با دانستن این نکات، از نرم افزار وُرد آسانتر استفاده کنید

با انتشار ویرایشهای 2007، 201۰، 201۳ و ۲۰۱۶ از نرم افزار پر کاربرد Microsoft word، یکی از سؤالات و مشکلات همیشگی بسیاری از کاربران نابینا، را شکل استفاده این دسته از کاربران از این ویرایشها و چگونگی کارشان با منوهای روبانی و سایر قسمتهای ورد تشکیل میدهد. علیرغم تمام دردسرهایی که این شکل از منوها برای کاربران نابینا به وجود آورده، شاید دانستن این نکته خالی از فایده نباشد که این گروه از کاربران میتوانند با رعایت نکاتی ساده، حد اقل در حد و اندازه های معمول، تجربه آسان و جذابی را در استفاده از ورد داشته باشند. اولین نکته ضروری برای کاربران نابینا این است که آنهایی که از jaws به عنوان صفحه خوان رایانه خود بهره میگیرند، میتوانند با فعال کردن گزینه «virtual ribbon menu» دسترسی آسانتری به منوهای روبانی ورد داشته باشند. برای این کار فقط کافیست در صفحه ورد دکمه های insert و حرف v را فشار دهیم و در کادر باز شده، با وارد کردن کلمه ribbon در قسمت search box، گزینه مربوطه را یافته و با فشردن دکمه space فعال کنیم. نکته دوم این که احتمالاً بسیاری از کاربران نابینا، در اثر سالهای طولانی استفاده شان از ورد 2003، هنوز میانبرهای این ورد را در ذهن خود دارند. دانستن این نکته هم شاید جالب باشد که علیرغم تغییرات اساسی که در منوهای ویرایشهای جدید ورد به وجود آمده، میانبرهای مربوط به منوهای ورد 2003 همچنان پا بر جا هستند. به طوری که مثلاً اگر کاربری در ورد 2003 با فشردن alt و حرف t و سپس o میتوانست پنجره word options را فعال کند، با وجود قرار گرفتن این پنجره در قسمت دیگری در ویرایشهای جدید ورد، همچنان میتواند با استفاده از همین میانبر به این قسمت دست یابد. میانبرهای دیگری هم هستند که میتوانند کار را برای کاربر نابینا به مراتب آسانتر کنند. برای مثال میتوان با فشردن کلیدهای ctrl +d پنجره تنظیمات font را باز کرد. همچنین ctrl +r متن را راستچین و ctrl +l هم آن را چپچین میکند. با فشردن کلیدهای ctrl +e هم متن در مرکز صفحه قرار میگیرد. از دیگر میانبرهای پر کاربرد یکی هم کلیدهای ctrl +b, u و ctrl +i است که به ترتیب برای ضخیمتر کردن متن، افزودن زیر خط و چاپ متن به شکل مورب استفاده میشود. برای ایجاد تساوی میان خطوط در یک پاراگراف میتوان از کلیدهای ترکیبی ctrl +j استفاده کرد. فشردن کلید ctrl با هرکدام از حروف f g h, به ترتیب پنجره های مربوط به پیدا کردن یک عبارت در متن، رفتن به یک صفحه خاص و جایگزین کردن کلمات و عبارات را در اختیار ما قرار میدهد. در قسمت راهنمای jaws نیز توضیحات مفصلی در باره نحوه کار با ورد گنجانده شده که کافی است برای پیدا کردنش، insert را نگه داشته و کلید f1 را دو بار فشار دهید.

9 دیدگاه دربارهٔ «با دانستن این نکات، از نرم افزار وُرد آسانتر استفاده کنید»

  1. با سلام،
    با فعال کردن ریبون مجازی جاز می توانم به جرأت بگویم که یک نابینا مستقل می تواند در برنامه عمل کند.
    فقط اگر اجازه بدهید من هم نکته ای را اضافه کنم.
    در برخی مواقع و در بعضی از منو های ورد شما با امکان جدیدی به نام drop down رو به رو خواهید شد. چیزی شبیه به کومبو باکس ولی بسیار جدیدتر.
    شما وقتی با چنین box برخورد می کنید برای انتخاب گزینه های آن باید ابتدا alt +down یا همان آلت بضافه ی جهت نمای پایین را فشرده تا انتخاب گزینه ها برای شما فعال شود. بعد هم می توانید همانند کومبو باکس روی گزینه ی مورد نظر ایستاده و اینتر را بفشارید.
    شرمنده اگر پا در کفش شما دست اندرکاران کردم.
    موفق باشید

  2. با سلام.
    تشكر ميكنم نكات جالبي بود ممنون ميشم اگه براي من كه از libreoffice استفاده ميكنم هم يك آموزشي پيدا بشه كه دو ساله هرچي تلاش ميكنم نتونستم كار باهاش رو ياد بگيرم.
    خوشبختانه منوهاش هم كلاسيكه!

  3. سلام و درود می فرستم بر شما تلاش گران
    اولاً افتتاح اولین سایت در زمینه فناوری اطلاعات ویژه نابینایان را تبریک می گویم و
    در درجه دوم از مطلبی که به اشتراک گذاشتید ممنونم.

  4. سلام خیلی پست مفیدی بود البته امکانات ورد 2007 و بالاتر میگن خیلی بهتره. البته نمیدونم جایی خوندم که برنامههایی هست که شکل منوهای این برنامهها رو به 2003 تغییر میده ممنون میشم اگه به این مقوله و درستی یا عدم درست بودنشم بپردازید. موفق باشید

    1. سلام.
      بله برنامه هست اما متأسفانه رايگان نيست و به كرك نياز داره!
      classic menu for office 2007, classic menu for office 2010 و بسته به ورژن آفيس انتخابش ميكنين.
      اگه بسته نرم افزاري آفيس رو از سايت p30download.com
      بخريد اين مورد هم داره.
      اما پيشنهاد من به تمام مردم ايران libreoffice هست كه هم رايگان و متنبازه هم منوي كلاسيك داره، هم زبان فارسي رو پشتيباني ميكنه، هم حجمش كمه، هم فرمتهاي مايكروسافت رو پشتيباني ميكنه و خيلي مزاياي ديگه!

    2. سلام مهدی عزیز.
      با اجازه، چون قرار شد کلاْ به سؤالات کاربران در همون پست پرسش و پاسخ که دوشنبه هر هفته منتشر میشه جواب داده بشه، سؤال های اینچنینی و کلاْ هر سؤالی که در این حوزه ها دارین، در همون پست مطرح کنید و اونجا در خدمتیم.
      با تشکر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

11 − 3 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *