رصد آن سوی مرز. گشت در سایت ها و مجله های خبری ویژه نابینایان در جهان

رصد این هفته را با خبری آغاز می کنیم که بیشتر سایت های ویژه ی نابینایان و کمبینایان را در دنیا تحت تأثیر خود قرار داده و آن هم انتشار نسخه ی جدید سیستم عامل IOS، یعنی نسخه ی ۱۰ این سیستم عامل محبوب نابینایان در دنیا است.
برخی وبسایت ها، اخبار و تحلیل هایی در باره ی ویژگی های جدید این سیستم عامل منتشر کرده اند و بعضی هم به تحلیل نقاط ضعف و قدرت دسترس پذیری در این نسخه از IOS پرداخته اند.
به طور نمونه، در
این صفحه از وبسایتِ applevis 

تمام تغییرات اعمال شده بر روی نسخه ی ۱۰، به شکل مبسوطی شرح داده شده است.

یکی دیگر از تغییرات جدید در محصولات Apple، عرضه ی به روز رسانی تازه ای برای سیستم عاملِ ساعت های مچیِ apple «watch os» است. در صبسایت Applevis که یک مرکز بسیار قدرتمند برای تبادل اطلاعات نابینایانِ دارنده ی محصولات apple در دنیا محسوب می شود، یکی از کاربران، در قالب یک پادکستِ صوتی، توضیحات مفصلی را در مورد ویژگی های دسترس پذیری در سیستم عامل جدید ساعت های apple یعنی watch OS3 ارائه کرده است. شما می توانید این پادکست را با حجم تقریبی ۱۱ مگابایت
از اینجا
دانلود کنید.
اگر همچنان می خواهید از IOS 10 بیشتر بدانید می توانید از
این صفحه
بازدید کنید تا قدری در مورد تغییراتی که در زمینه ی دسترس پذیری کاربران نابینا و کم بینا در این نسخه انجام شده بخوانید.
تغییرات انجام شده در این نسخه بسیار قابل توجه است.
به طور مثال، استفاده از Siri یا همان منشی گویای معروف IOS دیگر از انحصار خارج شده و برخی برنامه نویس ها هم می توانند از این ابزار در برنامه شان استفاده کنند.
به طور مثال، what’s app یکی از همین برنامه هاست که خواهد توانست از Siri استفاده کند.
این به آن معنا است که کاربر نابینا، قادر خواهد بود از Siri بخواهد که از طریق what’s app به یکی از مخاطبانش زنگ بزند یا پیغام یا فایلی برای فلان مخاطبش ارسال کند و فلان پیغام را برایش forward کند. یا تصور کنید این امکان برای یک برنامه ی تاکسی اینترنتی به وجود آید که از siri استفاده کند. به راحتی قادر خواهید بود siri را فعال کنید و به منشی گویایتان بگویید یک ماشین در فلان ساعت و به فلان مقصد برایم رزرو کن.
همچنین IOS در این نسخه، قابلیت تشخیص خودکارِ عکس را هم اضافه کرده که به کمک آن، محتوای عکس ها تا حدودی برای کاربر نابینا و کم بینا گزارش می شود.
به گفته ی طراحان این قابلیت، وقتی کاربر روی عکسی قرار می گیرد، همزمان چیزی حدود ۱۱ میلیارد پردازش انجام می شود و عکس تحلیل می شود تا صفحه خوان بتواند برای کاربر توضیح دهد که در عکس چه چیزی وجود دارد.
جالب است که این پردازش در خود گوشی انجام می شود و نیازی به خروج اطلاعات از گوشی وجود ندارد.
تغییرات فراوانِ دیگری هم در بحث دسترس پذیری ها رخ داده که پیشنهاد می کنیم حتماً به لینکِ بالا نگاهی بیاندازید.
از حجمِ بالای این تغییرات شگفت زده خواهید شد.

بر مبنای قانونِ وجود نداشتن دیکته ی بی غلط، ایرادات و باگ هایی هم در به روز رسانیِ تازه ی apple مشاهده شده که اگر بخواهید شرح این ایرادات را مشاهده کنید، می توانید به
این لینک
نگاهی بیاندازید.

اخیراً وبسایتی راه اندازی شده که موضوعش را آشنایی دانشجویان معلول با حقوقشان در محیط های تحصیلی قرار داده است. این وبسایت که access to success یا دست یافتن به موفقیت نام گرفته، یک درسنامه ی آنلاین راه اندازی کرده که می خواهد طی این درس نامه، به دانشجویان معلول یاد بدهد که بر اساس مجموعه قوانین ویژه ی معلولیت در آمریکا، در دانشگاه ها از چه حقوقی برخوردارند تا در صورت رعایت نشدن هر کدام از این حقوق، بتوانند به شکلی مستند برای احقاقش تلاش کنند.
اگر می خواهید در این درس نامه ی آنلاین شرکت کنید و از این حقوق مطلع شوید، سری به
این صفحه
بزنید.
آشنایی با قوانینی از این دست می تواند ایده های نو آورانه ای در مسیر تلاش برای ایجاد حقوق برابرِ تحصیلی برای معلولین در ایران به وجود آورد.

در وبسایتِ living blind، یکی از کاربران پستی را منتشر کرده که متناسب با حال و هوای این روز های ایران و آمریکا است. در آستانه ی آغاز کلاس های دانشگاه، این کاربر که تجربه ای قابل توجه در زمینه ی استفاده از امکانات دانشگاهی دارد، پستی را منتشر کرده و از کاربران نابینا و کم بینا خواسته تا چنانچه در زمینه ی دسترس پذیری به امکانات ویژه ی نابینایان در دانشگاه های آمریکا سؤالی دارند، آن را مطرح کنند تا او بتواند راهنماییشان کند.
اگر می خواهید این پست و حواشی آن را دنبال کنید، سری به
این بخش
بزنید.

در پایان این شماره از رصد، میهمان خواهید بود به نوازندگی و خوانندگیِ یکی از نوابغ نابینا. Mac Potts، پیانیست اهل کشور آمریکا است که در سبک های کلاسیک و جَز تک نوازی می کند یا با گروه های مختلف همکاری دارد.
بیشتر اوقاتش به نوازندگی در کلوب های شبانه، تعمیر و فروشِ پیانو و آموزش به نوازندگان نابینا می گذرد.
اجرای زنده ی آهنگ you raise me up از mac Potts را از دست ندهید

2 دیدگاه دربارهٔ «رصد آن سوی مرز. گشت در سایت ها و مجله های خبری ویژه نابینایان در جهان»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دوازده + سه =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *