر خود را پیدا کند. تا اینکه در یکی از کنفرانس ها به یکی از همکاران برخورد می کند و در جریان صحبت و راهنمایی از سوی او دیتاست مورد نظر خود را پیدا می کند. داده های مورد نظر او به خوبی جمع آوری شده و در منبع مناسبی ذخیره شده بودند اما پیدا کردنشان بسیار سخت بود.

نسخه ی اولیه ی موتور جستجوی دیتاست، داده های مرتبط با علوم زیست محیطی و علوم اجتماعی، داده های دولتی و دیتاست سازمان های خبری مانند ProPublica را تحت پوشش قرار خواهد داد. هرقدر استقبال از خدمات جدید بیشتر باشد حجم داده های ایندکس شده نیز به سرعت بالا می رود زیرا دانشمندان و سازمان ها تشویق می شوند دسترسی به اطلاعات خود را افزایش دهند.

نوی معتقد است تعداد مخازن داده در چند سال اخیر رشد چشمگیری داشته است. درخواست مجلات از نویسندگان برای انتشار مجموعه داده ها، تغییر مقررات دولتی آمریکا و اروپا و جنبش عمومی دسترسی مردم به داده ها اقداماتی هستند که در راستای افزایش اهمیت نقش داده شکل گرفته اند و نوی آن ها را تأیید می کند.

جنی تنیسون، مدیرعامل موسسه ی داده های باز (ODI) می گوید همکاری گوگل در این پروژه باعث موفقیت آن خواهد شد. او معتقد است ساختن موتور جستجو برای دیتاست کار بسیار سختی است اما حضور گوگل محقق شدن این موضوع را راحت تر کرده است. به عقیده ی تنیسون ساختن موتور جستجو برای پیدا کردن دیتاست نیازمند ساخت سیستم های کاربر پسند و درک مردم از عباراتی است که تایپ می کنند. همان طور که می دانید گوگل مهارت زیادی در هر دو زمینه دارد.

تنیسون همچنین انتشار دیتاستی از نحوه ی کار موتور جستجوی دیتاست توسط گوگل را بسیار کاربردی می داند. اگرچه تگ های متادیتایی که استفاده می شود برای همه در دسترس است و رقبایی مانند Bing و Yandex می توانند از آن ها برای رقابت استفاده کنند اما موتورهای جستجو زمانی به سرعت بهبود پیدا می کنند که کاربران داده ی بیشتری در مورد نحوه ی عملکرد خود تولید کنند. به زبان ساده تر، درک این موضوع که مردم چگونه کلمات مورد نظر خود را انتخاب و با چه عباراتی جستجو می کنند برای پیشرفت موتور جستجو بسیار مهم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوزده − 18 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *