معرفی نسخه ی جدید لپ تاپ فوق باریک SX12 وایو و توقف پشتیبانی اپل از ادوبی فلش در سافاری در چهل و سومین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار کامپیوتر

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در چهل و سومین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، به گزارش شرکت پکتوس، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر یا رایانه تقدیم شما گرامیان میگردد.

وایو نسخه ی جدید لپ تاپ فوق باریک SX12 را معرفی کرد

وایو نسخه ی جدیدی از لپ تاپ فوق باریک SX12 را با پردازنده ی ۶ هسته ای Comet Lake و مجموعه ای کامل از انواع درگاه ها معرفی کرد.

به گزارش زومیت، وایو نسخه ی جدید اولترابوک SX12 را با بدنه  ای سبک از جنس فیبر کربن و پلاستیک معرفی کرد. ضخامت این لپ تاپ وایو به ۱۵/۷ تا ۱۸ میلی متر می رسد و وزن آن تنها ۹۰۶ گرم است. به لطف حاشیه های بسیار باریک صفحه نمایش Full HD لپ تاپ، وایو موفق شده تا پنلی ۱۲/۵ اینچی را درون شاسی کلاس ۱۱ اینچی جای دهد. همچنین در طراحی صفحه کلید SX12 میزان فاصله   ی مراکز کلید ها از یکدیگر ۱۹ میلی متر در نظر گرفته شده است.

وایو SX12 در مدل ۲۰۲۰ خود از پردازنده ی نسل دهم Core i5-10210U یا Core i7-10710U اینتل استفاده می کند که به همراه ۴ تا ۶ هسته و گرافیک داخلی UHD عرضه می شوند. این نوت بوک همچنین از ۸ گیگابایت حافظه ی LPDDR3 و حافظه ی ذخیره سازی SSD با ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت و رابط PCIe یا SATA استفاده می کند.

مانند دیگر کامپیوترهای وایو SX12 جدید به طور کامل از فناوری TruePerformance بهره می برد که به موجب آن، لپ تاپ به لطف سیستم  خنک کننده ی پیشرفته و توان طراحی حرارتی افزایش یافته ی پردازنده، CPU را در بازه های زمانی طولانی تری با فرکانس های بالاتر به کار می گیرد.

مانند سری قبلی وایو SX12 این لپ تاپ شامل امکاناتی است که معمولا در نوت  بوک های ۱۲ اینچی یافت نمی شوند. به طور خلاصه، درگاه GbE، یک پورت USB 3.1 Gen 2 از نوع Type-C (که می تواند برای تبادل اطلاعات، تصویر و همچنین به عنوان شارژر استفاده شود)، یک پورت USB 3.1 Gen 2 از نوع Type-A، دو پورت USB 3.0 از نوع Type-A، یک درگاه حافظه ی SD، دو درگاه خروجی HDMI و D-Sub، یک ورودی ۳/۵ میلی متری صوتی و یک درگاه تغذیه ی اختصاصی قسمتی از امکانات SX12 است.

SX12 به بلوتوث ۴/۱، وای فای ۵، یک مودم 4G/LTE اختیاری، یک وب کم به همراه حسگر مادون قرمز برای تشخیص چهره، حسگر اثر انگشت و یک میکروفن به همراه اسپیکرهای استریو مجهز است. وایو می گوید SX12 می تواند با یک بار شارژ تا ۱۳/۵ ساعت در اختیار کاربر باشد، اما اشاره ای به ظرفیت دقیق باتری آن نمی کند. این لپ تاپ می تواند از طریق درگاه تغذیه برق یا ورودی USB-C شارژ شود.

نسل جدید وایو SX12 در رنگ های مشکی، نقره ای، قهوه ای، صورتی و قرمز در دسترس خواهد بود. قیمت فروش این لپ تاپ در ژاپن بسته به مدل انتخابی بین ۱۹۷٬۸۰۰ تا ۲۴۲٬۸۰۰ ین (۱۸۱۳ تا ۲۲۲۶ دلار) خواهد بود و هنوز خبری مبنی بر عرضه ی آن در بازار جهانی وجود ندارد.

گوگل در مرورگر کروم tab groups را با رابط کاربری جدید duet ادغام می کند

گوگل برای ترکیب هرچه بهتر Tab Groups با رابط کاربری جدید Duet، منو شناور به مرورگر کروم اندروید اضافه می کند.

به گزارش زومیت، اوایل سال ۲۰۱۹، گوگل به طور رسمی ویژگی «دسته بندی برگه ها به صورت گروهی» (Tab Groups) را به مرورگر کروم اندروید اضافه کرد. این امر بیانگر تغییر طراحی کلاسیک قسمت برگه ها به مدل جدید شبکه ای بود. حالا گوگل در قدم بعدی، مشغول آزمایش طرح های مختلف برای ادغام Tab Groups با رابط کاربری جدید کروم به نام «دوئت» (Duet) است.

در طراحی فعلی Tab Groups، نوار ابزار اختصاصی در قسمت پایین صفحه به کاربر اجازه ی جابه جایی بین گروه های مختلف برگه  ها را می دهد. اگر تاکنون از این ویژگی استفاده نکرده اید، می توانید با تایپ کردن عبارت chrome://flags در قسمت نوار آدرس مرورگر و سپس جستجوی عبارت Tab Groups، آن را فعال  کنید. با این حال، مشکل از جایی شروع می شود که نوار ابزار مرورگر که همیشه در قسمت بالای صفحه قرار داشت، در رابط کاربری جدید Duet به پایین صفحه منتقل می شود. به همین منظور، گوگل در تکاپوی یافتن بهترین طرح برای ترکیب این دو ویژگی درکنار یکدیگر است.

در یکی از طرح های آزمایشی، شاهد اضافه شدن بخش پرچم مانند کوچکی به رابط کاربری دوئت هستیم. در مدل پیشنهاد شده، نوار ابزار اختصاصی Tab Groups جای خود را به منو شناور روی بخش شمارنده ی برگه ها داده است که شامل آیکن علامت مثبت (+) برای اضافه کردن برگه به گروه بندی و پیکان رو به پایین به منظور پنهان سازی منو شناور است. با فشردن طولانی مدت آیکن شمارنده ی برگه ها دوباره ظاهر می شود.

بزرگ ترین ضعف این روش آن است که راه آسان و سریعی برای جابه جایی بین دو برگه از یک گروه وجود ندارد و اگر موقعیت برگه ای را فراموش کنید، برای یافتن آن مجبور هستید میان همه برگه های آن گروه جستجو کنید. با این حال، هنوز امکان مشاهده ی عنوان و پیش نمایش هر برگه در منوی اصلی جابه جایی برگه ها فراهم است که این امر مقداری از دشواری آن می کاهد.

درصورتی که از کاربران نسخه ی توسعه  دهندگان (Canary) گوگل کروم اندروید هستید، می توانید با واردکردن chrome://flags در قسمت URL و  فعال کردن گزینه ی Duet-TabStrip Integration، تغییرات مربوط به بخش گروه بندی برگه ها را مشاهده کنید. همچنین با فعال کردن گزینه ی Chrome Duet، می توانید رابط کاربری Duet را تجربه کنید.

اپل پشتیبانی از ادوبی فلش را در سافاری متوقف می کند

اپل پشتیبانی از ادوبی فلش را در سافاری تکنولوژی پریویو متوقف کرد و به زودی می توانیم شاهد توقف کامل استفاده از آن در مرورگر سافاری باشیم.

به گزارش زومیت، در سال ۲۰۱۷ ادوبی  رسما اعلام کرد تا پایان سال ۲۰۲۰ پشتیبانی از فلش را متوقف خواهد کرد و حالا با انتشار آخرین نسخه از مرورگر سافاری تکنولوژی پریویو (Safari Technology Preview)، اپل  گام دیگری در توقف کامل استفاده از این افزونه در سافاری برداشته است.

سافاری تکنولوژی پریویو که از بسیاری جهات می توان آن را نسخه ی بتای سافاری و ورژن آزمایشی آن دانست، به توسعه دهندگان و سایر کاربران اجازه می دهد قبل از انتشار نسخه ی نهایی، باگ ها و مشکلات اپلیکیشن را گزارش بدهند.

در گزارش انتشار سافاری تکنولوژی پریویو 99 که چند روز پیش منتشر شد، می توان بخشی کوچک اما بسیار مهم را مشاهده کرد که نشان می دهد پشتیبانی از ادوبی فلش در این اپلیکیشن متوقف شده است. این خبر بدین معنی است که دیگر نمی توان افزونه ی ادوبی فلش را در سافاری نصب یا از آن استفاده کرد. این تغییر هم اکنون برای کاربران سافاری تکنولوژی پریویو قابل مشاهده است؛ ولی کاربران سافاری آن را بعد از انتشار رسمی آخرین ورژن مرورگر اپل مشاهده خواهند کرد.

توقف استفاده از ادوبی فلش برای بسیاری از کاربران گجت های اپل غافلگیرکننده نیست؛ چراکه از سال ۲۰۱۰ نصب پیش فرض افزونه ی فلش در مک متوقف شده بود؛ ولی تا پیش ازاین کاربران در صورت نیاز می توانستند از آن استفاده کنند. اپل غیر فعال کردن ادوبی فلش را از نسخه ۱۰ سافاری و در مک او اس  سیرا آغاز کرد.

ادوبی تصمیم خود برای توقف پشتیبانی از فلش تا سال ۲۰۲۰ را سه سال پیش اعلام کرد و در همان زمان، اپل همراهی کامل و همکاری تنگاتنگ خود با این تصمیم را نشان داد و با اشاره به توقف نصب پیش فرض این افزونه در مک، گوشی آیفون  و آیپد، بر آن صحه گذاشت:

کاربران اپل چندی است وبگردی بدون فلش را تجربه می کنند. گوشی آیفون، آیپد و آیپاد تاچ هیچ گاه از فلش پشتیبانی نکرده اند. این افزونه از سال ۲۰۱۰ در مک به صورت پیش فرض استفاده نشده است و در حال حاضر اگر کاربران فلش را نصب کنند، افزونه به صورت پیش فرض غیرفعال خواهد بود.

حال به سال ۲۰۲۰ رسیده ایم و می توانیم به زودی منتظر پایان رسمی فعالیت فلش باشیم که باید مدت ها پیش اتفاق می افتاد.

مایکروسافت مجبور شد به روزرسانی جدیدی برای ویندوز 7 منتشر کند

مایکروسافت چند هفته پیش و بعد از انتشار آخرین به روزرسانی ویندوز ۷، اعلام کرده بود این سیستم عامل دیگر به روز نخواهد شد؛ با این حال، مجبور خواهد شد اطلاع رسانی خود را نقض کند.

به گزارش زومیت، مایکروسافت اوایل ماه جاری میلادی بعد از انتشار به روزرسانی KB4534310، اعلام کرد این آخرین به روزرسانی این سیستم عامل بعد از بیش از ۱۰ سال پشتیبانی خواهد بود. در حالی که این به روزرسانی مانند سایر به روزرسانی های معمول مایکروسافت به نظر می رسید، چند هفته بعد از انتشار آن مشخص شده نصب آن مشکلاتی برای بعضی کاربران ایجاد کرده است.

مایکروسافت در بیانیه ای اعلام کرد:

بعد از نصب  KB4534310، ممکن است زمانی که می خواهید تصویر پس زمینه ی خود را به حالت «کشیده» تغییر حالت دهید، این تصویر با تصویری تمام سیاه جایگزین شود.

این طور به نظر می رسد که این مشکل فقط زمانی پیش می آید که کاربر بخواهد تصویر پس زمینه ی خود را به حالت «کشیده» تغییر دهد و سایر حالت ها مشکلی ندارند.

بروز چنین نقصی بعد از اینکه مایکروسافت اعلام کرد پشتیبانی از ویندوز ۷ را متوقف کرده است، به وجهه ی این شرکت خدشه وارد کرد. همچنین در این شرایط، مایکروسافت باید بین تأییدکردن نقصی که کاربران برای رفع آن باید پول پرداخت کنند یا تاییدنکردن آن تصمیم گیری می کرد. به همین دلیل، با اینکه مایکروسافت در ابتدا اعلام کرد مشغول کار روی راه حل این نقص است و تنها سازمان هایی می توانند از این راه  حل استفاده کنند که به روزرسانی های امنیتی قابل تمدید (ESU) را خریده باشند، ناگهان تصمیم خود را تغییر داد.

ردموندی ها اعلام کرده اند همه ی کاربرانی که از ویندوز ۷ و ویندوز سرور 2008 R2 SP1 استفاده می کنند، می توانند این راه حل را دریافت کنند. به بیان بهتر، مایکروسافت حالا مجبور است برای برطرف کردن نقص به وجود آمده، به روزرسانی دیگری برای ویندوز ۷ منتشر کند.

انتشار به روزرسانی  برای رفع نقص محصولاتی که مایکروسافت آن ها را از چرخه ی سرویس دهی خود خارج کرده، نامعمول است و در اغلب موارد، کاربران باید به روزرسانی های ESU را بخرند. این به روزرسانی ها برای کسب و کارهایی که همچنان از ویندوز ۷ استفاده می کنند، ۲۵ یا ۵۰ دلار هزینه دربر خواهد داشت.

دولت آلمان اولین قربانی به روزنشدن ویندوز ۷ به ویندوز ۱۰ است. رسانه های آلمان می گویند وزارتخانه های این کشور که دست کم ۳۳ هزار سیستم دارند، با ویندوز ۷ کار می کنند و برای خرید به روزرسانی های ESU به بودجه ای معادل ۸۰۰ هزار یورو احتیاج خواهند داشت.

انتشار چنین به روزرسانی هایی البته بی سابقه هم نیست؛ زیرا مایکروسافت پیش از این برای جلوگیری از حمله ی باج افزارها به ویندوز XP، به روزرسانی ای برای این سیستم عامل منتشر کرد که در آن زمان از چرخه ی سرویس دهی این شرکت خارج بود.

استارتاپ Groq اولین شتاب دهنده ی هوش مصنوعی با قدرت یک PetaOPS را معرفی کرد

شتاب دهنده های هوش مصنوعی از ابزارهای مهم پردازشی این فناوری محسوب می شود و Groq یکی از استارتاپ های فعال در این زمینه است.

به گزارش زومیت، استارتاپ Groq یکی از شرکت های متعددی است که در حوزه ی ساخت کارت های شتاب دهنده ی هوش مصنوعی فعالیت می کند. آن ها دومین بازیگر بازار محسوب می شوند و موفق به تولید اولین محصول با قابلیت انجام یک کوادریلیون عملیات در ثانیه شده اند. چنین عملکردی چهار برابر قوی تر از قدرتمندترین کارت شتاب دهنده ی انویدیا است.

پردازنده های شتاب دهنده ی هوش مصنوعی که به نام پردازنده ی استریم تنسور یا TSP شناخته می شوند، رویکردی تقریبا متفاوت با پردازنده های عادی دارند. محصول گراک، برای هر هسته ی پردازشی به ۳۰۰ وات نیرو نیاز دارد. البته این پردازنده مجهز به تنها یک هسته ی پردازشی است که گراک، آن را از یک نقطه ی ضعف، به بزرگ ترین مزیت رقابتی خود تبدیل کرد. به هرحال برای درک ساختار TSP، باید هرچه از پردازنده های گرافیکی یا پردازنده های هوش مصنوعی می دانیم، کنار بگذاریم. TSP یک قطعه ی سیلیکونی بزرگ محسوب می شود که تنها به واحد های پردازشی ماتریسی و برداری مجهز خواهد بود. هیچ گونه کنترلر یا ساختار Backend در این پردازنده ها وجود ندارد و کامپایلر، کنترل کامل را در دست می گیرد.

واحد پردازی TSP از ۲۰ واحد موسوم به Superlane تشکیل می شود که از چپ به راست، اینگونه هستند: واحد ماتریسی 320MAC، واحد سوئیچ، واحد حافظه ی ۵/۵ مگابایتی، واحد برداری 16ALU، واحد حافظه ی ۵/۵ مگابایتی، واحد سوئیچ، واحد ماتریسی 320MAC. با نگاهی به الگوی مذکور، متوجه آینه  ای بودن جانمایی واحدها می شویم که در اطراف واحد برداری طراحی شده اند. درنتیجه، سوپرلین ها به دو نیم کره تقسیم می شوند که هرکدام توانایی عملکرد مستقل دارند.

جریان دستورالعمل ها که در TSP تنها یک عدد است، به تمامی اجزاء تشکیل دهنده ی سوپرلین صفر وارد می شود. ۷ دستورالعمل برای واحدهای ماتریسی، ۱۴ دستور برای واحدهای سوئیچ، ۴۴ دستور برای واحدهای حافظ و ۱۶ دستور برای واحد برداری ارسال می شود. واحدها در چرخه ی کلاک، عملیات خود را انجام می دهند و تکه های داده را به بخش بعدی در سوپرلین منتقل می کنند. هر قطعه، توانایی ارسال و دریافت ۵۱۲ مگابایت داده از همسایه ی خود دارد.

وقتی عملیات سوپرلین تمام شود، همه ی نتایج به سوپرلین بعدی منتقل و دستور العمل یا رویکرد بعدی از کنترل کننده ی دستورالعمل یا سوپرلین بالایی دریافت می شود. درواقع دستورالعمل ها همیشه به صورت عمودی بین سوپرلین ها جابه جا می شوند و داده تنها به صورت افقی در داخل سوپرلین حرکت می کند.

واحدهای TSP تنها برای آموزش شبکه های عصبی کاربرد دارند و وظیفه ی پردازشی دیگری انجام نمی دهند

روند فعالیت TSP، آن را به پردازنده ای عالی برای آموزش شبکه های عصبی و استنباط داده تبدیل می کند. همین روندها، هرگونه کارایی دیگر را از TSP سلب می کنند. بنچمارک های اولیه از شتاب دهنده ی گراک در ResNet-50 نشان می دهند که این واحد پردازشی توانایی انجام ۲۰،۴۰۰ استنباط در ثانیه (I/S) را دارد و تأثیر استنباط آن نیز ۰/۰۵ میلی ثانیه گزارش می شود.

پردازنده ی انویدیا تسلا V100 در ابعاد دسته ای ۱۲۸، توانایی انجام ۷،۹۰۷ استنباط در ثانیه دارد و درصورت استفاده از یک دسته، قدرت ۱،۱۵۶ استنباط در ثانیه خواهد داشت. البته تعداد دسته های پردازشی هیچ گاه به این اندازه کوچک نخواهد بود، اما به هرحال تنوع TSP را نشان می دهد. تأخیر در شتاب دهنده ی انویدیا در حالت های بالا، ۱۶ و ۰/۸۷ میلی ثانیه گزارش می شود. نتایج بالا نشان می دهند که محصول گراک، با فاصله ی قابل توجهی رقیب شبیه به خود از انویدیا را شکست می دهد.

Groq TSP             Nvidia Tesla V100

Nvidia Tesla T4

تعداد هسته               یک          ۵،۱۲۰    ۲،۵۶۰

حداکثر فرکانس        ۱،۲۵۰ مگاهرتز     ۱،۵۳۰ مگاهرتز     ۱،۵۹۰ مگاهرتز

FP16 TFLOPS      ۲۰۵        ۱۲۵        ۶۵

INT8 TOPS           ۱،۰۰۰    ۲۵۰        ۱۳۰

کش تراشه (L1)       ۲۲۰ مگابایت          ۱۰ مگابایت             ۲/۶ مگابایت

حافظه ی اضافه      ندارد        ۳۲ گیگابایت HBM2              ۱۶ گیگابایت GDDR6

برق مصرفی           ۳۰۰ وات ۳۰۰ وات ۷۰ وات

فرایند تولید              ۱۴ نانومتری           ۱۲ نانومتری           ۱۲ نانومتری

ابعاد قالب ۷۲۵ میلی متر مربع               ۸۱۵ میلی متر مربع               ۵۴۵ میلی متر مربع

از مزیت های TSP می توان به تجهیز به حافظه ی کش L1 اشاره کرد. البته کارت های مذکور، تنها همین قابلیت اضافه را دارند و اگر یک شبکه ی عصبی، توسعه پیدا کرده و داده های ورودی بیشتری دریافت کند، قطعا با مشکل رو به رو می شوند. درمقابل، کارت های انویدیا مجهز به چندین گیگابایت حافظه هستند که افزایش ابعاد و ورودی های شبکه ی عصبی را سازمان دهی می کند.

در مجموع می توان TSP را یک ابزار شتاب دهی کاملا مناسب در حوزه ی هوش مصنوعی دانست. محصول گراک در بسیاری از وظایف، انویدیا Tesal V100 را شکست می دهد، اما اگر فرایند کاری هوش مصنوعی متنوع باشد، قابلیت های TSP محدود خواهد شد. TSP قطعا در حوزه هایی همچون خودروهای خودران، کاربرد دارد. در این حوزه ها،  حجم داده ی ورودی محدود و قابل پیش بینی است و شبکه ی عصبی به خوبی قابلیت هماهنگی دارد. در چنین کاربردهایی، تأخیر پایین تر ۳۲۰ برابری TSP نسبت به انویدیا، منجر به پاسخ گویی سریع تر خودروی هوشمند می شود. شتاب دهنده ی مذکور اکنون ازطریق شبکه ی ابری Nimbix در اختیار مشتریان خاص قرار دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهارده − دوازده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *