دکه ی خبر دنیای موبایل و کامپیوتر/تاریخ انتشار، شنبه 10 آذر ۹۷

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در یکصد و سیزدهمین شمارگان دکه ی خبر دنياي موبایل و کامپیوتر، ۱۵ خبر مهم در طول هفته ی گذشته در دنیای تلفن همراه و رایانه تقديم شما گراميان مي شود.

معرفی اپلیکیشن فون‌‌پی؛ پلتفرم پرداخت موبایلی

کاربران فون پی می توانند با بهره گیری از پلتفرم پرداخت، بدون نیاز به پول نقد و کارت بانکی، پرداخت های خود را انجام دهند.

به گزارش زومیت، امروزه با فراگیر شدن گوشی های هوشمند، استفاده از ابزارهای پرداخت موبایلی هم رواج یافته است. به طوری که در حال حاضر تعداد زیادی از دارندگان گوشی های هوشمند ترجیح می دهند پرداخت های خود را از طریق موبایل و به صورت آنلاین انجام دهند. یکی از اپلیکیشن هایی که امکان پرداخت موبایلی را برایتان فراهم می کند، فون پی (PhonePay) نام دارد. با نصب این اپلیکیشن بر روی گوشی همراه خود و اسکن QR Code یا وارد کردن کد پذیرنده از طریق این اپلیکیشن به راحتی قادر به پرداخت آنلاین از طریق موبایل خود خواهید بود.

فون پی در پرداخت های خُرد، جایگزینی کارآمد برای روش های سنتی پرداخت است. به طور مثال می توانید از فون پی برای انواع پرداخت ها شامل پرداخت کرایه تاکسی، خرید از فروشگاه، سوپرمارکت، وبسایت ها و هر کاربرد دیگری که نیاز به پرداخت وجود دارد، استفاده کنید. همچنین خرید شارژ سیم کارت، خرید بسته اینترنتی و انتقال اعتبار به دوستان نیز از دیگر امکانات فون پی است.

اپلیکیشن فون پی به صورت رایگان برای دو سیستم عامل اندروید و آیفون عرضه شده و شامل دو نسخه راننده و مسافر می باشد. در صورت فراهم نبودن شرایط دانلود نرم افزار، شما می توانید با مراجعه به آدرس phonepay.me  از نسخه تحت وب فون پی استفاده نمایید. در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی دقیق تر اپلیکیشن فون پی بپردازیم.

آشنایی با محیط برنامه

پس از نصب اپلیکیشن و تکمیل ثبت نام، شما وارد محیط اصلی برنامه خواهید شد. فون پی فوق العاده ساده و خلوت طراحی شده است و همین موضوع باعث می شود کار با آن به راحت ترین شکل ممکن قابل انجام باشد . صفحه اول برنامه به صورت اتوماتیک روی پرداخت با QR Code تنظیم شده است، کافی است یکی از QRکدهای پذیرنده ی فون پی را اسکن کنید تا اطلاعات پرداخت برای شما نمایان شود. همچنین شما می توانید با وارد کردن کد پذیرنده، مراحل پرداخت خود را انجام دهید. میزان اعتبار شما در صفحه اول قابل مشاهده است که این اعتبار از طریق کارت های عضو سیستم شتاب به سادگی قابل شارژ می باشد. در صورتی که اعتبار فون پی نداشته باشید، می توانید با استفاده از درگاه پرداخت، خرید خود را تکمیل کنید.

همچنین سایر سرویس های فون پی شامل شارژ ایرانسل، شارژ همراه اول، شارژ رایتل، خرید بسته اینترنت و خیریه گل بوته در صفحه اول برنامه قابل مشاهده است. به گفته سازندگان برنامه، مسئولیت های اجتماعی یکی از دغدغه هایی است که باعث راه اندازی و تداوم سرویس فون پی شده است و مهم ترین کاری که در این حوزه انجام داده اند بحث کاهش چاپ پول های کاغذی بوده که باعث کاهش انتقال آلودگی از طریق اسکناس ها شده است. همچنین قراردادن یک QR Code منحصر به فرد برای هر خیریه باعث دریافت آسان تر کمک های مردمی می شود.

در صفحه دوم برنامه می توانید از دوستان خود درخواست اعتبار کنید و یا برای آنها اعتبار فون پی بفرستید. همچنین در این بخش می توانید با معرفی فون پی به دوستان خود اعتبار هدیه دریافت کنید. پیام های فون پی نیز اینجا قابل مشاهده است.

در صفحه سوم برنامه لیست کامل تراکنش های شما قابل مشاهده است که می توانید سوابق پرداخت های خود را به همراه جزئیات تماشا کنید.

در فون پی برای بالا بردن امنیت سیستم، شما می توانید رمز ۴ رقمی و یا اثر انگشت خودتان را در نرم افزار در قسمت تنظیمات وارد نمایید. با این تنظیم پرداخت تنها زمانی انجام می شود که شما یا رمز ۴ رقمی خود را در نرم افزار وارد کنید و یا از اثر انگشت خود برای تایید پرداخت استفاده کنید. در صفحه چهارم برنامه علاوه بر موارد امنیتی، اطلاعات پروفایل شما قابل نمایش و تغییر است. همچنین راه های ارتباطی با فون پی در اختیار شما قرار داده شده است.

فون پی با بهره بردن از پلتفرم پرداخت از طریق QR-Code در تاکسی های تهران شناخته می شود و با دارا بودن بیش از ۴۰۰٬۰۰۰ کاربر در شهر تهران، امکان پرداخت در بیش از ۱۷٬۰۰۰ تاکسی را فراهم نموده است.

فون پی به جز تاکسی، در بین سایر پذیرندگان نیز مشغول فعالیت می باشد که تعداد کل آنها به بیش از ۲۵٬۰۰۰ رسیده است. از جمله این پذیرندگان می توان به فروشگاه های زنجیره ای، تاکسی های اینترنتی و تلفنی، نانوایی ها، کسب و کارهای خانگی، سوپرمارکت ها، دستفروش ها، مراکز ورزشی، کسب و کارهای دارای دلیوری، دکه ها و… اشاره نمود.

برنامه فون        پی را می توانید از طریق کافه بازار و سیب اپ و همچنین لینک زیر دانلود کنید.

https://www.phonepay.ir/download

ابزاری جدید برای مقایسه گوشی توسط 19 کالا

نزدیک کردن تجربه ی خرید بصورت اینترنتی به تجربه ی خرید از فروشگاه های فیزیکی یکی از اقداماتی است که فروشگاه ۱۹ کالا سعی کرده از طریق توسعه ی قابلیت هایی نظیر شبیه ساز رابط کاربری آن را پیاده کند.

به گزارش زومیت، گسترش شهرها در کنار ظهور اینترنت باعث شده تا پدیده ای به نام فروشگاه های اینترنتی متولد شده و عناصر جدیدی وارد زندگی انسان ها شود که به نوعی فرهنگ خرید را تحت تاثیر خود قرار داده است. خرید اینترنتی محصولات به اندازه ای در میان کاربران اینترنت رشد کرده که نتیجه ی آن تولد غول هایی نظیر آمازون است که هر روز بیش از پیش رشد کرده و ارزشی برابر با کمپانی هایی چون اپل یافته اند.

البته نباید از این موضوع غافل شد که تجربه ی خرید اینترنتی هنوز به خوبی خرید بصورت فیزیکی نیست، چراکه کاربران بدون داشتن تجربه ی تعامل با محصول مورد نظر اقدام به خرید می کنند، حال آنکه وجود گزینه هایی چون بازگشت رایگان محصول در صورت معیوب یا مناسب نبودن تاحدودی سعی در جبران این نقص دارد؛ ضمنا باید به این نکته اشاره کنیم که بسیاری از کمپانی ها درصدد آن هستند تا با خلق فناوری های جدید این تجربه را بیش از پیش لذت بخش تر کرده و به نوعی حتی تجربه ای فراتر از خرید فیزیکی را برای کاربران به ارمغان بیاورند. از جمله ی چنین تکنولوژی هایی باید به کمک گرفتن از واقعیت افزوده اشاره کرد که انتخاب سایز و رنگ را در قالب خلق محیطی مشابه خرید های فیزیکی برای کاربران ایجاد می کنند. البته استفاده از این روش برای محصولاتی نظیر پوشاک یا ابزار دکوری مناسب است، حال آنکه محصولات الکترونیک نظیر خرید گوشی با توجه به بهره گیری از ویژگی های نهان، چنین قابلیتی ندارند.

فروشگاه اینترنتی ۱۹کالا با علم به این موضوع، پلتفرمی کاربردی را برای داشتن تجربه ی خرید گوشی خوب پیش بینی کرده است. ۱۹ کالا این امکان را فراهم کرده تا کاربران بتوانند به مقایسه ی گوشی های موبایل بپردازند. سیستم ۱۹ کالا شامل ۵ قسمت مختلف اینفوگرافی، کار با رابط کاربری، باتری، قدرت و کیفیت دوربین است.

شبیه ساز رابط کاربری

کار با رابط کاربری هم یکی دیگر از قسمت های آن است که در واقع هم جذاب بوده و هم می توانید با تم ها، شکل آیکون ها، جلوه های بصری، نرم افزارهای پیش فرض و قسمت هایی از منو تنظیمات آشنایی پیدا کنید به جرات می توان گفت که این امکان یکی از منحصر به فرد ترین امکاناتی است که تاکنون در یک سایت فروشگاهی ارائه شده است.

نمایش سه بعدی  یا تصاویر ۳۶۰ درجه از گوشی

در این قسمت می توانید گوشی مورد نظر خود را در قالب یک تصویر سه بعدی به نحوی که گویا گوشی در برابر شما است، مشاهده کنید.

اینفوگرافی: در قسمت اینفوگرافی شما مشخصات فنی یک محصول را مشاهده کرده و می توانید آنها را با هم مقایسه کنید.

قدرت: قسمت بعد عملکرد گوشی های مختلف بر اساس بنچمارک آنتوتو(معتبرترین و شناخته ترین بنچمارک در حوزه گوشی های موبایل) آورده شده است.

باتری: در قسمت سوم این ابزار، شما می توانید مشخصات و عملکرد باتری مدل را مشاهده کرده و طول عمر آن را به یک مدل دیگر مقایسه کنید.

کیفیت دوربین: مشاهده نمونه عکس های هر مدل در شرایط استاندارد و در موقعیت های مختلف (سلفی، روز، شب، داخلی رو به نور، داخلی پشت به نور) در آخرین قسمت این پنل آورده شده و به خوبی می تواند کیفیت دوربین یک موبایل را نشان دهد. به علاوه اینکه سوژه های انتخاب شده ثابت بوده که کار مقایسه نمونه عکس های موبایل های مختلف را برای شما راحت تر می کند..

در پلتفرم مقایسه ۱۹ کالا، علاوه بر امکان مشاهده ی تمام ویژگی های گوشی به همراه تصاویر، می توان هر یک از ویژگی های مورد نظر را با یک گوشی دیگر برای انتخاب بهتر مقایسه کرد.

پارس آنلاین آغازگر تحولی نو در ارائه ی خدمات ابری (Cloud Services) در ایران

پارس  آنلاین به عنوان یکی از قدیمی ترین ارائه کنندگان خدمات دیتاسنتر، ارائه ی خدمات رایانش ابری خود را در سطح منابع زیرساخت یا IaaS آغاز کرده است.

به گزارش زومیت، گروه شرکت های پارس آنلاین که به عنوان پیشرو در ارائه ی خدمات دیتاسنتر (Data Center) در ایران شناخته می شود، ارائه ی خدمات رایانش ابری (Cloud Computing) خود را در سطح منابع زیرساخت یا IaaS پس از دوره ای آزمایشی، به صورت حرفه ای آغاز کرده است. این خدمات در دو حالت سرور ابری (Cloud VPS) و دیتاسنتر ابری (Cloud VPC) و به صورت کاملا خودکار و آنلاین ارائه می شود.

در رایانش ابری، قابلیت ها و امکانات لازمِ فناوری اطلاعات (IT) به صورت کاملا مقیاس پذیر (Scalable) و انعطاف پذیر (Elastic)، ازطریق اینترنت به عنوان خدمت (Service) ارائه می شود.

به عبارتی ساده تر، مشتری این نوع خدمات امکانات لازم خود را به راحتی و بدون نیاز به دیگران (Self-Service) و به صورت آنلاین از زیرساخت و منابعی دریافت می کند که جزییات ساختار و محل میزبانی و تأمین آن ها از دید او در فضایی ابری قرار گرفته است و قابلیت اطمینان (Reliability) و دسترس پذیری (Availability) خدمات را تأمین کننده با قیمتی بسیار رقابتی و اقتصادی تر از روش های سنّتی تضمین می کند.

Cloud Infrastructure as a Service یا به اختصار IaaS خدمتی است که منابع پردازشی (CPU و RAM) همراه با قابلیت های ذخیره -سازی (Storage) و شبکه را در اختیار مشتری قرار می دهد.

سرورهای مجازی ابری از پیش تعریف شده (Cloud-VPS) و همچنین دیتاسنتر ابری (Cloud VPC) ازجمله خدمات IaaS شرکت پارس آنلاین محسوب می شود.

خدمات زیرساخت ابری پارس آنلاین را می توانید در لینک زیر مشاهده کنید:

cloud.parsonline.com

Cloud-VPS یا سرور ابری شامل بسته هایی از پیش تعیین شده است که پس از انتخاب سیستم عامل مد نظر، خرید و پرداخت آن به صورت آنلاین انجام می شود. سرور ابری خریداری شده در کمتر از یک دقیقه به مشتری تحویل داده می شود. هریک از بسته های Cloud-VPS قابلیت ارتقا به بسته های بالاتر از خود را نیز دارد و فرایند ارتقا به صورت خودکار و آنی انجام می شود.

Cloud VPC یا دیتاسنتر ابری پارس آنلاین خدمتی است که در آن مشتری در هر ساعت از شبانه روز و در 365x24x7 می تواند هزینه ایجاد دیتاسنتر خود را در کمترین زمان ممکن و به صورت آنلاین به وسیله ی ماشین حساب ابری پارس، محاسبه و میزان منابع لازم ازجمله RAM و CPU و Storage را انتخاب و راه اندازی کند.

راه اندازی ابر اختصاصی یا Private Cloud برای مشتری نیز از دیگر خدماتی است که پارس آنلاین ارائه می کند.

ویژگی های دیتاسنتر ابری پارس آنلاین

  1. کیف پول و امکان ارتقا و کاهش آنلاین و خودکار منابع؛
  2. داشبورد مدیریتی منابع و خدمات ابری دریافت شده شامل VPS و VPC؛
  3. طراحی و تعریف اجزای زیرساخت شبکه شامل روتر، Load Balancer، Firewall و…؛
  4. استفاده از Imageهای متنوع آماده یا آپلود Customized Image توسط مشتری؛
  5. دسترسی به زیرساخت ابری ازطریق API.

همچنین، در نسخه جدید زیرساخت ابری پارس آنلاین که به زودی ارائه خواهد شد، قابلیت هایی همچون ارائه ی خدمات به صورت ساعتی، توسعه ی دیتاسنتر ابری در چندین نقطه جغرافیایی، امکان Scale up و Scale down خودکار منابع و ارائه ی خدمات Docker Container وجود دارد که با افزوده شدن این قابلیت ها، پارس آنلاین خدماتی نوین هم تراز با خدمات بزرگ ترین و معتبرترین سرویس دهندگان دنیا همچون Amazon Web Services (AWS) ،Microsoft ،Google و… به مشتریان خود در ایران ارائه می کند.

اگرچه با وجود شرایط سخت فعلی همچون تحریم های بین المللی، رسیدن به این سطح از استاندارد و ارائه ی خدمات گفته شده بسیار سخت و پرمشقت بوده است، گروه شرکت های پارس آنلاین براساس تجارب گران قدر خود در ساخت و بهره برداری از بزرگ ترین دیتاسنتر بخش خصوصی در کشور، همچنان تلاش می کند با ارائه ی دیگر خدمات نوین، شرایط ایده آلی برای استفاده حداکثری از منابع و کاهش حداکثری در هزینه برای مشتریان خود ایجاد کند.

امکان دسترسی صوتی به دستیار گوگل در iOS اضافه شد

با قابلیت جدید گوگل کاربران می توانند با گفتن عبارت «هِی سیری، هِی گوگل» برنامه ی دستیار گوگل را در iOS سریع تر باز کنند.

به گزارش زومیت، برنامه های گوگل همیشه یک قدم عقب تر از اپل بوده اند و این موضوع در زمینه ی برنامه ی نقشه و موسیقی و حتی سیری (Siri) صادق بوده است. بیایید بپذیریم که سیری درمقایسه با دستیار گوگل (Google Assistant) در بسیاری از ویژگی ها خصوصاً تشخیص گفتار برتر است. با این حال، امروز قدمی جدید برای دستیابی به دستیار گوگل ازطریق میانبرهای سیری برداشته شد.

آخرین نسخه از دستیار گوگل برای آی اواس (iOS) حالا از ویژگی میانبرهای Apple پشتیبانی می کند. کاربر می تواند برنامه ی میانبر بسازد تا با گفتن عبارت انتخابی اش، دستیار گوگل را باز کند. برای مثال، اگر به سیری بگوید «شب به خیر» (Goodnight) گوشی به حالت «لطفا مزاحم نشو» (Do Not Disturb) تغییر وضعیت خواهد داد. در این وضعیت صدای تماس و پیامک در حالت سکوت قرار خواهد گرفت.

حال کاربر می تواند عبارت «هِی گوگل» (Hey Google) را برنامه ریزی کند تا برنامه ی دستیار گوگل را باز کند. به محض بازشدن برنامه، دستیار گوگل منتظر شنیدن دستور خواهد بود. این بدین معنی است که کاربر عبارت «هِی سیری، هِی گوگل» را می گوید و کمی بعد برنامه ی دستیار باز می شود و دستورهای خود را به گوگل می تواند بگوید.

درحال حاضر، این بهترین راه حل نیست؛ اما بهتر از آن است که مجبور باشید بگویید «هی سیری! دستیار گوگل را برایم باز کن، هِی گوگل!» (hey siri, Open Google Assistant, Hey Google). با قابلیت اضافه شده ی جدید، کاربر می تواند جزئیات عبارتی را تغییر دهد که می خواهد با آن دستیار گوگل را صدا بزند. فقط امیدواریم که این ویژگی جدید به احساسات سیری لطمه نزند.

مترجم گوگل با طراحی متریال و ویژگی های جدید به روز شد

گوگل ضمن به روزرسانی مترجم محبوب خود با زبان طراحی متریال دیزاین، برخی ویژگی های جدید را نیز به آن اضافه کرد.

به گزارش زومیت، دوازده سال از زمان آغاز به کار مترجم گوگل می گذرد و از آن زمان تاکنون، گوگل همواره سعی کرده است تا مطابق نیازهای روز مردم، این مترجم را بهبود دهد و آن را به روز کند. در ابتدا، گوگل ترنسلیت تنها توانایی ترجمه ی بین زبان های انگلیسی و عربی را داشت؛ اما حال پس از گذر دوازده سال، این مترجم آنلاین به صورت سالانه ۳۰ تریلیون جمله را به ۱۰۳ زبان مختلف، ترجمه می کند.

امروزه Google Translate به ابزاری مهم برای برقراری ارتباط بین زبان های مختلف تبدیل شده است و عده ی کثیری از مردم در سراسر دنیا، از آن استفاده می کنند. اهالی مانتین ویو به تازگی به منظور هرچه ساده تر شدن رابط کاربری این مترجم، آن را بازطراحی کرده اند.

ظاهر جدید گوگل ترنسلیت با تمامی سرویس های گوگل همخوانی دارد؛ تایپوگرافی جدید این مترجم، باعث می شود تا جابه جایی بین بخش های مختلف آن، ساده تر از قبل شود و کاربر احساس راحتی کند. مدت ها است که به کاربران امکان آپلود اسناد برای ترجمه  داده شده، اما در به روزرسانی جدید گوگل ترنسلیت، انجام این کار ساده تر از قبل شده و گزینه ی مربوطه به راحتی در دسترس قرار دارد.

تمامی گزینه های دیگر مربوط به گوگل ترنسلیت، همچنان در جای خود باقی مانده اند؛ اما ظاهر و فونت جدیدی به خود گرفته اند تا بیشتر از قبل با زبان طراحی جدید گوگل هماهنگ باشند.

در طراحی جدید، امکان ذخیره و سازماندهی ترجمه های مهمی که کاربر به طور منظم از آن ها استفاده می کند، ساده تر از قبل شده است. گوگل این امکان را برای کاربرانش فراهم کرده است تا به هر یک ترجمه های مهم شان، لیبل خاصی را اختصاص دهند تا از این طریق بتوانند عبارت های مهمی را که بیشتر از آن ها استفاده می کنند، همواره در دسترس خود داشته باشند. همین لیبل ها را نیز می توان به سادگی در گروه های مختلفی جای داد.

نسخه ی تحت وب مترجم گوگل حالتی واکنش گرا به خود گرفته است و می تواند سریعا خود را با اندازه ی نمایشگر، هماهنگ کند. تمامی این ها باعث می شوند که کاربر تجربه ی جذابی را از نسخه ی تحت وب گوگل ترنسلیت روی دستگاه های مختلف نظیر موبایل، تبلت یا کامپیوتر شخصی داشته باشد.

آمار و ارقام اخیر گوگل برای مترجم خود، نشان می دهد که این سرویس از محبوبیت  بسیار بالایی بین مردم برخوردار است. بی شک یکی از اصلی ترین دلایل استقبال بالای مردم از گوگل ترنسلیت، اضافه شدن ترجمه های آنلاین مبتنی بر هوش مصنوعی در سال ۲۰۱۶ بود که به دقت بیشتر در زمینه ی ترجمه منتهی می شد، این ویژگی جالب اخیرا حتی برای نسخه ی آفلاین هم در دسترس قرار گرفت.

گوگل از مدت ها قبل تلاش می کند تا با بهره گیری از اپلیکیشن Lens، قابلیت های ترجمه را فراتر از متون ساده ببرد. لنز در واقع ویژگی جالب مبتنی بر واقعیت افزوده است که تصاویر و متون را تحلیل، شناسایی و ترجمه می کند. به طور کلی، زبان طراحی متریال دیزاین گوگل، ظاهری تمیز و مدرن دارد و ناوبری را آسان تر می کند. مجهز کردن گوگل ترنسلیت به این زبان طراحی، جدیدترین اقدام گوگل برای به هم شبیه کردن سرویس های مختلف است.

امکان کامنت گذاشتن برای نتایج مسابقات ورزشی زنده در موتور جستجوی گوگل فراهم شد

کاربران موتور جستجوی گوگل می توانند در اپلیکیشن گوگل و نسخه ی تحت وب، برای مسابقات ورزشی زنده، کامنت  ها و نظرات خود را به اشتراک بگذارند.

به گزارش زومیت، گوگل در ماه اکتبر اعلام کرد به دلیل وجود باگی در حفظ حریم خصوصی کاربران، گوگل پلاس به پایان خط رسیده است. پیشتر نیز این سوال مطرح شده بود که آیا شبکه اجتماعی گوگل پلاس به پایان خط رسیده است؟

با وجودی که به نظر می رسید گوگل در حوزه ی شبکه ی اجتماعی شکست خود را پذیرفته است، ولی در ماه  های اخیر مشخص شد که این شرکت هنوز علاقه ی زیادی به حوزه  ی شبکه های اجتماعی از خود نشان می دهد.

به عنوان مثال، گوگل مپ قابلیت دنبال کردن فروشگاه ها و امکان ارسال پیام به صورت مستقیم با واحدهای تجاری را در اختیار کاربران قرار می دهد. در حال حاضر، در حوزه ی اجتماعی، توجه و علاقمندی گوگل به سمت جستجو در گوگل جلب شده است تا کاربران بتوانند در جریان مسابقات ورزشی که به صورت زنده برگزار می شوند، در مورد مسابقه کامنت بگذارند و نظر خودشان را اعلام کنند.

این ویژگی در زمان کالبدشکافی اپلیکیشن گوگل ۸.۵۵ نسخه ی اندرویدی فاش شد. در نسخه های قبلی، گوگل بخشی به نام  «مشارکت شما» یا «Your contributions» کار کرده بود. براساس آخرین نسخه  ی بتای اپلیکیشن گوگل، URL این ویژگی در نهایت فعال شده است و یک صفحه ی ساده را نشان می دهد که کاربران می توانند در آن کامنت  ها و نظرات خود را ذکر کنند. چند ماه قبل، چنین قابلیتی به کاربران اجازه می داد نظرات خود را در مورد فیلم ها، برنامه های تلویزیونی، کتاب ها و مواردی از این دست اعلام کنند. وقتی کاربر به Knowledge Panel مراجعه می کرد و بخشی از مدیا را مشاهده می کرد، تب مربوط به نظرات با نام Reviews در اختیار وی قرار می گرفت.

با این وجود، ویژگی کامنت گذاشتن، اخیرا اضافه شده است. صفحه ی رسمی پشتیبانی رسمی تحت عنوان «کامنت گذاری در موتور جستجوی گوگل» ایجاد شده و جزئیات عملکرد آن نیز به تایید رسیده است. در حال حاضر، امکان کامنت گذاری به صورت محدود و تنها برای مسابقات ورزشی زنده، در اختیار کاربران قرار دارد.

باید اضافه کنیم که ویژگی کامنت گذاری در زمان بازی های جام جهانی ۲۰۱۸ مسابقه ی کرواسی و فرانسه، در دسترس کاربران قرار داشت. تاکید گوگل بر مسابقات ورزشی زنده است و شامل سایر حوزه ها و انواع دیگر نتایج جستجو نمی شود. در بازی های لیگ برتر انگلستان نیز این ویژگی در اختیار کاربران قرار داشت.

Knowledge Panels مربوط به اپلیکیشن گوگل و مبتنی بر صفحات وب، ویژگی جدیدی تحت عنوان کامنت گذاری با نام Comments در اختیار کاربران قرار می دهند تا آنها بتوانند نظرات خود را به عموم اعلام کنند. این ویژگی قابلیت تفکیک شدن بر اساس بازدیدکنندگان یا Viewers و همچنین افرادی که نظر می دهند یا Commentators دارد. همچنین کاربران می توانند فیلتری برای تفکیک نظرات در اختیار داشته باشند تا همه ی نظرات (All comments) را از برترین نظرات (Top comments) فیلتر کنند. به علاوه کاربران، گزینه ی دیگری تحت عنوان لایک و دیس لایک در اختیار دارند تا نظر خود را در مورد کامنت ها اعلام کنند. گوگل اقداماتی برای نمایش  دادن نظرات روی نمایشگر به انجام رسانده است.

قسمت کامنت  ها و نظرات، به صفحه ی «درباره ی من» یا «About me» متصل است و در نتیجه طبق اعلام گوگل، کاربران با هویت ناشناس نمی توانند در این قسمت حضور داشته باشند. در عین حال، امکان حذف تمامی پیام ها از طریق صفحه ی «مشارکت های شما» یا «Your contributions» وجود دارد و کاربران می توانند کل کامنت  ها را نیز یک جا حذف کنند.

همان طور که گفته شد، در حال حاضر تنها امکان کامنت گذاری در مسابقات ورزشی در اختیار کاربران قرار گرفته است و بدین معنی است که جستجوی گوگل امکان گذاشتن نظرات را تنها به مسابقات ورزشی زنده محدود کرده است.

گوگل دوپلکس، برای تعدادی از کاربران گوشی های پیکسل عرضه شد

گوگل که پیش تر از فناوری دوپلکس رونمایی کرده بود، به تازگی آن را برای برخی گوشی های پیکسل عرضه کرده است.

به گزارش زومیت، گوگل فناوری دوپلکس را برای برقراری تماس، برای برخی از افراد منتشر کرد. یک مقام مسئول گوگل در پاسخ به نشریه ی VentureBeat این موضوع را تایید کرد که دوپلکس می تواند به کمک دستیار هوشمند گوگل از طریق برقراری تماس تلفنی، قرار ملاقات های شما را تنظیم کند. آزمایش کنندگان این برنامه از یک گروه کوچک مورد اعتماد در اوایل امسال، به تعدادی از کاربران گوشی های هوشمند پیکسل افزایش یافته است؛ که به این ترتیب کاربران این گوشی ها می توانند با استفاده از دوپلکس در دستیار صوتی گوگل در برخی از شهر ها، یک میز رستوران را رزرو کنند و این شهر ها احتمالا شهر هایی هستند که به صورت آزمایشی اعلام شده اند؛ شهر هایی مانند نیو یورک، آتلانتا، فینیکس و سان فرانسیسکو.

اگر شما در فهرست آزمایش کنندگان مورد تایید نباشید، هنگام استفاده از دوپلکس برای رزرو با این خطا مواجه خواهید شد: «متاسفانه، من نمی توانم برای رزرو شما تماس بر قرار کنم، اما این شماره رستوران مورد نظر شما است: [ یک شماره ۱۰ رقمی ]».

به طور مشخص، این همان تجربه ی کار با دوپلکس نیست که گوگل در ماه می در کنفرانس توسعه دهندگان I/O ۲۰۱۸ خود ارائه کرده بود. دستیار گوگل در حال حاضر نمی تواند یک وقت آرایشگاه برای شما رزرو کند و فقط از تماس ها به زبان انگلیسی پشتیبانی می کند. اما نکته ی مهم این است که دیگر فقط محدود به کسب وکار هایی که گوگل با آن ها همکاری می کند، نمی شود.

سخنگوی شرکت VentureBeat همچنین گفت: ما در حال حاضر توانایی رزرو کردن رستوران را به کمک فناوری دوپلکس به دستیار صوتی هوشمند گوگل اضافه کردیم. برای دستیابی به یک تجربه ی خوب برای کاربران گوشی های پیکسل و کسب وکار ها، ما برنامه ریزی کرده ایم تا به تدریج تعداد کاربران را افزایش دهیم؛ در نتیجه به زودی تعداد کاربران بیشتری می توانند از این قابلیت استفاده کنند.

گوگل دسترسی مطبوعات به دوپلکس را تامین نکرده است، اما خوشبختانه کاربران گوشی های پیکسل ۳ و پیکسل ۳ ایکس ال در گروهی هستند که این قابلیت را دریافت کرده اند. پس در ادامه با آزمایش این ویژگی جذاب و گزارش ویژه از سوی کایل وایگرز از venturebeat همراه باشید.

رزرو یک میز در رستوران به کمک دوپلکس

یکی از قابل اطمینان ترین روش ها برای رزرو یک میز در رستوران توسط دستیار صوتی گوگل این است که بگویید: «هی گوگل، یک رزرو در رستوران برای من انجام بده» یا «هی گوگل، یک میز رزرو کن». شما می توانید به صورت اختیاری نیز نام محل یا منطقه ی خاصی را نیز به آن اضافه کنید، برای مثال: «یک رستوران در منهتن برای من رزرو کن».

فهرست رستوران ها در دستیار گوگل نمایش داده می شود. برای رزرو گزینه «درخواست میز در این رستوران» را در گوشه پایین سمت چپ انتخاب کنید.

با انتخاب یک رستوران، نوع غذا های آن رستوران را مشاهده می کنید؛ برای مثال تایلندی، چینی، کبابی و آمریکایی. برای انتخاب یک رستوران می توانید نام آن را بگویید یا روی آن ضربه بزنید  پس از انتخاب رستوران، به مرحله ی بعدی در جریان رزرو رستوران در دوپلکس هدایت می شوید، همچنین می توانید یک رستوران خاص را که در نظر دارید، جستجو کنید و اگر آن رستوران نمایش داده شد، گزینه «درخواست میز در آن رستوران» را انتخاب کنید.

اگر شانس با شما یار باشد، گزینه درخواست میز برای شما وجود خواهد داشت

دوپلکس، در حال حاضر تمامی رستوران ها را شامل نمی شود. در برخی از مواردی که تلاش کردیم تا یک میز رزرو کنیم، حتی در مورد رستوران هایی که دارای شماره عمومی بودند، دستیار گوگل این پیغام خطا را نمایش می داد: «متاسفانه این رستوران ها فقط به صورت آنلاین رزرو انجام می دهند، بنابراین باید مستقیم با خود آن ها برای رزرو میز ارتباط برقرار کنید»؛ در موارد دیگر نیز این خطا را نمایش داد: «نمی توانم در رستوران های خاص رزرو انجام دهم».

گوگل در گذشته اعلام کرده بود که صاحبان کسب وکار ها می توانند با انجام برخی تنظیمات در حساب کسب وکار گوگل خود مانع از برقراری تماس با آن ها شوند و این می تواند دلیل مشکلاتی که ما با آن ها برخورد کردیم باشد؛ فهمیدن این موضوع، سخت و دشوار است و برای اطلاعات بیشتر باید به گوگل مراجعه کرد.

برای رستوران هایی که تعطیل نیستند، رزرو کردن یک میز مراحل نسبتا راحتی دارد؛ دستیار گوگل ابتدا از شما می خواهد تا تعداد نفرات مهمانی خود را انتخاب کنید و به شما تعداد هایی مانند ۲، ۳ و ۴ پیشنهاد می دهد. بیشترین تعداد برای رزرو ۱۰ نفر است، پس اگر تعداد بیشتر از ۱۰ باشد دستیار گوگل رزرو را لغو می کند و این پیغام را نمایش می دهد: «در حال حاضر نمی توانم برای مهمانی های بزرگ رزرو انجام دهم».

بعد از مشخص کردن تعداد افراد، نوبت به تعیین تاریخ رزرو می رسد؛ دستیار گوگل ۷ روز را به شما پیشنهاد می دهد، شما به راحتی می توانید برای چند روز و حتی چند ماه بعد رزرو انجام دهید. اما سال، داستان متفاوتی دارد؛ دستیار گوگل مانع از انجام رزرو ما برای سال ۲۰۲۱ شد. بعد از اینکه تاریخ را انتخاب کردید، از شما خواسته می شود تا زمان دل خواه خود را در ساعات کاری رستوران انتخاب کنید. علاوه بر این، بازه ی زمانی پشتیبانی (مثلا ۶ تا ۷ بعد از ظهر) در رویداد زمان درخواستی در دسترس نیست.

دستیار گوگل در ساعات تعطیلی رستوران، رزرو انجام نمی دهد

در مرحله ی بعد، دستیار گوگل برای انجام رزرو یک شماره تلفن درخواست می کند، که به طور پیش فرض شماره تلفن شما است. شما می توانید یک شماره جدید اعلام کنید و یا گزینه ی مدیریت شماره تلفن ها را در پایین صفحه انتخاب کنید تا صفحه تنظیمات تلفن در داشبورد حساب گوگل شما نمایش داده شود؛ در این قسمت، شماره هایی که قبلا برای استفاده از سرویس های گوگل مانند: Hangouts و Google Voice، اعلام و تایید کرده اید نمایش داده می شود، که می توانید هر یک از آن ها را ویرایش یا حذف کنید.

در آخر، بعد از اینکه شماره تلفن را وارد کردید، دستیار گوگل از شما می خواهد تا اطلاعات رزرو را که شامل مکان، تاریخ و زمان رزرو است، تایید کنید و پس از آن کار رزرو رستوران به پایان می رسد.

مدیریت رزرو های انجام شده توسط دوپلکس

در صفحه ی نهایی، گزینه «رزرو های من» را مشاهده می کنید؛ با انتخاب آن، یک فهرست از رزرو های شما که به صورت خودکار از جیمیل وارد شده، نمایش داده می شود. شما می توانید به صورت دستی آن را در تقویم گوگل وارد کنید یا در دوپلکس قرار دهید. رزرو هایی که توسط دوپلکس انجام شده و هنوز تایید نشده اند، یک بر چسب آبی رنگ در پایین نام رستوران با عنوان «انتظار» و یک لینک برای مشاهده ی جزییات رزرو انجام شده، دارند.

با انتخاب این لینک، دستیار گوگل یک صفحه وب را باز می کند که شامل کد تاییدیه و یک فهرست زمانی از تاریخچه ی رزرو های شما است. خلاصه ی رزرو ها شامل تاریخ، زمان، تعداد مهمان ها، نام و آدرس رستوران و نام و شماره تلفن شخص رزروکننده است.

برای لغو رزرو، چه مراحلی را باید انجام داد؟ خیلی ساده است؛ گزینه ی لغو را در پایین صفحه انتخاب کنید، سپس دستیار گوگل به رستوران اطلاع می دهد که رزرو شما لغو شده است. برای جلوگیری از سو استفاده های احتمالی، گوگل محدودیت های سخت گیرانه ای را برای لغو رزرو در نظر گرفته است؛ شما می توانید در یک روز فقط یک درخواست رزرو رستوران را لغو کنید، در صورت لغو رزرو در یک محل شما نمی توانید به مدت ۱۲ الی ۲۴ ساعت در آن محل رستوران رزرو کنید و اگر شما تعداد زیادی از رزرو های خود را لغو کنید، به طور موقت، امکان استفاده از دوپلکس برای شما غیر ممکن خواهد شد.

یک نکته جالب توجه اینکه دوپلکس در حال حاضر فقط برای کاربران پیکسل در  دسترس است. ما تلاش کردیم تا با استفاده از دستیار گوگل در نمایشگر هوشمند گوگل (LG Xboom WK۹) یک رزرو در رستوران انجام دهیم، اما با این پاسخ مواجه شدیم: «من متاسفم، در حال حاضر نمی توانم از طریق این دستگاه رزرو انجام دهم»، ما این پاسخ را بررسی کردیم؛ این پاسخ نشان می دهد که نمایشگر هوشمند گوگل در آینده می تواند از دوپلکس برای انجام رزرو استفاده کند، احتمالا گوگل در رابطه با این موضوع عجله ای ندارد.

تجربه تماس دوپلکس

رزرو یک میز در رستوران توسط یک ربات می تواند مشکلاتی داشته باشد؛ به مواردی که می تواند رخ دهد و باعث بروز خطا شود، فکر کنید؛ چه اتفاقی رخ می دهد اگر شخصی که در آن طرف مکالمه قرار دارد، صدای ضخیم و کلفتی داشته باشد، آیا تشخیص گفتار دوپلکس با مشکل مواجه می شود؟ اگر یک سوال پرسیده شود که در سیستم پیش بینی نشده است، چه اتفاقی رخ می دهد؟ یا اگر شماره ای که از رستوران موجود است، دیگر در اختیار آن رستوران نباشد، چه اتفاقی رخ می دهد؟

در تابستان امسال، گوگل اعلام کرد که دوپلکس می تواند ۴ وظیفه از ۵ وظیفه ی مهم را به صورت خودکار انجام دهد. به نظر می رسد این ادعای گوگل درست است؛ چون هر بار که ما از دوپلکس برای رزرو رستوران استفاده کردیم، دوپلکس آن را با موفقیت انجام داد.

یک رستوران به نام پراگ در سان فرانسیسکو به ما اجازه داد از تجربه ی آن ها در صحبت با دوپلکس فیلم تهیه کنیم.

در این فیلم دوپلکس، مکالمه را با جمله ی «سلام، من خواستار رزرو یک میز برای مشتری هستم، من از گوگل تماس می گیرم، بنا بر این مکالمه ما ضبط خواهد شد»، شروع می کند.

گوگل بعد از عرضه ی اولین نسخه ی آزمایشی دوپلکس در ماه مه، انتقادات زیادی را دریافت کرد؛ بسیاری از افراد از اینکه دستیار گوگل توانسته است به خوبی از انسان تقلید کند، راضی نبودند. در ماه ژوئن این شرکت وعده داد که دستیار گوگل را با استفاده از فناوری دوپلکس عرضه خواهد کرد.

یکی از دلایل طبیعی بودن صدای دوپلکس این است که گوگل آن  را به شبکه های عصبی پردازش صدای Wawe Net پیشرفته ی خود متصل کرده است و به صورت هوشمندانه ای می تواند اختلالات گفتاری را تشخیص دهد و از آن ها استفاده کند. افراد «ums» و «ahs» در جریان مکالمه بی سروصدا هستند، آن ها از شاخه ای از زبان شناسی شناخته شده به نام عملگرایی هستند که با زبان مورد استفاده و زمینه های استفاده از آن، سروکار دارند؛ از مواردی مانند چرخش در مکالمه، سازماندهی و پیش بینی متن استفاده می کنند.

اسکات هافمن، معاون بخش مهندسی گوگل در یک مصاحبه در تابستان امسال بیان کرد «معلوم شده است که اختلالات گفتاری، کلید اصلی پیشروی گفتگو ها در آزمایش های دوپلکس است؛ بدون وجود این اختلالات، مردم بیشتر احساس می کنند که این یک مکالمه ی مصنوعی است».

این موضوع، یک هدف کاربردی دیگر نیز دارد: خرید زمان؛ هنگامی که دوپلکس با یک پاسخ نا مطلوب از طرف شخص مقابل در مکالمه مواجه می شود، مثلا وقتی کاربر می گوید درخواست میز برای سه نفره، با اختلال رو به رو می شود، پاسخ می دهد: «آه، برای سه نفر».

البته صاحبان رستوران اگر بخواهند، مجبور نیستند که با دستیار صوتی گوگل مکالمه کنند. در ابتدای مکالمه، دوپلکس به طور واضح اعلام می کند که این مکالمه در حال ضبط شدن است و بر اساس قوانین رضایت دو طرفه (در شهر هایی مانند: کالیفرنیا، کانکتیکات، فلوریدا، ایلینوی، مریلند، ماساچوست، مونتانا، نیو همشایر، پنسیلوانیا و واشنگتن)، طرف مقابل، مکالمه را مطلع می کند و در صورتی که طرف مقابل پاسخ دهد که تمایلی به ضبط مکالمه ندارد یا چیزی شبیه به این، مکالمه توسط یک اپراتور در خطی که ضبط نمی شود، ادامه پیدا می کند (این اپراتور، جزییات مکالمه را برای استفاده در الگوریتم های دوپلکس، یاد داشت می کند).

این اقدامات احتیاطی بعید است که بتوانند نگرانی های اخلاقی و قانونی مطرح شده در آغاز کار دوپلکس را بر طرف کنند؛ اما گوگل همچنان به دنبال دستیابی به هدف خود برای راه اندازی دوپلکس در شهر های جدید در ایالات متحده است و این برای کسب وکار هایی که مایل به بر قراری تماس تلفنی مستقل خود هستند، آرامش کمتری خواهد داشت.

اینستاگرام قابلیت Close Friends را برای بخش استوری معرفی کرد

کاربران اینستاگرام به لطف ویژگی جدید Close Friends خواهند توانست استوری های خود را فقط با گروه مشخصی از دنبال کنندگانشان به اشتراک بگذارند.

به گزارش زومیت، اینستاگرام قابلیت جدیدی به نام Close Friends را رونمایی کرد. این قابلیت که مخصوص بخش استوری ها است، به کاربر امکان می دهد حریم خصوصی اش را برای به اشتراک گذاشتن استوری مشخص کند. با بهره گیری از این قابلیت جدید، کاربر خواهد توانست استوری های شخصی ترش را با گروه مشخصی از دوستان صمیمی اش به اشتراک بگذارد؛ درحالی که بقیه ی افراد حاضر در فهرست دنبال کنندگانش از انتشار آن استوری باخبر نشوند.

Instagram طی بیانیه ای اعلام کرده که کاربران می توانند با ویژگی کلوز فرندز استوری های شخصی را با هرکس که می خواهند، به اشتراک بگذارند. برای استفاده از این ویژگی فقط کافی است افرادی را که می  خواهید، به فهرست Close Friends اضافه کنید. شما کنترل کاملی روی این فهرست خواهید داشت و هیچ کس نمی تواند درخواست حضور در این فهرست را ثبت کند.

به علاوه، اگر فردی شما را به فهرست دوستان نزدیک خود اضافه کند، دایره ی سبز حاوی ستاره ای سفید درکنار عکس پروفایل او (تنها در بخش استوری ها) ظاهر خواهد شد. راه دیگری که می توان به واسطه ی آن از حضور در فهرست دوستان نزدیک فردی باخبر شد، این است که Story او را بازکنید. اگر آن دایره ی سبزرنگ را در قسمت پایینی استوری مشاهده کردید، یعنی شما در فهرست دوستان نزدیک او حضور دارید.

کاربران اینستاگرام از این پس خواهند توانست کنترل کاملی روی استوری های خود داشته باشند. این قابلیت فقط برای بخش استوری ها دردسترس است و صحبتی از انتشار آن برای پست های معمولی به میان نیامده است. با این حال، امکان اضافه شدن آن به بخش پست ها نیز در آینده وجود خواهد داشت.

یوتیوب قابلیت Stories را برای کاربران بیشتری در دسترس قرار می دهد

یوتیوب نیز از قابلیتی مشابه Stories اینستاگرام با همین نام بهره مند است. این شرکت اعلام کرده قابلیت استوریز را دردسترس کاربران بیشتری قرار خواهد داد.

به گزارش زومیت، یوتیوب اخیرا اعلام کرده که قصد دارد قابلیت Stories خود را که شبیه به همین قابلیت در اینستاگرام است، برای تولیدکنندگان بیشتری منتشر کند. از این پس، کانال های دارای بیش از دّه هزار مشترک امکان استفاده از قابلیت استوریز یوتیوب را پیدا خواهند کرد.

تفاوت های عمده ای بین قابلیت Stories اینستاگرام و یوتیوب وجود دارد. برای مثال، استوری های یوتیوب در اپلیکیشن موبایلی به مدت هفت روز باقی خواهند ماند و برای همه ی کاربران به نمایش درخواهد آمد؛ چه کسانی که مشترک کانال هستند و چه کسانی که مشترک نیستند. درضمن، استوری های هر کانال در نوار کناری Up Next درکنار ویدئوها پدیدار خواهند شد.

تفاوت های عمده ای بین قابلیت Stories اینستاگرام و یوتیوب وجود دارد

تولیدکنندگان محتوای ویدئویی که از این قابلیت استفاده می کنند، خواهند توانست با کاربرانی تعامل برقرار کنند که به استوری آن ها پاسخ می دهند. ویدئوهای کوتاه یا تصاویر منتشرشده ی صاحب هر کانال در جواب به سؤالات کاربران را تمام افرادی مشاهده خواهند کرد که استوری مد نظر را باز می کنند. طرفداران خواهند توانست به سادگی در استوری کانال های دلخواهشان کامنت بگذارند و سؤالاتی مطرح کنند و همان طور که گفتیم، صاحب کانال خواهد توانست به صورت عمومی به آن ها پاسخ دهد.

یوتیوب (YouTube) ابتدا در نوامبر۲۰۱۷ بود که از اضافه شدن ویژگی استوریز به پلتفرم خود خبر داد. تمرکز این بخش از یوتیوب ظاهرا بیشتر روی این موضوع است که صاحبان کانال ها به جای انتشار روزانه ی ویدئو و صحبت درباره ی زندگی شان، به شکلی جالب تر با مشترکان خود تعامل برقرار کنند. تولیدکنندگان می توانند پشت صحنه ی ویدئوهای اختصاصی شان را ازطریق بخش استوریز با مشترکانشان به اشتراک بگذارند یا اینکه مثلا تیزر کوتاه کارهای آینده ی خود را از این طریق منتشر کنند.

گرچه یوتیوب این ویژگی جدید را در اوایل سال ۲۰۱۸ برای تعداد کمی از کانال ها دردسترس قرار داده بود، انتشار گسترده ی آن ازطریق YouTube Partner Program می تواند به این معنی باشد که قرار است کاربران موبایلی این پلتفرمِ پخش ویدئو، به دفعات متعدد ظهور استوری ها را در صفحه ی اصلی اپلیکیشن یوتیوبشان شاهد باشند. برخی کاربران در انجمن ردیت در واکنش به این ماجرا، اظهارات مختلفی بیان کرده اند. برای مثال، کاربری می گوید یوتیوب به جای تمرکز روی بخشی جدید باید روی مشکلات فعلی  اش، نظیر نگرانی ها درباره ی سیستم تبلیغات یا مشکل جنجالی Demonetization کار کند.

کاربری دیگر در یکی از تردیدهای مربوط به ویژگی استوریز یوتیوب در انجمن ردیت می نویسد: «مرگ یوتیوب کم کم درحال وقوع است. اگر آن ها از کپی برداری ویژگی های دیگر شبکه های اجتماعی دست بردارند و به جایش از ویژگی های قدیمی پلتفرمشان پشتیبانی کنند، بخت نگه داشتن کاربران فعلی خود را در آینده پیدا خواهند کرد.»

حتی یوتیوبرهای معروفی نظیر فیلیپ دی فرانکو نیز به برخی نگرانی های خود درباره ی ویژگی استوریز اشاره کرده اند. وی می گوید این سیستم قابلیت های تحسین کننده ای دارد؛ اما خود او به استفاده از آن متقاعد نشده است. دی فرانکو در توییتی می نویسد: «ویژگی استوریز یوتیوب عجیب و غریب به نظر می رسد. استوری ها تا هفت روز پاک نمی شوند و امکان کامنت گذاشتن را به کاربران می دهند و می توانید فقط ازطریق ویدئوی دیگر به آن ها پاسخ دهید. درضمن، استوری های یوتیوب (برخلاف اینستاگرام) از ویژگی سوایپ آپ کردن برای منتقل شدن به صفحه ی وب پشتیبانی نمی کنند که برایم نکته ی مثبتی به شمار نمی آید. استوریزِ یوتیوب قابلیت بسیاری دارد؛ اما علاقه ای به آن ندارم.»

یوتیوب در اطلاعیه ای که در پی دردسترس قرارگرفتن ویژگی استوریز برای کانال های بیشتر منتشر کرده، گفته بازخوردها را دریافت و روی آن ها کار کرده است تا سیستمی مخصوص یوتیوبرها خلق کند.

صاحبان کانال های دارای بیش از دَه هزار مشترک خواهند توانست با ورود به اپلیکیشن موبایلی یوتیوب و ضربه زدن روی آیکون دوربین و سپس انتخاب گزینه ی Create Story استوری شان را ارسال کنند.

لینکدین از این پس اجازه می دهد از دانلود آدرس ایمیلتان جلوگیری کنید

مایکروسافت در حال بهبود لینکدین است. کاربر حالا می تواند با فعال کردن یک گزینه از دانلود آدرس ایمیل خود در داده های آرشیوشده ی کاربری دیگر جلوگیری کند.

به گزارش زومیت، لینکدین هم اکنون اجازه می دهد تا کاربران تمام داده ها را همراه با آدرس ایمیل های مخاطبانشان ذخیره کنند. درنتیجه، کسب وکارهای بزرگ و بازاریابان به گنجینه ای از آدرس ها دسترسی دارند که با آن می توانند به کاربران پیام های اسپم همگانی بفرستند یا درخواست دهند تا خارج از شبکه ی لینکدین ارتباط برقرار کنند. حال، مایکروسافت گزینه ی جدیدی اضافه کرده است که به کاربر اجازه می دهد تا دیگران را از استخراج آدرس ایمیل در هنگام آرشیوکردن داده ها منع کند.

کسانی که حریم خصوصی در شبکه های اجتماعی برایشان بسیار مهم است، لینکدین به طور پیش فرض این گزینه را برای جلوگیری از دسترسی قرار داده است. بنابراین، کاربران به دلخواه می توانند این گزینه را تغییر دهند.

لینکدین این خبر را تأیید کرده و نوشته است:

این گزینه به کاربران کنترل بیشتری روی آدرس ایمیلشان در لینکدین می دهد. اگر به دنبال تنظیمات «چه کسی می تواند ایمیل من را دانلود کند» بگردید، می بینید تنظیمات جزئی تری اضافه کردیم که به طور پیش فرض از حریم خصوصی کاملا محافظت می کند. کاربران می توانند باتوجه به اولویت هایشان آن ها را تغییر دهند. این قابلیت به کاربران اجازه می دهد تا حتی کنترل کنند چه کسی می تواند آدرس ایمیل آن ها را در آرشیو خود داشته باشد.

گفتنی است در سال های اخیر، از شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک به دلیل سیاست های «بازی سریع و دسترسی آزاد به اطلاعات حریم خصوصی دیگر افراد» بسیار انتقاد شده؛ از این رو، سایر شبکه های اجتماعی به فکر تقویت گزینه های مربوط به حریم خصوصی افتاده اند.

نوبیا رد مجیک مارس معرفی شد؛ گوشی گیمینگ با ۱۰ گیگابایت رم و سیستم خنک کننده ی قدرتمند

رد مجیک مارس جدیدترین گوشی مخصوص بازی نوبیا است که ضمن بهره مندی از سیستم خنک کننده ی قدرتمند، به ۱۰ گیگابایت رم و پردازنده ی اسنپدراگون 845 مجهز شده است.

به گزارش زومیت، شرکت چینی نوبیا (Nubia) به صورت رسمی گوشی رد مجیک مارس (Red Magic Mars)، محصولی مخصوص گیمرها را رونمایی کرد. سخت افزار به کار رفته در این گوشی، آن را به قدرتمند ترین گوشی اندرویدی ساخته شده تابه امروز تبدیل می کند.

رد مجیک مارس برای تأمین توان پردازشی لازمش از تراشه ی پرچمدار اسنپدراگون 845 کوالکام بهره می گیرد. این گوشی مخصوص  بازی ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی داخلی دارد و به ۱۰ گیگابایت حافظه ی رم تجهیز شده است. برای محصولات مخصوص بازی سیستم خنک کننده از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ ازهمین رو، نوبیا در گوشی جدیدش از لوله ی گرمایی دوگانه ی ICE و البته سیستم خنک کننده ی همرفت استفاده کرده است. در این نوع سیستم خنک کننده، گرمای تولیدشده ی قطعات ازطریق جریان مایع منتقل می شود. البته در نوع رایج تر این سیستم، به جای مایع از هوا استفاده می شود.

نوبیا رد مجیک از ویژگی های خاص دیگری نیز بهره می برد که به طور ویژه برای گیمرها ساخته شده اند؛ ازجمله دو کلید لمسی در بخش کناری و موتوری اختصاصی برای بازخورد لمسی در بازی های مختلف و اسپیکرهای استریوی مجهز به فناوری صدای فراگیر Dolby DTS 7.1 برای ارائه ی تجربه ی شنیداری غنی.

این گوشی هوشمند که به نمایشگر ۶ اینچ Full HD مجهز شده، در قسمت پشتی خود از دوربین اصلی ۱۶مگاپیکسلی با دیافراگم f.1.8 و در قسمت جلویی از دوربین سلفی ۸مگاپیکسلی بهره می گیرد. درضمن این دستگاه به لطف داشتن باتری ۳۸۰۰ میلی آمپر ساعتی، تا ساعت ها می تواند به طور مداوم محتوای ویدیویی و گیمینگ را پخش و اجرا کند. گفتنی است این دستگاه ازطریق درگاه USB-C شارژ می شود. درکنار این ها، نوبیا رد مجیک مارس به جک ۳.۵میلی متری هدفون نیز مجهز شده است.

همچون مدل معمولی رد مجیک، در قسمت پشتی رد مجیک مارس نیز نور پس زمینه ی RGB را به شکل نواری نسبتا باریک شاهد هستیم که ظاهر خاصی به این دستگاه بخشیده است. کاربر می تواند بنا به تمایلش، این نوار را به رنگ های مشکیِ شهاب سنگی یا قرمز آتشین دربیاورد. درضمن، مدلی ویژه از این دستگاه نیز قرار است با رنگ جذاب چریکی روانه ی بازار شود.

نوبیا قصد دارد درکنار این گوشی، جوی استیک مخصوص بازی آن را نیز برای فروش بگذارد. این جوی استیک به سادگی به گوشی متصل می شود تا لذت بازی کردن برای کاربر دوچندان شود.

جالب است بدانید نوبیا رد مجیک مارس، تنها گوشی مجهز به ۱۰ گیگابایت رم دنیا نیست؛ شیائومی می میکس ۳ و اوپو فایند ایکس، دیگر محصولاتی هستند که پیش از این گوشی، به ۱۰ گیگابایت رم مجهز شده بودند. البته مدل ۱۰گیگابایتی فایند ایکس، هنوز روانه ی بازار نشده است.

رد مجیک مارس در ۷دسامبر۲۰۱۸ (مصادف با ۱۶آذر) با قیمت ۳۹۰ دلار برای مدل  ۶ گیگابایت رم / ۶۴ گیگابایت حافظه ی داخلی، ۴۶۰ دلار برای مدل ۸ گیگابایت رم / ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی داخلی و ۵۷۵ دلار برای مدل ۱۰ گیگابایت رم / ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی داخلی (دارای رنگ چریکی) در کشور چین عرضه خواهد شد. تاکنون، درباره ی عرضه ی احتمالی این دستگاه در نقاط دیگر دنیا، سخنی به میان نیامده است.

ایجاد رابط کاربری با کمک هوش مصنوعی روی سطوح مختلف

استارتاپ انگلیسی هایپرسرفیسز قصد دارد تا نحوه ی تعامل ما با محیط اطراف را دگرگون کند و چند ویدیوی نمایشی از عملکردش نشان می دهد که ممکن است به این هدف بلندپروازانه دست پیدا کرده باشد.

به گزارش زومیت، استارتاپ Hypersurfaces که در لندن واقع شده، اخیراً فناوری جدیدی را به نمایش گذاشته که می تواند هر جسمی را به نوعی رابط کاربری (UI) تبدیل کند. این روش به کاربر اجازه می دهد تا بتواند از هر واسطی برای ارتباط با سیستم کامپیوتری استفاده کند؛ از دیوار شیشه ای گرفته تا درب خودرو و حتی یک جالباسی فلزی. این فناوری پتانسیل آن را دارد تا وابستگی ما را به صفحه کلیدها، صفحات لمسی و دکمه ها برای همیشه از بین ببرد.

این سیستم از دو بخش تشکیل شده است؛ سنسورها و یک SoC یا سیستم روی چیپ.

سنسورها لرزش های ایجادشده در اثر لمس یا ضربه روی سطح شیء را شناسایی می کنند و SoC هم با استفاده از هوش مصنوعی اطلاعات این سنسورها را پردازش می کند و چون تمام پردازش را سیستم روی چیپ انجام می دهد و برای مثال در فضای ابری انجام نمی شود، اطلاعات تقریباً به طور لحظه ای به دست می آیند.

مدیرعامل این استارتاپ، برونو زمبورلین، می گوید که همین چند سال پیش انجام چنین کاری ممکن نبود. او در صحبت با تک کرانچ گفت: الگوریتم های مورد استفاده ی هایپرسرفیسز به  دست آمده از دانش و تحقیقات روز، در زمینه ی یادگیری عمیق (Deep Learning) هستند. علاوه بر این، توان پردازشی میکروچیپ ها در چند سال اخیر رشد چشم گیری داشته و اکنون به جایی رسیده است که الگوریتم های یادگیری ماشین می توانند در محل و به صورت بلادرنگ (Real-Time) اجرا شوند و همزمان هزینه ها هم پایین بمانند. چنین کارهایی امروز ممکن هستند و سه یا پنج سال پیش ممکن نبودند.

در ویدیوهای منتشر شده می بینیم که سیستم روی چیپ اطلاعاتی را که تشخیص داده توسط یک لپ تاپ اعلام می کند، مانند «ضربه زدن به دیوار» و «برخورد توپ با دیوار».

پس از دیدن این ویدیوها، کاربردهای متنوعی را می توان برای این فناوری متصور شد. مثلاً با این تکنولوژی کارهایی مانند یک بار زدن به دیوار برای روشن کردن سیستم صوتی منزل و کشیدن انگشت روی دیوار برای تنظیم صدای موسیقی، ممکن می شود.

ظاهراً این استارتاپ هم از پتانسیل این فناوری مطلع است. در وب سایت Hypersurfaces، آن ها پیش بینی می کنند که ممکن است لوازم الکترونیکی، اینترنت اشیا، خرده فروشی ها، سیستم های حمل و نقل، واقعیت مجازی و بسیاری زمینه های دیگر برای همیشه دستخوش تغییر شوند.

اینتل دانگل هوش مصنوعی جدید خود را معرفی کرد

اینتل از نسل دوم دانگل یو اس بی Neural Compute Stick برای انجام پردازش های یادگیری ماشین رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، کمی بیشتر از یک سال از عرضه ی عمومی دانگل Movidius Neural Compute Stick توسط اینتل می گذرد. این محصول را شرکت مویدیوس که در سپتامبر ۲۰۱۶ توسط Intel خریداری شد، تولید می کرد و یک سیستم روی چیپ بود که در قالب یک دانگل یو اس بی فلزی ۷۹ دلاری عرضه شد. این وسیله به طور خاص برای سرعت بخشیدن به الگوریتم های یادگیری ماشین طراحی شده بود. اینتل می گوید از آن زمان تاکنون این دستگاه در ده ها پروژه ی تحقیقاتی به کار رفته و هزاران توسعه دهنده از این دستگاه استفاده کرده اند. اکنون اینتل از نسل بعدی این دانگل رونمایی کرده است.

در کنفرانس توسعه دهندگان هوش مصنوعی اینتل که در پکن برگزار می شد، این شرکت Neural Compute Stick 2 (به اختصار، NCS 2) را معرفی کرد. نسل قبلی این دانگل از واحد پردازش بصری (VPU) قدیمی تر اینتل، میریاد ۲، استفاده می کرد که در محصولات دیگری همچون دوربین Clip گوگل و فانتوم ۴ DJI نیز به کار رفته بود. اما در نسل جدید، اینتل از VPU جدیدتر و قوی تر خود، Myriad X بهره می برد که طبق ادعای این شرکت ۸ برابر توان پردازشی بیشتری دارد. این محصول با قیمت ۹۹ دلار برای فروش عرضه شده است.

اینتل NCS 2 را راهکاری کامل برای ساخت پروتوتایپ الگوریتم های هوش مصنوعی، مثل شبکه های عصبی پیچشی (CNN) که بخش اصلی بسیاری از سیستم های شناسایی تصویر هستند، عنوان می کند. جاناتان بَلِن، معاون رئیس و مدیر کل بخش اینترنت اشیای اینتل، می گوید که این دانگل به طور خاص برای کارهایی مانند دوربین های هوشمند ارزیابی، پهپادها، ربات های صنعتی و وسایل خانه ی هوشمند طراحی و ساخته شده است. او می گوید: در نزدیک به چهار سال گذشته، مقدار زیادی از پردازش های AI در فضای ابری یا دیتاسنترها صورت می گرفته است. این موضوع در شرایطی که میزان داده زیاد باشد و محدودیتی روی منابع پردازشی، انرژی و خنک کردن سیستم ها وجود نداشته باشد، اشکالی ندارد. (اما) خارج از پایگاه های داده، مصرف انرژی و همچنین گرما و قیمت اهمیت فراوانی دارند.

او اضافه می کند که استفاده از NCS 2 مشتریان را قادر می کند تا در چنین محدودیت هایی به راحتی به فعالیت بپردازند.

استفاده از Myriad X

NCS 2 از USB 3.0/3.1 پشتیبانی می کند که سریع تر از یو اس بی ۲ در نسل قبل است. در صورت نیاز به قدرت بیشتر هم می توان از چند NCS 2 استفاده کرد و با اتصال هرکدام توان پردازشی به طور خطی افزایش می یابد.

واحد پردازش بصری میریاد ۲، ساختار ۲۸ نانومتری داشت و از ۱۲ هسته ی پردازشی SHAVE بهره می برد. در حالی که میریاد X در NCS 2، معماری ۱۶ نانومتری فین فت دارد و حافظه ی درونی آن به ۲.۵ مگابایت افزایش یافته و دو هسته ی همه منظوره ی RISC دارد. همین طور چندین شتاب دهنده ی بصری کم مصرف هم درون این VPU قرار داده شده، شامل واحد پردازش دوگانه که می تواند دو فید 720p را تا حداکثر 180Hz پردازش کند و یک پایپ لاین پردازش سیگنال قابل تنظیم که می تواند به صورت سخت افزاری تا حداکثر رزولوشن 4K را از ۸ سنسور انکود کند (این مؤلفه در Myriad 2،  شامل ۶ سنسور بود).

همچنین میریاد X اولین واحد پردازش بصری است که از Neural Compute Engine اینتل بهره می برد؛ یک شتاب دهنده ی سخت افزاری اختصاصی با پشتیبانی از FP16 و fixed-point هشت بیتی که پردازش های شبکه عصبی را تسریع می کند.

اینتل ادعا می کند توان پردازشی این چیپ به ۴ ترافلاپس می رسد و در بیشترین حالت، به هزار میلیارد عملیات اختصاصی پردازش شبکه عصبی در هر ثانیه دست پیدا می کند و عملکرد آن در زمینه ی تحلیل شبکه ی عصبی عمیق (DNN)، حدود ۱۰ برابر بهتر از میریاد ۲ است.

بلن می گوید: این محصول به طور خاص برای دانشمندان علوم داده ها یا توسعه دهندگان نرم افزار بهینه شده که با توجه به محدودیت های مصرف انرژی شان می خواهند حداکثر بهره وری را از بخش های مختلف دریافت کنند.

تجاری سازی هوش مصنوعی

توسعه دهندگان از نسل قبلی، یعنی Movidius Compute Stick برای ساخت وسایل متنوعی از پهپادهای مخصوص پیدا کردن کوسه ها گرفته تا دوربین های کم هزینه برای تشخیص سرطان پوست استفاده کرده اند. اینتل امیدوار است که از نسل جدید این دانگل نیز به همین میزان استفاده شود.

NCS 2 با الگوریتم های آماده ی AI برای تشخیص چهره و تشخیص و تعقیب اشیا عرضه می شود و علاوه بر آن از کیت های توسعه ی نرم افزاری Compute مویدیوس و Computer Vision اینتل و OpenVINO نیز پشتیبانی می کند. Open VINO که اوایل امسال توسط اینتل معرفی شد، ابزاری برای استفاده از هوش مصنوعی در رایانش مرزی است که از فریم ورک هایی مانند Caffe2 فیسبوک و TesorFlow گوگل پشتیبانی می کند.

اینتل در پی این است که در کنار عرضه ی این وسیله، برای برنامه ی Intel AI: In Production هم بازاریابی بیشتری انجام دهد. بلن توضیح می دهد که این برنامه پلتفرمی سرتاسر (End-to-end) برای تبدیل پروتوتایپ های هوش مصنوعی به محصولات مصرفی است. او می گوید اینتل به دنبال این است که از آزمایشات و اثبات مفاهیم در فضای آکادمیک فراتر رفته و به تجاری سازی نوآوری های جامعه ی توسعه دهندگان کمک کند.

در همین راستا توسعه دهندگانی که می خواهند از این فرصت استفاده کنند، به کامپیوترهای AI DevCloud اینتل با امکاناتی نظیر فضای ذخیره سازی و پردازنده های Xeon Scalable با تنظیمات قابل انتخاب دسترسی پیدا می کنند. پس از آنکه با استفاده از این کامپیوترها، آزمایش و بهینه سازی مدل ها انجام شد و از صحتشان اطمینان حاصل شد، ابزار و نمونه کدهایی در اختیار این افراد خواهد بود که ادامه کارشان روی وسایلی مانند NCS 2 یا بردهای mini-PCIe شرکت آیون، به آن ها کمک می کند. بلن درباره این امکانات می گوید: این یک مجموعه ی کامل برای سخت افزار ما است که ابزار، افراد متخصص و اکوسیستم های مختلف را دور هم جمع می کند و به توسعه دهنده ها کمک می کند شریک مناسب خود را، چه یک ISP باشد، چه یک سرویس دهنده ی ابری یا حتی یک تولیدکننده ی قطعات، پیدا کنند.

یکی از توسعه دهندگان تیم Inter AI: In Production اینتل به نام پیتر ما، با ساخت دستگاه تشخیص میکروب در آب توانست مقام نخست را در رویداد World Virtual GovHack که توسط موسسه ی واقع در دبی GovTechPrize در سال ۲۰۱۷ برگزار می شد کسب کند. این پروژه برای تشخیص پاکی آب از یک میکروسکوپ دیجیتال و یک الگوریتم تشخیص الگو که روی میریاد ۲ اینتل اجرا می شود، استفاده می کند.

پروژه ی Clean Water AI که با استفاده از Neural Compute Stick پیاده سازی شده

ناوین رائو معاون اینتل و مدیرکل محصولات هوش مصنوعی این شرکت می گوید: نسل اول این محصول با مشخصات ظاهری و قیمتی که پیش از آن وجود نداشت، باعث شد تعداد زیادی از توسعه دهندگان هوش مصنوعی بتوانند در این زمینه به فعالیت بپردازند. ما مشتاقیم تا ببینیم که با این ارتقای زیاد توان پردازشی در NCS 2 جدید اینتل، جامعه ی توسعه دهندگان چه چیزهای جدیدی می سازد.

ساخت ربات همدم تنهایی توسط استارتاپ نروژی

معضل تنهایی یک مشکل عمومی در جهان است که به دنبال سبک زندگی های جدید گسترده تر هم می شود. این بار تکنولوژی قصد دارد تا با استفاده از نوعی ربات، به تنهایی افراد پایان دهد!

به گزارش زومیت، انزوای اجتماعی در سال های اخیر به یکی از معضلات بهداشت عمومی تبدیل شده است. بر اساس تحقیقات صورت گرفته توسط صلیب سرخ بریتانیا بیش از ۹ میلیون نفر از مردم بریتانیا اعلام کرده اند که همیشه یا اغلب اوقات در تنهایی به سر می برند.

انسان ها متولد می شوند و رشد می کنند تا موجوداتی اجتماعی باشند؛ از این رو، عدم ارتباط با دیگران می تواند پیامدهای مضری برای انسان ها داشته باشد. مطالعه ی تیم تحقیقاتی به سرپرستی جولیان هولت لونستاد نشان داد که تنهایی می تواند دو برابر کشنده تر از چاقی و خطرناک تر از کشیدن ۱۵ سیگار در روز باشد! علاوه بر این، طیف وسیعی از عوامل از جمله بی تحرکی، بیکاری یا مشکلات سلامتی می تواند به تنهایی افراد دامن بزند.  ریشه کن کردن این معضل، کار ساده ای نیست اما یک استارتاپ نروژی بر این باور است که توانسته راهکاری برای حل مشکل تنهایی پیدا کند.

کارن دالوا در سال ۲۰۱۵ راهکاری پیدا کرد که طی آن بتواند معضل تنهایی ناخواسته و انزوای اجتماعی را با کمک ابزارهای ارتباطی و خدمات به افراد آسیب دیده حل کند. دالوا می گوید: تنهایی و انزوای اجتماعی، سخت ترین آسیب ها را به گروه های جامعه می زند. سالمندان بالای ۸۰ سال و کودکان و نوجوانان، بیشترین اقشاری هستند که در معرض این آسیب قرار دارند. به همین منظور در حال تلاش برای ارائه ی راهکار برای این دو گروه هستیم. امیدواریم که حرکت مرحله به مرحله ی ما کمک کند که به این تنهایی و انزوا پایان داده شود. زیرا تنهایی یک معضل جهانی است که می تواند بر هر شخصی اثر منفی بگذارد و ما به سرعت تلاش می کنیم تا پاسخگوی رفع این نیاز افراد در مقیاس گسترده باشیم.

فناوری اجتماعی

وقتی کارن دالوا کودک بود، پزشکان تشخیص دادند که وی بیماری مزمن دارد و به همین دلیل نتوانست دوران ارزشمند مدرسه را تجربه کند. از همان زمان انگیزه ی جنگ با تنهایی در این محقق شکل گرفت. او می گوید: «همه ی ما تا به حال تنهایی را به شکل های مختلف تجربه کرده ایم. برای من تکنولوژی تبدیل به رویایی شد که می تواند بر زندگی افراد آسیب پذیر تاثیر بگذارد. تکنولوژی بخش بزرگی از زندگی روزمره ی ما است؛ از این رو با استفاده از دانش فنی می توانیم به طور گسترده ای مشکل تنهایی را حل کنیم و به مردم کمک کنیم تا با هم متحد شده و توانمند شوند.

مشکلات جدید بشر نیازمند راهکارهای جدید هستند. از طرفی مسائل حل نشده، نیازمند نوآوری ها و فناوری های جدید هستند تا آن ها را حل کند. به همین دلیل اعتقاد دارم که راهکار این مسئله همان چیزی است که آن را تکنولوژی گرم می نامیم.

تکنولوژی گرم، بخشی از نوآوری است که ریشه در مسئولیت اجتماعی دارد و توانایی های تکنولوژی موجود را برای حل مسائل بزرگ اجتماعی فعلی در اختیار می گذارد. انزوا و تنهایی، موضوعی است که شرکت ما به دنبال حل آن است. در واقع، تکنولوژی گرم فناوری به مثابه ی فناوری نیست؛ بلکه یک راه حل کارآمد است که با طراحی هوشمند و معنادار، به افراد آسیب پذیر خدمات می دهد».

ربات های حامی

یکی از محصولات برجسته ی این شرکت، رباتی تلویزیونی به نام AV1 است که به کودکان و نوجوانانی که از بیماری طولانی مدت رنج می برند، کمک می کند تا زندگی اجتماعی خود را به جریان بیندازند و تحصیلات خود را ادامه دهند. این ربات در سال ۲۰۱۶ راه اندازی شد و توانست بیش از ۶۵۰ کودک را در کشورهای نروژ، سوئد، دانمارک، فنلاند، هلند و بریتانیا پشتیبانی کند.

دالوا در خصوص این ربات می گوید: AV1 نقش چشم ها، گوش ها و صدای دانش آموزانی را دارد که به دلایل مختلف، امکان حضور در مدرسه را ندارند. این ربات با بهره گیری از یک میکروفون، یک بلندگو، یک دوربین یک طرفه و دو موتور، به دانش آموزانی که در خانه یا بیمارستان هستند، اجازه می دهد همراه با هم کلاسی های خود در کلاس درس حضور داشته باشند.

به این ترتیب کودک به وسیله ی یک گوشی هوشمند یا آیپد می تواند از طریق AV1 صحبت کند و برقراری اتصال آن را کنترل کند. در عین حال، محصول دوم این شرکت یک دستگاه ارتباطی برای سالمندان و خانواده هایشان است. ابزار KOMP به گونه ای طراحی شده است تا از برقراری ارتباط بین سالمندان مستقل و خانواده هایشان اطمینان حاصل کند. به این ترتیب KOMP به افراد میانسال اجازه می دهد تا تصاویر، پیام ها و ویدیوهای فرزندان، نوه ها و دوستان دیجیتالی خود را دریافت کنند. این ابزار توسط بیش از ۳۰۰ سالمند نروژی امتحان شده و نتایج موفقیت آمیز داشته است و به زودی در بریتانیا هم عرضه خواهد شد.

دالوا افزود: بزرگ ترین موفقیت ما شنیدن تجربه های کاربران مان است که از تغییر مثبتی که AV1 در زندگی آن ها ایجاد کرده و همچنین مواردی که آن ها از کاهش احساس انزوا و تنهایی شان می گویند؛ موفقیت دیگر این محصول، زمانی بود که وزارت آموزش و پرورش نروژ ربات AV1 را به عنوان یک ابزار معتبر در نقش مکمل آموزشی اعلام کرد که در کنار روش های یادگیری سنتی به دانش آموزان کمک می کند تا احساس حضور در فضای آموزشی را داشته باشند.

دالوا امیدوار است که در آینده ی پیش رو بتوان به معضل تنهایی تا حد گسترده تری پایان داد. وی خاطرنشان کرد: هم زمان که در حال ارائه ی ابزارهای AV1 و KOMP در اروپا هستیم، تلاش می کنیم تا تمام اشخاصی که در جهان به این ابزار نیاز دارند، بتوانند آن را دریافت کنند.

شرکت COTI بلاک چین 3.0 را بدون نیاز به استخراج معرفی کرد

فناوری جدیدی با نام COTI در حوزه ی بلاک چین معرفی شده که ادعای تحول این فناوری و از بین بردن نیاز به استخراج را دارد.

به گزارش زومیت، بلاک چین به سرعت تغییرات متعدد و ظهور فناوری های جدید را تجربه می کند. انواع پروتکل ها در این حوزه روزانه منتشر و آزمایش می شوند. تمامی فناوری های جدید نیز با هدف به مبارزه طلبیدن سیستم های سنّتی ظهور پیدا می کنند. آخرین فناوری در این حوزه، با نام Blockchain 3.0 معرفی شده است.

شرکت جدیدی با نام COTI بلاک چینی بدون بلوک و معدن کاوی طراحی کرد که طبق ادعای آن ها، مشکلات مقیاس پذیری بلاک چین را حل می کند. درصورت صحت این ادعا، بیت  کوین را می توان فناوری عقب مانده دربرابر بلاک چین 3.0 خطاب کرد. قطعا می دانید رمز ارز برای آسان تر و ارزان تر و سریع ترکردن پرداخت ها معرفی شد؛ اما تاکنون موفق به انجام آن نشده است.

زمان و هزینه ی لازم برای تأیید تراکنش ها در شبکه ی بیت کوین، سرعت آن را به سه تا پنج تراکنش در ثانیه می رساند. اتریوم که سرعتی بیشتر دارد نیز حداکثر پانزده تراکنش را در ثانیه انجام می دهد. اگر انتظار داریم میلیون ها نفر روزانه از رمز ارز برای پرداخت هایشان استفاده کنند،  این اعداد و آمارها ضعف بزرگی محسوب می شوند. به علاوه،  آدرس کیف پول ها و مصرف انرژی نیز مشکلات دیگر این مسیر هستند.

شرکت COTI بلاک چینی براساس پروتوکل گراف جهتدار غیر مدور (DAG) طراحی کرده است. بلاک چین های این پروتکل، بلوک و نیاز به استخراج رمز ارز ندارند. گراف های این پروتکل دایره ای نیستند و در یک جهت مشخص حرکت می کنند. این تعریف، یعنی تراکنش ها کپی شدنی نیستند و خودشان به صورت خودکار براساس تراکنش های قبلی تأیید می شوند.

درنتیجه ی تعریف گفته شده، هیچ ماینری برای تأیید تراکنش ها و درنتیجه، هیچ مصرف انرژی یا زمانی نیاز نیست. درنهایت، تأیید جابه جایی پول بین کیف پول ها به صورت تقریبا لحظه ای و با هزینه ی بسیار ارزان انجام می شود. همان طور که گفته شد، نیاز نداشتن به استخراج با نیاز نداشتن به کدنویسی و مصرف نشدن انرژی همراه است. به علاوه، COTI دارایی های کاربران را در کیف پول های آفلاین نگه داری می کند. درنتیجه، موجودی حساب ها دربرابر حملات سایبری امنیت بسیاری خواهد داشت.

COTI با ادعای افزایش سرعت و ازبین بردن استخراج فعالیت می کند

COTI درمقایسه با سرعت سه تا پنج تراکنش در ثانیه ای بیت کوین، توانایی انجام دَه هزار تراکنش در ثانیه را دارد. درواقع، این فناوری جدید آنچه  در دنیای سنّتی درحال رخ دادن است (فرایندهای پرداخت لحظه ای)، به دنیای ارزهای رمزنگاری شده می آورد.

شرکت COTI کسب وکاری واقعی است و برای شروع کار از روند ICO استفاده نکرد. آن ها پلتفرمی با هشتادهزار کاربر و چهارهزار مرکز پرداخت دارند که هم اکنون بیش از پانزده میلیون دلار ارزش گذاری شده است. درحال حاضر، در ۲۵۰هزار پایگاه POS در جهان از فناوری این شرکت استفاده می شود.

تیم مدیریت و مهندسی COTI همگی سابقه ای طولانی مدت در حوزه های خود دارند. از اعضای آن ها می توان به گرگ کید (از اولین سرمایه گذاران توییتر،  اسکوئر، کوین بیس و ریپل) و استیو هیلبران (مدیرعامل Investec plc) و دکتر متیو مک بریدی (مدیر ارشد فناوری اطلاعات بلک راک) اشاره کرد. مدیران اجرایی دیگر نیز از شرکت هایی همچون جی پی مورگان، گلدمن ساکس، اچ اس بی سی، یو بی ای، کی پی ام جی و آی بی ام به  آن ها ملحق خواهند شد.

مدیرعامل COTI، شهف بار-گفن در مصاحبه با خبرنگار فوربس، بلاک چین شرکتش را با  نام Trustchain معرفی می کند. بار-گفن پیش از این، هم بنیان گذار و مدیرعامل آژانس تبلیغاتی WEB3 بود. او در مصاحبه ای درباره ی روش کار محصول شرکتش می گوید: در COTI اولین پروتکل بلاک چین بهینه سازی شده ی جهان برای پرداخت های غیرمتمرکز را توسعه می دهیم. این پروتکل برای استفاده ی مراکز تجاری و دولت ها و شبکه های پرداخت غیرمتمرکز و همچنین عرضه کنندگان ارزهای پایدار کاربرد خواهد داشت. پروتوکل تراست چین براساس DAG طراحی می شود و می توان آن را تکامل بعدی دنیای بلاک چین نامید. درواقع، محصول ما راهکار واقعی بلاک چین 3.0 محسوب می شود که برای کاربردهای خاص مناسب خواهد بود.

بار-گفن درادامه به این نکته اشاره می کند که فرایندهای غیرمتمرکز آینده را می سازند و تراست چین نسل بعدی راهکارهای براساس بلاک چین 3.0 محسوب می شود. از دیدگاه او، این فناوری دنیا را یک قدم دیگر به استفاده ی گسترده از رمز ارز ها نزدیک می کند. او چشم انداز گروهش را دیجیتالی کردن پول و بهبود فناوری های پشت صحنه ی آن بیان می کند. بار-گفن آینده را ازآنِ پول های دیجیتالی و بدون محدودیت هایی شبیه به پول های امروزی می داند.

وی درباره ی امنیت شبکه ی عرضه شده  ی COTI می گوید: در شبکه ی تراست چین با معرفی نودهایی با نام DSP یا Double Spend Prevention و پیاده سازی روند اعتمادی در هر عضو شبکه، امنیت آن را تأمین می کنیم. در شبکه ی COTI، حمله های با هدف تکرار تراکنش ها کاملا ناممکن خواهند بود. درنتیجه، امن ترین نوع پروتکل بلاک چین را عرضه می کنیم.

اکثر راهکارهای ارائه شده برای جلوگیری از کپی تراکنش ها، غیرکاربردی و متمرکز هستند. بار-گفن ادعا می کند راهکار DSP آن ها اضافه کردن تعدادی نود مطمئن به شبکه را شامل می شود که عملکرد اصلی آن ها رسیدن به اجماع درباره ی صحت تراکنش ها است. در این شبکه، نیز وقتی بیش از نیمی از نودها تراکنش را تأیید کنند، آن تراکنش نهایی می شود.

گروه COTI لایه ی امنیتی دیگری نیز به تراکنش ها اضافه و درجه ی تأییدی برای اعتبارسنجی تراکنش ها (PoT) تعریف می کنند. درنتیجه، بر فرض محال اگر فردی بتواند تراکنش های کوچک را با حمله به شبکه انجام دهد، امتیاز اعتماد حساب کاربری او کاهش پیدا می کند و به PoT بیشتری نیاز خواهد داشت. درنتیجه، ادامه ی حمله به سرعت ناممکن می شود.

روش دیگر حمله به چنین شبکه هایی، سرازیرکردن تراکنش های نامعتبر به آن با استفاده از حساب های کاربری متعدد است. در شبکه ی COTI این حملات هم ناکام خواهند ماند؛ چون چنین تراکنش هایی به تأیید همه ی نودهای شبکه نیاز دارند.

COTI نیز مانند بسیاری از شرکت های دیگر این حوزه، سکه ی مخصوصش را برای این شبکه معرفی کرد. آن ها رمز ارزی را روی لایه های پروتکل شبکه طراحی کرده اند که به عنوان ابزاری برای پرداخت استفاده می شود. یکی از کاربردهای پرداختی این سکه، کارمزدهای خود شبکه ی COTI خواهد بود. علاوه بر ارز مخصوص، توکن های مختلف و ارزهای پایدار و سکه های دیگر نیز قابلیت به کارگیری این شبکه را خواهند داشت.

امکان انجام تراکنش های تکراری در این شبکه وجود ندارد

یکی دیگر از قابلیت های این فناوری که بار-گفن به آن اشاره می کند، MultiDAG نام دارد. این قابلیت مفهومی نوآورانه محسوب می شود که در پلتفرم های دیگر وجود ندارد و می توان برای مصارف مختلف از آن استفاده کرد. قراردادهای هوشمند نیز در شبکه ی این شرکت تعریف می شوند. این راهکار اختصاصی، پیاده سازی توکن های جدید را در این شبکه ممکن می کند.

رمز ارز اختصاصی این شرکت، COTI نام دارد. با استفاده از این سکه برای پرداخت های داخل شبکه مانند کارمزدها، گردش آن در شبکه و درنتیجه، ارزش COTI افزایش پیدا می کند. بار-گفن درباره ی این فناوری ها می گوید: پروتکل MultiDAG به همراه فناوری قراردادهای هوشمند و نیز امکان انجام تراکنش های هم زمان امکان ایجاد ارزهای پایدار جدید را فراهم می کند. درحال حاضر اکثر ارزهای پایدار، توکن هایی براساس پروتکل ERC-20 هستند. درنتیجه،  این سکه ها قابلیت استفاده در پرداخت های روزمره ندارند.

در شبکه ی COTI، شرایط کمی متفاوت خواهد بود. توان عملیاتی فراوان و تأیید سریع تراکنش ها و نرخ های پایین کارمزد، قابلیت معرفی سکه های جدید با قوانین اختصاصی را فراهم می کنند.

گروه COTI تابه امروز پروتکل AlphaNet را برای تراست چین معرفی کرده است. به علاوه، سازوکارهای امتیاز اعتماد و KYC و COTI Pay نیز آماده ی بهره برداری شده اند. در ماه های آینده، این شبکه بیشتر توسعه خواهد یافت. برخی از این توسعه ها تا پایان سال جاری و برخی دیگر مانند هماهنگی با دستگاه های POS و قراردادهای هوشمند نیز تا اواسط سال ۲۰۱۹ معرفی خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

8 + 3 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *