دکه ی خبر دنیای موبایل و کامپیوتر/تاریخ انتشار، شنبه 17 آذر ۹۷

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در یکصد و چهاردهمین شمارگان دکه ی خبر دنياي موبایل و کامپیوتر، 15 خبر مهم در طول هفته ی گذشته در دنیای تلفن همراه و رایانه تقديم شما گراميان مي شود.

قابلیت نوشتن زیرنویس و کپشن گذاری در مکالمات ویدئویی به اسکایپ اضافه می شود

کاربران اسکایپ به زودی می توانند در زمان واقعی و در حین مکالمه ی ویدئویی، از قابلیت کپشن گذاری و نوشتن زیرنویس به صورت بلادرنگ استفاده کنند.

به گزارش زومیت، براساس آخرین خبرها، کاربران برنامه ی محبوب پاورپوینت در سال ۲۰۱۹ میلادی می توانند از قابلیت گذاشتن زیرنویس و کپشن در این برنامه استفاده کنند. مایکروسافت نیز فناوری مشابهی را در اختیار کاربران اسکایپ قرار می دهد.

همزمان با روز جهانی معلولین در سازمان ملل متحد، ویژگی  جدیدی به برنامه ی محبوب اسکایپ اضافه شده است که به افراد ناشنوا کمک می کند بتوانند با استفاده از قابلیت نوشتن زیرنویس و کپشن گذاری در زمان واقعی در مکالمات ویدئویی، از تماس تصویری به همراه زیرنویس بهره مند شوند.

کاربران با انتخاب دکمه ی (+) در حین تماس تصویری، می توانند نوشتن زیرنویس را فعال کنند. همچنین می توانند در صورت تمایل، این قابلیت را به صورت پیش فرض در تنظیمات اپلیکیشن اسکایپ فعال کنند. برای انجام این کار، کافی است روی تصویر نمایه ی خود کلیک کنید، سپس به قسمت تنظیمات بروید. درنهایت روی Calling ضربه بزنید و سپس Call Subtitles را فعال کنید. می توانید با استفاده از این گزینه، تمامی تماس های صوتی و تصویری را فعال کنید.

زمانی که این قابلیت فعال شد، کپشن ها و زیرنویس ها در حین مکالمه  و در زمان واقعی، به صورت نوار اسکرول در قسمت پایین نمایشگر و خودکار به کاربر نشان داده می شود. البته مایکروسافت اعلام کرده که در حال توسعه ی گزینه های بصری بیشتری است تا در آینده در اختیار کاربران قرار دهد. درحال حاضر، انتظار می رود که کاربران اسکایپ به زودی بتوانند از طریق پنجره ای جانبی و با اسکرول کردن، کپشن ها را به صورت زنده مشاهده کنند.

مایکروسافت ادعا می کند که قابلیت کپشن گذاری و نوشتن زیرنویس در زمان واقعی و مبتنی بر هوش مصنوعی، با سرعت انجام می شود، پیوستگی دارد و به محض آنکه مخاطب صحبت می کند، متن ها نوشته می شود. بی شک، قابلیت کپشن گذاری و نوشتن زیرنویس در زمان واقعی، می تواند برقراری ارتباط بین کاربران را ساده تر کند. چند سال قبل، مایکروسافت قابلیت  ترجمه  در زمان واقعی را توسعه داد و در حال حاضر نیز در حال توسعه ی تعداد زبان های بیشتر است تا بتواند ظرف هفته های آینده بیش از ۲۰ زبان و گویش مختلف را پشتیبانی کند.

انتظار می رود کاربران اسکایپ بتوانند در آینده ی نزدیک، متن کپشن و زیرنویس را با توجه به زبان مورد نظر خود انتخاب کنند و هم از قابلیت کپشن گذاری و نوشتن زیرنویس در زمان واقعی بهره ببرند و هم قابلیت ترجمه ی کپشن ها را به زبان مورد نظرشان در اختیار داشته باشند.

قابلیت کپشن گذاری و نوشتن زیرنویس در زمان واقعی، در نسخه ی ۸ اسکایپ و برای سیستم عامل اندروید، بالاتر از نسخه ی ۶، در اختیار کاربران تبلت اندرویدی، آیفون، آیپد، لینوکس، مک، ویندوز و اسکایپ برای ویندوز ۱۰ (نسخه ۱۴) قرار خواهد گرفت. با این وجود، ممکن است شما فورا آن را دریافت نکنید یا نسخه ی کامل را در اختیار نداشته باشید و طی هفته های آتی به تدریج بتوانید از این قابلیت استفاده کنید.

اینستاگرام، ظاهر صفحه‌ پروفایل کاربرانش را تغییر می دهد

اینستاگرام اعلام کرده است که قصد دارد طراحی صفحه ی پروفایل کاربرانش را به منظور تاکید کمتر روی تعداد فالوور ها، دستخوش تغییر کند.

به گزارش زومیت، اینستاگرام طی بیانیه ای رسمی اعلام کرد که در صدد است تا طراحی صفحه ی پروفایل کاربران را از جهات زیادی تغییر دهد؛ این شرکت در بیانیه ای نوشته است: «طی هفته های آتی، ممکن است شاهد بازآرایی بخش های مختلف موجود در قسمت بالایی پروفایل خود باشید؛ از جمله اعمال تغییراتی در آیکون ها و گزینه های موجود در پروفایل و نحوه ی ناوبری شما بین تب های مختلف». البته این را در نظر داشته باشید که عکس های گرید قرار نیست از این اپلیکیشن حذف شوند و لازم است از این حیث، خیالتان راحت باشد.

قابل توجه ترین تغییر این بخش، بی شک به نمایش تعداد فالوور ها بر می گردد؛ ظاهرا Instagram با این کار قصد دارد نشان دهد که دیگر تاکیدی روی تعداد فالوور ندارد.

در طراحی جدید صفحه ی پروفایل، تعداد فالوور ها در بخش بالایی دیده نمی شوند و همچنین از فونت کوچک تری برای نمایش آن استفاده شده است. توییتر اخیرا تغییری مشابه را به منظور تاکید کمتر روی اعداد و ارقام در نسخه ی iOS اپلیکیشن خود اعمال کرد تا از این طریق توییت های دارای محتوای معنی دار در اولویت نمایش قرار گیرند، نه آن هایی که تعداد لایک و ری توییت بالایی دارند.

اینستاگرام قطعا در پی آن است تا اعتبار پلتفرم بزرگ خودش را حفظ کند؛ دقیقا به همین دلیل بود که این شرکت اعلام کرد قصد دارد با حساب های کاربری دارای فالوور، لایک و کامنت فیک، برخورد کند.

گزینه  های Follow و Message در طراحی جدید صفحه ی پروفایل اینستاگرام، در کنار هم جای می گیرند؛ در ضمن با مراجعه به لیست فالویینگ های یک کاربر، می توانید از تعداد و لیست فالوور های مشترک تان، مطلع شوید. به علاوه در صفحه ی اصلی پروفایل، از این پس شاهد تب های IGTV ،Shop ،Posts ،Grid و Tagged خواهیم بود که جالب توجه ترین نکته، این است که بالاخره IGTV قرار است دارای تب مختص به خود باشد.

فراموش نکنید که تب Shop تنها مختص حساب های کاربری تجاری است؛ در چنین حساب هایی شاهد گزینه های Call ،Directions و Start Order هم خواهیم بود.

اینستاگرام گفته است که فعلا روی این تغییرات کار می کند و قصد دارد طی هفته های پیش رو، طی چند مرحله ی مختلف، آن ها را مورد بررسی و آزمایش قرار دهد. این شرکت بر اساس بازخوردهای به دست رسیده از سوی کاربرانش، همچنان به بهینه تر کردن پروفایل ها ادامه خواهد داد.

HMD نوکیا 8.1، نسخه جهانی نوکیا X7 را معرفی کرد

شرکت فنلاندی HMD طی مراسمی در شهر دوبی، از نسخه ی جهانی نوکیا X7 با نام نوکیا 8.1 رونمایی کرد. این گوشی، قیمتی برابر با ۴۰۰ دلار دارد.

به گزارش زومیت، شرکت فنلاندی HMD گلوبال در دوبی، پایتخت امارات متحده ی عربی، از سه گوشی میان رده ی نوکیا ۳.۱ پلاس، نوکیا ۵.۱ پلاس و نوکیا ۸.۱ رونمایی کرد که در ادامه به معرفی سرآمد آن ها یعنی نوکیا ۸.۱ می پردازیم.

نوکیا ۸.۱ یک گوشی میان رده با مشخصاتی نزدیک به گوشی های پرچم دار است. این گوشی که به لطف اندروید وان بودن، اندروید خالص گوگل را اجرا می کند، نمایشگری ۶.۱۸ اینچی با نسبت تصویر ۱۸.۷ به ۹ و رزولوشن ۲۲۲۶ در ۱۰۸۰ پیکسل دارد و پوشش گوریلا گلس ۳ وظیفه ی محافظت از این نمایشگر را عهده دار شده است. بریدگی بالای نمایشگر که موافقان و مخالفان زیادی دارد، در این گوشی نیز همانند بسیاری از گوشی های سال ۲۰۱۸ وجود دارد و سنسور ۲۰ مگاپیکسلی دوربین سلفی را در خود جای داده است.

در پشت بدنه ی شیشه ای این دستگاه، دوربین دوگانه ای با سنسورهای ۱۲ و ۱۳ مگاپیکسلی ساخت شرکت زایس تعبیه شده و فلش دوگانه در سمت چپ و اسکنر اثر انگشت در زیر این دوربین جای گرفته است.

مغز متفکر نوکیا ۸.۱، پردازنده ی کوالکام اسنپدراگون ۷۱۰ است که عملکرد نزدیکی به سری پردازنده های پرچمدار کوالکام دارد. آدرنو ۶۱۶ نیز وظیفه ی پردازش های گرافیکی را در این گوشی بر عهده دارد تا با همراهی ۴ یا ۶ گیگابایت رم، کاربر مشکلی در اجرای بازی های روز وجود نداشته باشد.

نوکیا ۸.۱ با بدنه ای از جنس شیشه و فریم آلومینیومی و باتری ۳۵۰۰ میلی آمپر ساعتی، ۱۸۵ گرم وزن دارد و برخلاف نوکیا ۳.۱ پلاس و ۵.۱ پلاس که در همین رویداد معرفی شدند، از درگاه USB نوع C بهره می برد.

جدیدترین میان رده ی نوکیا که نسخه ی جهانی نوکیا X7 محسوب می شود، در چهار رنگ مشکی، آبی، نقره ای و خاکستری با قیمتی حدود ۴۰۰ یورو از ۲۶ آذرماه به بازار جهانی عرضه خواهد شد.

اسنپدراگون 855 کوالکام معرفی شد؛ لیتوگرافی ۷ نانومتری، پشتیبانی از 5G و قدرت بیشتر در زمینه AI

اسنپدراگون 855 جدیدترین تراشه ی کوالکام است که ضمن پشتیبانی از نسل پنجم شبکه های ارتباطی (5G)، سه برابر عملکرد بهتری را در زمینه ی هوش مصنوعی ارائه می دهد.

به گزارش زومیت، بالاخره پس از کش و قوس های فراوان، کوالکام در جریان برگزاری اجلاس Snapdragon Technology در هاوایی، از جدیدترین تراشه ی خود تحت عنوان اسنپدراگون ۸۵۵ رونمایی کرد و با این کار، خط قرمزی روی نام اسنپدراگون ۸۱۵۰ کشید.

سال گذشته اسنپدراگون ۸۴۵ نیز در جریان برگزاری همین اجلاس رونمایی شده بود. گفتنی است که تراشه ی جدید اسنپدراگون ۸۵۵ را نمی توان صرفا یک ارتقاء ساده نسبت به نسل قبل به شمار آورد.

اسنپدراگون ۸۵۵ کوالکام مبتنی بر لیتوگرافی ۷ نانومتری است

این تراشه به احتمال بسیار قوی قرار است در نخستین گوشی های مبتنی بر 5G مورد استفاده قرار گیرد و از این حیث، اهمیت بسیار بالایی دارد. کوالکام مدعی شده است که اسنپدراگون ۸۵۵ به لطف بهره مندی از نسل پنجم شبکه های ارتباطی، از سرعت دانلود چند گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی خواهد کرد.

اجلاس Snapdragon Technology امسال یکی از آخرین کنفرانس هایی است که در آستانه ی راه اندازی رسمی شبکه ی 5G در ایالات متحده ی آمریکا برگزار می شود. گفتنی است که دو اپراتور بزرگ آمریکایی یعنی AT&T و ورایزن از طریق دستگاه هایی خاص، اینترنت 5G را در محل برگزاری اجلاس Snapdragon Technology ارائه می دهند تا حاضرین تجربه ی سرعت بالای آن را بچشند.

چون شرکت کوالکام بخش عظیمی از بازار تراشه های موبایلی را تحت سلطه ی خود دارد (خصوصا در آمریکا)، می توان با اطمینان گفت که Qualcomm Snapdragon 855 قرار است در اکثر دستگاه های پرچمدار مهم سال ۲۰۱۹ (به جز آیفون های اپل) قرار گیرد.

این احتمال وجود دارد که این تراشه ی جدید در زمینه ی توان پردازشی،  مصرف باتری،  پردازش تصویر، گیمینگ، یادگیری ماشینی و… بهبود قابل توجهی به خود ببیند، البته نمی توان با اطمینان در این مورد صحبت کرد. چیزی که از آن مطمئنیم این است که اسنپدراگون ۸۵۵ صرف نظر از بهبود قابل توجه در زمینه های یادشده نسبت به نسل قبل، قرار است در دستگاه های زیادی مورد استفاده قرار گیرد.

کوالکام تاکنون جزئيات دقیق مرتبط به اسنپدراگون جدید را منتشر نکرده است؛ این شرکت تنها گفته که اسنپدراگون ۸۵۵ به لطف بهره مندی از موتور هوش مصنوعی چند هسته ای نسل چهارمی، نسبت به نسل قبل، حداکثر سه برابر عملکرد بهتری را در زمینه ی هوش مصنوعی از خود نشان می دهد. این تراشه از وجود یک واحد پردازشی بصری کامپیوتری (Computer Vision Processor) اضافه نیز بهره مند است که برای گوشی های دارای دوربین هوشمند، بسیار مفید به شمار می آید.

اسنپدراگون ۸۵۵ به لطف پشتیبانی از 5G، سرعت دانلود چند گیگابیت بر ثانیه را ارائه می دهد

مدیرعامل بخش اسنپدراگون شرکت کوالکام گفت: «تراشه ی اسنپدراگون ۸۵۵ به لطف بهره مندی از واحد پردازشی بصری کامپیوتری، می تواند تشخیص دهد که شما در حال تصویربرداری از چه چیز یا چه کسی هستید.» این تراشه همچنین قرار است عملکرد بهتری در زمینه ی گیمینگ و واقعیت افزوده نسبت به اسنپدراگون ۸۴۵ از خود به نمایش بگذارد. البته کوالکام تاکنون جزئيات مربوط به این ماجرا را منتشر نکرده و تنها گفته است که تراشه ی جدیدش «یک تجربه ی همه جانبه» را از واقعیت افزوده ارائه می دهد.

گوگل پیشتر در گوشی پیکسل ۳ نشان داده است که می توان با تکنیک عکاسی رایانشی (Computational Photography) تا چه حد کیفیت تصاویر را بهبود بخشید؛ طبق ادعای کوالکام، واحد پردازشی بصری کامپیوتری اسنپدراگون ۸۵۵ امکان تصویربرداری رایانشی پیشرفته ای را در اختیار کاربر قرار می دهد.

کوالکام پیشتر تایید کرده بود که اسنپدراگون ۸۵۵ برخلاف اسنپدراگون ۸۴۵ و ۸۳۵ (که مبتنی بر لیتوگرافی ۱۰ نانومتری بودند) از لیتوگرافی ۷ نانومتری بهره مند است؛ این موضوع یعنی پرچمدار جدید کوالکام بهره وری بهتری نسبت به نسل های قبلی دارد که می تواند نهایتا به عملکرد بهتر و مصرف باتری کمتر منتهی شود.

کوالکام در جریان برگزاری این اجلاس، فرصت را غنیمت شمرد و به ارائه ی جزئياتی در مورد حسگر اثر انگشت اولتراسونیک خود که در زیر نمایشگر قرار می گیرد و از آن به نام Qualcomm 3D Sonic Sensor یاد می شود، پرداخت. بر این اساس، حسگر یادشده قرار است به نخستین حسگر زیر نمایشگر تجاری اولتراسونیک مبدل شود؛ از آن جایی که این حسگر یک تصویر سه بعدی را از اثر انگشت شما به ثبت می رساند، حتی اگر انگشت تان خیس یا کثیف باشد نیز به راحتی کار می کند. البته فعلا مشخص نشده است که این حسگر در چه گوشی هایی استفاده خواهد شد.

سامسونگ نیز فرصت حضور در این مراسم را پیدا کرد؛ این شرکت به صورت رسمی گفت که قصد دارد در نیمه ی نخست سال ۲۰۱۹، یک گوشی 5G مجهز به پردازنده ی اسنپدراگون ۸۵۵ را روانه ی بازار کند.

کوالکام از فناوری حسگر اثر انگشت یکپارچه با نمایشگر خود رونمایی کرد

کوالکام فناوری حسگر اثر انگشت جدیدی را معرفی کرده  که به ادعای این شرکت، از حسگرهای فعلی دقیق تر و امن تر است.

به گزارش زومیت، کوالکام همراه با معرفی پردازنده جدید اسنپدراگون ۸۵۵، از فناوری جدید حسگر اثر انگشت یکپارچه با صفحه نمایش خود نیز پرده برداشته  است. این فناوری هم اکنون در اختیار سازندگان قرار گرفته و شاهد استفاده تجاری از آن در سال ۲۰۱۹ خواهیم بود. فناوری جدید کوالکام برخلاف حسگرهای مشابه موجود در بازار مانند گوشی های OnePlus 6T و Huawei Mate 20 Pro که از اسکنرهای نوری استفاده می کنند، از امواج اولتراسونیک برای تشخیص اثر انگشت بهره می برد.

این فناوری جدید به طور رسمی «Qualcomm 3D Sonic Sensor» نام گذاری شده  و طبق ادعای سازنده برتری های قابل تحسینی نسبت به فناوری اسکن نوری فعلی دارد. کوالکام ادعا می کند که فناوری اولتراسونیک می تواند به طور دقیقی اثر انگشت را حتی با وجود آلودگی روی انگشتان تشخیص دهد، برخلاف سنسورهای نوری که وجود آلودگی باعث انسداد مسیر نور می شود. این فناوری همچنین مشکلی با LEDهای درون یک نمایشگر ندارد و به همین دلیل سریع تر و قابل اطمینان تر است (و به طور بالقوه می تواند با LCD به کار گرفته شود). کوالکام همچنین می گوید که فناوری اولتراسونیک درجات بالاتری از امنیت و دقت را به ارمغان می آورد.

کوالکام درباره سرعت این فناوری و اینکه آیا می تواند به سرعت و دقت یک حسگر مدرن خازنی برسد، حرفی به میان نیاورد. اما به عنوان یک فناوری پایه، حسگرهای اولتراسونیک پیشرفت قابل توجهی نسبت به اسکنرهای نوری فعلی محسوب می شوند. اولتراسونیک در سال گذشته نقدهای مثبت و منفی متنوعی دریافت کرد.

طبق اعلام کوالکام سازندگان می توانند هم اکنون این فناوری را برای خود لایسنس کرده و در محصولات خود از آن استفاده کنند. احتمالا در سال ۲۰۱۹ شاهد حداقل یک گوشی هوشمند با این فناوری خواهیم بود.

استفاده اندروید pie‌ از یادگیری ماشین برای تنظیم نور صفحه نمایش

دارندگان گوشی های اندروید پای به زودی می توانند با به روزرسانی جدید، تجربه بهتری از تنظیم خودکار روشنایی صفحه نمایش داشته باشند.

به گزارش زومیت، سازنده های دستگاه اندرویدی قبل از اندروید ۹، از توصیه های سازنده های صفحه نمایش برای تنظیم نور صفحه نسبت به نورمحیط استفاده می کردند. این نگاشت برای همه کاربران به یک صورت بود و دارندگان گوشی های همراه باید پیوسته از نوار روشنایی برای تنظیم نور صفحه به میزان مورد نظرشان استفاده می کردند. کشیدن نوار به سمت چپ، صفحه را تاریک تر و کشیدن آن به سمت راست، روشنایی را بیشتر می کرد. دستکاری کردن این نوار باعث می شد هربار که تنظیمات نور محیط تغییر می کرد، دوباره نیاز داشت تا کاربر این نوار را تنظیم کند.

با اندروید ۹، گوگل تغییری را در نظر گرفته است که روشنایی تطبیقی را بهبود دهد. این سیستم عامل حالا از یادگیری ماشین استفاده می کند تا بفهمد که وابسته به محیط، روشنایی صفحه دلخواه کاربر چه میزانی است. گوشی هر بار را که شما نوار روشنایی را به میزان دلخواهتان تنظیم می کنید، به خاطر می سپارد. دستگاه آموزش می بیند تا به طور خودکار نوار روشنایی را هربار که نور محیط تغییر می کند تنظیم کند. این کاری است که در اندروید اوریو کاربر باید خودش انجام دهد. به گفته ی گوگل:

ما باور داریم که روشنایی صفحه یکی از ویژگی هایی است که باید خودش توانایی تنظیم خودکار را به صورت کامل داشته باشد و انجام این تغییرات در اندروید پای قدمی به سمت این موضوع است. این قابلیت، برای نمایش بهترین عملکرد گوشی است و نباید مهم باشد که مدل یادگیرنده روی دستگاه شما اجرا می شود یا روی محیط ابری (Cloud)، دستگاه شما باید در عرض یک شب که به شارژ متصل است آموزش ببیند.

گوگل می گوید مدلی که برای بهبود روشنایی تطبیقی استفاده می کند توانایی به روزرسانی دارد و براساس استفاده ی کاربر بهبود پیدا می کند. مدل های پیکسل گوگل از حالا این ویژگی را دارند و شرکت با سازنده های اندروید در تعامل است تا این ویژگی را به گوشی های دیگر دارای Android Pie نیز اضافه کند.

توسعه سیستم عامل اختصاصی هواوی تأیید شد

سر انجام پس از انتشار شایعه های فراوان، هواوی به صورت رسمی تایید کرد که قصد دارد با تولید یک سیستم عامل اختصاصی، راهش را از اندروید جدا کند.

به گزارش زومیت، گوشی های هواوی در حال حاضر سهم قابل توجهی از بازار گوشی های اندرویدی را در اختیار دارد. مدت ها است که شاهد انتشار شایعاتی مبنی بر تولید سیستم عامل اختصاصی موبایلی توسط هواوی هستیم؛ تصمیمی مهم که می تواند سرنوشت دستگاه های ساخته شده توسط این شرکت را از جوانب زیادی تحت الشعاع قرار دهد.

پس از گذر مدت ها، سرانجام چند روز پیش بروس لی، قائم مقام بخش محصولات هواوی، از طریق حساب کاربری خود در شبکه ی اجتماعی ویبو تایید کرد که سیستم عامل اختصاصی این شرکت چینی برای جایگزین کردن آن با اندروید، در دست توسعه قرار دارد.

پیشتر در یک سری شایعه اعلام شده بود که نام سیستم عامل اختصاصی هواوی، کرین او اس (Kirin OS) خواهد بود و این سیستم عامل فقط و فقط برای محصولات این شرکت چینی در دسترس قرار خواهد گرفت. پیش بینی می شود که هواوی معرفی اولیه ی کرین OS را در تابستان ۲۰۱۹ انجام دهد.

در حال حاضر هواوی یکی از شرکت هایی است که روی دستگاه هایش، از تراشه ی اختصاصی خود استفاده می کند (تراشه های سری کرین). های سیلیکون، از شرکت های تحت مالکیت هواوی، سال ها است که وظیفه ی توسعه ی تراشه  های سری کرین را برای گوشی ها و تبلت های این شرکت بزرگ چینی برعهده دارد. گفتنی است که هواوی مدتی پیش تراشه ی ۷ نانومتری کرین ۹۸۰ را برای رقابت با پرچمداران سری اسنپدراگون عرضه کرد.

در نگاه اول، به نظر می رسد که Huawei در پی آن است تا اکوسیستمی اختصاصی برای دستگاه های خود خلق کند، دقیقا مثل همان کاری که گوگل و اپل برای دستگاه های خود انجام داده اند.

در همین  حین، بد نیست بدانید سیستم عامل فیوژا که از آن به عنوان جایگزین اندروید یاد می شود،  اخیرا روی یکی از گوشی های هواوی به نام آنر پلی اجرا شد.

لپ تاپ ریزر بلید استلث 2018 معرفی شد

ریزر بلید استلث 2018 ضمن بهره مندی از پردازنده ی نسل هشتمی اینتل،  به کارت گرافیک مجزای انویدیا و ۱۶ گیگابایت رم و نمایشگر ۱۳.۳ اینچ تجهیز شده است.

به گزارش زومیت، شرکت ریزر (Razer)  بیشتر به خاطر ساخت لپ تاپ های گیمینگ بر سر زبان ها افتاده؛ اما این شرکت از مدت ها پیش به ساخت مجموعه ای از نوت بوک های غیرگیمینگ نیز روی آورده و توانسته محصولات جالبی را تولید کند.

لپ تاپ بلید استلث نخستین بار در سال ۲۰۱۶ با نمایشگری ۱۳ اینچ معرفی شد؛ لپ تاپی قابل حمل با وزن کم و قطری باریک، مخصوص کسانی که زیاد سفر می کنند و دوست دارند همیشه لپ تاپشان را همراه داشته باشند.

جدیدترین مدل از این سری با نام Razer Blade Stealth 2018 رونمایی شد. این لپ تاپ ضمن داشتن ویژگی های جالب قبلی، از سخت افزار قدرتمندتری بهره می برد و می تواند انتخاب بسیار مناسبی برای کاربران باشد.

ریزر بلید استلث ۲۰۱۸ به لطف داشتن کارت گرافیک مجزا می تواند در زمینه ی گیمینگ هم انتخاب جالبی باشد. درضمن، این لپ تاپ ظاهری ظریف و جذاب دارد و برخلاف مدل های قبلی که در قسمت پشتی شان از لوگوی سبزرنگ ریزر بهره مند بودند، در قسمت پشتی اش دارای لوگوی خاکستری این شرکت است.

این لپ تاپ جدید در دو مدل با نمایشگرهای فول HD معمولی و 4K لمسی روانه ی بازار می شود و همان طورکه پیش تر ذکر کردیم، از کارت گرافیک مجزا بهره مند است. بلید استلث ۲۰۱۸ درحقیقت قابل حمل ترین و مقرون به صرفه ترین لپ تاپ ریزر به شمار می آید و قصد دارد در بازار با دستگاه های متعلق به اپل و دل رقابت کند.

چهار اسپیکر به کار رفته در طرفین کیبورد بلید استلث ۲۰۱۸، از صدای دالبی اتموس پشتیبانی می کنند. به علاوه، این لپ تاپ از یک ترک پد بزرگ تر درمقایسه با قبل بهره مند است که به خوبی با ژست های حرکتی سازگاری دارد.

مدل پایه ی این لپ تاپ پردازنده ای چهارهسته ای دارد و قیمتش ۱۳۹۹ دلار است. پیش تر می شد با همین قیمت، مدلی با پردازنده ی دوهسته ای تهیه کرد و کاربر برای تهیه ی مدل چهارهسته ای مجبور بود ۱۰۰ دلار بیشتر بپردازد.

ریزر بلید استلث ۲۰۱۷ به پردازنده ی نسل هشتمی اینتل مجهز است

بلید استلث ۲۰۱۸ ریزر از پردازنده ی Core i7-8565U اینتل با سرعت پردازشی ۱.۸ گیگاهرتز بهره می برد که می توان این مقدار را در حالت Turbo Boost تا ۴.۶ گیگاهرتز افزایش داد.

از دیگر مشخصات سخت افزاری این لپ تاپ می توان به گرافیک مجتمع UHD 620 اینتل، ۸ گیگابایت رم دو کاناله ی LPDDR3 با فرکانس ۲۱۳۳ مگاهرتز، نمایشگر مات ۱۳.۳ اینچ ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل (با پشتیبانی ۱۰۰ درصد sRGB) و حافظه ی داخلی ۲۵۶ گیگابایتی از نوع SATA SSD اشاره کرد. گفتنی است حاشیه ی طرفین این نمایشگر فقط ۴.۹ میلی متر است.

اگر حس می کنید چنین سخت افزاری جواب گوی نیازهایتان نیست، می توانید مدل قوی تر را با نمایشگر لمسی 4K براق،  پردازنده ی گرافیکی ۲۵ واتی مستقل MX150 انویدیا با ۴ گیگابایت حافظه ی گرافیکی GDDR5 به همراه ۱۶ گیگابایت رم دوکاناله ی LPDDR3 با فرکانس ۲۱۳۳ مگاهرتز و حافظه ی گرافیکی ۵۱۲ گیگابایتی سریع PCIe از نوع درایو حالت جامد تهیه کنید. این مدل از لپ تاپ جدید ریزر، قیمتی ۱۸۹۹ دلاری دارد.

ریزر بلید استلث ۲۰۱۸ به خودی خود لپ تاپ گیمینگ به شمار نمی آید (حتی با وجود بهره مندی از MX150)؛ اما هر دو مدل جدید آن از eGPU پشتیبانی می کنند. این، یعنی کاربر می تواند با استفاده از داک اختصاصی ریزر به نام Core، کارت گرافیک رده ی کامپیوترهای دسکتاپ را ازطریق درگاه تاندربولت ۳ به این لپ تاپ متصل کند.

بلید استلث ۲۰۱۸ از باتری ۵۳.۱ وات ساعتی بهره می برد. ریزر مدعی است باتری به کار رفته در مدل 1080p این لپ تاپِ ۱.۲۸ کیلوگرمی، با یک بار شارژ  تا سیزده ساعت دوام می آورد (بهبودی سه ساعته درمقایسه با نسل قبل).

به علاوه، در قسمت بالایی نمایشگر بلید استلث ۲۰۱۸ دوربین مادون قرمز HD 720p به چشم می خورد که به شما امکان می دهد ازطریق سیستم تشخیص چهره ی Windows Hello در این لپ تاپ لاگین کنید. جدیدترین لپ تاپ ریزر درکنار این ویژگی ها، از بلوتوث ۵، یک درگاه تاندربولت ۳، یک درگاه USB-C 3.1 و دو درگاه USB 3.1 تایپ A پشتیبانی می کند.

عرضه ی بلید استلث ۲۰۱۸ با قیمت پایه ی ۱۳۹۹ دلار آغاز شده است.

Nvidia Titan RTX معرفی شد؛ قدرتمندترین کارت گرافیک دسکتاپ دنیا با ۲۴ گیگابایت VRAM

Titan RTX کارت گرافیک جدید انویدیا است که با بهره مندی از ۲۴ گیگابایت حافظه ی گرافیکی، لقب قدرتمندترین کارت گرافیک دسکتاپ دنیا را از آن خود می کند.

به گزارش زومیت، انویدیا به تازگی از جدیدترین کارت گرافیک پرچمدار خود به نام تایتان RTX رونمایی کرده است. همان طور که انتظار می رفت، این کارت قدرتمند از ۷۲ هسته ی RT (مبتنی بر معماری تورینگ) و ۴٬۶۰۸ هسته ی کودا بهره می گیرد؛ گفتنی است که مدل پیشین کارت گرافیک های این سری، یعنی RTX 2080 Ti، به ترتیب دارای ۶۸ و ۴٬۳۵۲ هسته ی RT و کودا بود.

نباید فراموش کنیم که Nvidia Titan RTX را برخلاف Titan XP (عرضه شده در سال ۲۰۱۷) نمی توان یک کارت گرافیک مخصوص مشتریان عادی به شمار آورد و بهتر است آن را در دسته ی کارت های خانواده ی Titan V جای داد.

تایتان آر تی ایکس انویدیا به ۲۴ گیگابایت حافظه ی گرافیکی (ویدیو رم) از نوع GDDR6 مجهز شده است و تهیه کردن آن، ۲۵۰۰ دلار هزینه می برد. بد نیست اشاره کنیم که کارت RTX 2080 Ti، هم حافظه ی گرافیکی کمتری داشت و هم ارزان تر بود.

تایتان RTX؛ تی رکس دنیای کارت  گرافیک ها!

کارت گرافیک Titan RTX بازار پژوهشگران حوزه ی هوش مصنوعی، کاربران ورک استیشن و البته گیمرها را هدف قرار داده است.

با این حال این کارت جدید از جوانب زیادی به RTX 2080 Ti شباهت دارد، البته با حافظه ی بسیار بیشتر. به علاوه، تایتان آر تی ایکس ۱۳۰ ترافلاپ عملکرد یادگیری عمیق و ۱۱ گیگارِی (GigaRay) عملکرد پرتویابی را ارائه می دهد.

تایتان RTX همچون کارت گرافیک ۶٬۳۰۰ دلاری Quadro RTX 6000 (مخصوص ورک استیشن ها) از واحد پردازش گرافیکی TU102 استفاده می کند. تعداد هسته های کودا، هسته های RT و هسته های Tensor این دو کارت با هم برابر است و حتی هر دوی آن ها به حافظه ی گرافیکی مشابهی مجهز شده اند (رقم اعجاب انگیز ۲۴ گیگابایت).

Titan RTX؛ کارت گرافیکی مجهز به ۲۴ گیگابایت ویدیو رم

اگر حس می کنید که چنین غول بی شاخ ودُمی نمی تواند نیازهایتان را برآورده کند، می توانید با پرداخت ۸۰ دلار و تهیه ی Titan RTX NVLink Bridge، دو کارت Titan RTX را در کنار هم قرار دهید تا ضمن بهره مندی از دو برابر حافظه ی گرافیکی بیشتر،  به پهنای باند ۱۰۰ گیگابایت بر ثانیه، دسترسی پیدا کنید. انویدیا به  هنگام معرفی آخرین نسل سری کارت های GTX، از کارت گرافیک ۱۲۰۰ دلاری Titan XP نیز رونمایی کرده بود؛ اما رویکرد این شرکت پس از معرفی Titan V متحول شده است.

همان طور که پیشتر ذکر کردیم، کارت تایتان RTX بیشتر مخصوص پژوهشگران حوزه ی AI و کاربرانی است که دوست دارند از مزیت های ویژه ی هسته های قدرتمند Tensor (نظیر پرتویابی آنی) بهره مند شوند.

داشتن این مقدار از حافظه ی گرافیکی، پژوهشگران را قادر می سازد تا شبیه سازی های بزرگ تر و پرجزئيات تری را تولید کنند؛ در حال حاضر RTX 2080 Ti با ۱۱ گیگابایت ویدیو رم، توانایی بسیار خوبی در این زمینه دارد؛ حال خودتان قدرت اعجاب انگیز تایتان RTX را با ۲۴ گیگابایت ویدیو رم تصور کنید.

با در نظر گرفتن این موضوع که کارت گرافیک جدید Titan RTX از جوانب زیادی به کارت گرافیک Quadro RTX 6000 شباهت دارد، می توان آن را گزینه ای بسیار مناسب برای انیمیشن سازی سه بعدی، موشن گرافیک و البته ادیت ویدیو به شمار آورد. Titan RTX قیمتی کمتر از نصف Quardo RTX 6000 دارد و جز در زمینه ی درایورهای گرافیکی و OpenGL (که امروزه در اپلیکیشن های بسیار کمی مورد استفاده قرار می گیرد) عملکردی تقریبا مشابه آن را ارائه می دهد.

مشخصات سخت افزاری کارت گرافیک تایتان RTX انویدیا

پارامترها / نام کارت گرافیک Nvidia Titan RTX

کلاسترهای پردازشی گرافیکی               ۶ عدد

کلاسترهای پردازشی تکسچرها              ۳۶ عدد

هسته های کودا        ۴٬۶۰۸ عدد

هسته های Tensor ۵۷۶ عدد

هسته های RT          ۷۲ عدد

سرعت کلاک پایه   ۱٬۳۵۰ مگاهرتز

نرخ داده ی رم         ۱۴ گیگابایت بر ثانیه

اندازه ی کش L2      ۶٬۱۴۴ کیلوبایت

حافظه ی گرافیکی (VRAM) ۲۴ گیگابایت از نوع GDDR6

پهنادی باند حافظه   ۶۷۲ گیگابایت بر ثانیه

لیتوگرافی ۱۲ نانومتری FFN

تعداد ترانزیستورها  ۱۸.۶ میلیارد

اتصالات  سه درگاه DisplayPort

یک درگاه HDMI

یک درگاه USB Type-C

سیستم های عامل پشتیبانی شده               ویندوز ۷ نسخه ی ۶۴ بیت، ویندوز ۱۰ نسخه ی ۶۴ بیت (آپدیت آوریل ۲۰۱۸ به بعد)، لینوکس ۶۴ بیت

TDP (توان حرارتی)               ۲۸۰ وات

انویدیا مدعی شده است که تایتان RTX می تواند بازی های ویدیویی را با سرعت خام ۱۰ تا ۲۰ درصد بهتر از RTX 2080 Ti اجرا کند. این کارت برخلاف کارت ۳۰۰۰ دلاری تایتان وی (که از حافظه ی گران قیمت HBM2 بهره می بُرد)، ویژگی های گیمینگ جالبی را از برادران بزرگ تر سری RTX خود به ارث برده است. بنابراین، تایتان RTX قطعا مورد توجه آن دسته از گیمرانی قرار خواهد گرفت که کارت  گرافیک ۱۲۰۰ دلاری RTX 2080 Ti نتوانسته است جوابگوی نیازهای آن ها باشد.

کارت گرافیک قدرتمند تایتان RTX اواخر ماه جاری میلادی با قیمت ۲۴۹۹ دلار روانه ی بازار آمریکا و اروپا خواهد شد.

ورود به حساب مایکروسافت بدون نیاز به رمز عبور میسر شد

ورود به حساب مایکروسافت به واسطه ی پشتیبانی از استاندارد جدید احراز هویت FIDO2 بدون نیاز به رمز عبور دردسترس کاربران قرار گرفت.

به گزارش زومیت، مایکروسافت قصد دارد فرایند ورود به حساب کاربری اش را به لطف بهره گیری از فناوری های جدید احراز هویت برای کاربرانش آسان تر کند. از این پس، غول دنیای فناوری به کاربرانش اجازه می دهد تا ازطریق استاندارد FIDO2 وارد حساب های کاربری شان شوند؛ آن هم بدون اینکه به واردکردن نام کاربری و رمز عبور نیازی باشد.

فعلا این قابلیت، تنها ازطریق مرورگر پیش فرض ویندوز 10، یعنی مایکروسافت اج (Microsoft Edge)، دردسترس قرار دارد. با به کارگیری این روش جدید، مایکروسافت نخستین شرکتی است که برای ارائه ی تجربه ای عاری از رمز عبور به کاربرانش، از استانداردهای جدید FIDO2 WebAuthn و CTAP2 پشتیبانی می کند.

اگر از جدیدترین نسخه ی ویندوز 10 یا همان به روزرسانی اکتبر استفاده می کنید، می توانید هم اکنون ازطریق بخش ویندوز هِلو (Windows Hello) یا وبسایت های Yubico و FETIAN گذرواژه ی امنیتی فیزیکی تان را بسازید. اگر رایانه تان حسگر اثر انگشت یا تشخیص چهره دارد، به راحتی می توانید ازطریق مرورگر اج به بخش تنظیمات حساب مایکروسافت مراجعه و دستگاه خود را به حساب کاربری تان متصل کنید تا از واردکردن گذرواژه  برای همیشه بی نیاز شوید.

با این کار، کلید خصوصی روی دستگاه ویندوز 10 قرار خواهد گرفت که درکنار کلید فیزیکی یا حسگرهای احراز هویت بایومتریک فعالیت می کند. از این کلید خصوصی برای تأیید کلیدی عمومی استفاده می شود که در سرورهای مایکروسافت ذخیره شده است. باتوجه به اینکه فرایند احراز هویت در پشت صحنه پیچیده تر می شود، قطعا بد افزار ها کار بسیار سخت تری برای دسترسی به اطلاعات حسابتان در پیش خواهند داشت.

پیش تر مایکروسافت به واسطه ی اپلیکیشن Microsoft Authenticator ورود به حساب های کاربری بدون نیاز به واردکردن رمز عبور را برای کاربران اندروید و iOS میسر کرده بود. اکنون، ردموندی ها قدم بعدی خود را در این راه برداشته اند تا تجربه ای غنی تر به کاربران ارائه شود. گوگل و فیس بوک نیز به عنوان دو غول دیگرِ دنیای فناوری پیش تر از USB برای احراز هویت این چنینی استفاده کرده بودند. طبق گفته ی اهالی مایکروسافت، آن ها قصد دارند در آینده ی نزدیک پشتیبانی از این شیوه را نیز به حساب های کاری و آموزشی پلتفرم آژور اضافه کنند.

مایکروسافت اولین نسخه‌‌ پیش نمایش ویژوال استودیو 2019 را منتشر کرد

مایکروسافت با انتشار اولین نسخه ی پیش نمایش از ویژوال استودیو ۲۰۱۹، سه فریم ورک Windows UX را به صورت متن باز در اختیار توسعه دهندگان قرار داد.

به گزارش زومیت، مایکروسافت سعی می کند با معرفی ابزارهای توسعه ی جدید خود، راه را برای توسعه دهندگان هموارتر سازد. یکی از مهم ترین اتفاقات، معرفی ویژوال استودیو ۲۰۱۹ و انتشار اولین نسخه ی پیش نمایش از این محیط توسعه ی محبوب بود که در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است.

ردموندی ها با معرفی Visual Studio 2019 از تغییرات و بهبودهای اعمال شده در این نسخه نیز رونمایی کرد. ویژوال استودیو ۲۰۱۹ اکنون افزون بر بهبود های رابط کاربری، پیشرفت هوش مصنوعی و InteliCode، از این پس به واسطه ی تعامل بهتر با مخازن گیت، سریع تر از همیشه به اجرای فرامین برنامه نویس می پردازد.

قابل توجه ترین تغییری که در همان نگاه اول همگان متوجه آن خواهند شد، منوی استارت جدیدی است که به واسطه ی بازطراحی انجام شده، تجربه ی جدیدی را برای برنامه نویسان فراهم می آورد. هدف از این بازطراحی، تعامل سازنده تر و بهتر با مخازن محلی یا آنلاین گیت، آژور و… بوده است. تغییرات ظاهری به همین جا خلاصه نمی شود و شما با ورود به محیط اصلی برنامه متوجه آیکون های جدید، تم آبی نو و رابط کاربری ساده تر خواهید شد.

بخش جستجوی داخلی نیز دستخوش تغییرات زیادی شده و کاربران از این به بعد می توانند به جستجو در تنظیمات، فرامین و گزینه های نصب بپردازند. بهبود های این بخش به قسمت باگ زدایی (Debugging) نیز راه یافته و استفاده از آن در قسمت های Autos، Locals و Watch نیز امکان پذیر خواهد بود.

InteliCode نیز می تواند توسط مخازن کدهای شما آموزش داده شود و در پیشنهاد الگوهای کدنویسی براساس نوشته های پیشین شما، عملکرد بهتری را از خود بر جای بگذارد. خبر خوش برای تیم های برنامه نویسی، نصب پیش فرض ویژوال استودیو لایو در نسخه ی ۲۰۱۹ است که امکان همکاری با دیگران را برای تکمیل یک پروژه فراهم می آورد.

در نهایت انتشار پیش نمایش نخست از Net Core 3. و اضافه کردن فریم ورک های WPF، ویندوز فرم و WinUI به جامعه ی متن باز، از دیگر تغییرات مهم در این نسل به شمار می روند.

کنترل صندلی های چرخ دار با حرکات صورت، به کمک تکنولوژی هوش مصنوعی اینتل

استفاده از فناوری هوش مصنوعی در بخش های مختلف رو به افزایش است. حال اینتل از این فناوری برای کنترل صندلی های چرخ دار استفاده می کند.

به گزارش زومیت، کنترل صندلی های چرخ دار موتور ی قدیمی به کمک یک جوی استیک یا سنسور های متصل به بدن کاربر انجام می شود. اما اکنون نوآوری های به دست آمده در بخش هوش مصنوعی، به افراد معلول کمک می کند تا صندلی چرخ دار خود را به کمک حرکات صورت، کنترل کنند.

اینتل در همکاری با شرکت برزیلی هوباکس روباتیک، Wheelie 7 را ساخته است، Wheelie 7 یک کیت قدرتمند مبتنی بر هوش مصنوعی است که به افراد معلول این امکان را می دهد که صندلی چرخ دار خود را به کمک ۱۰ حرکت صورت، از بالا انداختن ابرو گرفته تا بیرون آوردن زبان، کنترل کنند. این تکنولوژی حرکات صورت کاربر را به صورت خودکار فرا می گیرد و فقط در ۷ دقیقه نصب می شود (به همین دلیل نام آن Wheelie 7 است)، با استفاده از یک برنامه، کاربر می تواند به کمک یک متخصص، مشخص کند که کدام حرکات صورت برای کنترل صندلی چرخ دار استفاده شوند.

با ترکیب نرم افزار های تشخیص چهره، سنسور ها، رباتیک و دوربین های عمیق سه بعدی RealSense اینتل که روی صندلی چرخ دار نصب شده  است، Wheelie یک نقشه سه بعدی از صورت کاربر تهیه می کند و به کمک الگوریتم های هوش مصنوعی داده ها را به صورت لحظه ای برای هدایت صندلی چرخ دار، پردازش می کند. این قطعه هم در نور خورشید و هم در محیط های کم نور به خوبی کار می کند و با ۹۵ درصد صندلی های چرخ دار موتوری موجود در بازار، سازگاری دارد.

نمونه اولیه این تکنولوژی در حال حاضر توسط بیش از ۶۰ نفر از معلولین در ایلات متحده آزمایش می شود، که بیشتر این افراد از فلج چهار اندام، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا اختلالات سنی، رنج می برند. طبق اعلام مرکز آمار جهانی آسیب های نخاعی، ۲۸۰ هزار نفر در ایالات متحده از آسیب های نخاعی رنج می برند که هر سال ۱۷ هزار و ۷۰۰ نفر به این تعداد افزوده می شوند.

یکی از بنیان گذاران و مدیرعامل شرکت هوباکس روبایک، دکتر پائولو پین هریو، گفت: «Wheelie ۷ اولین محصول است که از حرکات صورت برای کنترل صندلی های چرخ دار استفاده می کند، که این امر نیاز مند دقت و سنجش بسیار بالایی است که بدون تکنولوژی هوش مصنوعی اینتل ممکن نبود. ما به افراد معلول کمک می کنیم تا دوباره استقلال خود را به دست آورند.»

الگوریتم تشخیص گفتار علی بابا می تواند صدا را در محیط های شلوغ تشخیص دهد

الگوریتم تشخیص گفتار مبتنی بر هوش مصنوعی علی بابا می تواند گفتار را در محیط های شلوغ و پرسروصدا تشخیص دهد.

به گزارش زومیت، علی بابا، یکی از شرکت های تجارت الکترونیک بزرگ جهان است که به صورت فزاینده ای توجه خود را به حوزه ی هوش مصنوعی (AI) معطوف کرده است.

در مارس۲۰۱۷، بخش سرویس های مبتنی بر هوش مصنوعی علی بابا محصولاتی در حوزه ی مراقبت های بهداشتی معرفی کرد. همچنین در سپتامبر همان سال، بخش فضای ابری عمومی موسوم به Alibaba Cloud و برنامه هایی برای ایجاد زیرمجموعه    ای تابع شرکت معرفی شد تا تراشه ی اختصاصی مبتنی بر هوش مصنوعی را برای استفاده در خودروهای خودران عرضه کند. پیش تر گفته شده بود علی بابا تراشه ی هوش مصنوعی اختصاصی خود را سال آینده عرضه می کند.

علی بابا در بسیاری از پروژه های مبتنی بر هوش مصنوعی دستی بر آتش دارد که نیازی به برشمردن آن ها نیست. در رویداد NeurIPS ۲۰۱۸ مونترال، معرفی و به روز رسانی دیگری از تلاش های مرتبط این شرکت در حوزه ی هوش مصنوعی را شاهد بودیم. رونگ جین، معاون مؤسسه ی علوم داده های علی بابا گفت: درحال ارائه ی راهکار برای سناریوهایی با مشکلات ناشناخته هستیم. هوش مصنوعی به همراه نوآوری های خود می تواند راهکارهایی برای حل مشکلات مختلف ارائه دهد.

یکی از این مشکلات، تشخیص گفتار در محیط های پرسروصدا مثل مترو و اتاق کنفرانس  است. بخشی از راهکار علی بابا سخت افزاری و بخشی از آن نرم  افزاری است. برای مثال، ارائه ی میکروفن ازراه دور و الگوریتم های پیشرفته ی یادگیری عمیق که می توانند گفتار سوژه را از صدای محیط تشخیص بدهند و این کار را با حداقل خطای ممکن انجام دهند.

درمقایسه با دقت ۸۴درصدی بهترین فناوری های تشخیص گفتار که فقط از یک میکروفون استفاده می کنند، علی بابا ادعا می کند این سیستم می تواند حتی برای سوژه هایی که لهجه دارند یا کلمات را بد تلفظ می کنند، دقتی درحدود ۹۴ تا ۹۵درصد داشته باشد. هم اکنون، از این فناوری به عنوان بخشی از سیستم صدور بلیط در متروی شانگهای استفاده می شود و علی بابا درحال مذاکره است تا بتواند فناوری خود را در سایر شهرها هم توسعه دهد. رونگ جین در ادامه ی صحبت هایش گفت: اگر سیگنالی که باید تشخیص داده شود به اندازه ی کافی قدرتمند نباشد، هیچ کار خاصی نمی توانید برای تشخیص آن انجام دهید.

کلماتی که ادا می شوند، تنها حوزه ای نیست که علی بابا قصد داشته باشد در زمینه ی هوش مصنوعی به آن توجه نشان دهد. با استفاده از پردازش زبان طبیعی، این سیستم می تواند در زمان واقعی کار ترجمه ی خودکار را در فضای ابری انجام دهد. درنتیجه، مشتریان خرده فروشی علی بابا در کشورهایی مانند روسیه و مالایا می توانند با زبان مادری با کارمندان این شرکت در ارتباط باشند و صحبت کنند. علی بابا درنظر دارد از این الگوریتم (Algorithm) برای بخش عظیمی از ده ها هزار تماسی کمک بگیرد که مرکز پشتیبانی این شرکت هر روز ازطریق Alime، موتور سرویس هوشمند مشتری دریافت می کنند. Alime، به گوگل Duplex بسیار شبیه است و می تواند مکالمه ی تلفنی برقرار کند و به برخی سؤالات کلی بدون نیاز به دخالت نیروی انسانی پاسخ دهد. همچنین در حالت چت ربات، به صورت فوق العاده ای می تواند متن و تصویر را حتی بهتر از انسان ها از داخل فایل مستندات استخراج کند.

در نسخه  ی نمایشی، یکی از مشتریان از دیان شیائومی (Dian Xiaomi)، ربات سخن گوی علی بابا، درباره ی تبلیغات فروش اسپیکر بلوتوث سؤالی کرد. سؤال وی چیزی شبیه به این بود که هدایای رایگان این مدل اسپیکر چیست و این هدایا چگونه برای کاربر ارسال می شود. شایان ذکر است در نسخه ای که قرار است در آینده ای نزدیک در سال جاری معرفی شود، قابلیت بررسی احساسات و همچنین هشدار خودکار برای موارد اولویتدار اضافه خواهد شد. در نسخه ی نمایشی، ربات چت به نام جین به مخاطبان با حرکات چشم و لب و سر پاسخ داد.

این توانایی می تواند برای سرویس هایی همچون AliExpress فوق العاده باشد که بیش از ۱۵۰میلیون کاربر و میلیون ها نفر کاربر تاجر و فناوری Cainiao دارد و نیز کارگران انسانی و ربات هایی که بیش از یک میلیارد سفارش را هر سال انجام می دهند. در ۱۱نوامبر (مصادف با روز مجردها در چین)، حجم تراکنش های مالی علی بابا به ۳۰.۸میلیارد دلار رسید. کارمندان این شرکت اعلام کردند در آن بازه ی زمانی ۲۴ساعته، حجم تماس های تلفنی به پنج برابر روزهای عادی رسید و تقریبا ناممکن است بدون کمک هوش مصنوعی بتوان پاسخ گوی این همه تماس بود.

علی بابا اعلام کرده هم اکنون دیان شیائومی می تواندروزانه به ۳.۵میلیون کاربر سرویس دهد؛ اما پردازش زبان طبیعی، تنها ویژگی منحصر به فرد هوش مصنوعی علی بابا است. علی بابا با کمک Xian Yu، ربات مذاکره کننده ی قیمت برای بازار خرده فروشی می تواند درباره ی قیمت ها با خریداران مذاکره کند.

این ربات باید اصول و استراتژی های مذاکره را بلد باشد و بتواند بر مبنای بحث، متن مدنظر را به مخاطب ارائه دهد. توسعه ی چنین رباتی کاری ساده و آسان نبوده و درواقع، می توان گفت نتیجه ی کار بسیار درخور توجه بوده است. با حضور دَه میلیون کاربر در پلتفرم، ربات چت توانست  ۲۰درصد موفق تر از نیروی انسانی مذاکره را به نتیجه برساند و قرارداد فروش منعقد کند. جین در ادامه گفت: اکثر کاربران، فروشندگان حرفه ای نیستند و نمی دانند چگونه باید قیمت را تعیین و با خریداران صحبت کنند.

در زمینه ی مدیریت موجودی و جست و جوی تصویری، علی بابا از معماری بینایی ماشین استفاده می کند که قابلیت سنجش و غربال صدها میلیون شرکت و سازمان  را دارد. الگوریتم جست و جوی تصویر مبتنی بر فضای ابری این شرکت می تواند اشیا را تشخیص دهد و تصاویری حاوی سوژه های یکسان یا مشابه را پیدا کند. یکی از اپلیکیشن های مدیریت فروشگاه قادر است در قفسه ای با اجناس مختلف از برندهای مختلف، بیش از صد هزار شناسه ی SKU را با دقت زیاد تشخیص دهد. علی بابا تلاش می کند این رقم را به دَه میلیون شناسه ی SKU برساند.

هر دو سیستم عامل هوشمند ASSC که به تاجران کمک می کند با استفاده از ابزارهای میزان تقاضای محصول را پیش بینی کنند ، فهرست موجودی را انتخاب می کند و راهبردهایی برای قیمت گذاری ارائه می دهد.

عملکرد بینایی ماشین علی بابا با تصاویر ماهواره ای توسعه می یابد. با استفاده از داده های جمع آوری شده ازطریق AutoNavi که بزرگ ترین ارائه دهنده ی نقشه ی ناوبری چین با بیش از هفتادمیلیون کاربر است، این سیستم می تواند ساختمان های جدیدی را شناسایی کند که اخیرا ساخته شده اند و داده های مربوط به فعالیت در مسیر جاده ها و سایر نقاط دلخواه کاربر را جمع آوری کند.

همچنین، علی بابا از بینایی ماشین برای جلوگیری از سرقت از فروشگاه هم استفاده می کند. در بیش از ۶۶ فروشگاه، الگوریتم های آفلاین در کیوسک های خودپرداز به اسکن اولین جنسی که مشتری در سبد می گذارد تا آخرین جنس گذاشته شده در سبد خرید ادامه می دهد و ازطریق دوربین های نصب شده هرگونه پنهان کردن اجناس را رصد می کند. جین درباره ی این موضوع گفت: هدف ما این است که سیستم بینایی رایانه ای داشته باشیم که اگر مشتری عمدا یا سهوا مانع اسکن یکی از اقلام شد، سیستم بتواند اقلام اسکن نشده  را شناسایی کند.

این سیستم به الگوریتم یادگیری عمیق AliFPGA-X100 مجهز است که روی سیستمی برنامه ریزی شدنی و ازطریق مدار مجتمع داخل کیوسک ها قابلیت اجرا دارد. علی بابا معتقد است این سیستم می تواند تصاویر را تا ۱۷۰ برابر سریع تر از سیستم مبتنی بر GPU مقایسه کند.

علی بابا درحال انتشار هوش مصنوعی به Youku، سرویس هاستینگ ویدئویی است. الگوریتم های یادگیری ماشین می تواند هر روز بیش از دویست هزار تامبنیل (Thumbnail) از ویدئوهای بیش از ده ها میلیون کاربر فعال را به صورت خودکار ایجاد کند و با کمک این تامبنیل ها برخی مخاطبان را هدف قرار دهد. ممکن است کاربران خانم تصویر پیش نمایش متفاوتی از ویدئو را بتوانند مشاهده کنند و کاربران آقا تصویر پیش نمایش دیگری را. این مسئله به افزایش ۱۵درصدی تعداد کلیک ها و افزایش ۱۲درصدی زمان حضور در وبسایت منجر می شود.

نظرسنجی امروز، بعد از گذشت بیش از یک سال از معرفی مرکز تحقیقات علی بابا یا DAMO انجام شده و هدف آن به کارگرفتن فناوری های نوین همچون یادگیری ماشین و امنیت شبکه و بازگشایی آزمایشگاه هایی در سن ماتئو کالیفرنیا، سیاتل، واشنگتن، مسکو، روسیه، تل آویو، فلسطین اشغالی و سنگاپور است. یکی دیگر از اهداف انجام این کار، مقدمه ای برای معرفی Tmall Genie علی بابا است که دستیار صوتی مبتنی بر هوش مصنوعی محسوب می شود و تاکنون، بیش از پنج میلیون واحد آن از زمان راه یافتن به قفسه ی فروشگاه ها در ژوئیه ۲۰۱۷ فروخته شده است. براساس اعلام علی بابا به کوارتز در اکتبر۲۰۱۷، این شرکت قصد دارد تا سال ۲۰۲۰ بیش از پانزده میلیارد دلار در حوزه ی تحقیق و توسعه سرمایه گذاری کند.

InVision؛ شرکتی یک میلیارد دلاری با هشتصد کارمند و بدون دفتر فیزیکی

اینویژن (InVision) بیش از هشتصد کارمند در سراسر دنیا دارد و کاربران بی شمارش هر روز از پلتفرم طراحی محصول آن استفاده می کنند؛ اما دفتری فیزیکی ندارد.

به گزارش زومیت، InVision شرکتی نرم افزاری است که امکان طراحی دیجیتال و اشتراک گذاری نمونه های اولیه را برای طراحان محصول فراهم می کند. پلتفرم اینویژن تمام امکانات لازم برای طراحی دیجیتال محصول ازجمله ایده پردازی، طراحی، نمونه سازی و مدیریت را برای کاربران فراهم می کند. کلارک والبرگ، مدیرعامل و بنیان گذار InVision می گوید: صفحه نمایش به یکی از مکان های مهم دنیا تبدیل شده است. هر شرکتی فارغ از خدمات فیزیکی یا مجازی اش احتمالا بخش درخور توجهی از تجربه ی مشتری آن ازطریق صفحه نمایش تلفن همراه یا رایانه انجام می شود. دلیل موفقیت شرکت های بزرگی مانند اوبر و Airbnb این است که در جنگ املاک دیجیتال (وب سایت، شبکه های اجتماعی و…) پیروز شده اند.

امروزه، فروش و بازاریابی و پشتیبانی از مشتری ها فرایندهایی از کسب وکار هستند که ازطریق صفحه نمایش انجام می شوند. این یعنی هریک از کارمندان شرکت باید بتوانند محتویات نمایش داده شده را ازطریق صفحه نمایش توصیف کنند و این دقیقا همان جایی است که InVision معنا پیدا می کند. نرم افزار ما به طراحان محصولات دیجیتال کمک می کند نمونه های اولیه ی خود را در سریع ترین زمان ممکن طراحی کنند و با سایر همکاران خود به اشتراک بگذارند. جف بزوس، مدیرعامل آمازون، یکی از کاربرانی است که روزانه از محصولات ما استفاده می کند.

شرکت InVision هفت سال پیش و در بروکلین نیویورک بنیان گذاری شد و تابه حال، بیش از ۴.۵میلیون نفر از شرکت های سراسر دنیا از محصولات آن استفاده کرده اند و نام های شناخته شده ای مانند Lyft ،Netflix ،Gap و استارباکس از مشتری های آن هستند. مدل کسب وکار این شرکت SaaS یا نرم افزار به عنوان خدمات است که هزینه ی استفاده ی ماهانه از آن یکصد دلار است و هر شرکتی باتوجه به میزان استفاده و اندازه ی تیم خود خدمات مورد نیاز را انتخاب می کند. والبرگ می گوید: خدمات ما مبتنی بر طراحی است و تلاش می کنیم تا به همه کمک کنیم.

ایده ی راه اندازی InVision و نیاز به ارائه ی چنین خدماتی زمانی به فکر والبرگ رسید که آژانس خلاقیت را در نیویورک اداره می کرد. او احساس نا امیدی می کرد از اینکه می دید هنوز طراحان و مشتری ها نمی توانند به صورت مجازی با یکدیگر جلسه بگذارند؛ زیرا مشورت نکردن طراح و مشتری در طول فرایند باعث بروز مشکلاتی ازجمله طراحی مجدد می شود و افرادی که دانش کافی ندارند، به ضعف پروژه تبدیل می شوند. والبرگ معتقد است این مشکلات همیشه وجود داشته اند؛ اما پیدایش ابزارهایی مانند Slack و سایر ابزارهای ارتباطی توزیع شده این مشکل را حل کرده اند.

او برای پیاده سازی ایده  اش به افرادی با استعدادهای خاص نیاز داشت که پیداکردن آن ها مسئله ی اصلی بود. گوگل به تازگی دفتر منهتن را گسترش داده بود و ازآنجایی که نیویورک تعداد محدودی برنامه نویس حرفه ای دارد، والبرگ نمی توانست در زمینه ی استخدام آن ها با گوگل رقابت کند؛ زیرا بدون شک این افراد کارکردن در گوگل را ترجیح می دادند. بنابراین، او نیروی لازمش را از شهرهای اطراف انتخاب کرد و به آن ها پیشنهاد درآمدی دوبرابر حقوق فعلی شان داد. این میزان حقوق هنوز درمقایسه با کارمندان شاغل در سیلیکون ولی یا نیویورک کم بود؛ اما باتوجه به دورکاربودنشان حقوق خوبی به حساب می آمد.

این ایده به اندازه ای خوب پیش رفت که والبرگ تصمیم گرفت راه اندازی دفتر فیزیکی را کلا فراموش کند. معاون استراتژی محصول این شرکت در کاروان کار می کند و در کنفرانس های ویدئویی از گرین اسکرین بهره می برد تا دیگران موقعیت فیزیکی او را متوجه نشوند. رئیس بخش ویدئوی شرکت یک سال تمام از مناطق دیدنی آمریکا بازدید کرد، بدون اینکه حتی یک روز از کارش مرخصی بگیرد. والبرگ نیز در دفتری در منزلش در بروکلین کار می کند.

نداشتن دفتر فیزیکی هیچ اختلالی در روند کارهای شرکت ایجاد نکرده و این شرکت هم اکنون هشتصد کارمند دارد؛ درحالی که سال گذشته تعداد آن ها کمتر از پانصد نفر بود. همچنین، ارزش اینویژن به بیش از یک میلیارد دلار رسیده و احتمالا در دور بعدی سرمایه گذاری این میزان افزایش پیدا خواهد کرد. InVision درحال حاضر از وقتی شرکت Slack عنوان شرکت سال Inc را در سال ۲۰۱۵ دریافت کرد، بزرگ تر است؛ به طوری که به یکی از رقبای شرکت چندمیلیارددلاری Adobe تبدیل شده و این غول نرم افزاری را وادار کرده تا برای ماندن در رقابت، تغییرات اساسی در محصولاتش ایجاد کند.

والبرگ هم در InVision و هم در شرکت هایی که از محصولات آن استفاده می کنند، درحال نابودی یکی از باورهای بزرگ انسان است: اینکه حضور فیزیکی اعضای تیم برای موفقیت آن ها ضروری است.  او معتقد است این ایده به گذشته تعلق دارد که بزرگ ترین افکار زمانی به ذهن افراد می رسد که دور هم جمع شده باشند. والبرگ می گوید:

نوآوری جادو نیست؛ بلکه نتیجه ای از تنظیمات درست است. وقتی شخصی افکار درست داشته باشد و از ابزار مناسب استفاده کند، نوآوری رخ خواهد داد.

آمازون با معرفی دو سرویس AMB و QLDB رسما وارد دنیای بلاک چین شد

آمازون با رونمایی دو سرویس مبتنی بر بلاک چین به  نام های AMB و QLDB به صورت رسمی وارد دنیای این فناوری کاربردی شد.

به گزارش زومیت، در پی انتشار پلتفرم توسعه ی بلاک چین IBM برای سرویس های مبتنی بر وب آمازون (AWS)، ورود رسمی این غول آمریکایی را به دنیای بلاک چین می شد حدس زد؛ اما حال به صورت رسمی این موضوع تأیید شده است. شرکت Amazon با رونمایی دو سرویس مبتنی بر بلاک چین، به صورت رسمی حضورش را در دنیای این فناوری اعلام کرد.

این دو سرویس جدید که از آن ها به نام های AMB (بلاک چینِ مدیریت شده ی آمازون) و QLDB (دیتابیس دفترکل کوانتومی) یاد می شود، در کنفرانس re:Invent 2018 رونمایی شدند.

طبق اطلاعات یادشده در وب سایت رسمی AMB، این پلتفرم درواقع قرار است «سرویس کاملا مدیریت شده» را به کاربر ارائه دهد تا بتواند به راحتی «شبکه های مبتنی بر بلاک چین در مقیاس مختلف» را توسعه دهد. با شنیدن این جمله ممکن است فکر کنید سرویس AMB دقیقا همان چیزی است که امروزه Blockchain از آن بی بهره است و می  تواند به دلایل زیادی پر اهمیت باشد. با وجود این بهتر است قبل از هر اظهارنظری، کمی به این سرویس وقت دهیم تا ببینیم چه عملکردی از خود برجای می گذارد.

آمازون گفته سرویس AMB قرار است از فریم ورک متن باز هایپرلجر فابریک استفاده کند. البته این موضوع چندان هم دور از انتظار نبود؛ چراکه همان طور که پیش تر گفتیم، آی بی ام به تازگی پلتفرم توسعه ی بلاک چین خود را برای سرویس های مبتنی بر وب آمازون منتشر کرده است. آمازون اعلام کرده در آینده ای نزدیک،  سرویس ای ام بی با اتریوم همگام سازی خواهد شد.

شایان ذکر است سرویس QLDB را نمی توان به معنای واقعی کلمه، سرویس مبتنی بر بلاک چین مستقل به حساب آورد. QLDB درواقع یکی از اجزای AMB به شمار می آید که وظیفه اش نگه داری تاریخچه ی تغییرات اعمال شده روی داده های این سرویس است. آمازون مدعی شده سرویس QLDB می تواند بسته به وضعیت های مختلف و در مواقع نیاز، از ظرفیت بیشتری درمقایسه با حد معمول بهره مند شود. البته درصورت نیاز، حتی خلاف این وضعیت نیز ممکن است و می توان ظرفیت آن را کمتر کرد.

علاقه مندان می توانند درخواست ثبت نام برای این دو سرویس را اینترنتی ثبت کنند؛ اما بهتر است به خاطر داشته باشند که AMB و QLDB فعلا به مرحله ی پایانی توسعه ی خود نرسیده اند و آنچه هم اکنون ارائه می دهند، بیشتر شبیه پیش نمایشی از سرویس اصلی است. درصورتی که ثبت نام را آمازون تأیید کند، علاقه مندان خواهند توانست شبکه ی مبتنی بر بلاک چین خود را تولید کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

4 × دو =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *