خطرات نور خورشید برای چشم

تابش مستقیم نور خورشید می تواند به چشم شما آسیب های جدی و جبران ناپذیری وارد کند، از آب مروارید گرفته تا ملانوم چشمی خطرات پنهان نور خورشید برای بینایی شما بسیار بیشتر از آن چیزی است که فکر می کنید.

خورشید منبع حیات و انرژی بر روی زمین، با وجود تمام فوایدی که برای ما دارد، می تواند خطراتی جدی برای سلامتی ما به همراه داشته باشد.

یکی از مهم ترین اعضای بدن که در معرض مستقیم آسیب های ناشی از تابش خورشید قرار دارد، چشم است. اشعه ماوراء بنفش موجود در نور خورشید می تواند به قسمت های مختلف چشم از جمله قرنیه، عدسی و شبکیه آسیب رسانده و عوارضی مانند آفتاب سوختگی چشم، آب مروارید و ملانوم چشمی را به دنبال داشته باشد. در این خبر به بررسی دقیق تر این آسیب ها و راه های پیشگیری از آن ها خواهیم پرداخت.

نور خورشید نعمتی بزرگ و در عین حال تهدیدی جدی برای سلامت چشم ها است. اشعه ماوراء بنفش موجود در نور خورشید می تواند به تدریج به عدسی چشم آسیب رسانده و باعث ایجاد آب مروارید شود.

همچنین، خطر ابتلا به ملانوم چشمی، نوعی سرطان خطرناک، با قرار گرفتن در معرض این اشعه افزایش می یابد. علاوه بر این، برف کوری، یک بیماری دردناک است که در اثر تابش شدید نور خورشید بر روی برف ایجاد می شود و می تواند منجر به آسیب جدی به قرنیه شود. برای محافظت از چشم های خود در برابر این خطرات، استفاده از عینک آفتابی با قابلیت فیلتر کردن اشعه های UVA و UVB، ضروری است.

اشعه ماوراء بنفش و خطرات آن برای چشم

اشعه ماوراء بنفش (UV) نوعی تابش الکترومغناطیسی است که توسط خورشید ساطع می شود. این اشعه به سه دسته UVA، UVB و UVC تقسیم می شود. خوشبختانه لایه ازن جو زمین، بیشتر اشعه های UVC را جذب می کند و به سطح زمین نمی رسد. اما اشعه های UVA و UVB به راحتی از جو زمین عبور کرده و به سطح زمین می رسند. این اشعه ها می توانند به پوست و چشم آسیب رسانده و باعث ایجاد بیماری های مختلفی شوند.

اثرات اشعه ماوراء بنفش بر چشم

-آفتاب سوختگی چشم (فتوکراتیت): قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید، به ویژه در ارتفاعات و مناطق برفی، می تواند باعث التهاب قرنیه شود. این عارضه با علائمی مانند قرمزی، درد، آبریزش چشم، حساسیت به نور و تاری دید همراه است.

-آب مروارید: مطالعات نشان داده اند که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض اشعه ماوراء بنفش، یکی از عوامل خطر ابتلا به آب مروارید است. آب مروارید باعث کدر شدن عدسی چشم و کاهش بینایی می شود.

ملانوم چشمی: این نوع سرطان، یکی از نادرترین انواع سرطان است اما می تواند بسیار خطرناک باشد. ملانوم چشمی معمولاً در سلول های رنگدانه ای چشم ایجاد می شود و می تواند به سرعت گسترش یابد.

-دژنراسیون ماکولا: این بیماری باعث تخریب ماکولا، بخش مرکزی شبکیه و مسئول دید مرکزی می شود. اشعه ماوراء بنفش یکی از عوامل خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا است.

برف کوری: تهدیدی جدی برای بینایی

برف کوری یا فتالماسيا، نوعی آفتاب سوختگی قرنیه است که در اثر تابش شدید نور خورشید بر روی برف ایجاد می شود. برف نور خورشید را منعکس کرده و شدت آن را افزایش می دهد. بنابراین، حتی در روزهای ابری نیز خطر ابتلا به برف کوری وجود دارد.

چگونه از چشمان خود در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت کنیم؟

-استفاده از عینک آفتابی با کیفیت: عینک آفتابی با کیفیت، باید حداقل ۹۹ درصد از اشعه های UVA و UVB را جذب کند.

-کلاه لبه دار: کلاه لبه دار باعث می شود که نور خورشید مستقیم به چشم ها نتابد.

-عینک های آفتابی مخصوص ورزش های زمستانی: این عینک ها دارای لنزهای خاصی هستند که نور آبی و بنفش را فیلتر کرده و از چشم ها در برابر برف کوری محافظت می کنند.

-اجتناب از قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید در ساعات اوج تابش: بین ساعات ۱۰ صبح تا ۲ بعدازظهر، شدت تابش خورشید بیشتر است. بنابراین، سعی کنید در این ساعات در معرض مستقیم نور خورشید قرار نگیرید.

تابش مستقیم و طولانی نور خورشید به عدسی، منجر به کدر شدن عدسی یا آب مروارید می شود. هم چنین قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش می تواند خطر ابتلا به ملانوم چشمی را افزایش دهد.

ملانوم چشمی نوعی سرطان چشم و سلول های تولیدکننده ی پیگمنت (رنگ دانه پوستی) است. این رنگ دانه ها باعث ایجاد رنگ پوست، مو و چشم ها در انسان می شوند. ملانوم چشمی درست همانند ملانوم پوستی در داخل، اطراف چشم یا بخش ملتحمه ی چشم ایجاد می شود. ملانوم های چشمی معمولاً لایه وسط از سه لایه چشمی را درگیر می کنند.

آفتاب سوختگی قرنیه نیز «برف کوری» نامیده می شود. برف کوری یکی دیگر از عوارض قرار گرفتن بیش  از حد در معرض نور فرابنفش است که از برف بازتابیده می شود. در این بیماری، آفتاب سوختگی قرنیه باعث تشکیل تاول های کوچک بر روی سطح قرنیه می شود که بسیار دردناک است و منجر به از دست دادن قدرت بینایی به طور موقت نیز می گردد.

برای کاهش خطر، از یک عینک آفتابی با قابلیت محافظت چشم ها در برابر هر دو نوع اشعه UV؛ یعنی اشعه UVA و UVB استفاده کنید.

منبع: نبض بازار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سیزده + 19 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *