فعالیت 12 ماساژور نابینا در اولین موسسه ماساژ ویژه نابینایان در اصفهان

نخستین موسسه ماساژ نابینایان کشور در ارگ جهانمای اصفهان آغاز به کار کرد.
مهرداد کرمی، موسس نخستین مرکز ماساژ نابینایان و کم بینایان ایران در جمع خبرنگاران در خصوص این موسسه اظهار کرد: شش ماه پیش برای مشکل اشتغال نابینایان و معلولان جلساتی برگزار شد تا این مشکل را حل کنیم. در این جلسات اعلام کردند که پنج سال است که معلولان نابینا در حیطه ماساژ فعالیت می‌کنند. برای همین تصمیم بر آن گرفته شد که زمینه فعالیت معلولان را محیا کنیم. اکنون سه ماه است که نابینایان در این موسسه به فعالیت می‌پردازند.
وی با تاکید بر اهمیت پایداری این مرکز تصریح کرد: با توجه به اینکه این نخستین مرکز برای فعالیت حرفه ای نابینایان است، پایداری آن از اهمیت بسیاری برخوردار است. اگر موفق نشویم که این مرکز را نگهداریم امید بسیاری از نابینایان را ناامید می‌کنیم. در این مرکز ۱۲ نفر از نیروهای نابینا مشغول به فعالیت اند. فعالیت در این مرکز این جرات را به افراد می‌دهد که در شهرهای دیگر نیز مراکزی نظیر همین مرکز راه اندازی کنند.
موسس نخستین مرکز ماساژ نابینایان و کم بینایان ایران گفت: به خاطر اینکه کار ماساژ با حس لامسه سرو کار دارد و نابینایان از حس لمس بهتری برخور دار هستند توانایی بالایی در این کار دارند. در دیگر کشورها به صورت تخصصی روی این کار برای نابینایان سرمایه گذاری می‌کنند.
کرمی با اشاره به عدم حمایت ارگان های مختلف تصریح کرد: زمانی که برای حمایت به بهزیستی مراجعت کردم، گفتند مدرک شما قابل قبول نیست. این در صورتی است که مدارک ما بین المللی است. از بهزیستی برخوردی داشتند که از رفتن به این مرکز پشیمان شدم. دوست دارم حمایت‌ها در حد شعار در روز عصای سفید یعنی ۲۳ مهر نباشد و برای نگهداری از این مرکز از ما حمایت کنند. این مرکز واقع در ارگ جهانما، طبقه دوم، واحد ۲۱۹ و در حال حاضر آغاز به کار کرده است.
وی افزود: اکنون سه مرکز داریم که هنوز تکلیفشان مشخص نیست. اگر همین مراکز را برای اشتغال و معیشت نابینایان و معلولان اصفهان در نظر بگیریم، بسیاری از مشکلات این افراد بر طرف می‌شود.

شهری سالم است که برای همه ساخته شده باشد

همچنین فاطمه زارع، مشاور شهردار اصفهان در امور بانوان گفت: افتخار می‌کنم که دوستانی که نقص عضو دارند به فکر کار آفرینی هستند. این عزیزان دارای معلولیت نیستند بلکه این معلولیت از جامعه و شهر است که مطابق با نیاز های افراد مختلف ساخته نشده است. شهری که سالم باشد، شهری است که برای همه ساخته شده باشد و نیازهای کودکان، زنان، سالمندان و معلولان را پاسخگو باشد.
وی افزود: مدیران شهری اعتقاد شهر باید برای تمام شهروندان باشد و به دنبال شهری زیست پذیر هستند تا هر فردی در هر قشری بتواند در این شهر بدون مشکل فعالیت کند. شهردار اصفهان معتقد است که این شهر باید برای تمام اقشار معنا گرا، زیست پذیر و… باشد.
مشاور شهردار اصفهان در امور بانوان گفت: برنامه جامع شهر اصفهان در حال نگارش است، در این راستا از همه اقشار حتی بانوان خانه دار نیز نظر سنجی کرده اند و جلساتی نیز با افراد کم‌توان داشته‌اند.
در رتبه های آخر تبدیل ایده به عمل هستیم
همچنین فاطمه اکبر زاده، رئیس خانه جوان سازمان فرهنگی شهرداری اصفهان، با اشاره به معضلات اجتماعی جامعه گفت: نخستین معضل جامعه ما بیکاری قشر تحصیل کرده و جوان است که اگر فکری برای آن نکنیم با مهاجرت جوانان رو به رو خواهیم بود.
وی افزود: در پروژه توان هفت، پیش رویدادی را در خانه جوان برگزار کردیم. معلولان خوشحال بودند که رویداد ویژه‌ای برای آنها برگزار شده است. اگر نتوانیم قشر آسیب دیده و آسیب پذیر جامعه را دریابیم و زمانی که نیاز به حمایت دارند، در کنار آنها باشیم، بخشی از جامعه را از دست می‌دهیم.
رئیس خانه جوان سازمان فرهنگی شهرداری اصفهان با اشاره به ارائه ایده این مرکز در اولین استارتاپ ویکند اصفهان گفت: در کشور ما پشتیبانی پس از رویداد وجود ندارد و در رتبه های آخر تبدیل ایده به عمل هستیم. بیشتر به فکر برگزاری یک رویداد و نمایش بزرگ هستیم و از ایده ها برای رسیدن به محصول واقعی حمایت نمی کنیم.
اکبرزاده افزود: تصمیم گرفتیم تدبیری بیاندیشیم که خانه جوان بتواند از این ایده‌ها حمایت کند تا ایده‌ها پخته شوند و بازاریابی خود را داشته باشند و محصولاتشان را ارائه کنند. در این راستا نیاز به کمک متخصصان داریم تا این پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های توانمند را رها نکنیم و این ایده ها پرورش یابند. برای کمک‌های تخصصی با مجموعه‌ هایی که در این زمینه فعالیت می کنند رایزنی کرده ایم. تمام تلاشم را می‌کنم و این قول را می‌دهم که در حد توان از این گروه ها حمایت کنم.
اگر حمایت نمی کنید سنگ هم جلو پایمان نیندازید
راضیه محمودی، از فعالان این موسسه اظهار کرد: نابینایان از زمانی که از خواب بیدار می‌شوند با هزاران مانع رو به رو می شوند تا سرکار بروند. گاهی با مناسب سازی‌هایی رو به رو می‌شوند که بیشتر برای انسان‌های سالم مناسب است تا برای نابینایان.
وی افزود: نخستین موسسه ماساژ نابینایان و کم بینایان کشور با هزینه شخصی تاسیس شد و اکنون فعال است. ارگان های مسئول برای حمایت و اشتغال زایی معلولان و نابینایان فعالیتی نکردند. انتظار حمایت و کمک از ارگان ها نداریم، اما اگر حمایت نمی کنید سنگ هم جلو پایمان نیندازید. تمام افرادی که در این موسسه فعالیت می‌کنند مدرک بین المللی ماساژ دارند و در هر کجای جهان می توانند با این مدرک فعالیت کنند.
منبع: ایمنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

15 + سه =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *