دکه ی خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه ۲9 مهر ۹۶

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در شصت و یکمین شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.

هجدهمین نمایشگاه تلکام با حضور وزیر ارتباطات آغاز به کار کرد

هجدهمین نمایشگاه صنایع مخابرات و اطلاع‌رسانی (ایران تلکام ۲۰۱۷) با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دوشنبه ی گذشته آغاز به کار کرد.

به گزارش زومیت، ایران تلکام ۲۰۱۷ به‌عنوان بزرگ‌ترین رویداد مخابراتی کشور، صبح دوشنبه ی گذشته با حضور محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران افتتاح شد. این نمایشگاه در مساحت ۳۲ هزار متر مربع و با حضور بیش از ۳۰۰ شرکت داخلی و خارجی فعالیت خود را آغاز کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در افتتاحیه‌ی نمایشگاه تلکام ۲۰۱۷ بر لزوم توسعه‌ی شبکه دسترسی فیبرنوری در کشور تأکید کرد و گفت: «شرکت مخابرات ایران موفق شده است ظرف مدت ۶ ماه گذشته، ۱۴ هزار پورت فیبرنوری در تهران نصب و راه‌اندازی کند.»

محمدجواد آذری جهرمی در این مراسم با اشاره به اینکه مطابق با برنامه‌های توسعه‌ای کشور، ملزم به توسعه‌ی بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات هستیم، افزود: «با توجه به اشباع بازار موبایل، باید توسعه‌ی بازار ارتباطات ثابت را در دستور کار قرار دهیم که امیدواریم با توسعه‌ی نظام تعرفه‌گذاری در این بخش محقق شود.»

به گفته‌ی وی، اپراتور ایرانیان نت برای فیبر نوری در کشور ۳۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده است و در راستای توسعه‌ی بازار فیبر نوری، شرکت مخابرات ایران نیز طی ۶ ماه گذشته بالغ بر ۱۴ هزار پورت فیبر نوری در تهران واگذار کرده است که امیدواریم تا سال آینده به ۱۰۰ هزار پورت افزایش یابد.

آذری جهرمی از شرکت مخابرات ایران خواست امکان فعالیت بخش خصوصی را در بازار ارتباطات ثابت فراهم کند. بر اساس گزارش محمدجواد آذری جهرمی، مکالمات بین‌الملل از انحصار شرکت ارتباطات زیرساخت تا سال آینده خارج خواهد شد و این موضوع به بهبود کیفیت ارتباطات و امکان حضور و فعالیت اپراتورهای مجازی در بازار کمک می‌کند.

وی ادامه داد: «کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در حال تنظیم این شرایط است که تا سال آینده پیش‌بینی می‌کنیم این موضوع اجرایی شود.» آذری جهرمی همچنین با اشاره به فعال‌ شدن اپراتورهای مجازی تلفن همراه گفت: «بر اساس وضعیت بازار تلفن همراه پیش‌بینی می‌کنیم ظرفیتی پنج درصدی برای این اپراتورها در بازار رقم بخورد.»

به گفته‌ی وی: «اپراتورهای خصوصی پست به بازار وارد شده و فعالیت خود را آغاز کرده‌اند که ارزش بازار فعلی پست ۸۰۰ میلیارد تومان است و امیدواریم تا سال آینده و با فعال شدن اپراتورهای خصوصی پست، این رقم به ۱۶۰۰ میلیارد تومان برسد.»

هجدهمین نمایشگاه تلکام به مدت چهار روز تا بیست و هفتم مهر در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران ادامه داشت.

وزیر ارتباطات: سامانه گزارش پیامک های مزاحم راه اندازی شد

وزیر ارتباطات اعلام کرد که سامانه گزارش پیامک های مزاحم راه اندازی شده است و مشترکان از این پس می توانند دریافت پیامک های تبلیغی و مزاحم را گزارش کنند.

به گزارش زومیت، محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه  ی هجدهمین نمایشگاه الکامپ اعلام کرد که به وعده خود برای حل مشکل مزاحمت های پیامکی عمل کرده و سامانه پیامکی ۱۹۵ راه اندازی شده است.

به گفته ی وی، با راه اندازی این سامانه، پیامک های تبلیغاتی که برای مشترکان مزاحمت ایجاد می کنند، می توانند از سوی مشترکان به این سامانه اعلام شوند. به این ترتیب مشترکان باید شماره ارسال کننده ی پیامک را به سامانه ۱۹۵ پیامک کنند که البته این پیامک و ارائه گزارش، هزینه ای برای مشترکان در بر نخواهد داشت. پس از آن بر اساس مکانیزم های در نظر گرفته شده شماره اعلام شده از سوی مشترک تحلیل و شناسایی می شود که آیا این پیامک تبلیغی و مزاحم بوده است یا خیر.

آذری جهرمی افزود: «در این سامانه از سیستم پردازش هوشمند و سیستم صورت حساب اپراتورهای تلفن همراه (بیلینگ) استفاده شده و شماره هایی که مزاحمت آن ها احراز شود مسدود خواهند شد، همچنین به مشترک نتیجه کار گزارش دهی خواهد شد.»

آذری جهرمی همچنین اعلام کرد که آیین نامه مقررات گذاری فعالیت شبکه های پیام رسان موبایل تدوین شده است و مطابق با مصوبه ی شورای عالی فضای مجازی، وزارت ارتباطات ملزم به تدوین آیین نامه مقرراتی برای فعالیت شبکه های پیام رسان موبایل در کشور شده بود.

وی گفت: «این آیین نامه در راستای مصوبه شورای عالی فضای مجازی برای حمایت های حاکمیتی از پیام رسان ها صورت گرفته و بر اساس آن رگولاتوری آیین نامه را تدوین و آماده کرده است.»

وزیر ارتباطات افزود: «اگر چه شورای عالی فضای مجازی یک  ماه به وزارت ارتباطات مهلت تدوین این آیین نامه را داده بود، با یک تأخیر یک ماهه، روز شنبه هفته گذشته این آیین نامه را آماده و به مرکز ملی فضای مجازی ارائه دادیم.»

آذری جهرمی تأکید کرد: «در صورت تأیید مرکز ملی و شورای عالی فضای مجازی، این آیین نامه در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به تصویب می رسد.»

وی در مورد ورشکستگی یکی از شبکه های اجتماعی داخلی در کشور گفت: «نمی توان از بخش خصوصی انتظار سرمایه گذاری حاکمیتی داشت و از آنجاکه یک کسب و کار نتواند مشتری جمع کند، سرمایه گذاری آن توجیه نخواهد داشت.»

وزیر ارتباطات افزود: «فعالیت شبکه ای اجتماعی در کشور نیازمند استراژی توسعه بازار است؛ اگرنه این فعالیت به شکست منجر می شود.»

سایت های ایرانی مورد حمله deface قرار گرفتند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توییتی اعلام کرد که تعدادی از سایت های ایرانی دوشنبه شب مورد حمله deface قرار گرفته اند.

به گزارش زومیت، محمد جواد آذری جهرمی با انتشار پستی در شبکه اجتماعی توییتر اعلام کرد:

شب گذشته تعدادی از وب سایتهای ایرانی مورد حمله deface قرار گرفتند. هرچند خوشبختانه شناسائی و دامنه آن کنترل شد، اما لزوم هوشیاری ما جدی است.

وی طی توییت دیگری نوشت: ‏

هر چه اقتدار ما بیشتر می شود، آماج حملات بیشتری قرار می گیریم. برخلاف ادعای برخی، جمهوری اسلامی در حال حاضر قربانی حملات سایبری است. ‏امنیت فضای سایبر و حفظ دارائی های سایبری کشور بسیار با اهمیت است. تربیت ۱۰ هزار نیروی متخصص امنیت سایبری در ۴ سال را در دستور کار قرار دادیم. ‏تربیت این نیروها از طریق مراکز آپای دانشگاه های کشور صورت خواهد پذیرفت و هدف آن داشتن متخصصانی در برابر حملات سایبری بیگانگان است.

حملات Deface به نوعی از حمله اطلاق می شود که طی آن، هکرها با نفوذ به وب سرورهایی که سایت روی آن میزبانی می شود، ظاهر صفحه یا صفحاتی از وب سایت را تغییر می دهند.

زیگزاگ، اولین اپلیکیشن مسابقه عکاسی

اپلیکیشن زیگزاگ جدیدترین محصول شرکت «کارا» یکی از شرکت های برتر ارائه دهنده ی خدمات ارزش افزوده بر بستر خطوط تلفن های همراه است.

به گزارش زومیت، اپلیکیشن زیگزاگ که همزمان با نمایشگاه تلکام ۲۰۱۷ برای استفاده ی عموم کاربران منتشر شده، تنها پلتفرم برگزاری مسابقه ی عکاسی، نوشتاری و نظرسنجی است که برای تمامی افراد حقیقی و حقوقی مجوز ایجاد حساب شخصی و سازمانی را فراهم می آورد.

در این اپلیکیشن هر فرد می تواند در دسته بندی های مشخص، مسابقه ی عکاسی یا نوشتاری حول یک موضوع مشخص ایجاد کند و به تبلیغ مسابقه ی خود در طول یک هفته بپردازد تا کاربران زیگزاگ آثار خود را در آن به اشتراک بگذارند؛ حداکثر زمان برگزاری هر مسابقه یک هفته است و در پایان آن به اثر برتر هر مسابقه، جایزه ی نقدی اهداء می شود. ارزش این جایزه به تعداد آثار شرکت داده شده در هر مسابقه وابسته است.

یکی از بخش های جذاب و کاربردی زیگزاگ، امکان برگزاری نظرسنجی برای سازمان ها، کسب وکارها و اشخاص حقوقی است؛ بدین ترتیب که سازمان ها می توانند جهت بررسی محصولات و خدمات خود با برگزاری نظرسنجی به دریافت نظرات طیف وسیعی از عموم مردم بپردازند.

همچنین کمپین «من و زُرّافه» در جریان نمایشگاه تلکام برگزار می شود که طی آن کاربران زیگزاگ می توانند با عروسک بزرگ «زُرّافه» که در محوطه ی نمایشگاه حضور دارد، عکس بگیرند و اثر خود را در داخل اپلیکیشن زیگزاگ در مسابقه ی «من و زُرّافه» شرکت دهند؛ کاربران می توانند با جمع آوری لایک بیشتر از طریق تبلیغ آن در محیط اپلیکیشن، برنده ی جایزه ی میلیونی این اپلیکیشن در جریان نمایشگاه تلکام شوند.

اپلیکیشن زیگزاگ در حال حاضر از طریق وب سایت kara.land یا اسکن کد QR زیر قابل دانلود است.

رونمایی همکاران سیستم از دستگاه حضور و غیاب و کنترل تردد

همکاران  سیستم از دستگاه حضور و غیاب و کنترل تردد خود در نمایشگاه IPAS 2017 رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، شرکت «مشورت» همکاران سیستم با حضور در نمایشگاه «IPAS 2017»، از دستگاه کنترل تردد و حضور غیاب «پایوفای» رونمایی کرد. این شرکت که به عنوان یکی از شرکت های تخصصی همکاران سیستم، در حوزه ی فناوری های نوین به ویژه فناوری RFID و بیومتریک فعالیت می کند، با هدف تسهیل و افزایش دقت در کنترل فرایندهای مدیریت تردد سازمانی، دستگاه «پایوفای» را تولید و به بازار عرضه کرده است.

این دستگاه، علاوه  بر قابلیت ثبت تردد به شیوه های مرسوم، امکان ثبت تردد از طریق بلوتوث موبایل تا شعاع ۱۵ متر نیز دارد و از انواع کارت های RFID با فرکانس های گوناگون پشتیبانی می کند. زیرساخت «پایوفای» نیز به شیوه ای طراحی شده است که امکان به کارگیری زبان های گوناگون در رابط کاربری آن وجود دارد.

تاکنون دو مدل از این دستگاه بر اساس نیاز و اندازه ی کسب وکارها، تولید شده است که با راهکارهای همکاران  سیستم نیز یکپارچگی کامل دارند. همچنین با توجه به اینکه تمام فرایند تولید این محصول در داخل کشور انجام می شود، امکان متناسب سازی آن بر اساس نیاز شرکت ها نیز فراهم است.

نمایشگاه «IPAS 2017»، از تاریخ ۲۴ الی ۲۷ مهرماه، در مصلای تهران برگزار شد.

ایرانسل ارائه کرد: مکالمه بر بستر اینترنت نسل چهار و وا‌ی‌فای در تلکام

ایرانسل تجربه اینترنت نسل ۴ و ۴.۵ ثابت و همراه و ایستگاه وای فای، مکالمه صوت بر بستر نسل چهار و Wifi را در نمایشگاه تلکام فراهم کرد.

به گزارش زومیت، به گفته ی باقر صمدی، مدیر کل بازاریابی ایرانسل، محتوای ارائه شده در نمایشگاه تلکام شامل VoLTE و مکالمه صوتی بر بستر وای فای (VoWiFi) است. این سرویس امکان استفاده از سرویس های صوتی را در شبکه LTE فراهم می کند؛ بنابراین برای استفاده از سرویس های صوتی بر بستر اینترنت، از همان شبکه 4G استفاده می کند و لازم نیست به شبکه های ضعیف تر سویچ شود.

بر اساس گزارش مدیرکل بازاریابی ایرانسل، این اپراتور همچنین مودم های مختلفی با پشتیبانی از محتوای LTE ارائه کرده است که با استفاده هم زمان از دو سیم کارت پشتیبانی، هم از TD و هم از LTE پشتیبانی می کند.

اپلیکیشن هایی که در نمایشگاه به نمایش گذاشته شده اند ، شامل اپ هایی در حوزه آموزش، پرداخت و مذهب هستند.

صمدی گفت: «در حوزه VOD و IPTV، ایرانسل سرویس لنز را دارد. ما همراه با ۵ شرکت دیگر از صداوسیما مجوز گرفته ایم. لنز سرویس آزمایشی است و با این وجود ۱۰۰ هزار بازدید روزانه دارد. از جمله ویژگی های لنز، دو شبکه اختصاصی است که کاربران می توانند فقط روی لنز از آن ها استفاده کنند. همانطور که می دانید، فقط صدا و سیما می تواند Broadcast داشته باشد؛ اما ما هم این اجازه را داریم که از ویژگی های لنز محسوب می شود. یکی از این شبکه ها، شبکه ی ویژه کودکان و شبکه دیگر ویژه ی فوتبال است که «لنز اسپورت» نام دارد. در لنز، فوتبال لایو نیز داریم.»

وی توضیح داد: «همکاری با استارتاپ های مختلف و شرکت هایی که لزوما مخابراتی نیستند از جمله برنامه های آتی ایرانسل است.»

صمدی گفت: «برنامه آتی ما در حوزه استارتاپ ها، حمایت و هدایت استارتاپ ها است نه لزوما سرمایه گذاری.»

مدیرکل بازاریابی ایرانسل در مورد اپراتورهای مجازی زیر مجموعه ایرانسل گفت: «در حال حاضر با سه شرکت قرارداد داریم. از بین این سه شرکت، آپتل هم اکنون فعال است. یکی دیگر از این اپراتورها زیرمجموعه ی شرکت همراه هوشمند آینده توسن است که در زمینه راهکارهای بانکی فعالیت می کند. دیگری تاپسل است که زیرمجموعه ی شرکت آریا همراه به سامان است. این شرکت نیز سرویس هایی در حوزه بانکی ارائه می دهد.»

وی در مورد طرح های مختص به اربعین گفت: «برای اربعین اینترنت رایگان ارائه می کنیم. در حوزه صوت و پیامک تخفیف خواهیم داشت و قصد داریم روی کیفیت کار کنیم. جلسات متعددی با زیرساخت و اپراتورهای دیگر برگزار شده و درصددیم کیفیت را افزایش دهیم و تعرفه را پایین نگه داریم تا مسافران ایرانی از سرویس های ایرانسل استفاده کنند .»

صمدی ادامه داد: «در ۲۲ منطقه مرزی وای فای رایگان ارائه خواهیم داد. سرویس هایی نیز ارائه می دهیم که شامل خدمات هتل و گردشگری خواهد بود و یک سری سرویس های مکان محور نیز خواهیم داشت که رایگان ارائه می شود.»

به گفته ی وی: «هم اکنون وزیر ارتباطات همراه مدیران اپراتورها سفری به عراق دارند که رایزنی هایی خواهند داشت، البته مشکلاتی وجود دارد که ظرفیت کافی در اختیار کاربران ایرانی ارائه ندهند؛ اما درصددیم که کاربران ایرانی در ایام اربعین بتوانند سرویس های خوبی دریافت کنند.»

وی همچنین اعلام کرد: «بسته های مقرون به صرفه در حجم های محدود ارائه می دهیم که برای مشتری مناسب تر باشد.»

کوالکام اولین تراشه 5G را با نام X50 در یک گوشی هوشمند رونمایی کرد

کوالکام از اولین تراشه ی 5G روی یک گوشی هوشمند رونمایی کرد که نشان دهنده ی دست یافتن به فناوری ساخت تراشه  با این فناوری جدید است.

به گزارش زومیت، کوالکام اولین تراشه  با پشتیبانی از فناوری ارتباطی نسل پنجم را در یک گوشی  هوشمند رونمایی کرد. البته باید به این نکته اشاره کرد که گوشی  هوشمندی که کوالکام تراشه ی 5G خود را در آن قرار داده است، برای فروش نیست و تنها یک طراحی مرجع برای نمایش این نکته است که کوالکام موفق شده یک تراشه با سایز کوچک با پشتیبانی از ۵ جی برای استفاده در گوشی های هوشمند توسعه دهد. اطلاعات ارائه شده توسط کوالکام نشان از آن دارد که تولید این تراشه از ابتدای سال ۲۰۱۹ آغاز خواهد شد و می توان از آن در گوشی های هوشمندی که از سال ۲۰۱۹ راهی بازار خواهند شد، استفاده کرد.

گوشی هوشمند مبتنی بر فناوری ۵ جی را باید یکی از نوآوری های جدید این شرکت آمریکایی خواند که در کنفرانس 4G/5G در هنگ کنگ رونمایی شد. اهمیت چنین موضوعی از این نظر زیاد است که اغلب تراشه های ۵ جی توسعه یافته، سایز بسیار بزرگی دارند و پیش از کوالکام، هیچ شرکتی در این حوزه تراشه ای با چنین سایزی رونمایی نکرده بود. تراشه ی X50 کوالکام از وجود ماژول آنتنی نیز بهره می برد که برای دریافت امواج با طول موج بسیار کوتاه و فرکانس بسیار بالا طراحی شده است که از شبکه ی ۵ جی ارسال و دریافت خواهد شد.

شریف هانا، مدیر بازاریابی محصولات در حوزه ی ۴ جی و ۵ جی کوالکام، در این خصوص چنین اظهار نظر کرده است:

برخلاف تصور عمومی که استفاده از طول موج های کوتاه را در گوشی های هوشمند و گجت های موبایل امری بسیار چالش برانگیز می خوانند، ما موفق شده ایم با استفاده از تکنیک های موسوم به MIMO این فناوری را در تراشه ی ۵ جی خود برای گوشی های هوشمند به ارمغان بیاوریم.

البته باید به این نکته اشاره کرد که استفاده از آنتن های کوچک در گوشی های هوشمند باعث می شود دریافت امواج با طول موج کوتاه میلی متری بسیار سخت باشد و این موضوع مخصوصا در محیط های سربسته کاملا امری چالش برانگیز است.

البته نباید انتظار داشته باشیم مودم ایکس ۵۰ را در گوشی های هوشمندی ببینیم که سال ۲۰۱۹ راهی بازار شود. ایکس ۵۰ برای استفاده توسط تولیدکنندگان گوشی  هوشمند و همچنین اپراتورهای مخابراتی توسعه یافته است تا آزمایش های خود را برای بهبود هر چه بیشتر این فناوری انجام دهند. به طور حتم اضافه شدن یک تراشه ی ۵ جی علاوه  بر تراشه ی ۴ جی در گوشی های هوشمند، مصرف باتری را افزایش خواهد داد؛ از این  رو باید در گوشی های هوشمند ۲۰۱۹ که انتظار می رود با بهره گیری از تراشه ی ارتباطی با پشتیبانی ۵ جی راهی بازار شوند، استفاده از تراشه های تجاری بهتری در دستور کار قرار گیرد.

در حال حاضر کوالکام تولیدکننده ی سریع ترین تراشه های ارتباطی مبتنی بر فناوری ۴ جی است و با توجه به درگیری های پتنتی این شرکت با اپل و سایر رگولاتوری ها، برای محکم تر کردن جای پای خود نیاز دارد تا فناوری ۵ جی را به بهترین شکل ممکن توسعه دهد.

با POWERUP DART هواپیماهای کاغذی را با گوشی کنترل کنید

استارتاپی با عنوان POWERUP DART در کیک استارتر مشغول جذب سرمایه است که هواپیماهای کاغذی را با استفاده از گوشی قابل کنترل می کند.

به گزارش زومیت، استارتاپ پاورآپ دارت پروژه ای در کیک استارتر قرار داده است که البته شاهد واپسین ساعت های جذب سرمایه ی آن در این سیستم هستیم. پاورآپ دارت، کنترل هواپیماهای کاغذی را با استفاده از گوشی  هوشمند برای کاربران ممکن می کند. البته باید به این نکته اشاره کنیم که پاور آپ پیش از این نیز محصول مشابهی راهی بازار کرده بود، حال آنکه آخرین محصول رونمایی شده توسط این کمپانی بهبودهای متعددی به خود دیده است؛ به طوری که می توان با استفاده از کیت پاورآپ و هواپیماهای کاغذی، مانورهای مختلفی نیز از طریق گوشی  هوشمند انجام داد.

با استفاده از ماژول گیره مانندی که پاور آپ توسعه داده است و نصب آن روی انواع هواپیماهای کاغذی، می توان با هر بار شارژ، هواپیمای کاغذی را ۱۰ دقیقه به پرواز درآورد. ضمنا این ماژول تنها برای پرواز درآوردن کاربرد ندارد و می توان از طریق گوشی، هواپیما را در حال پرواز کنترل کرد. برای مثال با تکان دادن گوشی می توان سکان هواپیما را تکان داد و در نتیجه مسیر حرکت را عوض کرد.

مؤسس استارتاپ و طراح این سیستم که یک طراح صنعتی و در عین حال یک خلبان است، اعلام کرده که ایده ی تولید این محصول از سال ۲۰۰۷ به ذهن وی خطور کرده است. استفاده از این ایده زمانی شکل گرفت که وی در تلاش برای آموزش آیرودینامیک پرواز به کودکان بود. کمپین ایجادشده برای پاورآپ دارت به اندازه ای در کیک استارتر مورد استقبال قرار گرفته که در حال حاضر اولین کمپین موفق این پلتفرم است.

بر اساس اطلاعات ارائه شده در صفحه ی کیک استارتر این پروژه، هر دستگاه از این ماژول با قیمت ۲۹ دلار به فروش می رسد و خریداران می توانند ماژول خود را در ماه دسامبر دریافت کنند. هدف جمع آوری سرمایه برای پاورآپ ۲۵ هزار دلار بود که در حال حاضر و طی آخرین ساعات کمپین، نزدیک به ۱.۵ میلیون دلار سرمایه جذب شده است.

سامسونگ حالت پرتره را با آپدیت بعدی به گلکسی اس 8 می آورد

ظاهرا سامسونگ قصد دارد در به روزرسانی بعدی گلکسی اس ۸، حالت پرتره را به آن اضافه کند.

به گزارش زومیت، گزارش های اخیر حکایت از آن دارند که سامسونگ هم اکنون در حال کار روی حالت پرتره (Portrait Mode) برای دوربین گلکسی اس ۸ است و قصد دارد این ویژگی را به زودی از طریق یک  به روزرسانی نرم افزاری به آن اضافه کند.

چند روز پیش یکی از مشتریان سامسونگ از بخش پشتیبانی این شرکت در مورد احتمال اضافه  شدن حالت پرتره به اس ۸ پرسیده بود که مدتی بعد جوابیه  ای از سامسونگ الکترونیکس دریافت کرد. در متن این پاسخ چنین آمده است:

در حال حاضر اطلاعات خاصی در این باره وجود ندارد؛ اما امیدواریم که شما بتوانید با آپدیت نرم افزاری بعدی، به حالت پرتره دسترسی پیدا کنید.

به طور معمول پاسخ هایی که از سوی واحد پشتیبانی شرکت ها داده می شود، فقط شامل بخش نخستِ  متن بالا است؛ اما این موضوع در مورد جوابیه ی سامسونگ فرق می کند. در این ایمیل، سامسونگ نه تنها اعلام کرده که اضافه   شدن این ویژگی امکان پذیر است، بلکه اذعان داشته که فاصله ی زیادی تا عرضه ی رسمی آن نداریم.

نباید فراموش کنیم که گلکسی اس ۸ برخلاف گلکسی نوت ۸ دارای دوربین تله فوتوی اختصاصی برای حالت پرتره نیست؛ اما سامسونگ می تواند با انجام پردازش هایی و از طریق نرم افزار گوشی، پس زمینه ی تصاویر را برای رسیدن به حالت پرتره تار کند؛ دقیقا همان کاری که گوگل در گوشی های پیکسل ۲ و پیکسل ۲ ایکس ال انجام داده است.

با اضافه شدن حالت پرتره به اس ۸، می توان انتظار داشت که سامسونگ آن را برای گلکسی اس ۸ پلاس نیز عرضه کند.

پتنت جدید سامسونگ؛ ابزار پوشیدنی با نمایشگر منعطف

سامسونگ پتنت جدیدی ثبت کرده است که به ابزاری پوشیدنی با نمایشگر منعطف مجزا اشاره دارد.

به گزارش زومیت، سامسونگ پتنت جدیدی برای یک دستبند هوشمند ثبت کرده است که از نمایشگری انعطاف پذیر بهره می برد و تا حدودی قابل خم  شدن است. این پتنت پس از بررسی دوساله توسط دفتر ثبت پتنت ها و علائم تجاری ایالات متحده مورد تأیید قرار گرفته و تنها یکی از طرح های سامسونگ بر پایه ی نمایشگر انعطاف پذیر است. دستبند نشان داده شده در این پتنت شکلی کاملا گرد دارد و عریض تر از دستبند های سلامتی این شرکت نظیر Gear Fit2 Pro است که سامسونگ به تازگی عرضه ی آن را شروع کرده است. آنگونه که در طراحی های مربوط به این پتنت دیده می شود، نمایشگر این دستگاه انعطاف پذیر است؛ اما دستبند آن انعطاف پذیر نیست. همان طور که در تصاویر موجود در گالری مشاهده می شود، نمایشگر این ابزار می تواند به صورت ایستاده روی دستبند قرار گیرد.

تصاویر مفهومی ارائه شده توسط سامسونگ نشان دهنده ی استفاده از اندروید است و آیکون برنامه هایی نظیر یوتیوب، گوگل فوتوز و مرورگر کروم در آن ها مشاهده می شود؛ هرچند هیچ کدام از این آیکون ها به عنوان دارایی معنوی سامسونگ ارائه نشده اند. بر اساس این پتنت، امکان جداسازی نمایشگر از بند دستگاه و استفاده ی مستقل از آن نیز وجود دارد. بند دستگاه ممکن است از موادی نظیر سیلیکون، چرم یا فلز ساخته شود. احتمالا نمایشگر به وسیله ی آهن ربا به بندِ دستبند وصل می شود و می توان با چرخاندن نمایشگر، از آن در حالت افقی نیز استفاده کرد. این پتنت آگوست ۲۰‍۱۵ به دفتر ثبت پتنت ها و علائم تجاری ایالات متحده ارائه شد و روز سه شنبه ی دو هفته ی گذشته مورد تأیید قرار گرفت؛ اما مشخص نیست تلاش های سامسونگ جهت تجاری سازی ابزارهای پوشیدنی با نمایشگر انعطاف پذیر به کجا خواهد رسید.

سامسونگ اکنون یکی از غول های دنیای فناوری است و گنجینه ی پتنت های این شرکت روز به روز در حال افزایش است. به  همین دلیل، ارائه ی این پتنت از سوی سامسونگ نمی تواند متضمن عرضه ی تجاری چنین محصولی در آینده باشد؛ حتی اگر سامسونگ توانایی انجام این کار را داشته باشد. مدت ها است که گزارش هایی مبنی بر عرضه ی تلفن هوشمند با نمایشگر منعطف توسط این غول کره ای منتشر می شود؛ اما به واسطه ی محدودیت ها و چالش های فنی، این مسئله بارها به تعویق افتاده است. با این وجود، احتمال می رود در سال آتی میلادی شاهد عرضه ی گوشی انعطاف پذیر سامسونگ با نام گلکسی X باشیم.

کورتانا با ویژگی جدید Collections علایق شما را به خاطر می سپارد

دستیار صوتی کورتانا مایکروسافت از این پس می تواند علاقه مندی های شما را به خاطر بسپارد.

به گزارش زومیت، مایکروسافت به تازگی خبر از اضافه  شدن یک ویژگی جدید به نام مجموعه ها به دستیار کورتانا داده است. کورتانا به لطف این ویژگی می تواند کتاب ها، سریال های تلویزیونی، فیلم ها، دستور پخت و رستوران هایی که شما دوستشان دارید و نمی خواهید آن ها را فراموش کنید، به خاطر بسپارد. ویژگی Collections کورتانا عملکردی مشابه پینترست دارد و با ویندوز ۱۰ شما سازگاری کاملی پیدا کرده است.

از این پس هر موقع کاربر وارد صفحه ی وبی شود که محتوایش ارزش ذخیره شدن دارد، مانند صفحه ی خرید یک کتابِ  به خصوص، کورتانا پدیدار می شود و از کاربر می خواهد که لیستی برای ذخیره ی آن محتوا ایجاد کند یا آن را به لیست علاقه مندی ها اضافه کند؛ کاربر همچنین می تواند آن نوتیفیکشن را به طور کامل رد کند.

مایکروسافت در مطلبی که در وب سایت رسمی خود در مورد ویژگی Collections منتشر کرده است، می نویسد:

کورتانا همیشه در حال یادگیری است؛ بنابراین هر چه بیشتر به کورتانا اجازه بدهید که کمکتان کند، او نیز کارهای بیشتری برای  شما انجام می دهد.

اگر مشکلی ندارید که دستیار مجازی تان روی تک تک مواردی که در فضای آنلاین می بینید، نظارت داشته باشد، کورتانا کالکشنز می تواند بهترین انتخاب ممکن باشد؛ در غیر این  صورت، پیشنهاد می کنیم که از ویژگی یادشده استفاده نکنید.

با Xperia Hello اسپیکر هوشمند سونی آشنا شوید

کمپانی سونی همانند دیگر کمپانی های مطرح دنیای فناوری، اسپیکر هوشمند خود را توسعه داده است که Xperia Hello نام دارد.

به گزارش زومیت، در طول چند سال اخیر بازار اسپیکرهای هوشمند رونق گرفته است و تقریبا بسیاری از کمپانی های مطرح دنیای فناوری در حال توسعه ی اسپیکر هوشمند خود هستند. شرکت سونی نیز جزو این کمپانی ها بوده و با سلیقه و روش خود اسپیکر هوشمند خود را توسعه داده است. این کمپانی در جریان کنگره جهانی موبایل سال گذشته چند محصول هوشمند غیر موبایلی را معرفی کرد که Xperia Agent  جزو آن ها بود. سونی طرح مفهومی  این محصول را نمایش داد و از آن به عنوان رقیبی برای محصولات گوگل هوم، آمازون اکو و اپل هوم پاد یاد کرد. حال این کمپانی نمونه ی نهایی محصول هوشمند خود را با نام اکسپریا هِلو معرفی کرده است.

درحالی که امروزه بیشتر محصولات هوشمند از جمله اسپیکرهای هوشمند از نوع خاص هوش مصنوعی بهره مند شده اند، سونی به روش خود و یک سطح بالاتر از دیگر اسپیکرهای هوشمند، روبات اکسپریا هلو را توسعه داده است. این روبات همانند دیگر اسپیکرهای هوشمند، وظایف معمول همانند اعلام وضعیت آب و هوا را بر عهده دارد؛ اما از قابلیت هایی مثل مکالمه تصویری و یک دوربین امنیتی داخلی نیز برخوردار است.

روبات هوشمند سونی از نمایشگر ۴.۶ اینچی عمومی مخصوص مکالمات تصویری و نمایش اطلاعات، دوربین و سنسور فروسرخ به منظور تشخیص حرکات در محیط و هفت میکروفون اختصاصی بهره مند شده است. البته هنوز شرکت سونی قادر به توسعه ی دستیار هوش مصنوعی در این محصول نشده است. این بلندگو سیستم عامل اندروید دارد؛ اما نمی تواند رقیبی برای تکنولوژی هایی مثل الکسا یا گوگل اسیستنت باشد. با این حال، اکسپریا هلو همانند اکسپریا ایر بادز به یک دستیار اختصاصی مجهز شده است.  فروش این محصول از ماه آینده برای اولین بار در ژاپن آغاز خواهد شد؛ اما از قیمت قطعی و تاریخ عرضه ی آن در بازارهای جهانی هنوز اطلاعاتی در دسترس نیست.

راه‌ حل جدید فراری برای کاهش وزن خودرو

فراری با رونمایی پورتوفینو، روش های جدیدی نیز برای کاهش وزن خودرو معرفی کرده است.

به گزارش زومیت، شاید فراری پورتوفینو (Portofino) شباهت های زیادی به کالیفرنیا تی (California T) داشته باشد، اما ساختار و درون خودرو تفاوت های بزرگی تجربه کرده است که فراری استفاده از آن را در سایر مدل های خود نیز در برنامه دارد.

روش های جدید تولید سازه ی فراری به مهندسان امکان کاهش وزن و پیچیدگی های طراحی شاسی در کنار افزایش مقاومت پیچشی آن بخشیده است. فراری به کمک این فناوری موفق به کاهش ۸۰ کیلوگرمی وزن در کنار افزایش ۳۵ درصدی صلبیت و استحکام آن شده است.

طراحی ستون A خودرو در روش جدید فراری تغییرات گسترده  ای کرده است؛ در پورتوفینو این بخش تنها از دو قطعه تشکیل شده، درحالی که ۲۱ قطعه ستون A فراری کالیفرنیا را تشکیل داده  بودند. به طور کلی ۴۰ درصد قطعات کمتر، ساختار شاسی جدید پورتوفینو را تشکیل می دهند.

کاهش وزن یکی از مهم ترین و بهترین استراتژی ها برای بهبود عملکرد خودروهای اسپرت است که می  تواند منجر به ارتقاء شتاب گیری، ترمز گیری و فرمان پذیری خودو در کنار کاهش مصرف سوخت شود. البته فراری هدف دیگری از کاهش وزن خودروهای فعلی خود در نظر دارد. این شرکت مطرح ایتالیایی با کاهش وزن بدنه و سیستم های هیبریدی، خود را آماده ی عرضه  ی بازه ی گسترده ای از محصولات هیبریدی در آینده ی نزدیک می کند.

لافراری تنها با تجهیز به سیستم محرکه ی هیبریدی، به طور تقریبی ۲۰۰ کیلوگرم کاهش وزن تجربه کرده است. بخش از این کاهش وزن به واسطه ی شاسی  فیبرکربن مونوکوک خودرو به ارمغان آمده است. این در حالی است که بسیاری از مدل های فعلی فراری از شاسی های آلومینیومی بهره می برند که با وجود وزن بیشتر، هزینه  ی تولید، پیچیدگی طراحی و هزینه ی نگهداری کمتری دارند. به همین دلیل مهندسان فراری اقدام به توسعه ی شاسی  جدید کردند تا در کنار طراحی و تولید آسان تر، وزن کمتری داشته باشد.

پس از پورتوفینو، نسل جدید ۴۸۸ اولین محصول فراری خواهد بود که به شاسی جدید این شرکت مجهز می شود.

رونمایی هوندا از دو اختراع در مورد موتورسیکلت سوپرشارژ

هوندا قصد دارد موتورسیکلت سوپرشارژ خورجینی دو سیلندر با سیستم تزریق مستقیم سوخت عرضه کند.

به گزارش زومیت، پس از رونمایی کاوازاکی از سومین موتورسیکلت سوپرشارژ خود، یکی دیگر از تولیدکنندگان ژاپنی موتورسیکلت نیز در حال کار روی موتورسیکلت جدید است. دو مورد از اختراعات ثبت شده که اخیرا توسط اداره ی ثبت اختراعات و نشان های تجاری ایالات متحده منتشر شده اند، نشان می دهند شرکت هوندا در حال کار روی یک موتورسیکلت با پیشرانه خورجینی دو سیلندر با نام وی-توین (V-Twin) مجهز به سوپرشارژر و با سیستم تزریق مستقیم سوخت است.

هر دو اختراع جنبه هایی متفاوت از یک پروژه را شرح می دهند که یکی موقعیت سوپرشارژر را توضیح می دهد و دیگری توصیف می کند که چگونه می توان پیشرانه را روی شاسی موتورسیکلت نصب کرد. هر دو اختراع تأکید می کنند که چگونه می توان ساخت پیشرانه و موتورسیکلت را برای مونتاژ و تولید آسان تر کرد؛ این خبر با مقداری جزئیات مورد استفاده برای نشان دادن اجزای مختلف پیشرانه همراه است و نشان می دهد که پروژه ی وی-توین سوپرشارژ فاصله ی بسیاری تا ساخت دارد؛ با این حال اگر هوندا قبل از آن مشخص کند که نحوه ی تولید این سیستم برای تولید انبوه چگونه است، احتمال دارد که شانس تولید آن افزایش یابد.

طبق اختراعات ثبت شده، سوپرشارژر (با برچسب ۶۳ در شکل) در داخل V بین دو سرسیلندر قرار گرفته است. این تصاویر نشان می دهد سیلندر دوقلو با زاویه ی ۹۰ درجه قرار گرفته است و هر کدام از آن ها به صورت تک  میل سوپاپ هستند. این شکل مستطیل عمودی (۱۱۶) که در کنار سیلندر جلو قرار دارد، محفظه ای است برای چرخ دنده هایی که قدرت را از میل لنگ به کمپرسور سوپرشارژر انتقال می دهند.

اگر وجود سیستم وی-توین سوپرشارژ برای افزایش قدرت کافی نباشد، این اختراعات همچنین یک سیستم تزریق مستقیم سوخت را برای اسپری کردن سوخت به داخل سیلندر با انژکتورهای سوخت ثانویه در لوله ی ورودی توصیف می کنند. این موتورسیکلت با مخزن سوخت تراشیده شده، قاب شبکه ای و یک قاب زیرین رو به بالا که پشت صندلی دو نفره پله ای قرار دارد. جاهای پای راننده کمی کوچک هستند، درحالی که فرمان (دسته های موتورسیکلت) بزرگ تر شده است و این مسئله ارگونومی اسپرت گونه  ای به ارمغان می آورد.

پتنت ها هيچ مدرکی از قسمت های خارجی موتورسیکلت نشان نمی دهند، اما اين بدان معنا نيست که هوندا فقط روی قسمت داخلي موتورسیکلت متمرکز شده است. به نظر می رسد پیشرانه نسبتا باریک باشد و حتی با پوششی که برای چرخ دنده ی سوپرشارژر قرار گرفته است، ظاهرا نباید قرار دادن آن در داخل قسمتی از بدنه چندان دشوار باشد.

بر اساس آن چه پتنت ها نشان می دهند (با توجه به این نکته که هنوز هم می توان تغییراتی در نمونه اولیه یا موتورسیکلت تولیدی پیش بینی کرد) حدس ما این است که به زودی یک مدل جدید هوندا وی تی آر سوپرهاوک (Honda VTR Superhawk) با یک پیشرانه سوپرشارژ وی -توین مجهز به سیستم پاشش مستقیم سوخت شاهد خواهیم بود.

هوندا VTR1000F که در ایالات متحده به عنوان سوپرهاوک (SuperHawk) شناخته می شود و در کشورهای دیگر با نام فایراستورم (Firestorm) معروف است، با یک سیستم وی -توین ۹۰ درجه ای ۹۹۶ سی سی جایگزین و اسپرت شده است.

هوندا هیچ تاریخی برای ساخت این اختراعات و ارائه ی موتورسیکلت جدید مشخص نکرده است. نمایشگاه تجاری موتورسیکلت میلان ایتالیا (EICMA) به زودی برگزار می شود؛ اما با توجه به زمان کم تا آن موقع، ممکن است سال آینده این موتورسیکلت به بازار عرضه شود.

این نقشه ی حیرت انگیز یک شکاف زمانی ۵۰۰ میلیون ساله را در تاریخ زمین پر می کند

با اطلاعات و داده های جدید به دست آمده از صفحات تکتونیکی، دانشمندان قادرند نقشه ی جدیدی از گذشته ی زمین ترسیم کنند.

به گزارش زومیت، عمر تقریبی زمین حدود ۴.۵ میلیارد سال تخمین زده شده است و سه میلیارد سال از ظهور اولین نشانه های حیات روی زمین می گذرد. برای پی بردن به راز این تاریخچه ی فوق العاده عجیب، دانشمندان از یک مجموعه روش مختلف برای مطالعه ی زمان و موقعیت حرکت قاره ها، ظهور حیات، تغییرات آب و هوایی به مرور زمان، شکل گیری اقیانوس ها و زمین استفاده می کنند.

صفحات زمین ساختی (تکتونیک)، صفحات عظیم سنگی که بیرونی ترین لایه ی زمین یا پوسته را شکل می دهند، نقطه ی تمرکز تمام این مطالعات هستند.

اینجا اولین نقشه ی صفحه ای کل زمین مربوط به نیم میلیارد سال تاریخچه ی آن، از ۱۰۰۰ میلیارد سال ،تا ۵۲۰ میلیون سال پیش ارائه می شود.

رنگ ها نشان دهنده ی محل قرارگیری کنونی قاره ها هستند. آبی روشن= هند، ماداگاسکار و عربستان، ارغوانی = استرالیا و آنتارتیکا (قطب جنوب)، سفید = سیبری، قرمز = آمریکای شمالی، نارنجی = آفریقا، آبی تیره = آمریکای جنوبی، زرد = چین، سبز = شمال شرقی اروپا.

این محدوده ی زمانی، بحرانی است؛ زیرا در این دوره  بیشترین نوسانات آب و هوایی از «یخ بندان» تا شرایط گلخانه ای گرمسیری رخ داده است؛ یعنی زمانی که اتمسفر به صورت عمده اکسیژن را جذب می کرد و زندگی چندسلولی ها شکل گرفت و به دنبال آن تنوع موجودات بالا رفت.

حالا با استفاده از اولین نقشه ی جهانی صفحات زمین در این دوره، می توان به ارزیابی نقش فرآیندهای تکتونیکی روی سیستم های زمینی دیگر پرداخت و حتی نحوه ی تغییر حرکت سازه های زمین در طول یک دوره ی یک میلیارد ساله را تعیین کرد.

زمین زیر پاهای ما حرکت می کند

مرز صفحات تکتونیکی مدرن با جزئیات زیاد تصویر شده اند.

در زمین جدید، از ماهواره های موقعیت یاب برای ترسیم تغییرات و حرکت های زمین استفاده می شود. می دانیم که پلوم های فراچاهی سنگ داغ از عمق ۲۵۰۰ کیلومتری (۱۵۵۳ مایلی) جبه یا گوشته ی زمین (لایه ی زیرین پوسته) به پوسته ی سیاره ضربه  می زنند (بخش فوقانی گوشته). این فرآیند منجر به حرکت صفحات تکتونیکی با سرعتی به اندازه ی سرعت رشد ناخن می شود.

در سمت دیگر پلوم های سنگی داغ فراچاهی، بخش هایی موسوم به پهنه ی فرورانش قرار دارند؛ صفحات گسترده  ی کف اقیانوس های اعماق زمین در این بخش های شناور شده اند. در نهایت این صفحات اقیانوسی با مرز بین لایه های هسته و گوشته ی زمین در عمق تقریبی ۲۹۰۰ کیلومتری (۱۸۰۱ مایلی) برخورد می کنند. این صفحات همراه با یکدیگر توده های شیمیایی و گرمایی را شکل می دهند که در نهایت منشأ این مناطق فراچاهی به شمار می روند.

این فرآیند بسیار شگفت انگیز است؛ اما می تواند برای محققانی که به مطالعه ی گذشته می پردازند مشکلاتی به همراه داشته باشد. نقشه ی سیاره را می توان برای دویست میلیون سال قبل ترسیم کرد. با بازگشت به چهار میلیارد سال قبل می توان پی برد که هیچ خشکی وجود نداشت؛ زیرا کل پوسته ی زیر اقیانوس ها به دلیل فرورانش نابود شده بود.

در نهایت پوسته ی اقیانوسی هم دوام نیاورد: به سمت درون زمین هل داده شد و هنوز علم نتوانسته است به آن دسترسی پیدا کند.

نقشه نگاری زمین در زمان گذشته

برای ترسیم نقشه  ی گذشته ی زمین چه کارهایی انجام دادیم؟ برای تعیین موقعیت مرز صفحات و نحوه ی تغییر آن ها، به دنبال واسطه  ها یا نمایش های جایگزین مرز صفحات در تاریخچه ی زمین شناسی رفتیم.

سنگ هایی کشف شدند که پهنه های فرورانش را در محل برخورد قاره ها یا در شکاف هایی که صفحات را به چند قسمت تقسیم می کنند، شکل می دهند. داده های به دست آمده مربوط به سنگ های مناطق ماداگاسکار، اتیوپی یا برزیل غربی هستند. نقشه ی جدید و کارهای مرتبط نیز نتیجه ی ده ها سال کار و تلاش اساتید و همکاران سراسر جهان هستند.

حالا نسبت به گذشته جزئیات بیشتر و دیدگاهی برای سفر در تاریخچه ی زمین شناسی در دست است. با استفاده از روش های دیگر، عرض جغرافیایی قاره ها در گذشته قابل محاسبه است؛ زیرا بعضی سنگ های آهن ربایی در حین شکل گیری، میدان های مغناطیسی را ثابت نگه داشتند.

این مثل یک قطب نمای فسیلی است که یک عقربه ی آن با زاویه ای نسبت به عرض جغرافیایی که در آن شکل گرفته است، به زمین اشاره دارد؛ نزدیک به استوا، میدان مغناطیسی موازی سطح زمین است، در قطب ها به سمت درون زمین قرار دارد. با خرید قطب نما در استرالیا و بردن آن به کانادا این مسئله برایتان ثابت می شود: قطب نما به خوبی کار نمی کند زیرا عقربه ی آن به سمت داخل زمین متمایل می شود.

عقربه های قطب نما بر اساس منطقه ای که در آن ساخته  شده اند، افقی می مانند. اما اجرای این اندازه گیری های «پالئو مغناطیسی» دشوار است و یافتن سنگ هایی که در بردارنده ی این اطلاعات هستند کار ساده ای نیست. همچنین این اندازه گیری ها فقط در مورد قاره ها اطلاعات می دهند و اطلاعاتی در مورد مرز صفحات یا اقیانوس ها نمی دهند.

چرا باید تکنونیک های باستانی را ترسیم کنیم؟

نبود نقشه های تکتونیک، درک زمین شناسی را دشوار می سازد.

صفحات تکتونیک روی بسیاری از فرآیندهای زمین از جمله آب و هوا، بیوسفر (محدوده ی حیاط در بخش فوقانی سیاره) و هیدروسفر  (چرخه ی آب و نحوه ی گردش آن در کل سیاره و تغییر وضعیت شیمیایی آن) تأثیر می گذارد.

با توزیع مجدد صفحات تکتونیک و در نتیجه ی جابه جایی موقعیت (عرض و طول جغرافیایی) قاره ها و اقیانوس ها، امکانی فراهم شده است که گیاهان و جانوران مختلف بتوانند به حیات خود ادامه دهند و مهاجرت کنند.

موقعیت های مرزی زمین نیز تحت تأثیر شرایطی مثل توزیع گرمای جریان های اقیانوسی و شیمی آب قرار دارند. جرم های مختلف آب اقیانوسی می توانند شامل عناصر مختلف و شکل های مختلف آن موسوم به ایزوتوپ ها باشند.

برای مثال آب اقیانوس های عمیق در طول هزاران سال به سطح زمین می رسد و ترکیب متفاوتی از آب روی سطح اقیانوس ها قرار دارد. دلیل اهمیت این مسئله این است که جرم های مختلف آبی شامل مقادیر مختلفی از مواد مغذی هستند که آن ها را به بخش های مختلفی از زمین می برند و پتانسیل حیات در بخش های مختلف را تغییر می دهند.

صفحات تکتونیک بر میزان انعکاس تشعشع خورشید به فضا و تغییر دمای زمین هم تأثیر می گذارند.

سرعت حرکت صفحات تکتونیک هم به مرور زمان تغییر کرده و حرکت آب از جمله بالا آمدن آب اقیانوس ها در قاره ها را به دنبال داشته است. در این زمان، فوران های آتشفشانی بسیاری رخ دادند و منجر به ورود گاز بیشتر به اتمسفر شدند.

سلسله  کوه ها بر اثر برخورد صفحات تکتونیک شکل می گیرند که بر جریان های اقیانوسی و جوی و همین طور فرسایش سنگ ها تأثیر می گذارند. در نتیجه گاز های گلخانه ای آزاد و مواد مغذی در اقیانوس ها پخش شدند.

با درک صفحات تکتونیک باستانی می توانیم سیستم زمین باستانی، زمین کنونی و آینده را درک کنیم.

2 دیدگاه دربارهٔ «دکه ی خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه ۲9 مهر ۹۶»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شانزده − 14 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *