دکه ی خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه 14 بهمن ۹۶

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در هفتاد و ششمین شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.

بیوگرافی آرش فردوسی؛ موسس ایرانی آمریکایی دراپ باکس

آرش فردوسی کارآفرین ایرانی آمریکایی، دانشجوی انصرافی دانشگاه ام آی تی و یکی از مؤسسان سرویس محبوب دراپ باکس است.

به گزارش زومیت، آرش فردوسی متولد شهر اورلند پارک ایالت کانزاس آمریکا و یکی از مؤسسان شرکت دراپ باکس است. او این شرکت را به کمک درو هوستون، از دوستان دوران دانشگاه خود تأسیس کرده است. این دو برنامه نویس دانشجوی ام آی تی در سال ۲۰۰۹ پیشنهاد خریدی که از طرف استیو جابز ارائه شده بود رد کردند که به عقیده بسیاری از کارشناسان بزرگ ترین اشتباه آن ها بوده است.

فردوسی در سال ۲۰۱۱ در لیست ۳۰ کارآفرین برتر زیر ۳۰ سال مجله ی inc قرار گرفت. مجله ی فورچن نیز در همان سال او را در لیست ۴۰ کارآفرین برتر زیر ۴۰ سال قرار داد. یک سال بعد مجله تک کرانچ او و همکارش را به عنوان کارآفرینان برتر سال معرفی کرد. فردوسی در حال حاضر در شرکتی که خودش تأسیس کرده مشغول به کار بوده و ثروتی در حدود ۵۰۰ میلیون دلار دارد.

تولد و تحصیل

آرش فردوسی متولد ۷ اکتبر سال ۱۹۸۵ در شهر اورلند پارک ایالت کانزاس است. او از والدین ایرانی متولد شد و در دسته بندی ملیتی، یک ایرانی آمریکایی تبار محسوب می شود. او در سال ۲۰۰۴ از دبیرستان بلو ولی نورث وست فارغ التحصیل شد و پس از آن به رؤیای همیشگی خود یعنی تحصیل در دانشگاه ام آی تی جامعه عمل پوشاند.

فردوسی در زمان تحصیل به کمک پدرش با زبان برنامه نویسی کیوبیسیک آشنا شد. پس از آن در دوره های آموزشی ++C شرکت کرد و به این زبان برنامه نویسی علاقه مند شد. رؤیای تحصیل در ام آی تی نیز تنها برای پیشرفت در علم برنامه نویسی در ذهن او پدیدار شد. از کلاس های مورد علاقه فردوسی در دانشگاه ام آی تی می توان به دوره ۶.۰۴۶  اشاره کرد. این دوره برنامه نویسی در دانشگاه ام آی تی مخصوص طراحی و پیاده سازی الگوریتم ها است. فردوسی در مصاحبه های خود عنوان کرده که علاقه شدیدی به الگوریتم ها و بهینه سازی نرم افزارها و کدهای برنامه نویسی دارد. او بسیار علاقه مند بود که با استفاده از الگوریتم های مناسب زمان اجرای برنامه ها را تا حد امکان کاهش دهد. از نظر او دوره ۶.۰۴۶ دانشگاه ام آی تی، او را به خوبی با توسعه ی الگوریتم های مقیاس پذیر آشنا کرده است. فردوسی  آموخته های خود در این دوره را به عنوان پایه های برنامه نویسی دراپ باکس و سرویس قابل مقیاسش عنوان می کند.

فردوسی در دوران تحصیل و با کمک پدرش زبان های کیوبیسیک و ++C را آموخت

فردوسی در دوران تحصیل در این فکر بود که برای تأسیس یک شرکت حتما نیاز به داشتن تحصیلات مدیریتی دارد؛ اما جامعه ی دوستانی که او در این دانشگاه داشت، ذهنش را متقاعد کرد که با تفکرات نو اندیش نیز می توان شرکتی موفق تأسیس کرد. او در همان سال های تحصیل به همراه دوستانش سرویسی برای قرض دادن کتاب توسعه داد و نامش را BookX@mit گذاشت. او که علاقه ی زیادی به سیستم های مقیاس پذیر داشت، به فیسبوک و سرویس گسترده ی آن نیز علاقه مند شد و در دوران تحصیل، برای کارآموزی در این شرکت اقدام کرد.

در همان سال های تحصیل در دانشگاه، آرش با درو هوستون آشنا شد. هوستون یک سال زودتر از فردوسی از دانشگاه فارغ التحصیل شد. در سال ۲۰۰۷ بود که ایده ی  توسعه ی نرم افزاری برای ذخیره سازی فایل ها در فضای ابری به ذهن هوستون خطور کرد. او به سرعت این ایده را با آرش فردوسی، دوست صمیمی اش در جریان گذاشت. فردوسی نیز پس از مخالفت های اولیه ی جزئی و پس از پنج ساعت بحث، ایده ی هوستون را پذیرفت. او در سال آخر تحصیل دانشگاه را رها کرد و تمام تمرکز خود را روی توسعه این نرم افزار گذاشت. البته فردوسی سیستم قوی دانشگاه  MIT را نیز در این تصمیم مؤثر می داند. او در این باره می گوید: اگر شما در دوره های تحصیلی دانشگاه MIT موفق باشید، می توانید زمانی را به  کار روی پروژه های شخصی اختصاص دهید. اگر پروژه ی شما شکست بخورد، باز هم می توانید برای ادامه ی تحصیل به دانشگاه بازگردید.

دراپ باکس

هوستون  و فردوسی به سرعت کار برنامه نویسی و توسعه ی ایده ی خود را شروع کردند. آن ها در روزهای ابتدایی به تنهایی کار می کردند. تیم آرش و درو به خوبی همدیگر را تکمیل می کردند. آرش تفکر و سابقه ی مدیریت استارتاپ نداشت اما درو علاقه ی زیادی به مدیریت شرکت داشت. از طرفی دیدگاه های منطقی فردوسی در مدیریت شرکت، برخی اوقات دیدگاه های خوش بینانه ی هوستون را اصلاح می کرد. این ترکیب مکمل باعث شد که طرح آن ها با موفقیت پیاده سازی شود.

در همان سال اول دفتر اصلی دراپ باکس در سان فرانسیسکو تأسیس شد و این دو توانستند سرمایه گذاری خطرپذیر برای شرکت خود پیدا کنند. سرمایه گذاری اولیه که در شرکت آن ها انجام شد، ارزشی در حدود ۷.۲ میلیون دلار داشت و باعث شد رشد دراپ باکس با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند. یکی از اولین سرمایه گذاران دراپ باکس، پژمان نوزاد، تاجر ایرانی فرش بود. او که دارای تجارتی کاملا متفاوت با اکوسیستم استارتاپی است، در بسیاری از شرکت های نوپای آمریکایی سرمایه گذاری کرده است.

استیو جابز قصد داشت در سال ۲۰۰۹، دراپ باکس را با رقمی نجومی تصاحب کند

یکی از وظایف اصلی فردوسی در دراپ باکس، مصاحبه و کیفیت سنجی افراد استخدامی بود. او همواره به دنبال افرادی بود که چشم اندازی مشابه به آینده ی سرویس داشته و با فرهنگ آموزش محور این شرکت هماهنگ باشند. وظیفه ی مهم دیگر او، بررسی محصول نهایی و کاربرپسند بودن آن است. او جلسات منظمی با توسعه دهندگان در آخر هفته ها برگزار و برنامه های آتی توسعه ی محصول را به کمک آن ها تدوین می کند. محیط کاری که فردوسی و دوستش برای کارمندان فراهم کرده اند، به معنای کامل شفاف سازی را نشان می دهد. این شرکت مسابقاتی هفتگی نیز در طول سال برگزار می کند. این مسابقات که با نام هفته ی هک شناخته می شوند، به کارمندان اجازه می دهند روی موضوعات و اهداف جذاب خود کار کنند و ویژگی های جدیدی به محصول شرکت اضافه کنند.

آرش فردوسی تا سال ۲۰۱۲ به عنوان مدیر ارشد فناوری در دراپ باکس مشغول به کار بود. از آن سال به بعد آدیتیا آگاروال به این سمت منصوب شد و فردوسی به عنوان عضو هیئت مدیره به فعالیت خود در این سرویس ادامه داد. دراپ باکس در حال حاضر در ۱۳ شهر دفتر دارد و در بیش از ۲۰۰ کشور خدمت رسانی می کند. این سرویس به ۲۰ زبان زنده ی دنیا عرضه می شود. تعداد کاربران دراپ باکس چیزی حدود ۵۰۰ میلیون نفر گزارش شده است. طبق گزارش این شرکت، تعداد مشتریان تجاری آن  حدود ۲۰۰ هزار نفر است. شرکت های مشهوری همچون آندر آرمور و نشنال جئوگرافیک از مشتریان آن ها هستند. در حال حاضر ارزش دراپ باکس، ۱۰ میلیارد دلار تخمین زده می شود.

یکی از اتفاقات جالب تاریخ دراپ باکس پیشنهاد خرید این شرکت از طرف استیو جابز است. این نابغه ی کارآفرینی، در سال ۲۰۰۹ و درحالی که این سرویس هنوز محبوبیت آنچنانی نداشت پیشنهاد خرید وسوسه انگیزی به مؤسسان ارائه داد. گزارش ها حاکی از این هستند که این پیشنهاد، عددی ۹ رقمی بود. هوستون در مورد این پیشنهاد می گوید: «جابز بسیار علاقه مند بود شرکت ما را به طور کامل بخرد؛ این در حالی بود که ما از ساختن و توسعه شرکت لذت می بردیم و دوست داشتیم آن را به شرکت بسیار بزرگ تر تبدیل کنیم.» او در ادامه در مورد جلسه ای که داشتند اینگونه توضیح می دهد که این کارآفرین بزرگ با وجود رد شدن پیشنهاد خرید، نصیحت ها و راهنمایی های مفیدی به آن ها ارائه کرده است. در نهایت دراپ باکس مسیر خود را با استقلال پیش برد و اپل نیز سرویس رقیبی با نام  آی کلاود عرضه کرد که امروزه محبوب تر از دراپ باکس است.

جابز در دیداری که با مؤسسان دراپ باکس داشت این نکته را بیان کرد که سرویس آن ها محصول نیست و تنها می توان به عنوان یک ویژگی خاص به آن نگاه کرد. کارشناسان معتقدند بزرگ ترین اشتباه عمر کاری فردوسی و دوستش، رد کردن پیشنهاد اسطوره کارآفرینی بوده است؛ چراکه امروز شرکت های بزرگ دنیای فناوری یعنی اپل، گوگل و مایکروسافت هر کدام سرویس ابری مخصوص خود را ارائه کرده و به رقیبانی سرسخت برای دراپ باکس تبدیل شده اند. در این میان این شرکت مستقل برای جذب مشتریان عادی و تجاری راه سختی در پیش دارد.

 جوایز و افتخارات

مجله ی Inc در سال ۲۰۱۱ فردوسی و هوستون را در لیست کارآفرین برتر زیر ۳۰ سال معرفی کرد. در مقاله ای که به همین مناسبت در این مجله منتشر شد، این کارآفرینان روزهای ابتدایی تأسیس شرکت را مانند هر استارتاپ دیگری شرح می دهند. به گفته ی آن ها روزهای ابتدایی با کدنویسی شبانه روزی و در یک دفتر کوچک تاریک سپری می شد.

مجله ی فورچن در سال ۲۰۱۱ لیستی از ۴۰ کارآفرین برتر زیر ۴۰ سال منتشر کرد. مؤسسان دراپ باکس در این لیست نیز حضور داشتند. فورچن در مقاله ی خود این کارآفرین را به خاطر جذب بیش از ۴۵ میلیون کاربر در کمتر از چهار سال،  موفق می دانست. در زمان انتشار آن مقاله روزانه حدود ۱۳ میلیون فایل در دراپ باکس ذخیره می شد که از تعداد توییت های روزانه نیز بیشتر بود.

از افتخارات دیگری که آرش به همراه دوست قدیمی اش کسب کرده است، می توان به جایزه ی کرانچی مجله ی تک کرانچ اشاره کرد. این مجله در سال ۲۰۱۴ جایزه ی مخصوص کارآفرینی خود را به این دو کار آفرین اهدا کرد. یک سال پیش از دریافت این جایزه فردوسی و هوستون توانسته بودند تعداد کارمندان خود را از ۲۰۰ نفر به بیش از ۵۰۰ نفر افزایش دهند. تک کرانچ یکی از دلایل اهدای این جایزه را فرهنگ سازمانی عنوان می کند که فردوسی و هوستون در دراپ باکس ایجاد کرده بودند.

یکی دیگر از افتخارات فردوسی، دریافت جایزه ی ۱۰۰ هزار دلاری کوروش کبیر از بنیاد شرپا بوده است. شروین پیشه ور، مؤسس این بنیاد و جایزه است و در سال ۲۰۱۴، اولین جایزه ی کوروش کبیر را به فردوسی اهدا کرد. جایزه ی کوروش کبیر هرساله توسط بنیاد شرپا به ایرانیان مقیم آمریکا اهدا می شود که قدمی مؤثر در تجارت برداشته باشند. پیشه ور دلیل اهدای اولین جایزه به فردوسی را بالا بردن استاندارد این جایزه و تشویق دیگر ایرانی های مقیم آمریکا به فعالیت هایی بزرگ شبیه دراپ باکس عنوان می کند.

آرش فردوسی جزو آن دسته از کارآفرینان و متخصصانی است که فعالیت زیادی در فضای مجازی ندارد. مصاحبه های زیادی از او در دسترس نیست و صفحات شخصی اش در اینستاگرام و لینکدین نیز اطلاعات خاصی از زندگی او بیان نمی کنند. به هر حال او را می توان استیو وزنیاک دراپ باکس نامید که بر خلاف وزنیاک، با مدیرعامل و همکار خود ارتباطی خوب داشته و توانسته است در شرکتی که خودش تأسیس کرده، باقی بماند.

فردوسی در یکی از معدود مصاحبه های خود به دانشجویانی که قصد تأسیس یا عضویت در استارتاپ دارند، نصیحتی کاربردی می کند:

برای کار در شرکت های باسابقه و بزرگ، همیشه فرصت هست. پس بهتر است تا زمانی که نگرانی خاصی ندارید در زندگی ریسک کنید. ریسک در زندگی کاری با کار در استارتاپ میسر می شود.

به نظر من تفاوتی ندارد که یک استارتاپ تأسیس کنید یا به تیمی در یکی از آن ها ملحق شوید. نکته ی مهم این است که خود را در میان افراد باهوش و با استعداد قرار دهید. به نظر من، محیط استارتاپ ها و شرکت های فناوری محور، جایی است که اکثر کارمندان باهوش هستند. در این میان، نقطه ی قوت شما قرار گرفتن در میان بهترین نوابغ است.

بانک مرکزی از ۱۵ بهمن سرویس USSD را قطع می کند

بانک مرکزی اعلام کرده که از ۱۵ بهمن ماه سرویس USSD قطع خواهد شد که این تصمیم اعتراضاتی در پی داشته است.

به گزارش زومیت، ظاهرا بانک مرکزی تصمیم گرفته است که سرویس USSD را که امکان پرداخت و دریافت شارژ اعتباری را برای کاربران فراهم می کند، به یک باره قطع کند. بر این اساس رمضانعلی سبحانی فر با اشاره به ابلاغیه بانک مرکزی مبنی بر قطع کدهای دستوری تلفن همراه (ستاره مربع) از ۱۵ بهمن ماه ۹۶ اعلام کرد:

به این تصمیم معترض هستیم و نباید در یک سکوت خبری و بدون کار کارشناسی این سرویس از دسترس مردم خارج شود.

به گفته ی وی، بسیاری از کاربران تلفن همراه از طریق این کدهای دستوری سرویس هایی مانند پرداخت و شارژ اعتباری دریافت می کنند و تعداد بی شماری از مشترکان موبایل در مناطق محروم و روستایی و نیز مشترکان بی بضاعت و آنهایی که گوشی هوشمند ندارند از این سرویس بهره می برند، بنابراین نباید بدون روش جایگزین، آن را قطع کرد.

رئیس کمیته ارتباطات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که در صورت بروز این اتفاق، دولت و بانک مرکزی باید پاسخگوی مجلس باشند، چرا که مشترکان موبایل نمی توانند از طریق اپلیکیشن نسبت به پرداخت و دریافت سرویس ها اقدام کنند. بانک مرکزی باید از ۶ ماه قبل با اعلام به اپراتورها، راهکاری برای جایگزینی این سرویس می اندیشید.

وی گفت: به نظر می رسد در اجرای این طرح سوء مدیریت و دست های پنهانی وجود دارد که قصد دارند از این رانت استفاده کرده و اپلیکیشن یا شیوه جدیدی را تعریف کنند و مردم مجبور شوند به سمت استفاده از شیوه جدید بروند.

سبحانی فر با بیان اینکه در صورت قطع سرویس USSD مردم مجبورند برای خرید کارت شارژ کاغذی به دفاتر پیشخوان مراجعه کنند یا گوشی هوشمند داشته باشند که از طریق اپلیکیشن، شارژ اعتباری دریافت کنند، افزود: در اجرای این طرح، حجم عظیمی از سوء استفاده اتفاق می افتد که ما با آن مخالفیم.

عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در مورد عدم امنیت استفاده از سرویس کدهای دستوری به عنوان یکی از دلایل قطع این سرویس، گفت: این سوال مطرح می شود که چطور این سرویس در عرض یک شب، نا امن شد و چرا بانک مرکزی از ۶ ماه قبل اعلام نکرد که سرویس USSD ضعف امنیتی دارد و از امنیت کافی برخوردار نیست؟

وی با تاکید بر این که باید در یک پروسه زمانی و با انجام کار کارشناسی برای این سرویس تصمیم گیری شود، افزود: پرداخت از طریق کدهای دستوری روزانه حدود ۷۰ میلیون تراکنش را رقم می زند و حدود ۴۰ میلیون نفر از طریق این سرویس، تراکنش زیر ۴۰ هزار تومان دارند. نباید با تصمیم یک شبه مردم را غافلگیر کرد.

اپلیکیشن Telegram X به طور رسمی از سوی تلگرام تایید و معرفی شد

تلگرام رسما اپلیکیشن TelegramX را به عنوان کلاینت رسمی معرفی کرد.

به گزارش زومیت، چند روز پیش، اپلیکیشن Challegram با تغییر دادن نام، آیکون و اطلاعات خود به Telegram X پلتفرم اندروید تبدیل شد. نسخه ای متفاوت از تلگرام با ظاهر جذاب و سریع تر که در سکوت خبری در پلی استور ارائه شد. سر انجام تلگرام در سایت خود این اپلیکیشن را به طور رسمی معرفی کرد تا از این پس، شاهد دومین اپلیکیشن رسمی این تیم باشیم.

اپلیکیشن Telegram X نسخه ای مجزا و ساخته شده بر اساس TDLib است که موفق شده ظاهری جذاب تر و سریع تر را نسبت به تلگرام اصلی برای کاربران مهیا کند. به گفته تلگرام، این اپلیکیشن مصرف باتری بهینه تری نسبت به نسخه اصلی دارد و امکانات متعددی نیز در آن تدارک دیده شده است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

  • محیط جذاب و روان تر: اگرچه محیط کلی برنامه تفاوتی با نسخه اصلی ندارد اما چند دقیقه گشت زدن در برنامه کافی است تا متوجه محیط سریع تر و انیمیشن های جذاب موجود در برنامه شوید. علاوه بر این اگر سری به کانال ها بزنید شاهد بزرگتر شدن کادر پیام ها و عکس ها برای خوانایی بهتر، و همچنین حذف نوار مزاحم Mute/UnMute خواهید بود که مرور مطالب کانال ها را بسیار ساده و لذت بخش تر از همیشه کرده است. صفحه اصلی برنامه نیز حالا با Swipe به راست صفحه تماس ها منتقل خواهد شد.
  • نمایش بدون Bubble: ویژگی جذابی که در این نسخه وجود دارد و باعث زیبایی چشمگیر برنامه خواهد شد، حذف Bubble ها یا همان کادر دور پیام ها است. با این کار محدوده متن یا عکس گسترش پیدا خواهد کرد و برای مثال عکس ها به صورت تمام صفحه نمایش داده خواهند شد. البته این موضوع کاملا به سلیقه شما بستگی خواهد داشت و ممکن است به هیچ وجه طرفدار این ویژگی نشوید.
  • پیش نمایش چت ها: نکته ی جالبی که به این نسخه اضافه شده، امکان تماشای پیش نمایش از چت ها است. از حالا کافی است روی چت ها لمس طولانی کنید تا پیش نمایشی از محتویات داخل آن به شما نمایش داده شود.
  • بازطراحی موزیک پلیر و منوی اتچ: تغییر ظاهری دیگری که در برنامه رخ داده از نو طراحی شدن موزیک پلیر و منوی اتچ است. کافی است تا روی آیکون ارسال فایل لمس کنید تا با منوی جدید و بسیار کارآمدتر Telegram X آشنا شوید. موزیک پلیر برنامه نیز دستخوش تغییراتی شده است تا محیط روان تری در اختیار شما قرار دهد.
  • پخش شناور ویدیو: ویژگی جذاب دیگر در این برنامه امکان نمایش شناور ویدیوها در برنامه است. اگر با ویدیو مسیج ها کار کرده باشید حتما می دانید که این ویدیوها می توانند به صورت شناور به پخش شدن خود ادامه دهند تا همزمان با تماشای آن ها امکان خارج شدن از چت و گشت زدن در برنامه نیز وجود داشته باشد. در این نسخه این ویژگی برای ویدیوها نیز در دسترس خواهد بود.
  • Swipe کردن پیام ها: در این نسخه، با کشیدن یک پیام به سمت راست یا چپ، می توانید به امکانات مختلفی نظیر فوروارد، ریپلای و … دسترسی داشته باشید.

امکان جایگزینی TelegramX با نسخه اصلی تلگرام

بله درست خواندید. تلگرام رسما اعلام کرده که پروژه تلگرام ایکس ممکن است در آینده جایگزین نسخه اصلی تلگرام شود. البته تلگرام قولی در این رابطه نداده و تاکید کرده که حتی اگر این اتفاق رخ ندهد، این نسخه می تواند به توسعه یافتن امکانات جدید و وسیع تر تلگرام اصلی کمک کند.

رونمایی از TDLib: تلگرام مخصوص خود را بسازید

مورد دیگری که در پست جدید تلگرام به آن اشاره شده، TDLib است که ابزاری جدید برای توسعه دهندگان به شمار می رود تا به کمک آن بتوانند سریع و ساده تر از Telegram API اقدام به ساخت نسخه های شخصی سازی شده از تلگرام کنند.

آیفون 10 و 10 پلاس با رم ۴ گیگابایتی عرضه می شوند

مینگ چی  کو، تحلیل گر شناخته شده ی KGI، با انتشار گزارش جدید از عرضه ی دو گوشی  هوشمند به عنوان نسل بعدی آیفون ۱۰، آیفون ۱۰ پلاس و یک گوشی با نمایشگر ال سی دی ۶.۱ اینچی خبر داده است.

به گزارش زومیت، مینگ چی  کو، تحلیل گر مؤسسه ی تحلیلی KGI، اطلاعات جدیدی در رابطه با آیفون های بعدی اپل که انتظار می رود امسال راهی بازار شود، ارائه کرده است. بر اساس اطلاعات ارائه شده، اپل در نظر دارد سال جاری میلادی همچون سال گذشته، سه نسخه آیفون راهی بازار کند. اطلاعات ارائه شده نشان از این دارد که نسل بعدی شامل نسخه ی جدید آیفون ۱۰، آیفون ۱۰ پلاس و همچنین نسخه ی ارزان تری از آیفون با بهره گیری از نمایشگر ۶.۱ اینچی ال سی دی خواهد بود.

مینگ چی  کو که اطلاعات خود را از چرخه ی تولید محصولات اپل دریافت و پیش بینی های خود را بر این اساس ارائه می کند، در مورد آیفون ۶.۱ اینچی ال سی دی اطلاعات جدیدی ارائه کرده است. بر اساس گفته های مینگ چی  کو، کمپانی های پگاترون، فاکسکان و ویسترون، اصلی ترین مونتاژکنندگان آیفون ۶.۱ اینچی اپل خواهند بود. این کمپانی ها به ترتیب ۶۰، ۳۰ و ۱۰ درصد از تولید را بر عهده خواهند داشت. همچنین باید به این نکته اشاره کرد که نزدیک به ۷۰ درصد از ظرفیت تولید پنل  ال سی دی ۶.۱ اینچی بر عهده ی ژاپن دیسپلی خواهد بود. بنا بر شنیده ها ،اپل از پنل  ال سی دی استفاده خواهد کرد که به لطف بهره گیری از فناوری جدید این کمپانی ژاپنی، تنها ۰.۵ میلی متر حاشیه خواهند داشت.

گوشی ال سی دی ۶.۱ اینچی اپل که در مقایسه با دو نسخه ی مجهز به نمایشگر اولد ارزان تر خواهد بود، از فناوری هایی نظیر فیس آی دی بهره خواهد برد. همچنین باید به باتری یک سلولی با ظرفیت ۲۸۵۰ تا ۲۹۵۰ میلی آمپر ساعت اشاره کرد. نمایشگر این گوشی در مقایسه با آیفون ۱۰ تا ۸.۵ درصد مساحت بیشتری خواهد داشت. قیمت احتمالی این گوشی هوشمند از ۷۰۰ تا ۸۰۰ دلار (در کشور آمریکا) خواهد بود.

قیمت پایین این گوشی هوشمند به لطف حذف شماری از قابلیت ها به دست خواهد آمد که از جمله ی آن ها می توان به استفاده از فریم آلومینیومی و حذف قابلیت تاچ سه بعدی و دوربین پشتی تکی اشاره کرد. همچنین حافظه ی رم این گوشی در مقایسه با نسل بعدی آیفون 10 و آیفون ۱۰ پلاس کمتر و فقط ۳ گیگابایت خواهد بود.

کو به این نکته اشاره کرده است که نسل جدید آیفون های اولد با بهره گیری از نمایشگری ۵.۸ و ۶.۵ اینچی راهی بازار خواهد شد. هر دو نسخه از وجود حافظه ی رم ۴ گیگابایتی بهره خواهند برد و باتری نسخه ی پلاس با ۲۵ درصد افزایش، ۳۳۰۰ تا ۳۴۰۰ میلی آمپر ساعت ظرفیت خواهد داشت.

کو همچنین اعلام کرده است که انتظار ندارد تا سال ۲۰۱۹ تغییر گسترده ای در سیستم دوربین TrueDepth انجام شود و از این رو نسل جدید آیفون های اپل با بهره گیری از اغلب امکانات آیفون ۱۰ راهی بازار خواهد شد.

نوکیا نسخه‌ 4G گوشی 3310 را در چین عرضه می کند

شرکت HMD دارنده ی امتیاز برند نوکیا، ماه آینده گوشی خاطره انگیز Nokia 3310 4G را در چین عرضه می کند.

به گزارش زومیت، نوکیا قصد دارد نسخه ی 4G گوشی ۳۳۱۰ را ماه آینده در چین عرضه کند.

نوکیا مدتی است که با گوشی هایی مانند ۳۳۱۰ احساسات نوستالژی کاربران را نشانه گرفته است. ظاهرا نوکیا از این راهبرد نتیجه گرفته است و حالا قصد دارد نسخه ی 4G همان گوشی را در چین عرضه کند. به گزارش Cnet این گوشی ماه فوریه در چین عرضه خواهد شد.

مشخص نیست که واقعا چرا نوکیا یا HMD که برند نوکیا را در اختیار دارد، از ابتدا این گوشی را با قابلیت 4G عرضه نکرد و تصمیم گرفت با 3G شروع کند. به هر حال، گوشی خاطره انگیز برای قابل  استفاده بودن در عصر حاضر باید از سرعت لازم برخوردار باشد. نسخه ی جدید ۳۳۱۰ از نسل چهارم فناوری ارتباطی بهره می برد و می تواند به عنوان وای فای هات اسپات یا مودم همراه عمل کند. این گوشی به دوربین دو مگاپیکسل با فلش LED، جک هدفون، صفحه نمایش پولاریزه، بلوتوث ۴ و ۵۱۲ مگابایت حافظه ی داخلی با قابلیت افزایش از طریق کارت حافظه مجهز است. Nokia 3310 4G قرار است در دو رنگ آبی آسمانی و خاکستری عرضه شود.

معرفی این گوشی در چین منطقی به نظر می رسد؛ چرا که جمعیت عظیم این کشور بستری مناسب برای آزمایش گوشی های جدید به حساب می آید. این مدل خاص ممکن است در مناطق روستایی برای افرادی که به گوشی ساده تر نیاز دارند یا به عبارتی توان مالی خرید مدل های پیشرفته را ندارند مناسب باشد. مطمئنا بازار خاصی برای گوشی هایی با امکانات کم وجود دارد و HMD در این مدل سعی کرده است سرعت ارتباط امروزی را به طراحی آشنای قدیمی اضافه کند.

نوکیا تراشه نسل پنجمی ReefShark را معرفی کرد

نوکیا تراشه ی نسل پنجمی ReefShark را با وعده ی سرعت بالغ بر ۸۴ گیگابیت  بر ثانیه به ازای هر سلول معرفی کرد.

به گزارش زومیت، نوکیا با همکاری ۳۰ اپراتور از سراسر دنیا، قصد دارد با جدیدترین تراشه ی خود موسوم به ReefShark، نسل بعدی شبکه های موبایل را خلق کند. باید خاطرنشان کنیم که این تراشه بخشی از معماری اپراتور به شمار می رود؛ بنابراین در گوشی های هوشمند به کار گرفته نخواهد شد. تراشه ی ReefShark دستاورد بزرگی برای نوکیا محسوب می شود و به  لطف آن، اپراتورها قادر خواهند بود با صرف هزینه ی پایین ، تجربه ی بسیار بهتری برای کاربران خود به  ارمغان آورند.

بزرگ ترین پیشرفت صورت گرفته در تراشه ی ریف شارک، افزایش سه  برابری ظرفیت از ۲۸ گیگابیت  بر ثانیه در تراشه های فعلی نوکیا به مقدار فوق العاده بالای ۸۴ گیگابیت  بر ثانیه به ازای هر ماژول محسوب می شود. طبق آنچه در بیانیه ی مطبوعاتی نوکیا آمده، دلیل اصلی افزایش فاحش ظرفیت پذیرش در تراشه ی ریف شارک، بهره گیری از آنتن های MIMO (چند ورودی – چند خروجی) است؛ این آنتن ها نسبت به سخت افزار فعلی، ۵۰ درصد کوچک تر و ۶۴ درصد بهینه تر هستند.

تراشه ی جدید ریف شارک به صورت یک پلاگین به ماژول های بیس بند AirScale کنونی نوکیا متصل خواهد شد؛ این ماژول ها در حقیقت برای پشتیبانی از قابلیت 5G تنها به ارتقاء نرم افزاری نیاز دارند. پس از آنکه تراشه ی جدید نوکیا به بیس بند های AirScale متصل شد، هرکدام از این ماژول ها قادر به انتقال داده  های موبایل با نرخ ۸۴ گیگابیت  بر ثانیه خواهد بود، ضمن اینکه با اتصال چندین ماژول، می توان به نرخ فوق العاده ی ۶ ترابیت  بر ثانیه نیز دست یافت که برای شهرهایی با تراکم جمعیت بالا، یک نیاز مبرم محسوب می شود.

این مجموعه به صورت کامل از متد Network Slicing نیز پشتیبانی می کند که به  لطف آن، اپراتورهای شبکه ی مجازی می توانند سخت افزار را به  اشتراک بگذارند. خاطرنشان می کنیم که تراشه ی ریف شارک از سه ماهه ی سوم سال جاری میلادی به صورت انبوه روانه ی بازار خواهد شد.

قرارداد خرید ۱.۱ میلیارد دلاری بخش گوشی‌ اچ‌ تی سی توسط گوگل نهایی شد

پس از گذشت چند ماه از زمان قطعی شدن تصاحب بخش طراحی گوشی  هوشمند اچ تی سی توسط گوگل، حال این خرید ۱.۱ میلیارد دلاری نهایی شده است.

به گزارش زومیت، بر اساس آخرین اخبار منتشر شده، به نظر می رسد تصاحب ۱.۱ میلیارد دلاری اچ تی سی توسط گوگل نهایی شده و در واقع بخش طراحی گوشی  هوشمند اچ تی سی رسما به زیر پرچم گوگل رفته است. ریک استرلوه، قائم مقام بخش سخت افزار گوگل، با انتشار پستی در وبلاگ خود این نکته را به صورت رسمی اعلام کرده است. استرلوه در پست خود به این نکته اشاره کرده که با پیوستن تیمی خلاق، انتظار می رود در سال جاری شاهد رونمایی از محصولات جدید و نوآورانه ای به بازار باشیم.

بر اساس قرارداد منعقدشده بین دو کمپانی گوگل و اچ تی سی، قرار است ۲۰۰۰ نفر از نیروی کاری که پیش از این در اچ تی سی مشغول به کار بودند، راهی گوگل شوند. استرلوه به این نکته اشاره کرده است که تایپه به بزرگ ترین هاب گوگل در منطقه ی آسیا و اقیانوسیه تبدیل خواهد شد. البته باید به این نکته اشاره کرد که بخش تولید گوشی  هوشمند اچ تی سی در کنار بخش هدست  واقعیت مجازی این کمپانی تایوانی همچنان به صورت مستقل به فعالیت خود ادامه خواهد داد؛ ولی بخش بزرگی از تیم تحقیق و توسعه ی گوشی  هوشمند اچ تی سی راهی گوگل خواهند شد.

نهایی شدن این قرارداد را باید به منزله ی بزرگ تر شدن هر چه بیشتر سایز تیم سخت افزاری گوگل و نشانه ای دال بر جدیت هر چه بیشتر این کمپانی برای فعالیت در حوزه ی سخت افزار خواند. گوگل پیش از این با بخشی از نیروهایی که به استخدام این کمپانی درآمده اند برای تولید گوشی های هوشمند پیکسل ۲ و پیکسل ۲ ایکس ال همکاری کرده بود.

گوگل در حال حاضر به عنوان یکی از بازیگران کوچک از نظر سهم بازار گوشی  هوشمند است. البته باید به این نکته اشاره کنیم که این شرکت در حال حاضر تنها در زمینه ی عرضه ی گوشی  هوشمند رده بالا فعالیت می کند.

هرچند پیکسل های گوگل هنوز نتوانسته اند موفقیتی برای این کمپانی ایجاد کنند؛ اما گوگل انتظار دارد قرارداد خرید بخش طراحی گوشی  هوشمند اچ تی سی، تغییراتی در روند محصولات سخت افزاری این کمپانی ایجاد کند.

گلکسی اس 9 سامسونگ گران تر از گلکسی اس 8 خواهد بود

طبق خبرها، گلکسی اس  ۹ سامسونگ قیمت بیشتری نسبت به پرچم دار سال گذشته این شرکت دارد.

به گزارش زومیت، طبق گزارش های منتشرشده، گوشی های گلکسی اس  ۹ و گلکسی اس  ۹ پلاس سامسونگ، گران ترین عضو خانواده کهکشانی ها تا به امروز خواهند بود. همان طور که می دانید، شرکت سامسونگ برای عرضه و قیمت گذاری گوشی های خود در بازار کره جنوبی و بازار جهانی سیاست متفاوتی در پیش می گیرد.

این شرکت سال گذشته گلکسی اس ۸ را با قیمتی در حدود ۹۳۵ هزار وون (۸۷۵ دلار) در بازار کره  جنوبی عرضه کرد. انتظار می رود سامسونگ امسال گلکسی اس  ۹ را با قیمتی بین ۹۵۰ تا ۹۹۹ هزار وون یعنی در حدود ۸۹۰ تا ۹۳۵ دلار در این کشور عرضه کند.

سامسونگ سال گذشته گلکسی اس  ۸ را با قیمت پایه ۷۵۰ دلار روانه بازار آمریکا کرد. احتمال می رود این شرکت نسل جدید پرچم دار خود را با ۱۰ درصد افزایش قیمت یعنی در حدود ۸۰۰ دلار در آمریکا عرضه کند.

طبق خبرهای منتشر شده سامسونگ قرار است در تاریخ ۲۵ فوریه به طور رسمی از پرچم دار جدید خود در نمایگاه MWC 2018 رونمایی کند. همچنین این شرکت پیش فروش پرچم دار جدید خود را در تاریخ ۲ تا ۸ مارس به مدت هفت روز به انجام خواهد رساند.

سامسونگ احتمالا امسال گوشی هوشمند تاشو تولید کند

گوشی هوشمند تاشو سامسونگ از پنل اولد تاشو برخوردار خواهد بود.

به گزارش زومیت، چند سال است که مرتب شایعاتی می شنویم که سامسونگ در حال کار بر روی گوشی هوشمند تاشو است. شایعات زیادی در این مورد شنیده شده است و پتنت های زیادی ثبت شد؛ ولی سامسونگ تا عرضه ی چنین دستگاهی هنوز فاصله ی زیادی دارد. در حالی که خود سامسونگ اعلام کرده بود گوشی هوشمند تاشو را در سال ۲۰۱۸ عرضه می کند، گزارشات اخیر بیان می کردند که این گوشی ممکن است اوایل سال ۲۰۱۸ عرضه شود. در حال حاضر مشخص نیست کمپانی چه زمانی این کار را انجام می دهد.

پنل های اولد تاشو جزئی از استراتژی ۲۰۱۸ سامسونگ هستند

پیش تر در همین ماه بود که گزارش شد سامسونگ در ماه مارس امسال طراحی گوشی هوشمند تاشو را نهایی می کند و در ماه سپتامبر شروع به تولید پنل های اولد تاشو برای آن خواهد کرد. این یعنی گوشی هوشمند تاشو را در ماه دسامبر یا اوایل سال ۲۰۱۹ خواهیم دید.

سامسونگ در انتشار اطلاعات درآمد سه ماهه ی چهارم سال ۲۰۱۷ خود اشاره کرد که پنل اولد آن ها، امسال توانایی رقابت آن ها در بخش پریمیوم را با عرضه ی پنل های تاشو، تقویت می کند. از آنجایی که کمپانی کره ای نمایشگرهای اولد گوشی های هوشمند خود را از شرکت تابع خود تامین می کند، آن قسمت از شرکت باید پیش از این که بخش موبایل بتواند یک دستگاه را سرهم و آن را در بازار عرضه کند، آغاز به تولید پنل های اولد تاشو کند.

ساسمونگ در کنفرانس مطبوعاتی خود اشاره کرد که بخش موبایل قرار است تلاش کند گوشی های هوشمند خود را با اتخاذ فناوری های پیشرفته مثل نمایشگرهای اولد تاشو، متمایز کند. این موضوع نشان می دهد سامسونگ همچنان به ایده ی عرضه ی گوشی هوشمند تاشو علاقه دارد و به صورت جدی روی آن کار می کند تا بتواند تا پایان امسال کار آن را تمام کند.

چند هفته پیش گزارش شد گوشی هوشمند تاشو، پنل اولد تاشو ۷.۳ اینچی خواهد داشت. این دستگاه وقتی به سمت داخل تا می شود،نقش یک گوشی را ایفا می کند و وقتی به سمت بیرون باز می شود، به عنوان تبلت عمل می کند. گفته می شود نمایشگر سامسونگ روی پنلی کار می کند که به صورت کاملا روان و بدون هیچ مشکلی در نمایش، رو به داخل و بیرون خم می شود.

سامسونگ در کنفرانس مطبوعاتی خود هیچ زمان مشخصی برای آماده شدن پنل های تاشو خود اعلام نکرد اما حداقل تایید کرد که کمپانی این مورد را جزئی از استراتژی خود برای سال ۲۰۱۸ کرده است. اما با شرایط موجود، بعید است که گوشی هوشمند تاشو تا پایان سال میلادی جاری عرضه شود.

سامسونگ سخت افزار مَعدن کاوی ارز دیجیتال توسعه می دهد

گزارش ها حکایت از آن دارند که سامسونگ در حال کار روی سخت افزاری برای مَعدن کاوی ارز دیجیتال است.

به گزارش زومیت، طی سال های اخیر، ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک چین، توجه بسیاری را به سوی خود جلب کرده اند. با توجه به سود نجومی حاصل از سرمایه گذاری روی ارزهای دیجیتال، طی مدت اخیر، سرمایه گذاران بسیاری نسبت به تزریق سرمایه ی خود به این بازار ترغیب شده اند. در حالی که برخی ترجیح می دهند تا برای بازگشت سریع سرمایه ، ارزهایی همچون بیت کوین را خریداری کنند، علاقه مندان به دنیای فناوری تمایل دارند تا با بهره گیری از سخت افزارهای قدرتمند، به مَعدن کاوی ارزهای دیجیتال بپردازند؛ از این رو، تقاضا برای کارت های گرافیک بالارده و کامپیوترهای قدرتمند، افزایش چشم گیری داشته است.

چند ماه پیش، سامسونگ با ساخت سیستمی متشکل از چندین گلکسی اس ۵، برای نخستین بار وارد فضای ارزهای دیجیتال شد. در حالی که این پروژه  بیشتر جنبه ی آزمایشی داشت؛ اما اکنون به نظر می رسد که سامسونگ برای بهره بردن از بازار پرتقاضای ارزهای دیجیتال، در حال کار روی سخت افزار تجاری برای مَعدن کاوی ارزهای رمزپایه است.

براساس گزارشی از پایگاه کره ای The Bell، گفته می شود که سامسونگ، ساخت تراشه های ASIC (مدارهای مجتمع با کاربرد خاص) ویژه ی مَعدن کاوی بیت کوین و سایر ارزهای رمزپایه را آغاز کرده است. گمان می رود که سامسونگ از ماه جاری، این تراشه  ها را در اختیار یک تولیدکننده ی ناشناس چینی ابزارهای مَعدن کاوی قرار خواهد داد. گزارش یادشده حکایت از آن دارد که سامسونگ در این پروژه، عمدتا نقش تولیدکننده ی تراشه را خواهد داشت و تولید انبوه تراشه های ASIC را از پایان ماه جاری آغاز خواهد کرد.

خاطرنشان می کنیم که سامسونگ تراشه های مورد بحث را به افراد عادی با توانایی مَعدن کاوی ارزهای دیجیتال نخواهد فروخت؛ بلکه به موجب قراردادی که سال گذشته با یک شرکت چینی تولیدکننده ی ابزارهای مَعدن کاوی منعقد کرده است؛ صرفا آن ها را در اختیار این تولیدکننده ی چینی قرار خواهد داد.

مدتی پیش، شایعاتی مربوط به انعقاد قراردادی بین سامسونگ و Baikal، شرکت روسی تولیدکننده ی سخت افزار مَعدن کاوی بیت کوین برای تأمین تراشه های ASIC در فضای مجازی منتشر شد. سال گذشته سامسونگ با پایان  دادن به سلطه ی ۲۴ ساله ی اینتل به بزرگ ترین شرکت فعال در صنعت نیمه هادی بدل شد؛ بنابراین با درنظر گرفتن تلاش کره ای ها برای گسترش کسب وکار نیمه هادی خود، چندان مایه ی تعجب نیست که این شرکت در جست وجوی فرصت های جدید، وارد بازار مَعدن کاوی ارزهای دیجیتال شود.

Spheres؛ جنگل بارانی کروی‌شکل آمازون در سیاتل آغاز به کار کرد

آمازون با هدف گسترش مقر خود در سیاتل، فضای کاری کروی شکلی را با نام Spheres در این شهر افتتاح کرد.

به گزارش زومیت، آمازون روز دوشنبه، طی مراسمی، فضای کاری جدیدی را به شکل جنگل های بارانی در شهر سیاتل افتتاح کرد. سران این شرکت امیدوارند تا کارکنان آن در فضای کاری جدید خود ایده های بکری را در ذهن بپرورانند. اگرچه شهرهای مختلف آمریکای شمالی در تلاش برای ترغیب بزرگ ترین خرده فروشی آنلاین دنیا جهت اعطای امتیاز میزبانی مقر دوم آمازون به آن ها هستند؛ اما این شرکت کماکان در حال توسعه ی مقر اصلی خود است.

در حالی که برج های اداری آمازون و غذاخوری های مجلل آن، جایگزین انبارها و پارکینگ های منطقه ی South Lake Union سیاتل شده اند؛ مجتمع Spheres نیز که از امروز از کارکنان آمازون میزبانی می کند، نقطه ی عطفی در مسیر توسعه ی سیاتل طی یک دهه ی اخیر به شمار می رود. سه گنبد شیشه ای مجتمع Spheres، بیش از ۴۰ هزار گیاه از ۴۰۰ گونه ی مختلف را دربرمی گیرد. آمازون که به خاطر فرهنگ کاری سخت گیرانه ی خود مشهور است، امید دارد تا مجموعه ی سرسبز و پرنشاط این مجتمع کروی شکل باعث شود تا کارکنان آن، مجال بیشتر و بهتری برای تفکر پیدا کنند و ایده های جذابی برای محصولات و طرح های جدید ارائه دهند.

فضای Spheres بیش از آنچه که شبیه  به یک دفتر کار باشد، به یک گلخانه می ماند. در داخل این مجتمع، به جای اتاق  های کنفرانس سرپوشیده یا میز های بزرگ، راهروها و فضاهایی غیرعادی برای برگزاری جلسات به چشم می خورد. جف  بزوس، بنیان گذار متمول آمازون، فضای کاری جدید این شرکت را طی مراسمی با حضور مدیران اجرایی آمازون، مقامات منتخب و احزاب رسانه به صورت رسمی افتتاح کرد. بزوس عبارت «Alexa, open the Spheres» یا «الکسا، مجتمع Spheres را افتتاح کن» را به زبان آورد و در این حین، درست مانند دستگاه های مبتنی بر دستیار دیجیتال الکسا، حلقه ای در سقف Spheres به رنگ آبی درآمد.

آمازون از سال ۲۰۱۰ تا تابستان ۲۰۱۷ حدود ۳.۷ میلیارد دلار، روی ساخت ساختمان  ها و زیرساخت های سیاتل سرمایه گذاری کرده است و از این رو مقامات رسمی شهرهای مختلف برای میزبانی مقر دوم آمازون وارد رقابت شده اند. این شرکت پیش بینی می کند که در مجموع بیش  از ۵ میلیارد دلار برای ساخت مقر اصلی دوم خود سرمایه گذاری کند و در این مسیر بیش از ۵۰ هزار شغل ایجاد شود. جان شوتلر، قائم مقام واحد املاک، مستغلات و تسهیلات جهانی آمازون می گوید: ما قصد ساخت نمادی خاص و به یاد ماندنی برای مقر خود و شهر سیاتل را داشتیم.

آمازون در اوایل ماه ژانویه، تعداد شهرهای کاندید برای میزبانی مقر دوم خود را از ۲۳۸ شهر به ۲۰ مورد کاهش داد. شهرهای باقی مانده از بوستون و نیویورک گرفته تا آستین، تگزاس، کلان شهرهای بزرگی محسوب می شوند که می توانند افراد تحصیل کرده و مستعد را به سوی خود جذب کنند. آمازون تابستان گذشته رقابت برای مقر دوم خود را آغاز کرد و قصد دارد، برنده  را اواخر امسال معرفی کند.

جی اینسلی، فرماندار واشینگتن، در مراسم افتتاح مجتمع Spheres، این فضای کاری کروی شکل را در کنار برج Space Needle، نمادهای ایالت واشینگتن دانست. مجتمع Spheres که توسط شرکت معماری NBBG طراحی شده است، به  بخشی  از تورهای مقر آمازون تبدیل خواهد شد. خاطرنشان می کنیم که مردم عادی نیز از امروز و با وقت قبلی می توانند از نمایشگاهی در داخل مجتمع کروی شکل آمازون دیدن کنند.

رمزگشایی کد ذخیره‌ بیت کوین در مولکول DNA توسط یک گروه نرم افزاری

ذخیره سازی بیت کوین در مولکول DNA از چالش برانگیزترین موارد فعالیت در زمینه ی ارزهای رمزپایه و استفاده از مولکول DNA است.

به گزارش زومیت، راز سه ساله ی بیت کوین بالاخره هفته ی گذشته به پایان خود رسید. ساندر وایتس، دانشجوی بلژیکی ۲۶ ساله دکترا در دانشگاه آنتورپ، کدی را کرک کرد که کلید رسیدن  به بیت کوین داخل یک رشته DNA مصنوعی را برملا می کند.

این کلید (موادی که برای ارائه ی رشته متن مرتب  شده بودند) به عنوان بخشی  از چالش ذخیره سازی بیت کوین DNA، داخل مولکول DNA قرار گرفته بود. این چالش در سال ۲۰۱۵، بعداز سخنرانی نیک گلدمن، پژوهشگری در مؤسسه ی بیوانفورماتیک اروپا، درمورد استفاده  از DNA برای ذخیره ی اطلاعات در مجمع جهانی اقتصاد که هرساله در داووس سوئیس برگزار می شود، شروع شد. گلدمن حین سخنرانی، لوله های DNA که کلید یک کیف  پول حاوی بیت کوین را در آن ها رمزگذاری کرده بود، توزیع کرد.

قرار شد اولین کسی که بتواند DNA را مرتب و فایل ها را رمزگشایی کند، بیت کوین به مالکیت او درآید. قیمت بیت کوین در آن زمان ۲۰۰ دلار بود و اکنون ارزش آن بالغ  بر ۱۰ هزار دلار است.

گلدمن فرصتی سه ساله برای حل این چالش تعیین کرد و اگر این دوشنبه (در روز انتشار مطلب این مدت به  پایان رسید) کسی نتواند کد را کرک کند، فرصت به  پایان می رسد. تا دسامبر اخیر هیچ کس نتوانسته بود این بیت کوین را به  دست بیاورد؛ به  همین دلیل گلدمن یک پست یادآوری در توییتر گذاشت و اعلام کرد که فرصت برای رقابت درحال اتمام است. این توییت توجه وایتس را جلب کرد. وایتس از گلدمن درخواست یک نمونه DNA کرد و ماه  گذشته  همراه  با همکارانش به کرک کردن کد پرداخت. او در صفحه ی خود نوشت:

وقتی این توییت را خواندم بسیار هیجان زده شدم و به  خاطر دارم که به دوستانم گفتم هر چه روی آن کار می کنیم باید کنار بگذاریم و تمام تمرکزمان را روی حل این چالش معطوف کنیم.

وایتس در این رقابت از ابتدا یک قدم از همه جلوتر بود: او نه تنها روی میکروبیولوژی محاسباتی در دانشگاه مطالعه می کرد؛ بلکه به ابزار پیشرفته ای برای توالی و مرتب کردن ژنوم دسترسی داشت. زمانی که وایتس نمونه ی DNA را که گلدمن به او داده بود مرتب کرد، باید کد داخل آن را کرک می کرد.

گلدمن جزئیات رمزگشایی اطلاعات داخل DNA را در مقاله ای با موضوع ذخیره سازی DNA در  Nature منتشر کرده است . گلدمن در این مقاله می نویسد برای رمزگشایی اطلاعات داخل DNA باید متن یا فایل باینری (۰ و ۱) را انتخاب کنید و آن را برمبنای سه عدد ( ۰، ۱، و ۲) بازنویسی کنید. این کار برای رمزگشایی داده های داخل بلوک های سازنده ی حیات یعنی چهار باز نوکلئوتید سیتوزین، تیمین، آدنین و گوانین مورد استفاده قرار می گیرد. وایتس توضیح داد که کدگذاری داده ها به عنوان باز نوکلئوتیدی بستگی به این دارد که کدام بازنوکلئوتیدی قبلا آمده است. بنابراین به عنوان مثال، اگر باز قبلی آدنین و بخش بعدی اطلاعات ۰ بود، کدگذاری با نام سیتوزین انجام می شود. اگر بخش بعدی اطلاعات ۱ بود، کدگذاری با نام گوانین انجام می شود و این روند همین طور ادامه می یابد. وقتی این  داده ها به عنوان قطعاتی از DNA مصنوعی کدگذاری شوند، این قطعات برای شناسایی و خواندن فایل های اصلی ذخیره شده در DNA مورد استفاده قرار می گیرند.

در چالش بیت کوین، درمجموع ۹ فایل در این قطعات DNA وجود داشتند. این فایل ها با یک جریان  کلیدی رمزگذاری شده بودند. این جریان  کلیدی، یک مجموعه ی تصادفی  از کاراکترهایی است که پیام متنی ساده ی اصلی برای مبهم کردن معنای آن را تشکیل می دهند.

هدف گلدمن جلب توجه  به  سمت پتانسیل فوق العاده ی DNA به عنوان یک گزینه ی ذخیره ی طولانی مدت بود

کد جریان  کلیدی که توسط گلدمن در یک مجموعه ی اسناد آورده شده است، رقابت را توضیح می دهد. وایتس بعد از اجرای کد توانست قطعات DNA را با یک ترتیب صحیح مرتب کند و یک قطعه ی DNA طولانی تشکیل دهد. او بعد از چند مرحله پیچ وتاب دادن فنی، توانست ترتیب DNA را به  شکل یک پیام ساده دربیاورد و کلید محرمانه را کشف و بیت کوین (همچنین چندین محصول جانبی شامل یک نقاشی از جیمز جویس و لوگوی مؤسسه ی بیوانفورماتیک اروپا) را قفل گشایی کند. او موفق شد ۵ روز قبل  از تمام شدن مهلت، این کد را کرک کند. وقتی از او پرسیده شد که قصد دارد با بیت کوین چه  کند، جواب داد:

شاید وقتی زمان مناسب فرابرسد، آن را بفروشم و بخشی  از پول به دست آمده از آن را صرف تحقیقاتم کنم. با بقیه پول می توانم از همکارانم که در این راه به من کمک کردند تشکر کنم و اتمام دوره ی دکترای خودم را به طور شیک جشن بگیرم.

اگرچه طی رقابت مطرح شده ازسوی گلدمن اولین باری است که از DNA به عنوان محل ذخیره کلید محرمانه ارزهای رمز پایه استفاده می شود؛ ولی هدف گلدمن جلب کردن توجه ها به سمت پتانسیل فوق العاده ی DNA به عنوان یک گزینه ی ذخیره ی طولانی مدت بود. این روش جدید از ذخیره سازی اطلاعات درحال حاضر توسط کمپانی هایی مثل مایکروسافت بررسی می شود. مایکروسافت می خواهد ذخیره سازی داده های DNA را به ابر خود اضافه کند. این روش ذخیره سازی همچنین راه  حلی بالقوه برای حل مشکل سازماندهی داده های روز افزون بشریت است.

کسی چه می داند، شاید ذخیره سازی DNA روزی به روشی مشهور و جدید برای ذخیره کلیدهای محرمانه ارزهای رمز پایه شما تبدیل شود. اما همان طور که وایتس نشان داد، این روش ذخیره سازی DNA توسط هکرها غیر قابل  نفوذ نیست و در برابر هک آسیب پذیر است. وایتس در ایمیلی گفت:

شما باید این نکته را در نظر بگیرید که روند خواندن اطلاعات به جای اینکه همانند هارد درایو چندهزارم ثانیه طول بکشد، چند روز طول می کشد. بنابراین اگر ارزهای رمزپایه را در نظر داشته باشیم، فکر می کنم که ذخیره ی کلیدهای محرمانه روی DNA می تواند ایده خوبی برای جلوگیری  از فروش عمده به  دلیل ترس باشد. به علاوه، این روش ممکن است یکی از امن ترین راه ها برای ذخیره کلیدهای شما باشد؛ چراکه هنوز هر کسی به فناوری مرتب سازی DNA دسترسی سریع ندارد.

بازسازی انفجار پرتو گاما برای نخستین بار در محیط آزمایشگاه

دانشمندان برای نخستین بار موفق به بازسازی شلیک ریز یک پرتو گاما در محیط آزمایشگاه شده اند.

به گزارش زومیت، شلیک پرتو گاما یا شلیک  شدید نوری، درخشان ترین رویداد نجومی قابل  مشاهده ی جهان محسوب می شود. این موج های پر انرژی پرتوهای گاما در زمانی کم تر از چند ثانیه یا دقیقه منتشر می شوند. برخی از شلیک های پرتو گاما بسیار درخشان هستند؛ به طوری که می توان آن ها را با چشم غیرمسلح دید؛ مانند شلیک مشهور GRB 080319B که سال ۲۰۰۸ توسط مأموریت کاوشگر سویفت ناسا (Swift GRB Explorer) کشف شد.

اما با وجود قدرتمند بودن این پدیده ی نجومی، دانشمندان هنوز دلیل شلیک پرتو گاما را نمی دانند. در این بین حتی برخی بر این عقیده اند که این پدیده در واقع پیامی است که توسط تمدن های فوق پیشرفته ی فرازمینی ارسال می شود. اکنون دانشمندان توانسته اند برای نخستین بار، یک نسخه ی کوچک از شلیک پی درپی  پرتو گاما را در محیط آزمایشگاه بازسازی کنند.

یکی از فرضیات در مورد منبع شلیک پرتو گاما این است که آن ها در واقع در اثر انتشار انرژی اجرام کیهانی عظیم و پر انرژی همچون سیاهچاله ها ایجاد می شوند. از این جهت که خود سیاهچاله ها هم از موضوعات اسرارآمیز ستاره شناسی محسوب می شوند، پژوهش در مورد شلیک پرتو گاما هم موضوع بسیار جالب توجهی است.

پرتوهایی که توسط سیاهچاله ها منتشر می شوند، بیشتر شامل الکترون ها و پادماده حاوی ذرات پوزیترون هستند. همه ی این ذرات دارای همتایان پادماده ای دقیقا مشابه خودشان هستند؛ اما با باری متضاد. این پرتوها میدان مغناطیسی قوی دارند و چرخش ذرات در اطراف میدان های مغناطیسی منجر به شلیک پرتو گاما می شود. البته این تنها یکی از فرضیات مطرح شده است.

دانشمندان هنوز دقیقا نمی دانند که میدان های مغناطیسی چگونه پدید می آیند. متأسفانه در پژوهش شلیک پرتوی گاما مشکلاتی وجود دارد.این پدیده نه تنها در زمانی بسیار کوتاه رخ می دهد؛ بلکه در فواصلی بسیار دور و در کهکشان های دوردست به وقوع می پیوندد؛ کهکشان هایی که حتی میلیارد سال نوری از زمین فاصله دارند. برای درک بهتر می توانید عددی با ۲۵ صفر را تصور کنید؛ فاصله ی میلیارد سال نوری از ما در واحد متر چنین عددی است. به این جهت، دانشمندان در واقع در حال پژوهش در مورد پدیده ی نجومی هستند که به طرز غیر قابل  باوری در نواحی دورست و به صورت تصادفی رخ می دهد و تنها چند ثانیه طول می کشد.

قدرتمندترین لیزر جهان

دانشمندان اخیرا پیشنهاد داده اند که بهترین روش برای کشف رازهای شلیک پرتو گاما، بازسازی آن در محیط آزمایشگاهی است. در حقیقت دانشمندان در این مورد، می توانند منبع کوچکی از پرتوهای الکترون و پوزیترون را بازسازی و نحوه ی رفتار آن ها را مشاهده کنند. به تازگی گروهی بین المللی با استفاده از یکی از قوی ترین لیزرهای جهان، موفق شده اند این پدیده را برای نخستین بار بازسازی کنند. این پژوهشگران از لیزر جمینی (Gemini) در آزمایشگاه رادرفورد اپلتون در انگلستان بهره بردند.

جمینی که از آن به عنوان قوی ترین لیزر جهان نام برده می شود، انرژی بسیار بالایی منتشر می کند. از این جهت، بهترین ابزار برای انتشار پرتو گاما و بررسی نحوه ی رفتار آن  است. پژوهشگران در این آزمایش موفق شدند برخی عوامل کلیدی (از جمله نحوه ی ایجاد میدان های مغناطیسی) را که در پدید آمدن شلیک پرتو گاما نقش اصلی را ایفا می کنند، بررسی کنند و با این آزمایش توانستند برخی از فرضیات خود در مورد نحوه ی عملکرد میدان مغناطیسی و قدرت آن ها را تأیید کنند. در واقع آن ها دریافتند که مدل های شبیه سازی شده ای که برای درک شلیک پرتو گاما مورد استفاده قرار می گیرند، درست هستند. مورد دیگر اینکه، این آزمایش نه تنها برای بررسی شلیک پرتوهای گاما اهمیت دارد، بلکه باید در نظر داشت ماده ای که تنها از الکترون ها و پوزیترون ها ساخته شده باشد، یک ماده ی فوق العاده منحصر به فرد است.

ذرات طبیعی در زمین عمدتا از اتم ساخته شده اند؛ ذراتی که دارای یک هسته ی مثبت سنگین اند که از ابرهای نور و الکترون های منفی احاطه شده اند. با توجه به تفاوت باورنکردنی وزن بین این دو ذره (سبک ترین هسته  دارای وزنی معادل ۱۸۳۶ برابر یک الکترون است)، تقریبا تمام پدیده هایی که ما در زندگی روزمره تجربه می کنیم، از پویایی الکترون ها نشأت می گیرند که در پاسخ به ورودی های خارجی (همچون نور، ذرات دیگر، میدان مغناطیسی) بسیار سریع تر واکنش نشان می دهند.

اما در یک پرتو الکترونی-پوزیترونی، هر دو ذره دقیقا دارای جرمی همسان هستند؛ از این جهت، واکنش متفاوت این دو می تواند به نتایج جالب توجهی بینجامد. به عنوان مثال، در دنیای الکترونی-پوزیترونی صدا وجود ندارد. اما چرا دانشمندان به رویدادهایی که در فواصلی بسیار دوردست رخ می دهند، اینچنین اهمیت می دهند؟ در این مورد دلایل مختلفی مطرح است. به عقیده ی دانشمندان درک چگونگی ایجاد شلیک پرتو گاما به آن ها امکان درک بیشتر سیاهچاله ها و در نتیجه چگونگی پدید آمدن جهان  را می دهد. البته در این بین، برخی از پژوهشگران هنوز هم به دنبال یافتن پیام های نهفته تمدن های فرازمینی در این ذرات پر انرژی هستند.

مؤسسه  ی جستجو هوش فرازمینی (SETI) که سال ها است در این مورد تلاش می کند، با ثبت سیگنال های الکترومغناطیسی منتشرشده در فضا به دنبال یافتن این پیام ها است. البته واضح است که آن ها با بهره بردن از آشکارسازها می توانند سیگنال های مختلفی از فضا دریافت کنند؛ اما مسئله زمانی دشوار می شود که بخواهیم سیگنال های مربوط به تمدن های پیشرفته ی فضایی را از سیگنال های طبیعی جدا کنیم که در این صورت، باید قاعدتا به خوبی با سیگنال های طبیعی هم آشنا باشیم. مشخصا چنین پژوهشی برای یافتن تمدن های پیشرفته کاربرد نخواهد داشت؛ اما اگر روزی چنین سیگنال هایی کشف شود، پژوهشگران با درک بهتر پدیده های طبیعی می توانند به  خوبی سیگنال های مربوط به تمدن های هوشمند را جداسازی کنند!

طرح ناسا برای ارسال راکتور اتمی کوچک و بهینه به فضا

ناسا در نظر دارد راکتور شکافت اتمی کوچک و پرتوانی موسوم به کیلوپاور را به فضا ارسال کند.

به گزارش زومیت، برای امیدوار ساختن انسان ها در هر سطحی از استعمار یا مسکونی سازی طولانی مدت مریخ، ما باید سیستم های تولید توانی توسعه دهیم که بتوانیم از طریق آن ها نیازهای انرژی خود را در آن دنیای جدید برآورده کنیم. در راستای همین نیازها، ناسا، وزارت انرژی ایالات متحده (DOE) و آزمایشگاه ملی لس آلاموس (LANL) با جدیت روی طرحی موسوم به کیلوپاور Kilopower کار کرده اند. کیلوپاور یک راکتور انرژی هسته ای جمع و جور است که می تواند روی سیاره ی سرخ و جاهایی فراتر از آن کار کند.

نمونه ی اولیه ی راکتور کیلوپاور تقریبا به اندازه ی یک ظرف قهوه است و از اورانیوم برای تأمین برق بین یک و ۱۰ کیلووات تا مدت ۱۰ سال استفاده می کند. ۱۰ کیلووات در هر روز برای یک خانواده ی معمولی روی کره ی زمین بیش از اندازه کافی است؛ اما اگر هدف نهایی ناسا اسکان مردم در مریخ و فراسوی آن باشد، نیاز به مقادیر بیشتری خواهد داشت. پت مک کلور، مدیر پروژه ی کیلوپاور در LANL، می گوید: یک دستگاه توستر معمولی در حدود یک کیلووات توان استفاده می کند. در یک خانواده ی معمولی شما، به طور متوسط روزانه حدود ۵ کیلووات استفاده می کنید. این مقدار انرژی برای ناسا هم قابل توجه است. در ناسا، از ده ها تا صدها وات برق استفاده می شود؛ بنابراین یک کیلووات یا ۱۰ کیلووات برق، اساسا مقدار زیادی است.

لی مسیان، تکنسین اصلی ناسا در زمینه ی ذخیره ی انرژی و توان، به رویترز گفته است که یک مأموریت انسانی به احتمال زیاد نیاز به ۴۰ تا ۵۰ کیلو وات الکتریسیته دارد؛ به نحوی که بتواند همه ی انرژی مورد نیاز برای فعالیت های فضانوردان را تأمین کند. ممکن است این پرسش برای برخی پیش آید که چرا ناسا تصمیم به تولید راکتوری کوچک تر گرفته است که برق کمتری نسبت به همتایان بزرگ تر خود تولید می کند؟

با وجود اینکه ما اذعان می کنیم راکتورهای سنتی مسئله ی انرژی را حل می کنند؛ ولی مک کلور اشاره می گوید که اندازه ی کوچک تر نمونه ی اولیه، پیش بینی عملکرد و همچنین کارکرد آن را آسان تر می کند. راکتور چندگانه ی کیلوپاور می تواند به طور همزمان استفاده شود و حتی خود را کنترل کند؛ بدین معنی که شانس کمتری برای فرو گداخت هسته ای (گدازش استوانه هاى سوخت اتمي در اثر خرابی دستگاه هاى سردكن و رها شدن تابش خطرناک) وجود دارد. مک کلور می گوید: سوخت مذاب حتی اگر غیر ممکن نباشد، می تواند برای کاربردهایی که ما مد نظر داریم، بسیار دشوار باشد؛ برپایه ی روشی که ما فیزیک مسئله را مبتنی بر آن طراحی کرده ایم، راکتور اساسا گرما را به همان میزانی که از آن درخواست می شود، تحویل می دهد. بنابراین اگر ما خنک کننده را از دست بدهیم و میزان انرژی حرارتی تغییر کند، توان راکتور با همان میزان جدید تطبیق پیدا می کند و به خروجی متناسب با آن می رسد.

آماده برای فضا

هر راکتوری که برای مأموریت های ماه و مریخ مورد استفاده قرار می گیرد، باید کاملا بادوام باشد و بتواند در برابر محیط ها و عناصر آسیب زننده یا سخت عملکرد مناسبی ارائه دهد. در مریخ، توان رسیده  از خورشید در طول فصل ها تغییر می کند و طوفان گردوغبار می تواند برای چندین ماه طول در جریان باشد. در کره ی ماه، یک شب سرد مرطوب به مدت ۱۴ روز زمینی ادامه دارد. راکتور کیلوپاور به طور خاص با در نظر گرفتن این موانع طراحی شده است. میسون در نشریه ی خبری ناسا می گوید: ما یک منبع توان می خواهیم که بتواند محیط های با شرایط دشوار را اداره کند. کیلوپاور می تواند با سراسر سطح مریخ سازگار شود؛ از جمله پهنه های شمالی سیاره که ممکن است آب در آنجا وجود داشته باشد. کیلوپاور می تواند در ماه هم برای کمک به جستجوی منابعی در گودال های تاریک به کار گرفته شود.

به گفته ی مک کلور، برنامه ی فعلی این است که از مدل یک کیلوواتی کیلوپاور برای مأموریت های فضایی استفاده کنیم. نسخه ی ۱۰ کیلواتی برای مأموریت های فضایی یا مأموریت های عمیق به سطح مریخ استفاده خواهد شد. ناسا برای مورد دوم، پنج راکتور كیلوپاور را به فضا ارسال می كند.

به گزارش پایگاه پاپیولار ساینس، ناسا در حال مذاکره با گروه های تجاری است تا بررسی کنند که آیا علاقه ای به استفاده از راکتورهای کیلوپاور در پروژه های اکتشاف فضایی خود خواهند داشت یا خیر. فعلا از هیچ شرکتی نامی برده نشده است؛ اما اسپیس ایکس ایلان ماسک و لاکهید مارتین احتمالا نخستین گزینه هایی هستند که به ذهن می رسند. با این حال به آزمایش های بیشتری پیش از راه اندازی و استفاده از کیلوپاور نیاز است. ناسا قصد دارد در هفته های پیش رو، سیستم تأمین توان کیلوپاور را به هسته ی راکتور خود برای بررسی های نهایی متصل کند. این بررسی ها باید تا اواخر ماه مارس ادامه یابد و پس از آن یک آزمایش توان کامل آغاز خواهد شد که انتظار می رود حدود ۲۸ ساعت طول بکشد.

اگر کیلوپاور بتواند مراحل لازم برای راه اندازی و ارسال به فضا را سپری کند، باید آن را به عنوان دومین راکتور هسته ای ارسال شده به فضا توسط ایالات متحده به شمار آورد. مورد نخست SNAP 10A که در سال ۱۹۶۵ به فضا ارسال شد. باید امیدوار باشیم که مدت عملکرد راکتور دوم، بیشتر از عملکرد ۴۳ روزه ی راکتور اول باشد.

سیگار‌ الکترونیکی خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی را افزایش می دهد

علی رغم باور اشتباه بسیاری از افراد، مطالعات اخیر نشان داده اند که استعمال سیگارهای الکترونیکی نیز می توانند برای سلامتی انسان بسیار خطرناک باشند.

به گزارش زومیت، ممکن است برخی از مسئولین به دلیل تصور از خطر کم تر سیگارهای الکترونیکی نظر خود را درباره ی آن ها تغییر داده باشند؛ اما دانشمندان نظر دیگری دارند. یکی از مطالعات دانشگاه پزشکی نیویورک که اخیرا منتشر شده نشان می دهد که استعمال سیگارهای الکترونیکی با آسیب به DNA احتمالا شما را در معرض خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی قرار می دهد. برای مثال موش هایی که در طول ۱۲ هفته در شرایط آزمایشگاهی در معرض دودی مشابه سیگارهای الکترونیکی قرار گرفته بودند دچار آسیب های DNA مثانه، قلب و ریه شدند، علاوه بر اینکه ترمیم DNA و پروتئین های ریه محدود شد. به طور خلاصه؛ نیکوتین بدون توجه به اینکه چگونه انتقال می یابد، می تواند تبدیل به یک ماده ی مولد ایجاد کننده ی سرطان به نام کارسینوژن  در بدن شما شود.

پژوهشگران در جریان این پژوهش، مواد شیمیایی مضر دیگر را نیز شناسایی کردند. درحالی که آزمایش ها نشان می دهند استعمال سیگارهای الکترونیکی مضر است؛ اما قرار گرفتن در معرض دود این سیگارها نیز چیزی کم از استعمال آن ها ندارد. این مطالعه همچنین تأیید می کند که نیتروزامین تنباکو که به نوعی عامل مولد سرطان نیز محسوب می  شود در مایعات بدن افرادی که سیگار الکترونیکی می کشند ۹۷ درصد کم تر از افرادی است که از سیگارهای معمولی استفاده می کنند، البته این مطالعه اشاره می کند که این میزان ماده در افراد غیرسیگاری به شدت پایین تر است. این موضوع مصرف کنندگان سیگارهای الکترونیکی را در وضعیت مشابهی از مصرف کنندگان چسب های نیکوتین قرار می دهد.

احتمالا تا آزمایش های بیشتر روی حیوانات تا یکسال آینده و همچنین روی انسان در دوره ی زمانی بیش از یکسال به منظور دست یابی به نتایج قطعی تر باید منتظر ماند. مون شونگ تانگ پژوهشگر این مطالعه به بلومبرگ گفت که مشخص نیست که سیگارهای الکترونیکی مضرتر هستند یا سیگارهای معمولی.

در حالی که مطالعاتی مبنی بر احتمال ضرر کم تر سیگارهای الکترونیکی صورت گرفته است، این مطالعه نشان می دهد که مقداری از نیتروزاسیون نیکوتین در بدن انسان رخ می دهد. بنابراین به لحاظ نظری، شما همچنان با برخی از خطرات مشابه مواجه هستید. بنابراین با کاهش میزان قرار گرفتن در معرض دود سیگار می توانید تا حدی از مضرات آن ایمن باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

6 + 10 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *